Mitä aloittelujuomaa suosit?

  • 6 838
  • 33

julle-jr

Jäsen
Ihmettelin tässä taannoin eräiden kavereideni tottumusta vetää ~20 pulloa (keski)olutta ja lähteä sen jälkeen baariin. Siitä lähtien olen miettinyt vastausta erääseen kysymykseen, eli siihen, että mikä mahtaa olla paras juoma aloitteluun. Aloittelulla tarkoitan siis juomista ennen baariin lähtemistä. Itse olen jo vuosia nauttinut punkkua ennen baarireissuja, tosin nautin punkkua monessa muussakin tilanteessa, joten sinänsä punaviinin asema aloittelujuomieni ykkösenä ei ole yllätys.

Toki pari olutta punkkulasien lomassa on hyvää vaihtelua, mutta pelkkä olut on mielestäni erittäin huono keksintö känni- tai hiprakkatarkoituksessa. Vahvat oluet kyllä jotenkuten suostun ymmärtämään, mutta miksi juoda useita litroja jotain juomaa, jos vähemmälläkin pääsee känniin, varsinkin jos tämä vähempi maistuu paremmalta.

Silloin tällöin tulee aloiteltua myös viskillä ja se onkin yksi parhaista aineista, jos haluaa nopeasti päästä mukaan tunnelmaan. Myöskin kirkkaat viinat tyyliin joku vodka tai kossu toimivat satunnaisesti, samoin esim. Jägermaister, mutta ne ovat kuitenkin harvinaisempia kuin punkku, viini vain sattuu olemaan jumalten juoma ja siitä tulee paras olo. Erinäisessä bileissä nyt tulee tietysti juotua sitä mitä sattuu tarjolla olemaan, joten jätettäköön ne spekuloinnin ulkopuolelle.

Minkälaiset mahtavat jatkoaikalaisten aloittelutottumukset olla?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Riippuu täysin siitä, että minkälaiseen tilaisuuteen ollaan lähdössä.

Mikäli tarkoitus on pysytellä pystypaikoissa, pelkkä olut (saunan kera, tietysti) käy vallan mainiosti. Samalla kaavalla mennään keikoille, festareille sun muihin herätysjuhliin.

Mutta jos tiedossa on jo etukäteen, että ilta painuu drinkkien tai snapsien, ylipäänsä terävien merkeissä, lähdetään liikkeellekin melko tuimilla vodkaan blandatuilla.

Seuraavan päivän krapulan potkua kun ei määritä juotava määrä, vaan kuinka paljon on juotu sekaisin, ainakin omalla kohdallani. Siksipä, pidättäydyn aina melko lailla samankaltaisissa ainehissa.
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
alottelen oluella ja tykkään tosiaan juoda sitä. Viina ei oo koskaan sopinu omalla kohdalla, likööriä juon toisinaan, mut ei sekään olutta korvaa.
 

julle-jr

Jäsen
Riippuu täysin siitä, että minkälaiseen tilaisuuteen ollaan lähdössä.

Mikäli tarkoitus on pysytellä pystypaikoissa, pelkkä olut (saunan kera, tietysti) käy vallan mainiosti. Samalla kaavalla mennään keikoille, festareille sun muihin herätysjuhliin.

Mutta jos tiedossa on jo etukäteen, että ilta painuu drinkkien tai snapsien, ylipäänsä terävien merkeissä, lähdetään liikkeellekin melko tuimilla vodkaan blandatuilla.

Seuraavan päivän krapulan potkua kun ei määritä juotava määrä, vaan kuinka paljon on juotu sekaisin, ainakin omalla kohdallani. Siksipä, pidättäydyn aina melko lailla samankaltaisissa ainehissa.
Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen viesti. Ymmärrän hyvin muutaman oluen juomisen, erityisesti jos mukana on saunominen, mikäpä sen mukavampaa illanviettoa olisi, eikä aina tietenkään tarvitse päästä mihinkään isoon humalaan.

Vodkaan blandatut juomatkin ymmärrän, ne ovat helppoja juomia ja kavereiden kanssa on hauskaa sekoitella erilaisia drinkkejä. Lisäksi esimerkiksi vodka karpalomehulla tai caipiroska ovat erittäin hyviä maultaan. Kaiken huipuksi vodkan sekaan voi heittää energiajuomaa, jolloin meininki säilyy pirteämpänä.

Sekaisin juotujen juomien määrän yhteyttä krapulaan en sen sijaan ainakaan omalla kohdalla allekirjoita, en ole koskaan huomannut erilaisten juomien määrällä olevan mitään vaikutusta. Enkä löydä mitään perustetta väittää, että erilaisten juomien lukumäärä lisäisi alkoholin muuttumista asetaldehydiksi. Voi toki olla, että en tiedä kaikkia faktoja, mutta en näe syytä uskoa, että asetaldehydin (ja etikkahapon) määrään vaikuttaisi mikään muu kuin itse alkoholin määrä.
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kai sitä kaljaa voi kiskoa alkuun, ennen starttia on kuitenkin asiallista vetäistä vaikkapa 1-2 salmiakkikossua tai jotain muuta vähän kovempaa, yksi mikä tulee mieleen on vodka-appelsiini suhteella 50/50.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Sekaisin juotujen juomien määrän yhteyttä krapulaan en sen sijaan ainakaan omalla kohdalla allekirjoita, en ole koskaan huomannut erilaisten juomien määrällä olevan mitään vaikutusta. Enkä löydä mitään perustetta väittää, että erilaisten juomien lukumäärä lisäisi alkoholin muuttumista asetaldehydiksi. Voi toki olla, että en tiedä kaikkia faktoja, mutta en näe syytä uskoa, että asetaldehydin (ja etikkahapon) määrään vaikuttaisi mikään muu kuin itse alkoholin määrä.
Tämä nyt on aika yksilökohtaista, väitän. Itselläni on aika laaja-alainen omakohtainen tutkimus tässä asiassa taustalla, joten voin käsi sydämellä esittää yllä lainaamasi väittämän todeksi.

Itse asiassa, nautitun alkoholin määrällä ei ole minulle suurtakaan merkitystä, melko helvetin vahvassa humalatilassakin säilyy muisti ja maltti. Yleensä juon riittävästi (yli), eli krapula tulee vasta seuraavana iltana, tai vasta ylihuomenna. Elimistö kun siitä prosessista väsyy aika lailla, nukuttaahan se.

Toki, tupakansavulla on ollut oma tekemisensä krapulan purevuudessa. En ole nyt uuden tupakkalain aikana pahemmin jaksanut sitä hien ja paskan hajua olla haistelemassa, joten nykyajan tilanteeseen ei välttämättä suoraan voi verrata tuota kanuunateoriaani.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Sekaisin juotujen juomien määrän yhteyttä krapulaan en sen sijaan ainakaan omalla kohdalla allekirjoita, en ole koskaan huomannut erilaisten juomien määrällä olevan mitään vaikutusta.

Jep, ei ole itsellänikään mitään vaikutusta vaikka joisi mitä tahansa sekaisin samana iltana, mutta sillä määrällä sen sijaan on.

Yleensä ne megakrapulat tulee silloin kun on kirkasta viinaa nautittu enemmän kuin sopivasti..

Yleisin setti ennen baariin lähtöä on 6-pack olutta, 0,5l viinapullo ja muutama lonkero/siideri/smirnof-ice. Viinit eivät uppoa yhtään, en ole vain opetellut niitä juomaan.. Sitten baarissa aikalailla mennään paukku ja lonkero linjalla. Oluet juodaan saunassa, lonkerot yms. sitten seuraavaksi ja n.tunti ennen lähtöä aletaan tyhjentämään viinapulloa. Joskus tällainen baariinlähtö-kännääminen on rasittavaa, mukavampi juoda esim. mökillä tai kavereiden luona rauhassa, ilman mitään tiettyä aikataulua!!

Eli aika paljon tulee kaikkea sekaisin, mutta itselläni se suurin tekijä krapulaan on se miten paljon kiskoo paukkuja baarissa. Jos niitä se yli 10-12 menee, niin takuuvarmasti on aivan järkyttävä jysäri aamulla, tosin silloin on tullut viinaakin nautittua reippaasti päälle litra, mikä minun kokoiselleni hepulle on ihan riittävä määrä.. Onneksi itselläni tulee jossain vaiheessa se stoppi kuitenkin, eli sitten alkaa mahalaukku ilmoitella jos nyt aivan överiksi meinaa mennä. Tequila on oikeastaan ainoa tuote, jolla olen saanut oikein kunnon överit isolla Ö:llä vedettyä. Tuli napsittua puolenkymmentä shottia n.minuuttiin ja sen jälkeen vietiin.. Muistan että olin mieleltäni selvä, mutta kieli meni solmuun ja jalat halvaantuivat.. No putkareissu opetti sen että tequila ei kuulu enää omaan repertuaariin..
 
Viimeksi muokattu:

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valkoviini ja olut. Jotkut satunnaiset drinkitkin ajavat asiansa, esim. Irish Coffee.
 

julle-jr

Jäsen
Tämä nyt on aika yksilökohtaista, väitän. Itselläni on aika laaja-alainen omakohtainen tutkimus tässä asiassa taustalla, joten voin käsi sydämellä esittää yllä lainaamasi väittämän todeksi.
No, uskon toki kokemuksen syvää rintaääntä. Omalla kohdallani krapulaan vaikuttavat (käsittääkseni) oikeastaan vain nautitun alkoholin määrä ja se, milloin viimeinen alkoholiannos on tullut juotua. Tämä viimeinen tekijä siksi, että vikan viinaryypyn jälkeen juon yleensä melko paljon vettä ja joskus kokista.

Hyvänä aloittelujuomana voisin mainita myös vahvan lonkeron (olisiko jotain 7,5 %), jota tuli taannoin rahdattua Tallinnasta lavallinen. Tällä juomalla on yllättävän hyvä vaikutus illan hauskuusmäärään. Ikävä kyllä lava tuli jo kumottua ajat sitten, mutta täytyy laittaa uusi tilaukseen ensi tilassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaihtelee kyllä aika paljon esimerkiksi sen mukaan, mitä sattuu löytymään baarikaapista. Mutta tyypillisesti aloittelussa menee jotain näistä:

- Jokunen (2-4) ulkomaalainen olut tai sitten suomalainen hienompi olut
- Pari viskiä jäillä
- Jotain ulkomailta ostettua maustettua vodkaa colalla.

Oluessa on se hyvä puoli, että sillä ei tule kovinkaan helposti vedettyä övereitä. Toisaalta haittapuolena on se, että kaupungille lähdettäessä saattaa joutua poikkeamaan jo matkalla jossain pubissa WC-käynnillä (ja oluella).
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Hyvänä aloittelujuomana voisin mainita myös vahvan lonkeron (olisiko jotain 7,5 %), jota tuli taannoin rahdattua Tallinnasta lavallinen. Tällä juomalla on yllättävän hyvä vaikutus illan hauskuusmäärään. Ikävä kyllä lava tuli jo kumottua ajat sitten, mutta täytyy laittaa uusi tilaukseen ensi tilassa.

Vahvaa lonkeroa löyty myös ihan Alkostakin. Juuri tuota 7.5% Gin-lonkeroa.

Itselläni on, vähän otsikkoa sivuten, löytynyt uusi suosikki aamun avaajaksi, jos tilanne on sellainen että pitää useampi päivä ryypätä. Eli Alkosta Sinebrychoff Gin Cranberry Long Drink. Erittäin hyvä startti toiselle kostealle päivälle..
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
No, uskon toki kokemuksen syvää rintaääntä. Omalla kohdallani krapulaan vaikuttavat (käsittääkseni) oikeastaan vain nautitun alkoholin määrä ja se, milloin viimeinen alkoholiannos on tullut juotua. Tämä viimeinen tekijä siksi, että vikan viinaryypyn jälkeen juon yleensä vain vettä ja joskus kokista.
Tämä meneekin jo krapulasta keskustelemiseksi, mutta silti riittävästi topicin aiheessa pysytään.

Tuo vesilasien kiskominen ennen, jälkeen ja kesken kaiken, auttaa kummasti huomiseen. Tämän kikan minulle eräs kaverini ex-vaimo opetti (tohtori), että aivot tarvitsevat nimenomaan vettä ja paljon, krapulassa. Liian myöhään nautittuna, se vesi ei enää pelastakaan.

Itsellä on juominen aika lailla siihen sidoksissa, että mitä seuraavana päivänä on vastassa. Jos on aikaa rauhassa "sairastaa", niin antaa mennä Pohjois-Pohjanmaan kautta! Mikäli ei, pelkällä bisse-linjalla alusta taksiin saakka, vettä välillä nauttien. Seuraavana päivänä sitten uusiin haasteisiin, pirteänä kuin peikko (© Armas Paskiainen).
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oluella tai lonkulla sitä tulee yleensä aloiteltua. Tosin olutta juodessa pitää ottaa jokunen terävä shotti, Jägeriä tai viskiä yleensä, itselle olut tuppaa liiallisesti nautittuna tekemään väsyneen olon. Pari terävää piristää mukavasti. Oluessakin olen alkanut suosia nelosta.

Ennen join kirkkaita kolalla, mutta jotenkin meni maku siihen. Nykyään se on sitten juuri noita shotteja.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, viime aikoina sitä on enimmäkseen aloiteltu virolaisella vodkalla, jota aluksi monesti lantraan jollakin. Kaljallakin on melko usein tullut aloiteltua, mutta sitten kun askel alkaa heittää niin on parempi viimeistellä olo väkevillä niin ei kokoaikaa tarvii kusella ravata, ja onhan siinä muitakin etuja. Uutta nesterallia vois taas alkaa suunnittelemaan.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse asiassa, nautitun alkoholin määrällä ei ole minulle suurtakaan merkitystä, melko helvetin vahvassa humalatilassakin säilyy muisti ja maltti. Yleensä juon riittävästi (yli), eli krapula tulee vasta seuraavana iltana, tai vasta ylihuomenna. Elimistö kun siitä prosessista väsyy aika lailla, nukuttaahan se.

Itsellä täysin sama, mutta muisti saattaa joskus vähän pätkiä. Ei kuitenkaan täydellisiä black outteja, mutta pieniä pätkiä silloin tällöin unohtuu. Hassu sinäänsä, että viinaa pystyy juomaan ihan uskomattomia määriä, eikä silti tule KOSKAAN oksennettua, tai sammuttua mihinkään. Ei koskaan. Juomamäärät ovat joskus aika kovia näin 80 kiloiselle, jos otetaan illan aikana vaikka se 16 kaljaa + viskipullo. Baarissahan on sama, mitä tahansa kaataa kaksin käsin, jos sinne menee 00.00 jälkeen. Ei sitä ehdi juoda kuitenkaan tarpeeksi. Normi baarikulutus on n. 10-20 annosta. Pohjat tietysti silloin vähän rajoitetummat. Joskus puhalletaan normi baari-illan jälkeen mittariin vielä yli 1.2 promillea neljän maissa iltapäivällä, vaikka juominen on lopetettu pilkkuun. Kännissä ei kuitenkaan tietenkään ajeta. Miettii sitten, mitä illalla on ollut mittarissa, eikä silloinkaan koskaan kaatuilla, tai muuta hölmöillä. Herrasmies on aina herrasmies.

Mutta itse aiheeseen Golden Gap mansikka siideri on parasta aloitukseen.
 

Erik Loka

Jäsen
Yleensä ostan aloitukseen muutaman oluen ja niiden lisäksi jotain muuta, kuten viiniä, lonkeroa tai viinaa. Rommi erityisesti on maistunut ennen baariinlähtöä viime aikoina.

Tykkään juoda ennen baaria jotain muuta kuin kaljaa, koska siellä kuppilassa tulee kuitenkin juotua lähes pelkästään sitä.

Niin ja Strongbow maistuu myös!
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aloitan ja loputan oluella. Tosin en ole vähään aikaan lopettanut.
 

NemI

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kuohuviinillä vähintään. Kumma miten pari kuplaa lasissa tekee elämästä juhlaa ja illasta täydellisen. Testiraati kiittelee myös kuohuviinin nopeaa kihahtamista tukkaan. Tietysti jos kiviä löytyy niin shamppanjaahan sen pitäisi aina olla. Skumppa, mansikat ja seksi. Muuta ei ihminen tarvitse.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
kilistelyä tishien perässä

Varsinainen pohjakittaaminen on jäänyt meikäläisellä kokonaan pois, börsäpersneton™ kestäessä ne ravintelijuomingitkin, mutta valkoviinin käytännöllisyyttä verrattuna muihin alkomaholeihin ei voi kiistää. Pullollinen on sopivan rentouttava napoke vaikka treffeille mennessä sillä kyseinen määrä juomaa saa jo puheen luistamaan hieman normaalia syntymähumalletta letkeämmin muttei silti niin paljon että humalaa edes huomaisi. Toinen aspekti on että toisin kuin punkku, sitä voi kaadella vaikka housuille tai matolle ilman haittavaikutuksia.

Semihienostelubileissä kansainvälisine vieraineen, joita pitävät esim. luokkasiskot, on aina joku kyseisistä äitihahmoista valistamassa: "AWe, et juo suoraan pullon suusta!", joihin joutuu vastaamaan "no en ois juonukkaa!", mutta kaikenkaikkiaan pidän positiivisena että on sielläkin joku, joka huolehtii, ja pyyhkii hulttiolta mustan nappipaidan selän sen jälkeen kun tämä on nojaillut vieraslistan sisältäneeseen sisustusliitutauluun.

~I SVEIKATA! (opetelkaa liettuaa hölömöt)
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Kyllä sitä tulee ostettua kotelo Karhua jota sitten juodaan, kunnes kello sanoo että on aika lähteä liikenteeseen. Eli kyllähän sitä sen verran aikaisin pitää aloitella että sen 10-15 kerkiää imaisemaan. Baarissa sitten ei enää neljän kaljalitran jälkeen olut maistu vaan siirrytään drinkkeihin ja hinaudutaan bläkäripöydän ääreen.

Viinaa tulee myös ostettua lämmittelyjuomaksi, mutta sitäkin tulee sen verran harvoin kotona litkittyä, että ikinä ei voi olla varma missä kunnossa sen pullon jäkeen on. Joskus voi mennä suoraan petiin, joskus taasen ei nouse päähän millään.

Viini ja olut yhdessä ei ole mun juttuni. Voi tapahtua harkitsemattomia tekoja. Eli jos joutuu viiniä juomaan niin tarvitsisi muistaa ettei koske kaljalasiin loppuillan aikana.

Nykyisessä kantakuppilassani nousi vuoden vaihteen jälkeen hinnat aika huvittavalle tasolle (~ +30%), joten ei sieltä viitsi enää montaa paukkua ostaa, että jää sitten korttipöytään poletteja.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Tuo vesilasien kiskominen ennen, jälkeen ja kesken kaiken, auttaa kummasti huomiseen. Tämän kikan minulle eräs kaverini ex-vaimo opetti (tohtori), että aivot tarvitsevat nimenomaan vettä ja paljon, krapulassa. Liian myöhään nautittuna, se vesi ei enää pelastakaan.

No asiahan on ihan selvä, olen tiennyt tuon murrosiästä lähtien. Krapula johtuu nestehukasta, alkoholin nauttiminen kuivattaa ihmisen kehoa. Sitten vielä jos juo kaljaa, jossa on humalaa, niin se entisestään poistaa kehosta nestettä. Eikä pelkästään aivot, vaan koko ihmisen keho tarvitsee nestettä.

Mutta tosiaan hyvä keino, jos haluaa välttää krapulan pahimpia oireita. Juo vaikka vesilasillisen aina drinkkien välissä, niin dagen efter ei ole niiin jysäyttävä. Kahvilla on myöskin sama nestettä poistava vaikutus, aamun kahvin yhteydessä itse juon aina lasin vettä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kyllähän tuo oluella lähes aina tulee aloiteltua ja joskus myös lopetettua. Sitten kun on kunnolla makuun päästy saatetaan sitä muutama drinkkikin nauttia välissä.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Pohjiksi olutta, olutta ja kyytipojaksi vielä vähän olutta lisää. Baarissakaan erittäin harvoin tulee muuta juotua kuin bischofshofenia. En voi sietää viinaa lantrattuna yhtään mihinkään. Punkusta tulee hirveä krapula, kuten myös viskistä. Valkkari on hirveän makuista. Joskus tulee otettua pari snapsia kirkasta viinaa mutta oluella 98% ajasta mennään kun olen juomassa. Minä pidän oluesta, siinä syy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös