Mistä seuraava uusi Stanley Cup voittajajoukkue?

  • 5 277
  • 31

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Los Angeles Kings
Vancouver Canucks
St Louis Blues
San Jose Sharks
Nashville Predators
Columbus Blue Jackets
Phoenix Coyotes
Minnesota Wild
Washington Capitals
Atlanta Trashers
Florida Panthers
Buffalo Sabres
(Ottawa Senators)

Siinä NHL:n Stanley Cupittomat joukkueet tällä hetkellä. Ottawa on kyllä voittanut heti ensimmäisen NHL:n mestaruuden, mutta sen jälkeen joukkue on tosiaan ollut vuosikymmenet poissa liigasta, joten jokseenkin oikeutettua on puhua eri joukkueesta kuin viime vuosisadan alkupuolen Ottawassa pelannut tiimi oli. Eli mikä joukkue tulee olemaan seuraava uusi Stanley Cup -voittajajoukkue ja milloin?

Cup Contenders

San Jose, Minnesota, Ottawa, Buffalo

Sharks on jälleen kerran tänä vuonna lähellä tehdä "Ducksit" ja viedä joukkue loppuun asti. Valmennus on vaihdettu, puolustusta uusittu, tähtipelaajat ovat prime timessa enää on otettava se yksi askel. Valitettavasti se on vaikein. Yhden miehen harteille ei tällaista taakkaa voi kaataa, mutta onhan se huvittavaa nähdä Joe Thorntonin hyytyvän vuodesta toiseen pudotuspeleissä.

Myös Minnesota on erittäin lähellä ja penkin takana on mies, joka ei arkaile istuttaa tai heittää kävelemään pelaajia, jotka eivät hänen pelisysteemiinsä istu. Maalivahtipeli on parhaimmillaan erinomaista ja kokemusta löytyy jo konferenssin finaalistakin. Pelaaja-aition takana istuvaa blondi-Milfiä katselisi mieluusti ihan finaaleihenkin asti.

Ottawan ja Buffalon kohdalla kysymys kuuluu, että joko juna meni. Joukkueet peakasivat samalla kaudella, mutta vain toinen heistä ylsi finaaliin, jossa Ducks näyttikin ankan munat. Kuitenkin molemmat joukkueet ovat olleet monta vuotta vahvoja suorittajia, jotka ovat olleet tuskallisen lähellä täydellistä onnistumista. Ottawa toivoo, että vuosi 2008 loppuu mahdollisimman pian, harvoin on nähty noin totaalista luhistumista, minkä joukkue on kohdannut viime tammikuusta lähtien.

Pretenders

Vancouver, St Louis ja Washington ovat joukkueita, joista perinteitä löytyy, lätkäinnostustakin, mutta joku mättää vuodesta toiseen. Tuntuu, että jokaista kohtaa aina uusi jälleenrakennusvaihe siinä kohtaa, kun pitäisi ottaa se viimeinen askel kohti pudotuspelien toista tai kolmatta kierrosta. Joukkue hajoaa ennen kuin se pystyy saavuttamaan potentiaalinsa. Blues varsinkin on hajottanut vaan ei hallinnut 2000-luvulla niin monta kertaa, että kovimmatkin StL-fanit lienevät ihmeissään, ketä tänään joukkueessa pelaa. Luonnonkauniin Vancouverin kohtalo ihmetyttää myös kovasti. Joukkueessa on aina ollut hyviä pelaajia, mutta 94 sankaritarua ei vaan ole pystytty uusimaan. Kohtalona on aina ollut pudota viimeistään toisella kierroksella. Washingtonin tähdenlentokautta seurasi syvä kuilu, josta venäläinen kosmonauttiryhmä kiskoo joukkuetta ylöspäin. Onko Oven ja Semenin vetoapu riittävä, vai houkutteleeko isompi raha viimeksimainitun muualle aikaisemmin?

Joukkueita, joista joku siirtyy ennemmin toiseen kaupunkiin kuin joku näistä voittaa Stanley Cupin

Los Angeles, Nashville, Atlanta, Florida, Phoenix, Columbus. Osa joukkueista on lähellä täydellistä kaaosta (esim. LA:n maalivahtitilanne Felix The Catin jälkeen, Floridan johto 2000-luvulla...), toiset taas eivät ole oikein koskaan löytäneet omaa identiteettiään. Taloudellisesti osa noista joukkueista on kohtuullisen kehnossa tilassa, perinteitä ei ole ehtinyt syntyä, jääkiekko lajina ei kiinnosta yms. Lohduttavaa on kuitenkin esimerkiksi Tampa Bayn tie koko liigan vitsistä Stanley Cupin voittajaksi. Kuitenkin itse näkisin mieluummin esim. Nashvillen tai Atlantan muuttavan jonnekin, missä jääkiekkoa ymmärretään kenties paremmin ja saavan sitä kautta ehkä taloudellisestikin toimintansa järkeväksi.

Loppuun veikkaus, että tänäkään vuonna ei tulla näkemään uutta Stanley Cup voittajajoukkuetta. Konferenssin finaaleissa Detroit voittaa Sharksin ja pudottaa viimeisen tämän sarjan kilpailijan jatkosta. Ehkä ensi vuonna sitten.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Mielenkiintoinen aihe. Tosiaan 2000-luku on tarjonnut muutaman uuden SC -voittajan, kun Ducks, Bolts ja Canes ovat kannunsa napanneet.


Tällä hetkellä nostaisin tietenkin Sharksin hyvin todennäköiseksi uudeksi SC -voittajaksi. Eikä pelkästään ilman SC olevista joukkueista vaan joka tapauksessa.

Phoenixilla on tulossa ihan jees tulevaisuuden joukkue ja näkymät Cupille 5-vuoden kuluttua ovat ihan hyvät.

Minnesota on ollut useat vuodet melko rutinoitunut pleijari-joukkue mutta varsinainen cup-contenderi se ei ole. Nashville on periaatteessa aika samanlainen tiimi, mutta kuitenkin vaikka sijoitukset ovat suht samat, pidän Predatorsia huomattavasti heikompana Cup-ehdokkaana kuin Wildia.

Bluesilla oli 2000-luvun alussa pitkä putki pleijareita päällä, mutta joukkue möhli aina mahdollisuutensa. Heilläkin löytyy joukkueesta aika hyvä pinkka nuoria jannuja ja voi olla että sieltäkin kuuluu muutaman vuoden päästä. Canucksia pitäisin myös hieman samanlaisena.
Järjestys mahdollisuuksiin Cupin suhteen menee lännessä suunnilleen näin:

1. Sharks
2. Canucks
3. Wild
4. Coyotes


Idästä olen ketjunavaajan kanssa samoilla linjoilla. Buffalolla oli hyvät mahdollisuudet tuossa parin vuoden ajan, nyt itä on todella tasainen ja en pidä ollenkaan mahdottomana että tänä vuonna Sabres etenisi myös hyvinkin pitkälle.

Capitals tulee olemaan todella kova joukkue parin vuoden päästä (on toki jo sitä nyt) ja siellä on mahkut "dynastia" -tyyppiselle ajanjaksolle. Dynastia ei tosin ole enää samanlaista mitä 80-luvulla, mutta laskisin jos Capitals on 6-7 vuotta putkeen idän kolmen parhaan joukossa, on kyseessä 2000-luvun dynastia. No termit on termiä eikä kenenkään kannata vetää tuosta herneitä.

Sens meni jo, eivätkä he koskaan mitään voita. Idässä ei näytä olevan cupittomilla joukkueilla suuren suuria tulevaisuuden suunnitelmiakiin, tarkoitan siis Panthersia ja Trashersia.


Kaiken kaikkiaan tänä vuonna on mahkut Sharksilla, Capsilla ja Sabresilla, tulevaisuudessa saattaa pari joukkuetta nousta vielä tuohon mukaan.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Minnesota on ollut useat vuodet melko rutinoitunut pleijari-joukkue mutta varsinainen cup-contenderi se ei ole. Nashville on periaatteessa aika samanlainen tiimi, mutta kuitenkin vaikka sijoitukset ovat suht samat, pidän Predatorsia huomattavasti heikompana Cup-ehdokkaana kuin Wildia.

Predators on todennäköisesti myös tulevan kevään pudotuspeleissä, mutta epäilen vahvasti että pystyisivät San Josea tai Detroitia pudottamaan. Nashvillen tilanteesta kertoo jotain esim se fakta että vain neljä hyökkääjää on ylittänyt 10 pisteen rajan tällä kaudella. Näistäkin Dumont ja Arnott ei ihan mitään nuoria poikia ole ja Legwandiki on parhaimmillaan vain hyvä kakkossentteri.

Puolustus sentään on hyvässä kuosissa ja Weberi on varmasti yllättänyt monet saalistamalla jo 11 maalia ja 25 tehopistettä. Kaiken kaikkiaan en näe Nashvillen tilanteen muuttuvan kovinkaan dramaattisesti lähitulevaisuudessa. Tullaan jatkossakin taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta ja todennäköisesti putoamaan jo ensimmäisellä kierroksella.

E: Mitää tulee avausviestissä mainittuun talouteen niin tälläkin hetkellä mennään alle 14K katsojakeskiarvolla ja muistaakseni viime vuonnakin jäätiin alle tuon luvun. Sanomattakin on selvää ettei näillä luvuilla pystytä kovin kallista joukkuetta rakentamaan. Nytkin olisi capissa reilu 11milliä tilaa, mutta tuskin siihen olisi enää varaa. Mitään Ovetshkinin tasoisia supertähtiä on turha odottaa Nashvilleen ainakaan lähivuosina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Oikeastaan ei voisi vähempää kiinnostaa kuka voittaa Stanley Cupin. Hieman vavahdutti kun huomasin millä tavalla oma kiinnostus NHL:ää kohtaan on romahtanut sitten 1990-luvun lopun. Silloin sitä osasi nimetä jokaisesta joukkueesta vähintään yksi tai kaksi pelaajaa, monista joukkueista 5-10 pelaajaa. En ole jaksanut katsoa edes Stanley Cupin finaaleja ainakaan viiteen vuoteen. Jotenkin koko sarja on kärsinyt inflaation ja muuttunut tyhjänpäiväiseksi.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Hyvä ketjunavaus tämäkin. Näin ollaan saatu paljon mielenkiintoisia keskusteluja tänne nhl-puolelle, kun vaan ollaan rohkeasti avattu niitä ketjuja.

Näistä Cupia voittamatta jääneistä tällä hetkellä kohti ensimmäistään on vahvimmin purjehtimassa San Jose, joka on alkukaudesta vaikuttanut selvästi vahvimmalta joukkueelta koko liigassa. Sharks on mallikelpoisesti rakennettu, nyttemmin myös erinomaisesti valmennettu ja vuorenvarmasti riitävän nälkäinen ryhmä, joten palikat päätyyn asti menemiseen ovat kasassa. Kysymysmerkit kohdistuvat juuri noihin joukkueen avainpelaajiin. Paineet erityisesti Thorntonin leveillä harteilla kasvavat vuosi vuodelta. Klisee "playoffit ovat oma maailmansa" pätee edelleen sataprosenttisesti. Ei auttanut paljoa Detroitiakaan runkosarjassa kerätyt massiviset 131 pinnaa kaudella 1995-1996. Claude Lemieux taklasi ensin Kris Draperin naaman säpäleiksi ja hetkeä myöhemmin muu ryhmäkin oli jo kesälomalla.

Toiseksi vahvimmaksi lasken tänä vuonna noista joukkueista Vancouverin. Joukkue on vittumainen duunariporukka, jolla on loistava maalivahti. Tuskin Canucks kuitenkaan nykyisenkaltaisella joukkueella paria sarjaa enempää pystyy voittamaan. Sellainen huippuosaaminen vain loistaa turhan paljon poissaolollaan.

Washington saattaa saada mahdollisuutensa lähivuosina varsinkin, jos se onnistuu hankkimaan vielä pari kunnon puolustajaa. Tämä kausi tulee kannua ajatellen pääkaupungin pojille vielä liian nopeasti. Tosin pienen pienen varauksen haluan tähän jättää. Ehkä joku onnistunut treidi siirtotakarajalla saattaa raottaa porttia taivaaseen jo täksi kaudeksi.

Nashville on ehkä liigan aliarvostetuin organisaatio. Hyvää työtä tehdään kantrikaupungissa vuodesta toiseen, mutta kun kiekkokulttuuri on nollatasoa, on vaikea ottaa lopullisia askelia kohti Cupia. Uskon kuitenkin Nashvillen pudotuspelipaikkaan tänäkin vuonna.

Phoenixillakin on lupaava nuorisokaarti. Tällä kaudella pudotuspelipaikka olisi nuoren joukkueen mestaruus. Sama koskee myös Losia. Drew Doughtyn otteista olen ollut todella vakuuttunut. Onko siinä seuraava suurpuolustaja?

St. Louisillakin on korkeita varauksia kypsymässä. Samaan arvoitukselliseen kastiin Blues menee Coyotesin ja Kingsin kanssa. Pudotuspeleissä ei Bluesia tällä kaudella nähdä.

Minnesotalle ja Buffalolle en laske tälle kaudelle minkäänlaisia mahdollisuuksia kannuun. Taistelevat kuitenkin playoff-paikoista. Kummallakin on kuitenkin mahdollisuuksia nostaa profiiliaan lähivuosina. Ihan hyvät ja ikärakenteeltaan sopivat rungot ovat molemmilla kasassa.

Senatorsin juna taisi tosiaan mennä jo. Joukkueella saattaa olla vaikeat vuodet edessä liigan pohjalla.

Columbus ja varsinkin Atlanta ja Florida painivat vakavien uskottavuusongelmien keskellä. Näiden joukkueiden tulevaisuus näyttää kristallipallossani erittäin mustalta.
 

trap

Jäsen
Jos puhtaasti sarjataulukkoa ja joukkueiden rostereita katsoo - ja miettii kuluvaa kautta - niin idästä nousee esiin Caps ja lännestä Sharks. Jos taas ajatellaan, että tänä vuonna ei mikään uusi seura vie Cupia, niin aika vaikea on katsoa tulevaisuuteen. Esim. Canes oli ennen mestaruuskauttaan ulkona pleijareista kaksi kertaa peräkkäin ja Tampankin playoff-historia oli todella ohut.

Detroitia lukuunottamatta viime vuosina mestaruudet on menneet paikkoihin missä ei ole mitään kovin pitkiä kiekkoperinteitä, joten itse toivoisin seuraavaksi uudeksi mestariksi esim. Minnesotaa, Vancouceria tai Washingtonia.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Kun muistelee aikaa suunnilleen työsulun seuduilta, niin silloin pidettiin aika selvänä, että Anaheim ja Pittsburgh jakavat seuraavan kymmenen vuoden aikana melko monta mestaruutta keskenään. Nämä kaksi joukkuetta ovat edelleen jatkossa vahvoja, mutta näkisin, että joukkueiden rakentamisvaihe on jatkossa paljon lyhyempi kuin aiemmin. Joukkue, joka löytää vaikkapa ensi kesän draftin kolmanneksi parhaan ja kesän 2010 parhaan pelaajaan tai toisin päin, saattaa olla jo 2012 kova joukkue. Esim. periaatteessa Islanders.

Washingtonin ja Los Angelesin nykyisen kokoonpanon peak tulee yllättävänkin pian. Peakin jälkeen joukkue hajoaa. Käytännössä supporting cast lähtee muualle, ja sen tilalle on löydettävä jotain muuta. Lähitulevaisuudessa joukkueet ilmeisesti rakennetaan parin avainpelaajan varaan, ja porukka ympärillä vaihtuu todella radikaalisti. On esimerkiksi vaikea ajatella, että Maple Leafsin nykyisestä joukkueesta olisi kolmen vuoden kuluttua montakaan pelaajaa jäljellä. 1, 2 ehkä 3. Jos ei usko, niin voi verrata vaikkapa Pittsburghin nykyistä ja ennen lock-outia pelannutta joukkuetta.

Näkisin mielelläni Washingtonin voittavan Cupin lähiaikoina. On olemassa vaara, että joukkue ei ehdi kypsyä voittamaan, ennen kuin se hajoaa ja joutuu aloittamaan uudestaan. AO takaa sen, että Caps voinee yrittää useammin kuin kerran. Lisäksi joukkueen proepect-osastossa tuota peak-skaalaa taitaa olla aika mukavasti. Eli muutamat pelaajat kasvavat ylihintaisiksi ja ylihalutuiksi vasta 3-5 vuoden sisällä.

Los Angelesin tilanne on hiukan samanlainen. Joukkueessa on niin paljon potentiaalia, että pian on jo kiire saada valjastettua se yhden joukkueen käyttöön. Matka pohjalta kärkeen on nykyisin nopea, mutta kukinta-aika on lyhyt.

Nashvillen kaltainen hyvää työtä tekevä organisaatio ei taida enää riittää.

St. Louisin kohdalla ratkaisevaa on, miten hyvä esim. Berglund on. Loistava pelaaja hän on, mutta onko kyseessä SC-joukkueen keskeinen pelaaja. Jos Berglund ja Johnson ovat aivan ehdotonta eliittiä, niin St. Louisin osakkeet nousevat huimasti. Ratkaisevaa ei olekaan se, että Blues tekee perushyvää työtä. On kaivettava esiin timantit.

Toivotaan tosin, että aivan näin vauhdikkaaksi tilanne ei mene, vaan esim. Red Wingsin kaltainen toiminta lyö jatkossa leiville.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Lohduttavaa on kuitenkin esimerkiksi Tampa Bayn tie koko liigan vitsistä Stanley Cupin voittajaksi.
Jaa. Minun mielestäni huvittava lähinnä ollut Tampa Bayn tie Stanley Cup voittajasta koko liigan vitsiksi. Joukkuetta rakennettiin tällä kaudella johdonmukaisesti kuin NY Rangersia parhaina päivinään ja komeus kruunattiin palkkaamalla Barry Melrose. Kas kun häntä ei korvattu Don Cherryllä.

Jos noista alimman kastin joukkueista joku Stanley Cupin voittaa (tai ansaitsee), niin kyllä se on Los Angeles Kings. Toki siihen voi jokunen vuosi mennä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Yhden miehen harteille ei tällaista taakkaa voi kaataa, mutta onhan se huvittavaa nähdä Joe Thorntonin hyytyvän vuodesta toiseen pudotuspeleissä.
Pakko nyt kuitenkin nipottaa.

2005-06, 11 ottelua joissa 2 + 7 = 9 pistettä
2006-07, 11 ottelua joissa 1 + 10 = 11 pistettä
2007-08, 13 ottelua joissa 2 + 8 = 10 pistettä

Hyytymistä shmyytymistä. Peruspeliä, ehkä ei ole nostanut pudotuspeleihin tasoaan kuten joku Iginla, mutta kovasti on liioiteltuja nuo Thorntonin huonot otteet pudotuspeleissä.

Tänä vuonna Thorntonin paikka ja rooli ylivoimalla on vielä muuttunut. Aiemmin hän parkkeerasi lähinnä oikean b-pisteen viereen laidalle josta pyrki jakamaan kiekkoa eteenpäin. Tällä kaudella ylivoimalla häärää dynamona lisäksi Dan Boyle, Rob Blake, Christian Ehrhoff, Marc-Edouard Vlasic sekä hieman jopa yllättäen Ryane Clowe kakkosylivoimassa. Thornton puolestaan löytyy jos ei nyt aina, niin usein maalin edestä koska hänen kokoistaan kaveria on melko hankala liikuttaa.

Sharksin ylivoimat kulkevat tällä kaudella lähes poikkeuksetta viivalla pelaavan puolustajan kautta. Jos vastustaja lähtee painostamaan pakkia kovasti, painopiste siirtyy nopeasti ylös maalin edustalle, johon on auennut tilaa vastustajan alivoimahyökkääjien painostaessa pakkeja. Lisäksi pakit nousevat nopeasti pieniin pistohyökkäyksiin, jota hyökkääjät myös erinomaisesti paikkaavat. Jos kiekko on b-pisteen tienoilla joukkueen hallussa, yksi pakki nousee vastapuolen b-pisteelle johon kiekko voidaan pelata nopeasti viivapakin kautta, tai jos vastustaja pitää viivapakkia, pelataan se syötöllä alivoimakuvion läpi suoralle vedolle tai maalille jos hyökkääjät ovat sinne tunkeutuneet..

Koska Sharksin hyökkäys on huomattavasti dynaamisempi kuin edellisillä kausilla, on pelkän Thorntonin pitämiseen pohjautuva pelitaktiikka heikolla pohjalla, sillä Boyle on saman tasoinen kiekon jakelija. Lisäksi ehjänä pelatessaan kakkosketju on todella vaarallinen kokonaisuus, ja kolmosketjustakin löytyy vauhtia ja Cheechoon aina vaarallinen kuti.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Joukkueita, joista joku siirtyy ennemmin toiseen kaupunkiin kuin joku näistä voittaa Stanley Cupin

Los Angeles

Osa joukkueista on lähellä täydellistä kaaosta (esim. LA:n maalivahtitilanne Felix The Catin jälkeen, Floridan johto 2000-luvulla...), toiset taas eivät ole oikein koskaan löytäneet omaa identiteettiään.

hannes_ko kirjoitti:
Washingtonin ja Los Angelesin nykyisen kokoonpanon peak tulee yllättävänkin pian. Peakin jälkeen joukkue hajoaa. Käytännössä supporting cast lähtee muualle, ja sen tilalle on löydettävä jotain muuta. Lähitulevaisuudessa joukkueet ilmeisesti rakennetaan parin avainpelaajan varaan, ja porukka ympärillä vaihtuu todella radikaalisti.

Los Angelesin tilanne on hiukan samanlainen. Joukkueessa on niin paljon potentiaalia, että pian on jo kiire saada valjastettua se yhden joukkueen käyttöön. Matka pohjalta kärkeen on nykyisin nopea, mutta kukinta-aika on lyhyt.
Tässä kaksi vähän erilaista tekstinpätkää. Ensimmäisen kirjoittaja ei tiedä Kingsin tilanteesta nähtävästi yhtään mitään, toinen kirjoittaja sen sijaan on vähän paremmin perillä asioista.

En nyt jaksa tähän mitään syväluotaavaa analyysiä lähteä vääntämään, mutta kyllähän Kings on tällä hetkellä yksi niistä organisaatioista jotka ovat selkeästi matkalla ylöspäin. En tiedä tuleeko joukkue Stanleyta voittamaan, mutta playoffeihin matka vie vääjäämättä ja sielläkin jonkinlaista menestystä uskoisin tulevan. Jos viitsii pelaajalistaa vähän katsoa niin huomaa aika nopeasti mikä on yhteistä joukkueen luottopelaajilla. Anze Kopitar (21 v, sopimus loppuu 2016), Dustin Brown (24 v, 2014), Patrick O´Sullivan (23 v, 2011), Alexander Frolov (26 v, 2010), Jarret Stoll (26 v, 2012), Matt Greene (25 v, 2014), Kyle Quincey (23 v, 2010?), Drew Doughty (19 v, 2011), Jack Johnson (21 v, 2009). Tämän lisäksi prospect-osastosta löytyy mm. Oscar Möller (pelaa jo NHL:ssä), Wayne Simmonds (pelaa jo NHL:ssä), Thomas Hickey (nimettiin juuri Kanadan kapteeniksi U20-kisoihin), Colten Teubert, Vyacheslav Voinov, Jonathan Bernier.

Kantona kaskessa on huono omistajaporras, AEG on pihi eikä heitä kiinnosta mikään muu kuin raha. Jotain puhetta on ollut myös uusista omistajista, mutta ilmeisesti Anschultz pysyisi edelleen pääomistajana. Ja tämäkin on siis pelkkää spekulaatiota. Toivottavasti omistaja nyt kuitenkin antaa GM Lombardin käyttää rahaa palkkakaton verran. Tällä hetkellähän Kings on juuri ja juuri palkkalattian alapuolella, taitaa olla koko liigan pieni palkkabudjetti.

Eli en lähde paukuttamaan, että Kings on tulevaisuuden Stanley Cup mestari. Mutta Lombardi oli se GM joka San Josessa sai valettua nuo perustukset tuolle nykyiselle menestykselle. Samaa työtä hän on nyt tekemässä Los Angelesissa. Vielä tällä kaudella playoffeihin ei välttämättä ole asiaa. Mutta edellyttäen, että nuoret tähdet kehittyvät odotetulla tavalla ja prospekteista tulee edes lähelle sen tason pelaajia mitä draftnumerot antavat ymmärtää, ei Kings tulevaisuudessa tule olemaan pohjakellarin joukkue vaan paljon lähempänä kärkeä kuin pohjaa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Uskon helposti sen, että LA on matkalla ylöspäin, varmasti näin. Mutta ihan yhtä varmaa on se, että murtautuminen eliittiin ei tapahdu ilman kunnollista ykkösmaalivahtia, jollaista joukkueessa ei ole ollut miesmuistiin. Tai jos on, niin hän totisesti on NHL:n parhaiten piilotettu salaisuus.

Ja helppo on myöntää, etten tunne Losin joukkuetta kovinkaan hyvin. Mututuntumalla mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
St. Louisin kohdalla ratkaisevaa on, miten hyvä esim. Berglund on. Loistava pelaaja hän on, mutta onko kyseessä SC-joukkueen keskeinen pelaaja. Jos Berglund ja Johnson ovat aivan ehdotonta eliittiä, niin St. Louisin osakkeet nousevat huimasti. Ratkaisevaa ei olekaan se, että Blues tekee perushyvää työtä. On kaivettava esiin timantit.
St. Louisilla oli pullat hyvin uunissa vielä vuosituhannen alussa. Takana ennätysputki kausia playoffeissa, maalivahtiosasto toimi, puolustusta johtivat Pronger ja MacInnis, Demitra ja Tkachuk mättivät maaleja. Sentteriosastolla oli Weightiä ja Conroyta, haalaripuolella Dallas Drakea sunmuita. Silloin se Cuppi olisi pitänyt Bluesin ottaa, mutta jotenkin aina hyytyi.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sanoisin, että Minnesota on potentiaalinen SC-voittaja lähivuosina. Ainakin näistä 2000-luvun laajennusjoukkueista siellä on mielestäni tehty taustatyöt parhaiten, ja eikös tuo Minnesota alueenakin ole USA:n jääkiekkoilun sydänmaita, joten puitteetkin siltä osin ovat kunnossa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Uskon helposti sen, että LA on matkalla ylöspäin, varmasti näin. Mutta ihan yhtä varmaa on se, että murtautuminen eliittiin ei tapahdu ilman kunnollista ykkösmaalivahtia, jollaista joukkueessa ei ole ollut miesmuistiin. Tai jos on, niin hän totisesti on NHL:n parhaiten piilotettu salaisuus.

Ja helppo on myöntää, etten tunne Losin joukkuetta kovinkaan hyvin. Mututuntumalla mennään.
Itse entisenä maalivahtina kyllä en yhtään vähättele tuota maalivahdin merkitystä jääkiekossa. Ja totta on, että tällä hetkellä tilanne on aika heikko. Mutta LaBarbera lähtee tämän kauden jälkeen ja tilalle tulee uusia kavereita. Ersberg, Bernier, Quick, Zatkoff, Rowat. Tässä tämänhetkiset muut lupaavat maalivahdit Kingsin organisaatiossa. Yksikään heistä ei tällä hetkellä vaikuta sellaiselta ihan tulevaisuuden huippuveskarilta, mutta lähes pakolla joku näistä kuitenkin vakiinnuttaa tasonsa NHL:ssä. Ja kyllä veskarin voi treidin kauttakin saada. Esim. Kipperin kohdalla Calgary sai aika paljon enemmän kuin uskalsi toivoakaan. Ja noista omista toivoista Bernier on kuitenkin edelleen niiden tämän hetken lupaavimpien veskareiden joukossa. Tosin hänen kehityksensä on ollut ehkä odotettua hitaampaa ja hän saattaa olla valmis vasta joskus viiden vuoden päästä. Ja silloin tulee vastaan juuri tuon hannes_ko povaama ongelma, että joukkue alkaa jo hajoamaan. Kopitarin ja Brownin soppareita on jäljellä enää pari vuotta ja Frolov, Johnson ja O´Sullivan ovat saattaneet jo vaihtaa maisemaa. Eli kyllä tähän veskariongelmaan nopeampi ratkaisu pitäisi saada. Se on kuitenkin vain yksittäinen ongelma ratkaistavaksi, paljon tärkeämpää on tässä vaiheessa saada nämä perustukset valettua. Tällä kaudella tärkeää on vain saada itseluottamusta ja voittoja alle näille nuorille pelaajille. Ensi vuonna on sitten ensimmäistä kertaa jo ihan tulostavotteita.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Pakko nyt kuitenkin nipottaa.

2005-06, 11 ottelua joissa 2 + 7 = 9 pistettä
2006-07, 11 ottelua joissa 1 + 10 = 11 pistettä
2007-08, 13 ottelua joissa 2 + 8 = 10 pistettä

Hyytymistä shmyytymistä. Peruspeliä, ehkä ei ole nostanut pudotuspeleihin tasoaan kuten joku Iginla, mutta kovasti on liioiteltuja nuo Thorntonin huonot otteet pudotuspeleissä.

Töissä ketjua lukiessani ei ollut vilpertti vielä ehtinytkään tätä kirjoittaa ja nytkun tulin tänne juuri varta vasten niin ei tarvitsekaan muuta sanoa. Liioiteltu tuo hyytyminen on. Mutta minnekäs se maine lähtisi.

Mutta aiheeseen itse uskon ja toivon, että Sharks olisi se seuraava ja jopa tänä kuluvana kautena. Joukkueesta löytyy tällä hetkellä kaikki jota voittava joukkue tarvitsee. Löytyy leveyttä, löytyy kovuutta, löytyy taitoa ja ratkaisijoita sekä voittava maalivahti tottakai. En näkisi mitään esteenä, etteikö taisteltaisi kovasti mestaruudesta ihan.

Muista lähinnä Caps, joka onkin jo mainuttu muutamaan otteeseen on potentiaalinen. Ihanne finaali olisikin tälle kaudelle omalla kohdalla San Jose - Capitals.

Lännestä toisena potentiaalisena pitäisin Vancouveria. Terävin kärki, ehkä ainoa heikkous heillä, mutta kun ykköspyssyn löytäisi niin varmasti kova porukka tulee olemaan keväällä. Sedinit tietysti on joukkueessa, mutta onko heistä vastuun kantajiksi? Pidemmän päälle varmasti Canucks tulee olemaan aivan lännen kärjen tuntumassa. Minnesota ja Nashville en usko, että kovinkaan pitkälle pitkiin aikoihin tulee yltämään.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Atlantan matka Stanley Cup voittajaksi on vielä pitkä ja kivinen.

Atlantassa pelaa tällä hetkellä tasan yksi supertähti. Garnet Exelb... eikö Kovalchukhan se olikin. Häntäkin ollaan tällä hetkellä huhuilemassa milloin mihinkin. Waddel tosin sanoi viikko sitten, että Kovya ei olla siirtämässä mihinkään.

Joukkueessa on tällä hetkellä, vain pari loistavaa lupausta:

Bryan Little on tulevaisuudessa varmasti joukkueen kantavia voimia. On sitä jo nyt. Tästä miehestä kuulette viellä.

Zach Bogosian tulevaisuuden ykköspuolustaja tällä hetkellä. Hänessä on potenttiaalia hyväksi NHL-tason pakikisi.

Ondrej Pavelec omaa kovan potenttiaalin tulla ykkös-maalivahdiksi. Tällä kaudella päässyt Lehtosen loukkaantumisen takia pelaamaan aivan ok pelejä.

nämä kolme on oikeastaan tällä hetkellä ainoat, jotka voivat kehittyä aivan liigan huipullekkin. Näiden kolmen herran jälkeen onkin sitten kohtuu väli seuraaviin; Enström, Esposito, etc. Heistä on odotettavissa kakkoskentän-pelaajia. Tai ainakin minä näen sen näin.

Mutta draftista on tältä kaudelta odotettavissa Thrashersille seuraava "tähti" onko se sitten Tavares, Hedman vai joku muu, niin sen aika näyttä. Korkealla Atlanta tulee kuitenkin varamaan. Sen voin jo luvata lähes nyt jo.

Ja vastatakseni ketjun kysymykseen niin, ei ainakaan ole pelkoa, että Atlantan nimi sinne pystyn kylkeen raaputetaan tässä tulevana parina vuotena. Katsotaan 5 vuoden päästä tilanne uudestaan. Silloin se voi olla toinen, tai sitten joukkue on silloin kadonnut koko liigasta/muuttanut Kanadan puolelle.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pakko nyt kuitenkin nipottaa.

2005-06, 11 ottelua joissa 2 + 7 = 9 pistettä
2006-07, 11 ottelua joissa 1 + 10 = 11 pistettä
2007-08, 13 ottelua joissa 2 + 8 = 10 pistettä

Hyytymistä shmyytymistä.
Pystytkö vielä erottelemaan, että paljonko noista on ylivoimalla annettuja kakkossyöttöjä? Näin se stereotypian mukaan Dumbo-Joen kohdalla on ja tulee olemaan kunnes jotain tuota parempaa on näytöiksi esittää. Ei tuohon vain viiteen tehtyyn maaliin voi olla kiinnittämättä huomiota.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Pakko nyt kuitenkin nipottaa.

2005-06, 11 ottelua joissa 2 + 7 = 9 pistettä
2006-07, 11 ottelua joissa 1 + 10 = 11 pistettä
2007-08, 13 ottelua joissa 2 + 8 = 10 pistettä
Hyväksytkö väitteen, että Joe Thornton on 2000-luvulla ollut usein koko liigan paras pelaaja runkosarjassa?

Hyväksytkö väitteen, että Joe Thonton ei ole pudotuspeleissä pystynyt olemaan välttämättä edes joukkueensa paras pelaaja?

Jos vastaat kaksi kertaa kyllä, niin paraneminen voi alkaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika hyvin jo kaluttu tämä topic. Sharks toki on tämän hetken kärkiehdokas ja Vancouveria pidän myös varsin v*ttumaisena joukkueena etenkin Detroitille. Voipi tehdä yllätyksen tänä keväänä sillä saralla, mutta loppuun asti tuskin menee. Sundin voisi tuoda ison boostin joukkueeseen. Idästä sitten se Capitals. Vain liideripakki (ja oikea ykkösmaalivahti) puuttuu.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tuota hanneksen mainitsemaa kypsymättömyyspelkoa vastaan tappelee nyt Pittsburgh Penguins. Joukkue kävi finaaleissa, muttei voittanut, ja iso osa tukimiehiä hinnoitteli itsensä ulos. Nyt näyttää että joukkue selviää oikein mallikkaasti tästä kaudesta vaikka päälle lyötiin vielä pari pahaa loukkaantumistakin, mutta periaatteessahan joukkue voisi olla vuoden, parin sisällä samassa tilanteessa kuin Senators on nyt. Tuleeko ero näiden kahden välillä olemaan pelillisesti se, että Malkin+Crosby on vieläkin kovempi saldo kuin Heatley+Spezza+Alfredsson, vai se että tukijoukot nipistävät vielä paremmin, vaiko vain se, että maalivahtipeli ei petä? Tuntuu että ero konferenssin kärjestä 9.-12. sijalle on hyvinkin pieni...ja ettei korjausliikettä noin vain tehdä kun joukkueeseen ei osteta enää ykköspakkia ja ykkösmaalivahtia kesken kauden.

Noh, Penguins ei kuulu täällä pohdittujen seurojen joukkoon, mutta tuota elinkaarta on mukava seurata näiden nyt nousevien, kenties finaaleihin selviäviin nuoriin joukkueisiin verraten.
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Uskon helposti sen, että LA on matkalla ylöspäin, varmasti näin. Mutta ihan yhtä varmaa on se, että murtautuminen eliittiin ei tapahdu ilman kunnollista ykkösmaalivahtia, jollaista joukkueessa ei ole ollut miesmuistiin. Tai jos on, niin hän totisesti on NHL:n parhaiten piilotettu salaisuus.

Ja helppo on myöntää, etten tunne Losin joukkuetta kovinkaan hyvin. Mututuntumalla mennään.

Eiköhän Kingseissä lasketa aika paljon Jonathan Bernierin varaan. On mm. hockeyfuture-sivuston mukaan varatuista nuorista miehenaluista maalivahtilistalla sijalla 2., muuan Carey Price on ainut edellä. Koko listalla 9.

Ensi vuonna Bernier saanee enemmän vastuuta isosta liigasta ja sitten katsotaan täyttyykö lupaukset. Ilmeisen hyvältä vaikuttaa tällä hetkellä. Ainoastaan viime kauden Lontoon pelin nähneenä (pelasi muuten hyvin siinä) on paha mennä sanomaan sen enempää omaa mielipidettä äijästä.

Niin ja onhan siellä yli 10M$ capissa tilaa. Kyllä sillä jotain saa ; )
 

TML

Jäsen
Jäi se tuossa aiemmin mietittyä, että jos sen jollekkin joukkueelle sen kannun näistä soisi, olisi se varmasti Buffalo Sabres. Itselleni ei ole mitään viha-suhdetta syntynyt Sabresiin, vaikka periaatteessa sellainen voisi olla hyvin mahdollista monien kausien kuumien matsien jälkeen. Pelkkää hyvää toivon Sabresille ja joukkueen tyyli on ollut viimeisien vuosien aikana todella viihdyttävä. Taiteilijoita ja taidokkaita kavereita muutama, sitten myös fyysistä osaamista löytyy. Lisänä hyvä joukkuepeli ja tasainen, ns. tähdetön puolustus.

Lännessä CBJ ja kojootit saisivat voittaa, tosin tunteita he eivät juurikaan itsessäni aiheuta. Ei suuntaan eikä toiseen. Bluesia (St. Louisia siis!!!) symppasin aikoinaan ja kieltämättä toivoisin että nousisivat vielä taistelemaan kannusta. Tkachukille kannua!

Kyllähän kuitenkin parasta liigalle olisi, jos Canucks kannun veisi takaisin jääkiekon synnyinmaahan. Jos Sundin Canucksin remmiin hyppäisi, bandwagoniin hyppään välittömästi.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Eikai tähän voi veikata kuin Sharksia, jolla tuntuu vihdoin loksahtaneen palaset kohdalleen. Joukkue pelaa hurmiossa ja nyt ei edes Wilsonit saa (ehkä?) tyrittyä playoff-runia. San Josessa on joukkuetta rakennettu palanen kerrallaan ja tämä saattaa olla jopa ns. peak-kausi. Tuoko se sitten kannua on toinen asia, mutta etsikkoaika on nyt.

Lännessä toinen vakavasti otettava vaihtoehto on Vancouver joka Sundinilla vahvistettuna olisi loistava musta hevonen tämän kevään pudotuspeleihin. Ongelmaksi nousee syvyyden puute. Jos esim Luongon nivunen oikuttelee loppukauden ja mies on rikki pudotuspeleissä tulee noutaja suurella varmuudella jo avauskierroksella. Parin vuoden päästä joukkue laahaa taas pleijarien rajamailla lännen keskikastissa.

Idässä Washington näyttää närhen elimet jo tällä kaudella ja on varmasti menossa kohti mestaruutta tulevaisuudessa. Joukkue on konttaamalla kerännyt todellisia kultakimpaleita joiden varaan rakennetaan tulevaisuuden mestarijoukkue. AO, Semin, Green, Alzner, Backstrom ja Varlamov ovat kaikki vielä uransa alkutaipaleella ja noilla nimillä se on vain ajan kysymys kun viimeisetkin palaset loksahtavat kohdalleen.

Muita seuroja on vaikea tässä lähteä puimaan sen suuremmin. Tottakai esim. Coyotes on kerännyt loistavan nuoren kaartin tulevaisuuden kulmakiviksi, mutta palkkakaton noustessa mediaseksikkäämmät joukkueet tulevat tulevaisuudessa viemään pelaajia nopean cupmestyksen lupauksilla ja lopulta aavikolle jää vain kuollut kameli ja Grezkyn patsas. Monet muut joukkueet tulevat kokemaan saman kohtalon, sillä jossei kannua tule tilaisuuden tullen, tulee iso mörkö (lue Rangers) ja tarjoaa pari nollaa lisää lappuun. Buffalolle kävi kylmät tuon peak-kautensa jälkeen ja seuraava uhri lienee Senators, jossa pizza-line on kohta lihoina ja yllättäen draftissa jää käteen muutakin kuin Bettmanin hikeä.

Optimisti kun olen niin Wildille soisi jossain vaiheessa mestaruuden ihan suomalaispelaajien takia, mutta tämä lienee taas lähinnä päiväuni-asteella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuota hanneksen mainitsemaa kypsymättömyyspelkoa vastaan tappelee nyt Pittsburgh Penguins. Joukkue kävi finaaleissa, muttei voittanut, ja iso osa tukimiehiä hinnoitteli itsensä ulos. Nyt näyttää että joukkue selviää oikein mallikkaasti tästä kaudesta vaikka päälle lyötiin vielä pari pahaa loukkaantumistakin, mutta periaatteessahan joukkue voisi olla vuoden, parin sisällä samassa tilanteessa kuin Senators on nyt. Tuleeko ero näiden kahden välillä olemaan pelillisesti se, että Malkin+Crosby on vieläkin kovempi saldo kuin Heatley+Spezza+Alfredsson, vai se että tukijoukot nipistävät vielä paremmin, vaiko vain se, että maalivahtipeli ei petä? Tuntuu että ero konferenssin kärjestä 9.-12. sijalle on hyvinkin pieni...ja ettei korjausliikettä noin vain tehdä kun joukkueeseen ei osteta enää ykköspakkia ja ykkösmaalivahtia kesken kauden.

Noh, Penguins ei kuulu täällä pohdittujen seurojen joukkoon, mutta tuota elinkaarta on mukava seurata näiden nyt nousevien, kenties finaaleihin selviäviin nuoriin joukkueisiin verraten.

En kyllä näe tulevaisuuden Pensissä millään samanlaista ongelmaa, mikä Senatorsissa on nyt. Sentterikalusto on ylivoimaisesti paras muutaman vuoden sisällä ja kiekollinen pakisto sekä hyvä ykkösmaalivahti löytyy myös. Nämä tukipilarit pysyvät mukana pitkään, ja silloin laiturit voivat vaihtua vaikka joka vuosi ja tulosta syntyy. Jossain vaiheessa se kannukin sitten napsahtaa kohdalle. Senatorsissa juuri nämä osa-alueet (sentterit, kiekolliset pakit ja maalivahti) ovat joukkueen suurin heikkous ja tulos on nähtävillä.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Toivotaan tosin, että aivan näin vauhdikkaaksi tilanne ei mene, vaan esim. Red Wingsin kaltainen toiminta lyö jatkossa leiville.
Kyllä varmasti tälläisellä formaatilla menestytään varmasti myös jatkossa. Enkä tarkoita nimenomaan Detroitia vaan mitä tahansa seuraa, jossa seuran johtaminen ja pelaajatuotanto ykköskierroksen varauksia laajemmaltikin on kunnossa. Korkeat varaukset ovat tietenkin helpoin tie hyvän pohjan rakentamiseen kuten esimerkiksi Pensin esimerkki on osoittanut, mutta silti joukkue on edelleen mahdollista pitää iskukykyisenä vaikkei korkeita varausvuoroja omalle kohdalle vuosikausiin osuisi. Tästä on nykyliigassakin lukuisia esimerkkejä. Toki organisaation ammattitaito korostuu tällöin vain huomattavasti enemmän.

Vähän huono on mielestäni tämä nykysysteemi, jossa paskasti asiansa hoitaneita seuroja palkitaan korkeilla varausvuoroilla. Tänäkin vuonna tuntuu rupusakkien kesken olevan oikein kisa siitä, kuka "pääsee" liigajumboksi ja saa näin parhaan mahdollisuuden ykkösvarauksen saamiseen. Sellainen systeemi olisi hyvä, jossa vaikka 3-5 ensimmäistä varausvuoroa arvottaisiin aina kaikkien seurojen kesken.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös