Miehemme maailmalla – Ex-JYPiläisten edesottamuksia

  • 1 285 009
  • 5 251

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyynikko kirjoitti:
Tuli vaan tässä mieleen että uskon että olette Jyväskylässä kovasti odottaneet torstain peliä JYP-HIFK, ja ennenkaikkea Tommi Kovasen paluuta sinne halliinne. Tommi sai eilen kunnon pusun ja loukkaantui. Viikko sairista, joten tuskin jäällä torstaina!

Juu, tiedossa oli jo asia. Haluttaisi olla ilkeä ja kysyä, että paljonkohan itseironinen lasimestari oli Sihvoselle maksanut? Tulee mieleen työsulkukaudelta Nielikäinen, joka aina sattui loukkaantumaan sopivasti ennen JYPiä vastaan olleita pelejä. Nooh, emmä mitään epäile.

Harmillista. Olisihan tuo jokusen lisäkatsojan varmaan tuonut.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyynikko kirjoitti:
Tuli vaan tässä mieleen että uskon että olette Jyväskylässä kovasti odottaneet torstain peliä JYP-HIFK, ja ennenkaikkea Tommi Kovasen paluuta sinne halliinne. Tommi sai eilen kunnon pusun ja loukkaantui. Viikko sairista, joten tuskin jäällä torstaina!
Sattuipa ikävään paikkaan, kyllä Tommia nyt varmasti harmittaa. Voisin melkein taata, että on kuitenkin taas seuraavalla kierroksella kunnossa.
 

jym

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mosabacka kirjoitti:
Sanopa muuta. Perrinin omien tehojen lisäksi on ollut ilahduttavaa seurata Perrinin ja St. Louisin iloa kentällä kun he onnistuvat yhdessä tekemään maaleja.

Viimeisten pelien peruustella näyttäisi, että Perrin alkaa vakiinnuttamaan paikkaansa Tampa Bayssa. Peliaikaa on tippunut n. 20 minuuttia melkein kaikissa viimeisessä 10 pelissä ja viime yönä tuli maalikin Martin St. Louisin syötöstä.
 

kaalimato

Jäsen
Jyri Marttisen ensimmäinen maali Ruotsissa näki päivän valon eilisellä kierroksella, kun vastassa oli MODO.
Jyssy ampui tasoittavan 3-3 maalin ylivoimalla ajassa 58:15 Juha Riihijärven ja Lasse Pirjetän syötöstä. Peli päättyi jatkoajan jälkeen 3-3. Peli oli hänelle seitsemäs.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jarkko Immonen on ainakin NHL.comin mukaan tänään Rangersin kokoonpanossa, nostettu ilmeisesti ylös Rangersin treidien myötä.

Heti ensimmäisessä pelissä syöttö Marcel Hossan tekemään maaliin.
 
Viimeksi muokattu:

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Immonen jatkaa edelleen Rangersissa ja syötti hetki sitten ylivoimalla Rachunekin tekemän kavennusmaalin yhdessä Maran kanssa. Syöttö oli Immoselle kauden (ja NHL-uran) viides.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Ex-jyppiläisten tilastoja.

Urheilukanavan "kesäpoika" Joni Petrell on koonnut blogilleen kuluneen kauden suomalaistilastoja eri sarjoista:

http://jonipetrell.blogspot.com/

Eli Marko "löppi" Leinosenkin kausi päättyi välierissä tappioon Valpellicelle.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyri Marttinen oli Elitserienistä pudonneen Malmö Redhawksin tehokkain puolustaja karsintasarjassa tehtyään pisteet 4+3 10 ottelussa. Maaleista kaksi syntyi ylivoimalla ja plusmiinus-tilastoon kirjattiin +1. Kolme muutakin Jypissä pelannutta pelaajaa oli Malmöä alaspäin pudottamassa. Jussi Riihijärvi tehoili karsintasarjan läpi piste per peli tahdilla Jussi Tarvaisen ja Jyrki Välivaaran tyytyessä kolmeen tehopisteeseen niin ikään kymmenessä pelatussa ottelussa.

Jos joku tuon sarjasta putoamisen jälkeen alkaa haaveilla Jyssyn pikaisesta paluusta Jyväskylään, ei muuta kuin hetimiten pakastearkulle ja jäitä hattuun. Teksti-tv tiedottaa tänään kahden vuoden sopimuksesta saman liigan Timroon joukkueeseen (sori, näppäimeltä ei löydy ruotsalaista oota). Eikä varmaan poissuljettua ole Känädään lähtökään jo ensi kaudeksi. Muista Malmön J-alkuisista Jyp-tutuista spekulointi lienee kuitenkin uuden tiedon valossa taas aiempaa sallitumpaa.
 

Salmon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mikkonen on tehny jälleen maalin.Viimeisissä 11 pelissä 10 maalia.Kaikkiaan 20 maalia nyt.Eräät viimeisimmät voi katsoa www. Idaho Steelheads.Com ja sieltä 30.3 Game Highlights.
35 pistettä tällä hetkellä.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Salmon kirjoitti:
Mikkonen on tehny jälleen maalin.Viimeisissä 11 pelissä 10 maalia.Kaikkiaan 20 maalia nyt.Eräät viimeisimmät voi katsoa www. Idaho Steelheads.Com ja sieltä 30.3 Game Highlights.
35 pistettä tällä hetkellä.

Mukavahan se on katsella ja huomata että Tumella alkaa peli kulkea!
Oli sarja mikä tahansa, onnistumiset ruokkii itseluottamusta.

Saa nähdä jatkaako Tume vielä tämän kauden jälkeen rapakon takana vai palaako eurooppaan jo...kenties JYPiin?
Ihan kokemuksen ja kovuuden vuoksi ehkä yksi vuosi lisää tekisi hyvää Tuomakselle.
 

Salmon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Runkosarjat alkaa rapakon takana olla lopuillaan.Pilellä suht vaisu kausi.8 maalia ja 16 syöttöä.yht.24 pistettä.Immosella ja Mikkosella hyvät kaudet.Immosella 17 maalia ja 25 syöttöpistettä, yht. 42.
Mikkosella, joka viimeisessä pelissä teki jatkoajalla ottelun ainoan maalin, oli 21 maalia ja 16 syöttöpistettä, yhteensä 37 pistettä.Runkosarjat oli miehillä aika erilaisia.Pilellä oli jotenkin vaisua koko talvi.Ei oikein kulkenut ylhäällä eikä alhaalla.Jakella taas kulki välillä hyvin sekä ylhäällä että alhaalla ja vain muutama vaisumpi pätkä mahtui runkosarjaan.Tumella meni alkukausi hyvin, sitten tuli pätkä kun joutu pelaan tappelijoiden kanssa, kunnes valmentaja huomas miehen kehittymisen ja loppukausi olikin huikea.13 viime pelissä 12 maalia.Mikkonen on hyvn lähellä ECHL:n kuukauden pelaajan valintaa.
Pihlman tarvitsisi nyt jotain uutta.Olisiko se Dufan kiekkokoulu?Voisi hyvinkin olla.Immonen ansaitsisi kyllä pidemmän pestin ylös.Jos ei Rangerseissa mahdu, jossain toisessa organisaatiossa mahtuisi kyllä varmasti.Mies on valmis NHL.ään.Joka tapauksessa pelaaminen rapakon takana koko kauden,on varmaan kehittänyt taas jokaista aikamoisen harppauksen eteenpäin.Toivotaan kaikille Ex-Jyppiläisille menestyksellistä jatkoa ja seuraillaan play-offeja niiden osalta,joiden joukkueet niihin yltävät.
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Urheilukanavalta ilmeisesti näkee tänään klo 16.05, kuinka meidän ihkaoma Jamie Mattie nistii jenkit yksi kerrallaan. Eipä kelvannut JYPille maajoukkuepakki, niin!
 

Salmon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mikkonen auttoi joukkueensa Kelly Cupin Finaaliin

Jypin kasvatti Tuomas Mikkonen elää kiekkouransa kevättä.Mikkonen latoi neljässä viimeisessä Confrenssin finaalipelissä 3 + 2 tehot ja johdatti joukkueensa Kelly Cupin finaaliin.Pelit alkavat ensi viikolla joten kausi taitaa jatkua vielä kesäkuun puolellekin.Toivotaan menestystä,sillä Kelly Cupin voitto on rapakon takana iso juttu ja antaa nuorille pelaajille todella kovan ponnahduslaudan uralla eteenpäin.Rahaakin kuulemma tulee Kelly Cupin voitosta mukavasti ja timanttisormusta ym.
 

Salmon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mikkonen yhden voiton päässä ECHL:n mestaruudesta

Ensi perjantaiyönä voi Tuomas Mikkosesta tulla ECHL:n mestari.
Kelly Cup on katkolla Idaholle heidän johtaessa ottelusarjaa voitoin 3-1.Ottelua voi seurata www.Idaho Steelheads.com kotisivuilla klikkaamalla b2 networks-logoa.Suora lähetys, joka alkaa klo 2 suomen aikaa, maksaa n.5 euroa.Tuopa Tuomas Poika kotia...
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Toivotaan menestystä,sillä Kelly Cupin voitto on rapakon takana iso juttu ja antaa nuorille pelaajille todella kovan ponnahduslaudan uralla eteenpäin.
Kerropa, ketkä ovat nimekkäimpiä Kelly Cup -voittajia, joiden uralle juuri tuo voitto on antanut "kovan ponnahduslaudan eteenpäin" (hauska kielikuva, muuten). Kiinnostaisi kuulla, itselleni kun ei tule mieleen yhtään sellaista pelaajaa. Reilut kolmesataa ECHL-pelaajaa toki on pelannut vähintään yhden ottelun NHL:ssä.

Lisäksi väittäisin, että keskiverto lätkäfani rapakon takanakin on autuaan tietämätön koko palkinnon olemassaolosta, joten iso juttu tuo on varmaankin lähinnä ECHL-seuroille, -pelaajille ja -faneille. Suunnilleen vastaava asia kuin joku pesäpallon suomensarjan voitto.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Kerropa, ketkä ovat nimekkäimpiä Kelly Cup -voittajia, joiden uralle juuri tuo voitto on antanut "kovan ponnahduslaudan eteenpäin" (hauska kielikuva, muuten). Kiinnostaisi kuulla, itselleni kun ei tule mieleen yhtään sellaista pelaajaa.

Vastaan ihan omalla luvallani, kai se jotain suuntaa antaa kun selailin tuossa viimeisen neljän vuoden aikana Kelly Cupin voittaneita seuroja ja kokoonpanoja niin kuluneella kaudella nimeä keräsivät lähinnä St. Louisin D.J. King, Phoenixin Josh Gratton ja Columbuksen Zenon Konopka (jolla huimat 6 NHL-peliä kuluneella kaudella), kukin tosin muilla meriiteillä kuin tehtailemalla pisteitä piste per peli-tahtiin. Grattonkin pelasi vain yhden pelin joten ei edes ole varsinaisesti voittanut mestaruutta vaan kyseessä oli vain visiitti. Hatunnosto toki kaikille mutta ei tuo liigan pelillinen taso nyt välttämättä huimaa kun ko. vuosien aikana mestaruus on mennyt mm. tamperelaisen pelaajascouttauksen helmille Dylan Gyorille ja David Bararukille, joille mestaruuden antama ponnistus ei poikinut ihan täyttä kautta SM-liigassakaan.

Eli tuossapa tuota. Eipä sieltä varsinaisia tähtiä viime vuosina ole ponnahtanut.
 

Salmon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pysy ajan tasalla...

Ne ns.asiantuntijat,jotka muuten tunnistaa samasta kuin Petteri "omahyvä"Sihvosen eli näkevät kaikessa vain negatiivista,kannattaisi tutkia mitä muutaman vuoden takainen palkkakatto NHL:ään sai aikaan.
Farmijoukkueissa saa olla vain viisi nk.vanhaa pelaajaa, joka taas aiheutti sen että ko.liigat nuorenivat radikaalisti ja sarjojen taso muuttui täydellisesti.On totta että takavuosina jopa AHL:ssä keskiverto SM-liigapelaaja pärjäsi loistavasti, muttei enää.Samoin sarjojen tasoerot ovat kaventuneet erittäin paljon.Tietenkin joka sarjaan mahtuu nielikäisiä,niinkuin Pihlman totesi,mutta Pilenkin tasoisella pelaajalla oli välillä vaikeuksia mahtua AHL-joukkueensa kokoonpanoon ennen joulua.
Kahden viime vuoden aikana tilanne on johtanut siihen että AHL:ssä alkaa lähes jokaisella pelaajalla olla jo NHL-sopimus emoseuran kanssa.Tähänhän törmäsi mm.Mikkonen syksyllä kun training-campit loppu,niin Mikkonen ja pari muuta pelaajaa,joilla oli vain AHL-sopimus,passitettiin Idahoon.
Lisäksi joka organisaatiossa,kuten Dallasillakin,on lähes kuusi ketjullista pelaajia,joten kavereita ei istuteta katsomoissa,vaan annetaan paljon peliaikaa muissa emäseuran joukkueissa.Siksi esim.ECHL:ssä lähes kaikki joukkueet pelaavat vain kolmella ketjulla,jolloin peliaikaa tulee huimasti kauden aikana.Kuten täällä aivan oikein viitattiinkin,ei näistä farmisarjoista takavuosina monia NHL-tähtiä ole koskaan tullut,mutta tilanne on ko.syistä muuttumassa.Esim.nyt ECHL:n finaalijoukkueista Dayton Bombersin joukkueessa on jo kymmenellä ja Idahosta viidellä pelaajalla valmis NHL-sopimus emäseuransa kanssa.Tosin Porin Ässissäkin loppukauden pelannut venäläinen Naurov, ei ole finaalisarjassa mahtunut Idahon kokoonpanoon.
Tämä on vaan sama ilmiö,mikä on tapahtunut kaikkialla maailmassa.Kaikki sarjat muuttuvat yhä ammattimaisemmiksi ja tasoerot pienenevät joka puolella.Ei kannata enää kuvitella että SM-liiga olisi jotenkin poikkeuksellisen kovatasoinen.Jypistäkin kavereita kelpaa kyllä Ruotsiin,mutta harvassa ovat ne pelaajat,jotka rapakon taakse pääsevät kokeilemaan mitään liigaa.
No joo,juupas eipäs ja sitä rataa...Toivotan kuitenkin kaikille Jypistä maailmalle lähteneille pelaajille menestystä.Sen verran voin valistaa joitakin,että rapakon takana kyllä kaikki hokia seuraavat tietää mitä ovat Stanley Cup, Calder Cup ja Kelly Cup...
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Laitetaan tänne. **ttu kun otattaa vieläkin, kun ei osattu pitää tätä jätkää!!

Tätä ei oikein jaksa ymmärtää. Mäenpää oli JYPissä pelatessaan paska raakile, ja puhkesi kukkaan vasta paikkakunnanvaihdoksen jälkeen. Eihän Tapparassakaan miestä "osattu pitää", mutta ei myöskään perään itketty. Eikä Ässissä Immosen perään muuten kuin hassunhauskan kuittailun merkeissä. Miehet vaihtuu, karavaani kulkee. Ei kaikkia voi pitää siinä toivossa, että ne joskus tekevät läpimurtonsa.

Mistä sitäpaitsi tiedät, että Mäenpää olisi JYPissä jatkaessaan lyönyt läpi? Ja mitäs sitten, jos Piispanen puhkeaa kukkaan Tapparassa, taasko otattaa?

Hyvä homma MM:lle toki, pelimies sieltä tuli sittenkin.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tätä ei oikein jaksa ymmärtää. Mäenpää oli JYPissä pelatessaan paska raakile, ja puhkesi kukkaan vasta paikkakunnanvaihdoksen jälkeen.
Minä en nähnyt/näe asiaa noin. Raakile hän vielä tuolloin tietenkin oli, mutta että vielä ihan paska sellainen...

Hatuttaa erikoisesti juuri Mäenpään kohdalla, koska pidin hänen persoonastaan ja asenteestaan. Olin myös näkevinäni hänen kohdallaan jo tuolloin erikoisen lahjakkuuden ja vuosi Mikkelissä vain vahvisti näkemystäni, siksi odotinkin häntä kovasti takaisin JYPiin.

Arsi P. muuten ei minussa herättänyt suuria odotuksia, enkä oikein usko että hän kykenee - ainakaan ihan lähitulevaisuudessa - samanlaisiin saavutuksiin kuin M.M.

Eniten otattaa ajatus siitä, että Alatalo olisi jotenkin kussut homman Mikon kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös