Mikkelin Jukurit kaudella 2024–2025

  • 85 948
  • 333

Nigi

Jäsen
Norjan liigassa pelaajien tasoerot sarjan sisällä ovat isot. Myös joukkueiden välillä on isoja tasoeroja.

Norjan liigan tähtipelaajista voi odottaa kyllä ihan hyviä pelaajia liigaan. Ässissä Lefebvre oli aivan törkeän kova seppä, hyökkäävämmässä joukkueessa täydellä kaudella olisi paukuttanut yli 40 pistettä.
 

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nyt olisi kyllä tärkeää saada omia kasvatteja enemmän joukkueeseen ensi kaudelle. Omista junnuista ei ole ketään muita kuin Butkovskin Matti nostaa, joten täytyy tarkastella sopimuksettomia omia kasvatteja. Mitä esimerkiksi KooKoossa pelannut Leevi Aaltonen tekee ensi kaudella? Vieläkö saa paikkaa Suomesta vai suuntaako ulkomaita kohti? Siinä voisi olla hyvä ja halpa haku alaketjuihin ja tärkeänä pointtina on se, että on oma kasvatti.

Vieläkö Winnipeg on halukas pitämään kiinni Nikkasesta? Vai onko liian kallis mies meille. Joona Saarelaisen menetys kyllä harmittaa paljon vieläkin, koska hänet olisi ehdottomasti nostettu Liigan puolelle ensi kaudelle. Pudotuspeleissä nämä omat kasvatit ovat kultaakin kalliimpia, kuten on Mikkelissä nähty nyt parina kautena kun on päästy niin pitkälle. Heikompi, mutta logolle pelaava oma kasvatti on parempi kuin palkkasoturi jonka katseet ovat jo tulevassa.

Mitä muuten tälle Jukurien junnuputkelle kuuluu tällä hetkellä? Hiljattain joku peräpään joukkue vasta kertoi, että tulevaisuuden tavoitteena on täyttää puolet edustusjoukkueen paikoista omilla kasvateilla. Mikkelissä pitäisi kyllä linjata jotain samanlaista, alottaen vaikka pienemmällä määrällä. Tämä tosin vaatii saumatonta yhteistyötä edustuksen ja juniori-Jukurien välillä. Sitä se ei taida tällä hetkellä olla? Pidemmällä aikavälillä oikeastaan näen näiden omien kasvattien olevan koko Jukurien olemassaolon kannalta erittäin tärkeitä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Leevi Aaltosen saatte hakea sumulaaksosta. Siinä oli kolme kautta hajutonta, mautonta ja väritöntä peliä.
 
Mitä muuten tälle Jukurien junnuputkelle kuuluu tällä hetkellä?
Aika hiljaista on ollut junnupuolella, niin urheilullisen menestyksen kuin esilläolonkin suhteen. Katsanto junioreiden verkkosivuille paljastaa että ainakin heidän toimisto pullistelee kaikenlaista päällikköä ja vastaavaa, mutta vielä ainakaan ei ole panostukset näkyneet junioreiden menestyksessä. Kehityksessä junnataan paikallaan ja vielä ei ole strategia jalkautunut jäälle asti.


Voisi E-Savon väenstönkehityksestä ennustaa että tulevat vuodet eivät ole joukkuelajeissa välttämättä ole niitä kaikista helpoimpia Mikkelissäkään. Tiiviimpään yhteistyöhön SaPKon kanssa pitäisi päästä ja saada junnujen suunnaksi Mikkeli Savonlinnastakin.

-06 ikäluokka oli aikanaan Jukureiden yksi lupaavimmista koskaan, nyt taidetaan olla hukattu jo sekin, tiivistää ehkä sen junioriorganisaation osaamisen aika hyvin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pidemmällä aikavälillä oikeastaan näen näiden omien kasvattien olevan koko Jukurien olemassaolon kannalta erittäin tärkeitä.
Omat kasvatit tärkeitä. Se on totta.

Maailma on kuitenkin sen verran muuttunut, että junnarit lähtee entistä nuorempana hakemaan potkua kiekkoilijan uralle muualta, jos omalla paikkakunnalla ei homma natsaa. Tässä on omien kasvattien lisäksi se ryhmä, jota pitää tutkia suurennuslasin kanssa. Tästä hyvät esimerkit löytyy aika läheltä; Helenius ja Hynninen. Toiseen suuntaan sitten esim. Saarelainen.

Eilen julkaistiin parin u20 ikäisen soppari. Tässä ollaan oikealla tiellä, kun omista kasvateista ei vielä riittävästi löydy. U16 ja U18 ikäiset (ja nuoremmatkin) ympäri Suomen pitäisi olla Jukurien kaltaisella pikkuseuralla erityissyynin alla. Näin varmasti onkin. Siitä en tiedä onko riittävästi. Kun oma junnupohja ei välttämättä riitä, otetaan muualta ja tehdään heistä "omia heimopelaajia".
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuo eri paikkakuntien junnujen kaappailu on tosiaan ihan normaalia toimintaa nykyisin. Toki Jukureilla on vyöllä muutamia erittäin näkyviä hieman outoja menetyksiä semmoisiin seuroihin jotka ovat näennäisesti ihan samanlaisia pienen budjetin maakuntaporukoita ja toivottavasti noissa tapauksissa seurassa tehtäisiin selvitystä että miten jatkossa ei omat kaverit lähtisi "turhaan" vaikka nyt Kuopioon tai Kouvolaan.

Junnujen tuominen ulkopuolelta hankaloituu kyllä jatkossa huomattavasti Espoon palatessa liigakartalle. Espoosta on kuitenkin saatu ympäri Suomea erittäin lupaavia nuoria pelaajia joilla selvästi rahkeet ja tähtäin on liigassa (ja toki sittemmin isommissakin sarjoissa) ja kasvattajaseuran pelatessa divarissa, oli syy maisemanvaihtoon ilmiselvä.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, SaPKo, Dallas Stars
Saas nähdä tuleeko Tuomaisen mukana Perssonin lisäksi myös Alger ja Berardinelli,pakistoon on Arola ilmeisesti tulossa
Savon Sanomat kertoo tänä aamuna että aiemmat huhut/tiedot pitää paikkansa, eli Perssonin ja Arolan lisäksi Valtteri Koskela sekä Ville Puhakka tulevat Tuomaisen matkassa Mikkeliin. Algerin ja Berardinellin tilanteesta ei ollut Jukureihin (eikä muihinkaan liigaseuroihin) liittyen mainintaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sipa77

Jäsen
Pakistoon on sopimukset:
Nordsäter
Lundgren
Engebråten
Soini
Peltomäki
Romppanen
+ Iisalmesta
Arola
Koskela
Puhakka
Ja jossain huhuissa oli Allsvenskanista
Kim Johansson
 

almaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, LFC
Savon Sanomat kertoo tänä aamuna että aiemmat huhut/tiedot pitää paikkansa, eli Perssonin ja Arolan lisäksi Valtteri Koskela sekä Ville Puhakka tulevat Tuomaisen matkassa Mikkeliin. Algerin ja Berardinellin tilanteesta ei ollut Jukureihin (eikä muihinkaan liigaseuroihin) liittyen mainintaa.
Toivon mukaan nämä ulkomaalaisveijarit on tulossa meille, suurin potentiaali näissä on jos katotaan IPK:n ukkoja. Ihan hirveesti ei nää Puhakat ja Arolat sytytä, anteeks vaan.

Faktahan taitaa olla se että meillä on luvassa vuosiin heikoin joukkue paperilla. Onneks pelejä se ei vielä oo ratkaissut mutta mutta..

Suurin pelko on että kauden alkuun tulee heti tappioputki, ihmiset ei tule hallille ja yleisökeskimäärä on jotain tonnin luokkaa. Silloin ei tarvii varmaa miettiä missä ollaan kauden jälkeen ku kautta ei saada edes loppuun pelattua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös