Minkä kaupparyhmän päivittäistavarakaupoissa asioit useimmin?

  • 5 345
  • 43

Minkä kaupparyhmän päivittäistavarakaupoissa asioit useimmin?

  • S-ryhmä (mm. Prisma, S-market)

    Ääniä: 132 48,7%
  • K-ryhmä (mm. Citymarket, K-market)

    Ääniä: 77 28,4%
  • Suomen Lähikauppa Oy (mm. Siwa, Valintatalo)

    Ääniä: 6 2,2%
  • Lidl

    Ääniä: 52 19,2%
  • Muu ryhmä / Muut yksityiset

    Ääniä: 4 1,5%

  • Äänestäjiä
    271

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viime aikoina olen pyrkinyt S:ää suosimaan K:n kustannuksella kauppojen melkoisen huomattavan hintaeron takia, vaikka aiemmin olin enemmän K-miehiä. Mitään bonuskortteja en ole koskaan omistanut. Nykyään lähikauppanani olisi pieni K-market, mutta siellä käyn aivan järkyttävän hintatason vuoksi vain äärimmäisessä hädässä kuten kävin samasta syystä edellistä asuinpaikkaa lähimpänä olleessa Alepassakin. Pienen kävelymatkan päästä löytyvät myös K-Citymarket ja S-Market ja kaipa tuolla jossain joku Siwakin on. Näistä Cittari pesee S-Marketin valikoimassa, mutta kun työmatkan varrella olevassa Prismassa hintataso on keskimäärin ehkä noin ~20% Cittaria halvempi ja jonkun verran S-Marketiakin edullisempi niin siellä pyrin aika usein pistäytymään. Lidliä ei tässä oikein ole järkevästi hollilla.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
S-Ryhmä ehdottomasti. 98,61% rahat menee tuon ketjun ostoksiin. Siis siitä rahasta minkä käytän ruokakauppoihin.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
K-ryhmää suositaan meillä eniten, syynä se että lähin kauppa on K-market sekä plussa-kortilla saa usein hyviä alennuksia. Lidlissä tykkäisin muuten käydä, mutta on meidän kaupungissa sijaintinsa takia huono vaihtoehto.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Pelkkää Ässää ja Koota on tarjolla. Eipä tässä juuri vaihtoehtoja ole, kun joka nurkkaan on kaavoitettu joko S- tai K-ketjun pulju.

Tuli tarkastettua missä on lähin Siwa (yllättävän lähellä) ja ei sloganistaan huolimatta ihan lähellä ole. Pansiosta löytyy lähin, eikä sekään näytä olevan Pansion kauppakeskuksessa. Seuraavaksi lähin Siwa on sitten tuolla naapuri kaupungin puolella Ihalassa. Valintatalo sentään löytyy Suikkilasta, mutta eipä sinnekkään saakka jaksa lähteä, kun on Sale tossa ihan vieressä ja K-market max. 5 minuutin kävelymatkan päässä ja jos bussilla lähtee niin menee sitten samalla kertaa Länsikeskukseen ja joko Prismaan tai Citymarkettiin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tuli tarkastettua missä on lähin Siwa (yllättävän lähellä) ja ei sloganistaan huolimatta ihan lähellä ole. Pansiosta löytyy lähin, eikä sekään näytä olevan Pansion kauppakeskuksessa. Seuraavaksi lähin Siwa on sitten tuolla naapuri kaupungin puolella Ihalassa.

Siwoihin liittyy sikäli inhottava kytkös Matkahuoltoon, että Matkahuollon kuljetukset toimitetaan tiettyjen firmojen toimesta lähimpään Siwaan ilman, että asiakas voi pyytää toimitusta normaalin postin kautta. Esimerkiksi CDON.com toimittaa kirjat yms. isommat tavarat Matkahuollon kautta "lähimpään" Siwaan, joka tässä tapauksessa on Pansiossa lähellä Lumikonkatua. Sieltä on varsin hankalaa ja turhauttavaa lähteä pakettia hakemaan. Ei Länsikeskuksessa oleva postikaan niin kaksinen paikka ole, mutta siellä sentään on kauppakeskus ja muita palveluita.

Kysyin aikoinaan CDONin asiakaspalvelusta, että eikö näitä paketteja saisi edes normipostiin, koska en todellakaan ehdi/halua/pysty hakemaan tavaroitani mistään täysin eri lähiön satunnaisesta Siwasta. Ei kuulemma onnistunut, joten äänestin tämän suhteen jaloillani enkä ole CDONista mitään levyjä ja leffoja isompaa tilannut. Ne sentään toimitetaan normaalina kirjeenä postiluukusta.

Siwat ovat muutenkin ns. perseestä. Hintataso on selvästi kalliimpi, valikoimat heikompia ja Siwoja on satunnaisesti jossain helvetin kuusessa. Lisäksi pidän hieman kyseenalaisena sitä, että Siwat ovat jokaisena juhlapäivänäkin auki klo 23 asti. Eri asia, jos kauppias itse paikkaa pitää auki, mutta yleensä niissä näyttää joku keski-ikäinen täti istuvan joka jouluaattona ja juhannuksena iltamyöhään myymässä kaljaa ja tupakkaa. Kyllä ihmisten pitäisi sen verran kyetä ennakoimaan tietyt juhlapyhät, että ostavat perustarpeensa edes päivää ennen. Ei kaiken tarvitse olla 24/7 auki vain siksi, että joku yksittäinen hiippari ei ole vaivautunut käymään kaupassa ajoissa.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Duopolista suosin K-marketteja, koska Pirkkalager. Ruokia yritän käydä mahdollisuuksien mukaan liideristä, mutta pitkä välimatka hankaloittaa asiaa melkoisesti.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
S-Ryhmän kaupoissa. Useimmiten ne ovat niitä jotka ovat auki yötä myöten ja hinnat ovat kohtuullisia. Muutenkin ovat yleensä lähempänä tai yhtä lähellä kuin Keskot ja Lidl.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Tuonne läheiseen Euromarkettiin, joka taitaa olla lajinsa ainoa, tulee suurin osa ruokarahoista tungettua. Toisena tulee S-Market ja kolmantena K-Supermarket Hyvätuuli, eli K-kauppa.
 

Nick Neim

Jäsen
S-ryhmä, puhtaasti sijainnin takia. Jos Lidl olisi järkevän matkan päässä, niin tulisi asioitua siellä huomattavasti useammin.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Asioin käytännössä pelkästään Lidlissä, jos sieltä vain sattuu löytymään haluttu tuote. S-Marketissa käyn ehkä kerran kuussa. Tänään joudun käymään S-Marketissa, kun Lidlistä ei taida löytyä sähköhammasharjan vaihtopäitä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Jo kolmatta vuotta on päällä tilanne, että useammiten käyn lähimmässä kaupassa. Edellisessä asunnossa se oli Sale, nyt K-Marketiksi muuttunut Valintatalo. S-bonuskortin käyttämisen lopetin 31.8. koska en pidä ajatuksesta että minut profiloidaan millintarkasti kaupallisiin tarkoituksiin.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Bonuskortit on perseestä. Lidlissä tulee itse pääasiassa käytyä. Joskus S-Marketissa. Ja tossa joka oli ennen Siwa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
S-bonuskortin käyttämisen lopetin 31.8. koska en pidä ajatuksesta että minut profiloidaan millintarkasti kaupallisiin tarkoituksiin.

Jos olet facebookissa niin en ymmärrä tätä pelkäämääsi frofilointia. Jos et niin ymmärrän hvinkin.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Jos olet facebookissa niin en ymmärrä tätä pelkäämääsi frofilointia. Jos et niin ymmärrän hvinkin.

Olen kyllä. Toki tiedostan tämän ristiriidan. Facebookissakaan en tykkää juuri mistään yrityksistä tai tuotteista. Lisäksi siellä päätän vain omista asioistani. Kaupassa kertoisin sok:lle esimerkiksi vaimoni kuukautiskierron ja vuodon runsauden.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Niinhän sitä ihmiset luulee.

Kyllä ei julkaisuni, kommenttini ja tykkäykseni mahdollista mitenkään vaimoni profilointia.
Työskelemme, harrastamme ja seuraamme täysin eri asioita. Jopa asumme erillämme. Emme ole facebookissa yhteisellä sukunimellä tai merkinneet toisiamme sukulaisiksi.

Kun minä tuskailen Marko Virtasen suoriutumista JYPin valmentajana, facebook voi päätellä ehkä vain sen, että vaimo parka...
 
Cittarissa pääsääntöisesti, koska sylkäisymatkan päässä kämpiltä. Tuoretuotteiden tiski on myös hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös