Mika Toivola valmentajana

  • 111 385
  • 649
Jos Tolvanen tai Lehkonen Ässiin tulee, niin kyllähän se on saletti tuomio porilaiselle kiekkoilulle.
Lehkosen aikana voi tekemisissä olla jopa jotain järkeäkin, kun onnenpissit ja äijämäisyydet löytävät tiensä ässien lehdistötiluksiiin. Ainakin porukkaa naurattaa... Sen puoli vuotta.
Tolvasen aikana taas Pori saa nauttia muumiokiekkoilusta, jossa ei ole mitään järkeä. Kaiken lisäksi Tolvanen löytää pelistä aina jotain positiivista.

Kumpaakaan valmetnajaa en kuitenkaan haluaisi edes Ässille, sen verran hirveitä ja liigatasolle raakoja paskanjauhajia on kyseessä, jote ihan itsenne takia, lopettakaa näiden nimien esille tuonti keskusteluissanne, pliis?
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lakaisija kirjoitti:
Jos Tolvanen tai Lehkonen Ässiin tulee, niin kyllähän se on saletti tuomio porilaiselle kiekkoilulle...

Äläs nyt viitsi naurattaa ensimmäiseen. Onneksi täällä sentään tj ei ole alkoholisti kuten eräässä toisessa seurassa ja tietää mitä tekee... Ja onhan takapiruna varmasti vielä ISO Penakin. Toiseen vaadin perustelujasi. Lukossa annettiin (korjataan materiaaliltaan parempi kuin Ässillä) valmis joukkue. Materiaaliltaan selvästi parempi. Siihen Lehkosen Lukkoon verrattuna täällä on lupaavampi materiaali.

Nyt on edessä seuran tärkein päätös ehkä for ever. Ei saa tehdä hutikuteja. Kuka tulee tekemään pojista miehiä ?

Mitenkähän oli. Oliko Toivolan pakko ottaa kuukauden "neuvottelujen" jälkeen pari päivän "neuvottelut". Housut kintuissa paperi takataskussa... Joka tapauksessa olen aina ollut sitä mieltä että valmentajan pestiin riittää jokunen kausi eikä sitä pidä jatkaa ikuisuuteen. Kuitenkin olisin halunnut Toivolan jatkavan tässä tilanteessa.
 

JanJ

Jäsen
Nyt olisi suoraselkäistä toimintaa Ässien johdolta toimia kuten HPK toimi Jortikan kanssa. Potkut välittömästi Toivolalle ja Kivelle. Tänään työsuhdekännykät kiinni, autot pois ja mahdollisista työsuhdeasunnoista häädöt.

No joo. Paska homma, mutta mitäs siteitä Toivolalla Poriin olisi. Ei ole syytäkään odottaa mitään seurauskollisuutta.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Radek kirjoitti:
Kekkosta lainaten: "Saatanan tunarit"

Mikali Toivola vaati sellaisia pelinappuloita, joihin Assillla ei olisi varaa, niin pois vaan. Hyvaa tyotahan Mika on tehnyt, viimeisen kauden tuloksia seuratessa - no, olihan siina tietty aikaakin harjoitella. Nyt vain joku muu saa nauttia Assien karsivallisyyden tuottamista hedelmista...

Assien tavoitteena on saada liiketoiminnastaan sen verran kannattavaa, etta velatkin saataisiin maksettua ja toiminta pitkassa juoksussa turvattua. Yhden valmentajan takia tata ei tarvitse eika saa vaarantaa, kylla miksuli saa hakea sen kymmenen miljoonan pelaajabudjettinsa jostakin muualta.

Ilman Toivolaa Assat ei kaadu. Toivolan seuraajan valinnassa voidaan tosin menna pahastikin hakoteille, mutta siinahan ohjaimet ovat edelleen tukevasti omissa kasissa.

Toisin sanoen: ei paniikkia. Toivotaan silti kovasti, etta tama ei vaikuttaisi kevaan esityksiin negatiivisesti...
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Janiz80 kirjoitti:
Ilman Toivolaa Assat ei kaadu. Toivolan seuraajan valinnassa voidaan tosin menna pahastikin hakoteille, mutta siinahan ohjaimet ovat edelleen tukevasti omissa kasissa.


