Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Slovakia

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana red.machine, 08.02.2017 klo 14.18.

 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Kevät lähestyy ja täten myös vuosittaiset MM-kisat. Lienee siis aika avata Slovakiallekin oma ketjunsa.

  Slovakia pelaa A-lohkossa (Köln) yhdessä Venäjän, Yhdysvaltain, Ruotsin, Saksan, Italian, Tanskan ja Latvian kanssa. Tässä Slovakian otteluohjelma alkulohkon osalta:

  6.5 vs. ITA
  7.5 vs. LAT
  9.5 vs. DEN
  10.5 vs. GER
  13.5 vs. RUS
  14.5 vs. USA
  16.5 vs. SWE

  Slovakian NHL-pelaajista sopimus on katkolla seuraavilla: Dano (WPG), Panik (CHI), Tatar (DET), Jurco (DET). Minulla on kuitenkin semmoinen hämärä muistikuva, että kovin usein slovakkipelaajat eivät ole kieltäytyneet MM-kisoista sopimustilanteeseen vedoten. Korjatkaa jos olen väärässä. En kuitenkaan enempää aikaa käytä tähän, koska NHL-vahvistusten spekulointi on tässä vaiheessa todella hankalaa - niin paljon kerkeää vielä ennen kisoja tapahtua.

  Runko MM-kisoihin tulee Euroopassa kiekkoilevista slovakeista. Tässä lista pelaajista, joista tuo runko muodostuu.

  Maalivahdit:

  Julius Hudacek, (Örebro, SHL)
  Branislav Konrad, (HC Olomouc, CZE)
  Marek Ciliak, (Kometa Brno, CZE)
  Jaroslav Janus, (Litvinov, CZE)
  Patrik Rybar, (Hradek Kralove, CZE)

  Puolustajat:

  Christian Jaros (Luleå, SHL)
  Juraj Mikus (Sparta Praha, CZE)
  Oldrich Kotvan (Zlin, CZE)
  Peter Trska (Kometa Brno)
  Juraj Valach (Chomutov, CZE)
  Karol Sloboda (Vitkovice, CZE)
  Ivan Baranka (Vitkovice, CZE)
  Martin Gernat (Sparta Praha, CZE)
  Peter Ceresnak (Plzen, CZE)
  Michal Cajkovsky (Sparta Praha, CZE)
  Dominik Granak (Rögle, SHL)
  Ivan Svarny (Slovan, KHL)
  Marek Daloga (Slovan)
  Michal Sersen (Slovan)
  Mislav Rosandic (Slovan)
  Tomas Starosta (Slovan)
  Andrej Meszaros (Slovan)

  Hyökkääjät:

  Martin Bakos (Kunlun, KHL)
  Tomas Marcinko (Kunlun)
  Patrik Lusnak ( Slovan)
  Tomas Zigo (Slovan)
  Marek Viedensky (Slovan)
  Andrej Stastny (Slovan)
  Tomas Surovy (Slovan)
  Michal Hlinka (Slovan)
  Vladimir Dravecky (Trinec)
  Rastistav Dej (Hradec Kralove)
  Radoslav Tybor (Vitkovice)
  Lukas Cingel (Sparta Praha)
  Juraj Mikus (Olomouc)
  Michael Vandas (Vitkovice)
  Marcel Hascak (Kometa Brno)
  Mario Bliznak (Bili Tygri, CZE)
  Andrei Kudrna (Sparta Praha)
  Libor Hudacek (Örebro)
   
 2. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Nämä nimet voi pyyhkiä jo nyt pois listalta. Eivät tule pelaamaan MM-kisoissa loukkaantumisten vuoksi. Myös puolustaja Milan Jurcina sekä hyökkääjät Ladislav Nagy, Martin Reway ja Tomas Zaborsky ovat poissa joko kieltäytymisten tai terveyssyiden takia. Jurcinaa nyt tuskin olisi kelpuutettu, vaikka olisi terveiden kirjoissa.

  Edes teoreettisen menestyksen (pudotuspelipaikka) kannalta välttämättömiä ovat ykköspuolustaja Andrej Seleran (Edmonton) ja 4-6 NHL-hyökkääjän (Cehlarik [debytoinee lähipäivinä], Dano, Gaborik. Hossa, Hrivik, Jurco, Panik, Tatar) saapuminen kisoihin. Aika epätodennäköinen yhtälö. Myös maalivahtipeli kysymysmerkki, koska tällä kaudella vain Peter Budaj (Los Angeles) on osoittautunut kv-tason veräjänvartijaksi. Ja Slovakialla ei ole ainuttakaan KHL:ssä pelaavaa veskaria. Kisajoukkueen kasaaminen Tshekin liigan vahdeilla on vähän kuin lähtisi Ladalla Saksan autobaanoille mersujen ja bemarien sekaan.

  Mainittakoon lopuksi, että JYP:n hyökkääjä Michel Miklik kiinnostaa päävalmentaja Zdeno Cigeriä. Toivotaan, että kokenut maajoukkuehyökkääjä toipuu vielä tämän kauden aikana pelikuntoon.
   
 3. mikkoz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho
  Lainaus:
  Luulis että Halakkia yrittävät saada mukaan. kuitenkin pelannut tällä kaudella kohtuullisesti
  -New York Islanders 21 3.23 90,4
  -Bridgeport Sound Tigers 13 1.87 93,5
  -Team Europe 6 2.15 94,1
   
 4. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Merkittävä uutinen. Hyökkääjä Marian Hossa (Chicago) on ilmoittanut, että maajoukkuepelit on pelattu suurella todennäköisyydellä. Tänä keväänä tulee täyteen tasan 20 vuotta, kun 18-vuotias Hossa ihastutti Suomen MM-kisoissa. Teinistä näki jo tuolloin, että tulossa on aivan huikea ura. Ja sitä se on ollutkin, vaikka ikä on alkanut nyt näkyä peliesityksissä ja vastuun vähenemisenä NHL:ssä.

  Teen pienen yhteenvedon Slovakian MM-kuvioiden nykytilanteesta lähiaikoina, kun olen saanut kerättyä tarvittavat tiedot kasaan.
   
 5. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Leijonat
  Lainaus:
  Jotenkin tuntuu että jos vaan nhl-pelurit olympialaisiin osallistuu niin Hossa nähdään Pyeongchangissa vielä. Olympiamitali mieheltä puuttuu joten eiköhän vielä kerran sitä lähde tavoittelemaan. :) Slovakian mitalimahdollisuudet ovat tietty asia erikseen.
   
 6. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian ensimmäisen leirityksen piti alkaa tänään 20.3., mutta pelaajavalinnoista ei ole mitään tietoa. Päävalmentaja Zdeno Ciger ja johtoryhmä näyttävät jatkavat samalla linjalla kuin vuosi sitten. Silloin medialle suunnattu tiedotus ja yhteydenpito pelaajien kanssa olivat ala-arvoisella tasolla.
   
 7. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Voisiko Kalpan Denis Godla olla yksi potentiaalisista maalivahdeista Slovakian joukkueessa? Eikai niillä kovin paljon laatumiehiä sille tontille ole, jos Halak ja Budaj jätetään laskuista.
   
 8. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Mä nään ihan potentialisena vaihtoehtona. Sen enempää en Slovakiaa seuraa, mutta näkisin että maalivahdit tulee näiden äijien joukosta: Budaj, Halák, Lašak, Hudacek Godla sekä Janus. Mikäli kaikki ovat kunnossa. Lasakista ehkä aika on ajanut ohi, kuten Jan Lacostakin vaikka loistavat tilastot Tshekin liigasta onkin. Viime kaudella JHTssa ja tällä kaudella Hermeksessä pelannut Holly olisi mielenkiintoinen nimi, vaikka ei varmaan riitä joukkueeseen. Hollyn maajoukkue tilastot ei oikein imartele paikan puolesta toki.
  Budaj ja Halak voi olla kummatkin käytettävissä, koska kausi voi päättyä runkosarjaan kumpaisellakin. Silloin Godlalle ei olisi tilaa kahden pelaavan maalivahdin joukkoon. Mikäli kumpikaan ei ole mukana taistelee Godla jopa ykkösmaalivahdin paikasta Hudacekin ja Januksen kanssa. Sen verran hyvä kausi Godlalla alla. Mua voi korjailla, nää on aika pitkälti omaan tietämykseen ja tilastoihin sisältyvää tekstiä.
   
 9. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian 1. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Julius Hudacek, Örebrö (SWE)
  Jaroslav Janus, Litvínov (CZE)

  Puolustajat

  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Marek Daloga, Slovan Bratislava (KHL)
  Lubomir Dinda, Poprad
  Samuel Fereta, Slovan Bratislava (KHL)
  Martin Gernat, Sparta Praha (CZE)
  Oldeich Kotvan, Zlín (CZE)
  Juraj Mikus, Sparta Praha (CZE)
  Ivan Svarny, Kärpät (FIN)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Kunlun (KHL)
  Lukas Cingel, Sparta Praha (CZE)
  Stanislav Horansky, Langenthal (SUI2)
  Libor Hudacek, Örebrö (SWE)
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Adam Lapsansky, Ravensburg (GER2)
  Peter Lichanec, Poprad
  Tomas Marcinko, Kunlun (KHL)
  Andreas Strauch, Poprad
  Samuel Takac, Lyon (FRA)
  Michael Vandas, Vítkovice (CZE)

  Slovakian 1. MM-leiri Bratislavassa 27.3.-31.3.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 02.50
 10. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Budaj saattaa jättää kisat väliin, sillä tavoitteena on nyt tosissaan hakea muu kuin yhden vuoden sopimus NHL:stä minimipalkalla. Venäläismedia ehti jo uutisoida Budaj'lla olevan suullinen sopimus KHL:ään ensi kaudeksi, mutta en voi mitenkään nähdä slovakkivahdin lähtevän ruplakaukaloihin, sillä NHL:stä irtoaa takuulla rahakkaampi pesti ja menossa on nyt hänen urasa paras kausi loistavine tilastoineen. Vaikka ykkösvahdin ruutua ei olekaan tarjolla, lienee jatkokontrahti Tampa Bayn kanssa miehen ykkösprioriteettina.

  Halak jatkaa näillä näkymin kauttaan AHL:n pudotuspeleissä. Myös NY Islanders on hyvissä asemissa taistelussa playoffs-paikoista, joten miehen pelit eivät suurella todennäköisyydellä pääty Pohjois-Amerikassa runkosarjaan.

  Lasakin maajoukkue-edustukset on edustettu. Kiitokset monivuotiselle luottovahdille hienoista vuosista. 37-vuotias on torjunut Slovakian paidassa yhdessä ottelussa viimeisen 5 vuoden aikana.

  Vaikka Hudacekilla ei ole aivan paras seurajoukkuekausi alla, lähtee hän lievästä johtoasemasta Slovakian MM-ykkösvahtikisaan (olettaen, että Pohjois-Amerikasta ei tule vahvistuksia).

  Godla on kokeilemisen arvoinen, mutta ongelmana on se, että hän kuuluu siihen tasaisen laajaan rintamaan, joilla on mahdollisuudet kisajoukkueeseen. Näyttöpaikat ovat harvassa, sillä harjoitusotteluita ja paikkoja leiriryhmissä on rajallisesti. Kaikki on kiinni Slovakian valmennusjohdosta, miten he näkevät tilanteen keihin luottaa.

  Hollylla ei tee mitään maajoukkueessa tänä keväänä.
   
 11. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Michel Miklik mahtunee heittämällä joukkueeseen. Harmittaa tuo Slovakian nykyinen tilanne pelaajien osalta. Vuosituhannen alun "kultaista sukupolvea" tuskin enää tulee. Gaborik voisi tulla tekemään viimeisiä palvelksiaan isänmaallensa kapteenin natsat rinnassa. Muita en usko Atlantin takaa tulevan. Halak ehkä maalille.
   
 12. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Miten muuten Gaborikin romahtaneet tehopisteet, vaikka Kopitarin ketjussa saanut pelata riittämiin? Losin pelejä tulee hyvin vähän seurattua länsirannikon aikaeron takia. Ne muutamat ottelut, jotka olen tällä kaudella nähnyt, niin Gaborikilla ei oikeastaan enää ole ykköaseitaan jäljellä. Iän ja kaikkien lukuisten loukkaantumisten jäljiltä hidastunut liike on vienyt sen suurimman avun: 1-1-haastot kiekollisena.

