Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Nyt on jo kriisin poikasta ilmassa. Onko Niukkanen näyttönsä antanut vai pitäisikö Paksalin laittaa vähän edes omaa panosta peliin ja hankkia edes yksi vahvistus tai vaikka uusi ykkössentteri noiden TPS jämien tilalle!
 
"Jos olisin miljardööri, ostaisin Suomen NHL-oikeudet, perustaisin TV-kanavan joka näyttää joka saatanan NHL-ottelun, erätauoilla tulisi pornoa ja kooste edellisen viikon tappeluista".
"Anna kakkua"

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Nyt on jo kriisin poikasta ilmassa. Onko Niukkanen näyttönsä antanut vai pitäisikö Paksalin laittaa vähän edes omaa panosta peliin ja hankkia edes yksi vahvistus tai vaikka uusi ykkössentteri noiden TPS jämien tilalle!
Sen kun tietäisi millä tämä putki katkaistaan.

Omituistahan tässä on, että peli kulki hienosti vielä muutamia viikkoja sitten. Nyt mikään ei toimi. Niukkasenkin näytöt ovat samalla hyvin kaksijakoiset. Hyviä tuloksia on saatu yhtä lailla huonojen rinnalla. Vahvistukset toki kelpaisivat aina, mutta rahaa ei taida olla. Tällä purrella pitää luultavasti seilata loppukausi, vaikka sitten välillä kovaankin vastatuuleen. Materiaali ei ole TuTolla kaikkein laajin, mutta paperilla joukkue kyllä on kykenevä kilpailemaan kotiedusta pudotuspeleissä. Tällä hetkellä tosin kilpailu itse pudotuspeleihin pääsystä vaikuttaisi realistisemmalta tavoitteelta. Hyvä alkukausi on kompensoinut tappioita tähän asti, mutta sanomattakin on selvää, että eihän tämä näin voi jatkua.

Jotenkin tuntuu, että suurin tuska on henkisellä puolella ja kentällä nähdyt ratkaisut myös tukevat tätä teoriaa. Itseluottamuksen puute ja mielikuvituksettomat/haluttomalta näyttävät ratkaisut ovat nyt liiankin tuttu näky Kupittaan kaukalossa. Vastustajan johtomaali saa puntin tutisemaan luvattoman helposti, eikä kunnon takaa-ajoa saada aikaiseksi. Vaikka apina selässä onkin valtava, peli-ilo ja uskallus olisi kaivettava jostain, pitkässä juoksussa vain niillä voi lähteä tavoittelemaan menestyksekästä kevättä. Valmentajanvaihdokset tai yksittäiset vahvistukset itsessään ovat mielestäni tähän tilanteeseen vain tekohengitystä.
 
"And another thing, I'm prepared to die for metal. Are you?" - Joey DeMaio

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nostavat jalat, irroitettavat kiekot, HC TPS
Realiteettien tsekkausta

"TPS-jämiä" tuskin lienee paikallaan poistaa rosterista. Tänäänkin olivat paras osa TuToa, ykkösketjussa. Arttu näköjään on reilusti keskenkuntoinen vielä ja Laine niimpal kaffella, toki.
 
Jaa-o, jaa-o. Kyllä?

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tällaisessa ketutuksessa on vaikea keksiä mitään järkeviä ideoita, muita yritetään edes.

Hiukan on kieltämättä viime aikoina alkanut tuntua, että alkukauden flow oli vaan yhteensattumien summaa ja onnistumisten kierrettä, johon valmennuksella ei ollut suurtakaan osaa eikä arpaa. Voin olla toki väärässäkin. Aika vähän sieltä penkin takaa kuitenkaan ainakaan otteluiden aikana kenttätapahtumiin reagoidaan. Enkä tarkoita mitään tapahtumissa mukana elämistä, vaan ketjujen/aloittajien vaihtamista ja kuumien/tunaroivien pelaajien peluuttamista jne. Toki nousun pitää lähteä pelaajista itsestään, mutta odottaisin valmentajiltakin jonkinlaisia elonmerkkejä. Olen kuitenkin sitä mitä, että tällä valmennuksella on nyt mentävä niin kauan kuin mahdollista. Karsintojen välttäminen eli playoff-paikka on ainoa järkevä tavoite tällä hetkellä. Rahaa ei ole ja siten vaihtoehdotkin ovat aika vähissä. Kenet sinne tässä rahatilanteessa voisi laittaa tilalle? Ortion vai? Eli se siitä.

Pakisto on ongelma, mutta ei sen sentään pitäisi olla niin suuri ongelma, että erittäin syvässä suossa tarpovan Jortikan täytyy pelata yv:ssä. Miksei Nisse laita joukkueen kahta laukaisutaitoista pakkia eli Pelkosta ja Lainetta yv:n pakkipariksi? Kätisyydetkin sopisivat. Miksi tänäänkin samoilla yv-koostumuksilla tahkottiin 59,5 minuuttia, ja vasta puoli minuuttia ennen loppua viivalle laitettiin Vuorisalo, jolloin saatiin jotain järkeä viivapelaamiseenkin? Eikö näitä asioita ole harjoiteltu ollenkaan?

Pelaajistoon pitäisi saada joku herättäjä, joka ei ole kokenut näitä tappioita, vaan joka pystyy tulemaan hommaan puhtaalta pöydältä. Pakistoon ilmeisesti on jatkuvasti jotain virityksiä, mutta tyhjällä lompakolla ei voi ihmeitä odottaa. Nykyinen joukkue on tiettävästi suurelta osin Arttu Virtasen kokoon haalima. Voisiko Vuorisalo nyt vuorostaan kantaa vastuuta ja käydä siellä Vekon Eccojen treeneissä puhumassa muutaman kaverinsa mukaan? Numeron 39 lisäksi muutama muukin siitä ryhmästä pystyisi tätä joukkuetta vielä auttamaan. Jonkun kokeneen pelaajan ilmestyminen koppiin olisi henkisestikin tälle joukkueella tärkeä asia. Riippumatta siitä, tuleeko apuja vai ei, vaihtaisin kuitenkin välittömästi kapteenin C:n takaisin Artulle.

Jokerikorttina vetäisin hihasta vielä Pablo Järvisen. Pablo parantelee Ilveksen laskuun jalkaansa Tervakoskella, mutta hänen päässään ei liene sen enempää vikaa kuin ennenkään. Pablo siis koppiin ja penkin taakse psyykkaamaan porukkaa.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Vaikeaa on, ei kai tuohon muuta voi todeta. Siinä missä alkukaudella nämä tiukat väännöt kääntyivät TuTon eduksi, tulee niistä nyt sitten jatkuvalla syötöllä pataan. Henkinen kipsi rupeaa olemaan varmaan norsun kokoinen, eikä otteluohjelmakaan tarjoa apuja tähän rakoon. Ensi viikonvaihteessa vieraillaan Kajaanissa ja Joensuussa, peli-ilmeessä saa tapahtua melkoinen muutos, ettei tappioputki kasva jo massiiviseen kahdeksaan. Tosin tarpeeksi helppoa vastustajaa on tällä hetkellä vaikea kuvitella. Pitäisi varmaan käydä pelaamassa sitä Vecon Eccottia vastaan yksi höntsä tähän väliin tai ehkei sittenkään.

Pakisto on kyllä ongelma, mutta sekään ei kai muuksi muutu täällä itkemällä. Mitenkäs Syväsalmi on kerhossa pelannut? Nissen potkuista nyt on varmaan turha ruveta jauhamaan, vaikka allekirjoittanutkin kaipaisi herralta jotain reagointikykyä otteluiden sisällä, siis muutakin kuin muutaman sanan vaihtamista Tuomisen kanssa.
 
“Bring back Lippi!”
Newspaper Tuttosport adopts a measured response to the Euro 2008 debut defeat

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Joo'o, ei näytä hyvältä ei. Jotakin pitäisi tehdä, mutta mitä? Tuolla rosterilla ei hirveästi voi muutoksia tehdä, siis miehiä kaivattaisiin lisää, mutta mistä? Ainakin sinne ykkösen keskelle voisi edes kokeilla Pulliaisen tilalle vaikkapa Koposta. Pakisto nyt on suurin huolen aihe, Santanen jää kovin yksin kun maalille saa kävellä lähes miten päin tahansa. Uusitalo ja Maunula eivät kumpikaan loista mestistason pakkeina, eikä Jortikkakaan ole ykköskentän tasoa.
Ja tähän joukkueeseen ei mahtunut Lindlöf, Sillanpää, Muhonen, eikä Forren paluutakaan kuulemma loppujen lopuksi niin hirveästi kaivattu eräiden toimihenkilöiden mielestä...
 
"Viina pitää miehen tiellä, mömmöt vie helvettiin."

Jarte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey,VG-62,Liverpool, Inter Tku
Niinpä niin, vaikka rahat on tepsukoilta loppu niin ovat käyneet kysymässä paria ykköskentän Toveria loppukaudeksi viljasiilon puolelle. Vielä ei ole mitään tapahtunut koska eivät voi mitään El Reyolle maksaa. Mutta pelko on persiissä että Varamiespalvelun puhelin pirahtaa ja setelinippu Sepon lompsaan vilahtaa. Voi sinä armoitettu jääkiekkoilun jumala, älä anna tämän kauhuskenaarion toteutua.

Pelaajilla oli eilisen matsin jälkeen saunailta ja oletetavasti päivä / pari vapaata rentoumiseen ja lepäilyyn. Toivottavasti tämä nostaa mielialaa ja energiatasoja seuraaviin koitoksiin.

Kaikenkaikkiaan ollaan sarjataulukossa nyt aika "oikealla" tasolla, siis sillä mihin tällä porukalla voidaan realistisesti yltää.
 
"Tämä on jääkiekkoa ja jos joku ei pientä hanskalla lääppimistä kestä, lajivaihto salibandyyn on suositeltavaa." - Shane Falco

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suolakuninkaan mainitsemasta peluutuksesta olen täysin samaa mieltä. Ne matsit jotka olen nähnyt, niin valmennus peluuttaa jääräpäisesti ykköstä joka hetki, meni miten meni! Mun mielestä näihin voisin hieman nopeammin reagoida ja todella nähdä sen kenen peli milloinkin kulkee ja kenen ei. Koposta vaan ykköseen ja välillä vaan vaikka Junnilaa, Vilppua ja kumppaneita kolmoseen tai vaikka kakkoseen! Ei tarvi yhden huonon vaihdon vuoksi ketään vaihdella, mutta liika on aina liikaa.
Sarjataulukko näyttää nyt sen mihin rahkeet riittää. Tästä tosin voidaan tällä tahdilla valahtaa vaikka kuinka alas, joten jotain vois tehdä!
Lisäksi on sellainen kutina, että joillakin pelaajilla on nyt vaan jotain hampaankolossa. Mitä niin sitä voikin vain arvailla.
 
Karsintasarja takaisin!

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nissen opit puntariin

Nykyinen tappioputki on mielestäni monen asian summa. Tässä muutamia syitä:

1. Kokemuksen, rutiinin ja johtajuuden puute valmennuksessa ja pelaajistossa. Pelin taso heittelee välillä todella paljon. Kun hätä on suurin niin apu ei olekaan lähellä, vaan toinen "häkeltynyt" kaveri vieressä?

2. Pelaajaruletti. Pelaajien kova vaihtuvuus on sekoittanut joukkuetta ja vastustajien kehittäessä peliään TuTon peli on polkenut paikoillaan tai jopa ottanut takapakkia.

3. Kiekollisten puolustajien puuttuminen. TuTon pakisto kaipaisi kipeästi hyvin peliä lukevia pelaajia. Lisäksi pakistossa on aivan liian paljon turhaa hätäilyä, niin kuin nuorella Syvikselläkin oli aikoinaan.

4. Strategia. TuTo ei mielestäni tällä hetkellä saa hyödynnettyä pelaajien parhaita ominaisuuksia tarpeeksi hyvin joukkueena. Nissen antamat "isot" pelilliset vapaudet ovat johtaneet välillä sooloiluihin ja joukkueena peluu ei ole toiminut niin hyvin kuin Ikan aikoina. Peliin kaivataan mielestäni lisää kuria, varsinkin puolustuspäähän. 3-4 maalia omiin pelissä on vain liikaa.

Yhteevetona voisi sanoa että tappioputkesta huolimatta TuTo ei ole hävinnyt yhtään peliä selvästi, vaan ottelut ovat olleet tiukkoja. Tämä kertoo, että taisteltu on loppuun asti, eli asenne on ollut varmasti hyvä. Kokemus myös korostuu pelien olessa tiukkoja ja sitä on puuttunut. Näkisin kuitenkin että maltti on vielä valttia ja tällaisetkin putket kasvattavat joukkuetta jos niistä noustaan.

Tappiot antavat myös arvokasta informaatiota valmentajille joukkueesta ja siitä missä on ongelmia. Nyt on Nissen vain hyödynnettävä tämä informaatio ja korjattava puutteet oikein katsomallaan tavalla. Tässä taitaa olla Nissen ensimmäinen "koetinkivi"...
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olen yrittänyt parissa viime pelissä hiukan analiseerata, että mikä TuTon touhussa pelillisesti tökkii. En ole ammattilainen, joten kommentoikaa, jos olette aivan eri linjoilla. Tällaisia on tarttunut.

Avauspeli (yllätys, yllätys)
- TuTon avauspeli ei ole niin systemaattista kuin viime kaudella ja siitä puuttuu rakenne, ts. pelaajilla on sen suhteen enemmän vapauksia. Tällä materiaalilla en uskalla sanoa, että se välttämättä on hyvä juttu. Viime kauden tapainen keskelle sentterille avaaminen saattaisi tosin olla vieläkin huonompi vaihtoehto(?)
- Välillä saatetaan lähteä omista liikkeelle, vaikka yksi äijä on samalla menossa vaihtoon. Se on todella amatöörimäista ja helppo ottaa kiinni. Parempi olisi vaikka lyödä liinat kiinni ja suosiolla hakea uudestaan vauhtia maalin takaa, kuin lähteä puskemaan väkisin.
- Liian pitkiä syöttöjä pakeilta suoraan laitaan, jolloin peli tukehtuu sinne, kun ei ole kaveria, jolle syöttää sieltä. Vaihtoehdot: palautus takaisin, ykkösellä ohjaus keskelle (joka on tuuripeliä) tai kiekon menetys. Ei hyviä mikään. Ts liian pitkät välit.
- Edellä mainitut aiheuttaa pahoja kiekonmenetyksiä alueella, josta kääntyy vastaiskuja tilanteessa, jossa ei ole puolustusvalmiutta.
- TuTolla ei ole pakkeja, jotka osaisivat kunnolla avata peliä. Joko avaaminen kestää liian kauan tai sitten se laitetaan liian ahtaaseen rakoon. Pelisilmän puutetta.

Hyökkäys
- Hyvä asia hyökkäyksessä on, että se yritetään pitää leveänä. Silti liian usein laituri ajautuu keskelle ja peli menee sumppuun. Onko pientä kurittomuutta vai liikaa intoa ratkaista itse. En tiedä.
- Hyökkäyspäässä painottomalla puolella ei useinkaan ketään, jolloin vastustajalla on helppo purkaa.
- Hyökkäyspeli tällä hetkellä täysin yksilöiden varassa. Esim Vantaa-pelissä TuTon maalit olivat: 1) Tapion loistava henkilökohtainen suoritus, 2) Jokilan oivallus yv:llä, 3) Vuorisalon säkämaali.

YV
- YV:tä pelataan yhdellä viivamiehellä (joka materiaaliin nähden on hyvä ajatus), mutta silti laidassa ei ketään. Monta kertaa on käynyt niin, että siellä ei ole syöttöpaikkoja. Laitoihin tulee ahdasta ja yhdellä äijällä ei saada rännejä kiinni.
- Lisäksi tuntuu, että uusia kuvioita otetaan käyttöön harjoittelematta niitä tarpeeksi (myös 5-3 kuvio alkukaudesta).
- TuTolla ei myöskään ole yhtään pakkia, joka pystyisi rakentamaan peliä tai olisi edes laukauspelote. Se on iso asia ja rajoittaa variaatioita ylivoimapelissä

Oman pään puolustuspeli
- Ei vaan toimi. En osaa sanoa miksi alkukaudesta toimi, mutta enää ei. Ehkä vastustajat ovat tosiaan lukeneet TuTon peliä ja TuTossa ei ole reagoitu asiaan tarpeeksi nopeasti. Siitä Niukkaselle nakkia.

Peluutus
- Kuten täälläkin mainittiin, niin monta kertaa ratkaisupelaajilla on puhti pois, kun pitäisi ratkoa pelejä. Äijät on peluutettu puhki jo kolmannen erän puoliväliin menessä. Väittäisin myös, että viime kauden systeemi oli monessa mielessä taloudellisempi, vaikka silloinkin kaksi kenttää pelasi käytännössä 75% peliajasta.

Lisäksi alkukaudesta pisteitä pelanneelle Santaselle on viime peleissä mennyt muutamia helppoja. Molaria ei silti voi syyttää, sillä on siellä vastapainoksi ollut monia huippupelastuksiakin. Välillä pomppii, välillä ei.

Toki samaan hengenvetoon on sanottava, että vaikka tappioita on tullut, niin ei se nyt ihan kamalalta ole näyttänyt. Pientä säkää, niin olisi pisteitäkin tullut. Tosin se ei ole pitkällä tähtäimellä kauhean hyvä pelisuunnitelma.
 
-Pitkän päälle paras-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy