Mikkelin Jukurit kaudella 2022–2023

  • 566 511
  • 3 712

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
Kyllähän herrojen Aaltonen, Jormakka, Kirk, Puistola pitäisi näyttää suuntaa. Aika neppailua ollut kaikilla viime ajat. Juhis toki ollut loukissa. Joku vaan Puistolaltakin puuttuu. Välillä kulkee, sitten välillä vaellellaan ihan näkymättömissä. Sama pätee Jormakkaan.

Kyseisiltä herroilta on todellakin lupa odottaa parempaa mutta melko harmaata massaa on kaikki kun joukkueella ei kulje, kun taas kulkee niin kummasti herrojen suorituksetkin nousevat. Kirk tosin alkanut saada juonesta paremmin kiinni Huuhtasen ja M.Kovarcikin kanssa mutta siitäkin huolimatta maalintekijöitä tuossa porukassa ei liiaksi ole ja niitä myös Kirkalta odotetaan. Viime kaudella oli Palmu joka ratkoi välillä otteluita yksin ja teki ne väkisin ne tarvittavat maalit mutta nyt sellaista pelaajaa ei tuossa porukassa ole kuka ottaisi jengin reppuselkään. Tällä hetkellä näin ulkopuoliselle tuo maalinteko näyttää liiaksi mailan puristamiselle, ja tappioputki ei voi olla vaikuttamatta tällä hetkellä henkiseen puoleen ja suoritus kärsii kun menee pakottamiseksi ja väkisin yrittämiseksi. Jokainen tehty maali vapauttaa valtavasti energiaa ja luo uskoa, sen näkee niistä harvoista tuuletuksista mitä on päästy viime peleissä seuraamaan ja sille pitäisi saada jatkumoa.

Aaltosestakin lienee jo kaikki mahdollinen tälläkin kaudella sanottu mutta ollaan tällä hetkellä täysin kapteenin näköinen jengi, luulisi kapteenin ominaisuudessa saavan sekä itsestä että myös joukkuekavereista enemmän irti mutta väläytykset siellä täällä ei näin tasaisessa sarjassa kanna kovin pitkälle. Ailahtelee aivan liikaa kuten koko jengi viime aikoina.

Tapaus Pitkänen, näytti olevan tänään katsomossa kuin maansa myynyt, loppukausi taitaa mennä edelleenkin pelituntumaa ja onnistumisia hakiessa enkä usko, että mies on 100% kunnossa vieläkään. Ei varmasti ole helppo paikka yrittää saada peliä kulkemaan kun komennus käy ajoittain katsomon puolelle ja kaukalossa tahtoo jäädä homma piippuun vaikka on kakkos-yvssäkin käväissyt. Saas nähdä riittääkö organisaatiolla kärsivällisyys odotella Pitkäsen heräämistä ja saako otettua tuosta porukasta sitä roolia missä on parhaimmillaan, tällä hetkellä on vaikeaa ja treidi voi tulla hyvinkin ajankohtaiseksi.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllähän herrojen Aaltonen, Jormakka, Kirk, Puistola pitäisi näyttää suuntaa. Aika neppailua ollut kaikilla viime ajat. Juhis toki ollut loukissa. Joku vaan Puistolaltakin puuttuu. Välillä kulkee, sitten välillä vaellellaan ihan näkymättömissä. Sama pätee Jormakkaan.

Mäkinen kadonnut taas kuvasta kokonaan. Muistelisin että viime keväänä tapahtui samoin.
Kyllä tässä tosiaan monella ns. tulosyksikön pelurilla on parantamisen varaa.
Juhis pelannut nyt peräti 15 matsia putkeen ilman maalia. Eilen lisäksi tehotilastoon -2.
Mäkinen 13 peliä putkeen ilman maalia ja viisi edellistä peliä tehotilastossa pakkasella.
Puistola viiteen viimeiseen peliin -9.
Kirk:n kaksi maalia ovat toki parempi kuin ei mitään, mutta enemmän olisin odottanut jo tässä viime viikkoina. Jotenkin pelikäsitys tuntuu olevan ajoittain hukassa, eikä syötöt löydä ketjukavereita.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viime kauden ykkösviisikko ja tämän kauden ykkösviisikko. Eroa on tehotilastoissa aikas rajusti. Katseet kohdentuu joukkueen kasaajiin ja hyväksyjiin. Ei ole profiilihaut ihan onnistuneet! Ei se aina lähe..
 

Shemeikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Juhis-Puistola akseli ei toimi pätkääkään. Molemmat on pelintekijöitä ja tykkäävät pitää kiekkoa. Pelinrakenne ja puolustaminen on täysin hukassa siinä ketjussa. Oma toive olisi, että Juhis ja Jore laitettaisiin takaisin samaan ketjuun ja Mäkinen sentteriksi. Ainakin alkukaudesta homma toimi! Kakkosketjun säilyttäisin nykyisellään, vaikka Onrej palaisikin. Nelosketjuun ei myöskään tarvitse koskea, Batnan paluun jälkeen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mielenkiintoista kuulla kauden jälkeen, onko Pitkänen ollut missään vaiheessa kunnossa. Melkein veikkaan että joku paikka kroonisesti hajonnut ja menee vaan huonommaksi muutamalla kenttävierailulla. Kovarcikien hankinnan floppauksestakin hankala tehdä oikein johtopäätelmää kun ei ole montaa peliä olleet yhtä aikaa kentällä. Ja ylipäätään tuo että jatkuvasti n. 2 kentällistä ukkoja klesana kärkipäästä ei helpota pelikirjatonta härvellystä lainkaan (eikä sitä tiedä vaikka optimirosterilla kunnossa ollessaan jopa riittäisi jalka ja henkilötaito toteuttaa tuota kohkaamista tuloksellisesti, kyllähän minkä tahansa träpin puhkoo alivoimaisenakin jos vaan taito riittää).

Toki vaikka menisi tämän kauden floppaamisessa pelkästään loukkien taakse, niin silti voi yksiselitteisesti todeta toimiston epäonnistuneen ankarasti. CHL:n ylimääräinen rasitus oli tiedossa, samoin otteluohjelma (vaikka miten epäreilu), mutta kumpikaan ei näkynyt entisestään kaventuneessa rosterissa mitenkään. Sitä jälleen elokuussa oli varma että tuo on vaan jotain hämäystä ja jargonia kun ilmoitetaan että joukkue on valmis vaikka ukkoja oli juuri ja juuri ne 4x3+3x2+1, eli yhteenkään loukkiin tai lepovuoroon ei ollut varaa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään konsoliänäri missä loukkaantumisen todennäköisyys on jotain 1/kausi luokkaa ja missä ei pelin ulkopuolista maailmaa ole olemassakaan mistä saattaa vaikka flunssankin saada vaikkei olisi joku idiootti kolannut numeroihin tai itse unohtanut rannesuojan matkasta ja kiekko kopsautti luut paskaksi ja sen takia joutuu lasarettiosastolaiseksi.
 

Deeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ, Jukurit
Pitkästä koittaisin kyllä treidata johonkin järkevään, muuten sopimuksen purku. Ei tarvita kallista räpellystä, vaikka oli jo ekat alkukauden 8 peliä puolikuntoisena/loukkaantuneena, ei ole siltikkään pienellä seuralla muuta ratkaisua kun purkaa soppari tai minimissään se treidi. Ei oo varaa tollasiin. Onnistuisi varmasti muualla paremmin, YV:llä kun on päässyt pelaamaan on aika lapanen ollut, kamppailuissa häviää enemmän kuin voittaa, en näe hyötyjä joukkueelle.

Kovarcikeiltä odotettiin liikaa, potentiaalia omaavat ja kokemustakin nuoriksi miehiksi jo hyvin, mutta tsekin liigassa (joka oman muistini mukaan huono tasoisempi kuin liiga, pelityylikin siellä vähän erilainen) 20-30 pinnan kausia ei tarkoita, että täällä tulisi. Oivat hankinnat 3.ketjuun, omaavat toki hyviä ominaisuuksia heillä on hyviä ideoita, ovat nopeita luistelemaan, heillä on myös hyvä työmoraali tehdä asiat loppuun ja tunnollisia varmasti myös reeneissä ja reenien ulkopuolella.

Itsellä sama mielipide, että ykkönen pitäisi olla Jore - ”ykkössentteri Ode” - Juhis. Kakkonen saisi esitysten mukaan pysyä samana, tarkemmin kun mietitään niin Kovarcikit pelanneet koko ikänsä samassa ketjussa, ehkä heidän pitää olla samassa ketjussa kuitenkin. Jokisella pähkäiltävää miten muotoilee ketjut, kun Ondrej palaa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nelosketjuun ei myöskään tarvitse koskea, Batnan paluun jälkeen.
Nelosketju on ollut hyvä, mutta sen rikkomisen uhallakin laittaisin huomenna Batnan kolmosen keskelle ja toivottaisin Heleniukselle hyvää viikonloppua.
 

Kausarimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eilinen oli osin hyvää, mutta maali-pari enemmän olisi pitänyt tehdä. Ässiin viimeinen oli minusta törkeä, Joensuu veti poikkarilla selkään maalin edessä ja mies nurin. OJ oli oikeassa kritiikissään. Jatkosaumat on vaikka ohuet. 8-9 voittoa pitäisi saada eli 5-6 tappiota kestetään.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensi viikon peleistä on sitten pois Aaltonen, M Kovarcik ja Zabransky majuhommien takia. Helenius ja Hynninen on sit vielä U18 mukana. No onhan meillä rosterissa varaa.

Löytyisköhän Batnalle ja Kirkille vielä mj komennuksia..
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Löytyisköhän Batnalle ja Kirkille vielä mj komennuksia..

Niin, itse asiassa jos tätä lontoon murretta nyt oikein ymmärsin, niin Liam Kirkille olisi ainakin tullut kutsu maajoukkueeseen. Mistään muualta tämmöisestä ei kyllä ole sitten tullut kuultuakaan, joten lähteekö Kirk koko reissuun?

Team Great Britain name 31-player roster for Euro Ice Hockey Challenge

Iso-Britannia pelaa neljän maan turnauksen Japanin, Puolan ja Romanian kanssa 10.-12. helmikuuta. Eli jos Kirk on mukana, niin ainakin Sport-vieraspeli jäisi väliin?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensi viikolla on keskiviikkona kotona TPS ja perjantaina Vaasan reissu. Vaasa nyt jää varmasti maju miehiltä väliin, mutta olisiko mahdollisesti keskiviikkona vielä mahdollisuuksia joillakin pelata (epäilen kyllä)? Onneksi sentään viikonloppuna ei pelata.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kirk on myös maajoukkuehommissa ensi viikolla. Ehtiskö Larsen johonkin Tanskan turnaukseen..
 

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jormakka-Mäkinen-Puistola
Huuhtanen-Batna-Mäkiaho
Oden-Järvelä-Tuomaala
Piitulainen-Immonen-Pitkänen

Larsen*-Lungren
Häkkilä-Peltomäki
Jurmo-Nordsäter

*Jokinen vihjaili Larsenin pelaavan, jos ei Romppanen tilalle. Eihän tuo nyt niin huono ole, vaikka kammottavalta näyttää. Unohtuiko joku? Tai Pitkänen 3. Sentteriks ja Krivo mestiksestä takaisin.
 
Tehkääs joku lista ketä meillä on käytettävissä
Täytyy turvautua pikkutakkiosastoon kun muu rosteri on vajavainen. Heimo-ofiisilta Laakso joutanee jympyttämään ykkösen laitaan Aaltosen tilalle, ja mv osasto kun on ollut ailahtelevainen koko kauden niin en panisi pahitteeksi jos Tarvainen vetäisi ponttoonit jalkaan ja menisi vaikka pienessä suojahönössä pönöttämään verkon suulle. Kyllä se siitä alkaa vanhemmallakin iällä tarttua kun pari lämmittelyrannaria koppaa. Lydman olisi 10v sitten ollut oiva paikkaaja pakistoon mutta nykyisin miehelle on kuulemma käyttöä enää tenniskentällä.

Ja sitten heräsin unesta. Eli vajaaksi jää vaikka kuinka nimiä pyörittelee....
 

Deeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ, Jukurit
Tänään Lukko-Hifk peliä katselessa tuli sellainen ajatus, että Jukureiden alivoima passivoituu liian tiiviiksi neliöksi, joka ei liiku aktiivisesti. Esimerkiksi Lukon alivoima pyrkii antamaan paineen mahdollisimman nopeasti kiekollista miestä kohti eli käytännössä pakottaa sen kiekon tai miehen liikkeelle. Uskoisin, että tässä osasyy alivoimamme surkeuteen. Heimon nelikko jää käytännössä välillä ajoittain seisomaan todella pienelle aluuelle, jonka vuoksi vastustaja pääsee syöttelemään liian helposti alueella. Toki totta on myös se, että alivoimalla miehiä meillä on vähemmän ja itsensämyymisiin ja turhiin ryntäilyihin ei varaa, tai tulos on sama. Jonkinlainen paine sinne pitäisi saada annettua. Sekä karvaaminen AVlla pitäisi pelata järkevästi ettei vastustaja pääse ilmaiseksi pelaamaan YV-kuvioitaan heti meidän puolustuspäässä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kirk kakkosesta kolmoseen ja Hynninen siihen tilalle. Jormakka myös kolmoseen. Nelonen on taas vanhassa iskussa Batnan paluun myötä. Tuohimaa maalissa.

Mitähän tästä pelistä osaisi odottaa? No selkeää kotivoittoa tietysti.
 

Liitteet

  • 20230203_120249.jpg
    20230203_120249.jpg
    430,4 KB · kertaa luettu: 60

Slash

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyviä maalivahteja kohdattu viime pelit ja paljon hakattu päätä niihin, Lebedeff, Jatkola, Rubin. Toivottavasti Kärppien illan maalivahti ei ihan päällään seisoisi ettei Kärpille riitä maali tai edes kaksi voittoon. Fränälle toivotaan myös yhtä hyvää peliä kuin Ässiä vastaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
On kyllä inhottava tilanne. Sopimuksen purkaminen voi käydä kalliiksi, mutta kuka haluaisi ostaakaan epävarmasti pelanneen Pitkäsen?
Tuskin kukaan, kun riskinä on että koko loppu ura menee tuollaista vammaa korjaillessa parin kuukauden välein. Jukurit osti arvan ja tällä kertaa paljastui kiilteen alta tyhjää, ei voi mitään. Ikävä vaan että siinä arvassa oli kiinni merkittävä osa sopimuskauden pisteodottamaa eikä sijoituksella tainnut olla minkäänlaista suojausta siltä varalta että hajonnut ukko ei enää pelikuntoon korjaannukaan.

Tämä on niitä paskoja mitkä on syötävä. (Siis tilanne, ei esim. pelaaja)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös