Mainos

Minnesota Wild 2013–2014

  • 483 683
  • 875

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit

Kyllähän "puck possesion" taitaa olla nykyään (NHL:ssä) se (pää)sana. Tim Murray totesi astuessaan Buffalon GM:n paikalle, että puck possession olisi se "ideaali" pelifilosofia. Luonnollisesti vaativampi pelitapa eritoten pienessä kaukalossa.

Joskin tätä ketjua lukien olen ollut siinä käsityksessä, että Yeo ei ole aivan takkiaan kääntänyt, vaan edelleen Minnesotan pelissä on tuosta dump-kiekosta "oireita".
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Joskin tätä ketjua lukien olen ollut siinä käsityksessä, että Yeo ei ole aivan takkiaan kääntänyt, vaan edelleen Minnesotan pelissä on tuosta dump-kiekosta "oireita".

Niin, mihin koira karvoistaan pääsisi? Toi d&c on niin syvällä Yeon pelifilosofiassa, että se tuntuu toimivan tietyllä tapaa herran puolustusmekanismina. Usein johtoasemassa kiekonhallintapeli hylätään. Tämä on ihan ymmärrettävää, mutta toivoisin itse että se pelitapa ei heti muuttuisi yltiöpuolustavaksi kun saadaan parin maalin johto. Vähemmän anteeksiannettava on tapa turvautua dump and chaseen, kun joukkueella menee huonosti. Oireita tästä oli tuon tappioputken aikana. Yeon kunniaksi on kuitenkin sanottava, että aika hienosti mies käänsi kurssia viime kauden pudotuspelien ja tämän kauden aloituksen välissä juurikin pelitavan osalta. Yeon ongelmat eivät niinkään ole pelitaktisessa puolessa ja joku osuvasti täällä sanoikin, että mies olisi erittäin hyvä apuvalmentaja ja ns. mies pelitavan takana.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Joskin tätä ketjua lukien olen ollut siinä käsityksessä, että Yeo ei ole aivan takkiaan kääntänyt, vaan edelleen Minnesotan pelissä on tuosta dump-kiekosta "oireita".


Ei pelkästään oireita vaan paikka paikoin ollaan palattu takaisin sellaiseen totaaliseen ajokoirajääkiekkoon. Uskon, että suurin syy tälle on päävalmentaja Yeon kokemattomuus. Alkukaudesta Wild suorastaan dominoi vastustajia (toki asiaa auttoi muiden jengien dieselkoneiden hidas sytytys) mutta voittoja ei napsunut. Tämän jälkeen alkoi voittoja tulemaan mutta identiteetin sementoituminen oli vielä kaukana ja jotenkin tuntuu, että jossain vaiheessa Yeo sysäsi pelin takaisin pelaajille. Ei kestänyt kantti odottaa ja katsoa, että tuo uusi systeemi uppoaa miesten selkäytimiin vaan ennemmin ruvettiin pelaamaan sellaista reaktiolätkää ja toivottiin, että jengin potentiaali saataisiin ulosmitattua sitä kautta. Karu arki koitti ja jopa kotona ruvettiin ottamaan tukkaan ja siinä vaiheessa laivan kääntäminen takaisin 'oikealle' kurssille onkin likipitäen mahdotonta. Ainakin Yeon tyyppisen, lähes auktoriteetittoman, päävalmentajan ollessa laivan kapteeni. Yeo olisi oiva perämies mutta kapteeniksi kapteenin paikalle mies on liian vihreä.

Tilastotkin kertonevat samaa karua kieltä siitä minkä verran Wild tätänykyä todellisuudessa hallitsee kiekkoa. Aloitukset hävitään aika karulla prosentilla ja laukauksille tuntuu olevan vaikea päästä. Varsinkin A-luokan tontit ovat todella kortin alla ja se näkyy tulostaululla. Toki ajoittaisia suonenvetojakin nähdään.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Mielenkiintoinen jengi välillä tämä Wild. Taas kerran ensimmäiseen erään tultiin ihmettelemään, että minkälaisella jalalla se vastustaja on liikkeellä ja vasta toisessa ruvettiin sitten jo vähän pelaamaan. Stars oli vahva heti ensimmäisestä aloituksesta ja pitkiäkin pätkiä vietettiin Wildin puolustusalueella. Tosin parhailta tekopaikoilta tähtipaidat saatiin pois pidettyä. Ne vähäiset hyvät yritykset sitten hoiti Kuemper hyvällä itseluottamuksella. Vähän jopa yllättäen se oli Wild joka pääsi ensimmäiselle erätauolle johdossa Erik Haulan hienon maalin ja yksilösuorituksen ansiosta. Aikamoinen fiilis taisi nuorukaisella tuon maalin jälkeen olla, Hockey Day käynnissä ja kotiyleisön edessä, täyteen pakatussa hallissa nuorimies sai panna sisään NHL-uransa ensimmäisen maalin. Haulasta voisi hyvinkin tulla vielä sellainen vakio bottom 6 'jyrä'. Miehellä on luistelu jo nyt hyvällä tasolla ja hyvä pelisilmä ja kädet käyvät. Kaverihan kunnostautui jo yliopistoaikoinaan puolustussuuntaan vaikka monille faneille profiloituikin sellaiseksi pistenikkariksi. Vähän kiloja lisää ja kokemusta vyön alle ja hyvä tulee. Ensimmäisen erän laukaukset Dallasille 9-3. Ensimmäisessä erässä nähtiin mielestäni erikoinen tilanne kun Horcoff huitaisi korkealla mailalla Brodziakia jonka silmäkulma aukesi. Vihellyksen jälkeen sieltä ilmeisesti Starsin puolelta huudeltiin sukellusta Brodziakiin viitaten jonka jälkeen tuomari kutsui Horcoffin Wildin vaihtoaition eteen ja näytti Horcoffille, että Brodziakin silmäkulma on auki jonka jälkeen Horcoff lähtikin istumaan neliminuuttista.

Toinen erä oli ainakin näennäisesti tasaisempaa vääntöä vaikka Dallas edelleenkin pyssytti ahkerammin. A-luokan tontit olivat molemmille joukkueille kiven alla ja hivenen epäonnekkaan episodin seurauksena, toisen erän puolivälin jälkeen, pääsi Dallas tasoittamaan. Tuota maalia edelsi tilanne missä Granlund oli pillunkarvan päässä päästä yksinläpi, ei vaan saanut kesytettyä kiekkoa ja se pääsi karkaamaan. Tästä Stars käänsikin pelin heti toiseen päähän ja Garbutt onnistui pienen hässäkän jälkeen lyömään irtokiekon sisään tilanteessa missä Niederreiter sekä Granlund olivat hivenen myöhässä. Muutama minuutti tästä ja neloskentän miehet, kaverit jotka pelasivat muutenkin mallikkaan pelin tuoden energiaa joukkueelleen, olivat pahanteossa ja Mitchellin syötöstä Suter laittoi kirurgintarkan rannesivalluksen Lehtosen selän taakse. Kiekko tosin taisi osua Stars pelaajan mailaan maalin edessä mutta kaikki lasketaan. Wild jälleen johdossa. Laukaukset Starsille toisessa erässä 13-6.

Kolmas erä olikin allekirjoittaneen mielestä se tasaisin erä kaikilla mittareilla. Tässä erässä myös Wild pääsi hivenen enemmän pelaamaan Stars alueella ja saikin aikaiseksi muutaman mukavan pyörityksen. Tosin erän ainokaisen viimeisteli Stars ja Alex Chiasson aikamoisen maalinedushässäkän jälkeen. Tilanteessa Kuemper mielestäni hivenen ylipelasi ja kaiken lisäksi Stars pelaaja asettui sopivasti Kuemperin eteen jotta hän ei päässyt enää palaamaan maalille. Suter yritti parhaansa mukaan paikata tilanteesta ulosajanutta Kuemperia ja ottikin ihan mukavan kopin mutta irtokiekon pääsi Chiasson luutimaan sisään. Peli tasoihin ja loppuerä pelailua. Laukaukset jälleen Starsille 11-8.

Jatkoaika alkoi lievässä Stars painostuksessa ja hetken aikaa Wildilla oli mielestäni vaikeuksia saada peliään käyntiin. Jatkoerän alussa nähtiin myös hivenen ruma tilanne kun Benn maksoi Cooken, tuomareilta viheltämättä jääneen, korkean mailan korkoineen takaisin ja tempaisi Cookea kyynärpäällä naamaan. Kyseessä ei varsinaisesti ollut mikään teloitusyritys, kummallakaan ei ollut tilanteessa vauhtia nimeksikään ja Cooke ei millään tavalla loukkaantunut. Pilli tosin pysyi visusti tuomarin taskussa, asia johon saattoi vaikuttaa Cooken jatkuva nillittäminen tässä ottelussa tuomareiden suuntaan. Veikkaan silti, että Shanahan saattaa Bennille soittaa tuosta tilanteesta koska käsi irtoaa kropasta ja kolahtaa suoraan leukaan. Granlund - Pominville tutkaparin jälkeen askiin hyppäsi Wildilta Niederreiter - Coyle parivaljakko ja välittömästi alkoi tapahtumaan. Pienen kulmissa painimisen jälkeen Stars-pakki Dillon kadottaa mailansa ja Niederreiter pääsee kiekon kanssa kiertämään maalia. Syöttö viivaan Prosserille, sieltä takaisin päätyyn Coylen lapaan joka löytää Niederreiterin vapaana maalin edestä. Nino laukoo suoraan syötöstä ja irtokiekko kimpoaa tilanteen hyvin haistaneelle Prosserille joka luutii pikkumustan verkon perukoille ja juhlat olivat valmiit alkamaan. Prosserille, tuolle Minnesota natiiville jo toinen GWG putkeen.

Ei taas mikään maailman viihdyttävin peli mutta vapauttava voitto. Nuorta verta todella paljon kokoonpanossa ja kokemattomuutta mutta silti kaverit löytävät keinoja kääntää matseja nyt kotiin päin. Se enteilee hyvää jatkoa ajatellen vaikka en henkilökohtaisesti oikein jaksa uskoa, että Yeon alaisuudessa pudotuspeleihin mennään tai siellä ensimmäistä kierrosta pidemmälle päästäisiin. Erityisesti näissä viime peleissä lämmittää Kuemperin onnistumiset. Iso, teknisesti todella taitava maalivahti eli paperilla eväät vaikka huippukassariksi asti. Jos Kuemper löytää hyvän kehityskaaren tästä eteenpäin niin toivon mukaan Wildin ei tarvitse signata ylihintaista UFA-veskaa loppuiäksi vaan Kuemperin ja Gustaffsonin varaan uskalletaan laskea tulevaisuudessa. Siihen on vielä toki pitkä matka mutta nyt näyttää Kuemperin suhteen paljon paremmalta kuin alkukaudesta jolloin kaveri ei saanut rantapalloakaan kiinni.

e: pari giffiä vielä tuosta kyynärpäätaklauksesta Riks, raks ja poks
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Onpas Wild-ketju hiljentynyt, edes Mikkiä ei hehkuteta nyt kun mies on näyteikkunassa eikä pääse hiihtelemään taka alalla keräillen kakkossyöttöjä.

Olympiatauon lähestyessä alkaa muodostumaan kuvaa pikkuhiljaa siitä miltä playoffs taistelu lännessä näyttää, no Wildilla se näyttää heikolta. Seuravista 4-ottelusta on odotettavissa tappiot ja uskon Wildin jäävän Starsin kanssa taistelemaan konferenssin sijasta 9.

Yllättävää kyllä voi Wildista sanoa myös jotain positiivista, Haula on ollut hyvä, on varmasti jo ensi kaudella riittävä kaveri 3.sentteriksi. Myös Kuemper pelaa hienosti, tämä tosin tuo mukanaan ongelmia palkkakattoon kiitos Backstromin idioottimaisen sopimuksen. Uskoisin kuitenkin Kuemperin kehityksen ja Wildin kannalta olevan viisainta peluuttaa ensi kaudella Hardingia ja Kuemperia 50/50, Gustafssonin paikatessa Hardingin sairaspoissaoloja.

Mitä taas tulee maalintekoon ja laukausten puutteeseen, sanoisin että Wildin kannattaisi lähteä hankkimaan Granlundin tilalle Sam Gagneria Oilersista. Eihän tuosta ota selvää ketä Oilers haluaa kaupata nuorista vai haluaako ketään, mutta jos Gagner on kaupan sanoisin että kannattaa laittaa varausvuoroja jonoon. En usko Mikin olevan tarpeeksi pätevä 2.sentteri joukkueelle joka havittelee playoffs paikkaa.
 

Razzers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Marian Gaborik
Kohta mennään taas. Hawksit vastassa ja täytyy myöntää että aika pessimistiset odotukset itsellä. Peli on viime aikoina ollut aika kuraripulia (myönnän kyllä etten ole kovin montaa matsia kerennyt seuraamaan mutta silti). Usko Yeoon on alkukauden jälkeen lopahtanut. Sillon sentään oli munaa pelata sitä kiekollisempaa peliä, mutta nyt ollaan taas saatu nauttia tästä dump&chasesta. Pysyttäis siinä pelitavassa, johon ollaan siirtymässä niin joskus voisi tulostakin tulla.

Noh, jotain hyvääkin. Parise palannee kokoonpanoon (wild.com):

Parise-Coyle-Niederreiter
Heatley-Granlund-Pominville
Cooke-Brodziak-Fontaine
Mitchell-Haula-Zucker

Suter-Brodin
Scandella-Prosser
Stoner-Ballard

Onpas Wild-ketju hiljentynyt, edes Mikkiä ei hehkuteta nyt kun mies on näyteikkunassa eikä pääse hiihtelemään taka alalla keräillen kakkossyöttöjä.

Olympiatauon lähestyessä alkaa muodostumaan kuvaa pikkuhiljaa siitä miltä playoffs taistelu lännessä näyttää, no Wildilla se näyttää heikolta. Seuravista 4-ottelusta on odotettavissa tappiot ja uskon Wildin jäävän Starsin kanssa taistelemaan konferenssin sijasta 9.

Yllättävää kyllä voi Wildista sanoa myös jotain positiivista, Haula on ollut hyvä, on varmasti jo ensi kaudella riittävä kaveri 3.sentteriksi. Myös Kuemper pelaa hienosti, tämä tosin tuo mukanaan ongelmia palkkakattoon kiitos Backstromin idioottimaisen sopimuksen. Uskoisin kuitenkin Kuemperin kehityksen ja Wildin kannalta olevan viisainta peluuttaa ensi kaudella Hardingia ja Kuemperia 50/50, Gustafssonin paikatessa Hardingin sairaspoissaoloja.

Mitä taas tulee maalintekoon ja laukausten puutteeseen, sanoisin että Wildin kannattaisi lähteä hankkimaan Granlundin tilalle Sam Gagneria Oilersista. Eihän tuosta ota selvää ketä Oilers haluaa kaupata nuorista vai haluaako ketään, mutta jos Gagner on kaupan sanoisin että kannattaa laittaa varausvuoroja jonoon. En usko Mikin olevan tarpeeksi pätevä 2.sentteri joukkueelle joka havittelee playoffs paikkaa.

Tää on jo vähän surkuhupaisaakin. Niin tämä sun viha Mikkeä kohtaan, jota olen havainnut muissakin ketjuissa. Mikä siinä on, että aina pitää mollata vaikka kaveri pelaa kokonaisvaltaisesti todella hyvin? Vaikuttaa vähän tämmöiseltä "hypetetty tuulipukukansan ilmaveivi-sankari, osoitan ylemmyyttä kritisoimalla kaveria joka käänteessä" -mentaliteetilta.
Ei Mikke ole turhaan paikannut suurinta osaa peleistä Koivua ykkösen keskellä, on siellä kuulee Coylekin vaihtoehtona. Mikke hoitaa aloituksia hyvällä prosentilla, ja laukookin nykyään. Toki se ei ole tuottanut kuin kolme maalia ja yhteensä 20 pistettä, joka on vähemmän kuin alkukaudella odotin. Joka tapauksessa, mies on kantanut suuren vastuun mielestäni hienosti, vaikkei olekkaan tehopisteillä juhlinut. Jos haluat kritisoida Mikkeä, ei siinä mitään jos teet sen perustellen.

Mitä tulee Sam Gagnerin hankkimiseen, en näe siinä mitään järkeä. Mitä Gagner tuohon toisi, mitä Wildilta ei jo löydy Granlundin tai vaikkapa Coylen muodossa? Ja kuten mainitsitkin, Haula on tulossa.
Jos Granlund esimerkiksi jatkaa tuolla kehityskäyrällä jatkossakin, on hän parin vuoden sisään ihan pätevä contender-joukkueen kakkossentteri. Luistelu on jo parantunut huomattavasti, vielä kun massaa ja kamppailuvoimaa saa lisää luistelun yhä kehittyessä niin hyvä tulee. Eri asia on tuleeko Wild olemaan contender, ja ennustukset kehityksistä on aina ennustuksia. Toivotaan tottakai parasta, nyt suunta näyttää hyvältä.

Mitä Wild oikeasti tarvitsee vaikkapa nyt tradelinelta, on syvyyttä puolustukseen. Orpikkiahan on spekuloitu kesän hankintalistalle, eikä olisi yhtään hassumpi ajatus. Siis sillä ajatuksella, että Cuppia tavoitellaan tosissaan parin kauden sisään, kaveri kuitenkin jo 33 ja muutkin runkopelaajat nyt siinä viimeisessä iskuiässä ennen uran todennäköistä laskuvaihetta. Cuppihankkeeseen tarvittaisiin ehkä se yks backup-veskakin, mihin rooliin Neuvirth olisi ihan solidi mies. Aika näyttää mitä Kuemperistakin tulee. Ja mitä Bäcksille tehdään. Maalivahtitilanteesta olen kanssasi aikalailla samaa mieltä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Onpas Wild-ketju hiljentynyt, edes Mikkiä ei hehkuteta nyt kun mies on näyteikkunassa eikä pääse hiihtelemään taka alalla keräillen kakkossyöttöjä.

Haha, uskomaton määrä mitä MG saa paskaa Suomessa niskaan. Haula pelaa keskimäärin alle 10 minuuttia per ottelu. Aloitusprosentti alle 40. Ilmaveivi<3
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikke heitti taas kohtuullisen passin Pommerille. Pääsi kaveri laittamaan tyhjiin. Muutenkin hyvää peliä Granlundilta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mitä taas tulee maalintekoon ja laukausten puutteeseen, sanoisin että Wildin kannattaisi lähteä hankkimaan Granlundin tilalle Sam Gagneria Oilersista. Eihän tuosta ota selvää ketä Oilers haluaa kaupata nuorista vai haluaako ketään, mutta jos Gagner on kaupan sanoisin että kannattaa laittaa varausvuoroja jonoon. En usko Mikin olevan tarpeeksi pätevä 2.sentteri joukkueelle joka havittelee playoffs paikkaa.

Ois kiva kuulla edes pari perustetta miksi Gagner kannattaisi hankkia Granlundin tilalle. Omasta mielestä kaikki faktat ovat tuota vastaan ja suurin tarve olisikin pakiston vahvistamissa.

Gagner 39. 6+15=21, -20 (4,8 m€)
Granlund 40. 3+18=21, -2 (2,1 m€)

Vielä jos menee lukujen taakse niin tilanne on paljon pahempi. Gagner ollut Edmontonin huonoimpia pelaajia, varsinkin puolustuspeli ollut todella heikkoa. Hyökkäyssuuntaan tehot ovat varsin samat ja sijat joukkueen pistepörssissä (6 vs 7). Sitten soppareissa onkin valtava ero. Miken sopparista yli puolet on bonuksia, Gagnerilla yksi pahimmista soppareista verrattuna tämän hetken tasoon.

Muutenkin toi Wildin hyökkäys alkaa olemaan ihan kohtuullinen, mutta pakistossa ja osittain maalivahdeissa on se haaste.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ois kiva kuulla edes pari perustetta miksi Gagner kannattaisi hankkia Granlundin tilalle. Omasta mielestä kaikki faktat ovat tuota vastaan ja suurin tarve olisikin pakiston vahvistamissa.

Gagner 39. 6+15=21, -20 (4,8 m€)
Granlund 40. 3+18=21, -2 (2,1 m€)

Vielä jos menee lukujen taakse niin tilanne on paljon pahempi. Gagner ollut Edmontonin huonoimpia pelaajia, varsinkin puolustuspeli ollut todella heikkoa. Hyökkäyssuuntaan tehot ovat varsin samat ja sijat joukkueen pistepörssissä (6 vs 7). Sitten soppareissa onkin valtava ero. Miken sopparista yli puolet on bonuksia, Gagnerilla yksi pahimmista soppareista verrattuna tämän hetken tasoon.

Muutenkin toi Wildin hyökkäys alkaa olemaan ihan kohtuullinen, mutta pakistossa ja osittain maalivahdeissa on se haaste.

Vaikka Gagneria olenkin kritisoinut paljon kauden aikana, niin ei nyt sentään Oilersin huonoimpia pelaajia. Ehkä odotuksiin nähden yksi huonoimpia, mutta löytyy sieltä vielä helposti ainakin pari kentällistä absoluuttisesti huonompia. Gagnerilta odotusarvona voisi pitää sellaista aavistuksen päälle 0,6 pistettä /peli. Tuota tahtia hän on paria poikkeusta lukuunottamatta pelannut koko uransa Oilersissa (kerran selvästi yli, kerran selvästi alle tuon). Ja nyt siis puhutaan Oilersista, joka on koko Gagnerin uran ajan tarponut pohjamudissa eli yhtään paremmassa joukkueessa samanlaisessa roolissa (viime vuodet kakkoskentässä) voisin kuvitella hänen pystyvän vähän tuosta vielä parantamaan.
Alkukausihan Gagnerilta oli aivan katastrofaalisen huono ja osasyynä tuohon voinee pitää sitä loukkaantumista. Nyt viimeisissä kymmenessä pelissä (on tosin pelannut osan näistä peleistä ykkösen laidassa) tehot 1+7 ja tehotilastossa -1. Noista peleistä Oilers hävisi kahdeksan. Tehtyjä maaleja koko joukkueella 23 ja päästettyjä 42.

En silti sano, että Wildin kannattaisi lähteä Granlundia korvaamaan Gagnerilla. Jos Gagnerista tehdään kakkosketjun sentteriä tosissaan Cupista taistelevaan joukkueeseen, niin silloin omasta mielestäni ykkössentterin pitäisi olla vielä Koivua kovempi kaveri, jotta kakkoselle jäisi sitten ne selvästi helpommat minuutit.
Gagnerin etuna pitäisin sitä, että hänellä on pitkä ura takanaan ja pelannut pisteiden valossa hyvin samankaltaisia kausia, joten voitaneen sanoa hänellä olevan varsin vakiintuneen suoritustason. Ja lisäksi hän on edelleen niin nuori, että iän takia ei liene vielä muutamaan vuoteen todennäköistä, että taso alkaisi laskemaan.
Ja Granlundhan saattaa olla paljon parempi kuin Gagner, mutta senhän voi varmasti sanoa vasta muutaman vuoden päästä kun on vähän pidemmältä jaksolta näyttöjä.
 

Rottakuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers
Mikke heitti taas kohtuullisen passin Pommerille. Pääsi kaveri laittamaan tyhjiin. Muutenkin hyvää peliä Granlundilta.


Jep. Juuri ennen kuin Raanta sai mailaansa syötön esteeksi, ehti Mikke tiputtaa Pominvillelle paikkaan josta tämä harvoin erehtyy. Tosin hidastuksesta näkee, että Raannan hanska ei lopulta jää kuin sentin-parin päähän kiekosta. Olisi ollut aikamoinen highlight reel -seivi. Ketterä ja nopea tuo Raanta kyllä on.

Secondaryscoringille ja muille mikkihiirittelijöille niitä ykkössyöttöjä. Muutenkin hyvä päänahka Wildille, Kuemper ilmeisesti (=pakosti) pelannut hyvän pelin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Secondaryscoringille ja muille mikkihiirittelijöille niitä ykkössyöttöjä.

Niitä on kyllä totuuden nimissä melko vähän. Granlundia ei kuitenkaan treidata tänä vuonna yhtään minnekään, sen verran sitoutunut Wildin johtoporras on ollut ajaessaan nuorta miestä sisään NHL:ään. Ensi vuonna siirtorajalla tilanne voi kuitenkin kehittyä, koska se on viimeinen vuosi Granlundin sopimuksesta. Granlundin on nostettava ilman muuta tehokkuuttaan ja etenkään nuo kolme maalia neljäänkymmeneen peliin ei ole hyväksyttävä tahti top6 hyökkääjältä.

Wild jaksaa edelleen hämmästyttää minua suorituksillaan pahoista loukkaantumisista ja ei niin leveästä ja terävästä materiaalista huolimatta. Voitto Chicagosta oli taas hieno suoritus. En vain jaksa ymmärtää sitä kaikkea vihaa, mitä valmentaja Yeo saa päälleen täällä jatkoajassa. Se on joukkueen suorituksiin nähden suurin piirtein sama kuin alkaisi arvostelemaan SaiPan Tirkkosen suorittamista tänä vuonna. Kai se sitten on ukon habitus, joka ei miellytä useampaa kirjoittajaa.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
. En vain jaksa ymmärtää sitä kaikkea vihaa, mitä valmentaja Yeo saa päälleen täällä jatkoajassa. Se on joukkueen suorituksiin nähden suurin piirtein sama kuin alkaisi arvostelemaan SaiPan Tirkkosen suorittamista tänä vuonna. Kai se sitten on ukon habitus, joka ei miellytä useampaa kirjoittajaa.

No nythän arvostelijat on hiljentynyt, kun voittoja alkanut irtoamaan. Tammikuun saldohan on jo kiitettävä: 8 voittoa - 3 tappiota

Joulukuussa taas oli 6 ottelun tappioputki, joissa omissa soi 4,5 maalin keskiarvolla, niin kyllähän silloin oli syytäkin arvostella.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Eiköhän tämä nyt ole selvä, että Mikestä luultavammin tulee parempi kuin
Gagner. Mikellä vasta toinen kausi menossa (ensimmäinen kokonainen) NHL:ssä ja pelaa samalla tasolla kuin Gagner. Gagner on pisteiden valossa ollut kokoajan samalla tasolla tulokaskauden jälkeen parantamattaan peliä hirveästi. Uskon taas, että Mikke on ensi kesän jälkeen taas askeleen nopeampi ja voimakkaampi joten ensi kausi on taas astetta helpompi ja voi pelata vielä enemmän vahvuuksillaan.
 

MrDownhouse

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Granlundin on nostettava ilman muuta tehokkuuttaan ja etenkään nuo kolme maalia neljäänkymmeneen peliin ei ole hyväksyttävä tahti top6 hyökkääjältä.
Tätä olen hieman ihmetellyt, etkä toki ole ensimmäinen joka näin sanoo. Ilmeisesti myöskään Joe Thornton ei täytä top6 hyökkääjän kriteerejä, sillä 51 peliin on tällä kaudella tullut vain 6 maalia ja viime kaudella 48 otteluun 7 maalia. En silti muista, että Thorntonin tehokkuutta olisi kyseenalaistettu vuosikausiin. Vaikka kyseessä onkin lähes täysin eri muoteista kehittyneet jääkiekkoilijat, pisteiden teossa molemmat käyttävät samoja vahvuuksia - pelisilmää jakamaan hyviä syöttöjä. Mikäli pisteitä tulee piste per peli tahtiin, ei mikään estä pelaajaa pelaamaan vaikka 0+82 kautta, eikä yksikään GM mieti edes pelaajan treidaamista tehottomuuden vuoksi.

Ja muistetaan nyt vielä, kyseessä on kuitenkin vasta Granlundin ENSIMMÄINEN täysi kausi nahilassa.
 

Rottakuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers
Niitä on kyllä totuuden nimissä melko vähän. Granlundia ei kuitenkaan treidata tänä vuonna yhtään minnekään, sen verran sitoutunut Wildin johtoporras on ollut ajaessaan nuorta miestä sisään NHL:ään. Ensi vuonna siirtorajalla tilanne voi kuitenkin kehittyä, koska se on viimeinen vuosi Granlundin sopimuksesta. Granlundin on nostettava ilman muuta tehokkuuttaan ja etenkään nuo kolme maalia neljäänkymmeneen peliin ei ole hyväksyttävä tahti top6 hyökkääjältä.

Matt Cookella on saman verran pisteitä kun Granlundilla, eli aika Captain Obvious -tavaraahan tuo on, että Mikellä pitäisi pisteitä olla enemmän. On vaan vähän surullista huomata, kuinka jotkut nimimerkit tuntuvat taltat tanassa odottavan kiikareita tai sitä yksinäistä kakkossyöttöä. Mielestäni oli osuvaa, että juuri kun yksi näistä nimimerkeistä pääsi mikittelemästä, näytti Granlund närhen munat ja oli kaatamassa cup contenderia hyödyntäen parasta osaamistaan.

Kehityskäyrä kuitenkin tuolla NHL:ssä, vaikka verkkaiseksi osoittautunut, niin silti mukavan nousujohteinen. Tältä pohjalta ensi kauden pitäisi tosiaan olla se todellinen läpimurtokausi Granlundille, eli kakkossenttereiden kärkipäähän pitäisi tehot saada. Muuten Wild alkaa tiirailemaan muihin ilmansuuntiin, luulen. ~60 pisteen kausi ensi vuonna olisi mielestäni hyvä suoritus.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ilmeisesti myöskään Joe Thornton ei täytä top6 hyökkääjän kriteerejä, sillä 51 peliin on tällä kaudella tullut vain 6 maalia ja viime kaudella 48 otteluun 7 maalia. En silti muista, että Thorntonin tehokkuutta olisi kyseenalaistettu vuosikausiin.

Joe Thornton on 34-vuotias ja täydellä NHL-kaudella pienin maalimäärä on 16 maalia, toisella NHL-kaudellaan. En nyt lähtisi kuitenkaan vertaamaan 21-vuotiaaseen Granlundiin.

Sam Gagner puolestaan on pelannut yli 400 peliä NHL:ssä ja tehnyt niissä yli 250 pistettä. En myöskään täysin varmana menisi väittämään, että Granlundista kehittyy parempi pelaaja.

Hienoahan se on, että Granlundin peli menee eteenpäin, mutta kyllähän pisteitä, ja varsinkin maaleja, pitäisi tuolla vastuulla syntyä enemmän. Ei se aina Yeon tai ketjukavereiden vika voi olla.
 

MrDownhouse

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Joe Thornton on 34-vuotias ja täydellä NHL-kaudella pienin maalimäärä on 16 maalia, toisella NHL-kaudellaan. En nyt lähtisi kuitenkaan vertaamaan 21-vuotiaaseen Granlundiin..
Niin, tarkoitus ei ollutkaan verrata näitä kahta pelaajaa suoranaisesti toisiinsa, vaan tuoda vaan se huomio esiin, että pelaaja voi olla tehokas niin pelejä katsomalla kuin pisteitäkin tuijottamalla vaikka maaleja ei niin paljoa tulisi. Ja aivan kuten kirjoititkin, eiköhän niitä maalejakin ala tulla jossain vaiheessa hieman enemmänkin, kunhan tuohon pelaamiseen tulee lisää rutiinia.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ja Granlundhan saattaa olla paljon parempi kuin Gagner, mutta senhän voi varmasti sanoa vasta muutaman vuoden päästä kun on vähän pidemmältä jaksolta näyttöjä.

Eiköhän tämä nyt ole selvä, että Mikestä luultavammin tulee parempi kuin
Gagner. Mikellä vasta toinen kausi menossa (ensimmäinen kokonainen) NHL:ssä ja pelaa samalla tasolla kuin Gagner. Gagner on pisteiden valossa ollut kokoajan samalla tasolla tulokaskauden jälkeen parantamattaan peliä hirveästi. Uskon taas, että Mikke on ensi kesän jälkeen taas askeleen nopeampi ja voimakkaampi joten ensi kausi on taas astetta helpompi ja voi pelata vielä enemmän vahvuuksillaan.

Hmm... niin. Hyvä että tuohon tuon varman ehkän laitoitkin heti alkuun.
Juuri siksi kirjoitin, että muutaman vuoden päästä voidaan sitten katsella miltä homma näyttää. Itsekin kirjoitat, ettei Gagnerin peli ole parantunut pisteiden valossa tulokaskauden jälkeen. Ja sitten kirjoitit, että Granlund on tällä käytännössä tulokaskaudellaan samalla tasolla kuin Gagner. Eli jos Granlundille käy kuten Gagnerille, eikä paranna seuraavilla kausillaan, niin eikös kaverit silloin pysyvästi ole samalla tasolla? Joten kannattaa tosiaan olla vähän varovainen varmojen ennustusten kanssa. Ja kuten Footless tuossa totesi, niin 24-vuotiaalla Gagnerilla on tuo 450 NHL-peliä takanaan ja pistekeskiarvo sen 0,62 joten ei nyt ihan huonosti kuitenkaan.
EDIT: Ja kun nyt sitten vielä tarkistin, niin pisteiden valossahan Granlund ei tosiaan olekaan samalla tasolla kuin Gagner eli tulkitsin vähän tuon viestisi väärin. Gagnerhan ei pisteiden kannalta noin huonoa kautta vielä urallaan olekaan pelannut kuin mikä Granlundin pistevauhti tällä hetkellä on.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyvät lisäykset TAM:lta tuohon Gagneriin, eihän tilanne toki noin mustavalkoinen ole mitä kirjoitin.

Kehityskäyrä kuitenkin tuolla NHL:ssä, vaikka verkkaiseksi osoittautunut, niin silti mukavan nousujohteinen. Tältä pohjalta ensi kauden pitäisi tosiaan olla se todellinen läpimurtokausi Granlundille, eli kakkossenttereiden kärkipäähän pitäisi tehot saada. Muuten Wild alkaa tiirailemaan muihin ilmansuuntiin, luulen. ~60 pisteen kausi ensi vuonna olisi mielestäni hyvä suoritus.

Ihmetyttää tästäkin viestistä ilmi käyvä "kiire" nuorten pelaajien kanssa. Kannattaa vähän suhteuttaa noita odotuksia muihin saman draftivuoden pelaajiin. Jos tehdään katsausta suurinpiirtein samoissa peleissä menevien osalta (eli jätetään ne 150+ matsia tai vain pari matsia pois) niin tilanne näyttää tältä:

5. Nino Niederreiter, 116. 11+18=29
6. Brett Connolly, 84. 6+11=17
9. Mikael Granlund, 66. 5+23=28
14. Jaden Schwartz, 99. 22+25=47
16. Vladimir Tarasenko, 85. 23+25=48
19. Nick Bjugstad, 55. 12+9=21
20. Beau Bennett, 38. 4+13=17
28. Charlie Coyle, 77. 14+18=32
29. Emerson Etem, 64. 9+11=20

Tuosta taulukosta voi joku halutessaan laskea pistekeskiarvot, mutta ei ne Granlundilla mitenkään poikkeavat ole, ehkäpä jopa ihan kärkipäässä.

Sitten on vielä iso joukko pelaajia (siis ensimmäisen kierroksen varauksia, hyökkääjiä), joiden NHL-ura ei ole juuri edes alkanut, kuten Howden, Kuznetsov, Sheahan, Hishon ja Watson. Tuomitaanko nämä kaikki samalla aikataululla eli todellinen läpimurto pitää tehdä seuraavalla kaudella?

Toki tuolla draftin kärkinimet Hall, Seguin ja Skinner ottivat paikkansa heti NHL:ssä, Ryan Johansen tällä kaudella ja Schwartzin tekee nyt läpimurtoa eliittiin. Seuraavalla kaudella voi olla sitten Wildin jonkun (Granlund, Nino, Coyle) tai vaikka useamman lupauksen läpimurron aika. Omaan silmään siis tuo mainittu kolmikko on loistava mahdollisuus Wildille ja vuoden tai parin sisään noista joku varmasti tekee läpimurron. Jos sieltä tuleekin yhden sijasta kaksi tai jopa kolme läpimurtoa niin tilanne on todella hyvä Wildin kannalta.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
No nythän arvostelijat on hiljentynyt, kun voittoja alkanut irtoamaan. Tammikuun saldohan on jo kiitettävä: 8 voittoa - 3 tappiota

Joulukuussa taas oli 6 ottelun tappioputki, joissa omissa soi 4,5 maalin keskiarvolla, niin kyllähän silloin oli syytäkin arvostella.

Niin vaikkakin itse olen edelleen sitä mieltä, että Yeo roikkuu löysän köyden jatkeena. Veikkailen että seuraavan kerran kun joukkueella on vaikeaa niin taas alkaa voimistua vaatimukset Yeon potkuista ja niitä potkuja kun ollaan tässä nyt odotettu jo pari vuotta, niin kynnys oven näyttämiselle madaltuu aina kun fanit alkavat vaatia jotain. Yeon täytyy vain toivoa, ettei pidempiä putkia tappioiden saralla tulisi koska ne potkut ovat silloin aina vain lähempänä.

Kuemperistahan on tulossa ihan kelpo kassari ja on ollut hienoa nähdä kuinka nopeasti hän on kehittynyt siitä haparoivasta farmikassarista, kelpoluokan maalivahdiksi. Hackettista ei kehittynyt sen luokan kaveria kuin Minnesotassa toivottiin ja juuri nyt näyttää siltä, että näiden kahden välillä Minnesota veikkasi oikeaa hevosta. Toki asiat saattavat hyvinkin nopeasti muuttua ettei kannata mitään julistaa varmana, mutta tällä hetkellä Kuemper pelaa sillä tasolla, että Chicago on voitettavissa, ja se on mielestäni aika kova näyttö.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Wild meni viime kaudella jatkoon ja on menossa tänäkin kautena, vaikka maalivahtipeli on ollut kovasti epätasaista ja maksanut pisteitä. Nuorten pelaajien kehitys on ollut hyvää. Käytettävissä olevaan materiaaliin nähden Yeo on onnistunut vähintään tyydyttävästi.

Vähän epäilen, että ne potkut ovat ihan helvetin paljon kauempana kuin mitä monet täällä toivovat. Tulokset ovat olleet odotettuja ja suunta oikea.
 

Rottakuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers
Ihmetyttää tästäkin viestistä ilmi käyvä "kiire" nuorten pelaajien kanssa. Kannattaa vähän suhteuttaa noita odotuksia muihin saman draftivuoden pelaajiin. Jos tehdään katsausta suurinpiirtein samoissa peleissä menevien osalta (eli jätetään ne 150+ matsia tai vain pari matsia pois) niin tilanne näyttää tältä:

5. Nino Niederreiter, 116. 11+18=29
6. Brett Connolly, 84. 6+11=17
9. Mikael Granlund, 66. 5+23=28
14. Jaden Schwartz, 99. 22+25=47
16. Vladimir Tarasenko, 85. 23+25=48
19. Nick Bjugstad, 55. 12+9=21
20. Beau Bennett, 38. 4+13=17
28. Charlie Coyle, 77. 14+18=32
29. Emerson Etem, 64. 9+11=20

Tuosta taulukosta voi joku halutessaan laskea pistekeskiarvot, mutta ei ne Granlundilla mitenkään poikkeavat ole, ehkäpä jopa ihan kärkipäässä.

Kiitos taulukosta. Suhteutti omaakin näkemystä taas vähän lisää - vaikka tiesin toki, ettei Coyle ja Niderreiterkaan mitään järisyttäviä pistemääriä ole vielä ehtineet takoa.

Tuota verkkainen-sanaa ei olisi pitänyt käyttää. Itselläni varsinkaan kun ei mitenkään erityisen "kiire" ole yhdenkään nuoren pelaajan suhteen, varsinkaan Miken, joka on poikkeuksellinen jääkiekkoilija ja eväät hyvään NHL-uraan ovat olemassa. Lähinnä median/kansansuosion aikaan saamiin odotuksiin nähden oli Miken alkutaival hieman verkkainen, sitä ajoin takaa.

Pieni viilaus vielä aikaisempaan höpötykseeni: 60 pisteen kausi ensi vuonna ei olisi "vain" hyvä suoritus, vaan lähempänä erittäin hyvää tai jopa erinomaista. Mutta ennen kaikkea täysin mahdollinen se on, jos MG pysyy terveenä ja loppukausi (+kesä) menee hyvin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
23.1.2014 Chicago @ Minnesota: 1-2

Tässä vielä kokoonpano, jolla avainpelaajien loukkaantumisista kärsinyt Wild kukisti väsyneen Hawksin.

22 Niederreiter - 3 Coyle - 11 Parise
15 Heatley - 64 Granlund - 29 Pominville
24 Cooke - 21 Brodziak - 14 Fontaine
16 Zucker - 56 Haula - 17 Mitchell

20 Suter - 25 Brodin
39 Prosser - 6 Scandella
4 Stoner - 2 Ballard

35 Kuemper 33/34 - 97,1%
(32 Bäckström)

Vaikka Hawks olikin väsynyt, niin kaikki kunnia silti Wildille, joka tukahdutti vieraiden pelin tavallistakin helpommin. Minnesota on perinteisesti ollut vaikea vastustaja Chicagolle ja joukkue aiheuttikin vieraille kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappion näistä back-to-back pelien jälkimmäisistä otteluista (9-1-3).

Kuemper pelasi hyvän pelin ja isoista torjuntalukemista huolimatta pääsi aika helpolla. Puolet torjunnoista tuli kolmannessa erässä (laukaukset CHI 17-3), jolloin vieraat laukoivat lähes epätoivoisesti joka paikasta. Kuemper ei kuitenkaan antanut juurikaan paluukiekkoja, vaan liimasi poikkeuksetta lätkän eleettömästi. Nolla meni rikki viimeisellä minuutilla, kun ei-peliä-ilman-osumaa-Blackhawks runnoi kiekon väkisin maaliin. Hawks on pelannut nyt 120 runkosarjaottelua putkeen tehden vähintään yhden maalin.

Granlundilta hieno syöttö avausmaaliin ja näyttävä vastahyökkäys muutenkin koko ketjulta. Kaiken kaikkiaan hyvä peli ilmaveiviltä muutenkin. Hawks-selostajat Pat Foley ja Ed Olczyk sanoivat muutamassakin tilanteessa ääneen:"That was a heck of a play from Granlund." Minun silmiini jäi kuva, että Mikke hävisi tässä pelissä aika paljon aloituksia ja tilastoista tarkastettua löytyikin numerot 3/9 (33,3%). Haula oli nelosketjun sentterinä enemmän pimennossa, mutta peliaikaa kertyi hänellekin kymmenen minuuttia ja aloituksia tulokas kaapi hyvin: 5/7 (71,4%). Yksi hyvä maalipaikka kuivui kasaan, kun Hawks-puolustus ehti maalin takakulmalla kiekkoon ennen Haulaa.

Zuckerin luistelu näyttää mahtavalta. Onkohan hänelläkin jotain taitoluistelutaustaa Jeff Skinnerin tavoin? Huvitti hieman, kun toinen hyvästä luistelusta ja pienestä koosta tunnettu minnesotalainen eli Nick Leddy pamautti keskialueella pleksejä heiluttavan taklauksen tähän vihreää kiituriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös