Mikä siinä ruottissa viehättää?

  • 3 107
  • 34

Snaipperi

Jäsen
Osasyyllisiä suomalaisten joukkopakoon ovat varmasti pelaajien agentit. Jos pelaajat saavat euronkin enemmän rahaa Ruotsista kuin Suomesta, alkavat agentit kertoa kuinka maailman ihanin paikka tämä rakas naapurimme taas onkaan.

Joidenkin pelaajien kohdalla syy muuttoon voi olla pelkästään se, että haluaa kokea urallaan jotain uutta ja rutiinista poikkeavaa. Useat liigapelaajat sanovatkin, että kun siinä kolme-neljä vuotta sahaat samoja ympyröitä, niin alkaa sinulla jo pikkaisen paikat tummua. Juha Hautamaa esimerkiksi sanoi, että viimeinen vuosi Suomessa ja Ilveksessä oli yhtä tuskaa, kun ei meinannut enää pysyä hereilläkään. Edes omassa pelissä. Luulisin, että ainakin Koiviston kohdalla uusien haasteitten hakeminen on varmasti pääsyynä, kuten myös Toni Koivusella ja Tommi Miettisellä.
 

erkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ulkomaille

kyllä se vain niin on että asiassa on kaksi puolta, raha ja vaihtelunhalu.
se lienee vaihtelee persoonasta riippuen kumpi painaa enemmän. itse lähdin ulkomaille töihin puhtaasta vaihtelunhalusta, toki palkkakin nousi siinä samassa, mutta ei se päätökseeni vaikuttanut.
erilainen kulttuuri, uudet ystävät töissä ja sen ulkopuolella, siinä on motiivia ihan riittävästi. ja kuten joku edellä jo mainitsi, varmasti alkaa kyllästyttämään vuodesta toiseen samat hallit kotimaassa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän suurin syy muille maille siirtymiseen ole raha yhdistettynä vaihteluun.
Eipä ole tullut eteen pelaajaa joka ei yhdeksi syyksi ilmoita parempaa palkkaa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Lahti, Manchester United, La Lakers
Raha on varmasti yksi syy ja toinen on se, että saa kokemusta ulkomailta vaikka ei Elitserien mikään Nhl olekaan. Jokaisella pelaajalla on tietysti erilaiset motiivit mutta rahaahan jokainen haluaa lisää ja jos sitä kerta enemmän niin tuskin se ainakaan haittaa...
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Monet ruotsissa pelanneet ovat haukkuneet peliä peruutteluksi ja puolustamiksi. Omaa maalia varjellaan viimeiseen asti.

Nyt sinne on kuitenkin kova hinku, vaikka moni on pettynyt pelityyliin. Raha se taitaa ratkaista ja vaihtelunhalu.

3-4 vuotta kiertoa, entä kun tahkoaa sellaiset 15-vuotta, kuten Juha Virtanen tai Raimo Helminen (oli välillä tosin muuallakin)? Siitä tulee jo rutiinia.
 

karalahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mikä siinä Ruotsissa viehättää?

Olen pistänyt merkille, että poikkeuksellisen moni pelaaja on tämän kauden päätteeksi suunnannut Ruotsiin. Mikä mahtaa olla syy tällaiseen rajanylitysbuumiin. Oma näkemys asiasta on, että syynä on oltava raha. Monien asiantuntijoiden mukaan Ruotsissa pelattavan kiekon taso ei yllä Suomen tasolle ja sitä tukee myös se, että Ruotsissa pelaavien suomalaisten kiekkoilijoiden tie maajoukkueeseen on ollut lähes tukossa parina viime kautena.

Ainoastaan Juha Lind on mahtunut MM-kisa joukkueeseen, mutta tämän hetkisestä MM-kisa ryhmästä aika monella on sopimus Ruotsiin ensi kaudeksi. Tällaisia pelaajia ovat esimerkiksi Norrena ja Koivisto. Mahtaakohan kotikisat mennä ohi näiltä pelaajilta Aravirran Ruotsi inflaation vuoksi, vai onko Ruotsi nyt in kun Nokelainen(Aran kaveri) suuntasi myös rajan taakse?
 

karalahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
esimerkkejä

Tässä pelaajia jotka suuntaavat Ruotsiin:

Fredrik Norrena, TPS-->Frölunda
Tom Koivisto, Jokerit-->Frölunda
Kalle Koskinen, Pelicans-->Timrå
Toni Koivunen, Pelicans-->Timrå
Mika Lehtinen, TPS-->Modo
Mika Niskanen, Pelicans-->HV 71
Pasi Määttänen, HPK-->HV 71
Jani Hassinen, Tappara-->HV 71
Antti Törmänen, Jokerit-->Södertälje
Veli-Pekka Laitinen, Pelicans-->Brynäs
Tommi Miettinen, Ilves--Brynäs
Valeri Krykov, Blues--Timrå

Pelicansin pajatso näyttää tyhjentyvän Ruotsiin.

Aika mielenkiintoista, että samat joukkueet kuten Timrå ja HV 71 ovat olleen noin aktiivisia suomalaisten perään, kun ajattelee, että esimerkiksi HV:ssa on jo suomalais edustusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös