Mikä urheilu kiinnostaa?

  • 1 880
  • 46

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Taidan sohaista kepillä muurahaispesään sanoessani, että jalkapallo ei jaksa kiinnostaa, ei. Meneillään olevilla jalkapallon MM-kisoilla on silti hyvätkin puolensa, sillä nyt ei meikäläisellä ole houkutusta juuttua television ääreen, ja saan tehtyä pihahommia ja muuta kesällä hoidettavaa. Jostain syystä jalkapallon tempo on meikäpojalle liian hidas. Taitaviahan ne ovat, ne, jotka MM-tasolla pelaavat, mutta laji ei vain sykähdytä. Jos joku kokee kutsumuksekseen perustella jalkapallon seuraamista ja houkutella minutkin tv-ruudun ääreen tai jopa paikallisen FC Hämeenlinnan peliä katsomaan - niin sopii yrittää! :)

Jääkiekko ja salibandy ovat puolestaan nopeita ja tapahtumarikkaita katsella, joten nämä lajit kiinnostavat kyllä! Tenniskin on nopeaa, mutta perin tylsää, joten: hohhoijaa! Samaan kategoriaan menee lentopallo. Pesäpalloa oli kiva pelata koulussa lapsena, mutta enpä ole vielä saanut itseäni kentän reunalle pelin tiimellyksiä seuraamaan.

Itse olen sellainen sunnuntaiharrastelija, joka pyöräilee, ui, heiluu punttiksella jne. hieman sen mukaan, mistä tuulee. Kilpailuviettiä ei ole nimeksikään, joten kisailu ei houkuttele (Itsetuntoni ei kestäisi häviämistä!). Grav magassa tuli käytyä "ensimmäisen tason verran", mutta ajan puute esti lajin harrastamisen. Voisihan sitä jatkaa nyt, kun on tullut otettua työnteon kanssa "taimauttia". Grav magan etu on siinä, että "temppuja" harjoitellessa liikunta tulee ikään kuin siinä sivussa. Parasta siinä oli se, että kävimme harjoituksissa yhdessä vaimon kanssa. Täytyypä tosiaan harkita lajin jatkamista...

Kertokaapa te muutkin mieltymyksistänne.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Myös minulla on ollut aina hieman ongelmia kun on jalkapallosta kysymys ja samasta syystä - liian hidasta ja tapahtumaköyhää. 2x45 eikä yhtään maalia... silloin pitäisi saada rahat takaisin!

En ole nähnyt koskaan jalkapalloa paikanpäällä. Katson tosin joskus televisiosta, jos kysymyksessä on todella huippumatsi.

Jääkiekko on ollut aina minulle laji nr. 1. Viime kausi oli tosin hieman sitkeä, sillä NHL:n imurista johtuva pelaajakato saa aikaa maakuntasarjan tunteen.

Tennis, varsinkin naistennis on mielenkiintoista katsottavaa. Miesten tenniksessä alkaa olemaan niin vähän peliä, että se tahtoo olla joskus hieman pitkäveteistä, kun kaksi miestä vaan syöttelee ja pallottelee takarajan takana.

Suunnitteilla on hankkia revolveri. Olen ollut aina kiinnostunut ampumisesta. Viime lomareissulla Thaimaassa löysimme ampumaradan. Siellä sai ampua monilla eri aseilla. Smith & Wesson, Magnum.. mielettömän hauskaa - jos sitä nyt voi urheiluksi sanoa.

Riippuliito kiinnostaa myös kovasti.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Paljastan salaisuuden: jalkapallo on mielestäni todella tylsää. Jääkiekko on SE laji, kesällä ja talvella, jonka tapahtumia seurataan. Pesäpallo-otteluissa tulee käytyä kohtuullisen ahkerasti, kun työpaikka kustantaa liput. Ja on se ihan mukavaa viihdettäkin, tosin puulauteilla istuminen ottaa herkälle pepulle jos ottelu kestää pitkään ja ilma on kylmä. Televisiosta seurattuna mukavia lajeja ovat myös salibandy sekä curling. Curling on rauhallisuudessaan mukavaa vaihtelua säbälle ja lätkälle.

Yleisurheilu on lähes tylsempää kuin jalkapallo. Yleisurheilu tosin on parempi kuin jalkapallo, sillä yleisurheilu ei aiheuta ihmisten kuolemisia tai kaupunkien tuhoamisia siinä määrin kuin jalkapallo. En voi käsittää näitä Moskovan ja Argentiinan tapahtumia. Hyvä jumala se on yksi peli, ei kenenkään tarvitse kuolla sen takia.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Minua kiinnostavat ennen kaikkea kotimainen jääkiekko ja ulkomainen jalkapallo. Myös tennis pääsee suosikkilistalle.

Sen sijaan moottoriurheilu, jota aiemmin seurasin hyvinkin aktiivisesti on tyystin jäänyt. Tähän on tietysti vaikuttanut kabinettipäätösten ja tallimääräysten hallitseva luonne kilpailujen tuloksien sorvaamisessa.

Samoin on käynyt yleisurheilulle, jonka uskottavuus on mielestäni samalla tasolla maastohiihdon kanssa, vaikka käryjä ei ilmeisestä salailusta ja tastaamisen puutteesta johtuen olekaan samassa määrin ilmaantunut. Yleisurheilun GP-sarja on latistanut yhdessä miehekkäiden naisurheilijoiden kanssa koko kiinnostukseni seurata sinänsä hienon urheilumuodon kisoja. Kilpailut kerran viikossa on liikaa kaikkine jäniksineen ja muine epäterveine ilmiöineen.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Eikö täällä TODELLAKAAN ole minun lisäkseni muita aasipoolon faneja? Epäilen vahvasti että ette vaan uskalla tunnustaa...

PS: Tirana Red Rats Rules
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jotkut urheilulajit ovat mielenkiintoisia sekä katsoa että harrastaa itse; näitä ovat omalta osaltani esim. jääkiekko, jalkapallo, lentopallo, koripallo, tennis, biljardi, darts.

Salibändyä, pesäpalloa ja pöytätennistä on kiva pelata itse, mutta katsomosta saati sitten TV-ruudusta käsin seurattuna ei hirveästi jaksa kiinnostaa. Suunnistus on myös ok omin päin, mutta TV-lajina surkea.

Lajeja, joita jaksan penkkiurheilijana ja lähinnä juuri olohuoneen sohvalta katsoa, ovat hiihto (mäkikisoja kyllä nykyään liikaa), yleisurheilu (jänisjuoksut tärvelleet osan kiinnostuksesta), formulat ja ralli (ehkä myös speedway) ja tietysti ravit. Golf menettelee silloin, kun selostajina ovat Arkkola ja Tillander. Soutua, melontaa, uintia, ammuntaa, painia, nyrkkeilyä tms. lajeja tulee seurattua silloin, kun maanmiehillä on arvokisatasolla mitalimahdollisuuksia.

Seuraavat eivät juuri kiinnosta: käsipallo, jääpallo, rantalentis, judo, karate, pikaluistelu, taitoluistelu, keilailu, ratsastus, purjehdus, moottoriveneurheilu, amerikkalainen jalkapallo, naisten pelaamat pallopelit (poikkeuksena lentopallo ja tennis)
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Latkä ja hyvät fudismatsit. Lätkämatseista 25% on huonoja, 55 ok ja 20% hyviä tai erittäin hyviä. Fudiksessa valitettavasti 50% on haukotuttavia, 40% ok ja vain 10% hyviä tai erittäin hyviä.

Koripallo on näennäisesti vauhdikas peli, mutta jatkuva virheitten viheltely vie katsojan hermot. Pieni läpäytys kädelle, pilli soi ja peli seisoo.

Golf taas on hidas peli, jota katselee joskus hiljaisina yöntunteina. Tulevaisuuden harrastukseni hamassa tulevaisuudessa, kunhan ensin muutan Epsanjaan eläkepäiviksi.

Pyörailyä ei viitsi töllöstä katsoa, mutta liikuntamuotona se on mitä parhain. Näkee vähän muutakin kuin kotinurkkia ja joskus saattaa vahingossa löytää itsensä joltain oudolta terassilta.

Pesäpallo ja murtomaahiihto ovat täysin out.
 
Viimeksi muokattu:

ruoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Real Madrid,Skellefteå AIK
Lajit joita seuraan:

+ jalkapallo
+ jääkiekko
+ jenkkifutis
+ salibandy
+ tennistä ja golfia joskus

Ei vois vähempää kiinnostaa:
- hiihto
- pesäpallo
- jääkiekon kaikki turhat turnaukset (maajoukkueiden)
- jääpallo
- yleisurheilusta suurin osa
- lentopallo

Joukkuelajit ovat mielenkiintoisempia seurattavia, yksinäinen huhkiminen jollakin ladulla ei jaksa sytyttää enää. Nuorempana tuli seurattua mäkihypyn joka kisa, nykyään katson n. 1 kilpailun vuodessa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yleinen kiinnostukseni urheiluun on vähentynyt aika lailla viime vuosina. Pari vuotta sitten seurasin sujuvasti niin lätkää, futiksen arvokisoja kuin formula ykköstäkin ja milloin mitäkin. Nyt tuntuu kiinnostus riittävän kunnolla vain lätkään.

Formula 1 on varsinkin tällä kaudella ollut aivan käsittämättömän tylsää. Televisio on ollut auki, jos kisat on menneet ihmisten aikoihin, mutta samalla on tullut puuhailtua kaikkea muuta. Aikaisin aamulla herääminen F1:n takia on jo täysin utopistinen idea, vaikka niin tein vielä Häkkisen mestaruuskausilla. Ehkäpä jos mestaruus on vielä joskus katkolla suomalaiselle, voin herätä.

Futis kiinnostaa vuosi vuodelta vähemmän. Veikkausliigan tapahtumista tältä kaudelta ei ole oikeastaan mitään käsitystä, kun viimeinenkin jännitysmomentti eli Jokereiden menestyksettömyys poistui vieden samalla pois sen minimaalisenkin mielenkiinnon, joka sai vielä viime vuonna joskus katsomaan tulokset ja sarjataulukon teksti-tv:stä. MM-kisoja tulisi ehkä katsottua, jos ne menisi iltaisin. Nyt olisi ollut mahdollisuus katsoa lähes kaikki matsit, kun on lomaa koko kisojen ajan, mutta yhtäkään en ole vielä läheskään kokonaan jaksanut katsoa. Yhdeksältä alkavien matsien yli olen nukkunut ja kauniit kesäpäivät eivät todellakaan ole innostaneet katsomaan niitä muitakaan matseja. Olisinkohan jotain tunnin, puolitoista kisoja yhteensä seurannut. Tuskin ennen finaalia katson mitään matsia kokonaan, jos sitäkään. Saman jännityksen pystyy kokemaan huomattavasti nopeammassa ajassa katsomalla tuloksen teksti-tv:stä...

Jotain suurkisoja, kuten olympialaisia ja yleisurheilun mm/em-kisoja tulee katsottua silloin kun sattuu television ääressä olemaan, mutta eipä oikeastaan HIFK:n ja maajoukkueen menestyksen lisäksi niin hirveän moni asia jaksa kovin fanaattisesti kiinnostaa.

Lämpimien kesäöiden usein mukanaan tuoma lievä unettomuus on laittanut minut seuraamaan jonkin verran Stanley Cupin finaaleitakin ihan suorana, vaikka yleensä en ole niiden takia jaksanut valvoa. Kyllähän se NHL-kiekko on aika lailla viihdyttävämpää SM-liigaan verrattuna, mutta kun ei kunnon suosikkia ole, en jaksa siitäkään niin hirveästi kiinnostua.
 

jyp17

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP.
Naispuolisena henkilönä taidan olla hieman harvinaisempi näky, kun liityn näihin penkkiurheilijoihin niinkin vahvasti. Lähes kaikki menee, mutta aivan erityisesti tietysti jääkiekko, mutta myös jalkapallo, MM-ralli, F1, pesäpallo, koripallo ja salibandy. Lähes kaikki näihin liittyvät lähetykset tulee televisiosta seurattua, mutta myös monet muut, kuten kaukalo-, jää- ja lentopallot jne.
Et se on sit siinä.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä jääkiekko iskee, katson kaikki suomen maajoukkueen pelit myös nuorten, Kaikki telkkarista tulevat SM-liiga pelit, ja jokaisen FPS:sän mestis pelin kunhan pääsen hallille. Jalkapalloa tulee katsottua vähän, Brasilian, Espanjan ja Portugalin pelit sekä joitakin huippumatseja. Täytyy myöntää että nyt on tullut katsottua enemmän kun se vesirokko puhkesi...
Pesäpalloa katson telkkarista jos muuta tekemistä ei ole. Myös joitakin Extreme lajeja tulee katsottua. Mitään formuloita tai rallia en jaksa katsoa. :o
 
Viimeksi muokattu:

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Minua ihmetyttää suuresti tämä ikiaikainen toitotus kuinka jalkapallo on liian hidasta. Vai niin. MTV-sukupolvi äännessä vai? Koko ajan pitäisi olla menoa ja meininkiä, nyansseja ei ehditä merkille pistämään. Päädystä päätyyn täysillä eteenpäin ja mainoskatkoilla kanavapujottelua. Jos Scandisk haluaa suoriutua, niin jo lentää monitori seinään. Jos joudutaan käyttämään peräti modeemiyhteyttä, niin kahvit pitää välillä keittää ja kynsiä purra, kun kallista elämää kuluu taas odotteluun. Asetarkastuksessa aletaan huutaa luutnantille terveisiä jos oma jakkara onkin rivin perillä. Pankkiautomaatin vieressä potkitaan mummoja kun ne ei osaa käyttää kortteja. Kokeilkaa joskus katosa kun ruoho kasvaa.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Jääkiekko ja jalkapallo ovat muiden yläpuolella. Jääkiekosta SM-liiga, NHL ja maaottelut. Jalkapallosta lähinnä MM-kisat, EM-kisat, Champions League, sekä Valioliiga.

Muita lajeja huomattavasti vähemmän. Yleisurheilu ehkä seuraavana. Sitten hiihtourheilu.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Miika-90
Kerran jopa poljin meiltä hallille 5km, ja tietenkin kotiinpäin tullessa rupesi satamaan

Ööh, tuota miksi tuossa on tuo "jopa" sana? Onko nuorisomme jo niin rapakunnossa, että 5 km:n pyöräreissu ansaitsee erikoismaininnan?

Itselleni kolahtaa jääkiekon lisäksi erityisesti ralli ja F1. Jalkapallokin jossain määrin, mutta aivan yhtä hyvin voin olla katsomattakin.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
tv-urheilusta

Katson mielelläni:
Jääkiekko (ollut aina #1 ja tulee olemaan. tulis jo syksy.)
Jalkapallo (kotimaista en jaksa, mutta esim. arvoturnaukset ja mestareiden liiga)
Salibandy
Extreme-lajit (Freestyle Motocross rules)

Katson, jos MITÄÄN muuta ei tule:
Koripallo
F1
Ralli
Tennis
Lentopallo (naisten varsinkin ;))

En missään tapauksessa katso:
Pesäpallo
Käsipallo
Jääpallo
Golf
Ratsastus
Suunnistus
melkein kaikki yleisurheilu
 

PG

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lajeja joita tulee seurattua on lätkä, jalkapallo sekä ralli.
Kiekkoa käyn katsomassa muutaman ottelun kaudessa.
Jalkapalloa, lähinnä MM- ja EM-turnaukset tulee katsottua TV:stä, mutta siihen se jää.
Rallia katson aina kun tulee telkkarista sekä kerran pari livenä vuodessa. Bosse on nopea Jyskälässä tänä vuonna.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyllä oikeastaan kaikkea urheilua jaksaa katsoa.

Parhaita ovat jalkapallo, jääkiekko, jenkkifutis, koripallo, kriketti, rugby ja snooker. Ja voisihan noita hyviä lajeja luetella vaikka miten paljon.

Tennis on ainoa laji missä naisten peli on parempaa kuin miesten. Pelaajien ulkonäkö ei tässä vaikuta, koska ei kai nyt kukaan esimerkiksi naisten futista pidä parempana kuin miesten?
 

D2

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiinnostavimmat lajit ovat jalkapallo ja jääkiekko. Tuossa järjestyksessä.
Erinäisiä yleisurheilulajeja, talviurheilulajeja (etenkin curling), tennisä, golfia ja salibandya tulee myös jonkin verran seurattua.
 

Ketjukaveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, Ilves, Blues
Urheilu joka uppoo muhun:

*Jääkiekko
*Futis
*Koris
*Salibandy..

.. noita kiinnostavia urheilu-lajeja on kyllä aivan liikaa, joista mä tykkään. Kyllä siihen mahtuu vielä tennis ja biliskin. Jääkiekko on kyllä aivan ehdoton ykkönen noista kaikista. :p
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika monia eri lajeja tulee seurattua ihan mielenkiinnosta telkkarin välityksellä ja välillä jopa paikanpäältä.

Futis ja Lätkä on ykköslajit minulle ja FC Lahden ja Pelicansin kaikki kotiotellut tulee seurattua. Pelicansin vieraspelejäkin tulee käytyä katsottua, joten kyllä lätkä suomen tasolla futiksen voittaa minun arvoasteikossani.

Koris on ihan mukavaa katsottavaa kanssa ja onkin todella suuri harmi, kun mikään kanava (joka meillä näkyy) ei näytä NBA:n finaaleja. Suomikorista tulee aina välillä käytyä katsomassa, kun Namika Lahti selviytyy finaaleihin asti :)

Salibandyä tuli joskus, kun sitä itsekkin harrasti, niin katsottua paikanpäältä. Ensi kaudella olen päättänyt muutamat ottelut käydä katsomassa ja jos Lahdessa joskus pelataan liigaa pääsarjatasolla, niin sitten varmaankin säännöllisesti.

Sitten rallia, hiihtoja ja sun muita yksilölajeja tulee joskus käytyä katsomassa, kun sattuu jotkut kisat olemaan Lahdessa tai suht lähellä.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Baseball

Allekirjoittanut on ollut baseball-fani siitä alkaen kun sitä Suomessa virallisesti aloitettiin pelaamaan, 1981.

Joo, tiedän, että se on hidastempoista verrattuna pesikseen, mutta entäs sitten? Pitääkö, niinkuin aiemmin täällä joku totesi, jatkuvasti juosta/luistella pää kolmantena jalkana kentän päästä päähän niin, että silmissä mustenee ja peräsuoli on metrin verran ulkona - noin niinkuin kärjistetysti asian ilmaisee...

Baseballissa minua viehättää sen monipuolisuus. Siinä on yksilöllisyyttä - syöttäjä vastaan lyöjä - ja joukkupeliä - kenttäpelaajat vastaan juoksijat. Se vaatii ennenkaikkea henkistä kestävyyttä, nopeita refleksejä sekä runsaasti harjoitusta. Eikä hyvä fyysinen kunto ole ollenkaan haitaksi.

Poikkeuksellisen baseballista tekee se, kuinka vaikeaa tosi huipulle on päästä. Toisin kuin koripallossa ja amerikkalaisessa jalkapallossa, ensimmäisellä kierroksella draftatut eivät aloita suoraan huipulta, eivätkä ole suuria urheilusankareita - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Mutta suurin virhe jonka suomalainen tekee baseballia seuratessaan on se, että hän katsoo sitä pesäpalloilijan silmin. Kyseessä on kuitenkin kaksi eri lajia, joissa on muutamia samantyyppisiä piirteitä. Sama, jos yrittäisi verrata esimerkiksi jääkiekkoa ja jääpalloa.

En kuitenkaan halveksi muita urheilulajeja, vaan kunnioitan niiden harrastajia. Ja osaan nauttia hyvän pelisuorituksen katsomisesta, vaikka ko. laji ei niin suuresti kiinnostaisikaan. Kyllä maailmaan lajeja mahtuu.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jääkiekko on se selvä ykkönen. Ihan ainutlaatuinen urheilulaji, jossa vauhtia, kontaktia ja hienoja peliotteita löytyy. Ikää kun itselleni tulee enemmän, niin jääkiekko alkaa olemaan selvin ykköslaji.

Jalkapallon MM-kisoja en ole seurannut muuten kuin tilastojen valossa. Teksti-tv tulee koluttua päivittäin useasti katsoen samalla MM-kisojen tilastoja. Kun tosipelit alkavat, niin niitä sitten enemmän ja innokkaammin katson.

Kotimaan jalkapallosta Fc Jazz ja MuSa saavat kannatukseni, vaikkakin jäävät Ässien varjoon.

Englannin pääsarja on ainoa kansainvälinen futissarja, jota seuraan. Ja sitäkin lähinnä tilastojen valossa. Muutama vuosi sitten olin suurempi brittisarjan seuraaja, mutta kiinnostus sinnekin on vähentynyt.

Jääpallointo on kasvanut viime vuosina Narukerän menestyksen myötä.

Kaukalopallossa Porin Kärpät parantaneet otteita, joten Kärppien otteita seuraan mielenkiinnolla.

Salibandy on Suomessa kasvamassa aina vaan suurempiin mittoihinsa. Sitä on todella mukava pelata ja seuraaminenkin ihan okei. SBS Pori päässyt pääsarjatasolle myös.

Pesäpalloa on tullut seurattua silloin tällöin livenä Pesäkarhujen naisten pomputtaessa palloa. UP-V saa kannatusta miesten puolelta.

Viime talvikisoissa yllätyin, kun huomasin aika usein katsovani lumilautailua. Vauhdikas laji, hienon näköistä menoa. Tämä on tuorempia suosikkejani.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jääkiekko on se ainoa, oikea numero ykkönen.

Seuraan kuitenkin myös F1.siä, Jalkapallon EM- tai MM-kisoja, mäkihyppyä ja yleisurheilua.

Hiihtoa ja yhdistettyä tulee seurattua Olympialaisissa ja hiihdon MM-kilpailuissa.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Ralli on rattoni! Ja nimenomaan paikanpäällä seurattuna.

Formuloista sen verran, että lähinnä minua huvittaa sen ympärille rakennettu suuri kupla, jonka sisään ovat ajautuneet myös ihmiset, jotka eivät asiasta edes mitään ymmärrä...saatika sitten että olisivat olleet kiinnostuneita asiasta muutamia vuosia sitten. Nykypäivänähän ei voi välttyä formuloilta missään...ne pursuavat joka saatanan reiästä ja kolosta.
Mitä jos eräs kotimainen kaupallinen kanava alkaisi lähettää suorina lähetyksinä esim. Porin Pesäkarhujen maanantai-illan tekniikkaharjoituksia...tai urheilulähetyksissään kertoisivat, kuinka Napapiirin Pallokettujen toiminnanjohtajan mummon kaima on synnyttänyt potran pojan, joka -yllätys yllätys- on aivan isänsä näköinen!
No joo...antaa olla...kai se kuuluu nykyään yleissivistykseen tuo formula...olet yksinkertainen ellet osaa maanantai-aamun kahvipöydässä viritellä viiltävää analyysia martinlaaksolaisen autonkuljettajan renkaidenvaihto-operaatiosta. Muotia...ou jeah.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös