Mitä lajeja lisäisit kesäolympialaisiin?

  • 7 171
  • 57

Mitä lajeja lisäisit kesäolympialaisiin?


  • Äänestäjiä
    112

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ymmärrän pointtisi, mutta nyt on kyseessä niin jalo laji, että sitä ei sovi tunkea kaiken maailman paskaan sotkeutuneeseen olympiapersee...siis perheeseen. Suunnistus on toistaiseksi välttynyt dopingskandaaleilta, ja merkittävänä syynä tähän on se, että raha ei ole pilannut lajia. Uskoisinkin olympiamitalien tavoittelemisen johtavan tämänkin lajin saastumiseen.

Samoin minä sinun, ja voit olla oikeassa. Henkilökohtaisesti hurahdin suunnistukseen vasta kypsemmällä iällä, kun jotain liikuntaa tarttesi keksiä joukkuelajien jäädessä, eikä pelkkä tylsä juokseminen jaksanut innostaa. Harrastelijan näkökulmasta liikuntaa tulee hyvin ja karttahommat tarjoaa haastetta loputtomiin. Toimii hyvänä nollauksena, kun suunnistuksen aikana keskittyminen on 100 % kartassa ja maastossa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kyllä suunnistuksen lajipiireissä pidetään traagista twar-bakteerikohua puhtaasti dopingkuviona, eli ei sillä tavalla ole kyllä säästytty dopingskandaaleilta (ja oli tuona kesänä, oliko 1992 tms. urheilun isoimpia uutisia Pohjoismaissa). Varsin puhdas laji on kyllä ollut niin Suomessa (yksi ainoa käry koskaan) kuin muualla maailmassakin. Suunnistushan on yrittänyt kovasti olympialaisiin, mutta realistisempaa yritystä on ollut nimenomaan talvikisoihin, hiihtosuunnistuksen kautta. Kesäkisoihin kun uutena lajina pääseminen on lähes mahdotonta.
 

Pekkis

Jäsen
Kyllä suunnistuksen lajipiireissä pidetään traagista twar-bakteerikohua puhtaasti dopingkuviona, eli ei sillä tavalla ole kyllä säästytty dopingskandaaleilta (ja oli tuona kesänä, oliko 1992 tms. urheilun isoimpia uutisia Pohjoismaissa).

Seitsemän suunnistajan kuolemat ajoittuivat vuosille 1984-92 ja kuolleet olivat 20-45 vuotiaita. Kolmella oli ollut sydänlihastulehdus, ja yksi jatkoi harjoittelua siitä huolimatta. Paljonhan näistä on kirjoiteltu ja todella paljon asiaa myös tutkittu. En muista kyllä ensimmäistäkään uutista, jossa olisi suoraan vihjailtu dopingia kuolemien syyksi, joten skandaalista ei kyllä siltä osin voi puhua...

Muistelisin joskus lukeneeni ruotsalaisten tutkijoiden loppuraportin aiheesta, mutta asiathan nyt saa näyttämään ihan miltä vaan. Piruko näistä tietää.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Köydenvedon voisi ainakin palauttaa ohjelmaan. On ollut jo vuosina 1900-1920 olympialaisten ohjelmassa (8-henkisin joukkuein), mutta jostain syystä perinne lopetettiin.

Hauskoja olisivat myös esteuinti sekä hevosten pituus- ja korkeushyppy (olivat ohjelmassa Pariisin kisoissa 1900).

Kyyhkysten ampuminenkin oli olympialaji, mutta sen palauttamisesta lienee enää turha haaveilla näinä eläinaktivismin aikoina.

Suomalaiset voisi lobata kahden käden keihäänheiton palauttamista yleisurheilun ohjelmaan. Kaippa Ruuskaselta tai Pitkämäeltä sen verran vasurillakin heitto irtoaa, että mitalimahdollisuuksia olisi.

Ruotsalaisviesti olisi ennestään tuttu laji länsinaapurin urheilijoille, mutta tuskin pärjäisivät kuitenkaan - USA ja Jamaika varmaan tätäkin kisaa hallitsisivat.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tokioon valittiin sitten viisi lajia lisää pelattavaksi: baseball/softball, skeittaus, surffaus, karate ja kiipeily.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Tokioon valittiin sitten viisi lajia lisää pelattavaksi: baseball/softball, skeittaus, surffaus, karate ja kiipeily.
Aika hyvin siis haistelin noita lajeja, kun vaihtoehtoja äänestykseen valitsin. Surffaustakin mietin, mutta ajattelin sen olevan liian paikkariippuvainen. Nuo lajit valittiin nyt vain Tokion olympialaisiin ja hyvä niin. Paha olisi jonkun Denverin järjestää surffauskisoja.

Karatesta saattaa tulla Suomeenkin menestystä. Ilmeisesti karatesta kisoihin otettiin kata ja kumite. Keväällä oli televisiossa se SM-finaaliviikonloppu, jossa oli myös kata karatea. Siinä joku 14-v (tjsp) jamppa voitti selvästi Suomen mestaruuden ja selostajat pitivät häntä tulevaisuuden kärkinimenä ihan maailman tasolla. Harmittelivat samalla, kun karate ei ole olympialaji. No nyt on, ja tuo poika sai varmaan aika hyvän motivaatioboostin panostaa lajiin seuraavat neljä vuotta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lisäisin joustingin.

Jousting eli hevosritarien peitsitaistelu on vauhdikas ja vaativa laji, sen EM-kisat pidetään Turun linnan puistossa 9-15.7.2018. Voittajaehdokkaani on Jaakko Nuotio, joka on Suomen mestari.

Jos olympialaisissa on ties mitä viisiottelua, sataa eri uintimatkaa ja muuta niin jousting menisi joukkoon vallan mainiosti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös