Mainos

MM 2023: Kanada

  • 16 867
  • 39

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45

"Ykkös"sentteri ulos turnauksesta.

Peliajoissa toki reilun 13 minuutin 3.sentteri Laughtonin ja Glassin jälkeen, mutta näin saadaan paremmat lööpit.
Hienoa toimintaa kurinpidolta, vaikka tuomaristo ei tuota kanadalaispelaajan päivänselvää rikettä yllättäen huomannutkaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oli kuulemma joukkueen ykkössentteri. Oliko millainen sentteri red wingseissä?
Samanlainen 3-4 ketjun 13-14min sentteri molemmissa jengeissä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kanukit taipui sit rankkareilla Norjalle. Tappio sinällään ei tuolla rosterilla ollut yllätys mutta kun Norja ei ole edes sitä tasoa... Oliskoos ollut vähän kostea viikonloppu Kanukeilla?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Muistan vielä sen ajan kun meillä MM-kisoissa pelättiin aina Kanadaa vaikka olisikin ollut erittäin keskinkertainen joukkue (ja toki aina se selitys, että jos häviävät niin olivat vaan viihteellä - Kanadahan voi pelkästään voittaa näissä turnauksissa sen tietyn fanikunnan mielestä koska jos häviävät niin eivät oikeasti yrittäneet). Nyt vaikuttaa ettei tätä pelkoa enää pitkälti ole olemassa - varmaan about kaikki täällä esim. ottaisivat mieluummin ensin vastaan Kanadan kuin Sveitsin pudotuspeleissä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Vaikka joukkue vilisee änäripelaajia niin loppujen lopuksi on aika sekalaista sakkia koko joukkue.

Joo eihän joukkueessa ole oikein mitään tähtiloistoa. Weegar on ehkä nimekkäin pelaaja, jos ei tulevaisuuden nimiä Quinnia ja Fantillia oteta huomioon. Esimerkiksi vuoden 2019 rosterista löytyi Stone, Theodore, Chabot, Dubois, Cirelli, Marcheassault ja Couturier. Maalivahtikolmikko oli Blackwood, Murray ja Hart. Tänä vuonna on Hofer, Levi ja Montembeault. Selvä ero tasossa.

Ehkä ensi vuonna kiinnostaa enemmän, kun kisat on Tshekissä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jollain E-tason joukkueella kisoihin vailla mitään valmistautumista ja hups kultaa taas. Kanada on jääkiekossa täysin ylivoimainen. Ei ihme, että ovat vieneet kaikki parhaat vastaan parhaat turnaukset.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat ja muut jotka eivät voita
Vaikka joukkue vilisee änäripelaajia niin loppujen lopuksi on aika sekalaista sakkia koko joukkue.
Mitähän tuo olisi joukkueena ollut? Ehkä E-maajoukkue? Tai varmaan jos joukkueet kasattaisiin selkeämmin roolituksin, niin vielä alempi. En tiedä, jotain sinnepäin. Mutta kultaa tuli ja onnittelut siitä jälleen kerran!

Kyllähän Suomikin Kanadalle kampoihin laittoi suht hyvin, mutta kisoissa kokonaisuutena Kanada oli selkeästi meitä terävämpi ja tehokkaampi. Ja kaiketi muitakin.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Jollain E-tason joukkueella kisoihin vailla mitään valmistautumista ja hups kultaa taas. Kanada on jääkiekossa täysin ylivoimainen. Ei ihme, että ovat vieneet kaikki parhaat vastaan parhaat turnaukset.
En tiedä. Kaikki kuitenkin NHL-pelaajia, pl. Fantilli. Toki Kanada saisi 5x kovemman tiimin. 1981, 1996, 1998 ja 2006 Kanada ei vienyt best-of-the-best turnausta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En tiedä. Kaikki kuitenkin NHL-pelaajia, pl. Fantilli. Toki Kanada saisi 5x kovemman tiimin. 1981, 1996, 1998 ja 2006 Kanada ei vienyt best-of-the-best turnausta.
Joo meinasinkin kirjoittaa, että vuoden 2006 jälkeen on vienyt nuo kaikki. Olympialaiset 2010 ja 2014 sekä World Cup 2016. Muita vastaavia turnauksia ei sitten ole ollutkaan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kanada oli kyllä ihan hemmetin tyly ja pakko arvostaa heidän peliään. Tila ja aika heidän puolustusalueella ihan nollissa ja aivan järjettömällä tehoilla lyödään limppua uuniin omista paikoista. Voittamisen kulttuuria parhaimmillaan ja vuodesta toiseen. Finaaleissa kerta toisensa jälkeen näillä kokeilujoukkueilla ja ilman koko kauden leirirumbaa. Pakkohan tuota on fanittaa, vaikka ei oikeasti fanitakkaan.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Niin vaan se Kanada vei mestaruuden, vaikka oli ihan ö-luokan jengi jalkeilla. Lisäksi ykkössentteri laitettiin pannaan kesken kaiken eikä se juuri haitannut. Norjalle hävisivät ehkä sen takia, mutta sen jälkeen homma toimi. Ei ihme, että rapakon takana ei MM-kisat kiinnosta, kun tuommoisella joukkueella pystyvät päihittämään muut maat.

Kanada pelaa aina kisoissa samalla pelikirjalla. Kova karvaus useammalla pelaajalla laittaa hitaampaan lätkään tottuneet eurooppalaiset sekaisin. Kanadalaisten hyvän liikkeen ansiosta tuo harvemmin kostautuu läpiajoina tai 2 vs 1 -hyökkäyksinä. Sitten massan avulla maalille ja kulmavääntöihin. Tuomarin selän takana vielä pikkusikailua. Kliinisesti paikoista sisään. Ei tarvita mitään kauden kestävää EHT-pyöritystä, kun kaikki tietää homman nimen. Ovat pelanneet tuolla tavalla koko elämänsä. Lisäksi kun Euroopassakin pelataan pienemmissä kaukaloissa kuin ennen niin ei tule senkään kanssa mitään ongelmaa. Kuin kotona pelaisi.

Lisäksi kyllä se perustason NHL-pelaaja on vaan monesti Euroopassa pelaavaa virkaveljeään yksilötasossa edelle, minkä huomasi etenkin Latviaa ja Saksaa vastaan. Kun on vaan karvan verran edellä kaikessa, niin ehtii irtokiekkoon ensin, syöttämään varmasti omalle pelaajalle tai reagoimaan tilanteessa nopeammin, se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Harjoittelevat kaudessa sen 82 peliä maailman parhaita pelaajia vastaan, niin kyllä siinä ne nelosketjun jyrätkin oppivat yhtä sun toista.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Kanada - Latvia 4-2 27.5.2023, MM-välierä

Salaa toivomani skenaario Suomen puolivälierätappiosta ja sitä seuraavasta alennuslippuvyörystä toteutui. Niinpä en voinut jättää hyödyntämättä tilaisuutta nähdä Golden Knightsin historian ensimmäinen varaus livenä tulevan maailmanmestarin riveissä. Onnistuinkin tinkimään lipun yläkatsomon päädyn alariveille 50 €:lla. Näkyvyys C2:sta oli aika hyvä, vaikka ehkä kolmosrivi olisi ollut se kaikkein optimaalein, jottei pleksi olisi ollut edessä. Cody Glassin lisäksi tietysti toinenkin Vegasin aikoinaan ykköskierroksella varaama sentteri eli Peyton Krebs oli askissa. Fantillia oli puolestaan hauska verrata viikko aiemmin näkemääni L. Carlssoniin. Vierasjoukkueesta luonnollisesti Silver Knightsia vastaan monta farmipeliä parina viime kautena torjunut Silovs kiinnosti eniten.

Istuinonni jatkui, koska pilettini oli lopulta päätyyn, johon Kanada hyökkäsi kahdesti, joten pääsin näkemään läheltä pari erää juuri Silovsia ja hyökkäysalueella Glass-Krebs parivaljakkoa. Lämmittelyn perusteella pelivalintani oli Latvia +2,5 maalia kertoimella 1.71, koska eroa joukkueiden välillä oli valmistautumisen intensiteetissä. Siitä myöhemmin lisää.

Pelin kuva oli lyhyesti se, että kiekottomana Kanadan 1-1-3 karvaus oli aika myrkkyä Latvialle. Kaksi hyökkääjää pakotti Latvian alakerran avaamaan kiireellä paineen alta. Kanadan alakolmikko oli keskialueella vastaanottamatta siirtokiekkoja tai pystysyöttöjä ja katkaisi valtaosan vieraiden hyökkäyksistä jo ennen omaa siniviivaa. Ja jos Latvia dumppasi tai ohjasi kiekon keskialueelta päätyyn, aika harvoin sen hyökkääjät ehtivät jatkokarvaamaan ajoissa Kanadan alakertaa.

Kanada puolestaan sai korkean karvauksensa turvin paljon riistoja jo hyökkäysalueella ja oli muutoinkin edellä kamppailupelaamisessa, joten se johti ajoittain pitkiinkin hyökkäysaluemyllyihin Latvian alueella. Kuten O. Jokinen nosti esiin studiossa jo ennen Suomi-peliä, Kanada toimitti yhä hanakasti kiekkoa maalille siniviivasta ja maalilla/matkalla oli aina kaksi pelaajaa ohjaamassa ja aiheuttamassa kaaosta Silovsin vartioimalle maalille. Ja kun kakkoskiekot jäivät punapaidoille ja kulmarallit venyivät, Latvialla ei tupannut olemaan enää virtaa hyökätä. Arizonan tulevaisuus on niin kauan valoisa, kun he pitävät kiinni A. Tourignysta penkin takana.

Kanadan YV-koostumuksien oli helppo bongata olevan tuttuja turnauksen aiemmista peleistä. Latvian koostumuksien havainnointia vaikeutti se, että 5v4-ylivoimaa se pelasi oikeastaan vain minuutin ajan kakkoserän alussa ja kakkosviisikko ehti vain pikaisesti piipahtaa askissa ennen pelikatkoa, mutta olin näkeväni kehissä ainakin Jaksin, Dzierkalsin ja Bukartsin veljekset. Indrasis oli kaiketi viides lenkki aiempien pelien perusteella. 5v3-ylivoimalla puolestaan Jaks oli ykkösviisikossa maalinedusmies Anderssonin sijasta, muttei suinkaan korvannut tämän roolia yksi yhteen, vaan oli takakolmiossa laukomassa.

CAN YV

Laughton
Toffoli Quinn Carcone
Weegar

Fantilli
Krebs Crouse Glass
Hunt

LAT YV

Andersons
Daugavins Abols Balcers
Balinskis

(Ri. Bukarts
Dzierkals Indrasis Ro. Bukarts
Jaks)

Kanada

Glass 8
- Paperilla ykkössentteri, mutta todellisuudessa vaihtokierrossa Glassin ketju oli vuorossa viimeisenä McBainin, Laughtonin ja Krebsin ketjujen jälkeen ihan kuten Suomeakin vastaan. Siksi jääaika oli aika linjassa turnauksen aiempiin peleihin eli 12:46. Alkulämmittelyssä Glass neppaili kiekkoja rystyltä tyhjään maaliin, mutta maalivahtia vastaan viimeistely oli vaikeampaa. Aika rennosti Kanada muutenkin lämmittelyn otti, kun he tutusti saapuivat askiin vasta viisi minuuttia lämmittelyajan alkamisen jälkeen ja mitään kunnollisia kiertoharjoitteita kentällisittäin ei pidetty. Ero oli iso silmieni edessä lämmitelleeseen Latviaan, kun Kanada lähinnä laukoi jonoista vuorotellen ja taisi vain jonkun pikaisen 2v1-harjoitteen pitää. Siksi päätin tosiaan betsata Latviaa tasoituksella.

Itse pelissä otin nauhalle Krebsin ja Glassin avausvaihdot, kun ne perätysten olivat. Glass omassa lentävässä avausvaihdossaan hyppäsi mukaan hyökkäysalueen pyöritykseen, muttei saanut ohjattua matkalla Huntin laukausta verkkoon. Sitten hän jatkokarvasi Blaisin apuna syvällä, kun muut vaihtoivat alempana. Kanadan tuoreet miehet saivat Latvian hyökkäyksen katki siniviivalla (Myers). Glass haki vauhtia alhaalta ja kuljetti sitten kiekon pujotellen keskialueen halki, hyvä. Fantillin haltuunotto vasemmassa laidassa oli kuitenkin jäinen ja laukaus Glassin levityksestä jäi ampumatta. Vaihtonsa lopussa Glass pudotti alemmas varmistamaan, kun Fantilli ja Lucic karvasivat kiekkoa takaisin Kanadalle syvällä tuloksetta. Latvia sai ohitettua heidät rännisiirrolla, jota oli vastassa Smirnovs ja tämä jatkoi kiekon keskialueelle ennen kuin Glass ehti iholle, jonka jälkeen Cody aitioiden edessä ollessaan valui omaan vaihtoaitioon.


Glassin avausvaihto.

Toisessa vaihdossa Glass mailapuolusti hyvin omalla alueella ja irrotti oman maalin takana vastustajan kiekosta napakalla iskulla. Toisessa päässä hän kurvasi maalille irtokiekon toivossa, muttei päässyt siihen käsiksi, kun Zile puolusti hänet jämäkästi irti siitä. Hanakkuus pelitavan mukaisesti sijoittua ohjaamisvalmiuteen puolustajien viivatoimituksiin oli kuitenkin hyvällä tasolla eikä Glass arkaillut mennä ottamaan iskuja keskilinjalle vastustajan "muodon" sisälle. Avauserän puolivälissä mieleen jäi toistamiseen hyvä apupelaaminen omalla alueella syvyydessä ja jälleen hän oli katkossa siellä eikä fuskannut puolustusvelvoitteista. Vaihdon lopuksi hän haki irtokiekon oman alueen oikeasta laidasta ja jo toistamiseen vei jalalla kiekon itse yli keskialueen, mutta leikattuaan keskemmälle, laukaus sivuttaisliikkeestä ranteella meni kuitenkin niukasti ohi vasemmalta. Fantilli suti päätylautapompun maalin kulmalta Silovsin varusteiden alle. Oli kuitenkin ilo havaita se, että Glass pystyi murtamaan hyökkäyssiniviivan jalalla jo kahdesti avauskympillä eikä heikkoutena pidetty jalkanopeuden puute vaivannut ainakaan silloin, kun hän pääsi rauhassa alhaalta asti kiihdyttämään vauhtia. Kovassa vauhdissa myös pää peli ja hän kykeni tekemään peliä kuten avausvaihdossa syöttö Fantillille laitaan osoitti.

13. minuutilla Latvian pitkän kiekon jälkeen Glass otti aloitusvoiton Abolsista ja Fantilli laukoi kaarelta oikealta välittömästi latvialaispelaajan lavan kautta kiekon päätyverkkoon. Sitten sisään vaihdettiinkin puolustusspealisti Batna, joka voitti perättäiset aloitukset Glassia ja toiselta puolelta Lucicia vastaan. Vaihdon lopussa Fantilli tarjoili oivan poikittaissyötön vasemmasta laidasta takatolpalle hiipineelle Glassille, mutta lapa petti kovaa syöttöä vastaanotettaessa ja laukaus jäi kokonaan piippuun valitettavasti. Codyn maali olisi ollut hienoa nähdä vieläpä siihen päätyyn, jossa istuin, mutta nyt niin ei tapahtunut. Kaikkinensa avauserä oli ihan mallikas Glassin ketjulta ja melkein jokaisessa vaihdossa se sai jonkinlaisen mylläkän aikaiseksi Latvian alueella.

Toinen erä oli rikkonainen jäähyjen myötä. Glass ei pelannut ollenkaan alivoimaa, vaan oli mukana vain kakkosylivoimassa oikeassa siivessä. Sieltä hän ensimmäisellä ylivoimalla laukoi kahdesti matalan rannelaukauksen. Ensimmäinen viuhui ohi takakulman ja toinen osui patjaan. Toisesta erästä ei muuta kummallista jäänyt mieleen, vaikka Glass lopulta pelasikin siinä itse asiassa lähes sekunnilleen saman verran kuin muissakin erissä eli rahtusen päälle neljä minuuttia.

Päätöserän alussa Glassin ketju komennettiin askiin peluutusedun turvin jälleen Smirnovsin ketjua vastaan, joka oli se vitja, jota vastaan Tourigny halusi Glassin ketjua useimmiten peluuttaa. Glassin aloitusvoitosta hyökkäysalueella seurasi kulmaralli, muttei maalipaikkaa. Glass pysyi hetken aikaa kulmassa kiekossa tuplattunakin, mikä oli positiivista. Päätöskympin alussa samat ketjut olivat taas nokikkain ja Glass kaapi aloituksen oikeasta ympyrästä taaksepäin, mutta Fantilli toistamiseen laukoi kaarelta mailojen kautta yli maalin. Jatkotilanteessa Glass ei pysynyt enää niin hyvin kiekossa, vaan menetti sen laidan lähellä ahdistettuna. Koko pelin viimeisestäkin vaihdosta jäi se mieleen omalla alueella vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, että hän kyllä yritti kiilata vastustajan irti kiekosta laidan lähellä, muttei voittanut vääntöä ja keskusta jäi täten hetkeksi auki, mutta kanadalaispuolustaja paikkasi tilanteen tukkimalla raon mailallaan. Kehityskohteena on yhä fysiikan parantaminen, jotta Glass jaksaisi vääntää paremmin laitojen lähettyvillä ja tehdä itsestään samalla paremman maalineduspelaajankin.

Jääaikaa tuli tosiaan vajaat 13 minuuttia. Glass oli vaihtokuriltaan erittäin tiukka eli heti kun vähänkin paikka oli, hän suuntasi vaihtoon eikä venyttänyt vaihtojaan ylipitkiksi tai lähtenyt turhaan hyökkäämään väsyneenä. Vaihtojen keskipituus oli tasan 40 sekuntia. Se muistutti Sapovalivin sentteritoimintaa viime kesänä VIerumäellä. Aloitusdominanssia oli hieno katsoa pari erää läheltä varsinkin hyökkäyspäässä. Glass voitti 11/14 aloitusta eli prosentti oli 78,57%. Jos Fantillin sihti olisi ollut kuivaa, kenties jonkun syöttöpisteen hän olisi saanut. Teholukema jäi silti plussalle, kun Glass oli jäällä voittomaalin aikana, mutta siihen hänellä ei ollut osaa tai arpaa, kun Barron avasi suoraan Lucicille, joka sitten jatkoi kiekon vauhtiin Fantillille. Laukauksia Glassille merkittiin kaksi. Kunhan fysiikka vielä petraantuu ja vääntövoimaa tulee lisää, uskon Glassin sentteriuraan NHL:ssä. Hänellä on halukkuutta mennä painimaan maalin eteen ja ohjaamaan kiekkoa slottiin. Lisäksi suoraluistelunopeus ei kalpene silloin, kun hän pääsee kunnolla vauhtiin ja pelinteko kovassa vauhdissakaan ei ole ongelma. Kiekottomana hän oli vastuullinen ja kurinalainen tiedostaen roolinsa joko varmistavana hyökkääjänä tai toisena korkealta karvaavana pelurina tilanteesta riippuen. Oman alueen apupelaaminen oli miellyttävää katsottavaa ja mailakamppailut myös yksi vahvuus.

Fantilli 91
- Fantillin havainnointi jäi osin Glassin varjoon, kun he samassa ketjussa pelasivat. Päällimmäisenä plussana liike oli hyvää varsinkin hyökkäysalueella, mutta aika ajoin hän oli kuitenkin myös katollaan kamppailujen jäljiltä, joten se osa-alue vaatii työstöä. Taklaukset hän silti vei aina loppuun asti. Avauserässä hän jakoi hyvän poikittaissyötön tosiaan Glassille, joka ei saanut passia takatolpalla kuitenkaan haltuun. Glassin tavoin Fantillikaan ei arkaillut mennä rusikoitavaksi maalin kulmalle ja hän olikin monesti kakkoskiekoissa kärppänä, mutta Silovs veti pidemmän korren niissä. Jos haluat tehdä maalin, mene maalille. Tuota neuvoa Fantilli noudatti siis säntillisesti.

Kakkoserässä ylivoimalla hän kilautti kertaalleen tolppaan oikeasta laidasta. Glass oli silloin hetkellisesti maalilla, muttei saanut lapaa väliin. 36. minuutilla puolestaan Fantilli väläytti taas loistavaa luisteluaan, kun hän ylitti keskialuetta kuljettamalla. Hän näki, että oli ajautumassa sumppuun, joten nopeasti hän vaihtoi suuntaa oikealle ja vippasi sitten latvialaisten välistä kiekon päätyyn, jonne hän samoilla vauhdeilla ehti ensimmäisenä. Päätöksentekokyky kovassa vauhdissa oli mallikasta. Fantillin kyky vaihtaa rytmiä ja suuntaa keskialueella on ilman muuta tällä hetkellä etu varausveli Carlssoniin nähden. Päätöserän puoliväliä ennen sitten samat ominaisuudet tulivat esiin voittomaalissa, kun Fantilli sai kiekon keskikaistalle täyteen vauhtiin oikeasta laidasta Lucicilta. Fantilli käytti kiekon Freibergsin jaloissa ja veivasi tämän aivan väärään suuntaan ennen kermaista viimeistelyä takakulmaan yli patjan. Tuo oli pääsylipun arvoinen suoritus itsessään ja olin tyytyväinen nähdessäni sen lähietäisyydeltä. Taputin pakosti osumalle latvialaiskannattajien läheisyydestä huolimatta.

Jossain määrin Fantillista tuli mieleen köyhä versio McDavidista, koska kiekonhallinnassa kovassa vauhdissa ja kiekon veivaamisessa lavassa pienin kosketuksin oli paljon samaa. Eliteprospectsin mukaan herrojen strategiset mitatkin ovat lähes identtiset (188/85 vs. 185/88) ja se näkyi peliasennossakin. Kyky olla ketjunsa pelillinen moottori ja painopisteen muuttaja kuljettamalla on ainakin tässä vaiheessa uraa Carlssonia parempi ja toinen hyvä realistisempi verrokki voisikin olla esim. Kuznetsov. Pidin näkemästäni ja eiköhän Fantilli sen verran opi kovuutta omalla alueella, että hänestä tulee mainio TOP6-sentteri NHL:ään, joka pystyy ainakin liikkeensä ja mailansa avulla puolustamaan, jos ei sitten muuten. Hyökkäysalueella kyky irtaantua kulmissa puolustajista dynaamisilla potkuilla vain jalostunee vuosien mittaan. Visio on jo kuosissa kuten hän osoitti pedattuaan sen loistotontin Glassille.

Lucic 17
- Lucic oli kiekon suojaajana ihan jees hyökkäysalueella ja karvatessakin ehti aika ajoin vastustajan iholle ajoissa. Hän ei ollut taakka ketjulleen, vaan yhtä lailla pystyi rytmittämään peliä kuten voittomaalin alustus osoitti. Lucic myös tarpeen vaatiessa siirsi vain kiekon syvään Fantillin noudettavaksi ja rynni itsekin laidasta hyökkäysalueelle kuljettamalla pari kertaa kulmikkaasti.

Quinn 22
- Sytyin Quinniin vasta pelin edetessä enemmän. Avauserässä mielipide oli hänestä mieto, koska hänellä oli vain yksi puolittainen maalipaikka vasemmasta laidasta Laughtonin esityöstä, mutta Silovs liukui one-timerin tielle. Kiekonkäsittely oli kovassa vauhdissa vähän niin ja näin. Sisäänvienneissä Quinnilla oli vaikeuksia luoda etua jalalla 5v5-pelin mailaviidakossa ja hän näytti vain yksirataiselta voimahyökkääjältä, joka puski sumppuun kiekon saatuaan.

Seuraavissa erissä mielipide kuitenkin muuttui, kun ensin 26. minuutilla hän laukoi oikeasta laidasta suoraluistelusta puolustajan jaloista päin Silovsia vähän samaan tapaan kuin Suomea vastaan avausmaalin tehtyään. Hetken päästä tasavajaalla Quinn puolestaan livahti uudelleen heittämällä sisään hyökkäysalueelle kuljettamalla ja jalat alkoivat selvästi lämmetä, mikä mahdollisti kaistojen vaihtelun keskialueella ja siten puolustavien pelaajien vartaloharhauttamisen. Hän kykeni myös ottelun jälkimmäisellä puoliskolla hyökkäysalueella irtaantumaan kulmissa puolustajasta jopa ajoittain erinomaisesti semiväljillä ensipotkuillaan. Maastohiihdossahan väljyys on kaikki kaikessa potkussa ja Quinnin jaloissa oli samanlaista elastisuutta havaittavissa eritoten päätöserässä, jossa hän myös vastasi Kanadan 2-2 tasoituksesta miinuskulmalaukauksellaan Silovsin kypärän kautta. Quinn sai itsensä liikkeelle raamikkaaksi pelaajaksi hyvin ja se lupaa mainiota NHL-uraakin. Ylivoimalla slotissa hän jäi pimentoon, mutta 5v5-peli siis jätti lopulta positiivisen maun.

Laughton 21
- Laughton oli puolustusspesialisti, joka pelasi ykkösalivoimaa Crousen kanssa. Kakkoserän alussa hän otti pari isoa aloitusvoittoa, joiden jälkeen Weegar purki kiekon heti voimalla toiseen päätyyn. Tasaviisikoinkin Laughton otti paljon puolustuspään aloituksia ja oli sitten Tourignyn luottosentteri kakkosen keskellä. Jääaika 19:35 oli hyökkääjistä suurin ja aloitussaldo lopulta 14/21. Avauserässä hän väläytti kamppailukykyjään napaten kiekon itselleen vaihtoaitioiden edessä ja pedaten sitten maalipaikan vasempaan laitaan Quinnille vastaiskun lopuksi. Ilta kruunautui osumalla tyhjään maaliin Lochemelisin lahjan jälkeen ja saihan hän kakkossyötön 2-2 maaliinkin päätypainistaan. Luistelu oli parempaa keskitasoa. Ei hän sillä hirveästi etua saanut, muttei myöskään hävinnyt.

Crouse 67
- Crouse oli parhaimmillaan ykkösalivoimassa Laughtonin kanssa. Tasaviisikoin hän oli aika lepsu kiekollisena ennen päätöserää, jolloin hän sentään alusti Quinnin tasoitusmaalin ollen ensin vastassa Silovsin rännipurkua ja sitten päädyssä Jaks ei saanut kiekkoa ryövättyä häneltä. Mitään erityisominaisuutta kovan tsempin lisäksi Crouselta ei oikein löytynyt. Noh, ehkä hyökkäysalueen päätypeleissä mies pärjäsi keskivertoa paremmin vankan ylävartalon ansiosta ja karvaajana hän oli kohtalainen.

Blais 79
- Loistava viimeistely pyörivästä kiekosta takayläkulmaan Krebsin esityöstä 1-1:een, jonka jälkeen remix-versio Freed From Desiresta pärähti soimaan maalilauluna. Maalilaulurankingissa tuo oli kisojen kärkipäätä Yhdysvaltojen ja Latvian ohella. Päätöserässä puolestaan Blais katkoi maalin takana Silovsin avauksen ja antoi heti lätyn maalin eteen Neighboursille, mutta tämä ei osunut kiekkoon, joten tyhjä maali jäi hyödyntämättä. Noin muuten Blais oli peruspirteä ja jalkava laituri, joka sopi ihan hyvin Kanadan pelitapaan varsinkin kiekottomana. Hyökkäysalueella kyky pysyä kiekossa oli keskitasoa.

Krebs 19
- Oi Peyton. Eräs rannelaukaus keskeltä kilahti ylärimaan lämmittelyssä. Terävien rannareiden lisäksi muuta kummallista ei mieleen jäänyt. Itse ottelussa Krebs sai aloittaa ensimmäiset vaihdot hyökkäyspäästä. Ihkaensimmäisessä vaihdossa aloitustappion jälkeen peli kääntyi omiin. Krebs oli kurinalainen 1-1-3 karvauksessa osana alakolmikkoa ja Kanadan saatua riiston, hän siirsi vasemmasta laidasta kiekon ykkösellä takaisin keskikaistalle Neighboursille, joka kuljetti sen hyökkäysalueelle. Muita kiekkokosketuksia ei tullut ja niinpä Krebs valui 35 sekunnin kohdalla jo ajoissa vaihtoon, kun peli pyöri päädyssä ja hän oli siniviivassa varmistamassa. Viidennellä minuutilla jäi mieleen se, että Latvian ohitettua ylimmät karvaajat rännisiirrolla, Krebs pumppasi eteenpäin kohti Locmelisia, mutta tämä onnistui pujahtamaan ohi Krebsin Latvian siniviivan kohdalla. Krebs kyllä sitten paikkasi ohi ryntäämisensä polkien lujaa alas eikä Latvian suorahyökkäys johtanut mihinkään.

Ehtymätöntä "moottoria" kiekottomana on pidetty Krebsin vahvuutena jo silloin, kun hän oli osa Vegasin organisaatiota. Se näkyi esim. 18. minuutilla, kun hän jaksoi raastaa syvällä karvaamassa edestakaisin, vaikka Daugavins ja Jaks kiekottelivat hänen ohitseen maalin takana. Keskialueella puolestaan hän kiilaamalla kykeni hidastamaan vastustajien hyökkääjien kuljetuksia pysyen vaivatta näiden rinnalla.

Kiekollisena puolestaan Krebs ylitti jo avauserässä pari kertaa keskialueen todella vauhdikkaasti ja pystyi Glassin tapaan jakamaan kiekkoa kovassakin vauhdissa laitureille. Suoraluistelunopeus oli loistava eikä hänen tarvinnut glassmaisesti kerätä alhaalta saakka vauhtia vauhtieron aikaansaamiseksi. Kakkoserässä sitten varsinkin Krebs loisti sisäänvienneissä. Ensin ylivoimalla hän toi kiekon vaivatta sisään ja siirsi sen oikealle Glassille, joka laukoi ohi takakulman. Ajassa 35:32 hän puolestaan alusti 1-1 tasoituksen soolollaan. Middleton avasi keskialueelle, Krebs puijasi täydessä vauhdissa Locmelisin ja siniviivan ylitettyään hän antoi latvialaisten välistä osin onnekkaan rystylätyn Blaisille, joka viimeisteli takayläkulmaan. Oli hienoa nähdä livenä edes toisen ex-vegasjuniorin tehopiste. Visiitti Tampereelle ei täten ollut turha. Päätöserässä 48. minuutilla puolestaan vielä Krebs eteni vasemmasta laidasta sisään harhauttaen viivan päällä latvialaispelurin. Sen jälkeen Krebs vaihtoi puolta päätylaudan kautta Blaisille. Tämä palautti kiekon takaisin Krebsille, joka oli jatkanut liikettään maalin taakse. Krebs antoi uuden seinäsyötön Blaisille, joka laukoi oikealta b-pisteeltä hanskaan. Kyky vaihtaa suuntaa ja löytää oikea väli sisäänviennille kv-temmossa vakuutti:



Hyökkäysalueella muutoin sen sijaan Krebs oli ajoittain vähän "rättimäinen" kaksinkamppailuissa. Häntä oli vielä liian helppo riepotella, kun hän yritti liikkeellään pyristellä eroon vartioijastaan. Tietyt syöttövalinnat eivät myöskään olleet hyviä, vaan eräskin poikittaissyöttö rystyltä kohti Blaisia oli vähän pakotettu eikä mennyt perille. Ylivoimallakin hänellä oli vähän kiire vasemmassa siivessä ja aika ajoin kiekko poltteli lavassa. Aloituksistakin annan miinusta, vaikka tilastojen mukaan hän voitti niistä seitsemän ja hävisi kuusi, mutta valmennus ei silti häneen ihan hirveästi luottanut tosiaan kuin hyökkäyspäässä. Esimerkiksi toisen erän alussa tasavajaalla Krebs vaihdettiin sivuun oman pään aloituksesta ja Glass tuli ottamaan sen hänen sijastaan. Tämäkin toki hävisi sen Abolsille ja suuntasi sitten heti vaihtoon, jolloin Krebs palasi askiin Quinnin hyökkääjäpariksi.

Kokonaisuutena Krebsin iltapuhde oli kuitenkin positiivinen. Jääaikaa tuli 14:12, laukauksia oli yksi, tehot 0+1 ja teholukema +0, kun hän oli jäällä Latvian avausmaalin aikana. Glassin tapaan vaihtoja oli 19, mutta keskipituus neljä sekuntia enemmän.

Neighbours 63
- Neighbours pelasi kakkosalivoimaa McBainin kanssa. Muutoin hän oli aika nuhainen pörrääjä. Hän oli kuin nelosketjun Carcone, muttei päässyt kiekollisena yhtä ytimeen ja oli vähän jäljessä tilanteista koko ajan. Hän reagoi eikä ennakoinut. Se oli ongelmana. Muutama näppärä kuljetus häneltä nähtiin, mutta siihen väläytykset jäivätkin.

Toffoli 73
- Kapteeni oli ketjussaan usein se, joka jäi keskialueelle vartomaan, kun McBain ja Carcone karvasivat syvemmällä 1-1-3:ssa. Se oli luontevaa, koska kyllä Toffoli näytti jo todella hitaalta jalkanopeudeltaan. Latvian 1-2 maalissakin hän oli osa keskialueen kolmikkoa Weegarin katkottua hyökkäyksen, mutta annettua kiekon suoraan Balcersille. Ehkä Toffoli ensi kauden vielä jaksaa painaa Calgaryssa, mutta yhtään sitä pidempi sopimus toisi ongelmia. Hän vieritti paljon kiekkoa vain ränniä pitkin päätyyn hyökkäyssiniviivan kulmasta, kun kykyä viedä se itse sisään ei oikein ollut. Hyökkäysalueella hän toki yhä osaa sijoittua mukavasti ja laukoi rystyltä rimaan avauserässä maalin edestä Jaksin vartioinnista huolimatta.

McBain 11
- Aika HMV-fiilis McBainista jäi kakkosalivoimavastuusta huolimatta. Hyökkäysalueella hän oli kontillaan pari kertaa ja kiekollisena ratkaisut jättivät parantamisen varaa. Syötöt olivat hieman epätarkkoja. Paras vaihto oli 46. minuutilla, kun hän hyökkäysalueella suojasi kiekkoa ja kiersi siniviivan kautta takaisin maalin eteen pujotellen latvialaisten välistä, mutta rystylaukaus osui sivuverkkoon. Samassa vaihdossa hän taklasi kahdesti latvialaispakin irti kiekosta maalin takana.

Carcone 53
- Carcone oli tuttu mies päättyneeltä AHL-kaudelta. Silver Knightsia vastaan hän ei kuitenkaan niin paljoa tehoillut kuin muita saman divisioonan joukkueita. Tässä pelissä parasta antia oli hänen kepeä liukunsa ja keskialueen viistokuljetukset, joiden ansiosta Carconekin löysi oikeat raot, joista pujahtaa kuljettamalla hyökkäysalueelle. Hän oli kuin luotu isolle jäälle ja ketjunsa paras pelaaja siten. Tasavajaalla ottelun puolivälin jälkeen eräs laukaus Balinskisin jaloista tasavajaalla oikeasta laidasta jäi Silovsin kainaloon ja myöhemmin ylivoimalla rannelaukaus oikeasta siivestä oli sekin tulokseton. Karvaajana hän oli ahnas.

Weegar 52
- Erikoista kyllä, mutta Weegar vakuutti enemmän kiekottamana kuin kiekollisena. Avauserässä varsinkin hän oli kiekolla vähän hutiloiva. Kerran hyökkäyssiniviivassa hän päästi kiekon lipumaan keskialueelle lapansa läpi. Lisäksi yksi hutiavaus alhaalta johti katkoon ja peli kääntyi keskialueelta omiin. Päätöserässäkin Weegarilta nähtiin 45. minuutilla kuljetus suoraan umpikujaan punaviivalla ja Latvian nelonen pääsi vastaiskuun, mutta Ri. Bukarts ei kuitenkaan laukausta saanut keskeltä aikaan lopuksi. Plussaa oli puolestaan sentään se, että Weegar laukoi ahkerasti siniviivasta paikan saatuaan kuten pelikirjaan kuului, mutta tarkkuus uupui, kun vain yksi veto meni kohti maalia eivätkä hyökkääjät saaneet ohjattuakaan hänen laukauksiaan.

Kiekottomana Weegar oli loistava tukkimaan oman puolensa laidan. Hän puolusti omaa sinistä suorastaan erinomaisesti läpi illan ja oli koko ajan mailoineen välissä, jos Latvia yritti vasemmasta laidasta edetä hyökkäysalueelle. Weegar ei peruuttanut liian aikaisin, vaan tuki Kanadan 1-1-3 karvausta eteenpäin puolustamalla ja pitämällä välin hyökkääjiin riittävän pienenä, jotta hän pystyi pääsemään väliin latvialaisten hätäisiin siirtokiekkoihin usein jo punaviivalla. Siksi jääaikaa tuli peräti 26:48. Ainoa tahra tuli 37. minuutilla, kun hän jälleen kerran katkoi yhden hyökkäyksen, mutta palautti kiekon suoraan keskialueelle Balcersin lapaan, joka sitten kiersi hänet ja laukoi maalivahdin kainalon alta kiekon takakulmaan. Hetkeä aiemmin Weegar oli saanut kovan töötin oman maalin takana Ri. Bukartsilta ja jäänyt makaamaan jään pintaan hetkeksi, joten ehkä tuo isku vielä näkyi hieman tuossa tilanteessa heikkona ratkaisuna ja vähän "pihalla" olemisena. Ottelun lopussakin hän sai uudelleen osumaa, kun vuorostaan Batna taklasi häntä selästä kahden minuutin jäähyn arvoisesti. Latvialaiskannattajat eivät Weegarin selän kääntämisistä pitäneet, vaan buuasivat hänelle, kun hänet valittiin Kanadan turnauksen kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Middleton 5
- Middletonilla kiekko tuppasi ajoittain juuttua jalkoihin peliä avatessa. Toisessa erässä hän selvisi siitä sillä, että vastustaja kampitti hänet jäähyn arvoisesti Kanadan maalin takana. En ole ihan varma, että aiheuttiko Middleton harhasyötöllään Indrasin pari maalipaikkaa avauserän lopussa, mutta jäällä hän ainakin oli Weegarin kanssa. Toisaalta sitten välillä avaukset onnistuivatkin, kun linja oli selkeä ja Jacob sai kakkossyötön 1-1 tasoitukseen. Kiekottomana hän olisi saanut olla vielä jämerämpi kaksinkamppailuissa ja käyttää kokoaan hyödyksi. Alivoimalla hän oli mies paikallaan Weegarin kanssa ykkösparissa.

Hunt 77
- Kolmas entinen kultainen ritari, joka pelasi aikoinaan jopa 45 runkosarjamatsia kaudella 17-18. Toisella kaudella roolia ei ollut ja hän oli liian hyvä mies seiskapakiksi, joten edessä oli treidi Minnesotaan. Tässä pelissä parasta antia oli yhä Huntin vaistot hyökkäysalueella. Hän teki mielellään vastaliikkeitä syvyyteen ja suojasi kiekkoa hyvin liikkeessä patukkamaisuutensa ansiosta. Liuku oli kevyt. Tasavajaalla hän kertaalleen kiersi koko hyökkäysalueen. Kakkosylivoimalla jäi mieleen yksi lämäri Krebsin pudotuksesta suoraan päin lähintä blokkaajaa. Jääaikaa tuli lopulta 12:50 ja teholukema oli +1, kun hän oli askissa voittomaalin aikana.

Barron 20
- Barron oli siirtynyt seiskapakista kakkospariin Bearin oltua sivussa. Lämmittelyssä mieleen jäi heikohko ylävartalo, joten epäilin vääntövoiman riittävyyttä. Itse pelissä tilannekovuuden puute näkyi heti 1-0 maalissa, kun hän vuoti maalin edessä Locmelisia vastaan irtokiekossa. Toisaalta hän paikkasi sen kakkossyötöllään voittomaaliin. Siinä Latvian hyökkäys taas kerran katkesi jo keskialueelle Kanadan 1-1-3:ta vastaan. Barron nappasi kiekon, kiersi oman maalin ja avasi sitten pystyyn Lucicille. Laitojen lähellä tasapaino saisi parantua ripauksen lisää, jottei hän juutu omalle alueelle liiaksi jatkossa, vaan kykenisi tekemään stoppeja. Jääaikaa tuli vain 9:40, vaikka Kanada pelasi kuudella puolustajalla, joten se kertoo siitä, ettei valmennuskaan häneen hirveästi luottanut.

Joseph 7
- Joseph oli jalalla priimaa ja jo viidennellä minuutilla teki yhden komean keskikaistanousun hyökkäysalueelle asti. Vaikka hän nojaa puolustamisessaan pitkälti hyvään liikkeeseensä, ripaus lisää aggressiivisuutta ei olisi pahitteeksi. Samoin mailapuolustus voisi olla jämerämpää. Sekä suorahyökkäyksiä puolustettaessa että puolustusalueen puolustuspelissä b-pisteiden alapuolella Joseph nimittäin jätti vähän liikaa etäisyyttä mieheensä, joten Barronin tavoin stopit olivat siksi aika vähissä, kun Joseph minusta liikaa tyytyi sijoittumaan vain kiekon ja miehen väliin. Noissa osa-alueissa on yksinkertaisesti kehityttävä, koska kiekollisena Josephilla ei ole muuta annettavaa kuin helpon ykkössyötön antaminen, vaikka Pittsburghissa hän näemmä jopa 21 tehopistettä männä kaudella iskikin. Päätöserässä vieläpä yksi avauksista katkesi suoraan Batnan lapaan ja tämä pääsi siitä maalin kierrettyään puolittaiseen vetopaikkaan. Alivoimalla Joseph oli ihan jees Myersin parina ja muutoinkin he olivat kyllä kaksikkona sellainen, jonka pystyi laittamaan kaukaloon tukaliinkin paikkoihin. Paperilla he olivat kolmospari, mutta oikeasti kakkospari, joten peliaikaa Josephillekin tuli 21:55.

Myers 57
- Myers hoiti puolustusvelvoitteet hyvin ja weegarmaisesti puolusti omaa siniviivaa mainiosti. Heti pelin alkupuolella hän mm. nappasi kiekon Dzierkalsin lavasta tylysti. Myers myös haki päätykiekkoja aika vaivatta ja muodosti tosiaan Josephin kanssa todellisen kakkosparin, joka pystyi pelaamaan 0-0:aa vuotamatta. Odotin Myersin olevan heikompi, mutta hän täytti paikkansa kiitettävästi ja vauhtiin päästyään hän oli anttilamaisen vaikea pysäyttää. Kakkoserässä yksi laukaus oikealta b-pisteeltä jäi Silovsin kainaloon. Ulottuvana pelaajana hän pystyi hyökkäysalueella saamaan vetolinjan auki pienellä sivuttaisliikkeellä.

Montembeault 35
- Balcersin maali livahti maskitta hanskan alta ja se oli torjuttavissa, mutta muuten Montembeault torjui aika hyvin siihen nähden, että tilanteita tuli harvakseltaan ja ne olivat usein haastavia. Alivoimilla hän otti kakkoserässä pari hyvää venytystä sivuttaisliikkeessä muistaakseni Jaksin ja Balinskisin one-timereihin.

Levi 27
- U20-fantasyvoittoni takuumies muutaman kauden takaa. Lämmittelyssä Levi oli alkuun itsekseen keskialueella venyttelemässä valkoisine patjoineen ja sitten unohdinkin katsoa häntä sen enempää tositoimissa, joten arvio jää täten antamatta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Latvia

Balcers 21
- Balcers iski näyttävän maalin Weegarin puolittaisen katkon jälkeen. Viimeistely taka-alakulmaan oli tarkka. Lisäksi hän oli mainio kakkosalivoiman peluri Batnan vierellä. Ylivoimilla ei tontteja tullut. Tasaviisikoin jäi mieleen ajoittainen sitkeys, mutta jotenkin kaipasin vielä parempaa kiekossa pysymistä ja saippuamaisuutta hyökkäysalueella sekä keskialueen ylityksissäkin, jotka tuppasivat hänenkin osaltaan välillä päättyä kiilatuksi tulemiseen siniviivan kulmassa.

Abols 18
- Paikallinen William Karlsson sekä ulkonäön että roolin osalta. Abols pelasi ykkösalivoimaa Daugavinsin kanssa ja myös ykkösylivoimaa. Hän oli Karlssonin tavoin loistava luistelija, joka kykeni voimaluistelullaan yksin muuttamaan painopisteen päästä toiseen. Jo avauserässä yksi jalkava keskikaistanousu ja rytmitys laitaan jäi verkkokalvoille. Abols oli ketjunsa "play-driver". Aika paljon tasaviisikoin vitja joutui puolustamaan omissa, joten anti ylöspäin jäi siksi vähän nuhaiseksi tällä kertaa ja tuloksena oli lähinnä muutama puolittainen maalipaikka suorahyökkäyksistä jättösyöttöjen jälkeen. Jääaika 19:39 oli toiseksi suurin hyökkääjistä Balcersin (20:33) jälkeen.

Daugavins 16
- Hyökkäysalueella Daugavins suojasi kiekkoa kulmissa hywin rystypuolella. Omissa häneltä nähtiin rauhallisia siirtoja paineen alla. Kapteeni näytti eteen sillä saralla kuten alivoimallakin Abolsin kanssa. Ylivoimalla sen sijaan hän pakotti syöttöjä liiaksi eikä ollut rento. Parrakas legenda oli mukava nähdä livenä kuitenkin.

Ro. Bukarts 71
- Velipojan tapaan right, joita oli hyökkääjistössä yhteensä kolme. Laukaus näytti olevan mintissä lämmittelyssä. Pelissä hän kuitenkin tuhlasi 22. minuutilla Dzierkalsin päädystä petaaman paikan maalin edestä. Oikein muuta ihmeellistä ei mieleen jäänyt, kun fokus oli niin isosti Kanadan pelaajissa.

Batna 95
- Rystysupaisut yläkulmiin vakuuttivat lämmittelyssä. Niissä oli voimaa. Batna oli Latvian oma Joonas Kemppainen, koska hänellä oli vahva maila ja mies kaapi aloituksia puolustuspäässä. Vähän yllättäen silti kokonaisaloitustilasto jäi pakkaselle reippaasti, kun hän voitti lopulta vain 5/15 aloitusta, mutta kaipa tappiot tulivat sitten enimmäkseen hyökkäyspäässä. Luistelupotkut olivat painavia ja veivät eteenpäin. Pidin hänestä, koska hän ei myöskään vuotanut PAPP:ssa miesvartioinnissa ja pelasi ehjää kakkosalivoimaa Balcersin kanssa. Päätöserässä hän katkaisi puolestaan Josephin avauksen ja loi itselleen puolittaisen maalipaikan maalin kierrettyään, mutta kääntölaukaus vasemmalta puolelta oli ponneton. Lopussa sitten Latvian kiri katkesi Batnan laitataklaukseen, jossa hän turhaan antoi tuomarille mahdollisuuden viheltää rangaistuksen. Kokonaisuus oli kuitenkin lievästi plusmerkkinen reilun 13 minuutin jääajalla.

Dzierkals 17
- 26-vuotiaan Dzierkalsin NHL-oikeudet kaupattiin Golden Knightsiin Lehner-kaupassa aikoinaan kolmisen vuotta sitten. Niinpä hän oli Latvian joukkueen toiseksi mielenkiintoisin yksilö seurattavaksi. Lämmittelyssä laukaukset paukkuivat koko ajan ohi ja kiekkokosketukset olivat kovia. Ensivaikutelma ei siis ollut hyvä. Pelissä hän petrasi. Kahdeksannella minuutilla Dzierkals yritti ensin livahtaa tuloksetta Myersin ohi hyökkäysalueelle vasemmasta laidasta. Samassa vaihdossa myöhemmin hän kuitenkin osoitti saippuamaisuutta ja onnistui päädyssä pitämään kulmarallin elossa livahtaen ohi Josephin sivupaineen. 18. minuutilla Dzierkals puolestaan laukoi jättösyötöstä oikeasta laidasta puolustajan jalkoihin.

Toisen erän alussa nähtiin illan paras teko, kun hän rouhi Kanadan maalin takana ja löysi sitten syötöllään maalin edestä Bukartsin, joka laukoi tosiaan yli. Päätöserässä kohokohtana oli koko kentän mittainen kuljetus vasenta laitaa pitkin aina hyökkäysalueen kulmaan saakka, josta hän laukoi epätoivoisen pienestä kulmasta ohi takakulman. Paras ominaisuus Dzierkalsista oli juuri saippuamaisuus ja kyky livahtaa läpi pienistä raoista laidan puolelta. Luistelu oli kuitenkin sen verran keskinkertaista, ettei NHL-uraan ole saumaa eikä hän Pohjois-Amerikkaan edes ole tulossa. Siltikin oli ihan hauska nähdä periaatteessa se toinen Euroopassa pelaava Golden Knightsin "lupaus" Carl Lindbomin ohella. Jääaika oli 12:44.

Ri. Bukarts 13
- Kolmosketjun rightin laituri. Lämmittelyssä muutama läpiajo oli törkyinen, kun hän vippasi kiekon kevyesti yläkulmaan ohi toiseen suuntaan liukuneen Silovsin. Itse pelissä tehopistesaldo oli 0+1, kun hän liukui maalille oikeaan aikaan Zilen laukauksen jälkeiseen kakkoskiekkoon ja Locmelis upotti kolmoskiekon. Kakkoserässä Bukarts hölmöili itsensä kahdesti jäähyaitioon. Niitti Weegariin näytti pahalta livenä, kun tämä oli hieman irti laidasta. Ehkä Bukartsinkin eväät tasaviisikoin vähän syötiin siinä, ettei virtaa riittänyt hyökätä puolustusjaksojen jälkeen. Kaksi laukausta hänelle toki kirjattiin 13 minuutissa ja siirtokiekoissa hän ei silmätestin perusteella ainakaan ollut vuotokohta, vaan sai jatkettua ne eteenpäin laitaa pitkin.

Locmelis 85
- Bostonin varaama nuorukainen keräsi kiekot maalista lämmittelyssä. Hän oli kypsä ja valmennus laittoikin pojan ketjuineen kehiin yllättävän moneen puolustuspään aloitukseen. Avauserän kruunasi pelin avausmaali Barronin hukattua hänet. Toisaalta lupaavan ottelun ensimmäisen puolikkaan jälkeen taso laski vähän toisella puoliskolla, kun ensin Krebs vartaloharhautti hänet tylysti keskialueella 1-1 maalia ennen ja Laughton puolestaan iski lopullisen ratkaisun tyhjiin Locmelisin sudittua kiekon päältä lumet. Aloitussaldo oli mukiinmenevä 7-6 ja jääaikaa tuli reilut 13 minuuttia hänellekin. Vaikka suoritustaso hieman putosi pelin edetessä, nämä kovat pelit olivat kuin rahaa olisi pankkiin laittanut. Puolustusalueen puolustuspeliin kun Locmelis saa vielä rahtusen lisää jämäkkyyttä fysiikan parantumisen myötä, tulevaisuus on valoisa. Suoraluistelu oli ehkä vähän tahmeaa ajoittain, mutta eiköhän hän senkin saa jumpattua kuntoon.

Indrasis 70
- Jalkanopeuden puute alkoi jo hieman näkyä näin kovassa pelissä 32-vuotiaalla Indrasisilla. Avauserän päätösminuutilla hän pääsi kahdesti laukomaan keskeltä hyökkäysalueen riiston jälkeen, muttei saanut pyöriviin kiekkoihin laadukkaita vetoja aikaiseksi.

Andersons 22
- Hyökkäyksen kolmas right. Ylivoimalla hän ehti hetken seistä maalilla. Muuta erikoista ei mieleen jäänyt. Jääaika jäi alle seitsemään minuuttiin. Laitojen lähellä hän oli keskiverto.

Smirnovs 73
-Aloitustappiot Glassille jäivät mieleen, saldo olikin yhteensä surkea 2/11. Hyökkäyssuuntaan tilaisuus loistoon tuli pelin puolivälissä, kun kiekko tuli vähän tuurillakin hänelle vasempaan laitaan, mutta esteetön rannelaukaus osui päin Montembeaultia. Muutoin Smirnovs oli aika mitäänsanomaton leftin sentteri, joka ei sen kummemmin pettänyt tai väläytellyt.

Krastenbergs 9
- Ei muistikuvia kahdeksan minuutin ajalta.

Kenins 91
- 13. hyökkääjä. Ei saanut katki Krebsin lättyä Blaisille 1-1 tasoituksessa. Ihan pätevä one-timer jäi verkkokalvoille lämmittelyssä ja hän vaikutti urheilulliselta. Liike oli melko pirtsakkaa. Sai pelata yhteensä 10 vaihtoa eli kahdeksisen minuuttia.

Zile 77
- Jämäkkä leftin puolustaja ykkösparissa. Pidin Zilesta ehkä eniten Latvian puolustajista, kun hän mm. boksasi Glassin hyvin irti reboundista. Jääaikaa olisi voinut antaa enemmänkin kuin vartin. Omalla alueella Zile ei vuotanut puolustusalueen puolustuspelissä ja sai kiekot liikkeelle oman maalin takaa kohtalaisen hyvin. Lisäksi Zile alusti viivalaukauksellaan avausmaalin. Lämäri oli luja ja mm. pelin viime hetkillä se viuhui niukasti ohi takayläkulman vasemmasta laidasta. 1-1 maalissa hän yritti vähän tökätä kiekkoa Krebsiltä eikä sitten enää ehtinyt peittämään Blaisin vetoa, mutta isomman erheen teki keskialueella Locmelis. Ykkösalivoimaakin Zile pelasi Rubinsin kanssa, mutta siitä on vaikea antaa sen kummempaa analyysia, kun peli oli silloin toisessa päässä kakkoserässä. Meikäläisen päätyyn Kanada sai ylivoiman vasta kolme minuuttia ennen loppua ja silloin punapaidat vain pitivät kiekkoa varman päälle, kun Latvian AV-nelikko seisoi paikoillaan.

Balinskis 26
- Ylivoimalla one-timer sivutolppaan jäi mieleen kakkoserässä. Rystysiirrot paineen alla ränniä pitkin olisivat voineet onnistua paremmallakin prosentilla. Liike oli kohtalaisen sulavaa ja kropassa riitti vääntövoimaa myös. 21 minuutin jääajalla hänet valittiin Latvian ottelun parhaaksi pelaajaksi, mutta jäin itse kaipaamaan ripauksen lisää dynaamisuutta.

Rubins 94
- Pää pystyssä pelannut kookas leftin peruspakki, joka ei vielä välierässä päässyt maalin makuun, vaan vasta pronssipelissä. Rubins jakoi napakoita pystysyöttöjä, joita sitten hyökkääjät jatkoivat syvään keskialueelta yhdellä kosketuksella. Lisäksi Rubins pelasi ykkösalivoimaa Zilen kanssa. Sijoittuminen vaikutti ihan hyvältä ja ulottuvalla mailalla hän kykenee myös blokkaamaan vetoja sekä puolustamaan suorahyökkäyksiä melko hyvin. Perusvarmana vääntäjänä Rubins sai jääaikaa reilut 18 minuuttia.

Jaks 72
- Puolustuksen ainoa right. Loistava luistelija, mutta pienikokoiselle pelaajalle se onkin elinehto. Jaks toi kertaalleen ylivoimalla kiekon jalalla yli keskialueen, mutta ajautui sitten umpikujaan siniviivan ylittämisen jälkeen. Myöhemmällä ylivoimalla eräs one-timer melkein livahti kainalosta takakulmaan. Puolustusalueen puolustuspelissä hän vuoti 2-2 tasoituksessa päädyssä Crousea vastaan eikä se tietysti ole hänen vahvuutensa toisin kuin operointi kiekollisena. Jääaikaa kirjattiin 18:46.

Freibergs 29
- Freibergsia vietiin kuin ämpäriä voittomaalissa. Paineen allakin omalla alueella rystysiirrot olivat vaillinaisia ja kiireen tuntu oli läsnä liian usein. 14 minuuttiakin oli liikaa jääaikaa, ikävä kyllä.

Cukste 2
- Cukste oli hieman pehmeähkö kulmapaineissa ja jäi siellä pari kertaa jyränkin alle. En vakuuttunut juurikaan 25-vuotiaasta entisestä Sharks-varauksesta. Anti ylöspäinkin oli olematonta.

Cibulskis 27
- Aika samasta puusta veistetty kuin Freibergs. Tasapaksu leftin puolustaja, jonka rystysiirrot paineen alla jättivät toivomisen varaa. Jääaikaa merkittiin 12:55.

Silovs 31
- Avauserän hahmo. Pistelinjojen ulkopuolelta tulleet vedot Silovs liimasi hyvällä varmuudella. Toisessa erässä tosin Fantillin rannelaukaus livahti kainalosta tolppaan, mutta Quinnin ja Myersin yms. vedot jäivät syliin. Silovs oli ketterä liikkumaan sivuttain jäässä ja ehti siksi mm. Fantillin päätylautareboundin eteen maalin kulmalle. Toisaalta 1-2 kertaa hän myös näytti liukuvan jopa liian sivuun maaliltaan ja esim. seuraavana päivänä pronssipelissä Grimaldi rankaisi siitä laukauksellaan takatolpan juureen. Päätöserän alussa sattui musta hetki, kun ensin Quinn laukoi miinuskulmasta kypärän kautta tasoituksen ja sitten Silovs lahjoitti kiekon Blaisille maalin takana, mutta Neighbours ei kyennyt sitä hyödyntämään maalin edestä. Ottelun lopussa Carconen ryöstö hanskalla lähietäisyydeltä oli maukas. Torjuntoja kertyi yhteensä 32.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ozo

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
HPK vs KalPa
  • 3.05
  • 4.20
  • 2.06
KooKoo vs Kärpät
  • 2.48
  • 4.30
  • 2.60
Pelicans vs Jukurit
  • 1.85
  • 4.45
  • 3.50
Sport vs Lukko
  • 3.40
  • 4.40
  • 1.88
Tappara vs Ässät
  • 1.71
  • 4.60
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös