I Saunamäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, AIK
Olen ihmetellyt noita väitteitä siitä, että venäjällä maksetaan jopa triplapalkkoja sm-liigaan verrattuna. Miten se muka on mahdollista? Hallithan ovat suhteellisen pieniä ja lipputulot halvoista hinnoista johtuen muutenkin varmasti aika mitättömät. Onko mafia pistänyt rahan liikkeelle? Joku venäläislätkän taloudesta perillä oleva, selitystä pliis...
 

Filmaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
D Team
iso maa isot rahat. Se mitä säästellään muualta on taasen ns. eliitin käytettävissä. Siellä ei välttämättä jaeta verotuloja täysin tasavertaisesti, kuten täällä meillä suomessa.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Ja eikös ainakin joillain venäläisillä joukkueilla ole takanaan joku jätti firma.Ainakin Mangntitogorskin taisi omistaa joku suuri kaivosyhtiö,joka antaa rahaa seuralle vaikka millä mitalla.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole pahemmin asioista perillä mutta heitänpä arvausta kehiin silti. Aivan kuten Filmaaja sanoikin: iso maa isot rahat. Kyllä Venäjällä on porukkaa paljon joilla rahaa riittää. Esim Pietarissa taitaa olla 5 miljoona ihmistä (eikö Moskova oo vielä isompi?)..eiköhän sieltä löydy kymmeniä tai jopa satoja tuhansia ihmisiä joilla rahaa on ja rutkasti. Sitä en tiedä miten raha heiltä joukkueille ja pelaajille kulkeutuu,onko liput niin kalliita vai löytyykö vain avokätisiä sponsoreita.
 
Ultrat ovat erilaisia ... Kun he jakavat yhden sämpylän neljän hengen kesken nääntymisen partaalla, silloin he ovat onnellisia. (Ultras Jokerit)

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tässä ylenpalttisessa köyhyyden ja kurjuuden korostamisessa, mitä ne suomalaiset, joista useimmat eivät ole koskaan Rossijan puolella käyneetkään, unohtavat sen, että maa on yksi talousmahti heikkonakin aikana. 150 miljoonaa ihmistä on iso määrä; köyhiä mahtuu paljon, mutta myös niin rikkaita, ettei tässä maassa Aatos Erkko pääse lähellekään Venäjän (uus-)rikasta väestöä. Esim. AK Barsin takana on yksi suurimmista pankeista, Togliatin jengillä Avtovaz eli Lada (markkinoita riittää), jollakin suurimmista on Gazprom, joka on miljardiluokan energiayritys jne. Ei se mafia ole ainoa asia, joka Venäjällä taloutta pyörittää, vaikka harmaa talous voimissaan onkin.
 
JOE E. TATA! \o/

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Toisaalta taas vanhoilla mahtiseuroilla menee huonosti. Moskovan Zska, joka juuri putosi Superliigasta on menettämässä koko joukkueen rungon. Viime kaudella joukkueen kokoonpanossa oli toistakymmentä lainapelaajaa - joille sarjasta putoaminen tarkoittaa peliajan saamiseksi solmitun lainasopimuksen purkautumista. Sopimuksessa ei ole kuin 3-4 pelaajaa ensi kaudeksi ja kun samalla kaupallisempi sisarseura HK ZSKA nousi Superliigaan on käynnissä voimakas keskustelu näiden seurojen yhdistämisestä.

Julkisuudessa olleiden kirjoitusten mukaan HK ZSKA:n pääjohtaja Valeri Gushin ja ZSKA:n Mihail Mamiashvili olisivat jo vetäneet johtopäätökset ja ensi kaudella Superliigassa olisi yhdistynyt ZSKA, mutta taustalla ei olisi enää armeijan urheiluseura vaan Holding-yhtiö. No se siitä, aika näyttää. Tämähän tarkoittaisi sitä, että pääsarjatasolle jäisi enää yksi armeijajoukkue, eli Pietarin SKA joka sekin onnistui välttämään putoamisen vain hiuksenhienosti.

ZSKAn osalta on samalla noussut myös esille pappa Tihonovin (ikää 72 vuotta) nousu takaisin pääsarjavalmentajaksi. Mielenkiintoista tämäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy