Mikä faniryhmä ansaitsee arvostuksesi?

  • 37 539
  • 168

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Monista otteluketjuista saa tämän tuosta lukea eri faniryhmien edesottamuksista ja lähes tulkoon aina keskitytään lieveilmiöihin ja kaikki positiivinen jää huomioimatta! Toivoisin tässä osiossa käytävän keskustelua siitä mikä faniryhmä ansaitsee kirjoittajan arvostuksen ja mitkä ovat niitä tekijöitä jotka koetaan vievän Suomalaista fanikulttuuria eteenpäin eli perusteluita mielipiteen tueksi!

Jokainen varmasti tajuaa suosikkijoukkueeni myötä mitä toimintaa itse arvostan! Annan kuitenkin ison peukkuni Jokereiden faniryhmälle ehkä Suomalaisista kannattajajärjestöistä pisimmälle viedystä toiminnasta katsomotaiteessa ja hienoista lauluista! Arvostan myös sitä, että saavat ison bändin liikkeelle vieraspelimatkoille! Toisen ison peukun annan EtäKärpille lähinnä siitä, että ovat kyenneet luomaan näinkin mittavan ja laajan kannattajaryhmän oman kaupungin ulkopuolelle! Jatkakaa!
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Fanikulttuuria ehdottomasti: Vaasan Sportin kannattajat - Red Army.
Kiitettävää työtä jo pitkään suomalaisen fanikulttuurin eteen, laaja kannattajapohja ja ihanteelliset olosuhteet luoda fanikulttuuria (seisomakatsomo).
SM-liiga tasollekin ehdottomasti kärkipäätä.

Muitten torvisoitto -ja rumpuryhmät tulevat kaukana perästä. Minä en todellakaan miellä fanikulttuuriksi, että hakataan rumpuja useamman rumpalin toimesta ja huudetaan muka rytmikkäästi joukkueen nimeä.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kun Mestis-osiossa ollaan, keskityn Mestiksen faniporukoihin.

Tässäpä plussat:

+ Red Army yleisestä katsomotaiteesta ja gruppon koosta
+ SPM porukan yleisestä koheesiosta
+ SaPKon piskuinen faniporukka sinnikkyydestä ja uskollisuudesta :)
+ JSC siitä, että järjestävät mm. fanicupin, joka ainakin viime kesänä oli erinomainen, muutenkin toiminta on korkealla tasolla ja käsittääkseni organisoidumpaa kuin esim. Vaasan päässä
+ Ruutanat viinanjuontikyvystä

Miinukset:

- Vaasan Sportin fanit (tai osa heistä) yleisestä käytöksestä

Muita faniryhmiä ei ole juuri tullut nähtyä, eiköhän sielläkin ihan hyvää menoa ole. Pääosin kanssafanit ovat olleet ystävällistä ja asiallista porukkaa, ja ymmärtäneet sen, että vaikka eri väriä tunnustetaankin, ei silti tarvitse alentua käyttämään henkistä tai fyysistä väkivaltaa toisia kohtaan.

Hyvä faniryhmä pitää ääntä, tekee visuaalisesti näyttäviä juttuja, järjestää toimintaa katsomon ulkopuolellakin, on kurinalainen eikä hölmöile, ottaa fiunaa kohtuudella, mutta huomioi myös alaikäiset ja pitää yhteyttä muihin porukoihin hyvässä hengessä.

Hyvä faniryhmä tukee suosikkijoukkueensa tavoitteita omalla toiminnallaan.

EDIT: TuTofanit plussa aikamoisesta työstä wikipediassa.
 
Viimeksi muokattu:

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Muitten torvisoitto -ja rumpuryhmät tulevat kaukana perästä. Minä en todellakaan miellä fanikulttuuriksi, että hakataan rumpuja useamman rumpalin toimesta ja huudetaan muka rytmikkäästi joukkueen nimeä.

Näin on. Torvet ja rumpupatteristot sopivat fudisstadionille, eivät 5000 henkeä vetävään suljettuun tilaan. Tätä eivät kaikki ymmärrä tai halua ymmärtää.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
+ Sportin fanitoiminta

- Osan Sporan fanien perseily ja idoottimainen käytös
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
+ Sport -fanien metelöinti katsomossa
iso - Sport -fanien metelöinti katsomon ulkopuolella

+ SPM, KKP (mukavaa sakkia)

iso + Ruutanat (ovat aina valmiita kaikkeen ja ihan mihin vaan)

+ Hokkilaiset (miinusta pieni määrä)

+- SaPKolaiset

?!? HeKi -fanit (tarkastetaan ensi lauantaina..)

?!? TuTo -fanit (ei henk.kohtaisia kokemuksia)

Fanitoiminta tai kulttuuri on käsittääkseni muutakin kuin peleissä huutamista. Näin ainakin Mikkelissä toimitaan. Siitä en sitten tiedä, onko se oikein vai väärin. Joka tapauksessa oman suosikin eteen painetaan töitä ympärivuoden.
Välillä tuntuu, että se ajaa ohi normaali päivätoimistakin..
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Mielenkiintoinen aihepiiri, varsinkin kun kulttuuria alkaa löytymään.

Mutta, tähän oikeasti on vaikea vastata jollei ole nähnyt kannattajia niiden omassa hallissa. Vieraspeleissä porukka on usein kännissä ja matkalla saattaa olla paljon sellaisia jotka eivät normaalisti ole faniporukassa mukana.

Itse olen nähnyt noin vajaat puolet Mestis-halleista ja otteluista siellä. En tiedä onko sitä Vaasassa pelejä seuranneena tottunut hyvään, mutta ei se älytön rumpujen hakkaaminen ja perus *klap-klap-klap* kannustus oikein korvia hivele.

Joten tällaisen kohtalaisen vajaan perustelun jälkeen vastaan Vaasa. Tokikin pelaajat sen varmasti parhaiten tietävät kun kaksi kertaa kaudessa käyvät kaikissa halleissa ja he ovat jatkuvasti valinneet Vaasan parhaaksi.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Itseä ei ole tapana kehua, joten Mestis paikkakunnista ei mainitsemista. Jokereiden eteläpääty on jo hyvän kokoinen ryhmä ja muutenkin hyvää menoa siellä on vaikka en ole koskaan käynyt Jokereiden peliä katsomassa.
 

Nyrpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pässilauma!
?!? HeKi -fanit (tarkastetaan ensi lauantaina..)

Vaihtoaitioissa on vaikeutta kuulla edes omia ajatuksiaan kun muutama katsoja hakkaa rumpuja sydämensä kyllyydestä. Eikä edes tahdissa vaan miten sattuu.
Suosittelen ottamaan korvatulpat mukaan tai istumaan aivan toisessa päässä hallia.

Jokipoikien ryhmä SPM on kyllä kokonaisuutena paras minkä olen Mestiksessä nähnyt. Hakkaa Red Armyn, jos ei 100-0, niin 70-30.

EDIT: SMP --> SPM
 
Viimeksi muokattu:

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Ei mikään.

Vaasalaiset tappelee ja muut kannustusta yrittävät faniporukat hakkaa vaan rumpuja tai ovat hiljaa :)
Lisätään nyt, kun vähän futsin asiaa:

- Vaasan fanit kannustaessaan ovat mestiksen paras jengi
- Jukurifanit on mukavaa sakkia, vaikka ei niiden kanssa (vielä) halailuasteelle olla päästykään :)
- Turussa muutamat kaverit tulivat jututtamaan ja olivat mukavaa sakkia

PS: SMP on eri asia kuin Susirajan Punamustat
 
Viimeksi muokattu:

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Jokaisella tietysti oikeus mielipiteisiin ja mieltymyksiin. Ihmettelen kuitenkin, että saako teidän arvostuksen sillä, että ei kouki yhteisissä sählypeleissä ja on muutenkin niin "mukavaa sakkia"? Itse olen väkivaltaa ja ääliökäyttäytymistä vastaan, mutta multa ei kuitenkaan heru symppispisteitä sille vastustajan fanille, joka haluaa tulla "halailemaan" ja olemaan parasta kaveria. Toki näenkin itseni enemmän kannatajana kuin fanina, joten ehkä en vain ymmärrä.

Kajaania ja Lempäälää lukuunottamatta on kaikki Mestis-paikkakunnat koluttu. Ikävä kyllä ei paljoa positiivisia koreografioita ole katsomossa näkynyt. Meikältä tippuis arvostusbongoja jo siitäkin, että jaksettais seistä siellä katsomossa, jos ei ole jalkoja amputoitu. Siihen sitten muutama laulu, jossa on muitakin sanoja kuin joukkueen nimi plus rummunlyöntiä, niin johan alkais pisteitä ropisemaan. Niitä odotellessa...
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Ei mikään.

Vaasalaiset tappelee ja muut kannustusta yrittävät faniporukat hakkaa vaan rumpuja tai ovat hiljaa :)

PS: SMP on eri asia kuin Susirajan Punamustat

Onkohan Vennamotkin alkaneet seurata Mestistä ;)
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Tähän on aika helppo vastata.

Mestisjengeistä on nyt kyse kun en ole ehtinyt paljon liigapelejä seuraamaan paikanpäältä.

+ Susirajan Punamustat on äänekästä ja reilua sakkia, keskittyvät olennaiseen eli kannattamaan omiaan ja tekevät sen kiitettävästi. Plussaa myös käytöstavoista, eivätkä ole tuppisuita vastustajakannattajienkaan kanssa vaan reilusti tullaan vaihtamaan ajatuksia pelinkulusta erätauoilla

+ Jukurikannattajat ovat Savonlinnassa käydessään olleet loistavia kannattajia ja käytöstavat ovat myös heillä kohdallaan. Sama kuin Punamustilla eli erätauoilla riittää juttua ja hyvässä hengessä, ei minkäänlaista riitaa

Näitä kahden joukkueen kannattajia jatkossakin vaan Savonlinnaan huutamaan kilpaa SaPKolaisten kanssa.

+ KooKoolaisia en ole nähnyt mutta kaveri sanoi että hyvä meininki joten peukut sinne Kouvolaankin

++?? Sport ja Red Army, kun keskittyvät siihen kannattamiseen niin meno on kyllä huikeaa. Ehkä niille muutamalle häirikölle voisi juntata vuoden pelikiellon fanireissuun?

pitkä ---- Samainen Sport ja Red Army. Kun perseillään niin sitä sitten perseillään. Täytyy kuitenkin muistaa että vain tietty osa tästä sakista ei osaa käyttäytyä, on siellä fiksujakin joukossa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllähän me "tavisfanit" saadaan Vaasassa nauttia RA:n tuomasta, hyvästä fiiliksestä. En nyt puhu heidän rähinöistä, vaan metelistä ja tunnelmanluonnista lauluillaan ym. hallilla.

Ite on tullut aikoinaan käytyä aktiivisesti HIFK:n matseissa tietyistä syistä ja siellä kyllä tuli nähtyä kaikenkarvaisia eri liigajengien faniporukoita. Väittäisin sen pohjalta, että Vaasassa on aivan valtakunnallisestikin kovanluokan fanitouhua.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kuusi penkkiurheilijaa on (vaikka itse sanonkin) monipuolinen ja linjakas kannattajaryhmä, joka jaksaa vuodesta toiseen. Tästä todisteena on tallella jopa kauden 1996-1997 kausari.

Itselle läheinen on myös mehtimäkeläisten toiminta. Eikä toki sovi unohtaa kuudetta kenttäpelaajaa.

Sportilta löytyy esimerkillistä fanikulttuuria, mutta myös sitten sitä Mestiksen idioottimaisinta fanikulttuuria. Vieläkö keihästyksestä puhutaan?
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Joillakin on pakonomainen tarve päästä dissaamaan vaikka otsakkeessa kysyttiin mikä ansaitsee arvostuksesi.

Oma Vastaus on Jokerifanit. Sissiryhmälle myös menee pointsit. Muista ei paljoa sanottavaa tahi kontaktia.

Hermeksen faneilla oli aikoinaan Ultras Kokkola, mahtaako olla hengissä vielä? Kaatuiko yhtä nopeasti kuin nousikin?
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Hermeksen faneilla oli aikoinaan Ultras Kokkola, mahtaako olla hengissä vielä? Kaatuiko yhtä nopeasti kuin nousikin?

Lopahti siihen ku Hermes tippui ja porukka hävisi katsomosta. Nykyään Hermes FC koostuu 5-6 henk. Viime pelissä oli jo havaitavissa pientä kannustusta ympäri hallia.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Eiköhän Vaasassa meno ole mestiksen mittakaavassa ihan omaa luokkaansa. Onko muista porukoista jotain kuvia ja tietoa? Joku kollaasi voisi olla ihan kiinnostava.
 
+ KooKoolaisia en ole nähnyt mutta kaveri sanoi että hyvä meininki joten peukut sinne Kouvolaankin

www.kuudeskenttapelaaja.net

TOP 3 (ilman toki KKP:tä)


1. Red Army ym. Ultrasit
2. SPM
3. SarvisClub

Taso ei päätä huimaa.

Jotain kuvakollaasia kannatajista, kun pyydeltiin niin...

Tuossa nyt jotain kuvia kouvolalaisista kannattajista:


http://www.mestis.fi/mediagalleria/album37/KooKoo_011207_05
http://www.mestis.fi/mediagalleria/album37/KooKoo_011207_06
http://kuudeskenttapelaaja.net/galleria_tuto-kookoo_091206/07.jpg
http://kuudeskenttapelaaja.net/galleria_jukurit-kookoo_230906/04.jpg
http://kuudeskenttapelaaja.net/galleria_heki-kookoo_141006/06.jpg
http://kuudeskenttapelaaja.net/kookoo-jukurit2/kookoojukurit2_06.jpg

Siinnä jotain kuvia mitä eteen pamahti. Onhan sitä eteenpäinkin menty.
 
Viimeksi muokattu:

Punavalkoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Oskar Osala
Kouvolassa on menty eteenpäin. Hienoa, että siellä kehitetään toimintaa. Mestiksessä ei olekaan sitten muita, jotka ansaitsisi arvostusta.

Liigasta Jokerit, ei kaipaa selityksiä. TPS:n kannattajillekin myös arvostusta.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Kouvolassa on menty eteenpäin. Hienoa, että siellä kehitetään toimintaa. Mestiksessä ei olekaan sitten muita, jotka ansaitsisi arvostusta.

Eteenpäin on menty, mutta kotipeleissä on paljon kehittämistä vielä.

Jouduttiin siirtymään päätyyn ja meno vähän hiipunut kotipeleissä, nyt ollaan kuitenkin päätymässä siihen, että pompitaan alimmille riveillä päädyssä, jolloin seisominenkin helpottuu, eikä kaikkien tarvitse änkeä sille yhdelle kaiteelle. Hienoa kuitenkin huomata, että kaikki haluavat seistä ja kehittää hommaa. Saa nähdä miten homma lähtee toimimaa.

Kiva olisi huomata, että täällä meno olisi kotonakin samanlaista kuin Vaasassa, toki pienemällä porukalla.

EDIT. Tuli mieleen tossa, että esimerkiksi mikkeliläinen SarvisClub voisi olla hyvin kehitettävä ryhmä, koska ryhmässä on paljon sakkia, mutta vain muutama, jotka ymmärtävät mitään fanikulttuurista. Ja homma on mennyt vähän nallekarhumeiningiksi. Itse olin myös iloinen kuulessani ja nähdessäni, että Joensuussa on oikeata fanitoimintaa ja melko äänekästä sellaista. TuTon faneista ei voi mitään vielä sanoa, eikä muilla taida niitä ollakkaan. Korjatkaa nyt, jos olen väärässä, mutta en muista ainakaan nähneeni järjestäytynyttä toimintaa.
 
Viimeksi muokattu:

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Jouduttiin siirtymään päätyyn ja meno vähän hiipunut kotipeleissä, nyt ollaan kuitenkin päätymässä siihen, että pompitaan alimmille riveillä päädyssä, jolloin seisominenkin helpottuu, eikä kaikkien tarvitse änkeä sille yhdelle kaiteelle. Hienoa kuitenkin huomata, että kaikki haluavat seistä ja kehittää hommaa. Saa nähdä miten homma lähtee toimimaa.

Pääty on ainut oikea paikka. Ette ole ajatellut mennä keskelle päätyä? Seisotteko te KOKO pelin ajan vai istutteko? Lähtökohta täytyy kumminkin kaikilla olla se että sielä seisoa koko peli.
 
Keskellä päätyä ollaan, mutta liian ylhäällä siten, että kaksi riviä olisi seisoessaan samalla tasolla, joten seisominen ei onnistu. Ydinryhmähän seisoo koko pelin, mutta välillä tilanpuuttessa ja näköhaittojen takia joidenkin on istuttava, nyt kuitenkin pitäisi tapahtua siirto alemmas, jolloin koko porukka pystyy seisomaan.

Kotipeleissä meillä on se n. 20 henkilön äänekäs porukka. Saa nähdä miten homma lähtee nyt pelaamaan, toivottavasti hyvin, kovasti ollaan eri tahojen kanssa annettu käskyä nyt, että alemmas vaan ja kova breno päälle sitten.

Minä en tykkää ainakaan istua, mutta tällä kaudella on joutunut, kun ei ole mahtunut seistä. Tämä johtuu niistä saatanan lippujonoista, ettei kerkeä ikinä seisomapaikalle.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Minä en tykkää ainakaan istua, mutta tällä kaudella on joutunut, kun ei ole mahtunut seistä. Tämä johtuu niistä saatanan lippujonoista, ettei kerkeä ikinä seisomapaikalle.

Nyt mä en ymmärrä. Ettekös te ole seisoneet kumminkin istumapaikoilla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös