Ministerien määrä hallituksessa 2015-19?

  • 1 865
  • 12

Ministerien määrä hallituksessa 2015-19?


  • Äänestäjiä
    37
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Neuvottelut maahamme vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen nimitettävän hallituksen muodostamiseksi aloitetaan vaaleissa eniten kannatusta saaneen puolueen, Suomen Keskustan, puheenjohtajan Juha Sipilän johdolla.

Vaalikauden 2011-15 päättäneessä Alexander Stubbin (kok.) hallituksessa oli yhteensä 17 toimivaltaista ministeriä, mutta keskustan Sipilä on väläytellyt julkisuudessa ministerinsalkkujen määrän pudottamista alkavalla hallituskaudella jopa 12:een. HS:n politiikan toimitus esitti tänään omana arvionaan, että ministereitä olisi uudessa hallituksessa yhteensä 15.

Kuinka monta ministeriä uskot olevan vuoden 2015 hallitusneuvottelujen pohjalta muodostettavassa hallituksessa?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kompromissien jälkeen määrä vakiintuu neljääntoista.

Samaa mieltä. Tuolla on muutama ministeriö, joiden kaikkia asioita ei voida sälyttää yhdelle ministerille, näin ollen Sipilän ihanneluku 12 paisuu neljääntoista.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Itse oletan, että ulkoministeriöön olisi hyvä saada ulkomaankauppaministeri ulkoministerin työtä jakamaan, näin ko henkilöt voisivat välillä käydä Suomessakin. Sitten tämän kauden erikoisuutena laittaisin kyllä sosiaali-ja terveysministerille kaveriksi SOTE-ministerin, jotta asia saataisiin maaliin. Toisaalta ympäristöministeriö joutaa yhdistää elinkeinoministeriöön ja/tai maa-ja metsätalousministeriöön. Eli kolmetoista pitäisi periaatteessa riittää, ja tätä myös äänestin, mutta jos demarit lähtevät hallitukseen, niin sitten varmaan pitää olla erillinen työministeri, jolloin lukema olisi 14.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Veikkaan neljäätoista. Kepu ottaa viisi, kakkos- ja kolmospuolueet neljä kukin ja yksi pieni apupuolue (todennäköisesti ikuisuusparasiittipuolue RKP) yhden tontin. Jos tulee 15, niin kepulle sitten kuusi salkkua mutta muuten samoin reunaehdoin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Parhaassa tilanteessa olisi yksi (1) ministeri. Jos mennään toiveista uskonasioihin, näkisin todennäköisenä tuon 14 salkkua. Ja Paavosta ei tule ministeriä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Parhaassa tilanteessa olisi yksi (1) ministeri. Jos mennään toiveista uskonasioihin, näkisin todennäköisenä tuon 14 salkkua. Ja Paavosta ei tule ministeriä.

Parhaassa tilanteessa ei olisi yhtään ministeriä, olisi vain yksi Johtaja.

Paavo joko luulee vanhojen sääntöjen pätevän tai sitten Paavolla ei ole oikeasti minkäänlaista halua palata kotimaahan edes ministerinä, niin läpinäkyvän tökerö hänen "ministry or bust"-uhkauksensa oli. En usko Sipilän edes harkitsevan Väyrystä ministerin tehtäviin, ja luultavasti Pavekin tämän tietää.

Henkilökohtaisesti kaipaisin pykälää, jonka mukaan eduskuntaan ehdolla ollut myös joutuisi tehtävän vastaan ottamaan, oli aiempi pesti sitten mikä hyvänsä (vaikka sitten meppi). Eduskuntavaalien pitäisi olla kansanvallan suurimpia ilmentymiä eikä mikään juupas-eipäs-kaupantekoareena, jossa ensin asetutaan ehdolle ja sitten jätetään tulematta vastoin äänestäjien tahtoa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Järjellä ajatellen 15 voisi olla järkevä määrä. Muuten periaate, että yksi ministeri per ministeriö, mutta ulkoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö ovat sen verran isoja kokonaisuuksia, että näiden järkevä hoitaminen mielestäni vaatisi kahta ministeriä. Muuten virkamiesten valta kasvaa tolkuttomasti.

Toki voi olla, että 14 on salkkujaon kannalta parempi. Eli viisi kepulle, neljä kokkareille ja persuille sekä RKP:lle yksi salkku.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Äänestin 12. Keskustalle 5 Perussuomalaisille 3,5 ja Kokoomukselle/SDP:lle 3,5. Vähiten tärkein salkku siirtyy vaalikauden puolivälissä puolueelta toiselle. Kepun ministerit: Sipilä, Rehn, Vanhanen, Pekkarinen, Väyrynen:). Perussuomalaisten ministerit: Soini, Mäntylä, Ruohonen-Lerner, Elomaa (puolikas salkku). Kokoomuksen ministerit (jos hallituksessa): Stubb, Risikko, Toivakka, Sarkomaa (puolikas salkku). SDP: ministerit (jos hallituksessa): Tuomioja, Rinne, Urpilainen, Kymäläinen (puolikas salkku). Näin tulee Keskustan vaalivoitto palkituksi verrattuna muihin puolueisiin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joo elikkäs Kepun ministerit: Sipilä, Vanhanen, Pekkarinen, Juhantalo, Kaikkonen/Alatalo
Persuilta: Soini, Niinistö, Terho, Elomaa
Demareilta: Rinne, Urpilainen ja vaikka Erkki

Eiköhän noista jo viihdepaketin saisi, Persuilta ei mitään sekopäitä viitsi ehdottaa edes herjalla. Toivottavasti Kike pääsee pitämään huolen, ettei jatkossa rakenneta mannerlaattojen päälle.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Sipilä ei varmuudella huoli yhtään vanhaa jäärää mistään puolueesta (jos Soinia ei lasketa;) ). Käyttää veto-oikeutta, jos sinne vaikka Pertti Salolaista yritettäisiin työntää. Eiköhän myös pidä olla jotakin hallinnonalaan liittyvää komptenssia, eli pelkällä äänikuninkaallisuudella tai pelkällä poliittisella uralla mallia Heinäluoma tai Haavisto ei pitkälle pötkitä. Toki muut puolueet saavat varmaan aika vapaasti valita omat ministerinsä, mutta Sipilä on selkeästi sanonut, että ministerin posti ei ole palkintopaikka vaan osaamista pitää olla takana.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ja niinhän sitä sitten kävi.

Jep, harmi ettei tästä ollut vedonlyöntikohteita (heh, vai oliko?), oli kohtuu helposti ennakoitavissa, että kompromissien jälkeen määrä asettuu neljääntoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös