Mitä joukkuetta kannattaa alkaa seuraamaan?

  • 4 819
  • 40

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ota Blue Jackets. Ei ole kiusallisia suomalaispelaajia kohta enää yhtään, niin pysyy keskustelu siistimpänä kausiketjussa. Mukava prospect-pool, josta mm. Fantillista voi kuoriutua ihan ykköskorin pelaaja. Toisaalta Ducks on myös mielenkiintoinen jengi esim. Leo Carlssonin takia. Yksi tulokulma on alkaa myös seuraamaan esim. länsirannikon jengejä, niin on kotipelit aamun aikaisina tunteina, eli Ducks sopii tähän.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Itselle maistuu todella hyvin NHL:ssa tämä, että joukkueet uusiutuu hitaahkosti. Se luo joka seuralle sen tunnistettavan identiteetin, kun pelaajarunko pysyy lähes samana lyhyellä välillä ja muutos tapahtuu vaivihkaa.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Älä ainakaan Kingsiä. Okei, oman vuonna 2000 alkaneen Kings-taipaleen aikana on osunut kaksi mestaruutta, mutta helvetisti pettymyksiä, tylsää ja harmaata kiekkoa, erittäin vähän suomalaispelaajia ja kaiken kukkuraksi omaan elämään ne heikoimmat mahdolliset kellonajat kotiotteluille.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vaikea alkaa nimetä yksittäistä joukkuetta, koska jokaisella joukkueella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Ja lisäksi jokaisella fanilla on oma mielipiteensä siitä, mitä joukkuetta aloittelijan kannattaisi alkaa seuraamaan. Toiset suosivat Original Six-joukkueita, toiset kanadalaisia, toiset altavastaajia, toiset suurimpia suosikkeja, toiset joukkueita, joissa on mahdollisimman paljon suomalaisia joko nykyään tai jossa on ollut suomalaisia jossain historian vaiheessa.

Ehdottaisinkin siksi, että tätä asiaa pohdiskelevat käyttäisivät liikenevän vapaa-aikansa tutustuakseen sekä NHL:ään että varsinkin sen joukkueisiin. Riippuen kielitaidosta ja omasta halusta sekä ennen kaikkea tiedonjanosta materiaalia on netissä tarjolla pilvin pimein. Myös muutaman pelin seuraaminen, fanisivustoihin sekä jo mainittuihin joukkueiden omiin ketjuihin Jatkiksen NHL-osiossa tutustuminen sekä vaikka yksittäisten pelaajien edesottamuksiin tutustuminen voivat helpottaa päätöksen tekoa. Joissakin tapauksissa se oma joukkue voi löytyä joko NHL:stä innostuneiden kavereiden kautta, jonkun pelaajan ansiosta, pelipaidan tai mielenkiintoisen historian ansiosta tai vaikkapa niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin pelipaidasta tai pelityylistä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Ota Blue Jackets. Ei ole kiusallisia suomalaispelaajia kohta enää yhtään, niin pysyy keskustelu siistimpänä kausiketjussa. Mukava prospect-pool, josta mm. Fantillista voi kuoriutua ihan ykköskorin pelaaja. Toisaalta Ducks on myös mielenkiintoinen jengi esim. Leo Carlssonin takia. Yksi tulokulma on alkaa myös seuraamaan esim. länsirannikon jengejä, niin on kotipelit aamun aikaisina tunteina, eli Ducks sopii tähän.

Sinitakkeja voin kompata vuosien kokemuksella. Ja saat äänesi kuuluviin kausiketjussa kun ruuhkaa ei ole kanssakeskustelijoista. Mukaan siis mahtuu! :)
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Ite en oo koskaan osannut valita suosikkia, vaikka on tullut pitkään seurattua ja änäriä pelattu ysäri ja vuosituhannen taite. Nyt on uusin peli varmaan -19 ja sitäkään ei tahdo ehtiä pelata. Joukkueet on paljon vaihdellu millä on tykänny vetää ja enemmän ehkä suomalaisten pelaajien kautta.

Mutta muutamia jengejä kohtaan on tullut kyllä sellaisia negatiivisia fiiliksiä, että ne nyt ei ainakaan. Coloradon pipo oli ala-asteella ja taisi lippiskin joskus olla. Ja onhan se ihan yks lemppareita ollut jo pitkään. Mutta en minä Coloradolle kannua tänä vuonna toivo, vaan Floridalle. Mut jos Floridassa ei olisi mielenkiintoisia suomalaisia, niin ehkä sit toivoisin Carolinalle kannua, koska Colorado sai sen jo. Dallaskin kelpaa nostamaan. Ei vaan koskaan mikään seura ole vienyt mennessään änärin puolella, vaan se on jäänyt ihan viihteeksi. Pystyy kattoa kaikkien pelejä mitä vain sattuu tulemaan nähtyä ilman paketteja.
 

Apheu

Jäsen
Jos miettii puhtaasti pelaajiston ja joukkueen tilanteen kautta, josta haluaa tarinaa alkaa seuraamaan, hakisin tällä hetkellä:

Colorado Avalanche, jos haluaa varmaa takuuta pudotuspeleistä, menestystä ja tähtisädeloistoa. MacKinnon, Makar ja Rantanen ihan megatähtiä sarjassa. Pääsisi myös palkkakattolaskelmia tekemään. Ovat toisaalta juuri jo voittaneet.

Florida Panthers, jos haluaa viime metreillä mukaan tarinaan, joka saattaa päättyä seuran ensimmäiseen Stanley Cupiin lähivuosina. On Barkov, on M. Tkachuk, viihdyttävää kiekkoa.

New Jersey Devils, jos haluaa vankkureihin tilanteeseen, jossa uudelleen rakennus on tehty, ja joukkue on matkalla kohti tähtiloistoa ja playoffmaailmaa, kuitenkaan vielä siellä varsinaisesti menestymättä. On Hughesin veljekset, Meier, Nemec ja kumppanit.

Anaheim Ducks, jos haluaa vielä ottaa pienen askeleen Jerseyn tilanteesta takaisinpäin siihen kohtaan, jossa uudelleenrakennuksen loppu alkaa näkyä horisontissa ja vuoden-parin päästä taistellaan playoffpaikasta. Paljon nuoria, hyviä hyökkääjiä ja viihdyttäviä pelaajia.

Chicago Blackhawks, jos haluaa olla mukana jälleenrakennusvaiheesta asti. Vasta Bedard ja pari muuta varattu, eiköhän tuossa hetki vielä olla pohjilla ja pääsisi näkemään rungon varaamisen varaustilaisuuksista asti.

Pittsburgh Penguins, jos haluaa nähdä vielä viimeiset lyhyet rimpuilut vanhalla rosterilla, ja sen jälkeen kokonaan päästä seuraamaan uudelleen rakennuksen. Tällä hetkellä rosterissa kuitenkin vielä Crosbya, Malkinia ja Karlssonia. Parin vuoden päästä tulevat varmuudella lujaa pohjalle ja kärkivarauksia alkaa tulla.
 

MattiKoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oi että niitä aikoja kun lapset valitsi suosikkiseurat vielä logon, lätkäkorttien, hauskojen pelaajien nimien, NHL95:sen, Nhl Power Weekin ja sen perusteella minkä joukkueen penaali nyt sattui olemaan saatavilla.
Lisätään listaan vielä lippikset ja ProHockey-lehti, niin tässähän alkaa olla jo kaikki oleellinen kasassa! Veikkaajastakaan ei tainnut niin paljon NHL-uutisia löytyä...?

Omalla kohdallani Edmonton Oilers valikoitui suosikkiseuraksi, koska tykkäsin lukemisesta ja kirjastossa pääsi tutustumaan Gretzkyn, Kurrin ja Ruotsalaisen elämäkertojen kautta NHL:n maailmaan.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lisätään listaan vielä lippikset ja ProHockey-lehti, niin tässähän alkaa olla jo kaikki oleellinen kasassa! Veikkaajastakaan ei tainnut niin paljon NHL-uutisia löytyä...?

Omalla kohdallani Edmonton Oilers valikoitui suosikkiseuraksi, koska tykkäsin lukemisesta ja kirjastossa pääsi tutustumaan Gretzkyn, Kurrin ja Ruotsalaisen elämäkertojen kautta NHL:n maailmaan.
Itselle Boston valikoitui joskus vajaa 30v sitten Mariusz Czerkawskin(Vittu miten hieno nimi ja takatukka!), Ray Bourquen All Star pelin tarkkuuskisan ja isäni kovasti fanittaman Matti Hagmanin ja hänestä kerrottujen tarinoiden kautta.
Mutta sieltä 90-luvun alkupuoliskolta tähän päivään on kyllä ohessa olevat seurat tullut ja mennyt. Bostoninkin fanitus on alkanut taantumaan Raskin lopettamisen ja Charan lähdön jälkeen. Se ei vaan enää samalla lailla ole se Big Bad Bruins.

Taitaa olla symppislistalla ollut viimeisen 30 vuoden aikana varmaan kaikki NHL-seurat, pl.uusimmat laajennusseurat.
Ja mitä upeimpien syiden takia.
MM.pentuna symppasin ehkä vuoden ajan Tampaa koska lätkäkorteista tuli Dino Ciccarelli, Daren Puppa ja Rick Tabaracci. Eihän noin hienoja nimiä enää edes pelaajilla ole.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Itse aloin seuraamaan Anaheimia jo silloin kun Ducks tuotiin liigaan. Koko organisaatio oli täysin Disneyn alaista touhua silloin. Toki se oli oikeasti väkivaltainen joukkue joka laajennus draftissa tuli ulos ja sillä haluttiin tuoda liigalle varmasti lisää katsojia... Silloin ei ollut somea jonka kautta olisi voinut ketään seurata muuten kuin paperisesta lehdestä korkeintaan.

Selänne oli se viimeinen puuttuva palanen, miksi kiinnyin seuraan aikoinaan. Täysin poikkeuksellinen pelaaja kyseessä oli kuitenkin. Kariya ja Selänne olivat sen ajan Mcdavid ja Draisaitl. Aivan maagisia suorituksia jäällä molemmilta. Yksilötaito oli ollut silloin täysin Gretzkyn, Lemiux, Jagr tason pelaajien suorituksien varassa vrt. nykyään. Kukaan noista kolmesta isosta ei osannut silloin luistella kuten Selänne ja Kariya. Se oli silloin jotain sellaista uutta jota ei olisi uskonut näkevänsä.

Itselleni Anaheim on se joukkue jota tulen aina kannattamaan, koska ne muisti jäljet Selänteen ja Kariyan suorituksista jääneet aina mieleen.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Meikäläiselle teki alunperin paljon logo ja pelaajat miksi aloin Pensiä seuraamaan. Tottakai taitava Kovalev yms. Ihan hieno matka on ollut. Ensin ihan pohjamutajengi. Siitä sitten hienot varaukset ja saanut nauttia vuosia loistavista pelaajista ja voitoista. Nyt sitten taas ollaan jälleenrakennuksen kynnyksellä. Monia muistoja. Niin huonoja kuin myös ihan huikeita. Jos nyt valitsisin tyhjästä niin Utahin joukkue luultavasti. Alusta asti mukana!
 
Viimeksi muokattu:

TanukkiSuvala

Jäsen
Suosikkijoukkue
CoCoDa
Tätä harvemmin tulee mietittyä, mutta mitkä sitten loppujen lopuks on niitä asioita mitkä saa meidän kannattamaan jotain lätkäjoukkuetta Atlantin toisella puolen? Varmaan monilla teistä on lempijoukkueita, mutta löytyykö joukkueeseen sitten oikeasti sellaista sidettä, että vaikka kaikki joukkueen pelaajat vaihtuisi, niin ykköspaikka mielessä säilyisi? Siltä kannalta vähän tässä mietin, että mitä tässä kannattaisi ottaa huomioon.
Veikkaisin tähän kotoista sm-liigaa nykypäivänä. Jos fanittamasi joukkueen lupaus varataan nhl-seuraan niin todennäköisesti seuraat tämän pelaajan otteita myös Atlantin toisella puolella. Lopulta huomaat seuraavasi pelaajan lisäksi koko joukkueen otteita. Sitten kun seuraat joukkuetta enemmän kuin tätä pelaajaa olet huomaamattasi jo joukkueen fani. Tällöin ei ole väliä pelaajan treidaamisesta/ eläköitymisestä. Side joukkueeseen pysyy.

En suosittelisi valitsemaan joukkuetta "pakotettuna" tietyn listan perusteella. Menestynyt joukkue/menestymätön. Aamupelit/iltapelit. Vaan jokin joka yhdistää joukkueeseen. Saattaa olla pienikin asia mikä herättää mielenkiinnon.
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
MM.pentuna symppasin ehkä vuoden ajan Tampaa koska lätkäkorteista tuli Dino Ciccarelli, Daren Puppa ja Rick Tabaracci. Eihän noin hienoja nimiä enää edes pelaajilla ole.

Tästä viimeisestä täytyy hieman olla eri mieltä. Juuri parhaillaan käynnissä oleva U18-välierä ja siellä pelaava Teddy Stiga osoittaa, että aivan eliittinimiä on lätkän parissa edelleenkin.
 

Evolving

Jäsen
Sinänsä nuo haetut ominaisuudet ovat ihan hyviä, mutta eihän mikään ikuisesti kestä, ja lopulta se tunneside seuraan on ainoa, mikä merkitsee. Eli suosittelen valitsemaan vain joukkueen, joka miellyttää juuri nyt ja sitten vaan katsomaan pelejä niin paljon kuin pystyt. Siitä se tunneside sitten syttyy jos on syttyäkseen. Lopulta sitten parasta onkin se, kun vaisujen kärvistelyvuosien jälkeen joukkue alkaa taas saada tuulta purjeisiin ja vähän menestyy. Tunne on paljon kovempi silloin kuin jonkun valmiin menestyjäkandidaatin kelkkaan hyppäämisen jälkeinen pikamenestys. Lisäksi tässä vaiheessa ei enää niin väliä, onko siellä Möttönen vai Jones kokoonpanossa, otteet ratkaisee.

Jep näinhän se on ja tätä toki vähän hain myös, että onko siinä tunnesiteen syntymisen taustalla mitään selkeitä nimettäviä syitä, kun maantieteellinen side on pitkälti pois laskuista.

Mitä enemmän asiaa omalla kohdallani mietin, niin tulen palaamaan aina siihen, että junnuvuosien yksi suosikeista Red Wings herättää omat sympatiani jostain syystä. Ehkä tässä on sama kuin musiikin kohdalla: se millaista musiikkia kuuntelet tiettyinä herkkyyskausina nuoruudessasi määrittää pitkälti millaisesta musiikista pidät aikuisena ja mitä pidät nostalgisena.

Junnuna Fedorov, Yzerman ja Datsyuk + tuo punainen logo oli se juttu. Joku siinä vaan klikkaa itellä. Nykyinen Red Wings toki kaukana näistä loiston vuosista, mutta jospa se tästä lähtisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös