Mikä on paras sauna?

  • 7 278
  • 39

Paras sauna?

  • Teekkarisauna Mörrimöykky

    Ääniä: 2 0,6%
  • Turkkilainen sauna

    Ääniä: 5 1,6%
  • Mökkisauna

    Ääniä: 130 41,4%
  • Oma sauna

    Ääniä: 46 14,6%
  • Puukiuas

    Ääniä: 80 25,5%
  • Sähkökiuas

    Ääniä: 4 1,3%
  • Hetivalmis

    Ääniä: 2 0,6%
  • Uimahallin sauna

    Ääniä: 0 0,0%
  • Saksalainen sauna

    Ääniä: 1 0,3%
  • Ruotsalainen sauna

    Ääniä: 4 1,3%
  • Säkylän katismaan sauna

    Ääniä: 0 0,0%
  • Savusauna (mummolan)

    Ääniä: 31 9,9%
  • Muu sauna

    Ääniä: 9 2,9%

  • Äänestäjiä
    314

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Saunassa kun on tarpeeksi hyvä ilmanvaihto niin kaikki käy. Ihmiset unohtavat tämän liian usein.

Saunan tarkoitus on piristää...ei saada väsyneeksi.

Sähkösauna on hyvä jos kiuas ja kivet ovat mitoitettu oikein eikä kuumuutta ole liikaa. Tämä pätee myös puukiukaaseen.

Hyvän löylyn salaisuus on siis sopiva lämpö + ilman vaihto.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mökillämme oleva puukiukaalla varustettu hirsisauna vie voiton kaikista. Sopivan tilava, ilma kiertää loistavasti eivätkä löylyt ovat koskaan liian tunkkaiset vaan sopivan hikiset. Kun mökillämme puitakin riittää vaikka muille jaettavaksi niin mikäs siellä saunassa on istuskellessa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Pari kertaa vuodessa pääsee nautiskelemaan tuttavien savusaunan löylyistä, niitä ei minkään polulleni osuneen saunan tuotokset ole tähän mennessä voittaneet.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Maailman paras sauna on Rajaportin sauna. ... Suomen vanhin edelleen käytössä oleva yleinen sauna.
Tuolla pitäisi kyllä joskus käydä ihan yleissisivistyksen puolesta.

Kotiharjun sauna Helsingissä on myös aivan mahtava yleinen sauna. Puulämmitteinen, kiuas isompi kuin mun kämppä ja klapitkin suunnilleen yhtä isoja kuin minä. Hyvät löylyt ja leppoisaa seuraa, monta kertaa tullut hyviä keskusteluja vanhojen IFK-patujen kanssa. Hienoa stadilaista kulttuuria.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paras saunahan on oman mökin puulämmitteinen sauna. Hyvänä kakkosena on savusauna, vaikka niissä kovin harvoin tuleekin vierailtua.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Parhaat löylyt olen saanut isossa puulämmitteisessä saunassa, missä on ollut Aito-kiuas. Eivät suotta kehu, seuraavana aamunakin voi ottaa löylyt.

Ei tämä nykyisen asuinpaikan yhteiskäytössä oleva sähkösaunakaan mikään huono ole, kun se on iso ja itsellä viimeinen saunavuoro, jolloin kuivuus ei ole vaivannut.

Hetivalmis saunakin on useissa tilanteissa käytännöllinen.

Harmittaa, kun ei tullut käytyä Helsingissä asuessa yhdessäkään yleisessä saunassa. Malmin uimahallissa kuuli kyllä siellä vakituisesti käyneen ukkojoukon juttuja. Kukaan sosiaalitantta ei liene aikoinaan ollut huolissaan, mitä satamakaupunkinen pikkupojat saattoivat yleisessä saunassa kuulla merimiesten ja satamajätkien suusta.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Sukulaisten mökkisauna on parasta. Kiuas on hyvinkin normaali puulämmitteinen, mutta saunan erikoisuus on siinä, että lattiaritilän välistä puskee ruohoa, toisin sanoen sauna on laskettu paljaan maan päälle betoniharkkojen varaan. Tämä yhdistettynä auki olevaan ilmaräppänään selän takana mahdollistaa järkyttävän kosteat ja hengittävät löylyt. Parhaimmillaan n. 100 asteisena.
 
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä se vaan niin on että mökillä oleva savusauna josta pääsee pulahtamaan järveen on paras!
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Lapsuudenkaverin kotitalon yli sata vuotta vanha savusauna.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Äänestin omaa saunaa, joka ehkä joskus tulevaisuudessa minulla on. Taloyhtiöstä löytyy kyllä sauna, mutta se ei ole kertaakaan houkuttanut minua, koska se maksaa ja koska se on sähkökäyttöinen. Sähkökäyttöinen sauna ei ole oikea sauna, vaan oikea sauna on järven tai meren rannalla oleva puurakenteinen pieni mökki, jossa on kunnon vanhanajan puukiuas, suunnilleen pizzalaatikon kokoinen ikkuna, josta juuri ja juuri näkee ulos, jossa on ajan ja häkän patinoimat mustuneet laudoitukset saunatilassa, ei mitään sähköllä toimivaa laitetta ja jossa lämpötila nousee sinne sadan asteen paikkeille, koska satanen tekee saunakokemuksen.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kyllähän se on puusauna järven rannalla. Harmikseni en tälläistä omista. Melko harvoin pääsee tätä kokemaan.

Sauna sentään omasta talosta löytyy, onneksi. Napin painallus ja kolmen vartin päästä löylyihin. Taidanpa tänäänkin käydä. Kesäkuukausina tämä sähkösauna ei liiemmin houkuttele, joten jäänee kohtsillään vähälle käytölle.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Näköjään joskus kauan sitten vastannut tähän että mummolan savusauna. No nykyään vastaus olisi kyllä mökkisauna. Mutta on tuo omakin kiva, pistin juuri lämpenemään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jo v. 2015 Itsenäisyyspäivästä lähtien tähän on ollut helppo vastata: Oma sauna eli rantasauna samalla tontilla oman kotimme kanssa.

Kun muutimme tänne Savoon järven rannalle, tontillamme oli nk. jalassauna, joka ei vastannut käsityksiämme kotimme rantasaunasta. Heti samana syksynä, kun muutimme, hain rakennusluvat 30 neliön rantasaunalle/saunatuvalle, jonka tilasimme samantien Honkarakenteelta. Kyseessä oli nk. vakiomalli, jota sai samaan rahaan hieman modifioidakin - toimitus tuli keväälle.
Seuraava kevät, kesä ja syksy pitkälle menivät aika tiiviisti ao. rakennuksen kimpussa, kun vaimoni kanssa kahden sitä rakensimme. Vain sähkömies tietysti teki omat hommansa, kaiken muun: perustustyöt, rungon pystytyksen, muut timpuri-, muuraus- ja laatoitustyöt me teimme käytännössä kahdestaan.
Lopulta, Itsenäisyyspäivänä -15, pääsimme ensimmäisen kerran kylpemään omassa saunassamme ja voi sitä ihmettä ja riemua, kun huomasimme, ehkä jopa yllättäen, että olimme onnistuneet tekemään aivan helevetin hyvän saunan... eikä vain omasta mielestämme, sillä mm. appiukko-vainaa, kainuulainen jäärä, totesi, että luultavasti paras sauna, missä hän on koskaan käynyt. Tuo lausuma oli sikäli vahva todistus saunastamme, että hän itsekin oli rakentanut parikin rantasaunaa itselleen.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Komppaan kaikkia, jotka äänestävät oman mökin puulämmitteistä saunaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös