Mikä joukkue hävisi eniten deadline-kauppojen kanssa?

  • 7 840
  • 35

Fakap

Jäsen
Minä taas pidän edelleen Recchin kauppaamista Lashoffia ja Karsumsia vastaan ihan hyvänä vetona. Oliko siinä mukana jotain varausvuoroja? En jaksa nyt tarkistaa. Recchi on kuitenkin kesällä UFA eli käytännössä pelkkä vuokramies Bostonille. Toki tulee siellä kenties tarpeeseen kannujahdissa, mutta Lashoffista ja Karsumsista voi molemmista kehittyä hyvän tason NHL-pelaajia.

Karsumsista tuskin tulee ikinä suhteellisen monipuolista kolmosketjun laituria kummempaa, jos sitäkään. Miehen tie oli vielä enemmän tukossa Bostonissa mitä Nokelaisella oli. Ja kun tuo Karsumsin kokokin on mitä on. Bruins yrittää systemaattisesti isontaa hyökkäystään ja Karsums ei sopinut siihen osastoon, varsinkin kun organisaatiosta löytyy pienikokoisia hyökkäysprospecteja paremmalla hyökkäyspotentiaalilla (Sobotka, Marchand). Eiköhän Bostonissa siirretä tulevaisuudessakin prospecteja aikalailla, kun heitä varataan nykyään paras pelaaja tarjolla -periaatteella, eikä omien tarpeiden mukaan.

Lashoffista voi kaiken sattuessa kohdalleen tulla vaikka Widemanin tasoinen puolustaja, mutta kehitys on polkenut paikallaan jo jonkin aikaa ja oman pään heikkoudet eivät ole parantuneet juuri nimeksikään. NHL:ssä mies ei ole näyttänyt vielä yhtään mitään. Pelkästään tuo korkea 2. kierroksen varausvuoro olisi ollut mielestäni hyvä palautus Lashoffista. Sillä saadaan todennäköisesti parempi pelaaja varattua ja mikä tärkeintä, sopivampi pelaaja.
 
Karsumsista tuskin tulee ikinä suhteellisen monipuolista kolmosketjun laituria kummempaa, jos sitäkään. Miehen tie oli vielä enemmän tukossa Bostonissa mitä Nokelaisella oli. Ja kun tuo Karsumsin kokokin on mitä on. Bruins yrittää systemaattisesti isontaa hyökkäystään ja Karsums ei sopinut siihen osastoon, varsinkin kun on pienempiä hyökkäysprospecteja on muitakin tarjolla paremmalla hyökkäyspotentiaalilla (Sobotka, Marchand). Eiköhän Bostonissa siirretä tulevaisuudessakin prospecteja aikalailla, kun heitä varataan nykyään paras pelaaja tarjolla -periaatteella, eikä omien tarpeiden mukaan.

Bostonilla tosiaan on hyökkääjäprospecteja riittämiin, joten Karsumsista oli helppo luopua. Ajattelinkin treidiä Tampan kannalta. Heillä ei liikaa potentiaalisia hyökkääjiä ole tulossa, joten Karsums saanee siellä paremman mahdollisuuden kuin olisi ikinä saanut Bostonissa. Jo mainitsemiesi Sobotkan ja Marchandin lisäksi takaa on tulossa Lehtonen, Hamill, Colborne, Arniel...

Boston ei tavallaan menettänyt mitään, mutta Tampa sai jotain. Ei Kris Versteegistäkään mitään Bostonissa olisi tullut, mutta kelpo pelaaja hänestä näyttää kuoriutuvan.
 

Fakap

Jäsen
Bostonilla tosiaan on hyökkääjäprospecteja riittämiin, joten Karsumsista oli helppo luopua. Ajattelinkin treidiä Tampan kannalta. Heillä ei liikaa potentiaalisia hyökkääjiä ole tulossa, joten Karsums saanee siellä paremman mahdollisuuden kuin olisi ikinä saanut Bostonissa. Jo mainitsemiesi Sobotkan ja Marchandin lisäksi takaa on tulossa Lehtonen, Hamill, Colborne, Arniel...

Boston ei tavallaan menettänyt mitään, mutta Tampa sai jotain. Ei Kris Versteegistäkään mitään Bostonissa olisi tullut, mutta kelpo pelaaja hänestä näyttää kuoriutuvan.

Aivan, ja kun muistaa että Karsums pelaa jokaisen vaihdon ja vetää jokaisen treenin aina sata lasissa, tällaisesta nuoresta jannusta voi olla yllättänkin paljon hyötyä Tampalle.

Mutta tämä taisikin olla ainoa järkevä treidi Tampalta tällä kaudella...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mihin se pakisto muuten leviää? Aika hyvin mielestäni on pelannut viimekauteen verrattuna.

Omaan päähän ei ole mennyt, ei, ja jäähyntappokin kulkee. Ylivoiman menestykseen ei ole silti löytynyt lääkkeitä, eikä löytynyt nytkään. Wade Reddenin sopimus on kamala hazardi. Tortorellalla on toki mahdollisuus nämä palaset liimata, mutta oliko Morris se puuttuva palanen? Paperilla Morris on yksi iso, ei niin helposti nieltävä palanen lisää.

Miksi ne siirrot pitää yhtenä päivänä tehdä?

Habs teki deadline-siirtonsa jo aiemmin. Schneider + Metropolit. Eihän noilla nyt ihmeitä paraateja järjestetä, mutta ylivoimapeli parantui kertaheitolla parikymmentä prosenttia Schneiderin myötä. Metropolitin hyödyllisyys/hyödyttömyys selvinnee kevään aikana.

Homma jäi kokonaisuutena ikäänkuin puolitiehen. Habs ehti jo ottaa välillä neljä voittoa putkeen, paremmalta näyttää, mutta riittääkä parantunut ylivoimapeli siihen että Habs selviäisi tällä kertaa pidemmälle kuin toiselle kierrokselle? Hyökkäys on kyseenalainen.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Ei ollut Tampalla noin synkät vaihdot, mitä palstalaiset antavat ymmärtää.. Jos sanotaan, että Boyle vaihtui Welchiin, niin se on Koulesin totaalisen epäonnitumisen dominoreaktio, joka aloitettiin kesällä, ja se ei kuulu deadline-kauppojen epäonnistumiseen, vaan johonkin ihan muuhun.

Boyle -> Carle -> Eminger - Welch, niin ja saatiinhan tuosta kolmannen kierroksen picki.

Tampa menetti:
Kolzig, Heward, Rogers, 4th round pick 2009, Eminger, Recchi, 2nd round pick 2010.

Sai:
Richard Petiot, Noah Welch, 3rd round pick 2009 (Florida), Matt Lashoff, Martins Karsums.

Kolzigilla, Hewardilla ja Rogersilla ei Tampa tee yhtään mitään. Maalivahteja löytyy mukavasti farmista ja junnusarjoista. Heward ei ole korvaamaton ja Rogers on AHL-tason pelimies.

Emingeriä en olisi itse kaupannut, mutta ei tuo kovin suuri menetys ole. Recchin sopimus loppuu kesällä ja varmaan olisi seuraa vaihtanutkin.

Ainoat, jotka harmittaa on tietysti nuo varausvalinnat, mitä tampa ei muutenkaa osaa käyttää.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Emingeriä en olisi itse kaupannut, mutta ei tuo kovin suuri menetys ole.

Eminger on saapumisestaan saakka ollut Tampan parhaita pakkeja, viime aikoina joukkueen ykköspakki Meszarosin ja Rangerin ollessa sivussa. 50 pelissä pakille hienot tehot, 4+19. Miinustakin kertynyt surkeassa Tampan joukkueessa isoilla minuuteilla pelatessa ainoastaan neljä. Kaiken lisäksi on erittäin halpa ja tuskin kuitenkaan hyvin sujuneesta kaudesta huolimatta kesällä mitään älytöntä palkkaa hakee. Vaihdossa tulee vuotta vanhempi pakki, joka ei ole saanut ikinä vakiinnutettua pelipaikkaa NHL:ssä sekä kolmannen kierroksen varausvuoro. Noah Welchin potentiaali on kaiken lisäksi suurin piirtein se mitä Steve Eminger on tänä päivänä. Omiin silmiin tuo treidi vaikuttaa täydelliseltä tunaroinnilta Tampan suunnalta, mutta eipä se ole ensimmäinen kerta tämän kauden aikana.
 
Noah Welchin potentiaali on kaiken lisäksi suurin piirtein se mitä Steve Eminger on tänä päivänä. Omiin silmiin tuo treidi vaikuttaa täydelliseltä tunaroinnilta Tampan suunnalta, mutta eipä se ole ensimmäinen kerta tämän kauden aikana.

En viitsinyt koko tekstiä lainata, mutta samaa mieltä kaikesta. Lisätään vielä se, että Floridan valmentaja Peter DeBoer tuntee Emingerin erittäin hyvin. DeBoer valmensi Emingeriä OHL:n Kitchenerissä pari kautta eli takuulla tietää mitä sai ja mitä pelaajasta edelleen voi kehittyä.

Tampassa muuten pelannut tällä kaudella 44 eri pelaajaa ja eilisen päivän aikana joukkueeseen liittyi vielä 4 uutta eli saattaa mennä 50 rikki. En tiedä onko ennätys, mutta kertoo aika paljon kuitenkin koko organisaatiosta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kings myös onnistui yhdellä kaupalla tuuppaamaan itsensä meikäläisen häviäjät-listalle. 50+ tehopisteen pehmeä, mutta vielä kehittyvä(?) Pat O'Sullivan vaihtui 70+ pisteen potentiaalin omaavaan, mutta pari kautta loukkaantumisista kärsineeseen Justin Williamsiin. Ok, kuulostaa vielä hyvältä, mutta miksi ihmeessä Kings lähetti vielä kakkoskierroksen varauksen toiseen suuntaan? Tämä ei auennut.
Ei aukea minullekaan. Tuosta kakkoskierroksen varauksesta sen verran, että sehän oli Kingsin Calgarylta viime draftin yhteydessä saama. Eli Kingsillä oli kaksi kakkoskiekan varausta, ja nyt antoivat niistä pois sen huonomman (koska Calgary tulee varaamaan kierroksella myöhemmin kuin LA). Ei noin hyviä varausvuoroja siltikään pitäisi kylvää ympäriinsä tähän tapaan, mutta kyllä se vähän lievittää omaa vitutustani: edelleen Kingsillä on se yksi normaali second rounder.

Mitä enemmän Williamsista lukee, niin sitä enemmän järkeä tässä kaupassa alkaa olemaan. Mutta ensireaktio oli kyllä totaalinen WTF. Vieläkään en tähän tyytyväinen ole, ja toivoisin ettei DL olisi tällaista kauppaa tehnyt, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi. Lombardin kommenteista voi päätellä, että hän (ja ilmeisesti myös Murray) pitävät Williamsia hyvin korkeassa arvossa. Toivottavasti he nyt oikeasti tietävät mitä saavat.
 

Carcillo13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Phoenix Coyotes

Tästä nyt voidaan keskustella, mutta luen Kojootit kyllä häviäjien sakkiin lähinnä kahdesta syystä. Coyotes alkaa olla samassa tilanteessa kuin LA Kings ja St. Louis Blues: Hyviä nuoria pelaajia alkaa olla riittävästi. Kun Kings ja Blues pitivät kiinni veteraaneistaan, kojootit pukkasivat heidät (osan) ulos. Jokinen ei mielestäni nostanut tasoaan muttei alisuorittanutkaan niin pahasti että hänestä olisi pakko ollut luopua. Morrisin lähtö tuo ennestäänkin kokemattomalle puolustukselle lisää harmaita hiuksia kun joudutaan peluuttaamaan kaiken maailman DavidHaleja. Toki mies olisi ollut UFA vuoden lopussa, mutta olisiko kannattanut vääntää uutta sopimusta? Käykö niin että ensi vuonna pistetään jälleen liikaa nuorien pelaajien varaan ja deadlinella ollaan jälleen miettimässä josko Jovo ja Doan olisivat seuraavat lähtijät (muut lienee potkittu jo tässä vaiheessa). Toinen syy on yksinkertaisesti se ettei määrä korvaa nhl:ssä laatua. Coyotesiin tuli takaisin pelaajia joita kuvaisin sanoilla alisuorittaja, kolmoskentänmies, toivotaan-toivotaan, ylipalkattu. Varausvuoroja saatiin Calgaryn ykkönen joka realisoituu pahimmillaan vasta vuosien päästä (hypoteettisesti 2010 pickki mallia 20-30 tähän 2-3 vuotta kehitystä junnusarjoissa = 2013 kakkoskentän mies), sekä käytännössä vain yksi lisävaraus (4 kierros). Lopputulos: Coyotes pelaa pudotuspeleissä aikaisintaan 2014-2015 jos silloinkaan.

No itse olen sen verran eri mieltä, että ei Coyotes nyt häviäjä joukkue trade deadlinellä ollut. Okei Flamesin kanssa käydystä tradesta voidaan olla montaa mieltä, mutta entä muuten. Morris NY Rangersiin, josta Arizonaan päin Kalinin, Prucha ja Dawes. Minusta tuossa ollaan lähellä jo ryöstö ilmaisun käyttöä. Jos nyt ei ihan niin kyllä Maloney ainakin teki loistavan treidin Coyotesin kannalta. Sitten Carcillon treidi. Vaikka henkilökohtaisesti vituttaakin, niin kyllä Upshall ja 2nd picki oli todella kova hinta Carcillosta. Okei Tellanin treidi oli niin ja näin, mutta kuitenkin miehestä se 4th picki saatiin. Ei voida kyllä puhua häviöstä deadlinellä.

Se mikä näissä kaikissa kaupoissa oli myös tavallaan hyvä, että kaikki ovat UFA:na kesällä ja niille jotka ovat täyttäneet ruutunsa voidaan sorvata jatko. Eli loppukausi näiden uusien pelaajien osalta on tulos tai ulos asenne.
 
Tässä kaikki siirrot eilen:

Anaheim:
Nick Bonino, fw (San José).
Timo Pielmaier, mv (San José).
Petteri Nokelainen, fw (Boston).
James Wisniewski, b (Chicago).
Petri Kontiola, fw (Chicago).
Erik Christensen, fw (Atlanta).

Atlanta:
Eric O'Dell, fw (Anaheim).

Boston:
Mark Recchi, fw (Tampa).
Steve Montador, b (Anaheim).

Buffalo:
Mikael Tellqvist, mv (Phoenix).
Dominic Moore, fw (Toronto).

Calgary:
Olli Jokinen, fw (Phoenix).
Jordan Leopold, b (Colorado).

Carolina:
Erik Cole, fw (Edmonton).

Chicago:
Samuel Påhlsson, fw (Anaheim).
Logan Stephenson, b (Anaheim).

Colorado:
Lawrence Nycholat, b (Calgary).
Ryan Wilson, b (Calgary).

Columbus:
Antoine Vermette, fw (Ottawa).
Kevin Lalande, mv (Calgary).

Dallas:
Brendan Morrison, fw (Anaheim).

Detroit:
-

Edmonton:
Patrick O'Sullivan, fw (Los Angeles).
Ales Kotalik, fw (Buffalo).

Florida:
Steve Eminger, b (Tampa Bay).

Los Angeles:
Justin Williams, fw (Carolina).

Minnesota:

-

Montréal:
-

Nashville:
-

New Jersey:
-

N Y Islanders:
-

N Y Rangers:
Nik Antropov, fw (Toronto).
Derek Morris, b (Phoenix).

Ottawa:
Pascal Leclaire, mv (Ottawa).

Philadelphia:
Daniel Carcillo, fw (Phoenix).
Kyle McLaren, b (San José).

Phoenix:
Dmitri Kalinin, b, (N Y Rangers).
Petr Prucha, fw (N Y Rangers).
Nigel Dawes, fw (N Y Rangers).
Matthew Lombardi, fw (Calgary).
Brandon Prust, fw (Calgary).
Scottie Upshall, fw (Philadelphia).

Pittsburgh:
Bill Guerin, fw (N Y Islanders).
Craig Adams, fw (Chicago).
Andy Wozniewski, b, (St. Louis).

San José:
Travis Moen, fw (Anaheim).
Kent Huskins, b (Anaheim).

St. Louis:
Danny Richmond, b (Pittsburgh).

Tampa Bay:

Richard Petiot, b (Toronto).
Noah Welch, b (Florida).
Matt Lashoff, b (Boston).
Martins Karsums, fw (Boston).

Toronto:
Olaf Kölzig, mv (Tampa Bay).
Jamie Heward, b (Tampa Bay).
Andy Rogers, b (Tampa Bay).
Martin Gerber, mv (Ottawa).
Erik Reitz, b (N Y Rangers).

Vancouver:
-

Washington:
-
Lähde: www.hockeysverige.se

Minun mielestä suurin voittaja on ohdottomasti Coyotes ja suurin häviäjä Ducks. Coyotes sai monta hyvää runko pelaajaa ja pari hyvää lupausta. Anaheimistä poisti runkopelaajia, toki sinne siirtyi pari lupaavaa jannuu ja Wishnevski, mutta kokonaisuudessa Anaheim jäi paljon "tappiolle"
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Morris NY Rangersiin, josta Arizonaan päin Kalinin, Prucha ja Dawes. Minusta tuossa ollaan lähellä jo ryöstö ilmaisun käyttöä. Jos nyt ei ihan niin kyllä Maloney ainakin teki loistavan treidin Coyotesin kannalta.
Itse luulen että GM Sather haki nimenomaan kauppaa jossa menee samalla hyökkäyksen ylijäämäpelaajia mukana. Siksi ehkä tuo ryöstö on hauska kuvaus... Sitä en tiedä mitä Morrisissa näki verrattuna Kalininiin, mutta aina on yritettävä jotain. En kuitenkaan sanoa että treidi olisi huono Coyotesille(kaan), ihan potentiaalisia hyökkääjiä saivat, mutta itse ihan mielelläni näin heidät poistuvan joukkueesta.

Eipä kait noita voittajia ja häviäjiä pysty vielä tässä vaiheessa julistamaan. .... Niin ja Rangers hävisi.
Hieno alustus kiteytyy lopputoteamukseen vailla mitään selitystä..?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös