Tuli tossa keväällä ilmaveivi humalassa kirjoitettua, että Granlundista voi tulla Crosbyn tasoinen pelaaja. Kesällä sitten kun huuma oli hiukan laantunut, niin ajattelin, että tulipas vähän ylihypetettyä tätä Mikkeä.
No nyt olen taas hulluna rakastunut Mikkeen. Ei herranjumala mikä pelaaja.
Granlundista voi ihan oikeasti tulla Crosbyn tasoinen pelaaja (en ole humalassa). Se jokapäiväinen tekeminen on ylitse muiden ja tämä nuorukainen jaksaa aina vain yllättää uudestaan ja uudestaan.
..............................................................................
Tuskin puoletkaan meistäkä tajuaa minkä tasoinen pelaaja meillä on. Ihan oikeasti, mikäli kehitys jatkuu samanlaisena tullee hänestä kaikkien aikojen suomalaispelaaja.
Nuorten kisat eivät ole mielestäni osoittaneet mitään sellaista, millä perusteella Granlundilla ei olisi mahdollisuus olla Crosbyn tasoinen.
Näin se mieli muuttuu. Alle 6kk olin vielä tätä mieltä, nyt on enää vaikea uskoa Granlundin yltävän edes 100 pisteeseen tulokaskaudellaan.Koska Granlundia on Selänteeseen verrattu, pistemäärän luulisi suunnilleen samoissa pyörivän, mutta en kuitenkaan usko että Granlund Selänteen tulokaskauden piste-ennätystä rikkoo.
Granlund pelasi runkosarjaa 45 ottelua, 4 pudotuspeliä, EHT:ssä 3 ottelua, Nuorten kisat 7 joten runkosarjan loputtua. Pelejä kertyy siis 59, päälle MM-kisat ja harjoitusottelut +Euroopan seurajoukkueturnaus. Otteluita siis korkeintaan 80 koko kauden 2011-12 aikana, ja väsy painaa? NHL:ssä pitää pelata 82 runkosarjan ottelua +mahdolliset pudotuspelit, lennellä halki Pohjois-Amerikan ja edustaa joukkuettaan ja olla kaiken aikaa valokeilassa. Jos väsy painaa Suomessa, kuinka kuiviin Mikke on imetty keväällä NHL:ssä. Kuulun epäilijöihin, mutta olisi mukava olla väärässä.
Vuosi vielä liigaa ja sitten vasta maailmaa valloittamaan.
Sidney Crosby teki tulokaskaudellaan 102 pistettä. Kun otamme huomioon, että Granlund on nyt pari vuotta vanhempi kuin Crosby tulokkaana, joku 120 pinnaa lienee realistinen arvio. Ihan Selänteen tulokaskauden lukemiin ei Mikke taida yltää, mutta tuskin se kauaskaan jää, sillä "tuskin puoletkaan meistä tajuaa minkä tasoinen pelaaja meillä on".
Pelimääristä on aivan turha puhua. Kanadan junnusarjoissakin pelataan noin 70 pelin runkosarja ja pleijarit päälle NHL:stä puhumattakaan. Tikkanenkin selitti jossain mediassa, että pelasi itse Granlundin iässä 100 peliä kaudessa eikä se Tikin mielestä painanut jaloissa.
Minnesotalla riitti malttia Koivun kanssa. Riittääkö Miken, vai puristetaanko mehut heti ulos? Saikka, Jabbbe, ketäs teitä onkaan?
Aika paljon pitää kesällä tapahtua, että pullaposki pääsisi edes kokeilemaan NHL-pelejä.
Roolista riippuen heittää juurikin jotain 50+70 tai 30+110 tehot ekalla kaudella.
Aika paljon pitää kesällä tapahtua, että pullaposki pääsisi edes kokeilemaan NHL-pelejä. Tsemppiä kuitenkin, koska lahjakkuuden hautautuminen AHL-jyräksi on aina sääli.
Onko tummennettu kohta muuten varma fakta? Pikkukoivun uran suunnitteluhan oli hyvin tiukasti Isäkoivun näpeissä, jottei käy kuin Velikoivulle. Tuskinpa tuossa vaiheessa tietysti isäpapan sana painaa ihan hirveästi organisaatiolle, jos se on päättänyt tehdä toisin. Isäkoivun suurin vaikutus taisikin olla punttisalin avaimen nielaiseminen vähän aikaisemmassa vaiheessa uraa.Jos tarkoitat maltilla kautta AHL:ssä, niin Koivun kohdalla se johtui tasan NHL:n työsulusta. Sitä en kiistä, etteikö kausi AHL:ssa olisi tehnyt Koivullekin ihan hyvää.
+ Kaikki maailman kirjotukset lukiossa, intti kesällä ja ravaaminen joka paikkaan haastatteluihin ja mainoskuvauksiin. Kun miettii kuinka paljo 20-vuotias mies on kokenut vuoden sisällä, ei ihme että meinaa väsyttää henkisesti sekä fyysisesti.Granlund pelasi runkosarjaa 45 ottelua, 4 pudotuspeliä, EHT:ssä 3 ottelua, Nuorten kisat 7 joten runkosarjan loputtua. Pelejä kertyy siis 59, päälle MM-kisat ja harjoitusottelut +Euroopan seurajoukkueturnaus. Otteluita siis korkeintaan 80 koko kauden 2011-12 aikana, ja väsy painaa? NHL:ssä pitää pelata 82 runkosarjan ottelua +mahdolliset pudotuspelit, lennellä halki Pohjois-Amerikan ja edustaa joukkuettaan ja olla kaiken aikaa valokeilassa.
Niin kuin kaikki tietävät, NHL:ssä pelataan kapeassa kaukalossa ja peli on intensiivisempää, taklauksia satelee ja fyysisyys on koko ajan läsnä.