  En tiedä onko tämä minun henkilökohtaista mutuilua, mutta Gaborikin maalintekovainu ei ole parhaimmillaan yv-peleissä, kun maalipaikkaa haetaan pidemmän kaavan kautta eli kiekkoa siirrellään hartaammin yksittäistä maalipaikaa rakenneltaessa. Gaborik on enemmän nopealla vaistolla liikenteessä. Vuoden 2015 MM-kisat olivat Gaborikilta kyllä niin vaisut, etten oikein usko, että Slovakia saisi hänestä sateentekjää. Toki hän olisi heittämällä paras hyökkääjä paperilla, jos ja kun Hossa ja Tatar jäävät pois.

  Vuodet ovat vierineet, verkot venyneet, mutta aika on tainnut tehdä tehtävänsä ja Gaborik ei niitä verkkoja enää hirveästi venyttele. Hieno hyökkääjä, joka oli yli 10 vuotta aivan huikea. Joskus olen miettinyt, minkälaista tuhoa mies olisi saanut aikaan jos olisi ollut puolet vähemmän loukkaantuneena ja välttänyt ne isot lonkka- ja nivusoperaatiot. Se jää ikuiseksi arvoitukseksi.

  EDIT: Pari lausetta lisää ja lyöntivirheet korjattu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2017 klo 21.47
 13. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Lainaus:
  Kyllä. Juuri noin. Ei ole enää lähellekään sitä tasoa mitä vielä muutama vuosi sitten, ennen Losiin siirtymistä. Pointti hänen hyödykseen oli juuri tuo, että olisi aivan selkeästi ykkösäijä kisoissa kaikesta huolimatta , jos ja kun Hossat ja kumppanit jäävät pois. Itsekin muistan kuinka vaisu hän noissa mainitsemissasi Prahan kisoissa oli.
   
 14. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Pari viivaa:

  - Puolustaja Marek Daloga (Slovan Bratislava, KHL) joutui heittämään pyyhkeen kehään. Maajoukkueen edustushalut olivat kovat, mutta tammikuussa murtunut käsi ei vielä ole toipunut täyteen kuntoon. Daloga testasi kättään ja se kipeytyy laukoessa.

  - Puolustaja Christian Jaros (Luulaja, SWE) kärsii aivotärähdyksestä, joten MM-kisat jäävät väliin.

  - Puolustajat Martin Marincin (Toronto) kertoi suhtautuvansa myönteisesti MM-kisoihin. Edustuksen mahdollistaa NHL-kauden aikainen päättyminen pudotuspeleissä.

  - Puolustaja Andrej Sekera (Edmonton) ilmoitti tuttuun tapaansa tulevan maajoukkueen avuksi siinä tapauksessa, että tie nousee nopeasti pystyyn playoffseissa.

  - Hyökkääjä Marian Hossa (Chicago) on vahvistanut, että hän ei ole maajoukkueen käytettävissä, vaikka NHL-kausi päättyisi "ajoissa".

  - Hyökkääjä Marek Hrivik (Hartford, AHL) näytti vihreää valoa tiedusteltaessa maajoukkuehaluja. Hrivikin MM-reissun esteenä on NY Rangersin mahdollinen määräys "playoffs-reserveihin".

  - Hyökkääjä Tomas Marcinko (Kunlun, KHL) joutuu polvileikkaukseen. Hän on siis ulkona MM-kaavailuista.

  - Hyökkääjä Ladislav Nagy (Kosice) kieltäytyi maajoukkuekutsusta.

  - Hyökkääjä Tomas Tatar (Detroit) menee olkapääleikkaukseen runkosarjan jälkeen, joten MM-kisat on poissuljettu vaihtoehto.
   
 15. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Onko tietoa Gaborikin, Charan, ja Danon edustushaluista? Viimeiseksi mainitullahan on sopparista viimeinen vuosi menossa minkä takia ei välttämättä ole käytettävissä.

  Peter Cehlarik olisi ilman muuta vahvistus, mutta eipä taideta häntäkään kisoissa nähdä. Providence on nimittäin menossa kirkkaasti pudotuspeleihin.
   
 16. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Eipä ole kuulunut muista pelaajista. Löysin infoa vain Marincinista, Sekerasta, Hrivikistä, Hossasta ja Tatarista. Jos pitäisi lähteä veikkaamaan, niin Dano tulee MM-kisoihin, Chara ja Gaborik kieltäytyvät. Danolle on nyt tarjolla ykkössentterin rooli. Tai, ei se mikään tarjous ole, vaan mies pakotetaan siihen rooliin. Charan perheessä on pienet kaksoset (taitavat olla alle 2-vuotiaita) ja Gaborikilla alla vaikea kausi kaikkine loukkaantumisineen.

  Cehlarikin kohdalla pätevät samat seikat kuin Hrivikiin. AHL-edustuksen lisäksi pulmana on tämä "playoffs-reservi", johon NHL-seurat kokoavat vapautuneet farmiukot.
   
 17. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian 2. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Julius Hudacek, Örebro (SWE)
  Jaroslav Janus, Litvínov (CZE)

  Puolustajat

  Jan Brejcak, MODO (SWE2)
  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Peter Ceresnak, Plzen (CZE)
  Martin Gernat, Sparta Praha (CZE)
  Juraj Mikus, Sparta Praha (CZE)
  Eduard Sedivy, Kosice
  Ivan Svarny, Kärpät (FIN)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Kunlun (KHL)
  Marek Bartanus, Kosice
  Lukas Cingel, Sparta Praha (CZE)
  Vladimir Dravecky, Trinec (CZE)
  Tomas Hrnka, Plzen (CZE)
  Libor Hudacek, Örebro (SWE)
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Adam Lapsansky, Ravensburg (GER2)
  Patrik Lusnak, Zvolen
  Miroslav Preisinger, Plzen (CZE)
  Jakub Suja, Kosice
  Patrik Svitana, Poprad
  Michael Vandas, Vítkovice (CZE)

  * * * * *

  Slovakian B-maajoukkue pelaa samaan aikaan Puolaa vastaan vieraskentällä. En tiedä onko siitä ryhmästä mahdollisuuksia nousta "A-joukkueeseen". Yritän selvittää...
  Lainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 02.50
 18. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Hyökkääjä Marian Gaborik (Los Angeles) jättää MM-kisat "luultavasti" väliin, kertoi päävalmentaja Zdeno Ciger. Asia ratkeaa lopullisesti myöhemmin.

  - Pohjois-Amerikan pelaajista hyökkääjät Marian Hossa (Chicago) ja Tomas Tatar (Detroit) ovat kieltäytyneet MM-kisoista. Muut ovat joko ilmoittaneet olevansa käytettävissä seurajoukkuekauden päättyessä tai julkisuuteen ei ole kerrottu kantaa. Näitä jälkimmäisiä on mm. puolustaja Zdeno Chara (Boston).

  - Slovakian MM-leirivahvuus on nyt 2+7+13. Maalivahti Samuel Baros (Zvolen) ja puolustaja Dominik Granak (Rögle, SWE) liittyvät maajoukkueeseen ensi viikolla. Puolustaja Michal Cajkovsky (Jekaterinburg, KHL) on kärsinyt lievästä jalkarevähdyksestä ja hyökkääjä Vladimir Dravecky (Trinec, CZE) on ollut vatsataudissa. Muilta osin joukkue on terve.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2017 klo 00.13
 19. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Hyökkääjä Marko Dano (Winnipeg) jää varmuudella pois MM-kisoista. Mies on kärsinyt loukkaantumisiata tällä kaudella. Danon agentti suositteli välttämään ylimääräisiä riskejä, koska hyökkääjä on ilman sopimusta NHL:ään ensi kaudeksi.

  - Hyökkääjä Marian Gaborik (Los Angeles) ei pelaa MM-kisoissa, koska kroppa on taas hajalla. 35-vuotias veteraani kärsii etenkin polvivaivoista ja arvokisareissu on poissuljettu vaihtoehto.

  * * * * *

  Tässä on nyt oikeasti suunnattava katseet sarjapaikan säilyttämiseen. Ruotsilta ei oteta millään ainuttakaan pistettä. Venäjän ja USA:n asennevamma saattaa antaa pienen sauman jollekin yllätystasurille 60 min osalta. Lähden kuitenkin siitä olettamuksesta, että nolla pistettä näistä kolmesta ottelusta.

  Jos Saksa saa MM-kisoihin kasaan kohtuu miehistön, niin sakut ovat jo pelkän valmennusosaamisen tuovan etumatkan turvin Slovenskoa karussa. Niin 100-0 vei sakujen valmennus Cigerin puupää-poppoota viime vuoden MM-kisoissa.

  Samat sanat sanottava Latviasta. Superraskaan sarjan tason luotsi Hartley - Stanley Cup -voittaja 16 vuoden takaa - Latvian ruorissa. Latvian MM-rosteri tulee olemaan kaikesta päätellen vahvempi kuin viime vuonna. Jos saavat kärkihyökkääjät mukaan ja yv:n toimimaan, Latvialla selvä etu Slovakiaan nähden.

  Tanska on pitkälti riippuvainen NHL-vahvistusten tilanteesta. Mikäli juutit saavat kolmen kovan NHL-hyökkääjän ketjun, Reginin ja vaikka Larsenin alakertaan, Slovakia jää taakse.

  Slovakian onneksi Italia, joka tulee lähtökohtaisesti olemaan paperilla kisojen heikoin maa, on samassa lohkossa. Näin Slovakia välttää Slovenian, jonka hyökkäyspään kärki on jo nyt laadukas ja laatu ottaa vielä huiman harppauksen Kopitarin mahdollisen saapumisen myötä.

  Ei hirveästi hymyilytä, vaikka kisoihin on vielä yli kuukausi!
   
 20. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Hienoa. Nyt ne ainoat mahdolliset NHL-vahvistukset ovat Andrej Sekera, Martin Marincin ja Jaroslav Halak. Budajlla loppuu sopimus, joten hänen en usko tulevan. Niin ja onhan siellä tosiaan vielä Chara.

  Tässä täytyy vain elätellä toivoa, että Ciger on kehittynyt valmentajana kuluneen vuoden aikana, mutta pahoin pelkään, että samanlaista perseilyä nähdään näissäkin kisoissa.

  Toisaalta harmi, että Slovenia ei pelaa samassa lohkossa. Tippuminen karsintasarjaan johtaisi luultavasti Cigerin potkuihin ja tilalle Slovakian kiekkopomot voisivat tällä kertaa valita ihan kunnollisen valmentajan.
   
 21. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  6.4.2017 Tanska-Slovakia (0-0,0-1,0-1) 0-2

  33.39: 0-1 Hudacek (Bakos)
  58.05: 0-2 Lusnak (Hudacek)
   
 22. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Slovakia sitten vei tuon toisenkin Tanska-ottelun ja tälläkin kertaa luvuin 2-0. Hrnka ja Kudrna tekijöinä.
   
 23. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Slovakian 3. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Samuel Baros, Zvolen
  Julius Hudacek, Örebro (SWE)
  Patrik Rybar, Hradec Kralove (CZE)

  Puolustajat

  Jan Brejcak, MODO (SWE2)
  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Peter Ceresnak, Plzen (CZE)
  Martin Gernat, Sparta Praha (CZE)
  Dominik Granak, Rögle (SWE)
  Juraj Mikus, Sparta Praha (CZE)
  Eduard Sedivy, Kosice
  Ivan Svarny, Kärpät (FIN)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Kunlun (KHL)
  Marek Bartanus, Kosice
  Lukas Cingel, Sparta Praha (CZE)
  Vladimir Dravecky, Trinec (CZE)
  Marek Hovorka, Zilina
  Tomas Hrnka, Plzen (CZE)
  Libor Hudacek, Örebro (SWE)
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Adam Lapsansky, Ravensburg (GER2)
  Patrik Lusnak, Zvolen
  Miroslav Preisinger, Plzen (CZE)
  Andrej Stastny, Dukla Trencin
  Jakub Suja, Kosice
  Patrik Svitana, Poprad
  Michael Vandas, Vítkovice (CZE)

  * * * * *

  - Uusina niminä MM-leiritykseen liittyvät maalivahti Patrik Rybar (Hradec Kralove, CZE), puolustaja Dominik Granak (Rögle, SWE) sekä hyökkääjät Marek Hovorka (Zilina) ja Andrej Stastny (Dukla Trencin). Kukaan ei pudonnut nipusta, joka pelasi Tanskaa vastaan ensimmäiset Euro Hockey Challenge -ottelut viime viikolla.

  - Maalivahti Jaroslav Janus (Litvinov, CZE) loukkasi selkänsä viime viikolla jääharjoituksissa, ja hän missasi Tanska-pelit. Janus ei ole mukana tälläkään viikolla. Ei ole tiedossa, milloin mies palaa leirivahvuuteen vai katsooko maajoukkueen johto Janusin osuuden olevan tältä keväältä tässä.

  - Slovakian General Manager Robert Svehla tiedustelee seuraavien nimien halukkuutta maajoukkueeseen: maalivahti Jan Laco (Chomutov, CZE), puolustaja Juraj Valach (Chomutov, CZE) ja hyökkääjä David Skokan (Chomutov, CZE).

  * * * * *

  Euro Hockey Challenge 6.4. / Odense

  Tanska - Slovakia 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

  33.39 0-1 Lubor Hudacek (Martin Bakos)

  58.05 0-2 Patrik Lusnak (Libor Hudacek)

  Maalivahdit

  Sebastian Dahm DEN 11+13+3=27
  Julius Hudacek SVK 8+4+9=21

  Jäähyt

  DEN 3x2 min, SVK 6x2 min

  Slovakian kokoonpano

  83 Martin Bakos - 79 Libor Hudacek - 22 Vladimir Dravecky
  87 Adam Lapsansky - 6 Lukas Cingel - 18 Andrej Kudrna
  62 Marek Bartanus - 24 Jakub Suja - 43 Patrik Lusnak
  80 Tomas Hrnka - 17 Miroslav Preisinger - 85 Michael Vandas
  16 Patrik Svitana

  26 Juraj Mikus - 56 Michal Cajkovsky
  15 Ivan Svarny - 28 Martin Gernat
  8 Jan Brejcak - 14 Peter Ceresnak
  12 Eduard Sadivy

  33 Julius Hudacek (32 Samuel Baros)  Euro Hockey Challenge 8.4. / Aalborg

  Tanska - Slovakia 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

  41.02 0-1 Tomas Hrnka (Martin Gernat, Lukas Cingel)
  46.49 0-2 Andrej Kudrna

  Maalivahdit

  Julius Hudacek SVK 8+5+4=17
  George Sörensen DEN 3+10+4=17

  Jäähyt

  DEN 2x2 min, SVK 4x2 min

  Slovakian kokoonpano

  83 Martin Bakos - 79 Libor Hudacek - 22 Vladimir Dravecky
  80 Tomas Hrnka - 6 Lukas Cingel - 18 Andrej Kudrna
  43 Patrik Lusnak - 24 Jakub Suja - 85 Michael Vandas
  87 Adam Lapsansky - 17 Miroslav Preisinger - 16 Patrik Svitana
  62 Marek Bartanus

  26 Juraj Mikus - 56 Michal Cajkovsky
  15 Ivan Svarny - 28 Martin Gernat
  8 Jan Brejcak - 14 Peter Ceresnak
  12 Eduard Sadivy

  33 Julius Hudacek (32 Samuel Baros)


  Itseltäni jäi molemmat ottelut katsomatta aikataulusyistä. Netistä en löytänyt nopealla haulla minkäänlaisia koosteita maalipätkistä puhumattakaan, joten tässä ollaan pelkkien tilastojen ja otteluraporttien varassa. Näin tiivistettynä. Erittäin tärkeät kaksi nollapeliä Julius Hudacekille ja puolustukselle. Tämä on Slovakian ainoa tapa saada jonkinlaista menestystä MM-kisoista (pyrkiä jättämään kolme maata taakse alkusarjassa). Tehtyjen maalien keskiarvo tulee olemaan jotain kahden luokkaa toukokuun MM-kisoissa.

  Ykkösketju vaikuttaisi jo nyt olevan selvillä eli Bakos-L.Hudacek-Dravecky. Ja en vitsaillut. Tuo on nykytotuus Slovakian MM-joukkueesta, kun Pohjois-Amerikan vahvistukset ovat jäämässä pois. On toki mahdollista, että muutama NHL/AHL-välimaaston mies vielä tulee ja silloin tilanne muuttuu hieman, mutta ei merkittävästi.

  MM-kisojen valmustavat ottelut jatkuvat Slovakian osalta kahdella pelillä Sveitsiä vastaan. Slovakia isännöi.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 18.01
 24. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Maalivahti Jaroslav Halak (NY Islanders / Bridgeport, AHL) on kieltäytynyt MM-kutsusta. Kausi on ollut Halakille henkisesti erittäin raskas ailahtelevien peliesitysten ja farmikomennuksen takia. AHL:ssä homma alkoi toimia paremmin ja toiveissa on paluu NHL-ympyröihin, mutta se saattaa edellyttää siirtoa toiseen seuraan.

  - Maalivahti Peter Budaj (Tampa Bay) ei ole ollut tavoitettavissa puhelimen välityksellä ja se on aina huono ennusmerkki.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2017 klo 17.59
 25. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Muutama viiva:

  - Pari lisäystä Slovakian tämän viikon leiritysporukkaan: maalivahti Jaroslav Janus (Vitkovice, CZE) ja puolustaja Lukas Kozak (HMC Martin).

  - Ensi viikolla remmiin odotetaan liittyvän maalivahti Jan Laco (Chomutov, CZE), puolustaja Juraj Valach (Chomutov, CZE) ja hyökkääjä David Skokan (Chomutov, CZE). Tämä tarkoittaa sitä, että 4. MM-leiriryhmästä tulee putoamaan useampi maalivahti ja kenttäpelaaja.

  - Tällä hetkellä näyttää siltä, että ainuttakaan NHL-vahvistusta ei ole vapautumassa Slovakian käyttöön runkosarjaan seurajoukkuekauden päättäneistä nimistä. Maalivahti Peter Budaj (Tampa Bay) on ainoa mahdollinen vahvistus, mutta hänen tilanteestaan ei ole tietoa.


  Slovakian 3. MM-leiriryhmä

  Maalivahdit

  Samuel Baros, Zvolen
  Julius Hudacek, Örebro (SWE)
  Jaroslav Janus, Vitkovice (CZE)
  Patrik Rybar, Hradec Kralove (CZE)

  Puolustajat

  Jan Brejcak, MODO (SWE2)
  Michal Cajkovsky, Jekaterinburg (KHL)
  Peter Ceresnak, Plzen (CZE)
  Martin Gernat, Sparta Praha (CZE)
  Dominik Granak, Rögle (SWE)
  Lukas Kozak, MHC Martin
  Juraj Mikus, Sparta Praha (CZE)
  Eduard Sedivy, Kosice
  Ivan Svarny, Kärpät (FIN)

  Hyökkääjät

  Martin Bakos, Kunlun (KHL)
  Marek Bartanus, Kosice
  Lukas Cingel, Sparta Praha (CZE)
  Vladimir Dravecky, Trinec (CZE)
  Marek Hovorka, Zilina
  Tomas Hrnka, Plzen (CZE)
  Libor Hudacek, Örebro (SWE)
  Andrej Kudrna, Sparta Praha (CZE)
  Adam Lapsansky, Ravensburg (GER2)
  Patrik Lusnak, Zvolen
  Miroslav Preisinger, Plzen (CZE)
  Andrej Stastny, Dukla Trencin
  Jakub Suja, Kosice
  Patrik Svitana, Poprad
  Michael Vandas, Vítkovice (CZE)


  Slovakian ottelut ennen MM-kisoja

  to 13.4. Slovakia - Sveitsi | klo 18.00, Trencin
  la 15.4. Slovakia - Sveitsi | klo 18.00 Zilina
  ke 19.4. Slovakia - Suomi | klo 18.00, Kosice
  pe 21.4. Slovakia - Suomi | klo 18.00, Bratislava
  pe 28.4. Norja - Slovakia | klo 20.00, Hamar
  la 29.4. Norja - Slovakia | klo 19.00, Hamar

  Ajat Suomen aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2017 klo 01.02