Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Minkä Suomessa asuvan kansallisuuden kanssa tulet parhaiten juttuun?

Viestiketju osiossa 'Testialue' , aloittajana abianos, 27.09.2016 klo 03.21.

?

Venäjä

Poll closed 29.09.2016.
 1. Viro

  25 ääntä
  65,8%
 2. Somalia

  6 ääntä
  15,8%
 3. Suomalainen romani

  7 ääntä
  18,4%
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. abianos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset
  Halusin itseasiassa laittaa ihan oikean kyselyn pystyyn, mutta meni liian vaikeaksi googletellessani. Joskus oli de vähemmistö-lista - ei enää. Mutta! Laita vaikka top3 lista kansallisuuksista tänne, joiden kanssa ns. ns. natsaa.

  1. Venäjä
  2. Somalia
  3. Iran

  Voiko joku poistaa? Meni päin peetä tää.
   
 2. Manazeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
  Suomalaisten kanssa.
   
 3. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Minulta on joskus kysytty, olisinko kiinnostunut liittymään hirviporukkaan. En ole toistaiseksi syttynyt ajatukselle, kun arvelen tulevani paremmin juttuun ihmisporukassa.

  Ihmisten osalta vastaan, että suomalaisten ja virolaisten kanssa.
   
 4. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Suomalaisten, ruotsalaisten, englantilaisten sekä virolaisten kanssa. Ja juuri tuossa järjestyksessä.
   
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Uskoisin tulevani toimeen kaikkien kanssa jos vain yhteinen kieli löytyy. Eniten kokemusta löytyy työskentelystä yhden riikinruotsalaisen kanssa, ainoa valituksen aihe on tuo loputon diskuteeraaminen, muuten tulemme toimeen vallan mainiosti.
   
 6. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Kaikkien kanssa töissä. Aika vähän on siviilikontakteja. Se ei ole ihmisten vika, etten toivoisi meille tuntuvaa venäjänkielistä vähemmistöä. Heitä kun voidaan käyttää, heiltä itseltään kysymättä ja tahdonkin vastaisesti, meitä (tarkoitan järjestäytynyttä yhteiskuntaamme) vastaan.

  Venäläisistä lääkäreistä minulla on ihmisläheisempi kuva kuin suomalaisista. Joko siellä valitaan koulutukseen erilaisia ihmisiä tai heidät koulutetaan toisin. Mutu
   
 7. A Siente Jäsen

  Turkkilaisten kanssa tullut jonkin verran tehtyä töitä. Hemmetin mukavaa ja ahkeraa porukkaa.
   
 8. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Aika vaikea sanoa, koska äänestyksessä olevan kolmikon suhteen en oikeastaan tunne ketään asianomaista. Muutama puoliksi virolainen tuttava löytyy, joten sanotaan sitten puolivirolaiset?

  Italialaisia tunnen muutaman ja tulen mielestäni ihan hyvin juttuun. Suomenitalialaiset ei tosin taida ihan kauhean merkittävä vähemmistö, tosin?
   
 9. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Kaikkien kanssa tulen hyvin toimeen. Totta vitussa.
   
 10. Spede Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Detroit Red Wings
  Parhaiten tulen toimeen ihmisten kanssa ja sitten Raumalaisten.

  Jos ihan tosissaan niin noista vaihtoehdoista tulen parhaiten Romaanien kanssa toimeen. Muutaman Somaliasta tulleen kanssa olen joutunut olemaan tekemisissä ja pakko kyllä sanoa, että ei vain heidän kanssaan synkkaa. Paino sanalla joutunut vielä tuohon. Toki tunne oli todennäköisesti molemminpuolista...
   
 11. sonnychiba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tätä odotin...jännitti kumpi ehtii ensin...
   
 12. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Kansallisuudesta riippumatta, olen muistaakseni tullut hienosti juttuun kaikkien kohtaamieni Suomessa asuvien neekerien kanssa. Tosin näytteeni ei ole tilastollisesti merkitsevä, joten en voi yleistäen väittää neekerien olevan letkeää ja mukavaa väkeä. Mutta kokemukseni ovat olleet oikein positiivisia, ihan riippumatta siitä mistä päin maailmaa itse kunkin neekerin sukujuuret ovat olleet.

  Kovin erilaisia mutta itse kukin mukavia kavereita olivat entiset kollegani, mm. amerikkalainen neekeri ja gambialainen neekeri. Tämä amerikkalainen myös väitti, ettei sitä kiinnostanut räppimusiikki, joskin koripallo oli kaverille ihan ykköslaji. Gambialainen taas tykkäsi Bob Marleysta, mutta myös suomalaisesta iskelmästä. Metka mies! Jannun etunimi oli suomalaisittain hankala lausua, joten oli luontevaa kysyä, onko hänellä lempinimeä ennestään. - Sä voit kutsua mua Timoksi, rah rah rah...
   
 13. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Kyllä mä pääsääntöisesti olen tullut hyvin juttuun kaikkien kanssa kansallisuudesta riippumatta. Kaupoissa, ravintoloissa ja muissa paikoissa, joissa olen ollut asiakkaana ovat minusta erityisesti lähi-idän suunnalta (Turkki, Irak, Iran, Syyria tms) tulleet olleet erityisen mukavia.

  Toki kaukoidän suunnalta tulevat ovat aina korostetun kohteliaita. Heillä se vissiin kuuluu kulttuuriin, mutta jotenkin samalla he ovat vähän jäykkiä. Turkkilaiset ovat rennompaa porukkaa.

  Ai niin, ja nyt kun pääsin tarinoimaan niin viimeksi kun olin eräässä kansainvälisessä koulutustapahtumassa, viikon reissu Münchenissä, niin jännästi nuo kuvittelemani kansallisuuksien mukaiset stereotypiat toteuttivat itseään. Espanjalaiset tulivat aina kaikkiin tapaamisiin myöhässä, saksalaiset olivat muita ennen odottelemassa. Skottien kanssa tuli eniten istuttua iltaa baarissa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016 klo 09.27
 14. septi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Kansainvälisellä linjalla opiskelin ja opiskelijoita oli pääasiassa Aasiasta ja Afrikasta, seuraavissa ikäluokissa myös paljon eurooppalaisia. Ongelmia ei ollut kenenkään kanssa, mutta kyllä varsinkin afrikkalaisilla ja pieneltä osin aasialaisilla miehillä oli kovaa yritystä selvitä koulusta tekemättä mitään. Naiset olivat ahkerampia ja heidän kanssaan esim. ryhmätyöt sujuivat hyvin. Yhdellä kurssilla piti tehdä parityö ja parikseni tuli afrikkalainen mies (en tiedä mistä maasta, ei ollut omalla luokallani). Näin häntä tasan kaksi kertaa, tehtävänjaon yhteydessä, kun annoin hänelle yhteystietoni ja hän lupasi olla yhteydessä siitä miten työ tehdään, ja esityspäivänä, kun hän olisi halunnut nimensä yksin tekemääni työhön (siihen en tietenkään suostunut). Toisaalta vastapäisiäkin kokemuksia on. Muutama somaliopiskelija, mies ja nainen, myös koulussamme oli, ja molemmat olivat erittäin ystävällisiä, mukavia ja ahkeria opiskelijoita

  Opiskelujen jälkeen eniten yhteyttä on tullut pidettyä kiinalaisten luokkakavereiden kanssa, myös muutamien seuraavilla luokilla olleiden eurooppalaisten, mm. Latviasta ja Bulgariasta kotoisin olevien kanssa. Kiinalaisista, tai aasialaisista yleensäkään, ei oikein opiskelijabileisiin saanut seuraa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
   
 15. Saxon-747 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals,Venäjä
  Työasioissa ihan kenen kanssa tahansa olipa miltä suunnalta tai edusti mitä tahansa. Vapaalla sitten vähän valikoiduimmin... ei jaksa enää mitään kissanristiäisiä ja muuta turhaa lätinää. Keskityn niihin ihmisiin jotka ovat minulle tärkeitä. Ksenofobina, roturealistina ja islamofoobikkona ystäväpiiri yllättävänkin laaja venäläisiä, turkkilaisia, jordaanialaisia, bulgaareita, slovakkeja ja viroilaisia...
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Hyvin tulen toimeen taustasta riippumatta kaikkien kanssa. Tietysti aina on jotain mulkkuja, pääasiassa tietysti suomalaisia, joihin silloin tällöin törmää mutta sama se. Kaveripiirissäni on somaleja, turkkilaisia, venäläisiä, virolaisia, ruotsalaisia, espanjalaisia, ranskalaisia ja vaikka minkä muunkin maalaisia helsinkiläisiä ja muita Suomessa asuvia.
   
 17. zunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Team Finland
  1. Kantasuomalaiset
  2. Virolaiset
  3. Suomenruotsalaiset
  4. Venäläiset
  5. Suomen romanit

  Muihin en ole juurikaan törmännyt?
   
 18. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  En mä tiedä. Pari savolaista kerran vitutti. Ei se kyl mun kokemuksien mukaan oo kansallisuudesta kiinni.
   
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Kiinalaisten kanssa olen tullut ihan hyvin juttuun eikä venäläisissäkään mitään vikaa ole ollut tai virolaisissakaan. Ihan mukavaa sakkia tuntuvat olevan. Somalien kanssa en ole kaiketi ollut tekemisissä kuin melko vähäisesti (siivoushommissa törmää paljon ulkomaalaisiin).
   
 20. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Sudanilaiset on hauskaa porukkaa! Tunsin yhden. Sen perusteella.
   
 21. Kyllä kaikkien kanssa toimeen tulee. Ainoina poikkeuksina suomalaiset, joita täällä on jo sen verran, että sekaan mahtuu muutama älykääpiökin.
   
 22. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Kaikkien kanssa, riippuu tietenkn yksilöstä. Mutta jos lähdetään enemmän perkaamaan, niin Virolaisten kanssa on tullut hyvin juttuun aina. Sitten Turkkilaiset on ihan mukavaa sakkia sinänsä. Puolalaisista on jäänyt ihmeen valju kuva, vaikka työskennellyt monen kanssa. Tuntuvat viihtyvän keskenänsä. En muista, että yksikään olisi tarkoituksellisesti kontaktia minuun ottanut, vaan minä olen aina ollut aloitteentekijä. Tuttujen romanien kanssa on ok, mutta outojen romanien kanssa lähden aina varoen liikenteeseen. Joku voisi rasistiksi sanoa, mutta pelkästään kokemus puhuu, olen ollut asiakaspalvelu hommissa. Yksi iranilainen on hemmetin mukava ollut, mutta se oli kristitty. Muutaman muslimin kanssa ei ole juttua tullut, eikä somalin, mutta ei tilanteetkaan ollut sellaisia, että oltaisiin kavereita haettu.
   
 23. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Mielenkiintoista. Puolet työkavereistani on polskeja ja todella mukavaa sakkia ovat. Ja avuliaita toisin kuin vaikka suomalaiset. Ja käyvät pubissa viikonpäivään katsomatta toisin kuin vaikka suomalaiset.

  Eihän se kansallisuuteen katso keiden kanssa tulee toimeen eikä aina edes tiedä mistä maasta joku on.
   
 24. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Myönnän että yhdysvaltalainen amazing & awesome -kulttuuri joskus rasittaa. Että voisko homma olla vaan ihan good. Sanat loppuvat nopeasti kesken, kun heti on amazing ja awesome. Eli tämmönen first world problem tämäkin. Ihmisten kanssa oon tullut hyvin toimeen, yhdysvaltalaisten.

  No niin nyt muistin: irlantilaiset. Mua vitutti yks irlantilainen aikoinaan. Vähän liikaa ylisti sitä rapakaljaansa. Sanoin, että Guinness on paskaa! Yhden katalaanin kanssa päädyin käsirysyyn! Mut Dalihan oli katalaani joten katalaanit on fiksua porukkaa. Ja Joyce irlantilainen eli fiksua sakkia irlantilaisetkin.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Vähän joo ja sitten kun siihen lisätään vielä WOW...
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.