AvsMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Seurasin liigakaudella 2003-2004 lukemattoman määrän Ilveksen kotiotteluita, minkä perusteella tässä hieman faktaa Mika Niemen otteista:

Mika Niemi on isokokoinen (186 cm ja 92 kg, syntynyt 1981) keskushyökkääjä, joka pelasi kauden aikana laidassakin. Niemi on voimakas pelaaja, joka on vahvoilla kulmissa ja maalin edessä. Menneelläkin kaudella Niemi teki vahvoja nousuja kulmasta vastustajan maalille, vaikka pakki roikkui niskassa. Luistelu on hyvällä tasolla, tosin lähtönopeutta pitäisi parantaa. Kiekolliset taidot eivät ole liigan eliittiä, mutta laukaus on hyvä ja joitakin hienoja kynäilyjä kauden aikana nähtiin.

Niemi pelasi Ilveksessä lähinnä kolmos- ja nelosketjussa. Ilveksen loukkaantumissuman aikana taisi kuulua jopa kakkosketjuun, ja sai enemmän peliaikaa. Pudotuspeleissä HIFK:ta vastaan Niemi oli alussa pelaavassa kokoonpanossa, mutta kaikki loppupelit joko 13. hyökkääjänä tai katsomossa. Niemestä sai aika ajoin hieman flegmaattisen kuvan eli taisteluvire ei ollut varsinkaan pudotuspeleissä vaaditulla tasolla.

Potentiaalia miehessä selvästi on, mutta saa nähdä nouseeko se Ässissä esille. Joka tapauksessa: lupaava ja vielä suhteellisen nuori pelaaja, joka toisi lisää kokoa ja kaksinkamppailuvoimaa Ässien hyökkäysosastoon, minkä heikkoutena oli viime vuonna juuri pieni koko (Harjula, Pöllänen, Salonen jne.)
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En o turha

Viestin lähetti Arnold
turha hankinta Mika Niemi.

Nelosen keskellä vuorottelesivat Niemi ja Peltosen Mikko.
En menisi todellakaan puhumaan turhasta hankinnasta, en todellakaan. Avsman tuossa ylhäällä kertoi, että Niemeä on peluutettu myös laidalla. Miehen mitat ovat melko vakuuttavat, voimaakin kuulemma löytyy perhanasti. Ei ole laisinkaan selvää, että Niemi nähdään sentterinä. Eikös tuollaista "voimahyökkääjää" täällä ole kaivattu? Katsotaan, mielestäni kohtuullisen mielenkiintoinen nimi. Ja jos paikka on sentterinä, niin paljon mielummin näen isokokoisen Niemen rikkovassa roolissa pelaamassa nollanollaa nelosessa, kuin kukkakeppi Peltosen. Annetaan Peltoselle sitten mahdollisuus siinä missä hän on parhaimmillaan - Hyökkäyspäässä.

Täytyy toisaalta muistaa, että loukkaantumisilta Ässät tuskin välttyy seuraavanakaan vuonna. Tässä tapauksessa miehiä, jotka pystyvät pelaamaan sekä laitaa, että myös sentteriä ei ole koskaan liikaa.
 
Viimeksi muokattu:

AvsMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Vielä Mika Niemestä...

Hörkkö tuossa ylhäällä kirjoittelee ihan asiaa: Niemi olisi ihan hyvä äijä ensi kauden joukkueeseen. Kauden 2003-2004 peliesityksistä jäi mieleen paljon hyviä asioita. Niemen pelillinen taso oli kaudella 2003-2004 huomattavasti parempi kuin kaudella 2002-2003, jolloin hän myös esiintyi Ilves-nutussa. Viime kaudella Niemen rooli oli Ilveksessä suurempi kuin edelliskaudella, vaikka Ilveksellä oli viime kaudella parempi hyökkäyskalusto (uusia olivat mm. Dahlman, Rajamäki, Toporowsky).
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kokoa on kyllä ihan kiitettävästi, eikä ole todellakaan iällä pilattu. Toivolan kunniaksi on sanottava, että hyvä se on kehittämään pelaajia. Nyt Toivolan saadessa vapaasti valita mieleisiänsä pelaajia, ei jaksaisi hirveästi kuunnella mitään selityksiä ensi kaudella, jos peli ei kulje.
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Hmm, toivotaan että olen jälleen kerran väärässä pessimistisyyteni kanssa. Onhan aiemminkin meikäläisen ennakkoluulot kumottu mukavasti. Pari kautta sitten, kun Harjula tuli Ässiin, niin ihmettelin hankintaa suuresti. Lopulta Tupe oli suosikkipelaajani sillä kaudella. Viime kaudella ihmettelin melkeinpä vielä enemmän Virkkusen hankintaa. Ja taas kävi samoin. Virkkunen pisti vielä paremmaksi tehollisesti että fanitukseni suhteen. Niemi kuuluu samaan kategoriaan. Katotaan siis kuinka käy.

Niin ja jos oikein nyt mietitään muutenkin, niin onhan tämä Niemi iso pelaaja. Tosin kuin ulosheivatut ex-ässäpelaajat (Harjula, Pöllänen, Salonen..). Isokokoisempi Niko Mikkola? Toivotaan.
 
Porin Ässät - SM-liigan viimeinen voittaja! | 7 vuotta vs 57 vuotta

EverÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu
Mika Niemestä tulee ensimmäisenä mieleen viime kauden hockey night pelissä tepsiä vastaan tehty komea jalkakikka ja klassisen taito ja rymistelykiekon ystävänä mielikuvat kyseistä pelaajaa kohtaan on ehkä vähän turhankin hyvät. Muistaako joku muu tämän "veikkomaisen" jalkakikan?

Pelaajana Niemi antaisi varmasti lisä vaihtoehtoja hyökkäyspäähan. Kaveri ei vaikuta mikkihiiri osastolta ja ikääkään ei ole liikaa. Mielenkiintoinen hankinta toteutuessaan.
 

Lakez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Niemi

Mika Niemi kuulostaa aika lupaavalta. Muistaakseni nähdyissä ilvesksen peleissä hän pelasi ihan hyvin. Kokoa ja voimaa löytyy. Ja vähän myös kiekollista taitoa. Mutta pisteiden varjossa hän ei näytä kovinkaan lupaavalta. Vaikka on vasta kaksi kautta pelannut Ilveksen edustuksessa.

Mutta voi olla että hän saattaisi nousta yllättäjäksi, kuten Virkkunen viime kaudella. Veikkaan että niemi tekee ainakin 20 pistettä ensi kaudella.
 
"Pronssiottelussa pelaamista..."
Toni Söderholmin vastaus kysymykseen "Mitä Jere[ Karalahde]n ei pitäisi missän tapauksessa yrittää?", Urheilulehti 23.4. 2004

Jamais Vu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Niemi

Viestin lähetti Lakez
------------------------------
Mutta voi olla että hän saattaisi nousta yllättäjäksi, kuten Virkkunen viime kaudella. Veikkaan että niemi tekee ainakin 20 pistettä ensi kaudella.
Taidat vitsailla..?
Vaikka olisi kuinka hyvä ja lupaava - itsekin olisin tyytyväinen jos hän Ässiin saapuisi - ei varmasti tee nelosketjun sentterin paikalta tuota mainitsemaasi 20 pistettä. Toinen asia tietenkin on, jos hän vie Kupariselta kolmossentterin paikan. Tätä ei toivottavasti tapahdu. Saas nähdä. Kyllä Niemi kolmossentterinä esim. Nielikäinen ja Kiilholma rinnallaan voi hyvinkin siihen 20 pisteeseen yltää, mutta kannattaako jättää todella lupaava nuori keskushyökkääjä Kuparinen neloskenttään?
Saatat sittenkin olla oikeassa..
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Niemi on fyysisesti erittäin lahjakas pelaaja, jonka pelikäsitys ei kuitenkaan vielä ole riittävän hyvällä tasolla. Ilveksessä hän joutui sen takia pääosin vuorottelemaan neloskentän ja penkin välillä, eikä suurempaa roolia olisi ollut tarjolla ensi kaudellakaan. Meillä löytyy nyt aika paljon fyysisiä pelaajia jotka ovat selvästi Niemeä "kädellisempiä", joten hänen peliaikansa olisi varmasti jäänyt erittäin pieneksi.

Siirto Poriin on varmasti hyvä ratkaisu. Kysymysmerkkinä on se, pystyykö Niemi sielläkään kehittämään nimenomaan kiekollisessa pelissä olevia puutteitaan, sillä siihen vaadittaisiin kohtalaisen suurta peliaikaa. Itse olisin ehkäpä pitänyt parempana ratkaisuna pelata vuotta suuressa roolissa Mestiksessä ja palata sitten liigaan.
 

HN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ry, Ilves Edustus Oy, NUFC, Packers
Viestin lähetti AvsMan
Niemi pelasi Ilveksessä lähinnä kolmos- ja nelosketjussa. Ilveksen loukkaantumissuman aikana taisi kuulua jopa kakkosketjuun, ja sai enemmän peliaikaa.
Tämä ei kyllä pidä alkuunkaan paikkaansa. Niemi oli viime kaudella Ilveksen ainoa hyökkääjä, joka ei koko kauden aikana pelannut kertaakaan missään muussa ketjussa kuin nelosessa.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Hmmm... vai naapurin poika Ässiin... hmm.... Sliten kanssa samoilla linjoilla, jotta roolia olisi ehkä voinut hakea Mestiksestä - enemmänkin kuin muutaman viime kauden lainareissun ajan. Mutta toki toivon Mikan onnistuvan Ässissä.
 
Jokin erittäin pureva ja älykäs allekirjoitus on tulossa tähän. Tai sitten ei.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy