Minnesota Wild 2021–2022

  • 15 075
  • 52

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Foligno näillä näkymin valmis ensimmäiseen peliin. Polvi kuvattiin ja kuulemma mitään repeämää ei löytynyt, joten kysymys on enemmän tai vähemmän kivun sietämisestä nyt. Hyviä uutisia, tuota ketjua tullaan tarvitsemaan Bluesia vastaan.
 
Tähän ei löytynyt keltään vastausta, mutta nyt Russon mukaan Fleury aloittaa maalissa ensimmäisessä pelissä. Playoff-kokemus painaa siten enemmän kuin viimeaikainen vire.
Tosiaan ei ole kamalasti ainakaan itselleni merkitystä kumpi aloittaa. Toinen maaliin ja huono peli/tappio niin miestä vaihtoon. En jaksa uskoa, että mv-peliin kaadutaan. Jos Blues olisi tosiaan lähtemässä Binningtonilla sarjaan, kuten total nhl foreverissä huhuilivat, niin se olisi kyllä melkoinen paukku. En kyllä itse tähän usko.
 

parti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jäähyt, jäähyt, jäähyt. Voi voi, siihenhän se nyt sitte kosahti.

Tokassa erässä oli vielä ihan hyvää yritystä, mutta kun ei mee millään ja Husso ottaa loputki kiinni, niin vähän se lässähti siihen.

Kova luotto silti, että ens pelissä tasoitetaan sarja.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kaksi kotipeliä takana, ensimmäisestä takkiin ja toisesta voitto.

Tuo ensimmäinen ottelu toi flashbackit Suomen maajoukkueen esityksiin n. 15 vuoden takaa. Paikkoja oli vaikka millä mitalla, mutta mistään ei tunnuttu saavan sisään ja Blues paketoi pelin sitten ylivoimalla, kuten olettaa saattoi. Taisi samalla olla ensimmäinen kerta, kun jäätiin kotiottelussa nollille tällä kaudella. Tästä esityksestä osa kotiyleisöstä ”palkitsi” joukkueen kävelemällä ulos hallista jo kolmannen eräs puolivälissä, melko harvinaista tämäkin Wildin otteluissa. Kokonaisuudessaan eniten tästä matsista jäi mieleen Wildin 5v5 pelin toimivuus, mutta tehottomuus ja Bluesin pelottavan kovat erikoistilanteet suhteessa Wildiin. Lisäksi Fleuryn rebound-kontrolli yhdistettynä Wildin pakkien maalinedustan siivoamiseen aiheutti pientä huolta.

Toisesta pelistä olikin sitten otettava voitto keinolla millä hyvänsä. Pelin alku mentiin pääosin Bluesin komennossa ja jotenkin tuntui, että Wild oli jämähtänyt pukukoppiin. Wildin ensimmäinen laukaus saatiin sitten pelin yhdeksännellä (9) minuutilla ja JEE naulasi sen komeasti häkkiin. Ensimmäinen maali aukaisi padot ja Wild takoi ensimmäiseen erään komeasti kolme maalia. Heti toisen erän alkuun pelin ehdoton päällikkö JEE kaivoi jostain silkkiset lapaset ja taituroi tilanteen jo 4-0. Blues pääsi parhaimmillaan parin maalin päähän, mutta Kaprizov onnistui naulaamaan pelin lukemiin 6-2 ja iski samalla Wildin playoff historian ensimmäisen hattutempun. Ylivoima 2/3 ja alivoima 1/5, meno on heti vakuuttavampaa. Fleury otti muutaman ison kopin ja maalinedustaa siivottiin paremmin.

Seuraavaksi sitten kaksi peliä Bluesin kotona ja näistä pitäisi ainakin toinen onnistua ryöstämään, että saadaan tuo kotietu takaisin.

Fiilistelyn vuoksi vielä kerran tuo JEE:n maali.
Joel Eriksson Ek Pulls Off Nice Toe Drag Before Tucking It Past Ville Husso - YouTube
 

parti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kolmannen pelin jälkeen voi sanoa että GREEF ketju tekee sitä mitä pitää. Myös kaprizov + zuccarello suorittaa ja ollaan pysytty poissa jäähyltä. Maalivahtitaistelukin on kääntynyt fleurylle (vaikka paljon tulee ripareita ja niissä ollu hyvä tuuri). Ens pelissä todnäk binnington vastassa.

Vielä pitäs fialan ketjun herätä niin alkais näyttää jo hyvältä.

Tästä on hyvä jatkaa, mutta vielä on kyllä pitkä matka tämän sarjan maaliin.
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jahas, olisko pikkuhiljaa omakin aika herätä tälle palstalle kun joukkuekin toimittaa niin hyvin.

Pudotuspelien alkaessa oli luottavainen fiilis joukkueesta. En muista vastaavaa joukkuetta oman seuraamisen ajalta, jossa olisi näin selkeät kolme kenttää ja joihin ei tarvi koskea kyllä missään vaiheessa enää tätä kautta. GREEF-ketju on ollut jo kolme kautta selkeä, Kaprizov, Hartman ja Zuccarello löysivät toisensa viime kautena ja tulitus on jatkunut kovalla tasolla tälläkin kaudella. Alkukauden ongelmana oli löytää Fialalle oikeat kaverit jotta miehestä saa kaiken irti. Ratkaisu löytyi kun Boldy nousi ylös ja kemia löytyi lähes heti näiden sekä Gaudreaun välillä. Runkosarjassa vielä loukkaantumiset ja korona sekoittivat hieman ketjuja mutta nyt pudotuspeleihin saatiin kaikki ehjänä askiin. Juuri tästä syystä luotto tähän porukkaan on kova.

Kolmessa ensimmäisessä pelissä vielä Boldy-Gaudreau-Fiala on hakenut paikkaansa mutta uskon että hekin heräävät piakkoin. 5v5 pelissä Kaprizov-Hartman-Zuccarello on myös hakenut paikkaansa mutta pystynyt olemaan todella tehokas niissä vähissäkin paikoissa mitä ovat luoneet. Koko joukkueen sydän kuitenkin on tuo GREEF joka pelaa taas kerran ihan jäätävällä tasolla. Kaikki tiesivät tämän jo ennen ensimmäistä ottelua mutta jaksaa se silti yllättää kuinka helvetin hyvin tämä ketju pystyy taas nostamaan tasoaan kun sitä vaaditaan.

Tällä hetkellä pelaavat kaikki 6 parasta puolustajaa. Minuutit jakaantuvat todella tasaisesti (Brodin 22.59 - Middleton 16.17 ja muilla siinä välissä) jota pidän ehdottomasti vahvuutena. Evason luottaa näihin kuuteen kaveriin ja syystä.

Flower nostanut tasoaan ensimmäisen pelin jälkeen, eiköhän vanha tästä vain lämpeä ja pysy jatkossakin maalissa.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mukava aloittaa viikonloppu voitokkaasti, vakuuttava esitys kolmannessa pelissä.

Kaprizov saanut nyt kunnolla hanat auki myös tosipeleissä ja ykköskenttä pelaa voittavaa jääkiekkoa. GREEF - sanat loppuu. Fialan kenttä olisi nyt syytä saada hereille, sillä sitä tullaan tarvitsemaan jos tässä halutaan ensimmäiseltä kierrokselta tai siitä eteenpäin jatkaa.

Täytyy nostaa hattua Guerinille näistä deadlinella hankituista kavereista. Middleton sopii tuohon ryhmään kuin nenä päähän, varmaa peliä ja pystyy tarvittaessa pelaamaan kovaa ja isoja minuutteja.
Fleury parantanut ensimmäisen pelin jälkeen. Vaikka sieltä edelleen tulee reboundeja parhaaseen sektoriin, niin vastapainona on ottanut isoja koppeja ja näissä totutusti vähän show-miehen lisää.
Jost ja D-Lo hoitavat ne omat minuuttinsa nelosessa hyvin, saavat kiekkoa syvään ja hämmentävät omalla tekemisellään.

Bluesilta tuntuu nyt putoavan joka pelissä pakkeja pois ja tämä täytyy nyt pystyä käyttämään hyväksi.

Seuraava koitos jo huomenna klo 23.30.
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Pettymys ja vitutus sopivat kuvaamaan tämän aamun fiilistä. Kaikkien aikojen runkosarja päättyi lopulta kuudenteen peliin ja Blues jatkaa matkaansa Denveriin.

Fialan ketju ei koskaan lopulta herännyt ja se kyllä maksoi tämän verran. Itsellä oli kova luotto tähän ketjuun huikean kevään jälkeen mutta lopulta tämä oli se käänteen tekevä ero Bluesin kolmosen välillä.

Joku lapsen usko se vaan kannattajana on ja näkee playoffit aina mahdollisuutena ja sitä tulee luotettua hyvän runkosarjan jälkeen omiinsa. Ehkä siitä pitää pikkuhiljaa päästää irti ja todeta vaan ettei tämä seura pääse ensimmäistä kierrosta pidemmälle vaikka runkosarja menisi kuinka hyvin. Vituttaa.

Nopeasti kahvitauolla tuli kirjotettua tämä. Pitää ajan kanssa katsoa seuraavan kauden sopimuksia ja mahdollisia siirtoja ja hankintoja. Se tiedetään että Parisen ja Suterin ulosostot tulevat vaikuttamaan isosti tulevat kaudet, joten vaikeuksia tulee olemaan.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tuolla kun joku valitteli Leafs-Lightning -ketjussa, että Leafsien olisi pitänyt saada Bruins vastaan ensimmäisellä kierroksella (jos olisi menty koko konferenssin sijoituksien mukaan), niin Wildin kohdalla tätä voisi valittaa vielä vähän enemmän. Wild oli konferenssin 2. ja Blues 4. Että olihan tämä aika kovien joukkueiden taisto. Jos olisi menty konferenssin sijoitusten mukaan, niin parit olisi olleet:

COL-NSH
MIN-DAL
CGY-LAK
STL-EDM

Jotenkin näillä pareilla olisin nähnyt kotiedun omaavat selkeämmin vahvoina ehdokkaina jatkoon.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Se kausi olisi sitten sitä myötä siinä, Blues jatkoon voitoin 4-2 ja Wild kesälomille lompsis… Hohhoijaa.

Game 4 oli ennakkoon todella iso peli ja tässä se sarja alkoi kääntyä. Blues lähti kyseiseen peliin repaleisella pakistolla (pois: Bortuzzo, Krug, Leddy ja lisäksi Scandella tippui heti alkuun) ja ainakin oma odotus oli, että Wild onnistuisi tuon edun hyödyntämään paineistamalla pakkeja, toisin kävi. Faulk ja Parayko kellottivat kumpikin tuossa pelissä yli 30 minuuttia jääaikaa ja Blues kairasi 5-2 voiton. Sarja oli siis tasan 2-2.

Game 5 oli seuraava iso peli ja kotona ei näillä otteilla kestäisi ottaa enää toista peliä takkiin. Blues sai rosteriinsa pari pakkia takaisin ja saivat tästä selkeästi helpotusta omaan peliinsä. Ottelussa mentiin kaksi erää tasalukemissa, tosin Wild oli ehkä hieman kuskin paikalla. Kolmanteen erään vieraat tulivat terävästi ja Tarasenko painoi pari maalia pariin minuuttiin ja viimeisteli hatullisen tyhjiin. Wild ei oikein missään vaiheessa saanut kunnon takaa-ajoa aikaiseksi ja täten sarja oli seuraavassa pelissä katkolla vastustajalle.

Game 6 ja ilmassa alkoi leijua epätoivo. Taas selkä seinää vasten, tämä oli niin tuttu tunne pidempään Wildia seuranneille. Hautautuuko huikea runkosarja taas playoffien first round exittiin? Ensimmäiset minuutit pelistä olivat hyvää Wildilta, tultiin selkeästi latautuneena ja painettiin laukauksia maalille. Ensimmäisen erän loppupuolella maalissa aloittanut Talbot sanoi hörps, kun Leddy heitti toimitti kiekkoa maalille. Tämä maali käänsi sitten tämän hyvän alun vastustajalle ja toisestä erästä eteenpäin peli olikin Bluesin näytöstä ja loppulukemat 5-1.

-Missä Fiala ja koko tuo kenttä oli kuusi peliä? Fialan saldo kuudesta ottelusta 16 min jäähyjä, nolla (0) maalia ja tasakentin yksi (1) piste. Onko tämän kaverin tulevaisuus sittenkään Wildin riveissä?

-GREEF oli rautaa, harmi vaan että se kesti runkosarjan + kolme peliä. Alkoiko sitten bensa loppua tai loukkaantumiset vaivata, mutta viimeisissä peleissä hävittiin matchupit.

-Kaprizov oli viime keväänä märkä rätti. Nyt hän osoitti, että tuloksen teko onnistuu myös playoffeissa, harmi vaan että tukea ei kauheasti tullut.

-Wild teki 16 maalia näissä peleissä ja näistä 10 merkattiin kaksikolle Kaprizov / JEE. Syvyys piti olla tämän joukkueen voimavara, mutta se ei realisoitunut ainakaan maalinteossa.

-Etukäteen tiedettiin, että Wildin avain onneen on 5v5 pelaaminen ja erikoistilanteet ovat pelkkää selviytymistä. Tämä iski päin näköä myös playoffeissa, hävittiin nämä ihan pystyyn. Tosin mielestäni jäähyjä vihellettiin ylipäänsä liikaa molemmin puolin.

-Pakisto toimi myös pääosin hyvin nuo ensimmäiset kolme ottelua, mutta sieltäkin alkoi sitten tulemaan virheitä. Jollain tapaa toiminassa näkyi kuitenkin se, että ei oltu totuttu pelaamaan Fleuryn tyyliin sopivasti. Reboundien siivoaminen ja ylipäänsä kommunikointi pakkien ja Fleuryn välillä ei herättänyt luottamusta.

-MV-osaston niskaan en lähtisi tätä kokonaisuutta kaatamaan, mutta olisi siellä ollut mahdollisuus ottaa enemmänkin kiekkoa kiinni ja turhan paljon tuli reboundeja.

-Valmennuksella on tässä myös iso peiliin katsomisen paikka. Evason on hyvä jätkä, pelaajat tykkää ja runkosarjassa tulee tulosta. Mutta riittääkö osaaminen playoffeissa? Mielestäni myös valmennuksen on syytä tarkastella reagointikykyänsä ja noille on erikoistilanteille on pakko tehdä jotain.

Pettymys, valtaisa pettymys kuten @Anthoon sanoi. Jos on Toronton faneilla rankkaa ensimmäisten kierrosten kanssa, niin ei tämä ole helppoa Wildinkaan näkökulmasta. Sarja oli rehellinen ja siinä ei nähty mitään suurempia ylilyöntejä tuon Spurgeonin hölmöilyn lisäksi. Kaikki kunnia kuitenkin myös Bluesille ja toivottavasti onnistuvat laittamaan Avsin tiukoille.

Katsotaan tuota tulevaa kesää ja tulevaisuutta ylipäänsä joskus myöhemmin.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ei kannata venäläisten pelaajien suunnata kesäksi ollenkaan enään kotimaahansa.


Onhan tuo Putinin tyrannia aika sekopäistä kun aletaan Pohjois-Amerikassa jääkiekkoa ammatikseen pelaavia venäläisiä tai sinne haluavia rankaisemaan Venäjään kohdistuneista pakotteista kuten Venäjän sulkemisesta ulkopuolelle MM jääkiekosta, Yhdysvaltojen/Kanadan Venäjälle asettamista pakotteista tai aseiden lähettämisestä Ukrainalle.

Normioloissa nämä pelaajat olisivat saaneet vapautuksen armeijasta jo ihan PR syiden takia. Fedotovin ja Kaprizovin tapaukset tuskin jäävät viimeisiksi, mutta iskevät kyllä Putinin valtaklaania lopulta pahasti omaan nilkkaan. Venäjällä on ihan itseaiheutettu mittava ongelma, joka ei parane sillä, että suljetaan väkisin jääkiekkoidoleita pariksi vuodeksi armeijaan. Kremlin uskottavuus hupenee päivä päivältä.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Mielestäni paras tapa tähän on sulkea kaikki venäläiset NHL:n ulkopuolelle. En usko että
NHL siihen lähtee, mutta mielestäni näin tulisi tehdä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eli onko siis Kaprizov ollut 2 kertaa jo Jenkeissä (lentokentällä), josta palautettu takaisin puuttuvan viisumin takia?

Eli tällä kertaa USA:n viranomaisista kyse, jotka eivät taida Wild-faneja olla?

Mystinen tapaus kyllä.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Eli onko siis Kaprizov ollut 2 kertaa jo Jenkeissä (lentokentällä), josta palautettu takaisin puuttuvan viisumin takia?

Eli tällä kertaa USA:n viranomaisista kyse, jotka eivät taida Wild-faneja olla?

Mystinen tapaus kyllä.
Tai sitten on jo venäjällä pysäytetty kun ei ole voimassa olevaa visaa kun kohde jenkeissä ja lentoyhtiö joutuu maksamaan visattoman amerikkaan pyrkivän palautuksen omalla kustannuksellaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tai sitten on jo venäjällä pysäytetty kun ei ole voimassa olevaa visaa kun kohde jenkeissä ja lentoyhtiö joutuu maksamaan visattoman amerikkaan pyrkivän palautuksen omalla kustannuksellaan.

Hesarista:

"Kaprizov on käännytetty Yhdysvalloista takaisin molemmilla kerroilla, The Athleticin lähteet kertovat. Ensimmäisellä kerralla hän matkusti Dubain kautta Yhdysvaltoihin, mutta ei päässyt maahan ilmeisesti siksi, että häneltä puuttuu työviisumi."


Kaikki eri mediathan vissiin tulkitsevat Athleticin-juttua lähteenään, hieman eri sanamuodoin, mutta hieman jää epäselväksi missä ja mitä tapahtunut.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Tässä taitaa nyt sekä Athletic että sitä lainailevat Suomi-mediat tehdä kärpäsestä härkästä. Mm. Kirillin isä on sanonut, että Venäjän armeija ei ole kiinnostunut Kaprizovista ja Kaprizovin opiskelijastatus takaa, että hänen ei tarvitse lähteä suorittamaan asepalvelusta. Miksi Putin edes haluaisi estää suurimpien urheilutähtiensä lähdön? Sehän on loistavaa propagandaa, kun venäläiset tähdet tekevät taikojaan rapakon takana.

Venäjähän nimenomaan ei ole yrittänyt estää Kaprizovia lähtemästä; onhan hän jo kahdesti ylittänyt rajan mutta viisumin puuttumisen takia häntä ei ole Yhdysvaltojen toimesta päästetty takaisin jenkkeihin. Ja molemmilla kerroilla Kaprizov on palannut takaisin Venäjälle, vaikka moisen miljonäärin voisi kuvitella pystyvän suht lokoisasti viettävän odotusajan esim.Karibialla, mistä yritti Yhdysvaltoihin päästä. Näillä tiedoilla en ole huolissani. Kaprizov tullaan näkemään kauden avauksessa, ellei nyt jotain todella dramaattista tapahdu.
 
Tässä taitaa nyt sekä Athletic että sitä lainailevat Suomi-mediat tehdä kärpäsestä härkästä. Mm. Kirillin isä on sanonut, että Venäjän armeija ei ole kiinnostunut Kaprizovista ja Kaprizovin opiskelijastatus takaa, että hänen ei tarvitse lähteä suorittamaan asepalvelusta. Miksi Putin edes haluaisi estää suurimpien urheilutähtiensä lähdön? Sehän on loistavaa propagandaa, kun venäläiset tähdet tekevät taikojaan rapakon takana.

Voi olla härkänen, mutta kyllä tuossa on selkeästi aistittavissa pelaajan taholta jonkinlaista epävarmuutta kun on noin kova kiire lähteä kotimaastaan Yhdysvaltoihin, vaikka uuden kauden alkuun on kuukausia.
 

Gemondo

Jäsen
Miksi Putin edes haluaisi estää suurimpien urheilutähtiensä lähdön? Sehän on loistavaa propagandaa, kun venäläiset tähdet tekevät taikojaan rapakon takana.
Miksi Putin edes haluaisi päästää suurimpien urheilutähtiensä lähteä? Sehän on loistavaa propagandaa, kun venäläiset tähdet tekevät taikojaan mieluummin kotikentällä kuin lähtevät vihamieliseen länteen.

Sitä vain halusin sanoa että Putinin (Venäjän) toimet ja toiveet eivät välttämättä ole aina järjellä tai logiikalla perusteltavissa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Voi olla härkänen, mutta kyllä tuossa on selkeästi aistittavissa pelaajan taholta jonkinlaista epävarmuutta kun on noin kova kiire lähteä kotimaastaan Yhdysvaltoihin, vaikka uuden kauden alkuun on kuukausia.

Hyvä pointti. Ajoitus on kieltämättä erikoinen. Joka tapauksessa mies on takaisin Venäjällä ja tietääksemme ei ole matkalla Siperiaan, vaan vapautuksen turvin odottelee, että viisumiasiat saadaan ratkaistua. Jos häntä olisi varmasti odottanut palvelukseen astuminen, en usko, että mies olisi palannut takaisin.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Talbot ei taida olla mielissään vastuun jakamisesta Fleuryn kanssa, mutta Billy G ei anna hänen agenttinsa välityksellä hyppiä silmilleen yhtään:








En henkilökohtaisesti ymmärrä mitä Guerin näkee Fleuryssa. Fleury oli sanalla sanoen huono pudotuspeleissä, eikä hänen runkosarjansakaan mikään menestys ollut. En sano, ettäkö Talbot olisi mikään sateentekijä mutta onhan tämä nyt aika vittumainen tilanne, kun mies kuitenkin pelasi runkosarjan lopun hyvin vain menettääkseen paikkansa Fleurylle. Toki kahdella ykkösveskarilla kauteen lähteminen luo potentiaalisesti positiivisen kilpailutilanteen, jolla saadaan molempien tekemiseen boostia. Tai sitten mahdollisesti myrkyttää ilmapiirin.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Kohta päästään taas asiaan! Preseason alkaa 25.9 hallitsevaa mestaria Coloradoa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös