Minkä leffan näit viimeksi teatterissa?

  • 7 250
  • 104

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Update

Mulholland Drive, eilen myöhäisillassa.

David Lynch on tunnettu hämäristä elokuvistaan. Eraserhead, Lynchin ensimmäinen kunnon ohjaustyö, on antanut suuntaa miehen uralle yhä parempiin töihin. Tv- sarja Twin Peaks teki miehen tunnetuksi ympäri maailmaa. TP on edelleen yksi parhaista telkkarisarjoista ikinä. Sarjaan kylkiäisiksi tehty leffa Twin Peaks - Tuli kulje kanssani ja Lost Highway vain lisäsivät miehen mainetta. The Straight Story oli sitten David Lynchin "rakkauskirje" hänen faneilleen. Kuitenkin tässä sangen tavallisessa elokuvassa näkyy Lynchin omaperäisyyden kädenjälki. Miehen uusin, Mulholland Drive saapui Suomeen vuoden viiveellä USA:sta. Ja odotus kannatti. David Lynch kasaa jälleen katsojalle hämärän, painajaismaisen maailman, jonka läpikahlaaminen tuntuu olevan työn ja tuskan takana.

Leffan juonen selittäminen olisi tuhoontuomittu yritys, joten kerron vain lähtökohdat. Elokuvan alku noudattaa kohtalaisen tavallista kaavaa. Tummahiuksista Naista ollaan viemässä limusiinilla kutsuihin, kunnes tulee odottamaton pysähdys Mulholland Drive- nimisellä tiellä. Tapahtuu auto-onnettomuus, jossa nainen kuitenkin selviää. Hän hoipertelee muistinsa menettäneenä yöllä avoimesta ovesta sisään asuntoon, johon aamulla muuttaa väliaikaisesti asumaan wannabe- näyttelijätär maalta. He ystävystyvät ja ryhtyvät selvittämään, kuka tuo tumma nainen oikeasti on.

Leffan ensimmäinen puolikas on suht' outoa tapahtumasarjaa, mutta jälkimmäinen puolikas on sitten täysin tuntematonta maata, raskasta tavaraa, josta Lynch on tullut tutuksi. Puolivälistä lähtien nimittäin päähahmot vaihtuvat, vaikka näyttelijät pysyvät samana. Miten tarinaan liittyy mystinen Cowboy? Entä miksi eräs tietty kahvila tuntuu olevan ratkaisu? Mitä asiaa leffassa on sinisellä laatikolla, joka löytyy salaperäisestä yökerhosta? Ja miksi tumman naisen laukusta löytyy siihen avain? Kuka ihme on tyhjässä huoneessa istuva kummallisen näköinen mies, joka kuulee ja päättää asioista?

Olen vasta kerran nähnyt kyseisen 2,5 h - pätkän ja se täytyy mennä katsomaan vielä uudestaan ja ostaa välittömästi dvd:lle.

***** (Tämä elokuva olisi ansainnut v. 2001 Oscarin)
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minority Report

Tämän tekeleen näin tässä viikko sitten ja ihan kiva pätkä oli kyseessä. Ei mikään huippu, muttei kylläkään mikään huono. Joillekin Scifi-diggareille varmasti hyvä leffa. Omaperäinen juoni oli todellakin plussaa. Vähän samantapainen pätkä kuin Tom Cruisen edellinen elokuva Vanilla Sky. Hämmentävä.

Onko muut käyneet tämän leffan katsomassa?
 

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
hörkkö per--le, juuri kun aion mennä katsomaan Minority Reportin
niin vertaat sitä Vanilla Sky:hin. Se oli mielestäni todella surkea
leffa ja toivottavasti toi Minority Report on huomattavasti parempi
ettei mee fyrkat hukkaan.:confused:
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Oli muuten sitten varsinainen elokuva! Rölli ja metsänhenki tai jotain sinne päin. Silloinen viisikesäisemme kiipusti syliin turvaan ja vuotta vanhempaa poikaa huvitti eniten koko illassa pikkusiskon koheltaminen. Kuumaa oli kuin saunassa, joten viihdetilaisuus on väärä nimi happeningille!
 

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Mä olin viimeks kattomassa Scream2:n. Eli en ole elokuvaihmisiä.. Kai sitä vois tässä 10:n vuoden sisään käydä TAAS kattomassa jonkun leffan, ja mieluiten kauhuleffan.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
YLÖS!

Eilen nähty Minority Report, "Vähemmistöraportti". Aikamoiset visiot oli Spielbeg, kuvaaja Janusz (p*ska nimi :D) Sejase ja ennenkaikkea kirjailija Dick oli loihtinut isolle skriinille. Odotin leffalta paljon, eikä se valitettavasti täyttänyt haaveitani. Ehkä Spielberg on vanhenemassa? Laatukamaa silti, eikä Tom Cruisen roolisuoritus tosiaankaan pilannut leffaa. Kehotan katsomaan.

Yhä Stadissa pyöriviä, nähtyjä:

Mulholland Drive (*****)
Kaunis mieli (*****)
Minority Report (****)
Panic Room (****)
Poika (****)
Kohtalokas syrjähyppy (***)
Spider-Man (***)
Kaava 51 (***)TSH : Sormusten ritarit (***)
Men In Black 2 (*)
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Kh
Seuraavan kerran kun menen elokuviin, varmaan silloin menen katsomaan uusimman Bondin (eli joskus 3-4 kuukauden päästä). Tai sitten välillä saatan käydä katsomassa SW EII:sen toiseen kertaa, ja eikös TSH II tule myös ennen joulua? Ihan mieleisiä elokuvia...
Tuohon listaan täytyy kyllä lisätä tämä Punainen Lohikäärme (Red Dragon), kun kerran kävin tänään ostamassa DVD:nä Psykopaatin jäljillä (Manhunter) -psykotrillerin. Punainen Lohikäärme saa ensi-iltansa loppusyksystä, ja se on Psykopaatin jäljillä -leffan uusintafilmatisointi perustuen Thomas Harris'in saman nimiseen kirjaan.

Teos on siis 'Hannibal Lecter -trilogian' ensimmäinen osa, ja sijoittuu aikaan ennen Uhrilampaita (The silence of the lambs). Odotukset uuden Punaisen Lohikäärmeen suhteen ovat todella kovat, sillä se on kirjana aivan loistava, vuonna -86 tehty edellinen versio Psykopaatin jäljellä -leffa on myös hyvä. Siihen kun lisätään se tosiasia, että nykyresursseilla voidaan panostaa todella paljon enemmän elokuvan tekemiseen, niin odotukset Punaisen Lohikäärme -leffan suhteen ovat todella kovat. Trilogian kolmas osa, eli Hannibal, oli kirjana ja elokuvana pettymys, ja nyt olisi aika kirkastaa Sir Anthony Hopkins'in johdolla Hannibal Lecter'in 'maine' elokuvahistorian 'sympaattisimpana' psykopaattina ja sarjamurhaajana.

Vaikka uusintafilmatisointi on aina uusi versio vanhasta, ja sitä myöten menettänyt hiukan 'jotakin', ei Punaisen Lohikäärme -leffan suhteen ole näin täysin käynyt. Kirjana ja leffana ensimmäinen versio ei ole koskaan saavuttanut esim. Uhrilampaiden tai Hannibal'in kaltaista suosiota, joten jonkin verran on uutta ja yllättävää jäänyt uusintaversion varalle. Nyt olisi mahdollisuus yltää Uhrilampaiden ja Seitsemän -psykotrillereiden tasolle, ellei sitten jopa korkeammalle...

(*Odotukset ovat kuin pienellä oravalla...*)
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Päivitystä

Tämän Jatkoajan huoltobreikin aikana tuli sit nähtyä taas yksi hyvä leffa. Ja se oli Mel Gibsonin tähdittämä Signs. Ohjaaja M. Night Shyamalanin aikaisemmat leffat, Kuudes Aisti ja Unbreakable tehosivat ainakin muhun ja siksi oli tämä ihan must. Näin tämän yönäytöksessä, mikä osoittautu ihan hyväksi ideaksi. Oli nimittäin perhanan pelottava nykyleffaksi. Arvostan sitä, että 2000- luvulla ilman erikoistehosteita saadaan noin hyvä ja hieno kuhujännäri. Näyttelijöistä etenkin Joaquin Phoenixin näyttelemä renttuveli oli todella mainio, kuin myös entisen lapsitähden Macaulay Culkinin pikkuveli Roryn suoritus. Itse Gibsonin työskentely oli vähän epätasaista. Mutta käykää ihmeessä itse katsomassa!

Nähdyt, yhä Stadissa pyörivät:

Kaunis mieli *****
Mulholland Drive *****
Signs ****
Minority report ****
Poika ****
Kohtalokas syrjähyppy ***
Spider-Man ***
Men in black 2 *

EDIT: Ja nyt taaas joudun ottamaan pakon vuoksi kahden päivän tauon JA:sta. Se o moro.
 
Viimeksi muokattu:

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nostetaas vanha ketju ylös...

Kävin tuossa jokunen aika sitten teatterissa katsomassa uusimman Pirates of the Caribbean -leffan 3D:nä. Kyllähän tuon katsoi, mutta mun mielestä huonoin näistä neljästä elokuvasta. Olisi saanut jäädä trilogiaksi koko sarja.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jedin Paluun silloin 1983 muistaakseni. Sen jälkeen ei ole kiinnostanut käydä elokuvateattereissa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Cars 2 -elokuvan eilen. Olihan siinä sitä samaa hauskaa huumoria kuin ykkösosassakin, joskin ehkä nämä henkilö- (tai siis auto-) suhteet olivat actionin kustannuksella ehkä pienemmässä roolissa, mikä on ehkä vähän valitettavaa, riippuen katsojan mieltymyksistä. Grafiikka varsinkin Japanin ja Italian kisoista oli todella hienoa. 2D:nä katselin, en oikein ymmärrä tätä nykyajan 3D meininkiä, ei ne monet elokuvat siitä kauhean paljon hienommiksi tule, ja saadaan vain rahat pois kalliimmilla lipunhinnoilla.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suomen Yksi Lensi Yli Käenpesän eli Anna Lappalaisesta kertova Prinsessa. Sellainen kolmen tähden leffa, jota vaivasi kerronnan tökkiminen (itse asiassa yleistä muuten suomalaisissa leffoissa). Katja Kukkolaa on kehuttu ja kehun minäkin.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
2D:nä katselin, en oikein ymmärrä tätä nykyajan 3D meininkiä, ei ne monet elokuvat siitä kauhean paljon hienommiksi tule, ja saadaan vain rahat pois kalliimmilla lipunhinnoilla.

Joo, eipa se normaali 3D kiinnosta itseanikaan ollenkaan, mutta aina kun leffoihin tulee IMAX realD3D-leffoja, niin pakkohan ne on menna katsomaan. Laatu on mielestani huomattavasti parempi ja jattikokoiset screenit ja loistava aanentoisto takaa hyvan kokemuksen. Lippujen hinnat nyt on aika jarkyttavia ($16) mutta meilla on IMAX-teatteri aivan kampan vieressa ja siella on tiistaisin $6 kaikki leffat, joten ei hinnoista voi valittaakaan.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
- Rentun ruusu, 2001
- Pikkupojat, 1986
- Uuno Epsanjassa, 1986
- Kliffaa hei, 1985
- Joku piirretty joskus aikaisemmin

Siinä taitaa olla kaikki kerrat kun olen käynyt elokuvateatterissa. Kotona on paljon mukavampi katsella telkusta.
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Snadit roudasin Kung Fu Panda 2:sta vilkuilemaan ja hiukkasen arvelutti miten sitä itte viihtyy. Huoli kaikkosi nopeasti, aivan mahtavaa settiä. Savannijengi seuraavaks...
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuinka usein jengi käy leffateatterissa? Itse käyn tosi harvoin, ehkä kaksi kertaa vuodessa -tahtiin. Johtuu netin ihmeellisestä mailmasta kun sieltä aina löytää hmm... ladattavaa :)
 

trap

Jäsen
Kuinka usein jengi käy leffateatterissa? Itse käyn tosi harvoin, ehkä kaksi kertaa vuodessa -tahtiin

Nykyään vähemmän, tänä vuonna varmaan alle viidessä leffassa ollut. Parina viime vuonna varmaan joku reilu kymmenisen kertaa. Kyllähän leffateatterissa "tekee" leffoista helvetisti parempia ainakin niin kauan kun ei omista kotiteatteria ja/tai bluray-soitinta.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Melancholia

Hienosti tehty ja positiivisella tavalla ahdistava elokuva. Miinus tulee ohjaajan (Trier)tyylistä käyttää heiluvaa kuvaustekniikkaa paljon. Olo oli kuin vuoristoradassa välillä. Toinen miinus tieteellisestä huuhaasta. Planeettojen törmäys my ass.

Tähdet: *** (kriitikoita vähemmän)
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
The Muppets. Tykkäsin kyllä itse, tuli ikävä tätä 70-luvun lopun ja 80-luvun alun The Muppet Show:ta joka telkkarista silloin tuli. Juoni nyt ei ollut kovin kummoinen tässä elokuvassa, mutta mitä sillä väliä, pääasia, että tuli Animalit ja muut suosikit nähtyä. Siskontytärkin halajaa kuulemma Kermit-käsinukkea joululahjaksi. Katsotaan, jos Amerikan-pukki sellaisen vaikka olisi löytänyt.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kuinka usein jengi käy leffateatterissa? Itse käyn tosi harvoin, ehkä kaksi kertaa vuodessa -tahtiin. Johtuu netin ihmeellisestä mailmasta kun sieltä aina löytää hmm... ladattavaa :)

Netistä löytyy ladattavaa maksullisesti ja laillisesti, mutta kumma kyllä enemmistö netin latausliikenteestä ei tätä maksullista latausta tunnu olevan. Oletan ilman muuta, että löydät vain laillista ladattavaa ja maksat lataamastasi aineistosta, toisin kuin jatkuvasti lakeja rikkovat ihmiset eli rikolliset.

Koska en ole rikollinen, en lataa netistä "ladattavaa", joka ei minulle kuuluisi ilman asianmukaista maksua. En elokuvia, en pelejä, en musiikkia. Haluan maksaa taiteesta ja viihteestä niiden tekijöille. Tiedän, olen tässä asiassa vähemmistössä - kukapa sitä nyt tekijöille heidän elantoaan haluaisi taata, onhan "kaikki taide ilmaista" jne jne.

Mitä lailliseen aineistoon tulee, niin en ole ikinä ostanut ainuttakaan mp3-biisiä mistään. Fyysisen kappaleen äänenlaatu on parempi, ja sen voi halutessaan ripata mp3-soittimeen, mutta toisin päin ei voi tehdä eli parantaa mp3-biisin äänenlaatua cd-tasoiseksi. Sama pätee elokuviin - digitaaliset versiot eivät ainakaan toistaiseksi vedä millään vertoja bluray-tason kuvan- ja äänenlaadulle. Ainoa suurempi poikkeus digitaaliseen osteluun ovat vanhat hyvät tietokonepelit, joita GOG.com tarjoaa kätevästi, halvalla ja nykyiseen koneeseen yhteensopivina ilman erillistä säätämistä.

Tämän vuoden teatteriensi-illoista on nähty 36. Tosin ensi-iltoja on tullut Suomen teattereihin vähän yli 170, joten tahti on ollut vähän heikko. Joskus ollut parempikin. Elokuvathan on tarkoitettu katseltavaksi isolta kankaalta jos mahdollista. Jos ei ole mahdollista, niin sitten voi ostaa dvd:n tai bluray:n. Halpojahan nuo ovat pienipalkkaisellekin ihmiselle, varsinkin ulkomailta tilattuna. Leffalipun hinnan säästää jos jättää ne pari kaljaa juomatta tai yhden megamömmö-roskaruokasatsin syömättä.

Mainostelevisioiden mainoksilla raiskattuina lähetyksinä en katso yleensä mitään elokuvaa tai sarjaa. Tänäkään vuonna ei yhtään mainoksia "tarjoavan" kanavan kautta katsottua elokuvaa. Sarjat saa kausibokseina ja elokuvat dvd/bluray-muodossa. Roskaa, paskaa ja mainoksia ei tarvitse katsoa sekuntiakaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitkästä aikaa tuli käytyä taas elokuvateatterissa. Elokuvan nimi oli "Argo". Se kertoo Iranissa USA:n lähetystön valtaamisen yhteydessä paenneiden kuuden amerikkalaisen piileskelystä Kanadan lähetystössä, ja rohkeasta heidän vapauttamisyrityksestä. Oli kyllä ihan jännä elokuva, missä sai melkein alusta saakka jännittää, että "kui käi". No hyvinhän siinä lopulta kävi, niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa yleensäkin, mutta loppuun asti sai jännittää.

Seuraavaksi vuorossa olisi tämä uusi James Bondi -elokuva, joka tänne peräkylään saapui vasta eilen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viimeksi tuli nähtyä Nolanin viimeinen Batman-leffa, Dark Knight Rises. Pieni pettymys tuo oli, mutta ei missään nimessä mikään huono elokuva. Seuraava kerta tulee sijoittumaan varmaankin ensi viikonloppuun, sillä minut ajetaan kodistani pois jonkun naisten hömpötystempauksen takia. Jotkut markkinointi/myyntipippalot täällä on.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jotkut markkinointi/myyntipippalot täällä on.

Kuulostaa ihan tupperware-kutsuilta. Kamalia sellaiset. Vaihtoehtoisesti jotkut kynttilähajusteihqkoriste-kutsut. Kamalia myös ne. (Tähän valikoimasi hymiö)

Viimeksi tuli nähtyä kaksi leffaa viikko tästä takaperin + pari päivää, syynä leffalippujen takaraja.

Ensin katsoin Taken 2-leffan, loistavan ykkösosan (Liam Neeson) ok kakkososa ja ei ollut niin huono mitä pelkäsin, mitä nyt elokuvan aivan viimeinen kohtaus oli aikas perkeleen klisheinen paska. Muuten suosittelen kyllä molempia osia.

Toinen elokuva oli Looper. Ihan ok tasoa tämäkin, mutta ei kyllä leffalipun hinnan arvoinen tekele. TV-leffa kamaa, ei juuri muuta. Aika perus nykytasoa näille vanhemmille tähtinäyttelijöille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös