JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Lätkä puhuu pehmoisia.

Mä en tiedä tuttavapiirissäni yhtäään Sportin kannattaa, joka olisi kääntänyt selkänsä avoimelle liigalle ja urheilullisin perustein tapahtuvalle sarjanousulle. Itsekkin kannatan henkeen ja vereen sekä Sporttia että samalla myös avointa liigaa. Myöskään täälä foorumulla tuskin yksikään Sportin kannattaja tunnustautuu suljetun liigan ystäväksi. Älä siis Lätkä väitä tietäväsi asioita, joista et tiedä yhtään mitään.

On selvä, että talous pitää jollakin tavalla vastata sarjatason vaatimuksia, mutta edelleenkin...jos voitat sä nouset. Piste. Vastuu taloudesta pitää kuitenkin ymmärtää, eikä esim. liigaan voi tulla lottonumeroita ruksaamalla.
Lätkä ei puhu pehmoisia, vaan täyttä asiaa. Vihdoinkin joku nostaa "kissan" pöydälle ja valottaa nykysysteemin mädäntyneisyyttä! Härskiä saunanlauteilla keinottelua ja puuhastelua. Joku kaunis päivä tällekin puuhastelulle tulee loppu, sillä totuus lopulta voittaa ja reilu peli palaa vihdoin Suomalaiseen jääkiekkoon.
 
"Amat victoria curat"

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Onnea Hermekselle ja Rokille mestis noususta- varauksella! Varsinkin Hermes, mestis kaipaa mielenkiintoisia seuroja.

Vitun mielenkiintoinen menettely silti.
Ihmettelen miksi et vain voi myöntää että kuulut Jokipoikien johtoryhmään jollain tavalla. Ei siis mitään henkilökohtaista. Mutta olet niin hyvin perillä seuran asioista kun myös Hermeksen asioista. Ja verisuoni pullistuu heti jos joku edes jotenkin epäilee Jokipoikien taloutta. Joten jostain sinun tarvitsee näin tarkat iiedot saada Jokipoikien taustoista. Ei kannata nyt tästäkin ottaa nokkiinsa, mutta tuntuu vain käsittämättömältä että et ollenkaan epäili seuran tekemisiä kun konkurssista on aikaa alle vuosi. Onko se henkilökohtainen hyökkäys sinua kohtaan jos joku täällä miettii miksi Jokipojat ei mahdollisesti voisi nousta. Jokipojat oli pelaamalla paras sarjassa. Se on ihan selvä, mutta en itse usko millään että seura on loistavassa tilanteessa joka suhteessa alle vuodessa konkurssista. En väitä etteikö Jokipojat voisi nousta, mutta turhaa tässä on kenenkään anonyymin forumi kirjoittajan kertoa faktana tietoa jota ei ole. Joo, Hermes sanoi itse että harkitsee ottaako paikan vastaan, mutta kuinka monen suusta Hermes on näin sanonnut. Puheenjohtaja vai joku aivan muu?
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Lätkä nosti esiin yllä pointin, jota minäkin kauden mittaan hiukan epäilin mutten sentään tahtonut uskoa, eli että RoKi kenties pelasi tämän kauden säästöliekillä tietäen jo syksyllä kabinetti-Sportin tapaan nousevansa muista kuin urheilullisista syistä ja aina tietäväinen Elinakin jo kirjoittelee samansuuntaisia tuossa RoKi-ketjussa. Silti moni seuran kannattaja täällä painoi paniikkinappulaa vahvistusten puutteesta kauden aikana tietämättä, että koko Suomi-sarjakauden peliesitykset olivatkin loppupeleissä aivan turhaa teatteria!?

Ei, tähän minulla ei ole adjektiivia enää varastossa kuvaamaan mitä mieltä tällaisesta olen ja ehkä parempikin niin, että kukaan palstakollega pohjoisessa ei loukkaannu. Sen sanon kuitenkin, että en voi mitenkään hyväksyä sitä, että niille, joilla on jo lähtökohtaisesti isommat resurssit, annetaan ennalta "ilmaiseksi" ja epäurheilullisesti jotain, jota pienemmät eivät edes periaatteessa voisi pienuutensa vuoksi saavuttaa. Koko urheilun suola kun minusta on juuri yllätysten mahdollisuudessa ja samalta viivalta lähtemisessä.

Siitä olen samaa mieltä, että "tarttis toimia". Tämän alemmaksi ei suomalainen kiekko enää helpolla pääse. Itse aloin seurata Suomi-sarjaa/kakkosta 2000-luvulla suljetun liigan vuosina, kun oli mielestäni aiheellista boikotoida liigaa ja mestistä.ja jäinkin aladivareihin sitten vähän yllättäen koukkuun, kun pikkuseuroja ja reilua urheilusarjaa oli mielestäni hauskaa tukea. Ja edelleen suostun seuraamaan vain sarjoja joissa on panosta ja urheilu ratkaisee. Mahtaako Suomi-sarjakaan olla sellainen jatkossa?
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Lätkä ei puhu pehmoisia, vaan täyttä asiaa.
Eli siis Lätkä puhuu asiaa, väittäessään, että Sportin kannattajat kannattavat seuransa lisäksi myös suljettua liigaa? Luetaan niitä viestiestejä kun kommentoidaan, eikä sekoiteta asioita!
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Huhuni sai nyt vahvistuksen ja Hermes oli pyytänyt lisäaikaa huhtikuun. Seurassa pohditaan vielä, että ollaanko valmiita nousuun. Ovat asiasta näin ilmoittaneet liittoon kokoajan ja heidän mielestä aika hätäiseen ilmoittelevat paikoista kun työt on kesken.
 

Lätkä

Jäsen
Suomalainen jääkiekko, kera Kummoloiden ja Rannistojen on ajautumassa/ajautunut sellaiseen suohon, josta on vaikea nousta ja vaatii näiden kahden idiootin jälkeen tulevilta johtajiltakin valtavan työn! Touhu on tätä nykyä täydellisesti kahden kerroksen väkeä. Pääasiassa vielä, mikäli mittarit näyttävät talousalueen ja jäähallin olevan johonkin sarjaan sopiva...niin sitä sarjaa kyseisen paikkakunnan seura sitten pelaa. Nämä kaksi seikkaa siis määräävät tason...Se, että urheilijat olisivat ylivertaisia...sillä ei ole enää niin suurta merkitystä. Urheilullinen tavoitteellisuus on kadonnut tyystin. Niinpä...vähäväkiset paikkakunnat ja pienen jäähallin omaavat kunnat...voivat alkaa rauhassa kääntämään katseensa alimpiin sarjoihin. Heidän tulevaisuutensa on muurattu sementtiin, josta ei aivan heti ole paluuta kilpaurheilullisin perustein saavutettuihin sarjapaikkoihin ylemmillä sarjatasoilla.

Tämänvuotinen munaus on jotain sellaista, että takuulla suuresta joukosta kiekkoystäviä kumpuaa vihaa. Mennään nyt nostamaan joukkue, joka erästä jääkiekkoammattilaista lainaten on ikuinen luuseri...siis häviäjä. Hän todella puhui RoKista. Jokainen hiukankin kiekkoa seuraava on nähnyt todellisuuden. Joukkue on vuosikausia enemmän tai vähemmän epätoivoisesti yrittänyt nousta divariin, mutta ei! Se yksi ainoa kerta, se oli siis OIKEA nousu, mutta sekin upea nousu sössittiin ammattitaidottomuuteen ja siihen, ettei urheilullinen taso kerta kaikkiaan vaan riittänyt divaritasoon. Nämä kaikki vaan kertoo, että jääkiekon taso Rovaniemellä ei ole, yksi divarikausi mukaan lukien lainkaan divaritasolla. Olisiko se joskus tullut sille tasolle...sitä ei tiedä kukaan. Tuota gurua lainaten vielä...niin lähellä, mutta niin kaukana. Nyt tämä epäkohta sitten korjattiin...kun eivät urheilulliset taidot riittäneet, niin tehtiin se sitten auditoinnin kautta. Käytettiin siis vuorenvarmaa tapaa päästä parrasvaloihin....sairasta! Verratavissa täysin tasa-arvokiintiöihin. Siellähän...useimmiten juuri nainen saa paikan, koska on nainen ja paikka on kiintiöity naiselle. Ammattitaidolla ei niin väliä. Moni nainen onkin sanonut, ettei ottaisi moista paikkaa koskaan vastaan, sillä on alentavaa ottaa almuja jalkovälin perusteella. Jääkiekossa tuokin on toisin. Täällä aikuiset MIEHET lipoo kieli ruskeana "kiintiö"paikkoja ja vieläpä jumalattoman hysterian saatelemana kiekkoystävät "juoksevat" onnittelemaan saadusta paikasta...hyi helvetti! Voiko touhu enää muuttua sairaammaksi...tuskin. Aletaan olla tämän lajin suhteen finaalissa. Toki lopputulosten käpälöinti ja sopupelit vielä puuttuu...siis halutaan oikea voittaja...mutta eiköhän nekin vielä joku päivä tule!

Palataan hiukan RoKiin. Olin itsekin revetä liitoksistani, kun joukkue nousi urheilullisin perustein mestikseen. Oli todella hienoa, kun aiemmin mestistä pelaamaton joukkue nousi sarjaan. Vieläpä paikkakunnalle, jossa ei ollut kukaan divari-joukkue aiemmin vieraillut. Se oli hienoa, mutta siihen hienous sitten loppuikin. Homma oli piristeruiske, mutta ainoastaan ja vaan, koska homma oli saavutettu urheilullisin perustein. Todellisuus sitten löikin pahemman kerran kasvoille. Perinteet, lappilaiset kiekkoilijat ja oikeastaan kaikki yläsarjoille ominainen osaaminen puuttui. No...mutta tällaista oikea urheilu on. Asia pitää osata tai asiasta pois! Nyt sitten RoKi pääsi mestikseen ja olen varma, että siellä myös tulee pysymään. Siitä pitää SJL, Rannisto ja kumpp.:n huolen. Äärimmäisen kuvottava mestispaikan lunastaja. Jokipojat ja Herpa sentäs olivat ensimmäinen ja toinen, joten heiltä löytyi edes jotkin perusteet nostoon....mutta kaupungin väkiluku ja jäähalli noston perusteena...hyi helvetti, oksettaa! Pelaamalla pelattu sarjapaikka KYLLÄ, mutta kielet ruskeana livottu almupaikka EI!
 
Viimeksi muokattu:

Globe

Jäsen
Huhuni sai nyt vahvistuksen ja Hermes oli pyytänyt lisäaikaa huhtikuun. Seurassa pohditaan vielä, että ollaanko valmiita nousuun. Ovat asiasta näin ilmoittaneet liittoon kokoajan ja heidän mielestä aika hätäiseen ilmoittelevat paikoista kun työt on kesken.
Kokkolassa pelataan ensi kaudella mestistä. Ensinnäkin lisenssimenettelyyn kuuluu, että tarjottu paikka otetaan vastaan ja toiseksi Hermes nostaa budjetin mestistasolle noin 500 000 €. Hermes on velaton seura. Noin kentällinen tulee olemaan oman kaupungin poikia, yhteistyö Sportin kanssa hyvin mahdollinen. Nämä tiedot puheenjohtaja Myllymäeltä, Keskipohjanmaan urheilusivuilta.
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Huhuni sai nyt vahvistuksen ja Hermes oli pyytänyt lisäaikaa huhtikuun. Seurassa pohditaan vielä, että ollaanko valmiita nousuun. Ovat asiasta näin ilmoittaneet liittoon kokoajan ja heidän mielestä aika hätäiseen ilmoittelevat paikoista kun työt on kesken.
Kyllä näin on. Erittäin fiksu veto Hermekseltä miettiä asiat tarkasti. Tästä linkki Yle Keski-Pohjanmaan uutiseen.
Talous on kunnossa ja yhteistyökumppaneiltakin tullut jo vihreää valoa, mutta budjetin kasaan saaminen halutaan vielä varmistella. Kyseinen toimintatapa ei varmaan olisi pahitteeksi myöskään Joensuusussa, ettei käy kuten aiemmin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kyseinen toimintatapa ei varmaan olisi pahitteeksi myöskään Joensuusussa, ettei käy kuten aiemmin.
Toki ja varmasti näin tekevätkin.

Jokipojat lähtee Mestikseen omista kasvateista muodostuvalla rungolla ja budjetiksi on arvioitu n. 450 000€. Tarkoitus ei ole olla mestiksessä farmina, vaan toimintaa kehitetään omaa junioritoimintaa hyödyntäen. Tämä onkin sellainen voimavara ja ainutlaatuinen rikkaus Mestiksessä, jota ei olla ennen hyödynnetty oikein. Lähtötilanne on kyllä loistava kun ajatellaan, että myös 2-divaria ja Suomi-Sarjan karsintaa dominoinnut Kiekkokopla koostuu n.98% Jokipoikien kasvateista.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Nyt se on varmaa virallisestikin, Jokipojat pelaa mitä todennäköisemmin Mestistä ensi kaudella. Liitto oli lähettänyt onnittelusähköpostin Jokipoikien toimistoon ja kutsun Mestis-gaalaan 29.4-15. Mukana oli ollut liitteenä pelaasopimus- ja yleissopimuskaavakkeet, joten jossittelut saa olla omassa "arvossaan".
 
Viimeksi muokattu:
"Amat victoria curat"

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Pikkuisen outona pidän noita puheita, että Kokkolassa olisi ruvettu katumapäälle. Mitä järkeä sitä olisi hakea lisenssiä, jos sitten sanottaisiin, ettei meitä oikeasti kiinostakaan? Tulee semmoinen kuva, että on sen kun vaan kokeiltu tuotakin mahdollisuutta ilman, että on oikeasti mietitty asiaa. Kai tuota olisi voinut miettiä ennen kuin laittoi nimen alle hakemukseen? Mahtaako tämä nyt siis edes pitää paikkaansa? Joku yrittää tahallaan mustamaalata Hermestä puuhasteluporukaksi. En jaksa uskoa, että siellä olisi vaan huvikseen laitettu hakemus. Käsittääkseni ainakin muut seurat olivat ihan tosissaan mukana.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Pääasiassa vielä, mikäli mittarit näyttävät talousalueen ja jäähallin olevan johonkin sarjaan sopiva...niin sitä sarjaa kyseisen paikkakunnan seura sitten pelaa. I!
Tavallaan ymmärrän sen, että nykytilanteessa annetaan turhan paljon painoarvoa talousalueelle ja jäähallille. Kun tämän vuosituhannen perseilyjen takia ollaan kaukana optimitilanteesta, täytyy puutteita paikata jotenkin. Nykyjärjestelmässä jo pelkästään sarjataso määrittelee taloustekijät niin selkeästi, että puhtaasti urheilullinen nousu ja tason säilyttäminen on tehty mahdollisimman haastavaksi. TuTolla esimerkiksi on markkina-alue kohdallaan, halli-infra vähintäänkin kohtuullinen, vuosikymmeniä joukkuetta tukeneita faneja ja läpi maan tunnettu nimi. Silti joukkue jää selvästi pienistäkin liigapaikkakunnista, mitattiin tätä sitten pelaajabudjetissa tai vaikka yhteistyösopparien arvossa. Koska erot ovat tällä saralla äärimmäisen suuret ja lähtökohtaisesti seurausta sarjatasosta, on mielestäni tavallaan loogista painottaa nousuissa talouspuolta: ainakin mahdollisuudet rakentaa toiminta pitkässä juoksussa kannattavalle pohjalle on olemassa.

Mun mielestä paras vaihtoehto olisi se, että sarjaportaat saataisiin nykyistä lähemmäs toisiaan. Tämä vaatisi käytännössä sitä, että Mestiksen (ja Suomisarjan siinä sivussa) profiilia saataisiin nostettua reippaalla kädellä. Aikanaan esimerkiksi Kärpät sai kasattua divariin sellaisen jengin, että paperilla oli pari vuotta jopa kovempi nippu kuin Liigan häntäpäällä. Haukat keräsi parhaina divarivuosina sellaisia yleisömääriä, että nykyisellään vähemmän kilpailluillakin alueilla tekee ajoittain tiukkaa. Mitään nopeaa poppakonstia ei mielestäni tilanteen korjaamiseksi ole, vaan se parin vuosikymmenen aikana aiheutettu tuho vaatii (tai vaatisi) vuosien ponnisteluja.

Oma toiveeni olisi, että jossain vaiheessa vähintään Mestis ja Liiga, mahdollisesti myös Suomisarja, vedettäisiin saman katoksen alle ja alettaisiin kehittää 2-3 sarjatasoa aktiivisesti. Yhteinen lähetysoikeuksien kauppa todennäköisesti helpottaisi esimerkiksi Mestisjengejä, sillä tuossa olisi mahdollisuus saada Liigan siivellä "ylimääräistä" näkyvyyttä ja samalla enemmän vipuvartta neuvotteluihin. Yhtenäisen markkinoinnin avulla näkyvyyttä saisi myös lisättyä, mikä saattaisi helpottaa oman brändin myymistä yhteistyökumppaneille. Toimivalla ja läpinäkyvällä lisenssijärjestelmällä puolestaan taattaisiin se, että toimintaa voisi alemmilla sarjatasoilla kehittää pitkäjänteisesti ja nousu voisi tapahtua lähtökohtaisesti urheilullisen menestymisen kautta.

Mun mielestä RoKi oli varsin hyvä nousija. Tuolla toiminta on käsittääkseni sillä tasolla, että kiekkolasereita ei tarvitse tehdä tai vetää lappua luukulle heti ensimmäisen kauden päätteeksi. Kun tasoerot jo pelkästään Suomisarjan ja Mestiksen välillä ovat nykytasolla, ei vastaavaa voisi taata jokaisen "täysin urheilullisin nousevan" jengin osalta.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mahtaako tämä nyt siis edes pitää paikkaansa? Joku yrittää tahallaan mustamaalata Hermestä puuhasteluporukaksi. En jaksa uskoa, että siellä olisi vaan huvikseen laitettu hakemus. Käsittääkseni ainakin muut seurat olivat ihan tosissaan mukana.
Siis, höh. Ei kukaan nyt Hemestä mustamaalaa, vaan itse tulivat asian tiimoilta julkisuuteen. Toukokuun alussa kertovat, mikä on tilanne- noustaanko vai ei.

Yle kirjoitti:

Lisäaikaa toivottiin

Jääkiekkoliiton ilmoitus Mestis-noususta tuli seuran kannalta liian aikaisin. Hermeksessä toivottiin, että kartoitusta ehditään tehdä rauhassa ainakin vappuun asti. Nyt nousua jouduttiin kommentoimaan ikään kuin kesken matkan.

– Pääyhteistyökumppanit ovat näyttäneet vihreätä valoa, mutta me haluamme pelata varman päälle. Hermes tulee julkisuuteen viimeistään toukokuun alussa ja sitten ilmoitetaan, mitkä realistiset mahdollisuudet on pelata Mestiksessä, toteaa Mattila.

– Me haluamme hoitaa urheiluseuraa kuin yritystä. Jos yrityksellä ei ole varoja tulevaan projektiin, niin se ei vain onnistu. Talous edellä edetään.
Lähde yle.fi

Pirkka Antila on toivottanut jo kaikki kolme tervetulleeksi Mestikseen tänään lähettämällään viestillä. Ainakin Jokipojat on myös kutsuttu liiton hallituksen ja johtoryhmän kokoukseen. Varmasti myös Hermes ja RoKikin, mutta Jokipoikien tilanteesta olen vain lukenut.
 

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Pikkuisen outona pidän noita puheita, että Kokkolassa olisi ruvettu katumapäälle. Mitä järkeä sitä olisi hakea lisenssiä, jos sitten sanottaisiin, ettei meitä oikeasti kiinostakaan?.
Kokkolassa tuskin todellakaan olla ruvettu katumapäälle. Kiinnostus on varmasti siellä suunnalla kova ja hienoa nähdä, että siellä tehdään oikeasti paljon töitä jotta saadaan mahdollisimman hyvä pohja Mestikseen. Hermes tekee töitä kohti Mestistä

Toivon todella, että myös Rovaniemen kiekko tekee samalla tavalla hommia, jottei tule heille taas vierailu korkeammalla sarjatasolla.

(Linkki vie hermeksen sivuille)
 

Sumpio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vopsi & HPK
Lätkä ja zeitgeist puhuvat tuossa edellä asiaa. Lätkä useammassakin viestissä. Kannattaa lukea. Pistää kyllä miettimään yleisestikin jääkiekon tilaa Suomessa. Asiallisia, hyviä kirjoituksia Lätkä. Nuo ovat niitä asioita, joita ei haluta nostaa pöydälle. Sen näkee täällä palstallakin. Tyhjentävään kirjoitukseen ei tule edes niitä epäasiallisia väitätkö-että-mekö-muka-olen-seurannut-ikäni-varmaan-harmittaa -kirjoituksia.

SJL:n näkökulmasta, se on SJL:n johtoportaalta toki ymmärettävää, ettei asioista haluta kovin paljoa puhua: kun pystyy lahjapaikkakikkailulla kusemaan alempien kiekkosarjojen urheilullisuuden, niin tuskin sitä haluaa näyttää yleisölle, että samalla lirahti vähän omaan punttiinkin.
 
Ihme ja vimma?

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kokkolassa tuskin todellakaan olla ruvettu katumapäälle. Kiinnostus on varmasti siellä suunnalla kova ja hienoa nähdä, että siellä tehdään oikeasti paljon töitä jotta saadaan mahdollisimman hyvä pohja Mestikseen. Hermes tekee töitä kohti Mestistä

Toivon todella, että myös Rovaniemen kiekko tekee samalla tavalla hommia, jottei tule heille taas vierailu korkeammalla sarjatasolla.

(Linkki vie hermeksen sivuille)
Olisihan se kauhean kiva, jos Hermes on tosissaan. Ja sitähän minä ajattelinkin, että ei se voinut olla totta, että eivät yhtäkkiä haluakkaan ottaa tarjottua paikkaa vastaan.

Rovaniemellä on toki vähän eri tilanne. Mestiskauden veloista päästiin vasta reilu vuosi sitten kun yhteistyökumppaneita ei petetty konkurssilla, joten Mestiksessä pelaamisen haasteet ovat kirkkaana muistissa. Toisaalta suomisarjan tahkoaminen ei ole motivoinut enään vuosikausiin. Kyllä veikkaan että sekä Hermeksellä että RoKilla on todella suuri haaste säilyä ensikaudella sarjassa - tai ainakin välttää karsinnat. Todella hyvin saavat molemmat organissaatiot tehdä töitä, jos kumpikaan ei ole karsinnoissa. Jokipojat todennäköisesti pärjää urheilullisesti paremmin (heidän taloudenhoidostahaan emme toki voi olla varmoja) kuin kaksi muuta nousijaa.

Haasteellisuudesta huolimatta hienoa, että toimintaan saadaan taas uutta motivaatiota.

Noin yleisesti @sekolust kirjoitti tuossa edellä paljon asiaa. Suljettu liiga ja siitä johtuva Mestiksen farmisarjajärjestelmä ovat tehneet sarjojen välisistä portaista liian suuria kolmen ylimmän tason välillä. Vain suomalaisessa kiekossa ei riitä vaikka voittaa useana vuonna alemman sarjan mestaruuden ylempään nousemiseksi. Tilanteen voisi korjata avaamalla sarjat aidosti, mutta Liiga-syövän pitää varmaan vielä muutama vuosi menettää katsojalukujaan ennen kuin siellä järki voittaa ja Liiga avataan, ja sen perässä sarjatasojen eroja saadaan pienemmiksi.
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Mun mielestä RoKi oli varsin hyvä nousija. Tuolla toiminta on käsittääkseni sillä tasolla, että kiekkolasereita ei tarvitse tehdä tai vetää lappua luukulle heti ensimmäisen kauden päätteeksi. Kun tasoerot jo pelkästään Suomisarjan ja Mestiksen välillä ovat nykytasolla, ei vastaavaa voisi taata jokaisen "täysin urheilullisin nousevan" jengin osalta.

Minäkin komppaan sinua ja Lätkää tavallani. Olen seurannut Suomikiekkoa kohta 40 vuotta ja jopa pelannut (munattomassa sarjassa). Sarjataso määräytyy nykyään taloustekijöiden perusteella. Näin olisikin ehkä hyvä, mutta farmisopimukset sekoittavat täysin pakan. Sinne mihin aurinko ei paista joutaisi esim. Mestiksestä osa joukkueista. Urheilullinen menestys ei nykyään enää perustu joukkueen pelaamisesta paikkakunta hyvyyteen tai taloudellisiin mahdollisuuksiin vaan farmisopimuksiin. Minusta tuntuu, että farmisopimukset eivät palvele koskaan muuta kuin ylempänä olevaa joukkuetta, ei koskaan alempana pelaavaa pitkällä tähtäyksellä. En näe esim. RoKin tapauksessa mitään järkeä siinä, että toiminta perustuu Kärpiltä saataviin jokavuotisiin apuihin. Miten se motivoi kehittämään rovaniemeläistä tai lappilaista kiekkoa. Olen kanssasi samaa mieltä, että sarjojen tasoa pitäisi saada lähemmäksi toisiaan. Tämä ei kuitenkaan nykyisellä farmimoskalla tule tapahtumaan.
Mainitsit Kärpät aikoinaan. Heillä oli tosiaan paperilla divarissa jopa SM-sarjan voittoon pystyvä joukkue. Nousu jäi kuitenkin kiinni Kärppien johdon sekoilusta (tiedot hankittu yön pimeydessä). Mikäli Suomikiekossa olisi odotettavissa tulevaisuudessa suurta menestystä kilpailua pitäisi edistää. Edistäminen ei kuitenkaan saisi tapahtua farmisopimusten ehdoilla kuten nykyään. Mikäli mennään Liigan siivellä tulos on mielestäni tuhon tie. Minua ei kiinnosta pätkääkään seurata Kärppien jämäjätkien pelaamista RoKissa, vaikka heillä olisikin urheilullisesti annettavaa RoKille, menestyisi paremmin. Tilanne on vaikea eikä sitä tosiaankaan paranneta yhdessä vuodessa. Kun olen farmisopimusten vastustaja tämä asia on varsin hankala ratkaista. Jotenkin toivoisin samalla tavalla, että sarjojen tasoeroa kavennettaisiin, mutta ei farmimenetelmällä.
 
Tästä tulee hyvä, mutta koska?

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Minusta tuntuu, että farmisopimukset eivät palvele koskaan muuta kuin ylempänä olevaa joukkuetta, ei koskaan alempana pelaavaa pitkällä tähtäyksellä.
Tämä on vähän munan ja kanan miettimistä. Nykytilanne, taloudelliset rajoitteet ja huonot tulevaisuuden näkymät ovat ajaneet siihen, että farmiseuran statuksesta on tullut vähän kuin pakollinen paha. Esimerkiksi Kiekko-Vantaa on ollut jo pitkään siinä tilassa, että toiminta olisi todennäköisesti lakannut ilman farmihuoraamista. Toisaalta niin kauan kun seura on alisteinen isommille, ei tuo tule tuosta kehittymään. Toisaalta olisi parempi pistää niskalaukas ja lopettaa pyristyely, toisaalta taas se tarkoittaisi vantaalaisen mestiskiekon päättymistä ainakin pariksi vuodeksi.

Kun alemmat sarjatasot on ajettu näin ahtaalle, farmiseurana toimiminen on monelle seuralle enemmän tai vähemmän elinehto. Tosiaalta tässä samalla syödään omaa tulevaisuutta ja vain tuhotaan paikallisen kiekon kehittymismahdollisuuksia. Ymmärrän hyvin miksi tämä mainittu Kiekko-Vantaa on farmiseura, mutta toisaalta inhoan sitä tilannetta, joka on seuran ajanut tähän jamaan.

Yhteistyö itsessään on mun mielestä jopa suotavaa. Jos reunaehdot ovat tarpeeksi tiukat ja sopimukset neuvoteltu kaikkien kolmen tahon (molemmat joukkueet + liikuteltavat pelaajat) kannalta hyödyllisiksi, on homma mun mielestä fine. Aivan sama onko se sitten RoKi+Kärpät, Ässät+Dallas tai vaikka TuusKi+KiVa+Blues nyt esimerkiksi. Niin kauan kun kyse ei ole puhtaasti alisteisesta yhden tahon eduntavoittelusta, ei mielestäni pidä suoralta kädeltä yhteistyötä tyrmätä.

Tämä ei kuitenkaan nykyisellä farmimoskalla tule tapahtumaan.
Ei missään nimessä tulekaan. Farmiseurat eivät kehitä nykysarjoja (pl. riistävät sarjat) ja kasvattavat vain kuilua sarjojen välillä. Mestis ei kehity sillä, että sarjassa pelaa parin tavoitteellisen seuran lisäksi suuri määrä isompien kaupunkien A-junnuja parilla yli-ikäisellä höystettynä.

Mikäli Suomikiekossa olisi odotettavissa tulevaisuudessa suurta menestystä kilpailua pitäisi edistää.
Kilpailun edistäminen on avainasemassa. Nykyisellään tämä ei toteudu, vaan Mestis on jäänyt enemmän tai vähemmän (puoli)ammattilaissarjaksi, jossa peluutetaan ja pelataan liikaa toisten sarjatasojen ehdoilla. Mestis ei kehity sillä, että puolet tai enemmän pelaajista pelaa vain kehittääkseen itseään ja pelipaikka ja -aika määritellään liian usein muiden seurojen etua ajatellen.

Ongelma on hyvin pitkälti siinä, että Mestiksestä katosi vuosituhannen vaihteen tietämillä panos pelata. Aiemmin panoksena oli paikka ylimmältä sarjatasolta ja mahdollisuus sitä kautta pelata koko maan mestaruudesta. Kun sarja suljettiin, panos muuttui kummasti: viiri kattoon ja that's it. Tuo ei päätös ei palvellut tavotteellisia seuroja, vaan ajoi nämä ahtaalle: tuotetta oli vaikeampi myydä kun vastinetta ei oikein ollut antaa. Tästä sitten alkoi kierre, jossa tavallaan tilanne ruokki itseään ja panoksen katoaminen ajoi yleisöä pois, haittasi yhteistyökumppanien haalintaa ja tätä kautta taas vaikutti itse tasoon. Ja kun taso tippui, yleisöä ja yhteistyökumppaneita oli entistä vaikeampi haalia.

Jotenkin toivoisin samalla tavalla, että sarjojen tasoeroa kavennettaisiin, mutta ei farmimenetelmällä.
Pitkän ajan tasoerot vain kasvavat farmimenetelmällä. Apuja voi ja saakin mun puolesta tulla Mestikseen, mutta näiden osalta homman pitäisi olla kaikkia osapuolia pitkässä juoksussa palvelevalla tasolla. Jos esimerkiksi RoKi saisi pariksi matsiksi vahvistuksen Oulusta loukkaantumisia paikkaamaan, niin tuo palvelisi kaikkia. RoKi saisi boostia, pelaaja peliaikaa ja Kärpät saisi pelituntumaa pelaajalleen. Jos taas RoKi jäisi riippuvaiseksi Oulun ihmeistä, niin tie tuhoon olisi sillä selvä. Riippuvuus ja avuntarve ovat eri asioita ja apua voi tarvita tervekin seura silloin tällöin.

edit:

Ja tuo Kärppien kovan nipun "ensisukellus" mielestäni vain alleviivaa nykytilanteen skitsofreenista tilannetta. Moni pelaaja pystyi sitoutumaan projektiin pettymyksen jälkeenkin, konkan sijaan toisellekin kaudelle saatiin kasaan kova joukkue ja koko Oulu oli mukana nostamassa Kärppiä takaisin liigakartalle. Nykyisillä tasoeroilla ei yksinkertaisesti ole mahdollista pelata paria vuotta Mestistä sellaisella joukkueella, jonka pelaajista monelle olisi tarjolla hyväkin rooli Liigasta.

Uskallan myös väittää, että Kärppien kannalta nousu tapahtui loppuhetkillä. Jos projekti olisi startannut vaikka sen 4 vuotta myöhemmin, olisi tuollaisten porukoiden kasaaminen ja nousun hakeminen ollut käytännössä loppumaton urakka.

2. edit:

Näitähän nyt riittää. Mutta ei auta kun kirjoitettavaa on.

Tuossa juuri silmiin osui uutinen siitä, kuinka TUTO lainaa kassarin Jyväskylästä sairastapauksien osuttua kohdalle. Mielestäni tuossa on juuri sellaista yhteistyötä, jota eri sarjatasojen välillä on jopa hyvä olla. Kaikkiin tilanteisiin ei yksinkertaisesti voi varautua, mutta jostain apua on saatava. Nyt turkulaiset saivat apua Liigasta, mutta esimerkiksi Liigassa on äkillisiin pelaajakatoihin reagoitu lainaamalla Mestiksestä pelaajia. Mielestäni nuo ovat täysin OK ja kaikkia osapuolia tukevia ratkaisuja, jotka eivät muserra pitkän ajanjakson menestymismahdollisuuksia.
 
Viimeksi muokattu:

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Olisihan se kauhean kiva, jos Hermes on tosissaan. Ja sitähän minä ajattelinkin, että ei se voinut olla totta, että eivät yhtäkkiä haluakkaan ottaa tarjottua paikkaa vastaan.
Juu ei olla tultu katumapäälle, en ymmärrä mistä moista päättelit, täällä on katsoa nykyään tapana varmistaa asiat vielä....

Kyllä veikkaan että sekä Hermeksellä että RoKilla on todella suuri haaste säilyä ensikaudella sarjassa - tai ainakin välttää karsinnat. Todella hyvin saavat molemmat organissaatiot tehdä töitä, jos kumpikaan ei ole karsinnoissa. Jokipojat todennäköisesti pärjää urheilullisesti paremmin (heidän taloudenhoidostahaan emme toki voi olla varmoja) kuin kaksi muuta nousijaa.
Roki voi olla karsinnoissa, HERMES EI LÄHELLÄKÄÄN sitä...

Ja eiköhän nyt voitais sopia että nämä vihjailut Joensuun talouden hoidosta voitais lopettaa nyt jo, mokattu on Kokkolassa , Joensuussa ja uskokaa tai älkää Lapin immeiset teilläkin on mokattu...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Lätkä

Jäsen
Mitä järkeä sitä olisi hakea lisenssiä, jos sitten ei kiinostakaan?
Tuossa lainauksessa pitäisi olla se asian ydin!

Siis haetaan "lisenssiä". Toistan...haetaan "lisenssiä". Lisenssin haku ja itse lisenssi ovat viimekädessä kahden osapuolen välisiä sopimuksia ja ne ratifioidaan vasta, kun molemmat osapuolet sen vahvistaa. Näin käytäntö tapahtuu lisenssoitavilla tuotteilla. Koskas muuten ihmisistä on tullut tuotteita???...

No, nyt meni yli hilsee... Nythän kyseessä ovat jääkiekkoseurat. Ne puolestaan koostuvat elävistä ihmisistä, eli pelaajista. He puolestaan urheilevat ja pinnistelevät kovan harjoittelun seurauksena loistaviin tuloksiin. Tähän kaikkeen siis tarvitaan valtava fyysinen suorite ja IHMINEN...ei tuote!

Kukaan ei tunnu erottavan enää ihmistä ja tuotetta. Täälläkin kaikki ovat alkaneet puhumaan tuotteista, bisneksestä...aivan kun jääkiekkoseura ja sen pelaajat olisivat joitakin esim. LED-näyttöjä suoltavia robotteja tehtaassa! Yksi robotti=yksi pelaaja. Jääkiekkoseura puolestaan tehdas, joka repii roboteistaan kaiken irti, jotta tehdas=jääkiekkoseura tekee maximaallista tulosta. Tämä voi toimia kulutushyödykkeitä tuottavalla toimialalla, mutta tällainen ei vaan sovi millään urheilumaailmaan. Tällainen suorastaan murskaa kaikki eettisyyden periaatteet ja sotii samalla karmealla tavalla urheilun perusperiaatteita vastaan. Urheilusuorituksen lopputuloksena on aina fyysinen suoritus ja olla paras lajissaan. Ei siis "tuotteen" tuoma liikevoitto tai markkina-arvo. Takuulla tällaisen täytyisi jokainen ymmärtää, vai?... Ja puolestaan heille, jotka heittävät tämän jälkeen kommenttia tyyliin, että "kyllä seuran pyörittämiseen tarvitaan rahaa"...totta kai tarvitaan! Ei tässä niin naiiveja olla, ettei sitä ymmärrettäisi. Toki jääkiekko seura tarvitsee rahaa, mutta nyt näyttää siltä,,,että seurat ovat olemassa AINOASTAAN sen rahan vuoksi! Jääkiekkoseura todella tarvitsee rahaa, mutta raha ei tarvitse jääkiekkoseuraa ja tämän asian ymmärtämättömyyden vuoksi LIKI kaikki jääkiekkoseurat Suomessa ovat järjettömässä kurimuksessa...koska ensimmäiseksi prioriteetiksi on laitettu RAHA ja sen jälkeen vasta URHEILU. Näin se nyt vaan sattuu olemaan, jos jollekin se ei ole vielä selvää.

Mutta ei! Tälläkin forumilla ollaan, kuin lauma lampaita. Soraääniä ei liiemilti kuulu ja jengi tosissaan käyttää jo termejä, kuten "bisnekses", "tuote" jne. Päinvastoin...valtava älämölö on päällä, kun on saatu almupaikka "höpöhöpö"-valoihin. On päällä joukkueiden mielikuvitukselliset kokoonpanospekuloinnit, ym., ym. Kertakaikkiaan on täydellinen vauhtisokeus päällä, sanoisiko nöyryyttävän ja nolon almusarjapaikan saannin johdosta! Toisinsanoen HYVÄKSYVÄT Kummolan ja Ranniston kaltaisten diktaattorien ja heidän perässään vetämiensä liiton auktoriteetittomien tohvelisankarien aikaansaaman mädännäisyyden Suomi-kiekossa! Samoin kuin sekin kertoo puolestaan myös todella paljon, että ne harvat, jotka kritisoi tätä älyttömyyttä vastaan saavat vastaukseksi "nämä ovat liiton säännöt ja näillä mennään". Kertakaikkisen irrationaalista, ei voi muuta sanoa! Kaikki muutos lähtee kuitenkin viimekädessä ruohonjuuritasolta. Tämän tason lietsomat "kapinat" puolestaan nousevat askel kerrallaan ylöspäin ja saa aikaan sen kuuluisan "liikehdinnän" ja nyt siihen olisi oiva tilaisuus. Mikäli nyt auditoinnein ja lisenssoinin seurauksena Mestis-paikan saaneet joukkueet laittaisivat kovan, kovaan vasten ja kieltäytyisivät ottamasta almupaikkoja vastaan...niin sillä olisi kauaskantoiset seurakset. Takuulla liiton ja liigan pallopäät heräisivät asian suhteen ja toteasivat, että nyt on menty liian pitkälle.

Näinpä, mutta ainoastaan ja vaan, jos kaikki sanoisivat kiitos ei!... nyt jaetuista Mestis-paikoista ja kertoisivat, että karsintojen kautta voimme nousta, mutta almupaikkoja emme ota! Tämän jälkeen esittelisivät vaihtoehtoisen ehdotuksensa, eli karsintamallin. Karsinnat puolestaan voisivat olla mallia esim....voittaja nousee SS-sarjasta suoraan ja kaksi karsii toisesta Mestis-paikasta. Seuraava vuonna taas sama ja kolmantena vuonna sitten jo pelattaisiin sarjamuotoinen karsintasarja, jossa kolme heikointa Mestiksestä ja kolme parasta SS:sta pelasivat kaksinkertaisen sarjan kolemsta Mestis-paikasta. Samaan aikaan kyseinen järjestelmä luonnollisesti ulotettaisiin Mestiksen ja Liigan välille.

Ei hitto jepet...ja joukossa oleva tyttö. Tehdään nyt ihmeessä jotain tälle idioottimaisuudelle! Uskokaa tai olkaa uskomatta, mutta nyt kyseessä saattaa olla viimeinen tilaisuus vääristyneeseen järjestelmään puuttumiselle ja sen oikaisemiselle. Joka uskoo tuleviin avoimiin sarjoihin, asioihin ja ongelmiin puuttumatta...voi rauhassa uskoa myös UFOihin. Yhtä totta molemmat...
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuostahan saa sellaisen kuvan, että kuvittelet minulla olevan jotakin Hermestä vastaan. Pois semmoinen minusta! Päinvastoin symppaan suuresti itsenäisiä seuroja kuten Hermes. Huomaa, etten ole mitenkään ilkeämielisesti ihmetellyt tuota väitettyä soutaamista ja huopaamista. Olisi aivan mahdollista ajatella, että ne talousluvut, joilla Hermes vakuutti lisenssikomitean, eivät ehkä vastanneetkaan todellisuutta, koska kerran nyt joudutaan uudelleen laskemaan kannattaako Mestikseen sittenkään lähteä. Joku voisi huomauttaa, että kun kerran lisenssikomitealle on annettu väärät luvut, niin sitten komiteaa on erehdytetty. Jne. Minua ei tuommoinen spekulointi kiinnosta, mutta olen ilmaissut ihmetykseni noihin ristiriitaisiin viesteihin. Nytkin jotkut sanovat, että Hermes on varmuudella kaukana karsinnoista eli se on siis varmuudella pudotuspelijoukkue - samaan aikaan taas mietitiään onko rahkeita edes lähteä sarjaan, kun puoli joukkuetta pitää uudelleen rakentaa.
Itse luotan Hermekseen kuin vuoreen. Kyllä siellä alunperin ilmoitettiin liitolle ihan oikeat luvut ja ensikaudella pelataan Mestistä. Toivotan sinne myös kohtuullista menestystä (toki mieluiten RoKin taakse sijoittuneena). Puoleltani oli ehkä hivenen harkitsematonta lausua julkisesti kummasteluja, mitä pahoittelen. Kun ulkopuolella ei tiedä kaikkea, niin asioita joutuu ihmettelemään vain julkisen tiedon varassa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Pitää vielä yleisesti todeta, että mikäli seurat ajattelevat vähän pidemmälle, niin ne ottavat huomioon liiton ajatukset valtakunnallisen suomisarjan muuttamisesta alueelliseksi sarjaksi - tai jopa esitykset sen lopettamisesta. Kyllähän tässä kannattaa hyvin tarkkaan pohtia riittävätkö resurssit valtakunnallisen Mestikseen. Liitossa on kuitenkin laskettu, että kolmeen valtakunnalliseen sarjaan ei tahdo riittää rahoitusta ja nykyinen suomisarjan taso muutettaneen parin vuoden päästä alueellisiksi sarjoiksi. Suurimmalle osalle tämä varmasti sopii aivan mainiosti. Mutta esim. RoKille on aivan selvää, että alueellinen sarja Lapin ja Oulun läänin pikku(kylä)seurojen kanssa ei kehitä, eikä motivoi toimintaa mitenkään. Vaikeita asioitahan nämä ovat, kun Liiga on suljettu ja Mestiskin on vain puolittain auki. Toivotaan, että Kummolan eläköityessä muutosta avoimiin sarjoihin aletaan valmistelemaan.
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Tuostahan saa sellaisen kuvan, että kuvittelet minulla olevan jotakin Hermestä vastaan. Pois semmoinen minusta! Päinvastoin symppaan suuresti itsenäisiä seuroja kuten Hermes. Huomaa, etten ole mitenkään ilkeämielisesti ihmetellyt tuota väitettyä soutaamista ja huopaamista. Olisi aivan mahdollista ajatella, että ne talousluvut, joilla Hermes vakuutti lisenssikomitean, eivät ehkä vastanneetkaan todellisuutta, koska kerran nyt joudutaan uudelleen laskemaan kannattaako Mestikseen sittenkään lähteä. Joku voisi huomauttaa, että kun kerran lisenssikomitealle on annettu väärät luvut, niin sitten komiteaa on erehdytetty. Jne. Minua ei tuommoinen spekulointi kiinnosta, mutta olen ilmaissut ihmetykseni noihin ristiriitaisiin viesteihin. Nytkin jotkut sanovat, että Hermes on varmuudella kaukana karsinnoista eli se on siis varmuudella pudotuspelijoukkue - samaan aikaan taas mietitiään onko rahkeita edes lähteä sarjaan, kun puoli joukkuetta pitää uudelleen rakentaa.
Itse luotan Hermekseen kuin vuoreen. Kyllä siellä alunperin ilmoitettiin liitolle ihan oikeat luvut ja ensikaudella pelataan Mestistä. Toivotan sinne myös kohtuullista menestystä (toki mieluiten RoKin taakse sijoittuneena). Puoleltani oli ehkä hivenen harkitsematonta lausua julkisesti kummasteluja, mitä pahoittelen. Kun ulkopuolella ei tiedä kaikkea, niin asioita joutuu ihmettelemään vain julkisen tiedon varassa.

Tuskin on annettu mittään vääriä tai harhaan johtavia tietoja, kysymys on kai siitä että liitto on ollut tyytyväinen, mutta Hermes sitä vastoin haluaisi vielä varmuuden että on todella varmanpäälle... On ehdot lisenssissä,mutta kyllä minua ihmetytti Keupan lisenssin saanti, mm. nousukaudella ei meinattu löytää rahaa edes kauden aloittamiseen/ läpi vientiin... Yhtäkkiä olikin lisenssit täyttävää kaikki.... Toivottavasti oli näin, ettei liitossa katsottu läpi sormien vain että saadaan joukkue Mestikseen, kun oli jo tiedossa se että sarjasta luopuu kaksi joukkuetta ja yksi lähtee liigaan ja tällä kaudella nousijoita olikin pitänyt siten löytää 4 ja silti ehkä oli ollut yhden vajaus( KiVa:n mahdollinen luopuminen)

Ja kyllähän ihmetellä saa, pitää ja on monessa asiassa syytä kun esim. Seuraa liiton soutaa huopaa linjaa... Toivon että nyt Mestikseen nousevat ja siellä olevat esittävät hyvää ja viihdyttävää kiekkoa ja yleisö löytää paikalle ja seurat voivat hyvin
 
Viimeksi muokattu:

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Tuossa lainauksessa pitäisi olla se asian ydin!

Siis haetaan "lisenssiä". Toistan...haetaan "lisenssiä". Lisenssin haku ja itse lisenssi ovat viimekädessä kahden osapuolen välisiä sopimuksia ja ne ratifioidaan vasta, kun molemmat osapuolet sen vahvistaa. Näin käytäntö tapahtuu lisenssoitavilla tuotteilla. Koskas muuten ihmisistä on tullut tuotteita???...

No, nyt meni yli hilsee... Nythän kyseessä ovat jääkiekkoseurat. Ne puolestaan koostuvat elävistä ihmisistä, eli pelaajista. He puolestaan urheilevat ja pinnistelevät kovan harjoittelun seurauksena loistaviin tuloksiin. Tähän kaikkeen siis tarvitaan valtava fyysinen suorite ja IHMINEN...ei tuote!

Kukaan ei tunnu erottavan enää ihmistä ja tuotetta. Täälläkin kaikki ovat alkaneet puhumaan tuotteista, bisneksestä...aivan kun jääkiekkoseura ja sen pelaajat olisivat joitakin esim. LED-näyttöjä suoltavia robotteja tehtaassa! Yksi robotti=yksi pelaaja. Jääkiekkoseura puolestaan tehdas, joka repii roboteistaan kaiken irti, jotta tehdas=jääkiekkoseura tekee maximaallista tulosta. Tämä voi toimia kulutushyödykkeitä tuottavalla toimialalla, mutta tällainen ei vaan sovi millään urheilumaailmaan. Tällainen suorastaan murskaa kaikki eettisyyden periaatteet ja sotii samalla karmealla tavalla urheilun perusperiaatteita vastaan. Urheilusuorituksen lopputuloksena on aina fyysinen suoritus ja olla paras lajissaan. Ei siis "tuotteen" tuoma liikevoitto tai markkina-arvo. Takuulla tällaisen täytyisi jokainen ymmärtää, vai?... Ja puolestaan heille, jotka heittävät tämän jälkeen kommenttia tyyliin, että "kyllä seuran pyörittämiseen tarvitaan rahaa"...totta kai tarvitaan! Ei tässä niin naiiveja olla, ettei sitä ymmärrettäisi. Toki jääkiekko seura tarvitsee rahaa, mutta nyt näyttää siltä,,,että seurat ovat olemassa AINOASTAAN sen rahan vuoksi! Jääkiekkoseura todella tarvitsee rahaa, mutta raha ei tarvitse jääkiekkoseuraa ja tämän asian ymmärtämättömyyden vuoksi LIKI kaikki jääkiekkoseurat Suomessa ovat järjettömässä kurimuksessa...koska ensimmäiseksi prioriteetiksi on laitettu RAHA ja sen jälkeen vasta URHEILU. Näin se nyt vaan sattuu olemaan, jos jollekin se ei ole vielä selvää.

Mutta ei! Tälläkin forumilla ollaan, kuin lauma lampaita. Soraääniä ei liiemilti kuulu ja jengi tosissaan käyttää jo termejä, kuten "bisnekses", "tuote" jne. Päinvastoin...valtava älämölö on päällä, kun on saatu almupaikka "höpöhöpö"-valoihin. On päällä joukkueiden mielikuvitukselliset kokoonpanospekuloinnit, ym., ym. Kertakaikkiaan on täydellinen vauhtisokeus päällä, sanoisiko nöyryyttävän ja nolon almusarjapaikan saannin johdosta! Toisinsanoen HYVÄKSYVÄT Kummolan ja Ranniston kaltaisten diktaattorien ja heidän perässään vetämiensä liiton auktoriteetittomien tohvelisankarien aikaansaaman mädännäisyyden Suomi-kiekossa! Samoin kuin sekin kertoo puolestaan myös todella paljon, että ne harvat, jotka kritisoi tätä älyttömyyttä vastaan saavat vastaukseksi "nämä ovat liiton säännöt ja näillä mennään". Kertakaikkisen irrationaalista, ei voi muuta sanoa! Kaikki muutos lähtee kuitenkin viimekädessä ruohonjuuritasolta. Tämän tason lietsomat "kapinat" puolestaan nousevat askel kerrallaan ylöspäin ja saa aikaan sen kuuluisan "liikehdinnän" ja nyt siihen olisi oiva tilaisuus. Mikäli nyt auditoinnein ja lisenssoinin seurauksena Mestis-paikan saaneet joukkueet laittaisivat kovan, kovaan vasten ja kieltäytyisivät ottamasta almupaikkoja vastaan...niin sillä olisi kauaskantoiset seurakset. Takuulla liiton ja liigan pallopäät heräisivät asian suhteen ja toteasivat, että nyt on menty liian pitkälle.

Näinpä, mutta ainoastaan ja vaan, jos kaikki sanoisivat kiitos ei!... nyt jaetuista Mestis-paikoista ja kertoisivat, että karsintojen kautta voimme nousta, mutta almupaikkoja emme ota! Tämän jälkeen esittelisivät vaihtoehtoisen ehdotuksensa, eli karsintamallin. Karsinnat puolestaan voisivat olla mallia esim....voittaja nousee SS-sarjasta suoraan ja kaksi karsii toisesta Mestis-paikasta. Seuraava vuonna taas sama ja kolmantena vuonna sitten jo pelattaisiin sarjamuotoinen karsintasarja, jossa kolme heikointa Mestiksestä ja kolme parasta SS:sta pelasivat kaksinkertaisen sarjan kolemsta Mestis-paikasta. Samaan aikaan kyseinen järjestelmä luonnollisesti ulotettaisiin Mestiksen ja Liigan välille.

Ei hitto jepet...ja joukossa oleva tyttö. Tehdään nyt ihmeessä jotain tälle idioottimaisuudelle! Uskokaa tai olkaa uskomatta, mutta nyt kyseessä saattaa olla viimeinen tilaisuus vääristyneeseen järjestelmään puuttumiselle ja sen oikaisemiselle. Joka uskoo tuleviin avoimiin sarjoihin, asioihin ja ongelmiin puuttumatta...voi rauhassa uskoa myös UFOihin. Yhtä totta molemmat...
Täsmälleen samaa mieltä. Ongelma on kuitenkin siinä, että mistä nämä urhoolliset kieltäytyjät saisivat sellaisen "sugar daddyn", joka "avustaisi" seuroja ylemmän sarjatason suomilta kuvitelluillta menetyksiltä?!..No Suomi-sarjahan on varmasti halvempi sarja pelata, mutta kyllä tälläiseen liiton vastaiseen taisteluun lähtiessä pitäisi olla enemmän kuin "miestä vahvempaa"! Nyt tosiaan tulisi vähintään kokoontua seuratasolla ja miettiä mikä on jääkiekon tulevaisuus pitkällä aikavälillä?! Kuvaavaa on se, että ei ymmärretä syy- ja seuraus suhdetta, ei läheskään niin hyvin kuin naakat eilisessä luontodokkarissa ykkösellä.Tilannetta jos peilaisi yhteiskuntaan näin vaalien alla, niin KABINETTIPUOLUE ei paljon ääniä saisi. Läpinäkyvyys on yksi sana mitä saunakerho ei tunne, sama pätee sääntöihin. Olisiko mahdollista, että kaikki Liiga, Mestis- ja Suomi-sarja joukkueet äänestäisivät sarjajärjestelmistä, jos ei muuten, niin suuntaa antavasti. Saataisiin anonyymisti osviittaa siitä, mitä seurat haluavat tehdä Suomalaiselle jääkiekolle. Näin kokin näkäkulmasta voi sanoa, että täytekakkukin syntyy eri ainesosista, kerma ja kirsikat näkyvät vain päällepäin, eli jos Liigalta viedään jauhot ja vesi niin kakkua ei ole enää olemassa!
 
"Amat victoria curat"

Lätkä

Jäsen
Ongelma on kuitenkin siinä, että mistä nämä urhoolliset kieltäytyjät saisivat sellaisen "sugar daddyn", joka "avustaisi" seuroja ylemmän sarjatason suomilta kuvitelluillta menetyksiltä?!

Juuri näin...kuvitelluilta!

Ei tarvita mitään "sugar daddyja". SS:ssa pelaaminen onnistuu väh. puolet pienemmällä rahamäärällä. Ei pienintäkään epäilystä, etteikö rahansa joukkueeseen laittavat tukijat siitä huolimatta tukisi...jos siis olisi tieto tiestä tähtiin olisi auki. Se olisi varma porkkana tukemiselle. Siis tieto, että joukkueella on mahdollisuus nousta aina maan parhaaksi joukkueeksi. Se, että pelaisiko joukkue vielä vuoden tai kaksi esim. SS:ssa...sillä ei olisi mtään merkitystä. Sen verran pitkään ollaan oltu tässä käymistilassa, kera suljettujen sarjojen, taikka näennäisesti auki olevien sarjojen kanssa. Tietoisuudesta nousumahdollisuuksiin joukkueet tulisivat pelaamaan sellaisilla voimilla sarjakausia eri sarjoissa, että vaihtuvuus sarjoissa olisi taattu.

Tuohon mahdollisuuteen puolestaan taas linkittyy lukemattomia seikkoja. Yhtenä esim. voi ottaa juniorityön. E- ja D-juniorit pelaavat pelaamisen ilosta. C-junioreissa puolestaan aletaan ajattelemaan hiukan tulevaisuutta ja kiristetään ruuvia harjoittelussa. Juuri tuo aika on eräänlainen vedenjakaja. Nuoret alkavat miettiä, että kuinka pitkälle on mahdollista päästä omassa joukkueessa? Avoimilla sarjoilla he voivat rauhassa ajatella, että mahdollisuudet ovat vaikka tappiin saakka. Sen sijaan näillä nyk.säännöillä tuo mahdollisuus torpataan. Suurimalle osalle junioreista tyssää kiekkopolku nykymallilla SS:aan tai max. Mestikseen. Niinpä moni juniori jättää leikin kesken synkkien tulevaisuuskuvien vuoksi jo ennen kuin se ehtii kunnolla edes alkaa.

Jokainen voi kuvitella, millaisen boostin sarjojen avaaminen toisi juniorityöhön, seuroihin, tukijoihin jne. Kaikki kerrannaisvaikutukset mukaan lukien Suomi-kiekko suorastaan singahtaisi uuteen lentoon.

Näitä esim. faktoja voisi luetella, vaikka 10 sivua. Se vaan on turhaa, koska jokainen vähääkään älyävä tietää ja tajuaa ne!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy