Osaako joku sanoa ketkä suomalaiset on tuon 100 YV-maalia tehneet? Kurri ja Selänne varmaan, muita?
Siinähän ne lueteltuna. OJ jäi kolmella vajaaksi sadasta yv-maalista.
NHL:n sivuilta nuo löytyy nopeasti.
Osaako joku sanoa ketkä suomalaiset on tuon 100 YV-maalia tehneet? Kurri ja Selänne varmaan, muita?
Miten tuo Kurrin ja Selänteen ero on noin valtava?Siinähän ne lueteltuna. OJ jäi kolmella vajaaksi sadasta yv-maalista.
NHL:n sivuilta nuo löytyy nopeasti.
Glenn Andersson maalin edessä Edmontonissa, siinä missä Selänne teki Anaheimissa ne maalit ylivoimalla. Los Angelesissa sitten Luc Robitaille teki niitä hommia Kurrin pelatessa siellä ja muualla Kurri ei maaleja enää oikein tehnytkään.Miten tuo Kurrin ja Selänteen ero on noin valtava?
Myös aika mielenkiintoinen tilasto, että Mikko Rantasen uran alivoimamaalit ja alivoimasyötöt ovat 0+0=0. Siinä missä Kurri Jarilla on 39 alivoimamaalia ja 82 pistettä. Jopa Teemu onnistui 7 kertaa AV-maalin teossa.Siinähän ne lueteltuna. OJ jäi kolmella vajaaksi sadasta yv-maalista.
NHL:n sivuilta nuo löytyy nopeasti.
Peliaikaa alivoimalla koko uran ajalta 19:10. Eniten peliaikaa alivoimalla tuli ensimmäisellä täydellä kaudella kun sitä kertyi alivoimalla jopa 3:16. Eli Rantasta ei ilmeisesti peluuteta alivoimalla kuin aivan pakon edessä. Mennyt muuten kolme maalia omiin tuossa ajassa hänen uransa aikana. Rantasella yksi laukaus ja yksi jäähy omina tilastomerkintöinä.Myös aika mielenkiintoinen tilasto, että Mikko Rantasen uran alivoimamaalit ja alivoimasyötöt ovat 0+0=0. Siinä missä Kurri Jarilla on 39 alivoimamaalia ja 82 pistettä. Jopa Teemu onnistui 7 kertaa AV-maalin teossa.
Pelaajia jotka ovat yhden tai useamman AV-maalin tehneitä mm. Anssi Salmela, Esa Pirnes, Joonas Kemppainen, Jesse Joensuu, Marko Tuomainen, Lennart Petrell, Sami Helenius... mutta ei siis kertaakaan Mikko Rantanen. Ei edes vahingossa.
Kurrin aikana tuli monesti "salomonin" tuomioita eli molemmat boksiin ja jatkettiin 4 vs 4 missä parivaljakko dominoi ja pelas aika paljon. En sitten tiedä laskettiinko ne alivoimaksi. Eikös nykyään jos kaksi joudu kahinasta jäähylle jatketa 5 vs 5?Myös aika mielenkiintoinen tilasto, että Mikko Rantasen uran alivoimamaalit ja alivoimasyötöt ovat 0+0=0. Siinä missä Kurri Jarilla on 39 alivoimamaalia ja 82 pistettä. Jopa Teemu onnistui 7 kertaa AV-maalin teossa.
Pelaajia jotka ovat yhden tai useamman AV-maalin tehneitä mm. Anssi Salmela, Esa Pirnes, Joonas Kemppainen, Jesse Joensuu, Marko Tuomainen, Lennart Petrell, Sami Helenius... mutta ei siis kertaakaan Mikko Rantanen. Ei edes vahingossa.
Täysin OT.Sääntö muutettiin tosiaan Gretzkyn ja kumppanien takia, ettei samanaikaisten jäähyjen jälkeen pelata 4 vs 4, vaan jatketaan normaalisti 5 vs 5. Semenko ja vastaavat kävivät hakemassa tarkoituksella haastamalla tappeluun vihulta pelaajan pois ja 4 vs 4 oli Gretzkylle liian helppo..
Erehdyin joskus NHL2001:ssa Pleikalla valitsemaan joukkueeksi Flyersin. Pelaaminen oli muuten kivaa kun joukkueessa oli paljon fyysisiä mörssäreitä, mutta peli oli koodattu niin, että Eric Lindros ja Keith Primeau käytännössä hajosivat atomeiksi joka kerta kun heihin osui taklaus. Eipä tuo toki kovin kaukana todellisuudestakaan ollut, mulla silti se ketutti silloin.Täysin OT.
NHL-98:ssa kamu halus Lindroosin ja mun ykkönen oli Saku, mulla sit oli neloskentässä aina Barnabya sun muita enforcereita ketkä osas luistella, sai helpolla pois hänen Eric kun aina ne sitä ketjua vastaan.
Joo, tiedän, ettei Rantasta peluuteta alivoimaspesialistina, mutta olisi luullut, että edes vahingossa olisi joku yksittäinen piste sattunut muodostumaan.Peliaikaa alivoimalla koko uran ajalta 19:10. Eniten peliaikaa alivoimalla tuli ensimmäisellä täydellä kaudella kun sitä kertyi alivoimalla jopa 3:16. Eli Rantasta ei ilmeisesti peluuteta alivoimalla kuin aivan pakon edessä. Mennyt muuten kolme maalia omiin tuossa ajassa hänen uransa aikana. Rantasella yksi laukaus ja yksi jäähy omina tilastomerkintöinä.
Niinpä, luulisi että edes joskus olisi ollut kentällä vaikka 6vs4 tilanteessa ja nakannut tyhjiin tai edes syöttänyt sellaisen.Joo, tiedän, ettei Rantasta peluuteta alivoimaspesialistina, mutta olisi luullut, että edes vahingossa olisi joku yksittäinen piste sattunut muodostumaan.
Aikamoisen kovaa jälkeä tehnyt tämä kaksikko vastustajan vetäessä veskarinsa pois. Kucherovin viime kaudella tekemä ennätys jää tällä Avs-kaksikon tämän kauden tahdilla kauas taakse.
Natural Stat Trickistähän noita voi halutessaan kaivella, kun siellä tosiaan pystyy hakemaan tilanteiden avulla pelaajien tilastoja (with empty net, against empty net).Onkohan NHL:ssä tilastoitu noita ilman maalivahtia pelattuja minuutteja miten. Mikä mahtaa olla suhdeluku siihe, tekeekö vastustaja maalin tyhjiin vai saako riskinottaja palkinnon. Ja ketkä pelaajat tuollaisissa tilanteissa on tilastojen valossa nousseet parhaiten esiin.
En usko hetkeäkään, että Rantasen peluuttamattomuus alivoimalla johtuisi siitä, etteikö hän olisi tarpeeksi hyvä pelaamaan alivoimaa. Vaan se on ainoastaan siksi, että Mikko pelaa muutenkin sen 25 minuuttia pelissä, niin pääsee ainakin muutamaksi minuutiksi vetämään happea, kun oma pelikaveri päätyy boksiin.Jännä, ettei Rantasta peluuteta juuri alivoimalla, mutta kuitekin johtoa suojellessa vastuuta tulee.
Ja oli aikamoinen maali, 190 jalan päästä️Rantasen yöllä tekemä maalin tyhjiin oli hänelle jo kauden 13. piste tyhjään maaliin. Tuolla määrällä ollaan yhden kauden osalta kaikkien aikojen toisella sijalla, ja siinä pisteen edellä viime kaudella ennätyksen tehnyt Kucherov. MacKinnon tulee tällä kaudella sitten pisteen perässä jakaen kaikkien aikojen kolmatta sijaa. Aikamoisen kovaa jälkeä tehnyt tämä kaksikko vastustajan vetäessä veskarinsa pois. Kucherovin viime kaudella tekemä ennätys jää tällä Avs-kaksikon tämän kauden tahdilla kauas taakse.
Samoin tyhjiin tehdyissä maaleissa Rantanen hätyyttelee jo ennätyslukemia. Viime yönä kauden seitsemäs maali tyhjiin ja sillä nyt jakaa kaikkien aikojen neljällä sijaa. Maalin edellä vielä Keith Tkachuk ja sitten kärjessä yhdeksällä maalilla Bure ja Ovechkin. Hyvää vauhtia tässäkin ennätys rikkoutumassa ja selkein eroin.
MacKinnon puolestaan nousi syötöllä jakamaan Wheelerin ennätyslukemaa. Kumpikin näistä nyt yhdeksässä tyhjiin tehtyyn maaliin annetussa syötössä.
Alkukaudesta Mikon pisteet ja maalit tulivat aika ryppäissä, mutta nyt on löytynyt tasaisempi vaihe. Tämän viestin jälkeen Mikko ei ole kertaakaan jäänyt ilman pisteitä. Tällä hetkellä Mikko on myös 5 ottelun maaliputkessa, missä on syntynyt tehot 5+1, eli siis tasaisen tappavaa menoa. Pisteputkikin on venynyt jo 14 ottelun mittaiseksi. Maalipörssissa sijoitus on edelleen sama, eli 3. (40 ottelua, 24 maalia).Jep. 30 matsia pelattu ja 18 maalia tehtynä ja liigan kolmossijoitus maalipörssissä. Silti jopa 20 ottelua eli 2/3 otteluista kokonaan ilman maaleja. Melko erikoinen tilasto.
Verrokkeina esimerkiksi Draisaitl (20 maalia) ja Bennett (19) joilla molemmille vain 12 ottelua ilman maaleja. Kaprizov (18 maalia) 13 ottelua ilman maaleja, Braden Point (18 maalia) 8 ottelua ilman maalia.
Hienoa, että on löytynyt tasaisuutta.Alkukaudesta Mikon pisteet ja maalit tulivat aika ryppäissä, mutta nyt on löytynyt tasaisempi vaihe. Tämän viestin jälkeen Mikko ei ole kertaakaan jäänyt ilman pisteitä. Tällä hetkellä Mikko on myös 5 ottelun maaliputkessa, missä on syntynyt tehot 5+1, eli siis tasaisen tappavaa menoa. Pisteputkikin on venynyt jo 14 ottelun mittaiseksi. Maalipörssissa sijoitus on edelleen sama, eli 3. (40 ottelua, 24 maalia).
Tärkeintä on onnistuminen niissä ratkaisevimmissa peleissä. Mitkä ne pelit sitten ovat on toki hankalahkoa arvioida. Siksi olen jo ajat sitten arvostanut enemmän playoffsmenestystä kuin runkosarjamenestystä. Sekä joukkueilla että yksittäisillä pelaajilla. Rantasesta on tehnyt erityisen kovan pelaajan se, että hän on takonut tehoja erittäin hyvin myös playoffseissa, eikä ole siellä hyytynyt juurikaan runkosarjaan nähden. Moni runkosarjassa kova kaveri hyytyy todella pahasti playoffseissa, jos edes sinne pääsevätkään.Hienoa, että on löytynyt tasaisuutta.
Äkkiseltään sanoisin, että otan mieluummin pelaajan, joka tekee 40 pelissä maalin eikä muuta kuin 50 maalin miehen, joka tekee 10x5 maalia.
No sekin ilman muuta. Mutta sama toki pätee playoffeihinkin. Mieluummin seitsemän pelin sarjassa pelaaja, joka tekee maalin jokaisessa kuin pelaaja, joka tekee kahdessa pelissä viisi maalia kummassakin - jälkimmäisellä varmaan voitetaan se pari peliä, mutta maali lisää joka (tai no, viiteen muuhun) peliin auttaa mielestäni enemmän.Tärkeintä on onnistuminen niissä ratkaisevimmissa peleissä. Mitkä ne pelit sitten ovat on toki hankalahkoa arvioida. Siksi olen jo ajat sitten arvostanut enemmän playoffsmenestystä kuin runkosarjamenestystä. Sekä joukkueilla että yksittäisillä pelaajilla. Rantasesta on tehnyt erityisen kovan pelaajan se, että hän on takonut tehoja erittäin hyvin myös playoffseissa, eikä ole siellä hyytynyt juurikaan runkosarjaan nähden. Moni runkosarjassa kova kaveri hyytyy todella pahasti playoffseissa, jos edes sinne pääsevätkään.
Ja näin sait jinxattua Mikon taas rypäs-moodiin?Alkukaudesta Mikon pisteet ja maalit tulivat aika ryppäissä, mutta nyt on löytynyt tasaisempi vaihe. Tämän viestin jälkeen Mikko ei ole kertaakaan jäänyt ilman pisteitä. Tällä hetkellä Mikko on myös 5 ottelun maaliputkessa, missä on syntynyt tehot 5+1, eli siis tasaisen tappavaa menoa. Pisteputkikin on venynyt jo 14 ottelun mittaiseksi. Maalipörssissa sijoitus on edelleen sama, eli 3. (40 ottelua, 24 maalia).
Tähän pätee sama asia kuin lähes jokaiseen alaan Suomessa, niin kauan kun ei kuulu mitään olet onnistunut.Kommentti: Mikko Rantasen loistolla erikoinen kohtalo – olemmeko jo turtuneet näihin uskomattomiin NHL-tekoihin?
Ylellä juttua Rantasesta ja miten ei tunnu mediaa ja kansan syviä rivejä kiinnostavan, kun kaveri paukuttaa pinnoja tehtaan takuulla. Laine ja Pulju vievät otsikot. Ranea tuskin itseään tuo ei haittaa. Mutta kyllähän media saisi kaverin tehoilua enemmän huomioida. Kuitenkin tällä hetkellä matkalla omiin ennätyspisteisiinsä ja kolmanteen peräkkäisen yli 100 pinnan kauteen. Maalejakin tulossa jälleen +40 kpl. Tämä ei ihan yleistä Suomessa ole.