Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus
 1. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Avataan taas perinteinen Slovakian MM-ketju. Mitenkään sen kummemmin lähtökohtiin menemättä, odotukset paremmin meneville MM-kisoille ovat nyt korkeammalla kuin kahtena edellisenä vuotena. Maajoukkueella on mitat täyttävä valmennus kokeneen pääluotsi Craig Ramsayn pyörittäessä ruoria ja taustaryhmää johtaa General Manager Miroslav Satan. Slovakian olympiaurakka päättyi odotetulla tavalla heti 1. pudotuspelikierroksella ja loppusijoitus jäi 11:nneksi.

  Ilmassa on kuitenkin pieniä positiivisia signaaleja. Niistä osoituksena 3-2-yllätysvoitto olympiavoittaja OAR:stä ja ajoittaiset pilkahdukset Sloveniaa ja USA:ta vastaan. Mukaan mahtui myös suurta vuoristorataa, kun otteluiden sisällä taso putosi ajoittain luokattoman heikoksi. Se, mikä Slovakian erotti mm. Sloveniasta, oli peli-ilmeen lopahtaminen. Välillä pelaajat uskoivat itseensä, mutta sitten tovia myöhemmin vaikutti siltä, että slovakit olivat menettäneet kaiken peli-ilon ja halusivat olla aivan jossain muualla kuin olympiakaukalossa.

  Olympiajoukkueen pelaajavalinnat puhuttivat ennen turnausta ja vielä sen jälkeenkin. Muutamat itsestään selvät kansainvälisen tason slovakit jätettiin tylysti rannalle ja tilalle valittiin mm. Slovakian Extraliigan höyhensarjalaisia. Saa nähdä, miten paljon miehistössä tapahtuu muutoksia MM-kisoihin. Loogisen ajattelutavan mukaan kokeneet veteraanit, kuten Ladislav Nagy ja Tomas Surovy, tekivät viimeisen palveluksensa maajoukkueelle Pyeongchangissa ja Tanskan MM-kisoihin valituiksi tulisi nuorempaan kaartiin kuuluvia nimiä. Ongelmana on vaan se, että Slovakian europelaajien taso on hyvin heiveröinen, eikä valinnanvaraa liiemmin ole,

  Toistaiseksi yksi pelaaja, hyökkääjä Marek Viedensky (Slovan Bratislava, KHL) on kertonut, etteivät MM-kisat kiinnosta. Hän haluaa aloittaa valmistautumisensa seuraavaan kauteen levon kautta. Viedenskyn päätöksen taustalla on varmasti myös pettymys, kun häntä ei valittu kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti olympiakisoihin.

  Slovakian mahdollinen oma mestaruus eli pudotuspeleihin selviytyminen on kiinni käytännössä puhtaasti Pohjois-Amerikan sarjoista saatavien vahvistusten määrästä. Tällä hetkellä NHL:ssä ja AHL:ssä kiekkoilevat seuraavat slovakit:

  Maalivahdit

  Peter Budaj, Tampa Bay
  Jaroslav Halak, NY Islanders

  Puolustajat

  Erik Cernak, Syracuse (AHL)
  Zdeno Chara, Boston
  Martin Marincin, Toronto (AHL)
  Christian Jaros, Belleville (AHL)
  Andrej Sekera, Edmonton

  Hyökkääjät

  Peter Cehlarik, Providence (AHL)
  Marko Dano, Winnipeg
  Marian Gaborik, Ottawa
  Marek Hrivik, Stockton (AHL)
  Tomas Jurco, Chicago
  Richard Panik, Phoenix
  Tomas Tatar, Vegas

  NHL- ja AHL-miesten tilannetta pitää katsastaa lähempänä runkosarjojen loppua, kun playoffseista putoavat joukkueet alkavat olla tiedossa ja sairastuvan asiakkaiden tarkkemmat statukset selvillä.

  Slovakia pelaa MM-kisoissa A-lohkossa, jossa muut joukkueet ovat Venäjä, Ruotsi, Tshekki, Sveitsi, Valko-Venäjä, Ranska ja Itävalta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2018 klo 21.41
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  @vetoo

  Onkohan Marian Hossalla mitään mahdollisuuksia osallistua MM-kisoihin? Tiedän että on ollut koko kauden pois liittyen niihin ihosairauksiin, mutta olisiko olemassa mitään pientäkään mahdollisuutta että Hossa nähtäisiin MM-jäillä?
   
 3. KiekkoMes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
  Onko Denis Godalla mahdolisuuksia MM-kisoihin jos NHL:stä ei veskareita tule?
   
 4. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Tätä pitäisi kysyä varmaan NHL-eksperteiltä. Eikös mies ole tällä hetkellä LTIR-listalla eli periaatteessa sopimus on edelleen voimassa Chicagon kanssa, mutta kun on LTIR:ssä, niin ei aja Blackhawsin lähemmäs palkkakattoa? En ole kuullut Hossasta mitään koko kauden aikana. Liekkö hän edes pitänyt fyysistä kuntoa yllä? Kyllähän Hossa olisi jo pelkillä pelillisillä taidoillaan huipputekijä tuonne hyökkäyskalustoon, vaikka ikää on 39 ja ollut koko kauden pelaamatta. Hossa kertoi viime keväänä maajoukkueuran olevan ohi. Tämä vähentää entiestään lähinnä teoreettisella tasolla olevaa mahdollisuutta MM-edustukseen.

  Lainaus:
  Slovakian maalivahdit tällä kaudella harjoitusotteluissa (ei sisällä olympiakisoja):

  2 pelattua ottelua: Konrad
  1 pelattu ottelu: Ciliak, Godla, J.Hudacek, Konrad, Laco, Rybar, Tomek

  Godla on siis jo saanut näyttöpaikan tämän kauden aikana maajoukkueessa. Se on hyvä merkki, että valmennusjohto on huomioinut Godlan valintoja tehdessään. Kun katsoo seurajoukkuetilastoja, niin käytännössä kaikilla vahdeilla on vähintään siedettävät statsit. J.Hudacek torjuu kiekkoja KHL:n Tsherepovetsissa, ja hänellä on vakuuttavat tilastot (48 GP, 2,24 GAA, 92,0 SVS%). Hudacekin ongelmana on vaan se, että hänen tasonsa on romahtanut aina maajoukkuepaidassa. Ciliak edustaa Tshekin Extraliigassa Kralovea. Tilastot osoittavat parhaita lukemia Slovakian eurovahdeista (36 GP, 1,73 GAA, 93,2 SVS%).

  Vaikea sanoa Slovakian MM-kisavahdeista. Konrad ja Laco kantoivat torjuntavastuun Pyeongchangissa. Nyt tilanne voisi olla sellainen, että Slovakia menee eri veräjänvartijakaksikolla (kolmosvahti yleensä pelkkä kisamaskotti). Godlan MM-kisamatkan kannalta saattaisi olla parasta seurajoukukekauden aikainen päättyminen ja sitä kautta näyttöpaikan saaminen varhain leirityksestä. Mies haluaa kuitenkin luonnollisesti jatkaa kauttaan mahdollisimman pitkään Suomessa. Siinä on kuitenkin "vaarana" se, että maalivahtikilvan ollessa erittäin tasainen arvokisapaikoista, tilaisuuksia vakuuttaa valmennusjohto MM-lipusta on erittäin rajallinen määrä.

  Ja aivan uuden tilanteen edessä ollaan siinä tapauksessa, mikäli Budaj tai Halak vapautuu NHL:stä Slovakian käyttöön. Budaj on tällä hetkellä loukkaantuneena, ja hänen edustamansa seura Tampa Bay yksi kuumimmista mestarisuosikeista taalaliigassa. Todennäköisempää olisi Halakin vapautuminen jo runkosarjan jälkeen, sillä playoffs-paikka on karkaamassa NY Islandersin ulottumattomiin. Halak on kuitenkin kieltäytynyt jo useana peräkkäisenä vuotena MM-kisoista.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018 klo 00.13
 5. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Slovakian ottelut Euro Hockey Challengessa:

  5.4. Ruotsi - Slovakia, klo 19.00
  6.4. Ruotsi - Slovakia, klo 19.00
  14.4. Saksa - Slovakia, klo 18.45
  15.4. Saksa - Slovakia, klo 18.00
  20.4. Slovakia - Latvia, klo 18.00
  21.4. Slovakia - Latvia, klo 18.00
  27.4. Slovakia - Ranska, klo 18.00
  28.4. Slovakia - Ranska, klo 18.00

  - Puolustaja Andrej Meszaros (Slovan Bratislava, KHL) kertoi, että hänen maajoukkue-uransa on ohi. Meszaros jäi rannalle Pyeongchangin olympialaisista, joissa mies olisi halunnut viimeistä kertaa pujottaa ylleen Slovakian mj-paidan.

  Itselleni on jäänyt hyvin mieleen vuoden 2004 MM-kisat, joissa 18-vuotias Meszaros pelasi kuin ikämies Zdeno Charan puolustajaparina. Meszarosin ura show'n puolella oli sangen erikoinen. Se lähti kovaan nousukiitoon Ottawassa ja näytti siltä, että mies murtautuu aivan NHL:n terävimpään kärkeen. Voidaan sanoa, että alamäki alkoi Tampa Bayssa kaudella 2008-2009 vain 22-23-vuotiaana. Meszaros hankittiin Lightningiin ykköspakiksi isolla sopimuksella. Philadelphian paidassa (2010-2014) hiipuminen pysähtyi aluksi, mutta jatkui kontrahdin loppua kohden. Buffalo-visiitillä 2014-2015 NHL-junan voidaan sanoa jo menneen ohi. Jos joku Meszarosin NHL-uraa tarkemmin seurannut pystyisi tiivistämään muutamaan lauseeseen alamäen syyt. Niitä olisi mielenkiintoista lukea. Ainakin miehen liike hidastui järisyttävällä tavalla jo reilusti alle kolmikymppisenä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018 klo 01.03
 6. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Maalivahti Julius Hudacek (Tsherepovts, KHL) ei ole maajoukkueen käytettävissä MM-kisoissa. Hudacekin perheeseen tulee uusi jäsen toukokuussa.

  - Maalivahti Branislav Konrad (Olomouc, CZE) jää pois MM-kisoista polvivamman vuoksi.

  - Puolustajat Martin Bodak (Kootenay Ice, WHL), Erik Cernak (Syracuse, AHL) ja Christian Jaros (Belleville, AHL) ovat valmennusjohdon kiinnostuksen kohteena. Tämän lisäksi Pohjois-Amerikan kaukaloissa kiekkoilee muitakin nuoria slovakkeja, jotka ovat potentiaalisia MM-kandidaatteja. Päävalmentaja Craig Ramsay ei halunnut yksilöidä heitä tarkemmin.

  - Hyökkääjä Tomas Jurco (Chicago) on toistaiseksi ainoa NHL-pelaajana, joka on kertonut kantansa MM-kisoista julkisesti. Jurco on halukas jatkamaan kauttaan maajoukkueessa. Käsittääkseni Chicago ei pysty lähettämään miestä farmiin loppukaudeksi.

  - Slovakia tarjoaa halukkaille maalivahdeille ja kenttäpelaajille mahdollisuuden pitää lajituntumaa yllä tällä viikolla järjestettävissä tapahtumissa. Tiistaina Bratislavassa alkaneelle minileirille osallistuvat:

  Maalivahti

  Jan Laco, Sparta Praha (CZE)

  Puolustajat

  Martin Bodak, Bootenay Ice (WHL)
  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Peter Trska, Vitkovice (CZE)
  Karol Sloboda, Vitkovice (CZE)

  Hyökkääjät

  Filip Krivosik, HPK (FIN)
  David Soltes, Kosice

  - Ensimmäinen virallinen MM-leiri alkaa ensi viikolla ja Euro Hockey Challengen avauskamppailut Ruotsia vastaan 5.4. ja 6.4.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2018 klo 01.31
 7. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Vieläköhän Gaborikilla riittäisi halua lähteä kisoihin? 2010-luvun puolella ollut vain kahdesti mukana, mutta tätä voi selittää loukkaantumisilla ja pitkinä keväinä rapakon takana.

  @vetoo onko tietoa Gabon tilanteesta?
   
 8. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian 1. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Jan Laco, Sparta Praha (CZE)
  David Hrenak, St. Cloud State University (NCAA)

  Puolustajat

  Martin Bodak, Kootenay Ice (WHL)
  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Marek Daloga, Sparta Praha (CZE)
  Martin Fehervary, Oskarshamn (SWE2)
  Martin Gernat, Lausanne (SUI)
  Mario Grman, Chomutov (CZE)
  Karol Sloboda, Vitkovice (CZE)
  Peter Trska, Vitkovice (CZE)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Liberec (CZE)
  David Bondra, Poprad
  David Buc, Poprad
  Marek Hovorka, Kosice
  Libor Hudacek, ei seuraa
  Filip Krivosik, LeKi (FIN2)
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Michel Miklik, Kosice
  Ladislav Nagy, Kosice
  Eduard Simun, Nove Zamky
  David Soltes, Kosice
  Patrik Svitana, Poprad


  - Slovakia kohtaa Ruotsin vieraskentällä to 5.4. Norrköpingissä ja pe 6.4. Oskarshamnissa.

  - Slovakian apuvalmentajaksi on nimetty kokenut ex-maajoukkuejyrä Robert Petrovicky. Hän oli pelipaikaltaan keskushyökkääjä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018 klo 05.02
 9. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Hyökkääjä Tomas Zaborsky (Tappara, FIN) ja Slovakian GM Miroslav Satan sopivat viime vuoden puolella, että maajoukkue pitää ovea raollaan Zaborskyllle. Tämä on ensimmäinen merkki siitä, että miehen neljä vuotta jatkunut kieltäytymisjakso maajoukkueesta sattaisi päättyä. Osapuolet palaavat asiaan seurajoukkuekauden päätyttyä.

  - Puolustajat Michal Sersen (Slovan Bratislava, KHL) ja Ivan Svarny (Slovan Bratislava, KHL) sekä hyökkääjä Martin Reway (Slovan Bratslava, KHL) eivät kuulu MM-kisaehdokkaiden listalle. Reway on niiden joukossa hieman yllätttäen. Hyökkääjän pelitaidot riittäisivät varmasti valintaan, mutta vaakakupissa painanevat muut seikat. Reway on tunnetusti hankala persoona. Hän mm. kieltäytyi allekirjoittamasta jonkinlaista A4:sta, jota Slovakian olympiakomitea / jääkiekkoliitto vaati Pyeongchangin olympialaisia varten. Tästä syystä hänet jätettiin rannalle jo varhaisessa vaiheessa.

  - Maalivahti Adam Huska (University of Connecticut, NCAA) keskittyy opintoihinsa Pohjois-Amerikassa. Veräjänvahdille tarjottiin näyttöpaikkaa MM-leirityksestä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2018 klo 09.50
 10. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Maalivahti Denis Godla (KalPa, FIN) on kutsuttu Slovakian 1. MM-leiriryhmään. Godla on kokoonpanossa Ruotsia vastaan Euro Hockey Challenge -otteluissa to 5.4. ja pe 6.4. Slovakian kohtaa Tre Kronorin vierasjäällä.

  - Maalivahti Jan Laco (Sparta Praha, CZE) jää kotiin harjoittelemaan, eikä hän matkusta Ruotsiin. Godla korvaa hänet. Lacon poisjäänti on siis väliaikainen, ja mies palaa leirivahvuuteen ensi viikolla.

  - Puolustaja Michal Cajkovsky (Jekaterinburg, KHL) ei osallistu ottelutapahtumiin ennen kuin on allekirjoittanut pelaajasopimuksen seurajoukkueen kanssa ensi kaudeksi. Cajkovsky matkustaa joukkueen kanssa Ruotsiin Euro Hockey Challenge -otteluihin, mutta keskittyy harjoitteluun.

  - Puolustaja Juraj Valach (Chomutov, CZE) on liittynyt leirivahvuuteen. Isokokoinen peruspakki nähtiin jo Pyeongchangin olympialaisissa Slovakian paidassa.

  - Hyökkääjä Libor Hudacek (ei seuraa) kärsii olkapäävammasta, eikä hän pelaa Ruotsia vastaan tällä viikolla. Hudacek on mukana Ruotsissa pitämssä lajituntumaa yllä.

  - Hyökkääjä Andreas Strauch (Poprad) on valittu Hudacekin tilalle Euro Hockey Challenge -otteluihin Tre Kronroria vastaan.

  - General Manager Miroslav Satan on keskustellut Pohjois-Amerikan sarjoissa kiekkoilevien slovakkien kanssa, mutta hän ei kerro yksityiskohtaisia tietoja ennen kuin pelaajien seurajoukkuevelvoitteet ovat päättyneet.


  Slovakian joukkue Ruotsia vastaan Euro Hockey Challenge -otteluissa to 5.4. ja pe 6.4.

  Maalivahdit

  Denis Godla, KalPa (FIN)
  David Hrenak, St. Cloud State University (NCAA)

  Puolustajat

  Martin Bodak, Kootenay Ice (WHL)
  Marek Daloga, Sparta Praha (CZE)
  Martin Fehervary, Oskarshamn (SWE2)
  Martin Gernat, Lausanne (SUI)
  Mario Grman, Chomutov (CZE)
  Karol Sloboda, Vitkovice (CZE)
  Peter Trska, Vitkovice (CZE)
  Juraj Valach, Chomutov (CZE)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Liberec (CZE)
  David Bondra, Poprad
  David Buc, Poprad
  Marek Hovorka, Kosice
  Filip Krivosik, LeKi (FIN2)
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Michel Miklik, Kosice
  Ladislav Nagy, Kosice
  Eduard Simun, Nove Zamky
  David Soltes, Kosice
  Andreas Strauch, Poprad
  Patrik Svitana, Poprad
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2018 klo 17.25
 11. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Slovakian kiekko on siinä tilassa, että on vain yksinkertaisesti pakko ajaa nuorta pelaajasukupolvea sisään, vaikka nämä eivät vielä olisikaan näihin peleihin valmiita. Mielenkiintoista nähdä Bodakin, Fehervaryn ja Krivosikin otteita A-maajoukkuepaidassa ja eiköhän A-maajoukkuepelejä saa alleen myös ainakin Adam Ruzicka ja Milos Roman kunhan heidän seurajoukkuekautensa päättyy.
   
 12. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
 13. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Euro Hockey Challenge 5.4. / Norrköping

  Ruotsi - Slovakia 6-3 (1-2, 5-0, 0-1)

  7.49 1-0 Carl Klingberg (Johan Sundström) yv.
  15.58 1-1 Juraj Valach (Filip Krivosik, Patrik Svitana)
  19.18 1-2 Martin Bakos (Marek Hovorka)

  22.56 2-2 Klingberg (Mikael Wikstrand, Lawrence Pilut)
  29.37 3-2 Klingberg (Mikael Lindqvist, Sundström) yv.
  32.19 4-2 Patrick Cehlin (Patrik Zackrisson, Wikstrand) yv.
  34.34 5-2 Zackrisson (Carl Grundström)
  35.10 6-2 Adam Almquist (John Norman, Klingberg)

  47.44 6-3 Michel Miklik (Ladislav Nagy)

  Maalivahdit

  Magnus Hellberg SWE 4+2+8=14
  David Hrenak SVK 20+13+5=38

  Jäähyt

  SWE 4x2 min, SVK 6x2 min

  Slovakian kokoonpano

  27 Ladislav Nagy - 17 David Buc - 19 Michel Miklik
  83 Martin Bakos - 25 Marek Hovorka - 18 Andrej Kudrna
  21 David Soltes - 82 Filip Krivosik - 87 Patrik Svitana
  12 David Bondra - 92 Eduard Simun - 8 Andreas Strauch

  28 Martin Gernat - 56 Juraj Valach
  63 Peter Trska - 7 Mario Grman
  71 Marek Daloga - 3 Martin Bodak
  6 Martin Fehervary - 22 Karol Sloboda

  34 David Hrenak (30 Denis Godla)  Euro Hockey Challenge 6.4. / Oskarshamn

  Ruotsi - Slovakia 7-1 (3-0, 2-1, 2-0)

  8.49 1-0 Olle Liss (Adam Boqvist, Erik Brännström)
  12.34 2-0 Patrik Zackrisson (Mikael Wikstrand, Lawrence Pilut) yv.
  17.13 3-0 Linus Ölund (Carl Klingberg)

  20.46 4-0 Liss (Victor Olofsson)
  26.50 4-1 Andreas Strauch (David Soltes, Marek Daloga)
  36.28 5-1 Liss (Olofsson, Rasmus Asplund)

  52.54 6-1 Klingberg (Olofsson, Liss) yv.
  58.27 7-1 Carl Grundström (Klingberg, Zackrisson)

  Maalivahdit

  Magnus Hellberg SWE 14+11+6=31
  Denis Godla SVK 12+0+(0)=12 (vaihto 22.02 / 4-0)
  David Hrenak SVK (0)+4+5=9

  Jäähyt

  SWE 5x2 min, SVK 4x2 min

  Slovakian kokoonpano

  83 Martin Bakos - 25 Marek Hovorka - 18 Andrej Kudrna
  27 Ladislav Nagy - 17 David Buc - 19 Michel Miklik
  21 David Soltes - 82 Filip Krivosik - 87 Patrik Svitana
  12 David Bondra - 92 Eduard Simun - 8 Andreas Strauch

  63 Peter Trska - 7 Mario Grman
  71 Marek Daloga - 3 Martin Bodak
  28 Martin Gernat - 56 Juraj Valach
  6 Martin Fehervary

  30 Denis Godla [vaihtoon 22.02 / 4-0] (34 David Hrenak)  * * * * *

  Lainaus:
  Vaikea nähdä, että Gaborikilla olisi riittänyt motivaatiota saapua MM-kisoihin, vaikka mies olisi ollut terveiden kirjoissa. Viimeksi Gaborik pelasi Slovakian paidassa vuoden 2015 MM-kisoissa. Ne kisat eivät kyllä napanneet miestä ollenkaan. Kaikesta näki, että Gaborik olisi halunnut olla aivan jossain muualla kuin kaukalossa. Työmoraali oli heikkoa läpi turnauksen.

  Hyvä, että hän hoitaa itsensä kuntoon ja on kaikesta päätellen jatkamssa uraansa. Se on aivan toinen juttu, ostaako Ottawa Gaborikin sopimuksen ulos. Vaikka ex-maalitykin ura on ollut jyrkässä laskusuunnassa viimeiset vuodet, täytyy nostaa miehelle hattua että jaksaa edelleen tahkota NHL:ssä. Hän on tienannut lähes 90 miljoonaa taalaa kaukalossa ja kokonaislukema ylittää varmasti yli 100 millin henkilökohtaisilla sponsorisopimuksilla.

  Maajoukkueessa pienenä takaporttina voidaan pitää ensi vuoden kotikisoja. Gaborik on tuolloin 37-vuotias, mutta hän vahvistaisi eittämättä Slovakian hyökkäystä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2018 klo 00.07
 14. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Andrej Sekera liittyy Slovakian MM-joukkueeseen, vaikka hänen kautensa Oilersissa päättyi polvivammaan. Oilers julkisti tiedon Facebook-sivuillaan hetki sitten.
   
 15. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian 2. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Denis Godla, KalPa (FIN)
  David Hrenak, St. Cloud State University (NCAA)

  Puolustajat

  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Marek Daloga, Sparta Praha (CZE)
  Martin Fehervary, Oskarshamn (SWE2)
  Martin Gernat, Lausanne (SUI)
  Mario Grman, Chomutov (CZE)
  Adam Janosik, Liberec (CZE)
  Richard Stehlik, Rouen (FRA)
  Peter Trska, Vitkovice (CZE)
  Juraj Valach, Chomutov (CZE)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Liberec (CZE)
  David Bondra, Poprad
  David Buc, Poprad
  Marek Hovorka, Kosice
  Michal Kristof Nitra
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Michel Miklik, Kosice
  Tomas Mikus, Nitra
  Ladislav Nagy, Kosice
  Matej Paulovic Nitra
  Eduard Simun, Nove Zamky
  Patrik Svitana, Poprad


  - Uusina pelaajina 2. MM-leirille liittyvät puolustajat Adam Janosik (Liberec, CZE) ja Richard Stehlik (Rouen, FRA) sekä hyökkääjät Michal Kristof (Nitra), Tomas Mikus (Nitra) ja Matej Paulovic (Nitra).

  - Miehistöstä putosivat 1. MM-leiriviikon jälkeen puolustajat Martin Bodak (Kootenay Ice, WHL) ja Karol Sloboda (Vitkovice, CZE) sekä hyökkääjät Filip Krivosik (LeKi, FIN2), David Soltes (Kosice) ja Andreas Strauch (Poprad).

  - Maalivahti Jan Laco (Sparta Praha, CZE) ei löydy 2. MM-leiriryhmästä, mutta hänen ei ole kerrottu pudonneenkaan siitä. Laco keskittyi päättyneellä viikolla harjoitteluun kotimaassaan, eikä mies osallistunut Euro Hockey Challenge -otteluihin Ruotsia vastaan.

  - Puolustaja Michal Cajkovsky (Jekaterinburg, KHL) löytyy tuoreimmasta sikermästä. Hänkään ei pelannut Tre Kronor -kamppailuissa viime torstaina ja perjantaina. Cajkovsky oli sopinut valmennusjohdon kanssa, ettei ole mukana ottelutapahtumissa ennen kuin on sorvannut sopimuksen seurajoukkueeseen ensi kaudeksi. En ole lukenut uutisia, mutta eiköhän kontrahti ole takataskussa, kun miehen nimi löytyy 2. leiriryhmästä.

  - Hyökkääjä Libor Hudacek (ei seuraa) on potenut olkapäävammaa. Hän missasi Ruotsi-ottelut loukkaantumisen vuoksi. Hudacekin tilanne on kaikesta päätelleen ennallaan, sillä mistään muutoksesta ei ole kerrottu julkisuuteen. Taitava hyökkääjä siis pysynee MM-ehdokkaiden joukossa.

  - Slovakia kohtaa Saksan kahdessa Euro Hockey Challenge -taistossa alkavala viikolla.

  la 14.4. Saksa - Slovakia, klo 18.45
  su 15.4. Saksa - Slovakia, klo 18.00

  Lainaus:
  Kiitoksia tiedoista! Slovakian mediassa tästä ei vielä ollut mainintaa. Sekeran tulo on hyvä uutinen. Vaikka Edmonton-puoulstajan kausi on ollut erittäin rikkonainen pitkän polvikuntoutuksen ja pikkukolhujen takia, vahvistaa hän eittämättä Slovakian takalinjoja. Oilersilta ei varmasti olisi herunut pelilupaa, mikäli Sekera olisi pahasti puolikuntoinen. MM-kisoissa on hyvä mahdollisuus saada 7 tasokasta - tai vähemmän tasokasta - ottelua alle ennen kesää. Sitä kautta parempi lähtövalmius ensi NHL-kauteen.

  - Hyökkääjä Richard Panik (Phoenix) ei näillä näkymin vahvista Slovakiaa MM-kisoissa. Panik ja hänen elämänkumppaninsa saavat tässä kuussa perheenlisäystä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2018 klo 23.54
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tomas Jurco kertoi chicagolaiselle medialle lähtevänsä kisoihin.
   
 17. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Nämä ovat aina myönteisiä uutisia. Jokainen NHL- ja AHL-pelaaja vahvistaa Slovakian MM-ryhmää. Jurco oli hyvä vuoden 2016 MM-kisoissa. Jo tuolloin Slovakialla oli erittäin vähän NHL-apuja ja liuta Euroopan sarjoissa pelanneista jäi pois turnauksesta. Jurcon rutiini kovista peleistä näkyi eittämättä. Nyt olisi tarjolla yhtä merkittävä rooli, kun Pohjois-Amerikasta ei liiemmn ole tulossa vahvistuksia. Samalla hän varmasti antaa näyttöjä jatkosopimusta varten.

  Ei Jurcosta enää tule TOP9-hyökkääjää NHL:ään ilman joukkueeseen osuvaa loukkaantumissumaa, mutta tuollaiseen kiekollisempaan nelosketjun rooliin. Babcock opetti hänet aikoinaan puolustamaan Detrotissa, joten se ei ole ihan vieras tontti. En ole nähnyt Jurcon otteluita kuin kourallisen tällä kaudella, joten jätän analyysin lyhyeksi. Mies ei erottunut positiivisessa eikä negatiivisessa mielessä niissä peleissä, jotka satuin katsomaan.

  Chicago-asiantuntijat, kuten @Lico, pystyvät varmasti arvioimaan paremmin, löytyykö Jurcolle enää käyttöä Blackhawksissa. Ja miten hyvin menevä MM-turnaus vaikuttaisi jatkopahvin saantiin. Täytyy huomioida, että mies pelasi parhaan kautensa Pohjois-Amerikassa sitten sesongin 2014-2015. NHL:ssä 29 ottelussa 6+4=10 ja AHL:ssä 36 ottelussa 13+12=25.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2018 klo 18.48
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  @vetoo

  Ihan mielenkiintoinen kysymys kyllä. Kuulun niihin tuolla Blackhawksin ketjussa, jotka uskovat Jurcon omaavan edelleen potentiaalia semmoiseen vakaaseen nelosketjun uraan kuten totesitkin. Vaikuttanut omaan silmään varsin fiksulta tällä kaudella niissä pelaamissaan otteluissa ja sai tuossa tankkausvaiheessa kokeilla myös tulosyksikössä, laihoin tuloksin. Ei ole mikään Hossa puolustuspäässä, mutta ei myöskään keksitähänslovakkijokaluistaapuolustuspelistä.

  Fakta tuntuu kuitenkin olevan se, että nelosketjusta halutaan tehdä yhä vauhdikkaampi ja vauhdikkaampi eikä Jurco mikään raketti ole, tosin ei myös hidaskaan. Itse haluaisin nähdä hänet taas tuommoisella samalla lapulla tarjoamassa vaihtoehtoja nelosketjuun, mutta mitäköhän Tomas itse on mieltä? Kaverille olisi varmasti ihan KHL:n kärkiseuroista tarjolla isoja summia, joista jäisi enemmän käteen kuin NHL:stä.

  Hyvillä arvokisoilla on meikäläisen silmään enemmän vaikutusta siihen mitä Euroopasta kaverille tarjotaan. Blackhawksissa käyttöä löytyy rotaatiohyökkääjänä, mielummin annan junioreiden pelata isoilla minuuteilla Rockfordissa.
   
 19. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Päivitystä Pohjois-Amerikassa pelaavien slovakkien MM-tilanteeseen

  Maalivahdit


  Peter Budaj, Tampa Bay | playoffs
  Jaroslav Halak, NY Islanders | kieltäytynyt, sopimus päättyy

  Puolustajat

  Erik Cernak, Syracuse (AHL) | playoffs
  Zdeno Chara, Boston | playoffs
  Martin Marincin, Toronto (AHL) | playoffs
  Christian Jaros, Belleville (AHL) | tulee MM-kisoihin
  Andrej Sekera, Edmonton | tulee MM-kisoihin

  Hyökkääjät

  Peter Cehlarik, Providence (AHL) | playoffs
  Marko Dano, Winnipeg | playoffs
  Marian Gaborik, Ottawa | kieltäytynyt, selkävamma
  Marek Hrivik, Stockton (AHL) | kieltäytynyt ,aivotärähdys
  Tomas Jurco, Chicago | tulee MM-kisoihin
  Richard Panik, Phoenix | kieltäytynyt, perhesyyt
  Tomas Tatar, Vegas | playoffs

  * * * * *


  Euro Hockey Challenge 14.4. / Weisswasser

  Saksa - Slovakia rl 1-2 (0-0, 1-0, 0-1)

  38.31 1-0 Nicolas Krammer (Marcel Müller, Bernhard Ebner) yv.

  43.51 1-1 David Buc (David Bondra, Patrik Svitana)

  65.00 1-2 Martin Bakos rl.

  Maalivahdit

  Mathias Niederberger GER 9+11+(0)+(0)=20 (vaihto 31.58 / 0-0)
  Dustin Strahlmeier GER (0)+3+6+1=10
  Denis Godla SVK 6+7+3+5=21

  Jäähyt

  GER 4x2 min, SVK 4x2 min

  Slovakian kokoonpano

  19 Michel Miklik - 25 Marek Hovorka - 83 Martin Bakos
  12 David Bondra - 17 David Buc - 87 Patrik Svitana
  67 Matej Paulovic - 13 Michal Kristof - 21 Tomas Mikus
  27 Ladislav Nagy - 92 Eduard Simun - 18 Andrej Kudrna

  56 Michal Cajkovsky - 6 Martin Fehervary
  71 Marek Daloga - 7 Mario Grman
  28 Martin Gernat - 75 Richard Stehlik
  59 Juraj Valach - 63 Peter Trska

  30 Denis Godla (34 David Hrenak)  Euro Hockey Challenge 15.4. / Dresden

  Saksa - Slovakia 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

  1.40 1-0 Marcel Müller (Daniel Pietta, Fabio Wagner)
  13.22 1-1 Eduard Simun (Marek Daloga, Ladislav Nagy)

  29.30 1-2 Michal Cajkovsky (Patrik Svitana, Daivd Bondra)

  40.48 1-3 Nagy (Michel Miklik, Martin Gernat)

  Maalivahdit

  Timo Pielmeier GER 11+9+9=29
  Patrik Rybar SVK 7+9+10=26

  Jäähyt

  GER 2x2 min, SVK 4x2 min

  Slovakian kokoonpano

  27 Ladislav Nagy - 92 Eduard Simun - 18 Andrej Kudrna
  83 Martin Bakos - 25 Marek Hovorka - 19 Michel Miklik
  6 Lukas Cingel - 13 Michal Kristof - 67 Matej Paulovic
  12 David Bondra - 17 David Buc - 87 Patrik Svitana

  56 Michal Cajkovsky - 63 Peter Trska
  28 Martin Gernat - 7 Mario Grman
  71 Marek Daloga - 3 Martin Fehervary
  75 Richard Stehlik

  29 Patrik Rybar (34 David Hrenak)
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2018 klo 15.43
 20. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Onko tarkempaa tietoa moksi Bodak putosi ensimmaisten joukossa, toisin sanoen missa viela kehitettavaa eniten? Tappara-kasvattina kiinnostaa...
   
 21. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian 3. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Denis Godla, KalPa (FIN)
  David Hrenak, St. Cloud State University (NCAA)
  Patrik Rybar, Mountfield (CZE)

  Puolustajat

  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Marek Daloga, Sparta Praha (CZE)
  Martin Fehervary, Oskarshamn (SWE2)
  Dominik Granak, Mountfield (CZE)
  Mario Grman, Chomutov (CZE)
  Adam Janosik, Liberec (CZE)
  Andrej Sekera, Edmonton
  Peter Trska, Vitkovice (CZE)
  Juraj Valach, Chomutov (CZE)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Liberec (CZE)
  David Bondra, Poprad
  David Buc, Poprad
  Marek Hovorka, Kosice
  Michal Kristof, Nitra
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Michel Miklik, Kosice
  Tomas Mikus, Nitra
  Ladislav Nagy, Kosice
  Matej Paulovic, Nitra
  Eduard Simun, Nove Zamky
  Matus Sukel, Liptovsky Mikulas
  Patrik Svitana, Poprad


  - Uusina pelaajina 3. MM-leirille liittyvät puolustajat Dominik Granak (Mountfiel, CZE) ja Andrej Sekera (Edmonton) sekä hyökkääjä Matus Sukel (Liptovsky Mikulas).

  - Leiritysvahvuudesta pudotettiin puolustajat Martin Gernat (Lausanne, SUI) ja Richard Stehlik (Rouen, FRA).
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2018 klo 15.35
 22. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Euro Hockey Challenge 20.4. / Poprad

  Slovakia - Latvia 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

  14.13 1-0 Martin Bakos (Michel Miklik, Marek Hovorka)
  18.43 2-0 Miklik (Andrej Kudrna, Michal Cajkovsky) yv.

  23.23 3-0 Juraj Valach (David Bondra, Patrik Svitana)
  26.38 3-1 Rodrigo Abols (Miks Indrasis)

  35.36 4-1 Bondra (Valach, Patrik Rybar)

  Maalivahdit

  Patrik Rybar SVK 1+4+10=15
  Maris Jucers LAT 3+(0)+(0)=3 (vaihto 18.43 / 0-2)
  Uldis Calpa LAT (0)+4+10=14

  Jäähyt

  SVK 6x2 min, LAT 4x2 min

  Slovakian kokoonpano

  83 Martin Bakos - 25 Marek Hovorka - 19 Michel Miklik
  91 Matus Sukel - 13 Michal Kristof - 67 Matej Paulovic
  6 Lukas Cingel - 92 Eduard Simun - 18 Andrej Kudrna
  12 David Bondra - 17 David Buc - 87 Patrik Svitana

  71 Marek Daloga - 3 Adam Janosik
  9 Martin Fehervary - 51 Dominik Granak
  56 Michal Cajkovsky - 63 Peter Trska
  7 Mario Grman - 59 Juraj Valach

  29 Patrik Rybar (34 David Hrenak)  Euro Hockey Challenge 21.4. / Poprad

  Slovakia - Latvia 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

  8.25 1-0 Martin Fehervary (Dominik Granak, Matej Paulovic)

  24.24 1-1 Roberts Bukarts yv.
  39.16 2-1 Marek Hovorka (Martin Bakos, Michal Cajkovsky)

  59.26 3-1 Andrej Kudrna (Hovorka) tm.
  59.58 4-1 Ladislav Nagy (Cajkovsky, Lukas Cingel)

  Maalivahdit

  Denis Godla SVK 7+8+6=21
  Kristers Gudlevskis LAT 9+5+10=24

  Jäähyt

  SVK 4x2 min, LAT 3x2 min

  Slovakian kokoonpano

  12 David Bondra - 17 David Buc - 87 Patrik Svitana
  83 Martin Bakos - 25 Marek Hovorka - 18 Andrej Kudrna
  27 Ladislav Nagy - 92 Eduard Simun - 6 Lukas Cingel
  91 Matus Sukel - 13 Michal Kristof - 67 Matej Paulovic

  7 Mario Grman - 59 Juraj Valach
  71 Marek Daloga - 7 Adam Janosik
  56 Michal Cajkovsky - 63 Peter Trska
  9 Martin Fehervary - 51 Dominik Granak

  30 Denis Godla (34 David Hrenak)
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2018 klo 15.54
 23. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian 4. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Denis Godla, KalPa (FIN)
  David Hrenak, St. Cloud State University (NCAA)
  Patrik Rybar, Mountfield (CZE)

  Puolustajat

  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Marek Daloga, Sparta Praha (CZE)
  Martin Fehervary, Oskarshamn (SWE2)
  Dominik Granak, Mountfield (CZE)
  Mario Grman, Chomutov (CZE)
  Adam Janosik, Liberec (CZE)
  Christian Jaros, Belleville (AHL)
  Andrej Sekera, Edmonton
  Juraj Valach, Chomutov (CZE)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Liberec (CZE)
  Lukas Cingel, Mountfield (CZE)
  David Bondra, Poprad
  David Buc, Poprad
  Marek Hovorka, Kosice
  Tomas Jurco, Chicago
  Michal Kristof, Nitra
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Ladislav Nagy, Kosice
  Matej Paulovic, Nitra
  Eduard Simun, Nove Zamky
  Patrik Svitana, Poprad


  - Uusina niminä 4. MM-leiriryhmään liittyvät puolustaja Christian Jaros (Belleville, AHL) ja hyökkääjä Tomas Jurco (Chicago). Puolustaja Andrej Sekera (Edmonton) ei osallistunut viime viikon Latvia-peleihin, mutta on tällä viikolla mukana. Sekera ja Jaros ovat Slovakian 1. puolustajapari.

  - Maajoukkueen vahvuudesta poistuivat puolustaja Peter Trska (Vitkovice, CZE) sekä hyökkääjät Michel Miklik (Kosice) ja Matus Sukel (Liptovsky Mikulas). Miklik pelasi 100. maaottelunsa viime perjantaina, jonka jälkeen hän matkusti sovitusti kotiin. Tuntuu aika erikoiselta. Hän oli mukana koko kolmiviikkoisen leirityksen ja harjoitusotteluissa yksi Slovakian parhaista hyökkääjistä.

  - To 26.4. maajoukkueeseen pitäisi liittyä maalivahti Marek Ciliak (Brno, CZE) sekä hyökkääjät Marcel Hascak (Brno, CZE) ja Tomas Marcinko (Trinec, CZE). Brno löi Trinecin Tshekin liigan finaalisarjassa voitoin 4-1.

  - Slovakian Extraliigan finaalijoukkueista Dukla Trencinistä ja Banska Bystricasta (7. finaali ti 24.4.) mj-kutsun tullee samaan 4-5 pelaajaa. Yksi potentiaalinen kandidaatti on 37-vuotias hyökkääjä Branko Radivojevic (Dukla Trencin).

  - Hyökkääjä Juraj Mikus (Litvinov, CZE) on mahdollisten tulijoiden joukossa.

  - Kieltävän vastauksen antaa suurella todennäköisyydellä puolustaja Peter Ceresnak (Plzen, CZE) sekä hyökkääjät Milos Bubela (Banska Bystrica) ja Patrik Lamper (Banska Bystrica). Kolmikko kärsii loukkaantumisista.

  - Slovakian tämän viikon ottelut:

  ke 25.4. Slovakia - Etelä-Korea / Piestany, klo 18.00
  pe 27.4. Slovakia - Ranska / Nitra, klo 18.00
  la 28.4. Slovakia - Ranska / Piestany, klo 18.00
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2018 klo 00.45
 24. Kamesin olkapää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Miklikin lähdölle on olemassa järkeenkäypä selitys eli ilmeisesti matkasi Jyväskylään oikeudenkäyntiin
   
 25. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Tuli tuolla twitterin puolella vastaan isä-Bondran ylpeä twiittaus pojan ensimmäisestä maajoukkuemaalista. Millaisena näette nuoremman Bonzain mahdollisuudet mahtua joukkueeseen ja millaiseen rooliin? Onko muuten yhtään isänsä tyylinen pelaaja? Tilastoscouttauksen pohjalta ei ainakaan verkkoja pöllyttele ihan samaan tahtiin.