Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Minnesota Wild (2.) – St. Louis Blues (3.), Central 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana HockeyForLife, 11.04.2017 klo 10.34.

 1. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Vielähän kaikki on mahdollista, mutta joko @Ranksu alkaa uskomaan omiin?
   
 2. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Ehkä tämä sarja saatetaan voittaa, mutta sihen se jääki. Hienoa nähdä miten Edmundson, Barbashev ja Allen ovat kasvaneet pelaajina.
   
 3. Nashpre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool, Finnesota
  Haiskahtaa Nuottien sweepilta ellei Wild keksi äkkiä keinoja miten murtautua keskustaan. Pieniä piristyksiä lukuunottamatta samanlaista menoa ollut nyt se vajaa pari kuukautta.
   
 4. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Nostan tässä vaiheessa hattua. Erityisesti Mike Yeolle. Inhoan tuota ankeaa rillipäätä sydämeni pohjasta, mutta kaveri on onnistunut tuomaan sellaista pelitavallista rauhallisuutta Bluesin oman pään tekemiseen, mitä Wild ei osaa lukea, ei sitten millään.

  Blues pelaa oppikirjan mukaisesti omaa päätä. Koko viiisikko, viimeistä miestä myöten tietää tasan tarkkaan mitä tehdä, mihin ohjata peli (lue: kulmiin) ja kuinka syödä kiekkoja. Loput hoitaa herra Allen, joka on valovuoden virkaveljeään edellä, mitä tulee peruspelaamiseen. Siinä missä Dubnyk päästelee maskittomia kaaliperhosia reilun 10 metrin päästä, Allen hoitaa nuo täysin rutiinilla, eikä tärise maalillaan.

  Sarja on enää viimeistä naulaa vaille valmis. En usko, että tuosta enää noustaan. Blues hoitaa tämän sarjan ajoissa, ja pääsee miettimään tuota omaa maalinteko-ongelmaansa. Wildin tasoista puolustus- ja maalivahtipeliä ei tule enää vastaan tämän kevään pudotuspeleissä.
   
 5. Plager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St.Louis Blues
  Lainaus:
  Alkaako Blues näkymään uhkana?

  Täytyy itsekin myöntää, etten uskonut sarjan olevan kolmen ensimmäisen pelin jälkeen 3-0 Bluesille. Nyt vain keskittymään peli kerrallaan sarjan katkaisuun. Parannettavaa löytyy vielä rutkasti, mutta eniten pisti silmään kolmannen erän lopussa, ettei Blues saanut purettua painetta omista millään.

  Allen on ollut kyllä mies paikallaan ja pelaa tällä hetkellä sellaista peliä, mitä mieheltä on odotettu jo muutama vuosi. Allenin lisäksi onnistujiin tässä(kin) matsissa täytyy lukea #17 ja #27. Vastaavasti lampaita Edmundsonille, joka yritti toisessa erässä kääntää pelin Wildille typerillä jäähyillään ja Bouwmeesterille vähän heikommasta pelistä.
   
 6. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Sanoin tuon ihan hyvin perusteluiden takaa, joita nyt en avannut viestissä. Mutta viestistä pidän kiinni tuolloin sanottuna. Se noissa ennusteissa on riski, ettei tulevaisuutta tiedä, vaan se pitää perustaa johonkin muuhun, katsos.

  Jännä kyllä, että T ei tosiaan ole ollut uhkana, mutta playoffeissa nousee ratkaisijoita muualta. Yeon kiekko on kyllä turhauttavaa toiselta puolelta katsottuna ja sen kun yhdistää kuumaan maalivahtiin on melko paha yhdistelmä valmis. Toisaalta pakko sanoa, että mukana on Wildin huonoutta ja runkosarjassakin nähdyt ongelmat eivät ole poissa. Esimerkkinä Suterin rannari siniseltä ensimmäiseen tai toiseen vastustajaan.

  Vielä laskin 6,25% mahdollisuudet Wildin jatkoon.
   
 7. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  If it ain't broken, don't fix it. Jospa Wildin GM ymmärtäisi tämän jatkossa, kun lähti sekoittamaan joukkuetta trade deadlinella. Tuon jälkeen joukkueella ollut ihan uskomaton alamäki, joka huipentuu totaaliseen sulamiseen playoffeissa. Toki koutsillakin on osansa tässä, mutta onhan tuo käsittämätöntä miten syvälle joukkue on vajonnut siitä raikkaasta ja hienosta jääkiekosta, jota esittivät vielä reilu puolitoista kuukautta sitten.

  Toki tunnustusta täytyy myös antaa Bluesille. Upea työmoraali koko joukkueella, vetoja blokataan paljon ja Allenille tehdään työ helpoksi maalilla. En näe mitään syytä miksei tuo joukkue menisi pitkälle tänä keväänä.
   
 8. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Blues vaikuttaa hioutuneen erittäin kovaksi joukkueeksi. Shattenkirkin poislähtö näkyy kenties positiivisesti pelaamisessa. Roolitukset ovat hyvät, ja Pietrangelo on vastannut komeasti isompaan vastuunsa myös hyökkäyspäässä. Joukkueesta on myös kaksi tärkeää pelaajaa sairastuvalla (Stastny, Fabbri), mutta niin vain yhtenäinen, hyvän itseluottamuksen kerännyt joukkue pyyhkii Minnesotaa. Wildin hankinnat näyttää sekoittavan pakkaa, ja koko joukkue alisuorittaa. Jollain tavalla nuo täsmähankinnat toi raikkaalle joukkueelle varmasti lisäpaineita, "nyt pitää onnistua, kun satsataan kaikki palaset peliin". Blues on kuitenkin viime kauden konferenssifinalisti ja oli voiton päässä SC -finaaleista, joten sinänsä ei edes yllätä, että Boudreuan Wild kyntää ja lähtenee lomille aika pian. Toki ihmeitä voi vielä tapahtua, ja katkaisunpaikka on aina paha.
   
 9. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Korjataan, että kahden voiton päässä. Mutta mitä eilen peliä katsoin niin todella hienosti Blues joukkueena pelaa, kurinalaisesti ja uhrautuvasti eikä anna tuumaakaan periksi missään tilanteessa. Siinä missä Blues sai ylivoimahyökkäyksiä ei Wild niitä saanut, takakarvaus näytti toimivan loistavasti. Ja kun joukkueesta löytyy huippuyksilöitä sekä Allenin vire niin aika tekemätön paikka tuo Wildille on. Harmi Wildin kannalta, että kausi päättyy todennäköisesti varhain ja BB:n playoff-historia se jatkaa kasvamistaan.

  Varmasti (tai ainakin luulisin) kismittää Wild-faneja enemmän myös se, että siellä Bluesin penkin takana häärää Mike Yeo.
   
 10. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Täytyy Wildin kautta tiiviisti seuranneena ottaa koppi tästä ja tokaista, että naulan kantaan. TDL:ään saakka joukkueen ketjut 1-3 toimivat moitteettomasti ja peli oli todella raikasta. Tulosvastuu oli koko joukkueen harteilla ja huutoon vastattiin. Luottoa ei kuitenkaan ilmeisesti riittänyt GM:ltä tuolloin siihen, että Haulat ja Pommerit pärjäisivät kolmosketjuna play-offeissa, vaikka näyttöjä miehillä oli hyvistä otteista juurikin pudotuspeleistä. Siellä sitten lähdettiin vääntelemään ketjukoostumuksia ja oikeastaan ainoa ketju, joka ei kokenut muutoksia oli Koivun ketju, joka sekin kyllä viimeistään viime viikkoina on kokenut pienoisia kokeiluja. Oikeastaan ainoa ketju, johon oli korjattavaa alkuvuodesta oli nelonen, mutta ylihintaisena hankittua Hanzalia ei sopinut istuttaa nelosen keskelle, sillä olisihan Fletchin kauppa näyttänyt järkyttävältä tuossa valossa - hirveä ylihinta pelaajasta, joka toimii ainoastaan nelosen sentterinä. Uskomattoman hidas kaveri joukkueeseen, jonka pelillinen raikkaus perustui liikkeeseen ja nopeuteen. Siihen sitten päälle White, joka on ollut täysi riippakivi joukkueelle. Mies ei millään tasolla toteuta pelikirjaa joukkueelle, jonka identiteettiin kuului viisikkona pelaaminen molempiin suuntiin. Tämä kaveri hakee jokaisessa vaihdossa valtaisaa taklausta vastustajaan ja useimmiten hän taklaa ohitse, pelaa itsensä ulos tai puuskuttaa yrityksensä jälkeen sitä tahtia, että omiin päin pelattaessa mies liukuu selkä suorana vastustaja itsensä ja oman maalin välissä "puolustamaan". Niemisen kommentit ViaPlayn studiossa ovat osuneet surullisesti täysin naulan kantaan. Nämä kaverit toivat koppiin aimo annoksen häviämisen kulttuuria.

  Näin jälkeenpäin katsottuna Fletchin toinen liike kutsua Eriksson-Ek Ruotsista vielä kevääksi takaisin olisi yksinään jo ratkaissut tuon nelosen puutteet. Nuori mies, jonka paikka tulee olemaan tulevaisuudessa joukkueen kärkisentterinä, olisi hyvin voinut hoitaa tuon nelosen sentteröinnin ja kaupoissa olisi riittänyt täsmähankintaa nelosen laitaan tuomaan pudotuspelikokemusta ja taisteluhenkeä.

  Lainaus:
  Tunnustan, pisti oikein kunnolla v*tuttamaan Yeon hymy johtoasemassa toisessa erässä. Tämä jätkä on itselleni kyllä niin vihattava tyyppi sekä omana että vastustajan koutsina. Lupaan Blues-kannattajille, että kun kuherruskuukausi joukkueen kanssa päättyy, saatte sen todellisen Yeon ja ne selittelyt "for sure".
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Siis mä en todellakaan ole Wildia seurannut päivittäin enkä matseja nähnyt, mutta tuntuu jotenkin uskomattomalta, että kaksi hankintaa tuon pelin olisi noin täydellisesti sekoittanut mitä täältä saa lukea.

  Boudreaulla on historiaa maalivahtien itseluottamuksen tuhoamisesta eikä se Dubnyk taida olla pelannut "Vezina-tasolla" pariin kuukauteen. Tekisi mieli sanoa, että Devanin syöksykierteen aloitti Patrick Kane, koska sitä ennen Dubnykia kehuttiin mediassa jatkuvasti.

  Dubnyk on muutenkin vaikuttanut Wildissa juurikin systeemivahdilta, joka hyötyy paljon tiiviistä joukkuepelaamisesta edessään. Voisiko tämän puppeloinnin syynä kuitenkin olla se, että runkosarjassa ajateltiin vähän höllätä, jotta paukut riittää pitkään runiin, mutta Boudreau (eikä Koivu, Parise, Suter) ei vain yksinkertaisesti ole saanut heräteltyä joukkuetta eikä ole onnistunut tuomaan hyökkäyspelaamiseen vaadittavaa yllätyksellisyyttä, jota yksilötasolla tuosta joukkueesta ei kuitenkaan sittenkään löydy?

  Puhtaasti omaa pohdintaa, mutta mä en jaksa uskoa deadline-hankintojen olevan se syy. Jos niin olisi, niin kyllä Hanzal istuisi katsomossa tällä hetkellä tai sitten katseet kääntyy Boudreauhun, jälleen kerran.

  Ja siis mitään todellakaan Bluesilta ottamatta. Blues tekee samaa mitä Predators Chicagolle.
   
 12. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  @Lico varmasti osa totuutta näissä pohdinnoissa. Täyskäännös pelillisesti vaan tapahtui samaan aikaan hankintojen yhteydessä, eikä pelillisesti olla löydetty enää sitä viidettä vaihdetta, jolla onnistuttiin helmikuun lopulle saakka pelaamaan. Voihan se olla, että kaasu otettiin samaan aikaan pois pohjasta, mutta muutos on vain ollut niin radikaalia ja se on huokunut joukkueen esityksistä, että en näe todellakaan sattumana noita hankintoja ja pelin lässähtämistä. Voin toki olla väärässäkin, mikään sohva-GM:ää kummoisempi analyytikko en ole.

  Lainaus:
  Kaksi pointtia tuohon Hanzalin penkittämiseen.
  a.) Kun miehestä on maksettu vaihdossa yli 1. pickin verran, niin penkittäminen on huomattavan haastavaa Fletchin menettämättä kasvojaan. Kuinka rohkeasti BB ensimmäisellä kaudellaan talloo GM:nsä varpaille ja penkittää kalliit vahvistuksensa, kun mies itse ilmeisesti oli toivonut apuja TDL:llä?
  b.) Ei Hanzal huono ole ollut, mutta ei mies ole yhtään tämän joukkueen näköinen. Ollaan vähän saman ilmiön kanssa tekemisissä kuin yllä. Ylihintaan hankittua kaveria, joka ei ihan matchaa joukkueen identiteettiin ei hirveästi siirrellä neloseen pelaamaan.

  Pointtina, että nämä kaverit (Hanzal & White) ovat syöneet peliaikaa ja selkeästi itseluottamusta pelaajilta, jotka ovat joutuneet tekemään tilaa näille tyypeille ja samalla ketjukoostumukset ovat menneet lotoksi erityisesti 3. ja 4. ketjuissa. Tietenkin voi kysyä, pitäisikö pelaajien pystyä käsittelemään nämä tiputukset ketjuissa ja peliajassa (Haula, Pominville), mutta ehkäpä täytyy hankkia henkistä koutsaamista sitten lisää.

  Dubnykin tason lasku on lähinnä näyttänyt samalta, kuin koko muun joukkueen henkinen tasonlasku maaliskuusta alkaen.

  Ja toki! Blues on pelannut todella hyvää, kurinalaista ja järkevää peliä koko sarjan, hatunnosto siitä heille. Kritiikki nyt vain osuu ensisijassa omiin, kun kaudella on huomattavasti parempaakin peliä omilta todistettu pitkä jakso.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Todella erikoista, jos Boudreau kunnioittaa GM:ää liian paljon vaikka tunnistaa suoritustasossa puutteet sekä sen ettei kokoonpanot toimi. Se tuossa erityisesti minua mietityttää, toki tätä tehdään muissakin seuroissa, mutta yleensä oman mutuilun perusteella ns. pitkäaikaisille kokoonpanopelaajille eikä rentaleille.

  Siihen en osaa ottaa kantaa onko Hanzal Wildin näköinen pelaaja.

  Ymmärrän hyvin sen, jos toimivia koostumuksia on rikottu eikä uudet ole onnistuneet, mutta se kertoo sitten koutsista. Mä näkisin itse, sohva-GM:nä, että koutsi vastaa siitä kokoonpanosta ja jos joku ei kulje, niin sitten tilanteeseen reagoidaan. Nähtävästi ei ole reagoiduttu vai ovatko ketjut jo löytäneet siihen runkosarjassa menestyneeseen formiin tulosten ollessa silti heikompia?
   
 14. Wunder-Pena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Joo näinhän se on tai ainakin pitäisi olla, että valmentaja kantaa vastuun saatavilla olevan kokoonpanon pelillisistä esityksistä. Toisaalta sinne taustalle eivät sohva-GM:t pääse näkemään, mitä tapahtuu GM:n ja koutsin välillä tai jopa omistajien ja edellä mainittujen välillä. Taisi mm. Floridassa Gallantillekin ovi käydä, koska menivät sukset ristiin ylempien tahojen kanssa, vaikka ihan mukiinmeneviä pelillisiä tuloksia oli viime kaudelta annettu.

  Summa summarum, homma on sekaisin, eikä BB, pelaajat tai oikeastaan kukaan ole onnistunut kääntämään hommaa sellaiseksi, kuin miltä meno näytti talvella. Se on sitten yksi yhdestä se sauma muuttaa kurssia tämän kevään osalta, jos halutaan vielä lätkää pelata ennen syksyä.
   
 15. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Ihan hyvää pohdintaa yllä ja mä luulen, että totuus löytynee jostain tuolta rivien välistä.

  En osaa sanoa yhtään, miten herkkiä eläimiä maailman kovimmassa kiekkoliigassa pelaavat urheilijat ovat, mutta ihmisiä kun kuitenkin kaikki ollaan, niin vaikea on täysin poissulkea sitäkään vaihtoehtoa, että jotain meni joukkueen kemiassa rikki, kun Hanzal ja White astelivat kokoonpanoon.

  Jos tuota tilannetta yrittää yhtään peilata "tosielämään", niin tulee mieleen, että olisin mukana tiiviissä työryhmässä vetämässä jotain projektia maaliin. Homma toimii lähes unelman tavoin, muutamia yskähdyksiä lukuunottamatta. Puutteita selkeästi löytyy, mutta vahvuudet ovat hyvin tiedossa. Projektin vetäjä päättää yhtäkkiä tuoda lisävahvistuksia myöhäisessä vaiheessa mukaan ja kaiken huipuksi vahvistukset edustavat sitä osaamisaluetta, mikä ei todellakaan ole tiimin suurin heikkous - päinvastoin. Vahvistukset yritetään ottaa mukaan parhaamme mukaan, mutta ongelmia muodostuu, koska samalla joudutaan pudottamaan jo hyviä tekijöitä pois uusien tieltä, samalla kuitenkin peräpää vuotaa, jota nykyisillä resursseilla ja osaamisella ei pystytä paikkaamaan. Tämä aiheuttaa tiimin sisällä vähintäänkin ihmetystä ja kasvukipuja, kun uudet kaverit pitää ajaa sisään ja vaikka nämä herrat tuovat selkeästi osaamista mukaan, ei heillä ole mitään merkittävää aiempaa kokemusta tämän tyyppisten projektien menestyksekkäästä läpiviemisestä. Toimintatavatkin ovat tyystin erilaiset.

  Olen itse asiassa ollut juuri kyseisessä tilanteessa, eikä asiat loppujen lopuksi menneet ihan putkeen. Ymmärrän toki täysin, että normaalissa työelämässä vallitsee täysin eri lainalaisuudet, eivätkä nämä missään nimessä ole suoraan verrannollisia. Meidän kun ei tarvitse miellyttää tekemisillämme miljoonia ihmisiä, eikä meitä seurata suurennuslasin alla samalla tavalla. Enkä minä, tai kukaan meistä, olla varauduttu tuohon koko elämämme ajan, kuten huippu-urheilijat yleensä. Lähinnä mietin sitä, että pelaajatkin ovat ihmisiä ja jos pitkäaikaisen joukkuekaverin lähtö on tiukka on paikka, niin miksei täysin uusien naamojen tuleminen olisi? Varsinkin kun uudet naamat tulevat lähtökohtaisesti syrjäyttämään pidettyjä joukkuekavereita jo valmiiksi tiiviissä joukkueessa. Ammattilaiset eivät tietenkään saisi tällaisten asioiden antaa vaikuttaa, mutta se taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty.

  Olen henkilökohtaisesti ollut sitä mieltä, että Wildin puolustuksella ei mennä pitkälle kevääseen. Taitoa sieltä löytyy parin joukkueen edestä, mutta se ei riitä. Puhumattakaan siitä, että puolustuksen runko on melko nuori, eikä siellä ole kellään pudotuspelikokemusta sen enempää, kuin mitä Wildin aikana on saatu. Fakta on se, että Wildilla oli koko syys- ja talvikauden ajan koko liigan syvin hyökkäyskalusto. Hyökkäys ja maalinteko ei missään vaiheessa ollut ongelma - kaikki neljä ketjua rullasivat tappavan tasaisesti, vaikka vaihtelua erityisesti neloskentässä nähtiin. Puolustus- ja maalivahtipeli toimivat kummatkin ihan kohtuullisesti syksyn ja alkutalven, mutta alkoivat jo tammikuussa osoittaa taantumisen merkkejä. Ongelma ei ollut järisyttävän suuri, koska Wild kuitenkin voitti otteluita, kiitos hyökkäyksen. En muista yhtään peliä, mitä esim. Dubnyk olisi joutunut ryöstämään Wildille tällä kaudella. Viime kaudella niitä oli lukuisia.

  Tästä syystä hämmästys oli melkoinen, kun Wild ilmoitti hankkineensa kaksi hyökkääjää lisää. Ostin tuon, mitä Fletcher möi Hanzaliin liittyen: puolustusorientoitunut, järkälemäinen sentteri, joka voittaa aloituksia ja antaa Koivun ja Staalin kentille enemmän vapautta hyökkäyspäässä. Se hinta mitä kundeista maksettiin, on minulle edelleen ihan samantekevä. Yksi kakkoskierroksen varausvuoro ei tätä laivaa upota missään juoksussa.

  Jotain kuitenkin meni rikki. Joukkue, jonka identiteetti oli rakentunut nopeudelle ja tiiviille viisikkopelaamiselle molemmissa päissä kenttää, oli yhtäkkiä hidastunut merkittävästi. Edes Wildin kultaketju (Granlund-Koivu-Zucker) ei syystä tai toisesta löytäneet enää toisiaan. Lähtikö Boudreau muokkaamaan hyväksi todettua sapluunaa, ajaakseen uudet miehet paremmin sisään omilla vahvuuksillaan? Paha sanoa. Kun hyökkäys taantui, se asetti jo valmiiksi heikohkon puolustuksen ja epävarman maalivahtipelin uuteen valoon: ei voitettu enää otteluita, ei päästy edes kunnolla paikoille. Puolustus- ja maalivahtipelissä ei siis tapahtunut suurta muutosta vaikkapa helmikuuhun peilaten, vaikka moni näin saattaa luulla. Niiden vajaavaisuudet vain nousivat eri tavalla tapetille, kun ennen erittäin laaja hyökkäys ei onnistunutkaan voittamaan enää pelejä.

  Asiaa ei auta myöskään se, että puolustuksessa yksilötasolla, tärkeimmät pelaajat eivät ole pystyneet nostamaan tasoaan. Päinvastoin. Ryan Suter tekee pelistä toiseen virheitä, mitä en olisi ikinä edes uskonut olevan mahdollista. Viime pelissä mies joutui ottamaan pari jäähyä, huonosti luetun tilanteen ja puolittaisen läpiajon vuoksi. Siihen päälle lukuisat pienet virheet niin sijoittumisessa kuin kiekolllisessa pelissä.

  Jonas Brodin on oman itsensä pahin vihollinen. Miehellä on kaikki taito ja eväät ottaa se seuraava askel, mutta jotain on henkisellä puolella pielessä. Kaveri on kuin pelokas hiiri paineen alla, ja kaihtaa fyysistä peliä viimeiseen asti. En tarkoita sitä, että haluaisin nähdä nuorukaisen enemmän heittelemässä miestä seinälle, vaan sitä, ettei kaveri tekisi niin hätäisiä ratkaisuja taklausten pelossa. Brodin on melkeinpä enemmän uhka kuin mahdollisuus pudotuspeleissä tällä hetkellä.

  Marco Scandella. En tiedä mitä tälle hujopille on tapahtunut. Kaveri on valahtanut omasta suosikkipelaajastani siihen pisteeseen, että toivon Vegasin nappaavan hänet. Häviää aivan järkyttävän määrän kaksinkamppailuja, eikä saa kiekolla mitään aikaiseksi. Hyvä vetokin on enemmän rasite, kun mies tykkää tempaista aina joko pleksiin, tai ensimmäistä vastustajan pelaajaa päin. Eilisillan pelissä nähtiin hyvin miehen kaksinkamppailuvoima, kun Bluesin 2-1 maalissa mies ei pystynyt pitämään itseään päätä pienempää pelaajaa aisoissa. Tätä se on ollut koko kauden, mies on kuin varjo edelliskaudesta.

  Jared Spurgeon tekee, mitä Jared Spurgeon pystyy. Wildin tasaisin suorittaja ja paras kiekollinen pakki. Valitettavasti tuo sulkapäässä n. 170cm ei paljoa auta, kun pitäisi painia jääkaappipakastimien kanssa. Voittaa kaksinkamppailuja älyllä ja nopeudella, mutta älykin taipuu, kun maalin edestä pitäisi siirtää lihaa hiuksista vittuun. Kun tämä Mikki Hiiri on joukkueen tärkein pakki, jokainen voi päätellä, että jotain on mennyt tämän osa-alueen suhteen hieman pieleen.

  Matt Dumba on ainoana mielestäni selkeästi hieman nostanut tasoaan. Toki ne virheet ovat edelleen siellä, intoilu johtaa välillä vittumaisiin tilanteisiin omassa päässä, mutta samalla kaveri on selkeästi Wildin rohkein pakki kiekon kanssa. On myös mukavan fyysinen ja vittumainen, vaikka ei ole koolla pilattu. Dumba on sellainen puolustaja, joka vielä on vielä pahasti oppipojan roolissa, mutta kun pakistosta ei löydy hirveästi, jos ollenkaan, kavereita jotka osaavat oikeasti kertoa mitä pudotuspelielämä on, puhumattakaan siitä, että esimerkillään näyttäisi. Potentiaalia nousta isoon rooliin, mutta ei saisi missään nimessä olla joukkueen johtava puolustaja.

  Christian Folin tekee sen, minkä puutteiltaan pystyy. Ei mitään valittamista miehen asenteen tai taistelutahdon suhteen. Ainoa oikeasti iso ja fyysinen puolustaja Wildissa. Eikä ole mikään täydellinen puukäsi, vaikkei kiekollinen peli nyt häikäisekään. Pelaa omaa päätä suht varmasti. Wild olisi nimenomaan tarvinnut pari folinia lisää, mutta hieman paremmalla älyllä ja kokemuksella varustettuna. Folin on ainoa pelaaja Wild-nutussa, joka pystyy edes auttavasti siivoamaan Dubnykin näkökenttää, ja uskon, että myös Devanilla on parempi fiilis tämän ruotsalaisen ollessa kentällä, kun harvemmin juuri silloin ketään syliin asti tulee.

  Tämä järkyttävän kokoinen, epäolennaisuuksiin tarttuva, spekuloiva ja spontaani tekstiseinä kuuluisi enemmän varmaan Wildin kausiketjun puolelle, mutta menköön nyt täällä, kun kuitenkin edes ketjun aihetta hipoo. Krapulassa ajatus lentää, välillä naapurivaltioon asti.

  Tiivistäen: GM yritti korjata jotain, mikä ei lähtökohtaisesti ollut rikki. Nyt joukkue oireilee, ja pelitapa on revennyt. Samalla jätettiin korjaamatta juurikin se osa-alue, mikä lähtökohtaisesti on/oli riittämätön pitkää kevättä ajatellen. Toivottiin, että Dubnyk löytää sen tason, millä Wild-fanien sydämiin aikoinaan pääsi. Samalla toivottiin, että Wildin vajaavainen puolustus kasvaisi kymmenen senttiä per mies, neljäkymmentä Spurgeonin tapauksessa, ja löytäisi kolme lisävaihdetta. Näin ei käynyt ja kevät on jäämässä todella lyhyeksi.
   
 16. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Jos täällä jotain tykkäyksiä tai recommendauksia tai ylä-äänitä voisi antaa, niin @palle :lle tuosta antaisin. Hyvää analyysiä ja puit sanoiksi tuossa, mitä en itse ole oikein osannut sisäistää. Menee tosiaan hiukan ehkä kausiketjun teemoihin, mutta tässä nyt tulee samalla pohdittua, miksi tässä sarjassa Wild ei ole pärjännyt.

  Hanzal ja White treidin aikaan Wild-fanien leirissä tuota treidiä pidettiin mielestäni neutraalin hyvänä ehkä vähän turhan optimisteina. Mitä kuulin eri toimittajilta podcasteissa ynnä muualla, niin tämä treidin aiheutti hiukan ihmetystä. Hinta oli kova. Teoriassa ehkä tämä selitettiin juuri sillä tavalla, että haettiin "syvyyttä" playoffeja varten. Syvyyttä siis Wildin syvimpään osa-alueeseen, joka toimi koko kauden erittäin hyvin. Ei mennyt treidi aivan putkeen, mutta jotenkin vaikea senkään syyksi tätä laittaa. Se, että hyökkäykseen lisää pari vaihtoehtoa, ei pitäisi rajoittaa maalintekoa tuolla tavalla.

  Kolmen pelin perusteella voi tehdä johtopäätöksiä ja liitoitella joukkueen tilannetta, mutta en tiedä kannattaako se. Fakta on, että Allen on pysäyttänyt näissä kolmessa pelissä 97% laukaksista. Wild-fanit ovat monta kautta jo puhuneet siitä, että joukkue kohtaa aina vain sen "kuuman maalivahdin". Tuntuu selittelyltä aina syyttää tätä aspektia, mutta voiko se vain olla totta? Wild luo tarpeeksi paikkoja kyllä. Tässä on laukaisu heat mapit naturalstattrick.com:sta.

  http://i.imgur.com/rcORokZ.png (Game 1)
  http://i.imgur.com/Ol3FR9b.png (Game 2)
  http://i.imgur.com/tnbrXrj.png (Game 3)

  Tummemmat värit on siis parempia. Wildilla on ollut paikkoja vaarallisilta alueilta enemmän.

  Kuulostaa jossittelulta, mutta sarja voisi helposti olla 2-1 kummalle vain joukkueelle ja silloin ei tarvitsisi pohtia Fletcherin taitoja GM:nä, BB:n valmennusta tai Wildin puolustuksen hyvyyttä. Pienestä on kiinni urheilu.
   
 17. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  En ole tätä viimeistä ottelua nähnyt, mutta ainakin ensimmäisessä Wild oli parempi joukkue kaukalossa ja toinen oli melko 50-60 -ottelu. Dubnykille on mennyt helppoja ja vastaavasti Allen on ottanut todella isoja koppeja. Ihan turha etsiä tässä vaiheessa syitä jostain GM:n hankinnoista DL:lla. Tässä vaiheessa kautta pitää ymmärtää, että monet parit ovat tasavahvoja ja ottelut kolikon heittoa.
   
 18. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Käsittääkseni NHL:ssä nämä asiat pitää pääosin käsitellä itse tai joukkueen kesken. Valmentaja päättää peluutuksen ja pelaajat pelaavat sen mukaan. Osa valmentajista antaa neuvoja ja ohjausta myös kahden kesken, mutta sekään ei välttämättä ole varsinaista keskinäistä kommunikaatiota. Kakkosvalmentaja saattaa selittää tilanteita hieman tarkemmin, mutta tämäkin riippuu todella paljon päävalmentajasta. Yleisesti ottaen sellaista kädestä pitelyä tai henkilökohtaista valmennusta mitä esim. Liigassa harrastetaan ei NHL:n puolella juuri harrasteta. Kovat pärjäävät ja ne jotka eivät pärjää pelaavat jatkossa jossain muualla.

  Boudreaulla ja Selänteellähän oli ongelmallinen suhde, jota on Selänteen taholta puitu myös mediassa. En usko että tuolla on välttämättä ollut samanlaisia ongelmia, mutta tuo hierarkian ja roolien muuttuminen on voinut luoda epävarmuutta. Eikä sitä epävarmuutta ole päästy millään tavalla purkamaan. Kemiaan ja henkeen liittyvät asiat ovat hankalia, eikä niitä oikein voi selittää. Tuolla ylempänä @palle pyöritteli hyvin tätä asiaa, eikä siihen ole lisättävää.
   
 19. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  BB ei keksinyt muuta keinoa Bluesin kaatoon kuin heittää nimet hattuun ja vetää seuraavaan pelin kokoonpano arvalla. Tässä lopputulos:

  Nino - Koivu - Parise
  Granlund - Staal - Coyle
  Zucker - Hanzal - Pominville
  Eriksson Ek, White, Schroeder, Stewart rotaatiossa nelosketjuun

  Niiiin, tiedä sitten kuinka sujuu peli hyökkäysketjuilta, joilla ei ole yhtään yhteistä kokemusta taustalla koko kauden aikana.. Ilmeisesti kuitenkaan BB:llä ei ollut muutakaan keinoa ja toivotaan että Bluesilla menee pupu pöksyyn pelkästä ihmetyksestä, kun Wildin miehet luistelevat jäälle keskiviikon ja torstain välisenä yönä!
   
 20. Gubar Jäsen

  Lainaus:
  Kai se on tuossa tilanteessa yritettävä kaikkensa. Todennäköisyydet sarjan voittoon on todella pienet. Ei siellä ole melkeimpä kuin voitettavaa. Toivotaan, että riski kannattaa, mutta tässä vaiheessa kautta ketjujen totaalisotkeminen harvemmin tuottaa tulosta.
   
 21. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Lainaus:
  Edelleen Wildilla on vain hävittävää. Sarja on kuitenkin kesken ja tappio seuraavassa pelissä tarkottaisi kauden päättymistä totaaliseen floppiin. Tottakai erittäin todennäköistä on, että kausi päättyy ensimmäiselle kierrokselle mutta vielä tästä voidaan taistelu tehdä ottamalla pari voittoa. En vain pidä kovin järkevänä lähteä tavoittelemaan voittoa kauden tärkeimmästä pelistä pistämällä koko pakka täysin sekaisin ja toivomalla lottovoittoa. Ei tässä kuitenkaan niin jaloissa olla oltu, että näin radikaalisti pitää kriittisimmällä hetkellä hommaa sekottaa.

  Toivotaan toki, että aiemmin huomaamatonta kemiaa löytyy uusien miesten välillä ja ketjujen sekoittaminen sytyttäisi jengin mutta epäilen, että näillä muutoksilla uidaan vain entistä syvemmissä vesissä.
   
 22. Gubar Jäsen

  Lainaus:
  Epäilen vahvasti samaa. Harmillista, että kaksi ennakkoon minulle kiinnostavinta sarjaa on 3-0 tappiotilanteessa. Flames ja Wild.
   
 23. Kulpertto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
  Paul Stastny kunnossa ja saattaa pelata neljännessä pelissä. Mun puolesta vois kyllä huilata vielä hetken ja tulla sitten seuraavaan sarjaan tai sarjan venyessä johonkin kutospeliin.
   
 24. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Real Madrid, Liverpool
  Niin se vain homma jatkuu ja 2-0 vierasvoiton myötä ottelupari siirtyy takaisin Xcel Energy Centeriin, jossa pelataan lauantai-iltana prime time -aikaan klo 22 sarjan viides kamppailu!

  Vähän väsynein silmin tuli ottelu väijyttyä toisesta erästä eteenpäin mutta pakko myöntää, että väärässä olin ketjumuutosten suhteen, sillä paljon raikkaammalta näytti peli tänään. Kolmosketju Zucker - Hanzal - Pominville oli läpi ottelun vahva ja erityisesti Hanzal pelasi selvästi parhaan ottelunsa Wild-nutussa. Charlie Coyle oli tänään(kin) vaarallinen ja mies on pelannut kyllä vahvaa kevättä. Siinäpä tuli lueteltua myös ottelun maalintekijät eli Coyle siirsi Wildin ensimmäistä kertaa johtoon koko ottelusarjassa, kun loistavasti tähän asti pelannut Blues-maalivahti Allen seikkaili maalin takana ja tarjoili kiekon laitaan Coylelle, joka pääsi heittämään kiekon puolityhjään maaliin. Hanzal vei Wildin 2-0 johtoon terävällä laukauksella siniviivan jälkeen. Blues-puolustus ja Allen ei tässäkään tilanteessa ollut ihan yhtä terävänä kuin kolmessa aikaisemmassa pelissä.

  Dubnyk näytti jälleen voittavalta maalivahdilta ja rökitti Allenin kyllä tänään maalivahtipelissä. Wildin nelosketju Stewart - Eriksson Ek - White pelasi vain 5min/mies tänään, joten kaikesta huomasi, että veitsi kurkulla haluttiin vielä kautta jatkaa.

  Pari päivää taas huilataan ja lauantaina tosiaan loistavaan katseluaikaan pääsee viidettä kamppailua seuraamaan. Samaa asennetta ja taistelutahtoa toivotaan kuin tänään ja eiköhän siitäkin pelistä jälleen vähämaalinen kamppailu tule. Avausmaalin merkitys on kyllä melkoinen tässä sarjassa ja toivotaan, että kausi jatkuu Wildin osalta vielä vähintään ensi viikolle!
   
 25. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Helvetin hyvä kun Wild voitti jos Viasat näyttää tämän pelin lauantaina klo 22:05?