Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa?

  • 18 586
  • 204

Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa


  • Äänestäjiä
    517
  • Poll closed .

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Hollannillahan ei ole koskaan Afrikan apuja ollut...

Hollannin tummahipiäiset vahvistukset(Rijkaard, Gullit, Kluivert..) ovat pääsääntöisesti olleet Surinamista, joka on kyllä kauempana Afrikasta, kuin itse Hollanti.=)
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Hollannin tummahipiäiset vahvistukset(Rijkaard, Gullit, Kluivert..) ovat pääsääntöisesti olleet Surinamista, joka on kyllä kauempana Afrikasta, kuin itse Hollanti.=)
Ups.. niinpäs toki olikin. Kuitenkin, siirtomaavaltion luontaisetuja.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jälleenrakentamisen onnistuneesti läpikäynyttä Saksaa. Rummenigge, Schumacher, Völler, Klinsmann, Matthaus, sieltä se lähti ja jatkuu edelleen, Lahm, Ballack, Schweinsteger, Klose. Nykyisessä sukupolvessa on upeita, aika paljon FCB:ta edustavia pelaajia ja pelityyli on luova, liikkuva.

Saksan "konemainen pelityyli" vrt. Brasilian "iloinen peli" ovat epäasiantuntevimpia kliseitä jalkapallossa koskaan, yksi lisäsyy pitää Saksasta.

Tässä lajissa pistän sympatiaakin. Hurrit ja Tanska, joista jälkimmäinen ei ole nyt mukana.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Ruotsi on aina ollut suosikki, niin nytkin.
Kroatia lähinnä Petricin ja Kovacin takia.
Äänestin Ruotsia.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Iberian niemimaata, ykkösenä Espanja ja toisena Portugali.
 

Kojootti

Jäsen
SPAIN!

Espanja on numero uno! Taitofudista, jota on ilo katsella. Ikuinen alisuorittaja, joka tulee pääsemään tästä kammosta eroon uusien nuorten esiinnoustessa!

Casillas - Maailman paras maalivahti
Torres - TOP 3 hyökkääjä Euroopassa, joka tulee olemaan tänä kesänä liekeissä!
Fabregas - Loistava keskikenttäpelaaja
Serram - Maailman paras laitapakki
Xavi - Yksi tärkeimmistä lenkeistä jengissä
Iniesta......
Villa.....

Mutta yksi asia vituttaa; Minne jätettiin Raul?? Aragones, painu hautaan!
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lätkässä voitte kannustaa Suomea, Venäjää, Kanadaa tai ihan mitä tahansa, mutta jalkapallossa ainoa oikea vastaus on Saksa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei mitään erityistä suosikkia tässä vaiheessa ainakaan, mutta Espanjan toivoisin vihdoin ja viimein menestyvän kisoissa.

Suosikit muodostuu yleensä kisojen edetessä. Pl. MM-kisat, missä Brasilia on aina suosikki jo alusta saakka.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saksa vuodesta 1990.
 

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Hollanti. Muut ei pääse edes lähelle.

En tiedä kumpaa kannustaisin, jos Hollanti ja Suomi pelaisi arvokisoissa vastakkain. Luultavasti Suomea, mutta enpä pahaksi laittaisi, jos Hollanti pelin veisi. Tämä kertoo jotain suhteesta ORANSSIIN, sillä kannustan Suomea yleensä aina, vaikka kyseessä olisi Pullonkorkin heiton MM-kisat (miks sellasia ei vielä oo:)

Tarkkaa syytä en tähän osaa sanoa, mutta hyökkäävä pelityyli ja huippupelaajat(näitähän ei tietenkään muilla ole). Niin ja pelipaita on hienoin, mutta tämä siis vain pieni asia.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ingländ!1!!

Ikuista alisuorittajaa. Vituttaa jo valmiiksi, mutta minkäs teet. Jospa nyt olisi Espanjan vuoro. No niin varmaan.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ensimmäiset muistikuvat arvokisoista ovat vuoden 1990 Italian MM-kisoista, mutta nuo muistikuvat ovat lähinnä kentän ulkopuolisista asioista. Ruotsin EM-kisoissa 1992 tuli jo kiinnitettyä huomiota kentällä tapahtuviin asioihinkin ja tuolloin kentällä hääräsi sellaisia nimiä kuin R. Koeman, Gullit, van Basten, Rijkaard ja van Breukelen. Kyseiset herrat yhdistettynä positiivisella tavalla erikoisen väriseen paitaan ja suosikki tuleviksin vuosiksi oli valittu. Vaikka tuosta joukosta kaksi vuotta myöhemmin olivat mukana vain Koeman ja Rijkaard ja 1996 olivat jo hekin eläkkeellä, on hienoja pelaajia oranssissa paidassa riittänyt; Jaap Stam, Marc Overmars, Richard Witschge, Dennis Bergkamp, Philip Cocu, de Boerin veljekset, Boudewijn Zenden (oli parhaimmillaan erittäin hyvä vaikka sitä nykyään onkin vaikea uskoa), Ruud van Nistelrooy... Tänä kesänä suurin mielenkiinto allekirjoittaneella kiinnittyy Klaas-Jan Huntelaariin sekä Wesley Sneijderiin, joista ensin mainitun soisin löytävän tiensä joku päivä Old Traffordille kotijoukkueen paidassa.

Hollannin menestystä ei ole juuri tuolla aikajänteellä (1992-) päässyt tuulettelemaan, mutta pari kertaa tie on katkennut vasta semifinaaleissa rankkaritappioon. Muutenkin tuntuu, että Hollannille on noita arvontoja osunut melkein joka kisoihin ja käytännössä aina on lähtö turnauksesta tullut katkeralla tavalla. Pahimpana mielessä tietysti EM-kotikisojen välieräpeli Italiaa vastaan ja missatut rankkarit, niin peliajalla kuin itse rankkikisassakin. Tuolloin Hollanti pelasi upeaa jalkapalloa ja vei tuota peliä Italiaakin vastaan mennen tullen, mutta niin vain tie nousi pystyyn jo ennen finaalia. Which wasn't nice...
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Italia vuodesta 1990.

Baggiot ja muut iskivät silloin sydämeen! Oikeestaan tällä hetkellä on aikalailla ihan sama kuka vie, kunhan saadaan huippupelejä ja hienot kisat. Ehdoton kakkonen on ollut Hollanti ja nyt symppaan vahvasti kotijoukkue Sveitsiäkin.

Mutta vahva tunne on, että Saksa vie.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tiedä kumpaa kannustaisin, jos Hollanti ja Suomi pelaisi arvokisoissa vastakkain. Luultavasti Suomea, mutta enpä pahaksi laittaisi, jos Hollanti pelin veisi.

Mulla on tästä aika hyvä kokemus. Vuoden 2002 MM-kisojen karsintaottelu Suomi-Saksa pelattiin samana päivänä kun allekirjoittaneella oli ylioppilasjuhlat ja olin lähellä päätyä useampaankin nyrkkitappeluun kun tuulettelin Turun Börssissä YO-juhlien jatkoilla Saksan tasoitusmaalia.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä ihmettä? Laittaako joku oikeasti jonkun muun maan Suomen edelle missään tahansa kansainvälisessä lajissa?

Viestini oli hieman kärjistetty, sillä itsekin liputan ehdottomasti Suomen puolesta esim. lätkän MM-kisoissa jne, mutta kun puhutaan jalkapallon arvoturnauksista tai ihan mistä tahansa maaotteluista jalkapallossa niin Saksa tulee mulla kaikkien edellä. Mulle kyse on siitä, että kun Saksa aikoinaan kolahti allekirjoittaneeseen niin Suomen jalkapallomaajoukkueesta olin kuullut ehkä kerran tai pari. Ja sitten kun Suomen futismaajoukkueen olemassaolo ja muu tekeminen alkoi hahmottua paremmin niin Saksa jo oli niin ehdoton suosikki, että mikään muu maa ei voinut tulla enää kysymykseenkään. Kansallistunne ja isänmaallisuus eivät sinällään ole mielestäni riittäviä perusteita asettaa Suomen jalkapallomaajoukkuetta Saksan vastaavan edelle. Eikä ole kyse siitä, että näkisin Saksan maana tai kansakuntana jotenkin Suomea parempana.

Vaikea selittää miksi asia on näin, mutta kun kohta 20 vuotta on tullut Saksan jalkapallomaajoukkuetta kannatettua niin tunneside kyseiseen joukkueeseen on ylitsepääsemättömän vahva. Eikä joukkuetta vaihdeta noin vain.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No, eipä ole toistaiseksi ollut pelkoakaan siitä, että Suomea "joutuisi" jalkapallon arvokisoissa kannattamaan.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Kun Suomi ei nyt poikkeuksellisesti kisoihin päässyt liputetaan tässä osoitteessa Ranskan puolesta. Ranskafanitus lähti joskus junnuna liikkeelle Zidanen kautta ja vaikka miestä ei enää pelikentillä nähdä, on fanitus silti säilynyt.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Jalkapallostahan ymmärrän jotakuinkin yhtä paljon kuin sika moottoripyörästä ja EM-kisat kiinnostavat suunnilleen yhtä paljon kuin eukonkannon MM-kisat.

Mutta kun sitä kerran taas kerran joka tuutista tulee niin suosikkini on Italia, taas kerran. Maailman parhaat autot, maailman parhaat ruoat ja maailman parhaat puvut. Ja ehdottoman seksikäs kieli. Muulla ei oikeastaan ole väliä.

Ranskalaiset tukehtukoot patonkiinsa.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Sydämeni olen menettänyt aikanaan Englannille, mutta koska lädit ryssivät niin kannustan näissä kisoissa Ruotsia. Ilman mitään syytä, tai no, Kim Källström on aika ihana.
 
Hollantia on kannustettu niin kauan kuin näitä arvokisoja ja jalkapalloa on aktiivisesti tullut seurattua, eli jostain 90-luvun alkupuolelta lähtien. Luova ja offensiivinen pelityyli on aina miellyttänyt silmää ja oranssikin on niin hemmetin komea väri, niin kentällä kuin katsomossakin.

Juurikin näin se menee, tosin oma seuranta alkanut 98 ranskan mm-kisoista.
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ainoastaan Suomea kannatan.

Mutta koska valitettavasti Suomea ei tänä(kään)kesänä nähdä kisoissa, niin aina olen sympannyt Hollantia. Näissä kisoissa tulee oltua Hollannin lisäksi Tsekin ja Espanjan puolella.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Jaa´a.. En osaa kyllä vain yhtä maata sanoa, koska yleensä olen aina kannustanut Englantia, mutta tällä kertaa engelsmannit ei päässyt kisoihin. Sanoisin melkeinpä Portugali, Espanja, Italia, Hollanti. Kyllähän lähes jokaiseen matsiin löytyy suosikkijoukkue.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös