Viestin lähetti msg
Avataanko ketju, jossa kerrotaan kaikki oma käsityksemme demokratiasta?
Se onko Yhdysvallatkaan enää demokraattinen valtio olisi varmaan yhden ketjua aihe ja taitaa olla ollutkin.
Sananvapausta on ainakin rajoitettu niin USA:ssa, Venäjällä kuin Iranissakin.
msg heitti ilmoille puoli-vitsinä ajatuksen, ja minähän sitten hölmönä ideaan tartun. Aiheesta on varmasti keskusteltu muuallakin, mutta otetaan nyt sitten päivän aiheeseen liittyen tälle ihan oma sivuraide.
Aiheesta voisi vääntää kättä vähän pidemmällekin, onko esim. demokraattinen valtio yhtä kuin vapaa maa? Eipä taida olla. Missä olosuhteissa sitten demokraattinen valtio on todella demokraattinen? Onko se demokratiaa, jos vain noin 0.1 prosenttia (hatusta vedettynä) ihmisistä on edes ehdolla jossain vaaleissa? Puhumattakaan siitä miten heikosti ihmiset loppujen lopuksi tuntevat ne ihmiset ketä lopulta äänestävät, tai siitä miten paljon puolueet sanelevat sen mitä tehdään.
Täydellisimmillään demokratia voisi toimia ehkä jossain kyläyhteisössä jossa on n. 100 asukasta, ja jossa kaikki tuntevat toisensa. Mitään puoluejakoa ei olisi, vaan kaikki valitut toisivat esille vain omia näkemyksiään ja mielipiteitään ilman mitään liittoja. Silloin voitaisiin ehkä puhua "oikeasta" demokratiasta.
Kaikki nämä suhteelliset vaalitulokset ja muut ovat kyllä ihan täyttä potaskaa mitä tulee demokratiaan.
Mites sitten vaikka USA:ssa, jossa "demokraattisesti" kansa saa näennäisesti äänestää yhtä kahdesta ehdokkaasta presidentin virkaan. Sittenkään vielä vaalituloksista ei ota hullukaan takeita, kuka lopulta sai eniten ääniä.
Vielä jatkaen USA:n edustamasta demokratiasta ja vapaudesta, kumpaakaan em. asioista ei kyllä löydä ko. maasta edes pahalla tahdolla. Ellei sitten vapaudeksi ja demokratiaksi lasketa sitä että tehdään juuri siten miten käsketään, muuten pannaan linnaan ilman syytettä.
Väittäisin siis että demokratiaa sanan varsinaisessa merkityksessä ei ole edes olemassa, ei ainakaan laajassa mittakaavassa.