Tuohon viela lisayksena sen verran, etta tilanne nayttaa kuitenkin varsin lupaavalta. Toimitusjohtajan lausunnoista voi hyvin paatella sen, etta Toivolan seuraajaksi ei olla hakemassa mitaan Tammisen tyylista pikkuprojektivalmentajaa, vaan miesta, joka oikeasti kykenisi kehittamaan tata joukkuetta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kuten Toivolan lausunnoista oli nähtävissä, Ässissä mies ei jatkanut. Nyt Toivolan homma on hoitaa loppukaudelta sulka hattuun viemällä Ässät kuuden joukkoon runkosarjassa. Tällä hetkellä vauhti on kova, ja jos se pysyy niin Ässät ei ainoastaan ole kuuden joukossa vaan saa myös kotiedun play-offeihin.

Ensi kauden valmentajaksi toivon Aravirtaa, mutta miehellä taitaa olla diili Pelicansseihin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taas nähtiin mitä nämä paskanjauhamiset käytännössä tarkoitti. Otetaan pieni jääkiekkoväki-Suomi sanakirjaotos tähän väliin:

-Olemme kiinnostuneet Toivolasta (olisko ollu rauman Santala) = Meillä on sopimus Toivolan kanssa.

-Haluan jatkaa Ässissä (Mika Toivola) = Vituttaa koko kylä ja sopimus on jo muualle tehtynä

-Sopimus ei ole rahasta kiinni (Toivola) = sopimus ON rahasta kiinni

-Sopimusta ei ole syntynyt henkilökohtaisten syiden vuoksi (Toivola) = Pakko keksiä vielä jotain selityksiä, sopimus on jo muualle tehtynä.

-En ikinä! (Toivolan vastaus kysymykseen, että lähteeko mies raumalle valmentamaan) = Aivan varmasti!
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Saatan kuulua vähemmistöön, mutta mielestäni ratkaisu oli oikea, molemminpuolin. Tosiaan Mika on jo neljättä kauttaan Padan koutsina ja aikaan on mahtunut iloja ja suruja. Jossain vaiheessa tiimalasi tulee vaan täyteen ja organisaation tehtävä on luoda uutta ponnekkuutta joukkueeseen.

Vaikka Toivola johdattaa Ässät tod.näk uransa parhaaseen suoritukseen, en itse ainakaan olisi halunnatkaan Mikan jatkavan ensi kaudella valmentajana. Ilmeisesti moni ummistaa silmänsä Ässien luokattomille esityksille joita tähän perioodiin mahtui useita. Halutonta surffailua saimme nähdä useana vuotena, ja mielestäni se johtui ainoastaan valmennusjohdon hampaattomuudesta.

Niinkuin Sk:n toimittaja totesi, osa pelaajista ei todellaakaan ole ollut tyytyväinen valmennukseen ja sen takia jatkosoppareita on noinkin hintsusti ilmaantunut.

Niinkuin Hirsi toivoi olisi mielenkiintoista saada paikallista väriä valmennukseen. Toinen yhtä mieluinen vaihtoehto olisi hommata kanukki johtamaan peliä, itseäni ei edelleenkään haittaisi lisääntyvä fyysisyys jatkossakaan, vaikkakin tällä kaudella siinä osaalueella ollaan mukavasti menty etiäpäin.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voidaan ainakin todeta, että Ässien ja Toivolan tiet eivät erkane yhtään liian myöhään.

Vaikea uskoa, että mitään kovin nimekästä ja kokenutta valmentajaa tänne on luvassa. Ns. pihilinjan on kuitenkin pakko jatkua vielä pitkään. Toivola oli aikanaan nimetön ja halpa löytö (...ja Aniksen muuten...). Nyt pitäisi onnistua toistamaan sama kuvio uudestaan. Vai roudataanko tänne nyt sitten se välillä huhuiltu Rocky...?

Pääasia että muutama seikka täyttyy:

1. Seuran ja valmentajan muodostama kokonaispaketti on markkinoilla sen verran uskottava ettei mitään hylkimisreaktiota synny.

2. Uusi valmentaja jatkaa suurin piirtein samoilla taktisilla linjauksilla kuin edeltäjänsä. Linjaa voi pikku hiljaa korjata, mutta nimenomaan vähitellen. Tämä kokoonpano on kumminkin rajoite.

3. Homma on hoidettava kuntoon pian. Rauman Lukon pelaajakartoitus on sen verran heikoissa kantimissa, että se alkaa verottaa hiukan liikaa tätä omaa seuraamme. Jos ja kun siellä valmentaa jatkossa tämä nykyinen valmentajamme, niin arvata saattaa että tietyt luottomiehet ovat sillä suunnalla pian kysyttyä tavaraa.

Forrest, Toivonen, Uusikartano ja omat juniorit. Hirsimäki, nimet paperiin ja pian!

Edit: Vaikka valmentajamarkkinat lienevätkin Ässien kannalta heikonlaiset, säilyy tärkein mies eli Kari Takko edelleen kuvioissa.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mr.Bletch kirjoitti:
Niinkuin Sk:n toimittaja totesi, osa pelaajista ei todellaakaan ole ollut tyytyväinen valmennukseen ja sen takia jatkosoppareita on noinkin hintsusti ilmaantunut.

Jos tämän päivän aviisissa on ollut tarinaa tilanteesta, niin voisiko joku ystävällisesti kirjoitella tekstiä tännekin.

Korpisalon jutuista lopettamispäätöksen jälkeen sai ainakin selkeästi sen kuvan, ettei hän ollut ollenkaan tyytyväinen Toivolan valmennukseen. Kai siellä on ollut enemmänkin näitä oppositiomiehiä ja olisihan se mukavaa, jos Toivolan lähtö nimenomaan poikisi niitä jatkosopimuksia kuin päinvastoin.
 

Jack Ace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitää muistaa, että myös Kiven sekä Matalamäen (vai Kaukorannan??) sopimus on katkolla. Mitenköhän käy Kiven, jos Miksuli Raumalle suuntaa? Lukon kakkosena on Urama, jota ei taida kakkosvalmentajan paikalta saada pois typpihapollakaan.
Käsittääksen Toivolan ja Kiven yhteistyö on ollut aikasta saumatonta. Ja varmasti heilläkin on intressejä jatkaa yhdessä.

Omalta mutu-tuntumalta (musta tuntuu-tuntumalta, häh!?) veikkailisin Rockya ja Jyrkkiötä valmennus portaaseen. Saattapa Saarikoskikin olla spekulaatiossa korkealla.
 

jarkkom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pitää muistaa

Toivola ajattelee omaa uraansa. Kokee varmasti ettei saa Ässistä näillä resursseilla enempää irti ja haluaaa päättää Porissa onnistuneeseen kauteen kun sellainen nyt (kerrankin) on menossa. Itse tekisin ihan samoin jos valmentaisin ja ajattelisin nokkaani pidemmälle.

Ja Jyrkkiöt ym Saarikosket saa tässä vaiheessa pistää romukoppaan. Minimi vaatimus valmentajalle on se että on ollut miesten sarjoissa joko päävalmentajana tai kakkosmiehenä. Ässät ei saa olla mikään harjoittelukenttä, jossa kokeillaan josko olisi rahkeita.

Itse nostaisin Risto Kurkisen nimen esiin.
 

ahal

Jäsen
paze17 kirjoitti:
Toivolan projekti saakoon arvoisensa päätöksen keväällä.
Jotenkin ei voi välttyä ajatukselta, että Toivola on juuri nyt Ässä-uransa huipulla, eikä usko enää voivansa parantaa ensi kaudella. Kävi tällä kaudella miten tahansa. Eli Toivola rahastaa nyt osaamistaan kalleimman kautta. Ja ehkä aloittaa naapuriseuran noston pohjamudista ylöspäin kunnes taas... Ettei vaan Hjallis olisi soittanut Toivolalle....?
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän nuo seurajohdon lausunnot porilaisuudesta antavat viitteitä siitä, että valmentaja löytyisi joukosta Makkonen, Saarikoski, Rocky.

En sitten tiedä irtoaisiko ensinmainittu Tapparan kakkospostilta ilmaiseksi eli onko sopimuksessa joku siihen sopiva pykälä. Jos ei löydy niin tuskin tulee.

Saarikoskesta ei varmasti leivota näin ohuella kokemuksella ykkösmiestä, kakkonen ehkä kyllä.

Joten jollain tapaa tässä kallistuu tuohon käkikellojen ja insinöörien kehdossa touhunneeseen legendaan. Jos näin on niin jäljestä ei kyllä tiedä sitten mitään.
 

ahal

Jäsen
pekoni kirjoitti:
Kyllähän nuo seurajohdon lausunnot porilaisuudesta antavat viitteitä siitä, että valmentaja löytyisi joukosta Makkonen, Saarikoski, Rocky.

Joten jollain tapaa tässä kallistuu tuohon käkikellojen ja insinöörien kehdossa touhunneeseen legendaan. Jos näin on niin jäljestä ei kyllä tiedä sitten mitään.
Vuosien mittaan on syntynyt kuva, että Mako on oikein hyvä kakkonen, ykkösestä ei ole mitään takeita. Saarikoski on vielä liigatasolla täysin kääntämätön, joskin mielenkiintoinen, kortti. Saarikoski jäi toki ikuisesti ja positiivisesti mm. saipalaisten mieleen pelatessaan siellä muutamia vuosia sitten. Rockysta entiset espoolaiset, nyky-saipalaiset, eivät kovin mairittelevia ole lausuneet.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kertokaahan minulle, ne jotka haluaisivat Rautakallion valmentamaan Ässiä, että mitä Rocky on saanut aikaiseksi valmentaessaan sm liigassa ?
Jos mies ei saa miljoonabluesia toimimaan, niin miten se onnistuu Ässissä paljon paskemmilla pelaajilla ?
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
angnus kirjoitti:
Kertokaahan minulle, ne jotka haluaisivat Rautakallion valmentamaan Ässiä, että mitä Rocky on saanut aikaiseksi valmentaessaan sm liigassa ?
Jos mies ei saa miljoonabluesia toimimaan, niin miten se onnistuu Ässissä paljon paskemmilla pelaajilla ?

Vatasin jo kysymykseesi osittain tuonne:


http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=31486

jatkan vastausta myös siellä, koska mielestäni aihe kuuluu sinne.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
angnus kirjoitti:
Kertokaahan minulle, ne jotka haluaisivat Rautakallion valmentamaan Ässiä, että mitä Rocky on saanut aikaiseksi valmentaessaan sm liigassa ?
Jos mies ei saa miljoonabluesia toimimaan, niin miten se onnistuu Ässissä paljon paskemmilla pelaajilla ?


Onko joku valmentaja saanut Bluesin menestymään?Ja onhan Jukka Jalosellakin epäonnistuneita kausia Sm-liigassa.
Eipä mitenkään hirveästi ainakaan nimekkäitä vaihtoehtjoja ole liikkellä.
Niin ja promenadissa Ahola ihmettelee Toivolan ratkaisua.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Vaikealta näyttää tuo valmennustilanne, jos paikallisväriä aletaan hommamaan penkin taakse. Ehdokkaita:

Vellu Ketola
Ispi Läntinen
Rocky Rautakallio
Jysky Jyrkkiö
Mako Makkonen
Sape Saarikoski
A-P Selin
Karri Kivi
Heikkilän veljekset

Ketään näistä en mielelläni näkisi Ässien ykkösenä, ja osaa en kakkosenakaan. Vellu osaa valmentaa tähtiä muttei rivimiehiä. Ispillä on Ispin hermot. Rocky on toistaiseksi ollut täysi sukka koutsina Suomessa. Jyskyltä puuttuu kokemusta äijistä ja taitaa muutenkin olla parhaimmilaan junnukoutsina. Makkosen kapasiteetin en usko riittävän ykköseksi, tosin hyvä keräämään kiekkoja treeneissä. Saarikoski täysin kirjoittamaton kortti minkään tason valmennukseen. A-P Selin, nooooooooooo! Karri Kivi lienee hyvä kakkoskoutsi, mutta persoona ei taida ykköseksi riittää. Lassesta ja Aniksesta on aika ajanut ohi.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näkkäri kirjoitti:
Jos tämän päivän aviisissa on ollut tarinaa tilanteesta, niin voisiko joku ystävällisesti kirjoitella tekstiä tännekin...

No eipä siinä muuta ollut kuin Luotolan yksi lause "SKlle valuneiden tietojen mukaan osa pelaajista ei olisi halunnut enää jatkaa Mika Toivolan alaisuudessa."

Saa nähdä miten Hirsimäki hoitaa valmennukseen haluamansa paikallisen näkemyksen. Jyrkkiölle kakkosvalmentajan pestiä vaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Toivolan osuus tämän kauden menestykseen

Ihan sellainen tuli mieleen, että missä Ässät olisi sarjataulukossa nyt, jos tolppien välissä seisoisi Langkow tai Nissinen? Pelkkä matemaattinen laskenta ei riitä, koska voittava veska lisää valtavasti kenttäpelaajien itseluottamusta ja mahdollistaa varsinkin pakkien keskittymisen reboundien ja syöttöjen katkoon, kun ei koko ajan tarvitse pelätä että eka veto uppoa.

Ässien materiaali mielestäni myös suhteessa parantunut, vaikka aluksi väite kuulostaakin uskomattomalta herrojen Williams, Tuominen ja Virkkunen poistuttua. Suurimpana syynä tähän on sellaisten pelaajien kuin Kuuselan arvon kasvaminen sekä pelaajan oman kehittymisen että liigan tason laskun myötä. Kun tähän lisätään kokonaisuuden kannalta osuneet ulkomaalaishankkinat Forrest, Hisey ja Nickerson, voisi väittää että Ässillä on paras nippu jäällä Toivolan aikana.

Tämän takia en näkisi että Toivola nyt valmentaa potentiaalista sijat 10-13 porukkaa vaan Ässien materiaali nyt näin jälkikäteen onkin tasoa 8-11. Tähän päälle kolmen kovan elikkä Jokerit, TPS ja Lukko konttaamiset ja sijoitus on kuudes. Jos TPS ja Jokerit olisivat normaalivireessä, olisi Ässät nyt sijalla 8. Elikkä tuon haitarin yläpäässä.

No ehkä joku koko kauden hallilla istunut osaa paremmin arvioida pelillistä puolta, elikkä paljonko systeemi on aiemmista vuosista kehittynyt. Itse kun mikään Toivola-fani ole koskaan ollut, niin ehkä liian terhaakkasti äijää nyt ammun alas.
 

JanJ

Jäsen
Major Julli kirjoitti:
Heikkilän veljekset<clip>
Lassesta ja Aniksesta on aika ajanut ohi.
Eikä unohdeta Olavia. Jos ne kaikki kolme saadaan aitioon niin sittenhän Kaj Matalamäki vielä joukkueenjohtajaksi niin valmennuksen yhteenlaskettu ikä on lähes 400 eli sama kuin jättiläiskilpikonnan elämänkaari.

Ei saakeli mitä nimiä on oikeasti vapaana. Kari Takko saisi nyt kääntää katseet pohjois-amerikkaan. Ape ym ovat valmiiden pelimiesten valmentajia. Kun taas Ässien ensi kauden nipussa pelaa omia junnuja tai junnuista juuri uloskasvaneita yli 10 kappaletta. Plus mahdolliset Dallasin avut, jotka ovat varmaankin tämän kauden tyyliin parikymppisiä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
MS kirjoitti:
Mitkä ovat Ismo Lehkosen saavutukset/aikaansaannokset Lukossa ja TuTossa?

Mm. Janne Niskalan ja Sami Torkin kehittäminen hyviksi jääkiekkoilijoiksi. Uskalsi antaa nuorille vastuuta ja kehitti pelaajia, mutta tämä tietysti on jäänyt Raumalla huomiotta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
JanJ kirjoitti:
Eikä unohdeta Olavia. Jos ne kaikki kolme saadaan aitioon niin sittenhän Kaj Matalamäki vielä joukkueenjohtajaksi niin valmennuksen yhteenlaskettu ikä on lähes 400 eli sama kuin jättiläiskilpikonnan elämänkaari.

Ei saakeli mitä nimiä on oikeasti vapaana. Kari Takko saisi nyt kääntää katseet pohjois-amerikkaan. Ape ym ovat valmiiden pelimiesten valmentajia. Kun taas Ässien ensi kauden nipussa pelaa omia junnuja tai junnuista juuri uloskasvaneita yli 10 kappaletta. Plus mahdolliset Dallasin avut, jotka ovat varmaankin tämän kauden tyyliin parikymppisiä.

Muistaakseni Heikkilöitä oli/on neljä veljestä, ei muuta kuin kaikki penkin taakse. Monellako joukkueella on nelosvalmentaja?

Koutsipuolella toiveeni on joko yllättävässä nimimiehessa tyyliin Ara/Jortsu tai sitten jossakin yllättävässä nimessä tyyliin Olli Kuivanlainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös