Mikä kuvaa parhaiten tuntemuksiasi venäläissotilaiden kuolemaan Ukrainassa?

  • 1 379
  • 9

Valitse parhaiten omaa ajatteluasi kuvaava vaihtoehto: venäläissotilaiden kuolema on:

  • 1 - ...kannatettava asia, ja mitä enemmän ja nopeammin venäläisiä kuolee sodassa, sen parempi

    Ääniä: 37 64,9%
  • 2 - ...periaatteessa hyvä asia niin kauan, kun Ukrainassa soditaan

    Ääniä: 9 15,8%
  • 3 - ...vääjäämätön on osa sotaa, niin hyvässä kuin pahassa, näin vain tapahtuu

    Ääniä: 3 5,3%
  • 4 - ...inhimillinen tragedia, vaikka Venäjä on syyllinen sotaan

    Ääniä: 7 12,3%
  • 5 - ...väärin siinä missä kenen tahansa kuolema sodassa, riippumatta sodan oikeutuksesta

    Ääniä: 1 1,8%
  • 6 - ...länsimaista johtuva vääryys, joka Venäjällä on oikeus yrittää korjata

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    57
  • Tämä ketju sulkeutuu: .
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sodassa kuolee ihmisiä. Yleensä sotilaita, mutta usein myös siviilihenkilöitä. Sota voi olla enemmän tai vähemmän oikeutettu, joskin sodan oikeutus on jossakin määrin aina subjektiivinen käsite. En käsittele tässä sen syvällisemmin (Ukrainan tai minkään muunkaan) sodan oikeutusta esimerkiksi kansainvälisten lakien ja sopimusten pohjalta, tai muutenkaan.

Parhaillaan Ukrainassa käytävä Venäjän hyökkäyssota - tai miksi sitä nyt haluaa nimittääkään - on mittava tragedia. Näin on erityisesti Ukrainassa, mutta sodan ikäviä puolia koetaan myös mm. monissa venäläisissä perheissä. Myös kolmansissa maissa nähdään ja koetaan sodan vaikutuksia, vaikka useimmiten nämä vaikutukset ovat tietenkin vähäisempiä kuin kyseistä sotaa käyvissä maissa.

En liene väärässä, jos väitän, että suuri enemmistö suomalaisista kokee Venäjän selkeästi syypääksi Ukrainan sotaan. Sen enempää taustoittamatta sotaa tässä yhteydessä, useimpien suomalaisten sympatiat ovat selkeästi ukrainalaisten puolella ja venäläisiä vastaan, ja etenkin Venäjän nykyjohtoa vastaan.

Emme kuitenkaan tiedä kovin tarkasti, millä mielin itse kukin venäläinen sotilas on lähteneet sotimaan. Venäläinen sodankäyntitapa ei ole erityisen tunnettu miehistöä säästävistä operointiperiaatteista, joten kuolleita ja haavoittuneita syntyy valtavasti. Ukrainalaisten ja venäläisten puolella kuolee erityisen paljon nuoria ja nuorehkoja ihmisiä. Sodan mielettömään lihamyllyyn työnnetään tuhatmäärin ihmisiä, joiden elämä jää inhimillisesti katsoen kovin lyhyeksi. Joku on lähtenyt vilpittömin mielin vapauttamaan Ukrainaa natseista, joku toinen on mennyt täyttämään kansalaisvelvollisuuttaan välittämättä sodan päämäärästä ja oikeutuksesta, joku kolmas on taas mennyt sotimaan vastentahtoisesti ja vailla motivaatiota, ja niin edelleen.

Suoritamme äänestyksen. Tein tällä kertaa hieman tavallista haastavamman kysymyksenasettelun: miten suhtaudut venäläisten kuolemaan Ukrainan sodassa? Äänestys sisältää kuusi erilaista väittämää, ja sinun tehtäväsi on arvioida, mikä näistä vastaa parhaiten omia tuntemuksiasi. Vastaaminen voi tuntua helpolta, mutta se ei välttämättä ole sitä. Mieti itseäsi vaikkapa sellaisena ihmisenä kuin olet juuri nyt, mutta olet esimerkiksi Venäjällä asuva venäläinen. Tai yhtä hyvin ukrainalainen, jonka läheisiä on kuollut sodassa, joutunut kidutetuksi tai murhatuksi, olet menettänyt koko omaisuutesi, jne. Mistä suhtautumisesi oikeasti kertookaan?

Sana on vapaa.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Kysymyksen asettelu on sinänsä helvetin outo, koska kaikki nuo vaihtoehdot ovat typeriä/outoja. Vastasin tuon nelos vaihtoehdon, vaikka ei se kuvasta omaa mielipidettäni kysymyksestä ollenkaan. Outo kysymyksen asettelutapa joka tapauksessa...Olen oppinut, että mielipiteitä ei kannata tällä foorumilla julkaista.

Edit. Suomen valtio kuitenkin tekee yhteystyötä kokoajan venäjän kanssa edelleenkin. Jos tuo kaikenmaalilman jeesustelu on jo lopetettu ja tajuttu, että samaa energiaa ostetaan valtion tasolla Venäjältä joka tapauksessa koko ajan. Idiotismia olisi kuvitella, että Suomeen tuotava energia olisi jotenkin parempaa tai halvempaa kuin mitä tänne kokoajan kuitenkin tuodaan Venäjältä vaikkakin joku huutaa mediassa kerran vuoteen siitä.
 
Viimeksi muokattu:

salama#8

Jäsen
Vastasin numeron 5, vaikka osa minusta olisi halunnut vastata numeron 1. Ei se sen venäläisen rivisotilaan vika ole, että on joutunut pikku-hitlerin lihamyllyyn teurastettavaksi.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Emme kaipaa palstalle yleistyksiä, jossa toivotaan mahdollisimman paljon kuolemaa koko kansakunnan mittakaavassa. Pelikielto annettu.
Nro. 1.

Kaikki mahdolliset ryysyt nurin. Vaikka saisivat turpaansa kunnolla tässä sodassa ja lopulta vetäytyisivät omien rajojensa sisäpuolelle, niin nuolisivat vain haavojaan ja jossain vaiheessa yrittäisivät uudestaan. Täysin menetetty valtio näin sivistyneestä maailmasta katsottuna ja mitä useampi niistä pukkaa auringonkukkaa, sitä parempi se on maailmanrauhalle. Tuo paskatunkio ei tule koskaan muuttumaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Oma vastaukseni, huolimatta näennäisen korkealentoisesta alustuksestani, on jossakin vaihtoehtojen 1 ja 2 välissä. Sodan päättymisen ja koko muun maailman kannalta on parasta, että Venäjä ottaa parhaillaan käytävässä sodassa kuokkaansa varsin perusteellisesti. Tämä taas edellyttää ehdottomasti, että venäläisiä kuolee sodassa paljon. Looginen lopputulemani on siis, että venäläisiä saa kaatua sodassa mahdollisimman paljon ja nopeassa tahdissa. Tämä on Suomesta ja muustakin Euroopasta katsottuna mahdollisimman toivottavaa.

Näin siis ns. isossa kuvassa. Ukrainan sodassa kuolee myös ihan perkeleen tavalla ihmisiä, jotka ovat sotaan ja mihinkään sotaan liittyvään täysin syyttömiä. Tässä nyt ei ole mitään poikkeavaa koskien monia muitakaan sotia. Eikä venäläisen rivisotilaan sääliminen ole tietenkään mikään peruste oikeuttaa venäläisten hyökkäyssotaa ja siviiliväestöön kohdistunutta terroria. Siinäpä nautitte johtajanne "mahtavista" taidoista.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noin vuosi sitten, kun olin epätietoisena siitä että miten Ukraina Venäjän hyökkäystä vastaan pärjää, ja tosissani pelkäsin että voiko Suomi oikeasti olla piakkoin seuraavana kusinaamojen hyökkäyksen alla yksin ottamassa kaikkea vastaan, huomasin saavani jonkinlaista helpotusta ja rauhaa kun näin kuvia ja videoita kuolleista venäläissotilaista. Ajattelin silloin että on tää nyt vittu sairasta, mitä tää minusta itestäni kertoo että saan kiksejä kuolleiden ihmisten näkemisestä, mutta perustelin sitä sillä että jokainen kuollut venäläissotilas on yksi potentiaalinen maailmaa piinaava murhaajaraiskaaja vähemmän, ja yksi liipaisinta paineleva palanen vähemmän paska-Putinin porukoissa. Tänäkin päivänä jos jossain tulee vastaan kuvia ja videoita kuolleista venäläissotilaista, yhä huomaan saavani niistä jonkinlaista mielihyvää ja semmosta että tämä on oikeus, mitäs läksitte, mutta yhä mietin myös että tämä on sairasta ja mitä tämä itsestäni kertoo.

Vaikka Suomi onkin nyt Nato-varjon alla eikä itse tarvitse enää juurikaan pelätä että joudunko minäkin jonnekin ampumaan ihmisiä rynnäkkökiväärillä ja/tai kuolemaan väkivaltaisesti, niin jotenkin aivoissani pyörii ajatus että jos näitä kuolleita venäläisiä vain tulisi vielä paljon ja nopeasti lisää, ehkä ne antavat lisävauhtia sille että koko Putinin roistoporukka kuolee ja Venäjä hajoaa taas päin persettä hoidetun oman itsensä alle pieniksi paloiksi - niinku ne tuntuu pari kertaa vuosisadassa nykyhistoriassa tekevän - ja sitten ei ehkä taas vuosikymmeneen tai pariin pidä ihmisten pelätä että joku ampuu ihan kohta ydinpommeja kaikkialle.

Eli siis lisää kuolleita venäläissotilaita kiitos, ja voi taivahan taatto mitä tämä nyt minusta kertookaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
En tunne rippustakaan empatiaa. En tunne, en. En minä niitä yksittäisiä taistelijoita vihaakkaan. He eivät ikäänkuin ole minulle olemassa ihmisinä.

Jokainen ihminen erottaa hyvän ja pahan toisistaan. Siihen uskon. Sen taidon voi sivuuttaa ja niin jokainen joskus tekee.

Joukossa on varmasti myös henkilöitä, jotka ovat pakotettuja ja haluttomia. Toivon heidän alisuorittavan tahallaan ja saavan mahdollisuuden antautua. Heitä arvostan.

Mutta ollakseni rehellinen toivon Venäjän täydellistä luhistumista. Ei pelkästään sotilaallisesti, vaan myös taloudellisesti. Haluan maailman tyhmimmän kansan joutuvan kärsimään. Antakaa kakkua, antakaa sakkoa, mutta tähän topiciin sopii mielestäni epäkorrektikin rehellisyys.
 

redpecka

Jäsen
Yksityishenkilöt kuten me kaikki täällä kai saamme fantasioida tappamisista, muttei mielestäni sovi valtion päähenkilöille moinen. Niiden pitäisi pystyä pitää pää kylmänä äärimmäisimmissäkin paikoissa. Sivistysvaltion-kansalais-edustajana toivon meidän suurilla päättäjillä (Eurooppa ainakin) olevan diplomatia- ja kompromissitaitoja. Paikka on paha, mutta se ei oikeuta ketään heittäytyä myös pahaksi. Suurmiehet kai tässä punnitaan. Sellaisia tuskin ovat poliitikot, jotka avoimesti toivovat kuolemaa ja kärsimystä vastapuolelle.

E: Äänestin kohtaa kolme, mutta nelonen on yhtä lähellä sydäntäni.
 
Viimeksi muokattu:

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Tämä kysely voisi ihan hyvin olla osa Venäjän propagandasotaa, joten jätän vastaamatta.

Edit: Tarkennetaan sen verran, että tämän kyselyn todennäköisin lopputulos.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös