Mitä yhteistä faneissa

  • 1 822
  • 14

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Metiskelin tässä, kun olen lukenut monienkin seurojen fanien kommentteja joukkueensa pelaajasopimuksista, että olemme ihan samanlaisia ympäri maata. Kun Ilves julkaisi viikko sitten sopimukset Salmelaisen ja Smithin kanssa, niin eikö heti alkanut kauhea parku, että kun ei tullutkaan maailman luokan tähtiä joukkueeseen. Sama tai ehkä vieläkin pahempi itku alkoi tänään ifk:n sivuilla, kun saatiin vain Mälkiä ja Ciprus. Jokereiden osalta itku on alkanut, vaikka tiedotustilaisuutta ei ole vielä pidettykään.

Tokihan katselen kateellisena, että TPS sai Pärssisen, Hagmanin ja pari muutakin liigatason pelaajaa. Minusta meidän pitäisi muistaa, että tämänkin kauden menestyjät eivät tehneet menestystään nimillä, vaan sillä että joka jätkä porukasta hoitaa hommansa niin hyvin kuin taitaa. Ifk:n osalta voinkin todeta, että teillä on kasassa kovempi nippu, kuin millä Ipa, tai Kärpät mitallinsa otti. Näin tulee olemaan varmaan Jokereidenkin osalta. Tärkeintä onkin joukkuehenkin, asenne ja ammattitaitoinen valmentaja, jolla on seuran johdon luottamus täysillä takana.

Tämän vuoden menestyjistä TPS:llä on maan paras valmentaja, vaikka en henkilökohtaisesti iehestä pidäkkään. Mälkiä on muutaman kauden aikana osoittanut olevansa pelaajien kehittämisessä ja asenteen tekemisessä maan huippua. Rautakorpi on osoittanut, että menetetyistä lupauksista voi oikealla roolituksella ja oikeanlaisella pelitavalla saada irti vaikka mitä. Kärppien kohdalla en osaa sanoa valmennuksen merkityksestä tarkkaan, koska se muodostui Tammisen vahvasta perustan luomisesta yhdistettynä Heikkilän ilmeisesti parempaan peluutamiseen.

Kuka olisi ollut kiinnostunut syksyllä maksamaan miljoonan Mikko Luomasta, Tomi Pettisestä, Sakari Palsolasta, tai vaikka Kalle Sahlstedistä, mutta kuinka ollakkaan nämä ja monet muut pelaajat osoittivat kauden aikana olevansa moninkertaisesti Calounin tai Niemisen arvoisia. Sahlstedkin oli ennen pleijareita minulle vain rivimies monien samanlaisten joukossa, mutta kahdella ratkaisumaalilla ja parilla torjunnallaa nousikin pleijareiden ylivoimaseksi ratkaisijaksi.

Mitä kaikkea vikaan löytyä vielä kesän aikana, en ollut kuullutkaan Dahlmanista ennen kesää ja kaveri vain meni lunastamaan paikkansa Ipan ykkösessä herrojen Helminen ja Viitakoski ketjun kolmantena, eikä suinkaan vähäisenä lenkkinä. Maailmalta on tulossa varmaan kovanluokan paluumuuttajia, jostain Slovakian pikkukylästä saattaa hyvinkin löytyä uusi Ivan Majesky (joka oli mielestäni yksi pleijareiden ehdottomia ykköspakkeja).

Olkaame siis rauhallisin mielin, sillä ensi kaudella pelataan jälleen yhtä kiihkeä ja tasaväkinen sarja, jonka aikana asetetaan naurunalaiseksi monet kesän suuret tietäjät, niin kuin tälläkin kaudella kävi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Artsi sen sanoi

Mielestäni olet aivan oikeassa. Lisäisin vielä joukkuehenkeen ja oikeaan asenteeseen pari täekeää seikka.

1. Sitoutuminen joukkueeseen

Liian paljon vieläkin liigassamme on joukkueiden sisäisiä erimielisyyksiä. Päälle päin kaikki näyttää olevan ok mutta sisällä kiehuu. Taistelut pelipaikoista eri ketjuissa ovat aivan tavallista arkea liigassa. Jos pelaajat eivät kunnioita omia pelitovereitaan ei koskaan voida puhua, että joukkue pelaa suurella sydämellä. Treenit ovat tärkeitä ja usein myös hengen nostattamisen vuoksi välttämättömiä. Liian paljon on kavereita, jotka myöhästyvät treeneistä tai verukkeella eivät ilmesty paikalle ollenkaan. Lupa valmentajalta tietenkin pitää olla. Tekeväthän he sentään työtä, josta maksetaan. Nämä seikat tuntuvat pikkuisilta, mutta isossa juoksussa negatiiviset asiat korostuvat.

2. Herran pelko

Jos pelataan sm-liiga tasolla, niin ei pidä vähätellä valmentajan taitoja. Jos pelaaja näin toimii niin todennäköisesti pelaaja ei sisäistä (ei halua sisäistää) valmentajalta tulleita tärkeitä neuvoja. Jursinovilla oli tepsissä erittäin paljon auktoriteettia...jortikan vastaavasta ei tarvitse edes mainita. Ylimielisyys on yleensä tsekkien tavaramerkki ja he usein unohtavat nöyryyden. Ovathan he tietoisesti vahvistuksia, jotka on valittu joukkueeseen pelastavina enkeleinä. Näin he ainakin itse usein ajattelevat. Myös venäläiset ovat monesti samaa kaartia. Herran pelko on viisauden alku ja se pitää kutinsa myös kiekossa.

Tps on onnistunut asioissa erittäin kiitettävästi. Nyt askaruttaakin miten mister jalonen & virta homman klaaraavat. Jortikka kuitenkin jäi organisaatioon ja josko tällä voisi olla ainakin hituista vaikutusta asioihin. Näin ainakin toivon. Asenteet ja sitoutuminen joukkueeseen...näillä pärjää joskus pidempään kuin ulkomailta tulleen vahvistuksen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä eroa faneilla

Piti vähän muttaa tuota otsikkoa, koska nyt alkaa tuntua, että ifk:n fanit maailman suurimpia itkupillejä. Kenelläkään ifk:laisella ei ole ollut kykyä asettaa avautani kyseenalaiseksi ja todistaa, että ifk:lla olisi nimettömämpi, huonompi, tai halvempi porukka, kuin tämän vuoden kärkijoukkueilla. Ei edes yritetä, vaan jatketaan tuota pikkulasten itkua, kun ei saatukaa tikkunekkua.

Olen ihmeissäni.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä itkupilli, sinä Jane

Hmm... siis. Minä tavasin ja tavasin tuota kirjoitustasi, mutta en sisäistänyt sen sanomaa. Ehkä pitäisi jättää vastaamatta, kun alkaa univelkakin jo painamaan, mutta menköön. Siis, mikä meistä tekee maailman suurimpia itkupillejä? Miksi meidän pitäisi asettaa mitään kyseenalaiseksi?

Totta on, että aika monet meistä valittivat joukkueen pelaajalistaa, kun se julkistettiin. Ajattele itse miten reagoisit, jos Ilveksen ympärillä pyörisi huhuja ja varmoja tietoja siitä, että joukkueesta on lähdössä esimerkiksi Helminen, Viitakoski, Miettinen, Majesky ja Pettinen muualle. Ketä siihen enää jäisi näiden nimien jälkeen? Ei juuri ketään. Kun Ripa Jalo tyytyväisenä julkistaisi parhaan hankintansa Jokke Heinäsen ja Timo Nykoppin paluun liigakaukaloihin, saattaisi sitä pientä kähinää ilmetä myös siellä päässä.

No, leikki jatkuu. Jatkakaa te, mitä ikinä olittekaan tekemässä siellä Tampereella, niin me jatkamme itkuamme täällä. Hyvää yötä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Mitä eroa faneilla

Viestin lähettänyt käyttäjä Artsi
Piti vähän muttaa tuota otsikkoa, koska nyt alkaa tuntua, että ifk:n fanit maailman suurimpia itkupillejä. Kenelläkään ifk:laisella ei ole ollut kykyä asettaa avautani kyseenalaiseksi ja todistaa, että ifk:lla olisi nimettömämpi, huonompi, tai halvempi porukka, kuin tämän vuoden kärkijoukkueilla. Ei edes yritetä, vaan jatketaan tuota pikkulasten itkua, kun ei saatukaa tikkunekkua.

Olen ihmeissäni.

Minulla ei ole edes univelkaa juuri päättyneen loman johdosta, mutta <b><i>siis täh?</i></b> En minäkään nyt oikein tajunnut, mistä päin nyt tuulee.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
jotain vertailua

Tehdäänpäs nyt sitten yleisön pyynnöstä pientä vertailua eli kuten Artsin "haasteessa" kuulutettiin, niin tämänhetkinen HIFK vs. tämän kevään mitalijoukkueet. Pois jätin mm. Mika Lehtisen ym. , jotka eivät loukkaantumisen takia voineet pelata yhtään playoffs-ottelua.


TPS - Tappara - Ilves - HIFK

MV: Norrena - Markkanen - Pietilä - Lindfors

-> Sakke on vielä hyvä kakkosveskari, mutta mitä tapahtuukaan, kun loistopleijarit pelannut Ahonen on poissa. Ei hyvältä näytä , kun maalivahtihan on ns. puoli joukkuetta.

Pakit :

Loponen - Mäntylä - Nikko - Zidlicky
Järventie - Grönvall - Majesky - Hyvönen
Tallinder - Cote - Smith- Stepanek
Rajamäki - Luoma - Tukio- Kurvinen
Mikkola - Kangasniemi - Pettinen - Lamberg
Eronen - Saravo - Bruun - Eskelinen

HIFK-puolustuksen ulkomaalaiskaksikko on nimekäs ja Hanneskin saattaa jatkaa hyviä otteitaan, mutta kovin on kapea runkopuolustajien ryhmä verratuna mitalijoukkueisiin. Paljon jää nuorten kehittyjien varaan ja yksikin menetys NHL:ään voi olla vaikea kompensoida.

Hyökkäys:

N.Kapanen - Barkov - Helminen - Nieminen
Sahlstedt - Ojanen - Miettinen - Cipruss
Lius - Lehterä - J.Peltonen - Viitaluoma

- sentteritilanne on huolestuttava eli selvästi jäljessä kevään huippujoukkueista. Ehkäpä Bednar on pakko asettaa keskelle, jos nyt yleensäkään jää Suomeen.

Rintanen - Tarvainen - Viitakoski - Bednar
Virta - Vertala - Dahlman - Caloun
Vahalahti - Hassinen - Hautamaa - Kuhta
Holmqvist - Uhlbäck - Nikander - Mäkiaho
Varvio - M.Ojanen - Koskela - Kortelainen
Tuokko - Mäkinen - Hilden - Vauhkonen

- laituritilanne on tämän vertailun mukaan ihan ok punaisten kannalta.

Yhteenvetona semmoista, että HIFKin ainoa vahvahko osa-alue olisi (laita)hyökkäys, mutta senkään varaan ei kannata paljon laskea, jos primus motorit eli sentterit ovat nuo, mitkä joukkueessa nyt ovat. Maalivahtipuolella otetaan taas vaihteeksi riski - pari aiempaa vastaavaa kokeilua epäonnistui (Lundell, Bäckström). Puolustus ei ole vahvistunut yhtään tämän kevään pleijareista, vaikka nähtyjen esitysten perusteella tarvetta olisi satsata varsinkin tähän. Sitten vielä jos Zidlicky ja/tai Stepanek häipyvät muille maille, on aina riski saada tilalle jotain Nelsoneita ja Maloneita.

Joten tässä vaiheessa on mielestäni ihan aiheellista ennakoida (lue :itkeä) raskasta tulevaa kautta punanutuille. Taistellaan sijasta 8 siinä missä Lukko, Pelicans ja Jypkin. Joillekin se riittää, mutta useille ei, minä mukaanlukien .

Ehtiihän Pena tässä toki vielä tehdä monenlaista hankintaa, mutta nyt eletäänkin tämän hetken tilanteen mukaan.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä WPK, tällaista tuumailua kaipasinkin

Hienoa, teit juuri sellaisen avauksen, mitä toivoinkin. Kävit materiaalia lävitse analyyttisesti, vaikkakin paikoin sekoitit tämän ja viime vuoden miehet. Ilveksen kohdalla voin esim todeta, mainitsemistasi kuudesta laitahyökkääjästä, vain Dahlmanilla on sopimus ensi vuodeksi. Sentteripuolella ainakaan vielä ei J. Peltosella ole sopimusta Ipaan. Zidlickyn lähtö lienee mahdollista, mutta ainakin minä pidän Majeskyn lähtöä sekä todennäköisempänä, että suurempana menetyksenä. Majeskyn kanssa tehtiin muuten soppari vuosi sitten touko-, tai kesäkuussa, joten yksi kauden parhaista pakeista löydettin niinkin myöhään, eli ei ole vielä oikeasti kiirettä kaikkien sopimusten kanssa. Dahlman löydettiin kesä koeleiriltä.

Tiedän, ettei muidenkaan joukkueiden kohdalla ole kaikki osaset ole kohdallaan. Tapparan osalta palikat lienevät parhaassa järjestyksessä, mutta eipä siellä esim. Cotella ja Lehterällä ole sopimusta vielä. Maalivahtiosastolla Markkasen loukkaantuminen olisi todella katastrofaalinen tilanne. Tarvaiselle saattaa hyvinkin aueta NHL-paikka jo tänä kesänä.

Eli ajatukseni kirjoituksessa oli se, että ei kannata vielä repiä pelihousujaan, sillä kausihan on vasta aluillaan. Tokihan toiveista voi ja kannattaakin keskustella, mutta realismi kannattaa pitää mukana.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Artsi hyvä

Eikö täällä keskustelupalstalla tämä " itkeminen " ole kieli poskella tapahtuvaa huumori jöötiä ? Eihän tässä kukaan niin tosissaan ole , että ranteita viillettäisiin auki. Täytyy sitäpaitsi muistaa , että ensi kauden alkuun on kosolti aikaa ja joukkueet muuttuvat vielä hyvin paljon.Toiset jengit muuttuvat vähän (esim. Tappara ,Kärpät,Ilves ) ,toiset enemmän ( TPS,Jokerit ,IFK )
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Väärin

Miten niin samanlaisia ympäri maata. Me olemme pirun tyytyväisiä Kaarnan Ilin kevään sopimusneuvotteluihin. Immosen, Tuomisen ja Skytän jatkosopimukset lisättynä Huokon hankinnalla aiheuttaa täällä Etelä-Karjalassa suurta tyytyväisyyttä.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Piru seinälle , Birkku

Ajattele , jos siinä Jan Huokon allekirjoittamassa sopimuksessa on kirjoitusvirhe ja siinä lukeekin Patrik Hucko ...........
 

Rikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
totta

pitää todellakin paikkansa. Viime kauden alussa en Peltolan Mikolta odottanut paljoakaan mutta kaveri oli yksi parhaista Pelicans pelaajista. Tshekkipelaajat ja ulkomaalaispelaajat ovat kyllä myöskin arvoituksia kuten kaudella 1999-2000 käyny Robert Tomik jonka silloin julisti kaikki aivan turistiksi mutta nyt kaveri oli extraliigan nro 5 pistepörssissä :eek:
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Artsi, ymmärsin aikaisemmasta tekstistäsi, että piti verrata nyky-HIFKiä tämän kevään kärkijoukkueisiin ja nimenomaan sillä kokoonpanolla , millä nämä mitalinsa juuri hankkivat. Sen takia kokoonpanot olivat mitä kirjoitin.

Tietysti toinen pointti on aina se , mitä taisit ensisijassa tarkoittaa,että homma elää kaikilla joukkueilla ja voimasuhteet voivat muuttua yllättävänkin paljon, vaikka oman joukkueen värväysrintamalta ei suuria kuuluisikaan. Näin todella toivon nyt tapahtuvan...
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tulevasta kaudesta

Aivan, vertailuahan tehdään monella tavoin, mutta realistista on verrata samoilla arvoilla kaikkia osatekijöitä. Itse olen tyytyväinen tämänpäivän sopimusten jälkeen Ipan tulevan kauden joukkueeseen, vaikka kaikki osatekijät sielläkään eivät vielä ole kohdallaan. Kirjoitukseni tarkoitus olikin ihmetellä hirveää meuhkaamista jo tässä vaiheessa, sillä kesä, syksyn ja talven aikana tulee tapahtumaan paljon. Tuntien Mälkiän tyylin, tiedän, että ifk:ssa tulee tapahtumaan vielä paljon, ennenkuin pakka on kasassa. Mälkiän filosofia ei perustu nimiin, tai aikaisempaan menestykseen, vaan todelliseen sitoutumiseen joukkueen eteen.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Brewer

Tuo skenaario kuulostaisi kieltämättä painajaiselta, mutta mikäli pitäisi paikkansa olisi meidän pakko rankaista teitä julmimmalla mahdollisella tavalla eli ujuttamalla Rolle teidän joukkueeseen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tuomitsen

jokereille Ari Vallin-Darren Stolk pakkiparin
tepsille Tomek Valtonen-Santeri Heiskanen-Pasi Nielikäinen-ketjun

ifk:lle Veikko Niemisen viiden vuoden diilillä
Bluesille Draperin ja Myllyksen lisäksi Pasi Nurminen 1,5 mmk:n sopimuksella
Ilvekselle Kimmo Vesan ykkösveskariksi

jne. kuka keksii parempia
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös