Minnesota Wild 2023–2024 – ketään ei kiinnosta

  • 18 895
  • 83

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tässä mielenkiintoista pohdiskelua Wildin tulevien vuosien cap-tilanteeseen ja miltä se näyttää, kun on tehty vuoden sisään jatkosoppareita näille 30 molemmin puolilla oleville. Ei se nyt hirveän fiksulta näytä kokonaisuudessaan.

Ihan mielenkiintoinen artikkeli. Noin kun sen laittaa numeroiksi, niin kyllähän jotkut näistä alkusyksyn jatkosopimuksista olisi voinut jättää tekemättä, tai ainakin saada tehtyä halvemmalla (krhöm Foligno). Joillainhan nuokin paikat olisi pitänyt kuitenkin täyttää, jos nämä pelaajat olisi päästetty pois. Siinä olisi ensi kaudeksi kaksi top6-paikkaa, yksi kolmosketjun laiturin ja 3/4-ketjun sentterin paikat tyhjänä. Nyt Guerin selvästi luotti omiin pelaajiinsa, jotka hän tuntee ja tietää mitä heiltä saa. Jos noita em. aukkoja lähtee täyttämään heinäkuun 1.päivänä, niin en tiedä löytyisikö parempia tai samantasoisia pelaajia halvemmalla, jotka sopivat joukkueeseen ja kulttuuriin. Muutaman vuoden päästä ihannetilanteessa nuo paikat täyttäisi tietysti Yurovit ja Öhgrenit, mutta siihen saakka kunnes he ovat todistetusti 1/2-ketjun pelaajia, ei heidän varaansa voi määräänsä enempää laskea.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Nyt viimeisimmän tappion myötä on virallisesti tämän kauden playoff-haaveet kuopattu. Täytyy myöntää, että viime pelit on tullut enemmän tai vähemmän kelailtua läpi, niin ankeaa on tekeminen ollut. Näissäkin on silti ollut nähtävillä koko kauden jatkunut kaava, jossa ollaan täysin 3-4 pelaajan tehojen varassa. Hynes sen kiteytti Avalanche-pelin jälkeen, mitä tämän kauden joukkueesta on puuttunut:




Siitä vain korjaamaan ensi kaudeksi!

Neljä peliä siis kautta jäljellä ja vaikuttaa siltä, että try-outit ensi syksylle ovat jo käynnistyneet. Wallstedt kävikin jo Chicagon nollaamassa ja pelannee vielä ainakin yhden lopuista neljästä. Lisäksi Öhgren nostettiin ylös 3 AHL-pelin (0+0=0, -4) jälkeen. Iowakaan kun ei ole pudotuspeleihin menossa, niin mielellään näkisi vielä ainakin Huntia, Bankieria ja miksei vaikka juuri signattua Peartia ylhäällä, jotta nähtäisiin missä mennään ensi kautta silmällä pitäen ja pojat itsekin saisivat kuvaa missä NHL-taso menee. Fakta on kuitenkin se, että joukkue tulee olemaan suurimmilta osin samanlainen ensi kaudellakin, jolloin vaihtoehdoiksi jää joko toivoa nykyisten syvyyspelaajien löytävän lisää tehoja kesän aikana tai joku näistä nuorista pystyy ottamaan paikan top9:stä ja tuomaan sitä kautta lisää tehokkuutta pohjaketjuihin.

*****

Muita uutisia:

  • Minnesota teki kahden vuoden sopimuksen slovakialaismaalivahti Samuel Hlavajn kanssa. Ennen tätä Minnesotalla oli vain Gustavsson ja Wallstedt kiinnitettynä ensi kaudeksi.
  • Viime kesän ykköskierroksen varaus Charlie Stramel vaihtaa Wisconsinin ensi kaudeksi Michigan Stateen, jossa hän pääsee entisen USNTDP:n valmentajansa Adam Nightingalen alaisuuteen. Vastuu Wisconsinissa jäi syystä tai toisesta pieneksi, joten toivottavasti maisemanvaihto auttaa.
  • Russo vihjaili X:ssä Boldyn ja Faberin lähtevän MM-kisoihin antamaan näyttöjä tulevien vuosien isompia turnauksia varten.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kuten Massikeisari totesi, niin playoffit jäivät vain haaveeksi, kuten ainakin itse arvelin tapahtuvaksi jo ennen kauden alkua. Wild pelasi kauden omia odotuksiani paremmin ja kärkipelaajien pelatessa parasta peliään homma näytti paikoin oikein hyvältä. No eihän muutama parempi pelaaja kykene koko tiimiä kannattelemaan koko kauden osalta.
Hynesin yllä olevat kommentit kuvaavat sitä Wildin ahdinkoa, kun on sidottu tiettyjä ns. ym. pelaajia pitkäksi aikaa, joiden taso luultavasti vain laskee vuosi vuodelta, mutta cäpin vievät täydellä hinnalla.

Saa nähdä jaksaako rustailla tämän erikoisempaa kausikommenttia vai onko parempi suunnata katseet jo osaksi draftiin ja ensi kauteen, mutta kuten Massikeisari mainitsi, niin ei rosteri kovin paljoa tule muuttumaan tästä kaudesta.

Liam Öhgren tekee debyytin ensi yönä ja näitä nuorempia onkin hyvä heittää haistelemaan tunnelmaa viimeisissä peleissä.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild

Fleury pelailee vielä yhden ja viimeisen vuoden meidän seurassa, joka on varmasti uusille ja nuoremmille pelaajille erittäin hyvä asia. Mitä mainion tyyppi joukkueessa, legenda.
Ilmeisesti Wallstedtia ei pidetä ihan vielä valmiina vakituiseksi 2. mokeksi ja toki täyttää vasta 22v ens kauden alkupuolella. Pahinta olisi kiirehtiä ja tehdä enemmän haittaa vaikka jo nollapelinkin sai uralleen.
 
Viimeksi muokattu:

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild

Fleury pelailee vielä yhden ja viimeisen vuoden meidän seurassa, joka on varmasti uusille ja nuoremmille pelaajille erittäin hyvä asia. Mitä mainion tyyppi joukkueessa, legenda.
Ilmeisesti Wallstedtia ei pidetä ihan vielä valmiina vakituiseksi 2. mokeksi ja toki täyttää vasta 22v ens kauden alkupuolella. Pahinta olisi kiirehtiä ja tehdä enemmän haittaa vaikka jo nollapelinkin sai uralleen.
Voisihan tässä leikitellä ajatuksella Gustavssonin tulevaisuudesta Wildissa vaisumman kauden jälkeen. Treidiarvo ei tietysti huipussaan ole, mutta uskoisin kiinnostusta löytyvän viime kaudella 93,1 % varmuudella torjuneelle nuorehkolle maalivahdille. Epätodennäköisenä kuitenkin itse pidän treidiä, sillä vaikka hienosti Wallstedt voitot otti Chicagosta ja San Josesta, on muistissa edelleen NHL-uran startti Dallasissa. Parempi tosiaan antaa rauhassa kehittyä vielä ainakin kauden verran Iowassa, jota toivottavasti vahvistetaan ensi kaudeksi.

Hienoa, että legenda jaksaa vielä vuoden pelata. Uskoisin Fleuryn sen ~30 peliä pystyvän hoitamaan hyvin ja pystyy varmasti auttamaan kokemuksellaan joukkuetta.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kausi alkaa olemaan viimeistä silausta (Seattle) vaille valmis ja sarjataulukkoa kun katsoo, niin sijoitus kuvaa aika hyvin tämän organisaation taivalta, keskinkertaista.

Ikävä kyllä vieläkin on pelkona, että tämä joukkue kampeaa itsensä taas tälläkin kaudella tuonne sarjataulukon keskivaiheille ja samalla menee toiveet siitä hyvästä varausvuorosta tälle kesälle.

Todennäköisesti siis:
-Fleury, Bogosian, yms ilmoittavat olevansa valmiit siirtymään johonkin contenderiin
-Joukkue alkaa voittamaan ennen siirtorajaa
-Ketään ei kaupata
-Guerin tästä innostuneena hankkii Spurgeonin LTIR capilla hyökkääjän ja puolustajan, samalla luovuttaen tämän kesän draft pickit vaihdossa
-Wild jää juuri ja juuri ulos playoffeista
-Guerin ilmoittaa, että on ylpeä loppukauden taistelusta ja siitä ettei heitetty pyyhettä kehään
-Sama tarina jatkuu taas ensi kaudella
Yllä omia fiiliksiä tammikuulta ennen siirtorajaa, jolloin kortit olivat avoinna ja mahdollisuus oli saavuttaa erinomainen sijoitus draftiin tai kivuta keskinkertaisuuteen sarjataulukossa. Kyllähän sieltä taas viriteltiin ihan hienoa nousua, jolla päädyttiin tuttuun ja turvalliseen paikkaan sarjataulukossa. Tulevan kesän draft sijoitus tulee olemaan siis 13 tai 14 ja täpärästi onnistuttiin välttämään vielä pienikin mahdollisuus saada tuo #1st overall, huh. Toki sieltä riittää ihan ok-tason prospekteja myös näille sijoille, mutta analysoidaan niitä lähempänä draftia.


Vaikka playoffit tai hyvää sijoitusta draftissa ei saavutettukkaan, niin tarjosi tämä paljon hyvääkin tulevaisuutta ajatellen. Ennen kaikkea oli upea nähdä miten moni (10 kpl) rookie pääsi näyttämään kyntensä tämän kauden kokoonpanoon, vaikka siellä näitä jatkosopimuksilla kyllästettyjä veteraaneja onkin tulppana. Eikä nämä meidän tulokkaat ole siellä pelkästään vaan selviytymässä, vaan Faber otti jo komennon puolustuksesta ja Rossi suoritti ensimmäisen täyden kauden kunnialla, vaikka ei mitään pankkia räjäyttänytkään. Faber ja Rossi ovat myös ainoat pelaajat (veteraanit mukaan lukien), jotka pukevat kaikkiin Wildin tämän kauden otteluihin ja saavat tuon 82 peliä tilastoihin.

Muut tulokkaat etunenässä Ruotsalaiset tekivät kyllä vaikutuksen näissä muutamissa esiintymisissään ja he tulevat varmasti olemaan tärkeitä palasia tulevaisuudessa. Vielä kun sieltä on Yurov ja mahdollisesti Heidt tulossa jollain aikaikkunalla täydentämään kokoonpanoa, niin hyökkäykseen riittää kyllä vaihtoehtoja. Eniten tässä huolettaa tulevaisuuden osalta pakisto, koska prospect pooli näiden osalta on ottanut kyllä takapakkia. Tähänkin on kuitenkin mahdollisuus löytää uusia toivoja draftista parin kuukauden päästä.

Vaikka kokoonpanosta on helppo nostaa alisuorittaneita, niin pakko se on hehkuttaa myös hyviä suorituksia. Kaprizov ei aivan 100 pinnaa saa tällä kaudella täyteen, mutta on ollut melkoista dominointia etenkin tämä hänen loppukautensa. Kokonaisuudessaan tuo Kaprizov-JEE-Boldy toimittaa pelistä toiseen, kun heidät lyödään yhteen. JEE latoi ensimmäistä kertaa urallaan 30 häkkiä ja piste-ennätyksensä, tuohon päälle kahden suunnan pelaaminen. Boldy rikkoi myös piste-ennätyksensä ja olisiko ensikaudella odotettavissa se piste per peli tahti?

Pitkältihän tätä kautta sotki nuo avainpelaajien loukkaantumiset, mutta toivottavasti saavat nyt huollettua pienemmät ja suuremmat vammansa kesän aikana kuntoon. Eniten huolissaanhan tässä on syytä olla Spurgeonista ja siitä missä kunnossa palaa takaisin ja paljonko nuo leikkaukset ovat hänen liikettään verottaneet. Jos huonosti käy, niin sopimustahan siellä on jäljellä vuoteen 2027, joka tosin vaihtuu tulevana kesänä täydestä NMC:stä -> 10 jengiin siirron estävään NMC:n.

Fleury nähdään kuvioissa myös ensi kaudella, iso asia etenkin koppiin. Kiva nähdä, että Guerin tekee näille jo kyntensä näyttäneille myös vain vuoden jatkosopimuksia. Eiköhän Wallstedtin anneta marinoitua rauhassa Iowassa vielä ensi kaudenkin puolella ja tulee sitten paikkailemaan loukkeja ja muita poissaoloja. Gustavssonin kausi ei ollut ihan sitä mitä olisi viime kauden jäljiltä toivottu, mutta ainakin itsellä riittää uskoa häneen. Mikäli Wild päätyisi Gusin nyt kuitenkin treidaamaan Wallstedtin alta pois, niin eiköhän siellä ottajia riittäisi Devilsissä tjsp.


Tulipa aika paljon asiaa laidasta toiseen oksennettua yhteen viestiin. Mutta jäädään innolla odottamaan draft lotterya ja jännittämään ~3,2% mahdollisuutta nousta 10 pykälää :D
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kauden viimeinen matsi päättyi 4-3 tappioon ja sitä sen enempää analysoimatta tämä tarkoittaa, että Wild tulee varaamaan sijalta 13, ellei käy onni draft lotossa jossa 4,2% mahdollisuus nousta sijalle 3. @Massikeikari mainitsikin aikaisemmin, että Faber ja Boldy nähdään mahdollisesti vielä kevään mm-kisoissa, joten ainakin heidän osalta kausi saattaa vielä jatkua.

Faber teki muuten joukkueen kauden ensimmäisen ja viimeisen maalin. 82 peliin tehot 8+39 on aika paljon enemmän mitä häneltä odotettiin. Ihan ansaitusti ollut koko kauden mukana Calder keskusteluissa, mutta taitaa tuo lopulta Bedardille mennä. Eiköhän sieltä koiteta rustata Faberille pitkä jatko vielä kesän aikana. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia dollareita tämän kauden näytöillä lopulta saa.
 
Viimeksi muokattu:

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kauden viimeinen matsi päättyi 4-3 tappioon ja sitä sen enempää analysoimatta tämä tarkoittaa, että Wild tulee varaamaan sijalta 13, ellei käy onni draft lotossa jossa 4,2% mahdollisuus nousta sijalle 3. @Massikeikari mainitsikin aikaisemmin, että Faber ja Boldy nähdään mahdollisesti vielä kevään mm-kisoissa, joten ainakin heidän osalta kausi saattaa vielä jatkua.

Faber teki muuten joukkueen kauden ensimmäisen ja viimeisen maalin. 82 peliin tehot 8+39 on aika paljon enemmän mitä häneltä odotettiin. Ihan ansaitusti ollut koko kauden mukana Calder keskusteluissa, mutta taitaa tuo lopulta Bedardille mennä. Eiköhän sieltä koiteta rustata Faberille pitkä jatko vielä kesän aikana. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia dollareita tämän kauden näytöillä lopulta saa.




Faber jättääkin kisat väliin murtuneiden kylkiluiden takia. Kaksi kuukautta pelannut puolikuntoisena. Vähän loppukaudesta alkoi tahti hyytymään ja virheitä tulemaan enemmän, mutta ajattelin sen johtuvan ensimmäisen NHL-kauden aiheuttamasta väsymyksestä enkä murtuneista kylkiluista… Antakaa tälle kaverille vaikka 15 miljoonaa kaudessa, aivan uskomaton 21-vuotias. Toisaalta herää kysymys, miksi Faber pelasi enää pudotuspelihaaveiden kariuduttua?
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Melkoista touhua pelata nuo minuutit tuossa roolissa tuon ikäisenä vielä kylkiluut paskana. Tykkään kyllä kaverista päivä päivältä enemmän. Tyhmäähän se on ollut noissa lopun merkityksettömissä enää peluuttaa, mutta nyt vain kroppa täyteen tikkiin ensi kautta varten.

Faber jäi pois, mutta muuten löytyy mahdollisesti kivasti Wild edustusta kisoista ja etenkin Tre Kronorin riveistä!




Ainoa toive näistä on, että kuka siellä sitten mukana onkin selviäisi ilman isompia loukkeja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös