Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
On ehkä aika viimein avata tämänkin seuran kausiketju. Kausi käynnistyy ensi keskiviikkona ja Wildin osalta torstaina. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Wild kesällä käveli kuplasta ulos hävittyään Canuckseille.

Niin kuin kaikki varmasti jo tiedämme, tuleva kausi tulee olemaan erilainen kuin aiemmat. Otteluita pelataan vain 56 ja Wild on siirretty läntiseen divisioonaan yhdessä Ducksin, Coyotesin, Avalanchen, Kingsin, Sharksin, Bluesin ja Vegasin kanssa.

Sopimustilanne: Tiedot otettu CapFriendlystä

Hyökkääjät:

Zach Parise (A) 7,538,461 / UFA 2025
Mats Zuccarello 6,000,000 / UFA 2024
Marcus Johansson 4,500,000 / UFA 2021
Nick Bonino 4,100,000 / UFA 2021
Victor Rask 4,000,000 / UFA 2022
Kevin Fiala 3,000,000 / RFA 2021
Marcus Foligno 2,875,000 / UFA 2021
Jordan Greenway 2,100,000 / RFA 2022
Nick Bjugstad 2,050,000 / UFA 2021
Ryan Hartman 1,900,000 / RFA 2021
Joel Eriksson Ek 1,487,500 / RFA 2021
Kirill Kaprizov 925,000 / RFA 2021
Marco Rossi 925,000 / RFA 2023
Nico Sturm 725,000 / UFA 2022

Puolustajat:
Jared Spurgeon (C) 7,575,000 / UFA 2027
Ryan Suter (A) 7,538,461 / UFA 2025
Matt Dumba 6,000,000 / UFA 2023
Jonas Brodin 4,166,667 / UFA 2027
Carson Soucy 2,750,000 / UFA 2023
Greg Pateryn 2,250,000 / UFA 2021
Brad Hunt 700,000 / UFA 2021

Maalivahdit:
Cam Talbot 3,666,667 / UFA 2023
Alex Stalock 785,000 / UFA 2022
Kaapo Kähkönen 725,000 / RFA 2022

Joukkueen suurin muutos on varmasti monivuotisen kapteenin Mikko Koivun lähtö. Niitä saappaita ei ole helppo täyttää, vaikka Koivun rooli kahden viime kauden aikana oli jo pienentynyt. Myös viimevuosien ykkössentteri Eric Staal lähti vaihdossa Marcus Johanssoniin. Katsotaan onko Johanssonista ottamaan (ykkös?)sentterin paikkaa tulevalla kaudella.

Haastajia siihen ei hirveästi ole, sillä suurin heikkous tässä joukkueessa todellakin on keskikaista. Sen muodostaa todennäköisesti nelikko Johansson, Eriksson Ek, Bonino ja Rask. Marco Rossi sitä tulee tulevaisuudessa varmasti helpottamaan, mutta vielä on liian aikaista.

Monta vuotta tässä on odoteltu ja vihdoin se tapahtui, Kirill Kaprizov on tullu Minnesotaan. Odotukset ovat varmasti jokaisella aika korkealla ja toivotaan että kemia löytyy Kevin Fialan kanssa.

Puolustukseen voidaan edelleen nojata, eikä siellä muutoksia ole nähty. Jared Spurgeonista tuli seurahistorian toinen pitkäaikainen kapteeni. Hän on ollut jo muutaman vuoden puolustuksen johtohahmo ja kun viime kaudella tehtiin pitkä ja kallis sopimus, niin tämän nähtiin kyllä tulevan. Ryan Suter on taas vuoden vanhempi, mutta kova usko, että vanha edelleen jaksaa luutia kovalla tasolla. Viime kausi jäi Dumban osalta odotuksiin nähden vaisuksi, joko tämä kausi toisi jackpotin?

Maalivahdeista vielä sen verran, että Cam Talbot ja Alex Stalock varmasti jakavat vastuun kaudella ja Kaapo Kähkönen stunttaa sitten tarvittaessa.

Ensimmäinen kerta allekirjoittaneelle, kun avasin ketjun, joten olkaa armollisia.
 
’’Tein viime kaudella muutaman maalin, niin kaikki luulivat heti, että mä oon joku saatanan maalipyssy.’’ - Komarov kaudesta 2015-16

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Pitkästä aikaa miekenkiintoinen kausi tulossa Wildin osalta. Kapri Kirka ja Fiala kiinnostavat itseäni sekä Rossi ja Kähkönen. Itse en luota Talbottiin yhtään ja uskonkin että Kähkönen saa aika paljonkin vastuuta kauden edetessä.
 
"I was Kalevi"

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tuleva kausi Wildin kannattajana on itselleni ainakin tietynlainen uuden alku. Pitkäaikainen State of Hockeyn kapteeni Mikko Koivu poistui joukkueen vahvuudesta ja jatkaa uraansa ainakin yhden kauden verran Columbuksessa. Viimeiset 15-vuotta joukkue on tunnettu sekä hyvässä, että pahassa Koivun joukkueena. Se kaikkein kirkkain eli Stanley Cup jäi saavuttamatta, mutta hänen hallussaan on lukuisia seuraennätyksiä ja monia kausia yhtenä NHL:n parhaista kahden suunnan senttereistä. Koivu sai Wild-uransa aikana todella paljon kuraa niskaan siitä, että ei pystynyt johdattamaan joukkuettaan pitkälle playoffeissa. Tässä on tietysti kapteenilla aina jonkinlainen peiliin katsomisen paikka, mutta järjellä ajateltuna organisaation tarjoamat palaset hänen ympärillään eivät myöskään ole olleet ihan täysin priimaa. Joka tapauksessa tämä on se kaveri, joka ainakin aikoinaan itseni johdatti tämän hienon seuran kannattajaksi. Toivottavasti Koivu saa Columbuksessa uralleen sen viimeisen kruunun ja joskus tulevaisuudessa paitansa Xcel Energy Centerin kattoon. Kiitos Mikko Koivu.

Kuten kaverit ylempänäkin sanoi, niin tämä kausi on kyllä pitkästä aikaa mielenkiintoisin Wildin kannattajalle. Kokoonpanoa on tuuletettu oikein kunnolla, vanhoja pukukopin liidereitä on Koivun ja Staalin johdolla on laitettu sivuun. Tilalle on tuotu muun muassa lupaavia nuoria, kunnossa oleva Bjugstad ja sentterilaituri Johansson.

Isoimpina asioina joukkueelle näen kuitenkin sen, että vihdoin saamme Kirill Kaprizovin kokoonpanoon. Kirkan ja Fialan ympärille on hyvä lähteä rakentamaan parempaa tulevaisuutta hyökkäyksen osalta. Lisäksi sieltä on tulossa draftissa Wildille asti tippunut timantti Marco Rossi. Rossi vaikutti draftin aikaan nähtyjen kuvien, videoiden ja haastatteluiden perusteella melko valmiilta paketilta, niin henkisesti kuin fyysisesti. Viime kuukaudet on kuitenkin ollut vähän vaikeampia, vaikka Rossi pääsi U20 kisoissa esintymäänkin. Ennen kisoja Rossi sairasti koronan ja nyt ennen leiriä ilmeisesti loukkaantunut ja tämän takia debyytti tulee viivästymään.

Tähän kauteen omat odotukset joukkueelta ovat melko maltilliset. Wild tulee taas pyörimään todennäköisesti tutulla paikallaan playoff-viivan tuntumassa. Odotan enemmän kehitystä satunnaisilta yksilöiltä, tässä muutama mainitakseni.

-Kaapo Kähkönen, saa varmasti startteja Talbotin takaa ja uskon, että kääntää tuon taistelun omaksi edukseen.

-Matt Dumba, tämä on se jackpot-kausi, kun kaveri saa toivottavasti pelata ehjänä ja tulee olemaan iso palanen Wildin puolustusta ja etenkin ylivoimaa. Dumba pyörinyt nyt harjoituksissa tosiaan tuossa Wildin 1 yv.ssä ja kun siinä kavereina ovat Fiala, Kaprizov, Parise ja Spurgeon, niin uskoisin tulosta tulevan, taululle 20+25.

-Jordan Greenway, tältä kaverilta on kesän aikana kuulemma kilot karisseet ja on ottanut urheilijan elämäntavat käyttöön. Tämä toivottavasti näkyy myös kentällä. Arkuus pois, nyt rymistellään! Siinä sivussa taululle 10+25.

-Marco Rossi, toivottavasti saa itsensä pikaisesti kuntoon ja pääsee näyttämään mihin rahkeet riittävät. Tynkäkaudesta johtuen 6 peliä saa pelata ylhäällä, ilman että sopparista palaa vuosi. Hyvä mahdollisuus ottaa paikka jo tällä kaudella, taululle 5+15.

-Kirill Kaprizov, tämä kaveri pelasi käytännössä KHL:n läpi alle 24 vuotiaana. Sopeutuminen pieneen kaukaloon ja pelinopeuteen tulee varmasti olemaan suurimmat haasteet, mutta en epäile hetkeäkään etteikö ne hoituisi. Tulee saamaan isoa vastuuta alusta alkaen ja tulee vastaamaan siihen, taululle 20+25 ja Calder taskuun.

Kapteeni ulos – Kuningas sisään. Kiitos Koivu ja tervetuloa Kaprizov
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hyvä avaus kausiotsikolle ja hyviä kommentteja yllä. Eipä tässä paljoa ole lisättävää tässä vaiheessa, sillä tosiaan varsin uuden edessä ollaan (poislukien Parisen ja Suterin mammuttisopimukset, joista erityisesti ensinmainitusta näkee kyllä painajaisia toistuvasti...)

Muutamia ajatuksia tässä vaiheessa, ennen kiekon putoamista Wildin kohdalta jäähän:
- Tuo keskikaista kyllä hirvittää. Johansson, Eriksson-Ek, Bonino, Rask, Rossi, Bjugstad, Sturm. Kaipa tuo on jotenkin fiksusti toimiston puolella suunniteltu, mutta itse en uskaltaisi noita kokeneempia rankata kolmosketjun senttereitä korkeammalle tänä päivänä, Eriksson-Ek kaipaisi todellista läpimurtoa, jota on jo parilla kaudella odotettu ja Rossi on vielä katsomaton kortti tässä kohtaa. Kivahan se olisi kyllä olla tässä ihan väärässä ja huomata, että Johansson ja Bonino menisivät kärkiketjuissa, "junnut"* olisivat yllättävän kypsiä tontille, Bjugstad löytäisi vanhojen Gopher vuosien vireen vielä ja Raskista saataisiin edes puoli koria kiekkoja.
- Marcus Folignon uusi soppari - 3,1 miljoonaa ja kolme vuotta. Kyllä on nykyään nelosketjun av-pelaajat kalliita. Ehkäpä tuossa sopimuksessa oli kilohinta kyseessä.
- Tuo Fiala-Kaprizov duo kiinnostaa todella paljon. Toivotaan, että heillä lähtee kulkemaan yhdessä ja joku kelvollinen sentteri tuohon väliin saadaan jostakusta leivottua. Jotain pätkiä Wildin sisäisistä harkkamatseista vilkuilin, niin kyllä tuo Venäjän poika on aikamoinen maestro.

Odotukset ovat varsin matalalla ja kyynisyyttä löytyy, mutta toisaalta kivahan se on myös nähdä ilman sen kummempia odotuksia mitä tästä tulee ja mitä tuoreemmilla kavereilla on tuoda pöytään!

*Sturmikaan enää mikään poikanen ole...
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Jos jollain Wildiä seuraavalla olisi heittää vähän tietoa noista kentällisistä. Tuo Dailyfaceoff yleensä näyttää aika hyvin kentälliset oikein, ( Linkki ) niin Fiala ja Kaprizov on eri kentissä. Tuo ylivoima koostumus on hieman mielenkiintoinen, kun siinä ei ole sentteriä ollenkaan. Toki jotenkin ymmärtää, kun ei tuola oikein liene sellaista sentteriä olekkaan.
 
-

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos jollain Wildiä seuraavalla olisi heittää vähän tietoa noista kentällisistä. Tuo Dailyfaceoff yleensä näyttää aika hyvin kentälliset oikein, ( Linkki ) niin Fiala ja Kaprizov on eri kentissä. Tuo ylivoima koostumus on hieman mielenkiintoinen, kun siinä ei ole sentteriä ollenkaan. Toki jotenkin ymmärtää, kun ei tuola oikein liene sellaista sentteriä olekkaan.

Näillä linkkaamillasi kentillä on tosiaan reenattu ja lähdetään todennäköisesti ensi yön kamppailuun.
Parise on ottanut harjoituksissa aloituksia ja toimii tuossa roolissa myös tuossa ylivoimassa. Viime kaudella Parisella 53 % voitettuja, tosin aloituksia alle 100.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Jos jollain Wildiä seuraavalla olisi heittää vähän tietoa noista kentällisistä. Tuo Dailyfaceoff yleensä näyttää aika hyvin kentälliset oikein, ( Linkki ) niin Fiala ja Kaprizov on eri kentissä. Tuo ylivoima koostumus on hieman mielenkiintoinen, kun siinä ei ole sentteriä ollenkaan. Toki jotenkin ymmärtää, kun ei tuola oikein liene sellaista sentteriä olekkaan.
Laitan tähän alle nuo linkin takana olevat kentälliset:

Parise - Bjukstad - Kirka
Johansson - Bonino - Fiala
Greenway - Eriksson Ek - Foligno
Sturm - Rask - Hartman

Suter - Dumba
Spurgeon - Brodin
Pateryn - Soucy

Talbot
Kähkönen

Kurioositeettina näyttäisi olevan Parise keskellä ykös ylivoimassa Fialan ja Kirkan kans. Jos nämä nyt pitää kutinsa..
(Edit. @Nelone mainitsikin asiasta ansiokkaasti edellisessä viestissä..).
 
Viimeksi muokattu:
"I was Kalevi"

WildBoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ketjuruletti alkoi pyöriä kolmannessa erässä.
Ykkönen näytti kääntyvän muotoon Kaprizov - Rask - Fiala.
Vielä ei palaset loksahtanu kohdilleen...

Posia
+ Kaprizov, tähti on syttynyt
+ Fiala, vaikka posket vähän pyöristyny offseasonilla, luistin kulki ja veto on karmea
+ Talbot, hyvä päivitys Dyubnikkiin, vaikkei mikään sateentekijä olekkaan
+ Brodin, paras puollustaja, voittaa kaikki kaksinkamppailut ja avaa peliä hyvin
+ Dumba, puollustupäässä vaikeaa, mutta pääsi laukomaan hyökkäyspäässä
+ Foligno - ErikssonEk - Greenway, kovaa peliä ja taistelua, Folignolle hieno maali, tietysti tämäkin ketju hajotettiin kolmanteen erään

Negaa
- Bjugstad todella huono, putosi nelosketjun sentteriksi kolmannessa erässä
- Suterilla vaikeaa, harhasyöttöjä, kiekko hukku omituisesti jalkohin jne
- Ykkössentteri tarvitaan jostain, niin kuin aiempinakin kausina
 

Robu

Jäsen
Tästä on puhuttu vuosikaudet ja usein ei jaksanut edes odottaa tätä, koska se ei tuntunut saapuvan koskaan. Kiril the Thrill ei pettänyt. Vaikka suomalaiset ovat siirtyneet pitkälti sivuun Wildin näyttämöltä, on joukkue kiinnostavampi kuin koskaan.
 
Show me a good goalie and I'll show you a good coach.

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
+ Talbot, hyvä päivitys Dyubnikkiin, vaikkei mikään sateentekijä olekkaan
Tästä hieman eri mieltä. Itse laittaisin nuo kaikki kolme maalia joko osittain tai kokonaisuudessaan Talbotin piikkiin. Ensimmäinen maali todellista pelisilmättömyyttä. Kun erää on pari sekuntia jäljellä niin kyllä se kiekko pyyhkäistään pois vaara-alueelta, eikä jäädä tupeloimaan maalin edessä. Toinen maali, mites se kiekkokontrolli? (Okei, joku sanoisi, että huonoa tuuria, mutta hyvä maalivahti on lukenut ennakkoon mihin suuntaan kiekkoa voi torjua. Aikaa kuitenkin oli lukea tilanne.) Kolmas maali. No jos tykkää katsella hylkeiden lyllerrystä jäällä niin sitten oli viihdettä, mutta maalivahti voisi edes pyrkiä takaisin torjunta-asentoon.

Hirveetä myrkytystä ja nillitystä allekirjoittaneelta, mutta sanotaan nyt isona posina, että toi venäläinen panssarivaunu sopii kyllä omaan silmään hyvin tuonne pieneenkin kaukaloon!
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Kiitoksia Anthoolle ketjun avauksesta ja höpistään tässä välissä itsekin pari sanaa.

Aika samasta puusta veistetty molemmat pelit. 1-3 tappiolla kolmannessa erässä, tasoihin ja ohi jatkoajalla. Ensimmäisen pelin näin kokonaan ja tähän toiseen heräsin, mutta nukkumatti vei mennessään, ennen ensimmäisen erän päättymistä. Urpona sitten spoilasin lopputuloksen itselleni aamulla, joten tyydyin ihmettelemään vain highlightsit.

Kaprizov on melkoinen seppä. Toki oli hieman helisemässä tässä toisessa pelissä, mutta saanee nuo muutamat kriittiset kiekonmenetyksensä anteeksi, koska oli taas herra ja hidalgo jatkoajalla.

Tuo jälkimmäinen peli taisi olla aikamoinen "heartbreaker" kalifornialaisille, kun n. sekunti ennen loppua Minnesota tasoittaa ja vie sitten extrapisteen jatkoilla. Ei varmaan vituta.

On kyllä todella hassun näköinen tuo tuleva otteluohjelma. Seuraavaksi pari peliä Anaheimia vastaan, sitten pari peliä San Josea vastaan ja taas pari peliä Los Angelesia vastaan. Ehtiikö tässä kyllästymään, kun katselee vain samoja jengejä koko ajan? Vai ehtiikö tässä jopa syntyä pientä rivalrya? Kalifornian jengien jälkeen olisikin peräti 4 peliä putkeen Coloradoa vastaan, joten siihen "sarjaan" ainakin povaan ylilyöntejä ja tulta ja tappuraa.

Nyt vain kauden suurimpana toiveena pidän sormia ja varpaita ristissä, että nämä nuoret tykit saavat pelata terveenä. Tämä ei ole jinxaus.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Voittohan sieltä räpsähti Kähkösen kauden avauspelissä.

Ensimmäinen peli Ducksia vastaan jäätiin nollille, mutta tällä kertaa tuli muutama maalikin. Ensimmäinen erä oli suoranaista Wild dominointia, josta ei sitten toisessa erässä ollut enää tietoakaan. Kolmannessa tehtiin tarvittavat voittoon. Kähkönen oli ehkä hieman hutera maalinsa suulla ja ensifiilis on, ettei poika ehkä ole vielä(kään) valmis ottamaan isompaa vastuuta.

Itse katselin tarkemmalla silmällä lähinnä tuota kolmatta erää, josta nyt ei mitään älyttömän erikoista jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Kirill Kaprizov on nyt saanut ensimmäisen vierasrundin vyönsä alle ja samalla maalannut ensimmäiset piirtonsa NHL-jäillä. Vakuuttavaa on ollut, vaikkei kaikki pelit ole ihan yhtä lennokkaita olleet, kuin tuo 3-pisteen debyytti.

Rossin tilanne onkin sitten hiema nihkeämpi. Nuorukaisellehan povattiin jopa jonkinlaista vastuuta NHL:n puolelle tällä kaudella, mutta U20 turnauksessa alkanut poissaolo on ilmeisesti oletettua vakavampi ja saattaa jopa tarkoittaa koko kauden missaamista. HFboardsilta lueskelin, että Rossilla on mahdollisesti sydämessä häikkää, koronan jälkitaudista johtuen ja kaveri on aika romuna. Nämä siis on käsittääkseni vahvistamattomia spekulointeja. Iso harmi.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Neljä peliä takana ja näistä kaivettu kolme voittoa. Ennakkoon tämä oli toisaalta odotettavissa, koska vastassa oli heikot Kings ja Ducks. Maaliero näistä peleistä 11-9, kertoo siitä että on onnistuttu kääntämään tiukkoja pelejä kotiin.

Kähköseltä tosiaan kauden avauspeli ja myös minun mielestäni melko haparoivan oloista välillä. Toki täytynee muistaa, että Kaapo ei ole ihan hetkeen päässyt pelaamaan, joten varmempia otteita on odotettavissa. Tosin voitto on aina voitto, hyvä näin.

Dumba oli ymmärretty siirtää takaisin ykkös yyveeseen, mikä on mielestäni ainoa järkevä ratkaisu tuon laukauksen takia. Maalia ei 1yv onnistunut taaskaan tekemään, mutta 2yv sitten väsäsi edes yhden. Kokonaisuudessaan 20 ylivoimaa siihe ensimmäiseen maaliin vaadittiin. Parempaa on ylivoimankin osalta odotettavissa, kun Kaprizov saadaan ajettua vielä paremmin sisään ja synergiat saadaan kohdilleen.

Kaprizov näyttänyt alusta alkaen, että kuuluu tähän sarjaan. Pisteitä ei ole tuon ensimmäisen pelin jälkeen iha samaa tahtia tullut, mutta silti vakuuttavat viisi pistettä ensimmäiseen neljään peliin. Fiala väläyttelee ja tekee helvetisti töitä, mutta vielä on hieman yllättäen pistetili avaamatta. Huonoa tuuria myös paljon, mutta eiköhän sieltä ala kohta pisteitäkin ropisemaan.

JEE:n johtama kolmos kenttä Greenway - JEE - Foligno on ollut kokonaisuudessaan paras näissä ensimmäisissä peleissä. Greenway on selkeästi ottanut ainakin jonkinlaisen askeleen eteenpäin. Tämän kolmikon rouhinta tuntuu toimivan hyvin molemmissa päissä.

Tulevaisuus näyttää paljon valoisammalta tässä kohtaa, kuin viime kaudella samaan aikaan.

Rossin poissaolo on valitettavaa ja paljon on huhuja liikkunut tosiaan tuosta, että liittyisi Covidin jälkitautiin, sydänlihastulehdusta on muun muassa heitelty ilmoille. Täytyy nyt toivoa, että kaveri saa itsensä täyteen kuntoon vaikka se sitten vaatisi koko kauden. Tulossa olisi pelottavan kuuloinen kolmikko Kaprizov - Rossi - Fiala tulevaisuutta ajatellen.

Seuraavaksi päästään kotikaukaloon ja vastaan luistelee Sharks. Dubnyk saa varmasti myös toisen pelin noista itselleen, katsotaan miten tällä kaudella koppi tarttuu hai-paidassa.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Otetaan vielä muutama poiminta Wildin prospecteista ja heidän menosta muissa sarjoissa.

Matthew Boldy (LW 2019 #12)
Boldy ollut kuin uudesti syntynyt tällä kaudella. Kaveri oli dominoivassa roolissa jo u20 kisoissa tehden tehot 5+2 seitsemään peliin. Fyysinen kokonaisvaltainen peli, pehmeät kädet ja hyvä laukaus erottui hyvin edukseen kisoissa. Palkintona tästä kulta kaulassa kotiin. Boldy pelaa tälläkin kaudella Boston Collegen riveissä ja siel napsunut kahdeksaan peliin tehot 4+7.
Lupauksia herättävät otteet ja saa nähdä saako jo ensi kaudella näytönpaikan ylhäällä.

Marat Khusnutdinov (C 2020 #37)
Khusnut esiintyi myös venäjän u20 joukkueessa ykkössentterinä tottakai, laidoillaan pääosin Podkolzin ja Amirov tai Afanasyev.
Seitsemään peliin tehot 2+3 ja hyvää kahdensuunnan peliä, tosin tämä ei venäjän osalta riittänyt kuin sijalle 4.
Suhteellisen pieni kaveri (176/76), mutta nopea kuin mikä, osaa hahmottaa koko kentän peliä hyvin, rytmittää peliä hyvin oivaltavilla syötöillään ja pelaa kokonaisuudessaan hyvin molempiin päihin.
Suurimmat kehityskohteet varmaankin juuri fysiikassa ja pääosin onkin kausi mennyt VHL:ssä/MHL:ssä näissä 13 peliin tehot 4+11. Päässyt pelaamaan myös SKA.n riveissä haja minuutteja, mutta pääosin ylimääräisenä hyökkääjänä.

Alexander Khovanov (C 2018 #86)
Khovanov oli viime kaudella järkyttävässä vireessä QMJHL:ssä tehden 51 peliin tehot 32+67.
Täksi kaudeksi palasi takaisin venäjälle ja tarkoituksenaan murtautua Kazanin KHL joukkueeseen. Sai kauden alkuun 7 peliä alle, mutta ei onnistunut pisteiden teossa ja ilmeisesti tästä meni sitten niin pahasti pää jumiin, että siellä tuli jotain kränää valmennuksen tai muiden pelaajien kanssa. Tästä palkintona sai siirron Kazanin VHL joukkueeseen ja siellä tehnyt 22 peliin 5+11.
Tässä kaverissa on potentiaalia, mutta tuo Venäläinen temperamentti on sotkenut tätä kautta. Eiköhän Khovanov kuitenkin laita pakettinsa kasaan ja en usko että mistään pukukopin syövästä on kuitenkaan pelkoa, kun johdatti kapteenina Venäjän u20 joukkueen hopealle 2020.

Brennan Menell (D Varaamaton)
Menell dominoi viime kaudella AHL:aa miten tahtoi tehden 57 peliin 5+42 Iowa Wildin riveissä.
Täksi kaudeksi tämä hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja uskoi KHL:n kehittävän häntä parhaiten jatkoa ajatellen ja signasi Dinamo Minskin riveihin. Viime kauden hurmos jatkunut tällä kaudella myös KHL:ssä 35 peliin 5+23 puolustajan paikalta antaa ihan hyvät eväät tulevaisuuteen.
Saa nähdä saako ensi kaudella näytönpaikan Wildin riveissä, tähän vaikuttaa varmasti paljon myös tuo tuleva laajennusdrafti ja sen tuomat muutokset joukkueeseen.


Paljon muitakin mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä löytyisi Wildin listoilta, mutta siellä on Adam Beckmanin ja Calen Addisonin johdolla niin monella pelit tältä kaudella alkamatta, että otetaan niihin kiinni kun saadaan vähän enemmän näyttöjä.
Kokonaisuudessaan tämä Wildin prospect pool näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja moni näistä mainituista tulee varmasti saamaan tulevaisuudessa näytönpaikan myös ylhäällä.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Napataas taas pientä päivitystä Wildin menosta. 8 peliä takana ja näistä 5 voittoa. Aikaisemmat pelit (Sharks x2 ja Kings) tuli katseltua vain koosteiden kautta, mutta pari voittoa onnistuttiin niistäkin kaivamaan. Tosin esitykset olivat ilmeisesti melko vaihtelevia.

Viime yön kamppailu Kingsiä vastaan tuli katsottua ja sanoisin, että ensimmäisessä erässä nähtiin parasta Wildia tällä kaudella. Foligno tiputti hanskat heti ottelun alkuun ja siitä saatiin hyvä hurmos joukkueelle. Dumba jakoi ensimmäiseen 6 minuuttiin 4 taklausta, sisältäen yhden todella komean avojääpommin. Johansson, Kirka ja Fiala iskivät maalit mieheen ja ensimmäisen erän jälkeen lukemat 3-0.

Toinen erä aloitettiin parilla jäähyllä, ensimmäisestä selvittiin parilla Kähkösen isolla seivillä, mutta jälkimmäisestä pääsi Kings kaventamaan. Tämän jälkeen päästiin kokeilemaan omaa ylivoimaa, mutta huonolla menestyksellä kuten koko alkukaudella.
5 minuutin kohdalla nähtiin pelottava tilanne, kun Fiala ajoi Royn pää edellä laitaan. Roy pääsi kuitenkin omin jaloin kaukalosta pois, mutta Fiala lähti samalla suihkuun. Tästä seuranneesta ylivoimasta Kings rokotti taas ja peli 3-2. Erän loppuun Bjugstad onnistui tekemään tärkeän 4-2 osuman.

Kolmannen erän alkuun JEE jatkoi hyviä otteitaan ja painoi röyhkeästi Wildin 5-2 johtoon. Wild pääsi myös pari kertaa ylivoimalle, mutta ne eivät vieläkään tuottaneet tulosta. Kings kaunisteli lukemat oman ylivoimansa jälkeen 5-3. Kokonaisuudessaan viihdyttävä matsi ja paljon tapahtumia.

Seuraavaksi sitten 4 peliä Avsia vastaan. Saa nähdä miten tuosta kalliovuoren poikien karusellista selvitään.

Pari poimintaa vielä.

-Kaprizov on joka puolella kenttää. Tekee omalla liikkeellään jatkuvasti tilaa muille ja rakentaa lähes tyhjästä paikkoja itselleen. Lisäksi tässä viimeisimmässä ottelussa osoitti myös kovuutensa taklausten muodossa.

-JEE alkaa näyttämään nuorelta Koivulta. Hyvää peliä molempiin päihin ja hänen ympärillään olleet kentät ovat olleet lähes poikkeuksetta Wildin parhaita. Tässä viimeisimmässä sai laidoilleen Kirkan ja Johanssonin ja tuntui, että Johansson alkoi tämän avulla löytämään enemmän säveltä.

-Greenway ottanut niitä steppejä mitä toivottiinkin, ensimmäiseen 8 peliin 7 pistettä ja nyt hän käyttää sitä kroppaansa hyödyksi.

-Kähkönen saanut paljon vastuuta Talbotin ollessa loukkaantuneena ja otteet ovat olleet ihan hyviä siihen nähden, että ensimmäistä täyttä kauttaan ylhäällä. Kaapolla tuo maalinälkä tuntuu olevan myös Ovechkinin tasolla, koska lähtee pelistä toiseen hakemaan hyvin rohkeasti maalia tyhjiin. Tämän pelin lopussa se sitten oli kostautua, kun Kaapo onnistui vispaamaan kiekon katsomoon ja Wild jäähylle. Toivotaan että saisi pian apinan pois niskastaan, hehe.

-Fiala joutuu kuultavaksi tuosta taklauksestaan ja eiköhän sieltä ole ottelu tai pari pelikieltoa luvassa, iso menetys tuleviin peleihin.

Lopuksi vielä päivitystä Rossin tilanteeseen. Hfboardsille oli joku linkannut (NHL-Hoffnung Rossi fällt noch zumindest bis März aus) lisätietoa hänen tilanteestaan ja on ainakin omaksi yllätyksekseni Itävallassa(?) parantelemassa mysteeri loukkaantumistaan.
"On Austrian news sites his father was interviewed and mentioned Marco being out till at least march. He is currently recovering at home in Austria. He said his medical issues are under control and he is on a good way of recovery."
Anyways, toivotaan että pitää paikkansa ja toipuminen on hyvässä vauhdissa.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Lopuksi vielä päivitystä Rossin tilanteeseen. Hfboardsille oli joku linkannut (NHL-Hoffnung Rossi fällt noch zumindest bis März aus) lisätietoa hänen tilanteestaan ja on ainakin omaksi yllätyksekseni Itävallassa(?) parantelemassa mysteeri loukkaantumistaan.
"On Austrian news sites his father was interviewed and mentioned Marco being out till at least march. He is currently recovering at home in Austria. He said his medical issues are under control and he is on a good way of recovery."
Anyways, toivotaan että pitää paikkansa ja toipuminen on hyvässä vauhdissa.
Rossi on tosiaan nyt Wildin tiedotuksenkin mukaan palannut Itävaltaan, ellei ole siellä jo pidempään ollutkin. Alkuperäinen suunnitelma, jossa Rossin oli tarkoitus palata maaliskuussa jenkkeihin on ilmeisesti haudattu ja minkäänlaista aikataulua Rossin paluulle ei ole. Tämän kauden pelit on siis pelattu Rossin osalta, ellei koe ihmeparantumista. Marraskuussa sai tartunnan ja ehti tuossa välissä pelaamaan puolikuntoisena U20-kisatkin.

Toivottavasti saa itsensä kuntoon. Olisi sääli menettää tuon tason lupaus ja pelaaja.

Positiivisempana asiana on kyllä piristävät nuo Wildin paidat North Starsin väreissä. Ei voi kuin tykätä.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Aika jännä, etten ole kuullut sanaakaan puhuttavan Zuccarellosta kausiennakoissa ja hänen vaikutuksestaan Wildiin. Sitten kaveri tulee käsileikkauksen jälkeen liikkuvaan junaan, tekee neljään otteluun 2+5 ja saa ketjukaverinsa pelaamaan paremmin. On kyllä sähäkkä kaveri tämä Norjan little big man.
 
– En koskaan myy Jokereita, koska sitä omat lapseni eivät antaisi ikinä anteeksi, Harkimo vakuutteli.

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Aika jännä, etten ole kuullut sanaakaan puhuttavan Zuccarellosta kausiennakoissa ja hänen vaikutuksestaan Wildiin. Sitten kaveri tulee käsileikkauksen jälkeen liikkuvaan junaan, tekee neljään otteluun 2+5 ja saa ketjukaverinsa pelaamaan paremmin. On kyllä sähäkkä kaveri tämä Norjan little big man.
Upea paluu kokoonpanoon Zuccarellolta. Viime kaudella jäi ihan hyvistä tehoista (15+22) huolimatta vähän vaisu kuva itselle. Suurimmaksi osaksi varmaan juuri tuon loukin takia ja sen, että Zuccarellolle hyvänä pelinrakentajana ei oikein tuntunut löytävän sitä hyvää snaipperia rinnalle. Ennen kautta liikkui kuitenkin juttua siitä, että saatettaisiin istuttaa paluunsa jälkeen juuri Kaprizovin viereen, tästäkin olin ainakin itse hieman epäileväinen. Hyvin näyttää kuitenkin kemiat synkkaavan ja tästä hyvänä osoituksena tuo Wildin viime yön toinen maali. Rask asetettu nyt tuohon kenttään sentteriksi, mikä viime kauden jälkeen olisi herättänyt lähinnä hymähdyksiä, mutta meno näyttää nyt todella hyvältä. Voi hyvillä mielin myöntää, että onneksi omat odotukset on osoitettu vääriksi.

Wild on tullut väkevästi takaisin pienen koronan aiheuttaman breikin jälkeen ja joukkue viilettääkin nyt kolmen ottelun voittoputkessa.
Laajuutta ja positiivisia yllätyksiä löytyy joukkueesta tällä hetkellä paljon. Ne joilta odotan enemmän ovat tällä hetkellä Dumba ja Parise.

Kaapo on saanut paljon vastuuta ja hoitanut oman osansa mallikkaasti. Talbot oli jo viime yönä penkillä ja tulee varmasti seuraavissa peleissä jakamaan vastuuta maalinsuulla.

Calen Addison sai muutaman pelin ylhäällä ja samalla hoidettua debyyttinsä pois alta. Kaveri pelasi oikein mallikkaasti, vaikka ei pisteille päässytkään. Noiden muutaman pelin perusteella Addison tulee tekemään hyvän uran ylhäällä.

Loppuun vielä pakolliset Rossi terveiset. Parempaan suuntaan ollaan menossa ja nyt vain terveitä päiviä ja akkujen lataamista Itävallan auringon alla.

 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Kähkönen on ollut nyt pari peliä aikamoinen herra ja hidalgo! Ja Zuccarello, herran jestas missä iskussa mies on ollut paluunsa jälkeen. Ilmeisesti tuo vamma oli sitten suurimpana syynä tuohon viime kauden pettymykseen, koska tuo viidessä pelissä nähty Zuccarello on eri pelaaja.

Kaprizov jatkaa Calder-suosikkina ja on selkeästi saanut koko ajan lisää itseluottamusta, mitä enemmän on pelejä tullut alle. Pieni hiljaisempi ajanjakso tuntuu nyt taaksejääneeltä elämältä, kun Zuccarello toi omalla tekemisellään hyvän vastinparin 97:lle ja Rask tuntuu uudelleensyntyneeltä. Toki vielä on liian aikaista herätellä toiveita, että nämä jampat olisivat pysyvämpi tulosyksikkö, mutta hyvältä näyttää.

En aikuisten oikeasti halua haukkua ketään joukkueessa juuri nyt. Se on todella harvinainen tilanne. EEK, Greenway ja Foligno - liigan paras rymistelyketju. Uskallan näin väittää. Greenway on kyllä tehnyt upeaa duunia offseasonilla ja oikeasti ottanut onkeensa. Miestä on kritisoitu laiskasta harjoittelusta, mikä on myös lyhyen uransa ajan heijastunut peleihin; kun miehellä on draivi päälle, on hän pysäyttämätön voima, mutta seuraavassa pelissä tai jopa vaihdossa, on yksi löysimmistä pelaajista mitä olen nähnyt. Tämä ominaisuus on nyt hiottu miehestä pois. Siihen vaadittiin muutosta sekä yleisessä asenteessa että fysiikassa.

Foligno on ollut suosikkini siitä asti, kun tieto miehen signauksesta kantautui korviini. Buffalo-ajoista muistan miehen todella hyvin ja erityisesti miehen pugilistin taidot. Folignoja pitäisi olla liigassa enemmän. Ei hän mikään lumihiutale ole, mutta sen lisäksi että mies on yksi liigan parhaista knekkailijoista, on hän ihan vitun hyvä jääkiekkopelaaja. Äijä pelailee tuollaista 15-16 minuuttia illassa, tappaa jäähyjä on jäätävillä pommeillaan jatkuvasti piikkinä vastustajien lihassa. Pistetahtikin on siinä ohessa uran parasta. Vielä palatakseni Folignon nyrkkeilytaitoihin, sen lisäksi, että mies on aikamoinen eläin, on hän myös pirun tyylikäs. Edellisessä pelissä Sharkseja vastaan, nuori venäläinen Knyzov erehtyi heittämään hanskansa pois Folignoa vastaan ja jälki oli melko rumaa. Ainoa vaan, että se olisi voinut olla ihan helvetin paljon rumempaa, mikä Foligno olisi antanut palaa sydämensä kyllyydestä; mies nimittäin itse viittoi kesken tappelun tuomarit tulemaan väliin, kun venäläisellä oli jo silmäkulma pahasti auki eikä lyömisestä meinannut tulla mitään. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta kun herra Foligno himmailee nuorempaa vastustajaa vastaan.


Jotta en nyt pelkkää posia jaa ja omaan tuttuun tyyliini pääsen edes vähän negailemaan, niin Parisea ja Dumbaa kaipaisin peleihin mukaan. Viime yön pelissäkin parhaiten jäi mieleen se, kuinka Dumba ajoi avojäänpommin vastustajasta ohi ja suoraan joukkuekaveri Ryan Hartmania naamaan. Onneksi Hartman ei tuosta loukkaantunut, vaan oli hyvässä vireessä jo seuraavassa erässä.

Hartman on muuten myös pelaaja josta tykkään aivan helvetisti. Todella aliarvostettu pelaaja omassa päässä ja osaa myös tuon vastustajan saamisen raivon partaalle erittäin hyvin. Mukavasti on Ryanillekin pisteitä ropissut.

Mutta lopetan nyt tähän tällä erää, koska pian käyn jokaisen pelaajan yksitellen läpi, eikä sellaista jaksa tässä vaiheessa kukaan lukea. :)
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild

Tuossa vähän viikonlopuksi lukemista JEEstä. Loistava juttu kaiken kaikkiaan ja kertoo paljon kaverin arvosta joukkueelle. On kyllä ottanut ison askeleen tällä kaudella. Numeroiden ja myös eyetestin perusteella on hienoa huomata, että Mikko Koivun jalanjäljissä kasvoi tämän luokan kaveri. Toki kausi on nuori ja otos melko pieni, mutta ollut hieno huomata että JEE on täyttänyt ne saappaat mitkä Evanson on ollut hänelle valmis tarjoamaan tällä kaudella.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Joukkue takoo tällä hetkellä hyvää tulosta! Paluu kotikaukaloon ja kaksi voittoa Vegasista ja mikä parasta todella fresheillä esityksillä.

Kaapolle edellisessä uran ensimmäinen nollapeli ja hän kasvatti henkilökohtaisen voittoputkensa jo 8 otteluun. Ensimmäistä täyttä kauttaan ylhäällä pelaava Kähkönen pelaa tällä hetkellä vakuuttavasti ja jos nämä otteet jatkuvat, niin Calder keskusteluissa voi hyvin olla Wildin porukasta KK x 2.

Joukkueen meno on ylipäänsä todella freshin näköistä ja kaikesta huomaa, että viime kauden jälkeen pukukopissa tehty tuuletus on tehnyt pelkästään hyvää. Jollain tapaa tämä nykyinen peli-ilme ja itseluottamus tuo mieleen 2016-2017 kaudella nähdyn 12 ottelun voittoputken. Nyt vain tuntuu, että tämä flow on kestänyt koko kauden vaikka tappioita on välillä tullutkin. Joukkueen peli on paljon hyökkäysvoittoisempaa ja luovempaa kuin edellisillä kausilla. Viime yön lähetyksessä otettiin hyvin esiin tuo, että pelaajat vaihtavat lennosta hyvin paikkaa ja luistelevat ristiin pelaten tätä kautta itselleen jatkuvasti laatupaikkoja. Hienoin esimerkki tästä on Kaprin ja Zuccarellon kemia ja yhteispeli.

Parannettavaa löytyy kuitenkin aina ja isoin yksittäinen asia mikä takkuaa on ylivoima. Ylivoimaprosentti ennen viime yön peliä oli 6.8, melko järkyttävä luku ja itseasiassa NHL.n historia huonoin vuodesta 1977 eteenpäin. Tähän saatiin edes hieman helpoitusta, kun Kapri onnistui tekemään yhden.

Seuraavaksi 3 kertaa Coyotesia vastaan, tällä flowlla pitäisi pistetilin karttua jatkossakin.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hienoin esimerkki tästä on Kaprin ja Zuccarellon kemia ja yhteispeli.
Siinä on kyllä tosiaan loistava tutkapari. Erityisesti Zuccarello on kyllä paluunsa jälkeen yllättänyt otteillaan. Esimerkiksi viime yön viimeinen maali oli ihan jäätävää tekemistä molemmilta. Näyttää todella helpolta ja luontevalta siinä vähän vielä kojootteja murjoa ottelun loppuun. Heitetään tähän nyt vielä ennuste, että nyt aukesi kypärätempun myötä lopullisesti Novokuznetskin pojan ketsuppipullosta korkki ja saadaan häneltä varmasti nähdä vielä alkukauttakin enemmän maaleja. Voin vain kuvitella millaista tuhoa tuo Kirka saisi aikaan jos keskustassa pelaisi vielä joku samanhenkinen ja dominoiva sentteri osastoa Barkov-McKinnon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy