Minnesota Wild 2023–2024 – ketään ei kiinnosta

  • 18 872
  • 83

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Todella iso harmi Spurgeonin loukkaantuminen. Toivotaan todella, että mies palaa parempana kuin koskaan, mutta ei tuo näin maallikon korvaan hyvältä kuulosta leikata sekä lonkat että selkä 34-vuotiaalta nuorukaiselta. Jos jokin hopeareunus pitää löytää niin se on ehdottomasti se, että kausi on muutenkin viimeistä niittiä vaille taputeltu ja päästään näkemään nuoria pakkilupauksia loppukauden peleissä, sillä eihän GMBG ole ketään tuohon tilalle hommaamassa. Eihän?... Kuten edellä jo ansiokkaasti selvitettiin, ei ole mitään järkeä lähteä panostamaan tämän vuoden painokseen yhdenkään assettin vertaa. Jotenkin haluaisin uskoa, että tämä on nyt vain Guerinin mediapuhetta ja lopulta trade deadlinella voi kertoa, että kovasti yritettiin, mutta ei vain saatu kauppoja maaliin. Tietysti emme tiedä miten paljon omistajalta on tullut painetta Guerinin suuntaan. Sehän on kaikille Wildia vähänkään seuranneille selvää, että rebuildiin ei tämän omistajan alaisuudessa tulla menemään, joten olisiko mahdollista, että sieltä suunnasta on annettu käskyä vahvistaa jengiä? Mene ja tiedä.

Mukavampihan voittopelejä on seurata, mutta ei enää jaksa hirveästi tappioistakaan masentua. Tähän saumaan yksi välikausi ja hyvällä tuurilla top5-varaus tekisi kyllä hyvää organisaatiolle. Corehan on mielestäni edelleen aivan kilpailukykyinen. Tällä kaudella vain loukkaantumiset käytännössä kaikille avainpelaajille samaan aikaan (:D) johtivat tähän nykyiseen vireeseen. Hyviä nuoria on putkessa tulossa, ensi kaudella mahdollisesti Khusnudtinov, sitä seuraavalla Öhgren ja Yurov, pakkiprospektit Iowassa ja tietysti Wallstedt. Tuohon kun saataisiin sillä top5-varauksella kunnon sentteri vielä lisäksi, niin ei kai kukaan voi väittää, etteikö tulevaisuus kuitenkin sangen valoisalta näyttäisi.

Viime peleistä ei tosiaan @Nelone raportteihin lisättävää. Yhden positiivisen esityksen jälkeen aika pudotus todellisuuteen. Miten tuo alivoima voi olla noin huonoa? Kolmosparin pakit eivät valitettavasti ole NHL-tasoa olleet pitkään aikaan ja siitä johtuen Faber-Midström -pari on peluutettu puhki ja sieltäkin alkanut stipluja tulemaan. Fleurylle vielä peukut, upea maalivahti ja hienoa millä tavalla otti kakkospaikan voittotilastossa haltuun. Toivottavasti joku epätoivoinen contender maksaisi 1st rounderin trade deadlinella ja Flower pääsisi vielä jahtaamaan Cuppia.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Vihdoin tämä keskinkertaisuuden aika on ohi ja jengillä on mahdollisuudet korkeampiin varausvuoroihin. Kyllähän tuo sydänalasta ottaa seurata tuota touhua, mutta olen jo useita vuosia toivonut jonkinlaista rämpimisjaksoa, koska ei noita mestaruuksia oikein ilman kärkivarauksia voiteta.

Näinpä, eiköhän tämä meidän kaikkien Wildmielisten pääkopassa kolkuta samalla tavalla. Omassa mielessä aikoinaan isona toiveena oli, että nämä monen miljoonan dead cap vankilavuodet olisi vietetty pohjalla samalla vahvistaen prospect poolia. Tuskin kauhean moni joukkue olisi tuossa tilanteessa lähtenyt rimpuilemaan väkisin menestystä, mutta kerta toisensa jälkeen tämä yksi feenikslintu nousee tuhkasta keskinkertaisuuteen keinolla millä hyvänsä. Turhauttavaa.

Ikävä kyllä vieläkin on pelkona, että tämä joukkue kampeaa itsensä taas tälläkin kaudella tuonne sarjataulukon keskivaiheille ja samalla menee toiveet siitä korkeasta varausvuorosta tälle kesälle.

Todennäköisesti siis:
-Fleury, Bogosian, yms ilmoittavat olevansa valmiit siirtymään johonkin contenderiin
-Joukkue alkaa voittamaan ennen siirtorajaa
-Ketään ei kaupata
-Guerin tästä innostuneena hankkii Spurgeonin LTIR capilla hyökkääjän ja puolustajan, samalla luovuttaen tämän kesän draft pickit vaihdossa
-Wild jää juuri ja juuri ulos playoffeista
-Guerin ilmoittaa, että on ylpeä loppukauden taistelusta ja siitä ettei heitetty pyyhettä kehään
-Sama tarina jatkuu taas ensi kaudella
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Melkoinen taisteluvoitto vastoin todennäköisyyksiä viime yönä. Erikoistilannepelaaminen oli aika kovalla tasolla; 5 ylivoimamaalia ja alivoimalla tapettiin kaikki mahdollinen.

Faber pelaa itseään tulokkaiden kärkeen - ellei siellä nyt jo ole Bedardin loukkaantumisen myötä. 1+2 tehot ja taas reilu 25 minuuttia peliaikaa. Spurgeonin loukkaantumisen myötä Faber nähnee loppukauden ajan ykkösylivoima-aikaa, joten pisteitä luulisi jonkin verran ropisevan parempaan tahtiin.

Fleury loukkaantui viime yönä. Ylävartalovammaa raportoi Russo. Fleury sai ottelun alussa osuman päähän, kun Floridan Lockwood huolimattomasti yritti ohittaa kiekkoa pelaavaa Fleurya maalin takana. Ei näyttänyt tahalliselta tempulta, mutta sellaiselta kuitenkin, että kuittivihko kaivettiin esiin. Lockwood itse loukkaantui tappelussa ikävän näköisesti ja toivon mukaan nuori mies ei tuosta joudu pitkään olemaan sivussa.

Ottelussa oli muutenkin tulta ja tappuraa ja Minnesota harvoin sentään näissä jää kakkoseksi. Mauricen näköisesti pelasi Florida, niin hyvässä kuin pahassa ja täysin ansaittu voitto vieraille. Oli myös hyvä nähdä Kaprizovin saavan onnistumisia, kun maalinteko on hetken jo takkuillut.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild



Fleuryn filmaamisen jälkeen Wallstedt kutsuttu jälleen ylös ja Lockwood pääsee kurinpidon kanssa keskustelemaan luultavimmin sukeltamisen jalosta taidosta. Mason Shaw tekee tänään paluun polvioperaation jälkeen Iowan paidassa. AHL-diilillä hän tällä hetkellä aloittaa, mutta nykyisten loukkaantumisten takia Wildilla olisi palkkakaton puolesta tilaa tehdä kaverille NHL-sopimuskin. Kyllähän Wildilla olisi käyttöä terveelle Shawlle, etenkin jos pajatsoa aletaan siirtotakarajalla tyhjentämään. Tietysti pelikuntoon pääsemisessä menee aikansa, mutta mielelläni näkisin hänet kaikkien vastoinkäymisten (3x torn ACL) jälkeen vielä Wildin paidassa. Shaw-Dewar-Duhaime -ketjun olleessa jäällä tiesi, ettei työnteon puutteesta peli jää kiinni.

E. Lisätään nyt vielä, että ihan puhtaalta vahingolta tuo Fleury-Lockwood -tilanne minusta näytti ja yllätyin, että kurinpito tuohon puuttuu varsinkin, kun mielestäni homma kuitattiin jo pelin aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Vajaan tunnin päästä luvassa vierasmatsi Carolinaa vastaan eikä odotukset ole kovin korkealla. Gustavsson maalissa ja Lucchini pelaa Dewarin tilalla. Pitänee tuota katsella sen verran kun jaksaa.
Fleuryn tilanteesta ei vielä tarkempaa tietoa, mut mahdollista pelata jo ens viikolla.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ensimmäinen kahden ottelun "voittoputki" lähes kuukauteen. Pelitapahtumiin nähden voitto tästä on aikamoinen suoritus, sillä etenkin ensimmäiset kaksi erää mentiin pitkälti Canesin komennossa.
Gusilta tähän väliin vakuuttava matsi, JEE oli härkämäinen oma itsensä ja Kaprizovin lapa hehkuu kuumana, siitä palkintona hattutemppu. Kaksi peliä putkeen maali pysynyt puhtaana myös alivoimalla. Tähän lisäksi tuo Floridaa vastaan paukutettu viisi yv-maalia, joku voisi kysyä että mitä vikaa näissä erikoistilanteissa muka on? Näistä kun saataisiin pidettyä edes hieman kiinni, niin uskottavuus saattaisi palata niihinkin.

Faberilla alkaa väkisin näkymään tuo kuormitus, mikä on ihan luonnollista. Silti sieltä paukkuu pisteitä aika kivaan tahtiin ja niitä tulee todennäköisesti jatkossakin, kun vastuuta jatkuvasti kaikilla osa-alueilla. Vaikka viime kevään playoffit olivatkin hänen osaltaan kypsää tekemistä, niin tällaisiin saappaisiin astumista ja niissä tuolla tasolla suorittamista ei osannut ennustaa. Kaverista on kasvamassa kyllä tulevaisuuden kulmakivi, meidän oma McAvoy.

Pidetään peukkuja sille, että Shaw palaa entiselleen taas yhden polvioperaation jäljiltä. Oli viime kaudella loistava omassa roolissaan ja voisi tuoda napsun lisää tuohon alivoimaan. Shaw ja Dewit samassa kentässä ei tosiaan jättäisi ketään kylmäksi vauhdin ja taistelutahdon osalta, kuten @Massikeikari mainitsi.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild



Treidiä pukkaa, puolustaja Will Butcher Wildiin. Spurgeonin korvaaja löydetty? No ei vaiskaan, sillä aloittanee Iowassa ja lähinnä tuonee syvyyttä puolustukseen lisää.

Tänä yönä vastassa Predators ja niin vain on taas kavuttu voitto kerrallaan .500 joukkueeksi. Preds miehittää tuota viimeistä Wild Card -paikkaa neljä pinnaa edellä ja samalla ottelumäärällä, joten panosta tässä divisioonan sisäisessä matsissa on. Voitolla taas vahvemmin mukana playoff-kisassa, tiedä sitten toivoisiko sitä todella. No aamulla ollaan joka tapauksessa viisaampia.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kolmen ottelun voittoputki päätökseen 3-2 tappiolla Nashvillelle. Molemmille selvästi todella tärkeät pisteet oli jaossa ja se näkyi kyllä pelissä. Tiukkaa ja tarkkaa puolustustaistoa, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Ihan itse lopulta hölmöiltiin tämä peli, sillä viimeiseen erään lähdettiin 1-0 johdossa Eriksson Ekin toisen erän ylivoimamaalilla. Lähetyksessä painotettiin erikseen miten tärkeä oli saada hyvä alku kolmanteen erään ja Nashvillelle ei saisi antaa yhtään ilmaista paikkaa päästä peliin mukaan. Mitä vielä, vajaa pari minuuttia erän alusta ja merkkaus pettää Nashvillen suorassa hyökkäyksessä (näytti minun silmiin #36 mieheltä), josta Carrier pääsee tasoittamaan. Tästä reilu 30s myöhemmin Forsberg ohjaa viivalaukauksen Gustavssonin ohi ja niin oli johtoasema sössitty heti alkuunsa. Lopussa Boldy vielä kavensi lukemat 3-2, mutta sen jälkeen ei paikkoja enää siunaantunut.

Harmittava tappio, sillä voitto oli ihan omissa käsissä. Wild on nyt hävinnyt kuusi edeltävää divisioonapeliä putkeen Winnipegille, Dallasille, Arizonalle sekä Nashvillelle. Ei välttämättä voittava taktiikka pudotuspelejä silmällä pitäen. Tässä on vielä ennen reilun viikon taukoa yksi peli jäljellä Anaheimia vastaan launtaina. Tuo ottelu kruunaa perinteisen Hockey Day in Minnesotan, joten luultavasti hyvää meininkiä tiedossa.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Näin Wildkin palasi All Stars -tauolta ottaen nihkeän vierasvoiton Chicagosta lukemin 2-1. Peli oli aika puuduttavaa seurattavaa, ensimmäinen erä mentiin täysin Wildin komennossa laukausten oltua 11-1. Toiseen erään Chicago sai pelistä otteen ja Wildin peli muuttui melkoiseksi hiihtelyksi. Viimeisessä erässä Foligno sai ohjattua kuitenkin voittoon riittävän 2-1 maalin paluun kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä tehneen Lettierin illan toisesta syötöstä. Nelosketju muutenkin oli Wildin positiivisin ilmestys. Kahdelta kärkiketjulta täysin ohipelit, onneksi tällä kertaa syvyydestä löytyi ratkaisijoita. Pakistossa Brodin oli sairastelun vuoksi sivussa ja Faber pelasi jälleen vaatimattomat 28 minuuttia saalistaen yhden syöttöpisteen, jolla hän siirtyi sivuamaan Wildin tulokaspuolustajien piste-ennätystä Filip Kuban kanssa. Kuuma vire siis jatkuu, sillä hän on tehnyt nyt viimeisissä 13 pelissä jopa 14 tehopistettä!




Maroon päätyi leikkauspöydälle tiistaina. Selkäleikkaus kyseessä ja se pitää miehen 4-6 viikkoa sivussa. Tämä vaikeuttaa tietysti trade deadlinea Wildin kannalta, sillä Maroon olisi luultavasti yksi kysytyimmistä pelaajista, jos/kun Billy G laittaa myyntihousut jalkaan. Toki Maroonin hankkiva joukkue tehnee treidin playoffeja silmällä pitäen, joten se ei varsinaisesti haittaa, vaikka hän ei pelikunnossa vielä TDL:lla olisi.

Toinen huomion arvoinen uutinen tauon aikana oli Declan Chisholmin kaappaus waivereista. Moni muu joukkue oli myös laittanut claimin pelaajasta, mutta Wildin huonon sijoituksen vuoksi hän päätyi siis Minnesotaan. Se, että muutkin joukkueet olivat kiinnostuneita antaisi olettaa, että jotain lunastamatonta potentiaalia kaverissa on. Raporttien mukaan kiekollinen pakki kyseessä, jota kaavaillaan pyörittämään toista ylivoimaa Goligoskin paikalle. Chisholm on kaiken lisäksi RFA-statuksella tämän kauden jälkeen, mikä on tietysti plussaa.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä on kotipeli Pittsburghia vastaan, jossa juhlitaan Fleuryn tuhannetta peliä ja Royn ohittamista voittotilastossa. Toivottavasti kärkipelaajat olisivat nyt saaneet tauon aikana nautitut oluet, burgerit ja muut vastaavat sulateltua ja näkisimme vähän enemmän eforttia.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
No nyt oli vintage-Fleurya! Pelin viimeisellä minuutilla Flower oli rähmällään joka suuntaan, mutta niin vain kiekko pysyi poissa maalista. Hieno peli illan juhlasankarilta ja kruununa valinta pelin ykköstähdeksi. Viihdyttävä ottelu, jossa Wild sai johdon kolme kertaa ja vasta viimeisen onnistui pitämään loppuun saakka. Wildin kolmas maali varmasti aiheuttaa parranpärinää. Siinä kiekko luultavasti (ainakin pelaajien reaktioiden perusteella) käy päätyverkossa, mutta koska tuomarit eivät tätä nähneet, eikä videolta pysty selvästi sanomaan kiekon verkoissa käyneen, maali aivan oikein hyväksyttiin. Eri asia on tietysti se, miksi kameroita ei ole niin paljoa/oikeissa paikoissa, että tällaisia tilanteita vielä tulee. Nyykysääntöjen mukaan oikein kuitenkin tuomio meni, sillä ei tuomarit voi tehdä oletuksia esim. pelaajien reaktioista, vaan täytyy heillä 100% varmuus tapahtumista olla.

Onnistujia oli tällä kertaa laajalla rintamalla, Eriksson Ekin ketju Kaprizov ja Boldy laidoillaan pimittivät Crosbyn ketjun lähes kokonaan. Eritoten Boldy oli pelipäällä ja teki komean maalin ylivoimalla. Kakkos- ja kolmosketjut olivat myös hyviä ja nelosketju jatkoi pirteitä otteitaan. Jobinpostia toi Folignon loukkaantuminen, tietoa ei ainakaan omiin silmiin vamman vakavuudesta vielä osunut. Puolustuksesta on pakko nostaa esille vähemmän yllättäen jälleen 53 ottelun veteraani Brock Faber. Peliaikaa 26:23, yksi syöttöpiste ja pelasi lopun 2:16 kokonaan blokaten ainakin yhden varman maalin. Ei tässä enää superlatiiveja keksi. Hyvä poika.

Tauon jälkeen 2 peliä ja molemmista voitot. Seuraavana kahden pelin vierasreissut Vegasiin ja Arizonaan. Niiden jälkeen ollaan taas loppukauden suhteen viisaampia.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
No nyt oli vintage-Fleurya! Pelin viimeisellä minuutilla Flower oli rähmällään joka suuntaan, mutta niin vain kiekko pysyi poissa maalista. Hieno peli illan juhlasankarilta ja kruununa valinta pelin ykköstähdeksi. Viihdyttävä ottelu, jossa Wild sai johdon kolme kertaa ja vasta viimeisen onnistui pitämään loppuun saakka. Wildin kolmas maali varmasti aiheuttaa parranpärinää. Siinä kiekko luultavasti (ainakin pelaajien reaktioiden perusteella) käy päätyverkossa, mutta koska tuomarit eivät tätä nähneet, eikä videolta pysty selvästi sanomaan kiekon verkoissa käyneen, maali aivan oikein hyväksyttiin. Eri asia on tietysti se, miksi kameroita ei ole niin paljoa/oikeissa paikoissa, että tällaisia tilanteita vielä tulee. Nyykysääntöjen mukaan oikein kuitenkin tuomio meni, sillä ei tuomarit voi tehdä oletuksia esim. pelaajien reaktioista, vaan täytyy heillä 100% varmuus tapahtumista olla.

Onnistujia oli tällä kertaa laajalla rintamalla, Eriksson Ekin ketju Kaprizov ja Boldy laidoillaan pimittivät Crosbyn ketjun lähes kokonaan. Eritoten Boldy oli pelipäällä ja teki komean maalin ylivoimalla. Kakkos- ja kolmosketjut olivat myös hyviä ja nelosketju jatkoi pirteitä otteitaan. Jobinpostia toi Folignon loukkaantuminen, tietoa ei ainakaan omiin silmiin vamman vakavuudesta vielä osunut. Puolustuksesta on pakko nostaa esille vähemmän yllättäen jälleen 53 ottelun veteraani Brock Faber. Peliaikaa 26:23, yksi syöttöpiste ja pelasi lopun 2:16 kokonaan blokaten ainakin yhden varman maalin. Ei tässä enää superlatiiveja keksi. Hyvä poika.

Tauon jälkeen 2 peliä ja molemmista voitot. Seuraavana kahden pelin vierasreissut Vegasiin ja Arizonaan. Niiden jälkeen ollaan taas loppukauden suhteen viisaampia.

Hyvä kirjoitus, ei lisättävää pelitapahtumien ja pelaajien analysointiin.

Tuo videotarkistus oli taas hyvä osoitus siitä, että NHL:n pitäisi heivata koko valmentajien haasto vittuun. Tai ainakin poistaa siitä tuollaiset idioottimaiset pykälät, missä arvioidaan 10 minuutin ajan, että olisiko tuomarin pitänyt viheltää peli poikki jossain vaiheessa. Mielestäni tuomio meni myös oikein, eli ei pystytty aukottomasti osoittamaan, että kiekko kävi muikkuverkoissa.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hyvin perattu Wildin menoa yllä ja jotenkin etukäteen aisti, että kaivavat Penssejä vastaan voiton vaikka väkisin Fleuryn päivän kunniaksi.



Tämä Fleuryn lapsien esiintyminen pukuhuoneessa ennen matsia ja nuo miehen omat haastattelut pelin jälkeen saa kyllä lähes silmäkulman kostumaan tääkkä kotosuomessakin.

Boldyn hyvät otteet tuntuvat menevän sykleissä ja monesti tuon kuuman putkensa aikana mättääkin hyvin häkkejä ja pisteitä ylipäänsä. Toivottavasti tästä nyt taas alkaisi semmoinen. Välillä hän tuntuu taasen vaipuvan pitkiksikin jaksoiksi täysin varjojen maille, joten otteisiin olisi suotavaa saada vähän tasaisuutta tulevaisuutta ajatellen. Noh, onneksi kyseessä nuori poika ja aikaa on.

Onko kukaan muuten nähnyt Freddy Gaudreauta tällä kaudella? Hienojen edeltävien kausien jälkeen tuntuu nyt olevan melko hukassa.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Boldyn hyvät otteet tuntuvat menevän sykleissä ja monesti tuon kuuman putkensa aikana mättääkin hyvin häkkejä ja pisteitä ylipäänsä. Toivottavasti tästä nyt taas alkaisi semmoinen. Välillä hän tuntuu taasen vaipuvan pitkiksikin jaksoiksi täysin varjojen maille, joten otteisiin olisi suotavaa saada vähän tasaisuutta tulevaisuutta ajatellen. Noh, onneksi kyseessä nuori poika ja aikaa on.

Onko kukaan muuten nähnyt Freddy Gaudreauta tällä kaudella? Hienojen edeltävien kausien jälkeen tuntuu nyt olevan melko hukassa.
Kiinnittänyt samaan huomiota Boldyn osalta. Muistetaan alkukauden putki kun millään ei meinannut tulla tulosta ja viime kauden kevätpuolisko, kun Kaprizov oli sivussa niin muistaakseni melkein maali/peli tahti. Nyt menossa taas parempi kausi, kun viimeisessä 14 pelissä tehnyt 14 pistettä. Nuori kaveri kuitenkin edelleen kyseessä, kuten sanoit. Kokemuksen karttuessa suoritustenkin luulisi muuttuvan tasaisemmiksi.

Samaa mieltä myös Gaudreausta. Ei olla nähty juuri mitään hyökkäyssuuntaan eikä kemiaa ole löytynyt oikein kenenkään kanssa. Matkalla tasaisella taulukolla 18 pisteen kauteen, vrt. edeltävät 44 ja 38 pisteen kaudet. Alivoimavastuukin on tällä kaudella (5. eniten hyökkääjistä) tippunut merkittävästi viime vuoteen (eniten hyökkääjistä) verrattuna. Sopimusta jäljellä tämän kauden jälkeen vielä 4 vuotta, seuraava ongelmasopimus? Cap hit toki suht maltillinen $2,1 miljoonaa, mutta kyllä Freddy Hockey parempaan pystyy ja sitä häneltä voi myös vaatia.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kiinnittänyt samaan huomiota Boldyn osalta. Muistetaan alkukauden putki kun millään ei meinannut tulla tulosta ja viime kauden kevätpuolisko, kun Kaprizov oli sivussa niin muistaakseni melkein maali/peli tahti. Nyt menossa taas parempi kausi, kun viimeisessä 14 pelissä tehnyt 14 pistettä. Nuori kaveri kuitenkin edelleen kyseessä, kuten sanoit. Kokemuksen karttuessa suoritustenkin luulisi muuttuvan tasaisemmiksi.
Eihän tässä mikään kiire ole vielä täydellistä suorittaa. Vain hyvä, jos nämä vaihtelevat putket tulevat nyt ja vielä ensi kaudella, koska tälle joukkueelle niitä menestyspaineita alkaa tulla vasta kaudesta 25-26 alkaen, kun saadaan cäppiin tuota hukkarahaa käyttöön.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Paljon on tapahtunut sitten viime päivityksen. Wild on Penguins-pelin jälkeen voittanut seuraavista 7 pelistä 5 ja vain kerran jäänyt pisteittä. Viimeisimpänä viikonlopun back-to-back voitot Edmontonista ja Seattlesta. Pudotuspelipaikkaan on tätä kirjoittaessa 4 pistettä, tosin viimeistä Wild Card -paikkaa pitävällä Nashvillellä on yksi peli enemmän pelattuna. Tämän putken suurin mahdollistaja on ehdottomasti ollut tulikuuma ykkösketju Boldy-JEE-Kaprizov. Jokainen heistä ollut aivan jäätävässä vireessä ja he kääntävät tällä hetkellä aika lailla yksin pelit Wildille. Viimeiseen kahdeksan pelin pistesaldot kertovat, kuinka kovaa kyyti on ollut: Boldy 14p, Kaprizov 18p ja JEE 15p. Taustalta Zuccarelloa lukuun ottamatta ei ole apuja juurikaan tullut, joten hyvin pitkälti yhden ketjun varassa on menty. Miten pitkään tällä konseptilla pärjää jää nähtäväksi, mutta ennen pitkää täytyisi myös kakkos- ja kolmosketjujen saada tulosta aikaan, mikäli pudotuspelit tänä keväänä kiinnostaa.

Suotavaa ykkösketjun vireen jatkuminen olisi, sillä tällä viikolla on tiedossa ehkäpä kauden toistaiseksi tärkeimmät ottelut, kun Carolinan lisäksi kohdataan Nashville ja St. Louis, jotka molemmat taistelevat Wildin kanssa viimeisestä playoff-paikasta. Kyllähän tämä täysin eri joukkueelta taas tuntuu, kun Spurgeonia lukuun ottamatta kaikki kärkipelaajat ovat pelikunnossa. Waivereista poimittu Chisholm on tullut joukkueeseen sisään vakuuttavasti ja onkin jo noussut viime peleissä Brodinin pariksi kakkosparin minuuteille. Otanta on toki vasta 4 peliä, mutta tällä hetkellä vaikuttaa aikamoiselta ryöstöltä.

Viimeaikainen kuuma putki on saanut myös treidihuhut hiljenemään ainakin hetkeksi. Erityisesti Fleury on mediaan vakuutellut, että haluaa juuri tämän joukkueen kanssa päästä pudotuspeleihin. Maroonin tilanne on vielä kysymysmerkki ja Bogosianin kanssa Guerin haluaisi ilmeisesti kovasti tehdä jatkosopimuksen ensi kaudeksi, mikä sopisi myös minulle, sillä hyvin Bogo on paikkansa täyttänyt kolmosparin fyysisenä AV-puolustajana. Hankintapuolella tuskin mitään treidiä edelleenkään nähdään. Sen sijaan tietynlaisena TDL-hankintana voisi pitää vuoden 2020 2.kierroksen varausta Marat Khusnutdinovia, jonka kausi päättyi eilen KHL:ssä ja hän on ilmeisesti nyt alkuviikon aikana tekemässä sopimusta sekä siirtymässä Wildiin. Tällä kaudella hän ei aivan viime kauden tasolle yltänyt pisteiden osalta, mutta luultavasti näyttöpaikan hän ainakin tulee saamaan. Kaikki apu middle6:seen on enemmän kuin tervetullut.

Tässä pientä tilannepäivitystä omalta osaltani, todella mielenkiintoinen viikko pelien puolesta edessä. Vaikka kesällä taas odotteleekin tuttu ensimmäisen kierroksen puolenvälin varausvuoro, niin onhan näitä kevään playoff -vääntöjä hauska seurata!
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Sieltähän se odotettu soppari julkistettiin ja nyt odotellaan lupia vielä.
Mielenkiintoinen tapaus ja varmasti löytyy paikka nykyrosterista. Eka vuosi tuosta palaa pois pelien kautta, mutta eipä sillä väliä kun 25-26 kaudesta alkaen on taas cäppiä tuhlattavaksi mahdolliseen uuteen soppariin.

Vaikka itänaapurin pelurit eivät ole muodissa, niin vielä kovempi lupaus on tuo 2kk sitten 20v täyttänyt Danila Yurov, joka tällä kaudella tehnyt KHL:ssä 62 pelissä 21+28= 49.
Toki KHL:n pistepörssin toisena on itelle täysin tuntematon jenkki Reid Boucher, joten tuon liigan tasoa vähän vaikea arvioida. No eipä noi nykyiset parhaimmat NHL:n suomalaisetkaan ihmeitä liigassa pääosin tehneet uriensa alussa. Mut kyllähän tuo herättää paljon odotuksia jos/kun saapuu meille.
Jos nämä kaksi itänaapurin tapausta olisivat rosterissa 25-26 kauden alussa, niin miljoonia silloin ja jo nytkin ajatellen pitää ehdottomasti suunnata pakiston suuntaan.

Maalivahtipuoli pitäisi olla kuosissa, hyökkäys omin varauksin sekä pakisto nykyisillä ja tulevilla uusilla hankinnoilla toisi mielestäni erinomaiset mahkut taistella pitkälle kevääseen ja jopa kesän puolelle kaudesta 25-26 alkaen.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Nyt kai voi viimein sanoa kauden olevan ohi. Vielä alkuviikosta sain itseni huijattua uskomaan tämän joukkueen olevan jotain muuta kuin mitä se tähän asti on ollut, mutta nyt lienee selvää tämän olevan ohikausi kaikilla mittareilla. Kauden kahdessa tärkeimmissä peleissä yksi maali per ottelu ja viikon neljästä pelistä kolmesta käkättimeen. Ilman Kaprizovia se yksi budjetoitu voittokin olisi sössitty. Todella hengetön esitys joukkueelta kaiken kaikkiaan.

Loppukaudelle ei juuri muuta seurattavaa jääkään kuin Khusnutdinovin, ja mikäli pajatsoa tyhjennetään UFA-pelaajien osalta enemmänkin, muiden Iowa -nuorukaisten otteet. Beckmanille nyt ainakin voisi antaa loppukaudesta kunnollisen näyttöpaikan noiden 7min nelosketjun minuuttien sijaan, jotta nähtäisiin onko miehestä mitään hyötyä tulevaisuudessa. AHL:n puolella hänellä on kuitenkin kohtalaisesti viime otteluissa kulkenut.

Ajattelin jonkinlaista tilannekatsausta tehdä rosterin osalta kuluneesta kaudesta ja tulevaisuudesta, mutta ehkä parempi jättää se kuitenkin vasta kauden jälkeen tehtäväksi. Katsotaan nyt ensiksi mitä Trade Deadline tuo tullessaan. Viikon päästä voi kokoonpano näyttää jo aika karulta.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kuinka ollakaan katastrofaalisen viikon jälkeen viimeiseen viiteen peliin rekordi 4-0-1 ja seuraavana vuorossa Anaheimia ja St.Louisia. Trade Deadlinella ei yllätyksiä, kun Duhaime, Dewar ja Maroon vaihtoivat maisemaa. Eipä noista ketään varsinaisesti kaipaamaan jää, vaikka kaikki paikkansa kokoonpanossa täyttivätkin. Bogosianille parin vuoden jatko, joten vaihtuvuutta puolustukseen ei ensi kaudelle ole tulossa, kun kaikilla on nyt sopimus ensi kaudeksi (pl. RFA Chisholm). Mielenkiintoa kesälle tuo kuitenkin mahdollisuus tehdä Faberille jo jatkosopimus. Mitä mieltä muut kirjoittajat ovat, mennäänkö suoraan 8v ja mihin asettuu AAV?




JEE:n loukkaannuttua paikka näyttää auenneen Khusnutdinoville kolmosen keskellä kahden hyökkäyspään dynamon Folignon ja Gaudreaun välissä. Ketjukavereista huolimatta kiva nähdä mitä kaveri saa aikaan debyytissään.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Melko vuoristorataa ovat olleet taas viime viikot Wildin kyydissä, kun joka toinen hetki toiveissa on ollut mahdollisimman hyvät lähtökohdat tulevan kesän draftiin ja hetken päästä mielessä kolkuttaa taas pleijarit. Parhaimmillaan oltiin taas jo varmaan parin pisteen päässä playoff-viivasta, mutta nyt eroa se 6 pistettä ja pelejäkin yksi enemmän pelattuna. Ennakolta koko liigan helpoimpia otteluohjelmia kuitenkin loppukausi tarjolla, joten sen puolestakin joukkue voi vielä pleijareista haaveilla, vaikka se kovan rekordin vaatiikin.

Ehdottomasti positiivisimpia asioita viime aikoina ovat olleet tuo Khusnutdinovin soppari. Olen erittäin iloinen, että hän pääsi jo nyt Wildin nuttuun ja mielenkiintoista nähdä miten hänen pelinsä asettuu änäriin. Tulee varmasti erottumaan joukosta ainakin tuolla luistelunopeudellaan. Lisäksi näkemäni perusteella häneltä löytyy sitä venäläistä taituruutta, mutta pelaa myös hyvin tunnollisesti kahteen suuntaan. Mielestäni ihan passeli ratkaisu Hynesilta lyödä Khusnut ensimmäiseen peliin Folignon ja Gaudrean viereen, eikä suoraan susille ylempiin kenttiin, kun siellä kaveri juuri vasta saatu meren tuolle puolen. Eiköhän sieltä (toivottavasti) tule kuitenkin näytönpaikka myös Kaprizovin viereltä, kun arki vähän tasapainottuu.

Oli positiivista nähdä, että Guerin ei lähtenyt hulluttelemaan trade deadlinella ja jotain palasia saatiin raavittua tulevaisuudenkin varastoon. Mutta kyllähän siinä pieni vitutus taas nousi pintaan, kun alkoi ajattelemaan mitä jos niitä muutaman ukkelin jatkosopparia ei olisikaan väännetty liian aikaisin...

Faberin soppariin liittyen omana toiveenani on ehdottomasti suora 8v lappu, vaikka näissä ensimmäisiä kausiaan ylhäällä vetäville on aina riskinsä. Vertailukohtanahan tulee toimimaan isosti tuo Jake Sandersonin soppari, mutta veikataan 8 x 8,25 ja katsotaan kuinka pieleen menee.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tässä mielenkiintoista pohdiskelua Wildin tulevien vuosien cap-tilanteeseen ja miltä se näyttää, kun on tehty vuoden sisään jatkosoppareita näille 30 molemmin puolilla oleville. Ei se nyt hirveän fiksulta näytä kokonaisuudessaan.

 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi Suter ja Parise piti molemmat ostaa ulos samalla kertaa? Joo, kumpikaan ei enää pelannut caphitin arvoisella tavalla, mutta olisiko caphelvetti tämänkaltainen jos esim Suter olisi pelannut vielä 1-2 vuotta kun tuo pelaaminen on Dallasissakin näyttänyt maistuvan.
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Miksi Suter ja Parise piti molemmat ostaa ulos samalla kertaa? Joo, kumpikaan ei enää pelannut caphitin arvoisella tavalla, mutta olisiko caphelvetti tämänkaltainen jos esim Suter olisi pelannut vielä 1-2 vuotta kun tuo pelaaminen on Dallasissakin näyttänyt maistuvan.
Ulosostohan johtui laajennus draftista. Parise & Suter kumpikaan eivät halunneet heivata NMC:tä pois, jonka vuoksi molempiin olisi pitänyt käyttää automaattisesti yksi suojauspaikoista. En nyt muista ketkä pelaajat olivat uhassa menettää, mutta muistelisin että Dumba oli toinen?

Joka tapausessa omasta mielestäni tuo oli ainut oikea veto ja samalla Guerin poisti ns. vanhan puun joukkueesta ja uusien johtajien johdolla eteenpäin. Niin ja jos ulosostoja ei olisi tehty, tällä hetkellä ja myös ensi kaudella Wildissa pelaisi Parise sekä Suter vielä 7,5 millin caphitillä kun molemmat diilit oli päättymässä vasta 24-25 kaudelle.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Niin ja jos ulosostoja ei olisi tehty, tällä hetkellä ja myös ensi kaudella Wildissa pelaisi Parise sekä Suter vielä 7,5 millin caphitillä kun molemmat diilit oli päättymässä vasta 24-25 kaudelle.

Niin no, jälkiviisaana voisi tietysti sanoa, että eipä varmaan lopputulos olisi muuttunut mihinkään suuntaan. Dumba on taantunut ihan täysin, eikä maisemanvaihdoskaan juuri miestä piristänyt. Wildin tämänhetkiseen pakistoon Suter menisi nykykunnossaan erinomaisesti.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aevan, unohdin koko laajennusdraftin...Toisaalta Dumban mahdolliseen jatkosoppariin ei sitten enää riittänytkään fyrkkaa noiden ulosostojen jäljiltä eli semi turha suojaus. Samaten siellä suojattiin kolmos/nelossentteri Nico Sturm?

Suter/Parisella olis ollut yksi kausi peruspalkkana 6 milliä, jonka jälkeen viimeiset kolme kautta 2-2-1. Eikö nuo olisi ollut halvempi ostaa ulos silloin? Jälkiviisaus on toki halpaa, muttei tuo Guerinin tekeminen ole aivan vakuuttanut muitakaan kuten tuossa hockeywilderness artikkelissa lauotaan.
 

Massikeikari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Faberin soppariin liittyen omana toiveenani on ehdottomasti suora 8v lappu, vaikka näissä ensimmäisiä kausiaan ylhäällä vetäville on aina riskinsä. Vertailukohtanahan tulee toimimaan isosti tuo Jake Sandersonin soppari, mutta veikataan 8 x 8,25 ja katsotaan kuinka pieleen menee.
Sanderson varmasti hyvä vertailukohta. En muista millaista hypeä hänellä oli ympärillään tullessaan liigaan, mutta en yllättyisi vaikka AAV kohoaisi tuosta vielä jopa miljoonalla ylöspäin Faberin tapauksessa. Lisäksi odotukset capin noususta toki vaikuttavat tuohon. Kova luotto on itsellänikin Faberiin ja siihen, että hän noinkin ison sopimuksen arvoinen on, vaikka näyttöjä on nyt vasta yhdet playoffit ja runkosarja takana. Samanlaisessa tilanteessa oltiin Kaprizovin kanssa pari kautta takaperin, kun yhden kauden perusteella lyötiin 9 miljoonaa käteen ja ihan hyvin on se sopimus vanhentunut.

Miksi Suter ja Parise piti molemmat ostaa ulos samalla kertaa? Joo, kumpikaan ei enää pelannut caphitin arvoisella tavalla, mutta olisiko caphelvetti tämänkaltainen jos esim Suter olisi pelannut vielä 1-2 vuotta kun tuo pelaaminen on Dallasissakin näyttänyt maistuvan.
Laajennusdrafti oli tosiaan yksi suuri syy. Parisen ulososto oli jo pitkään tiedossa, mutta Suter tuli yllätyksenä kaikille. Toinen syy näille ulosostoille oli pukukoppikemiat. Vanhaa corea (Koivu, Parise, Suter, Nino, Coyle, Granlund) oli pikkuhiljaa treidattu ja korvattu nuoremmilla. Parise ja Suter olivat viimeisimpiä johtavia pelaajia tuosta coresta jäljellä ja heillä oli huhujen mukaan vähän liian suuri rooli kopissa, joten Guerin halusi tyhjentää samalla kertaa molemmat ja antaa uusille johtajille mahdollisuuden ottaa isompaa roolia. Lisäksi ulosostot toivat varmuutta tulevaisuudesta, sillä näiden jälkeen Wild tiesi varmasti paljonko heillä tulisi olemaan cap-tilaa tulevina vuosina. Jos Suter tai Parise olisi esimerkiksi treidattu ja he olisivat päättäneet lopettaa ennen sopimustensa päättymistä, olisi tästä seurannut Wildille cap-rangaistuksia, joita he eivät olisi voineet ennakoida.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös