Miles Koules

  • 88 429
  • 342

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Agentteja kiinnostaa ensisijaisesti a) Mistä työpaikasta pelaaja voi saada eniten palkkaa tai monivuotisen diilin, jolloin heidän komissionsa maksimoituu b) vai voiko pelaajan uusi työpaikka mahdollistaa tälle myöhemmin parempipalkkaisen pestin ja kannattaako siksi nyt tarjota pelaajaa halvemmalla myöhemmän paremman voittomarginaalin takia.

Agenttien ja agentuurien toiminnasta on kirjoitettu valtavasti kirjallisuutta ja artikkeleita. Sen verran noita olen lukenut, että aika faktana voi sanoa, että isot agentuurit vähät välittää siitä sattuuko joku GM suosimaan hieman enemmän edellistä työnantajaansa kuin muita agentuureja. Se on kuitenkin niin normaalia toimintaa.

Acme-kontaktista on varmasti hyötyä, mutta ei se mitään estä jos IFK voi tarjota hyväpalkkaisen tai kehittävän työpaikan. Eli kunhan talous ja valmennus on kunnossa niin ei tarvitse huolehtia.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Salmelaisen isona plussana tämänkin palstan keskusteluissa tuotiin vahvasti esille oletetut agenttitaustan tuomat kontaktit - aika luonnollista, että iso noista kontakteista on juurikin miehen entisen työntekijän piirissä. En näe asiassa lähtökohtaisesti ongelmaa, koska kyse on käsittääkseni suhteellisen isosta ja alalla merkityksellisestä lafkasta.

Tässä on mielestäni aika suuri fundamentaalinen epäjatkuvuuskohta. Kun lafka on iso niin kaikilla alan ihmisillä on siihen jonkinlainen kontakti. Alasta riippumatta. Tässä tapauksessa Salmelaisen kontakti tähän firmaan on vähimmäisvaatimus pestiin. Ei ainutlaatuinen plussa Salmelaiselle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan mielenkiinnosta kysyn, onko Koules Acmen asiakas?

Olisi hauska tietää, kun tästä nyt on yhden Bill Zitoa (edellisen joukkueen GM, joka suositteli Suomea) koskevan kommentin perusteella tehty palstatotuus, että Salmelainen hankkii pelaajansa vain ACME:n kautta. Onko myös edellinen hankinta Quincey ACME:n asiakas, kun täällä nyt on keskustelu jo siinä pisteessä, että joutuuko HIFK kärsimään Salmelaisen suosimisen takia. Salmelainen on tehnyt virheitä, ei siitä kahta sanaa. Silti en voi missään tapauksessa edes lähteä ajatuksesta, että Salmelainen löisi omaa uraansa vaakalaudalle suosiakseen entistä työnantajaansa.

Toki aikaisempi kommenttini oli kieli poskella heitetty, mutta olet sikäli oikeassa, että turha tehdä tästä Acmesta palstatotuutta. Ja ei kai agentinkaan etu ole kaupata huonoja pelaajia liian koviin joukkueisiin, ainakaan pitkässä juoksussa. Koulesin tai Quinceyn agentuurista ei minulla ole hajua, ja Santalankin agentista olen lukenut vain täältä.

Katselin kuitenkin tuon IFK:n sivuilla olevan haastattelun, jossa Koules toteaa GM:llään olleen linkki IFK:hon, ja mikä muu tuo linkki olisi kuin Acme? Tuskin Salmelainen IFK:n vahingoksi Acmea suosii, mutta kyllähän tässä vähän haiskahtaa, että on myös tehty palvelus Zitolle. Vaikka Koules nyt varmaan mahtuu jengiin, niin ei hän nyt mitenkään ole se, mitä eniten tarvittiin. Ei siinä mitään, suhteet ovat kaksisuuntainen juttu, ja Koules voi hyvin vahvistaa joukkuetta. Ehkä jollain toisella kerralla saamme Clevelandista juuri sitä, mitä tarvitaan?

Yksi kysymys Koulesista heräsi kuitenkin pelaajaa pohtiessa. Miksei hän ole pelannut kuin sen kaksi peliä? Missään ei kai ole mainittu, että olisi ollut loukkaantuneena, eikä hänellä ole niin paljon ammattilaispelejä, ettei mahtuisi AHL:ään. Onko kellään tietoa?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@KwutsNI

En usko, että Koules on otettu puhtaasti ”palveluksena” sisään. Kuten sanoit niin ei pitkässä juoksussa agentuureille ole järkevää tarjota vääriä pelaajia vääriin joukkueisiin. Heidän ensisijainen tehtävä on kuitenkin luoda maine toimijana, joka löytää pelaajille parhaan työpaikan ja työpaikoille sopivimmat pelaajat. Sitä kautta syntyy suurin tuottomarginaali ja pitkäjänteinen menestys. Toki agentit myös kusettavat GM-osastoa koko ajan valehdellen ja suurennellen pelaajiensa kykyjä.

Toki se auttaa kun Tobbe tuntee Ziton henkilökohtaisesti ja luottaa tämän näkemykseen. Silloin on eri asia jos Zito sanoo Salmelaiselle ”kannattaa kokeilla kaveria. Haluaa eteenpäin ja on parempi kuin paperilla” kuin joku random agentti, joka soittaa tarjotakseen ja myydäkseen pelaajaa.

Mutta siltikin loppujen lopuksi kysymyksessä on bisneksestä. Niin kauan kuin IFK pystyy maksamaan enemmän kuin naapuri ja tarjoaa hyvän valmennuksen, tarjotaan jengiin hyviä pelaajia. Kaikista agentuureista.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@KwutsNI

En usko, että Koules on otettu puhtaasti ”palveluksena” sisään.

En minäkään. Kun kirjoitin, että "vähän haiskahtaa myös palvelus", tarkoitin, että Zito on etsinyt kontiensa kautta seuraa Koulesille, ja Salmelainen on ottanut, vaikkei nyt juuri tätä oltukaan etsitty, koska pulaa on syvyydestä leveydessä. En ole nimittäin mediasta saanut kuvaa, että IFK olisi etsinyt tällä profiililla pelaajaa.

Tämä ei poista sitä, että Koulesista voi hyvinkin olla hyötyä IFK:lle. Ja onhan se parempi, että tulee suositusten kanssa kuin ilman...
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
You can hear the whistle blow a hundred Miles Koules tänään askissa. Höyryveturi Ukko-Pekka muuten ohitti tän Malmin vajaa tunti sitten.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulikaste on nyt takana, millainen vaikutelma jäi? Kolmosessa oikean tehoduon kanssa näemmä ainakin aloittanut matsin. Onko tästä miehestä vahvistukseksi?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tulikaste on nyt takana, millainen vaikutelma jäi? Kolmosessa oikean tehoduon kanssa näemmä ainakin aloittanut matsin. Onko tästä miehestä vahvistukseksi?

Todella näkymätön. Ei korvaa Tallbergia näillä näytöillä, niin kuin statsien pohjalta oli vähän odotettavissakin, mutta annetaan nyt toki aikaa enemmän kuin yksi peli.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Koules oli kuvan ulkopuolella oikeastaan koko pelin, mutta kolmannessa erässä oli yksi vaihto josta jäi pieni toivon kipinä elämään.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Muutamia ihan hyviä ratkaisuja teki. Vaikea sanoa vielä juuta ja jaata kun eka peli ja aika rikkonainen jäähyjen takia. Se pisti silmään ettei mikään raketti ole. Annetaan vielä muutamia pelejä ennen kuin dumataan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Annetaan se legendaarinen aika näyttää.

Itse seurasin tarkasti 1,5 erää. Erittäin näppäränoloisia kiekonsiirtoja oli muutama. Suorastaan pelkäsi kaikkia kamppalutilanteita. Selvästi älykäs ja pelin virtausta ymmärtävä pelimies ehkä divaritasolle. Sellainen AHL:ssä juuri ja juuri mukana rimpuileva mukava rikas jenkkipoika, aivan kuin tilastot antoivat ymmärtää.

Puolentoista erän jälkeen sanoisin, että täysi huti ja kaamea virhe. Mutta annetaan kaverin näyttää ja tsemppiä hänelle ja Salmelaiselle. Tuosta esityksestä ei kai voi kuin parantaa.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Ihan hyvin hoiti tehtävänsä. 13 hyökkääjäksi hyvä täsmähankinta.
Näitähän ei ole omasta takaa jo. Helvetin arkaa pelaamista, syötöt napsuu ihan ok omille, siinä se. Ei mitään lisäarvoa joukkueelle, samaan kastiin pitkästen ja muiden hankintojen kanssa. Mikäli oli Talen korvaaja, niin vihkoonhan tämäkin menee. Käsittämätöntä, että tälläisiä tusina jenkkejä pitää roudata tänne.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Pahasti tuli Austin Block ensivaikutelmana tästä “Milläs Koulis pelimieheks”-hankinnasta (21 peliä, 0+3). Toivotaan että nostaa tasoaan edes Rico Fata tasolle (10 peliä, 2+1).
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kyllä sun pitää osata unissankin IFK:n pelitapa ja muutenkin osata integroitua liigaan heti ensimmäisen ottelun aikana . Itse teen arvion muutaman ottelun jälkeen. Pidän parempana että pelaat pienesti oikein kuin isosti päin helvettiä. Tale tulee 3 viikon päästä niin eiköhän ole korvaava pelaaja määrällisesti ei varsinaisesti yksi yhteen.
 

tomechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, eikös se nyt niin ollut että on koeajalla (vaikkakin se lisäys poistettiin) Ei kai ihan kauheesti ole hävittävää tässä katastrofissa. Ei nyt ainakaan hirveästi erottunut massasta tässä ekassa pelissä, mutta kattellaan.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Saatana, ei hattutemppua ekaan peliin? Senkin kyörä, mutta Red Fridayn kunniaksi saat vielä neljä peliä aikaa näyttää osaatko edes pelata.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
No onhan se nyt skeidaa jos ei ekassa pelissä tee vähintään 2 maalia. Ei jatkoon.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itseäni mietityttää eniten se, miten Micke ääntää ja kuuluttelee kaverin jäälle huomisessa kotidebyytissä. Onko se Mails Kools, Mails Koulessh vaiko Mails Kulis. "Kulis" taitaa olla tuo oikeaoppinen ääntämä ainakin youtube-pätkien perusteella.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Itselle ihan ookoo fiilis jäi ekasta pelistä varsinkin, kun valmennus peluutti vielä todella maltillisesti.Fiksun ja tunnollisen oloinen hyökkääjä, joka pysyi pariin otteeseen hyvin kiekossa ja sijoittui jäällä hyvin. Annetaan Koulesille aikaa sopeutua
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös