Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Miehemme maailmalla – ex-Bluesit

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Bluesbrother, 22.05.2003 klo 00.20.

Tags:
 1. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Ihan tosissaan? Mitä merkitystä on pelaajan tasolla?

  Tietysti minäkin olisin toivonut Camin palaavan. Jos ei sovi pelillisiin suunnitelmiin, niin siitä voi väitellä urheilullisin perustein. Kilpaurheiluseurasta kai kyse kuitenkin, ei suojatyöpaikoista hyville tyypeille.
   
 2. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Koskaan ei missään ole ulkoisesta syystä hommattu yleisölle jo ennestään tuttuja pelaajia mihinkään joukkueeseen. Varmasti ymmärrät, että Cami olisi ollut fanien toiveiden mukainen hankinta. Ja varmasti ymmärrät myös että eivät fanit tee pelaajavalintoja. Ja en olekaan väittänyt että fanit tekisivät valintoja tai että heidän edes pitäisi tehdä. Lisäksi viittaukseni pelaajan tasoon liittyen aiemmin lainaamaani viestiin pelaajan tasosta verrattuna näihin NHL-heppuihin. Onko sinulla tietoa siitä, että Cami ei olisi riittänyt pelillisesti Mestikseen?
   
 3. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Viittasin sinun NHL-ukko vertailuun. Lue vastaukseni okalle.
   
 4. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Ja palkattu Timo Jutiloita joukkueenjohtajiksi. Kyllä, en ole tämän "jeesataan kaveria"-Suomen suuri ystävä.

  Lainaus:
  Ei ole tietoa suuntaan tai toiseen. Oletin Ranska-menestyksen perusteella, että olisi riittänyt. Löytyisiköhän Jatkoajasta Ranskan pääsarjan tuntemusta keneltäkään?
   
 5. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Turhaa spekulointia. Jos Pakan ja Marttilan mielestä ei sovi joukkueeseen, syystä tai toisesta, niin se riittää.
  "Hyvä-veli" ja maskotti-hommista en oikein innostu.
   
 6. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Niin ikävää kuin se onkin, kyllä suurin tekijä tuossa palkkaamatta jättämisessä lienee vammaherkkyys. Camilla ei ole viimeiseen 9 vuoteen ollut yhtään kahden peräkkäisen kauden jaksoa ilman vakavaa loukkaantumista. Useat kaudet (2009-2014) pelasi käytännössä ranne paskana, minkä takia jäi sitä potentiaalia saamatta joukkueelle. Tuossa palkka asiassa on varmasti laskettu riskiä siihen, ettei pysty pelaamaan kuin sen vajaa puoli kautta ja seura maksaa lopun aikaa "tyhjästä". Mestis vakuutuksissa omavastuu seuroille pelaajien palkasta on selkeästi suurempi kuin Liigassa. Muistini mukaan 50% vs 20%.
  Mielelläni olisin Camin nähnyt jäällä, mutta niillä faktoilla joita tiedän, en oikein voi arvostella joukkueen kasaajiakaan.
   
 7. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Tota artikkelia on näemmä päivitetty Pakaslahden kommenteilla:

  Espoo Unitedin urheilutoimenjohtajanPetri Pakaslahden mukaan seura jätti Camilo Miettisen pestaamatta taloudellisten syiden takia.

  – Me olemme Mestis-seura, ja Mestiksen pelaajilla on Mestis-tason palkat. Palkkataso täällä on aika lailla eri kuin ulkomailla. Keskiverto Mestiksen palkka ei ole edes puolta siitä kuin esimerkiksi Ranskassa. Varsinkin perheellisillä yhtälö on tosi vaikea toteuttaa. Camikin sen toki tietää, Pakaslahti sanoi.

  Pakaslahti tyrmää Miettisen kritiikin siitä, että taustalla olisi ollut muita syitä.

  – Minun mielestäni neuvottelut sujuivat ihan normaalisti ja hyvässä hengessä. Harmi, jos Cami on kokenut asian toisin. Tiedämme, että Cami on iso profiili Espoon kiekkoilussa, ja olisimme halunneet hänet mutta valitettavasti emme siihen taloudellisesti pystyneet.

  – Mietimme aika lailla kaikki mahdollisuudet, ja tilanne kävi nopeasti varsin selväksi, ettei ole mahdollisuutta päästä kaikkia tyydyttävään sopimukseen. Olen tehnyt asian selväksi myös Camille itselleen, Pakaslahti sanoi
   
 8. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Camin vammahistoria on varmasti kaikilla tiedossa, mutta Pakaslahti ilmoittaa syyksi talouden. Lisäksi syitä on haettu liikkeen hidastumisesta ja ties mistä. Millään näillä ei ole kuitenkaan merkitystä isossa kuvassa. Jos United oikeasti haluaisi kehittää toimintaansa yhteisöllisesti ja fanien näkökulmaa haluttaisiin ottaa huomioon, Cami olisi palkattu samantien! Vaikka hän ei pystyisi pelaamaan koko kautta, kausareita olisi silti myyty hänen nimellään ja mainosmateriaalia jaettu hänen kasvoillaan. Samalla hän olisi voinut toimia hallilla muussa roolissa, eli saapua yhteistyökumppaneiden ja kannattajien tapahtumiin, tehdä aitiovierailuja jne jne jne, siis jos vammat olisivat estäneet pelaamisen.

  Jos asiaa tarkastelee pelkästään taloudellisesta näkökulmasta ja raakojen numeroiden perusteella (kuten ilmeisesti on tehtykin), silloin sopparissa ei ole juurikaan järkeä. Mutta Unitedin toimistolla (samoin kuin aikoinaan Bluesin toimistolla) ei olla tajuttu ollenkaan, että nykypäivänä urheilussa ollaan mukana suurilla tunteilla ja ollaan luomassa tarinaa. Tällaisessa tarinassa Camilla olisi voinut olla todella iso sankarin rooli nimenomaan positiivisessa mielessä. Nyt tarina onkin tragikomedia siitä, miten päin helvettiä asiat voikaan tehdä...
   
 9. björn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Raha-asiat edellä tässä näyttää molemmat osapuolet menneen. Camin kohdalta ymmärrettävää, että haluaa rahaa elääkseen ja EU:n kohdalta ymmärrettävää ja jopa positiivista, että mietitään taloutta ensin. Sen arvioiminen, kuinka paljon lisää rahaa ja katsojia Cami olisi tuonut, on varsin vaikeaa. Moni, minä mukaan lukien, olisi pitänyt paluuta hienona, mutta kuinka moni todellisuudessa jaksaa sen perusteella raahautua hallille tai ostaa vaikkapa afroperuukin, on eri asia.

  Ottaen huomioon, että Cami olisi pelannut vain yhden jäähdyttelykauden, omasta mielestä on parempi laittaa tuo n. 50k€ (=palkka+sivukulut) tulevaisuuden pelaajien kehittämiseen.
   
 10. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Ei se kauhean vaikeaa ole, olen kuullut monen puhuvan, että jos Cami olisi tehnyt paluun, he olisivat ostaneet kausarin samantien. Itse olen yksi heistä. Olisin pystynyt laittamaan muut seuraa kohtaan tuntemani ajatukset sivuun siksi aikaa, ja olisin keskittynyt Camin kannustamiseen uran viime hetkinä. Fanituotemyyntikin olisi aivan varmasti saanut buustin, jos shoppiin olisi tullut cami-paitaa ja afroa... Ei ole myöskään kirkossa kuulutettua, että paluu olisi jäänyt yhden kauden mittaiseksi. Se oli minimi ja paluu olisi voinut kestää pidempäänkin.
   
 11. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Ihan hyvä pointti, mutta pakko kysyä olisitko sinä esimerkiksi tullut katsomaan Camia? Itselläni on sellainen käsitys, että ennen kulmassa kannattaneet tuntevat niin suurta antipatiaa EU:ta kohtaan, ettei Camin hankinta olisi juurikaan heitä liikuttanut. Viime kaudella päädyssä istui "vanhoja partoja", mutta suurin osa oli sitä ikäluokkaa, etteivät taida Camia muistaakaan. Kympin lippuja esim. 15000 €:n paikkaamiseen pitäisi myydä 1500 kpl lisää (jos nyt ei oteta huomioon joitakin paitoja, joita varmaan olisi myyty). Se tarkoittaa yli 50 lippua per kotiottelu. En usko, että Cami olisi saanut tuollaista lippumäärää "myytyä". Tämä siis kylmästi talouden kannalta.

  Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että Cami olisi ollut mukava nähdä taas Espoossa. Cami olisi varmasti tuonut melko paljon viihdettä. Mitä sitten tulee tähän lehdistössä retosteluun, lienee selvää, että Cami on pahoittanut mielensä. Tämä olisi voitu EU:n puolelta hoitaa niin, ettei kipuilua olisi syntynyt. Tämä lehdistölle valittaminen sen sijaan on kyllä aika heikko esitys Camilta itseltään. Harmillista, ettei Cami pelaa Espoossa, mutta tämän episodin jälkeen.. no niinno. Julkisuuskuva ei tässä mielestäni parantunut kenelläkään.

  EDIT: Lisätään vielä Tonille, montako kausaria pitää mennä kaupaksi, että Cami "olisi maksanut itsensä takaisin"? HUOM! Olisin siis itsekin mielelläni Camin EU:ssa nähnyt.
   
 12. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Siis yhtäkkiä "vanhat" Blues-fanit jotka ovat julistaneet inhonsa Unitedille olsivat ostaneet Unitedin kausarin Camin takia.
  Naps ja takki kääntyy + että fanien tulee päättää. Over and out.
   
 13. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Ehkä yhden matsin samalla kun olisin tavannut EU:n mukaan jääneitä tuttuja, mutta en puhunutkaan omasta puolestani vaan esim. viime kaudella Camin paluuta toivoneiden EU:n mukana jatkavien kannattajien puolesta. Varmaan tiedät keistä on kyse.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2017 klo 12.27
 14. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Tulevaisuuden pelaajien kehittäminen on hyvä asia ja nyt Mestiksessä näyttää siltä että talouden puitteissa se on ainoa vaihtoehto. Sitten kun liiganousu tulee ja EU siirtyy samoille laitumille liigaseurojen ja erityisesti HIFK:n kanssa, on iso todennäköisyys sille, että omat espoolaiset junnut -ajattelu lentää roskikseen. Ellei sitten pystytä palauttamaan ex-Blegi liigapelaajia muista seuroista.
   
 15. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Koska toimistolla ajatellaan varmaankin samalla tavalla kuin sinä, tällaista ihmettä ei tule koskaan tapahtumaan. Eikä puhuta mistään takin kääntämisestä vaan mahdollisuudesta saada mielensä pahoittaneet takaisin. Hyvin suomalainen ajatusmaailma on ajatella juuri päinvastoin, eli turha tehdä mitään sen eteen, että halliin saataisiin yleisöä myös niistä, keidät joku asia on ajanut pois aikoinaan. Minusta tuskin olisi tullut Unitedin fania vaikka olisin Camia käynytkin katsomassa. Mutta mahdollisuus tuon tapahtumiselle olisi ollut 100% suurempi, kun minut olisi saatu houkuteltua takaisin hallille Camin hankinnan myötä.

  Kannattaa ajatella tapahtunutta myös muiden pelaajien näkövinkkelistä. IS:ssä on esim. Kossun haastattelu, eikä se anna kovin hyvää kuvaa siitä, miten Espoossa kiekko-oppinsa saaneet suhtautuvat Unitedin jatkossa. Eikä hän ole ainoa entinen Blues-pelaaja, joka ajattelee Unitedista nyt näin, siitä voitte olla varma.
   
 16. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Kiitos rehellisestä vastauksesta. Tässähän, jos mennään pelkällä matematiikalla, ei lisämyyntiä paljoakaan tulisi. Se sitten miten fanien toiveet otetaan huomioon onkin eri juttu. Aika harvassa seurassa fanit pääsevät päättämään keitä siellä loppujen lopuksi pelaa. Se ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että kyllähän maksavaa asiakasta on syytä kuunnella tai kyseessä voi olla entinen asiakas.
  Lainaus:
  Kuten tuossa ylempänä kirjoitin, tämä on kyllä asia, jota toimistolla tulisi pohtia.
  Lainaus:
  No Koskinenhan tuossa pitää huttuna sitä, ettei Cami olisi mestis-tason pelaaja. Entisten pelaajien kiintymys EU:hun lienee samanlaista kuin faneilla. Toisille EU ei ole mitään erikoista ja toiset pitävät sitä Bluesin jatkumona. Joku kolmas voi ajatella asiaa kotikaupunkinsa kautta. Varmasti löytyy laidasta laitaan. Se, että sinä, joka suhtautuu siihen negatiivisesti olet kuullut samanlaista viestiä pelaajilta, ei sinällään ole ihme. Yleensä samalla tavalla ajattelevat "löytävät toisensa".
   
 17. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Jos lasketaan koko palkan suhteen, niin aika monta, mutta jos keskitytään siihen summaan, mikä erotti hänet ns. normihankinnasta eli summa minkä verran enemmän hänelle olisi pitänyt maksaa, pääsen lukemaan 63 kausaria (Minulla on huono matikka, joten mukana saattaa olla laskuvirhe). Kun miettii, että Camin uran jäähyväisviesti facebookissa on tavoittanut kymmeniätuhansia ihmisiä ja reaktioita on tullut 900, voi pitää aika todennäköisenä, että 63 tuosta porukasta olisi ostanut kausarin ensi kaudelle. Toki joukossa on henkilöitä, jotka sen ostavat joka tapauksessa, oli Cami Unitedin paidassa tai ei.

  Mutta kuten tuossa jo kirjoitin, ei tätä asiaa voi ajatella pelkästään matematiikalla tai taloudenpidolla. Toki on hienoa, että seura pyrkii tekemään hyvää taloudellista tulosta (jos siis näin todellakin on, puheet mediassa ovat yleensä eri kuin teot todellisuudessa), mutta on kohtia joissa kannattaa säästää ja on kohtia, joissa kannattaa investoida. Suosittelen monelle kesälukemiseksi teosta "Urheiluseurojen sisäpiirissä". Kirja sisältää jonkin verran kirjoitusvirheitä ja paikoitellen epäselvää tekstiä, mutta kun pääsee näistä yli, sieltä löytyy todella monta hyvää, selkeää ja ennen kaikkea helppoa kehityskohtaa esimerkiksi Espoo Unitedille.
   
 18. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Tottakai Kossu pelikaveriaan puolustaa ja symppaa. Ei Kossulla ole tiedossa Mestis-realiteetit talouden osalta ja hyvältähän se kuulostaa että koitetaan pitää kiinni budjetista. Toisenlainen tapa hoitaa talousasioita on vielä lähimuistissa.

  Ihmiset arvottaa eri asioita. Toisille Cami merkitsee enemmän kun taas toisille Hirso. Itse kallistun jälkimmäiseen.
  Monellekko eri mielipiteelle pitäisi kiekkoseuran "taipua". Kaikkia ei voi miellyttää.
   
 19. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Mun mielestä tää on ollut EU:lle aika no win tilanne. Liiga ja fanit ennen kaikkea haluavat taloudellisesti hyvin pärjäävän seuran ennen kaikkea eikä sitä ainakin viime kauden alussa parjattua ostojengiä. Jos Camille olisi maksettu jengin toiseksi kovinta liksaa loukkaantumis historia huomioon ottaen olisi kyseessä ollut iso riski. Tietysti jonkinlaista mediahuomiota olisi tuonut, mutta sekin on aika mutun varassa, että mikä sen huomion todellinen arvo olisi. Täten EUn olisi pitänyt ottaa isoja riskejä Camin keississä ja epäonnistuessaan esim. mahdollinen Liigakelpoisuuskin saattaisi olla koetuksella. Tuntuu, että talous kärjessä johdetaan tätä projektia ja kun tähtäimessä on sekä mestaruus että taloudellinen onnistuminen ovat riskit hyvin suuret. Tämä siis omaa mutuilua.
   
 20. Orca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Bluesin junnut
 21. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Mä veikkaan, että taloudellisista lähtökohdista hyödyt olisivat olleet pidemmän päälle suuremmat kuin haitat. Täytyy kuitenkin miettiä myös sitä urheilullista puolta, ja sitä, että joukkue yrittää nousta ensi kauden päätteeksi liigaan ja muodostaa siihen omavaraista pelaajarunkoa tueksi. Ei ole kuitenkaan hyvä jos vaihtuvuus on liian suurta. Cami (vaikka loukkaantumisherkkä onkin ollut) tulisi viemään pelipaikan joltain muulta pelaajalta, joka olisi mahdollisesti osa tulevaa liigajoukkuetta. Maallikkona tuumaan, että Camin palkkaaminen olisi voinut olla järkevää, mutta tiedostan myös seikan, että Pakaslahti tietänee enemmän asioita kuin minä - ja varmasti osaa punnita hyötyjä ja haittoja itsekin, ja hänellä lienee omat pitkäntähtäimensuunnitelmansa koskien myös mahdollista liigataivalta.
   
 22. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Nyt kyllä mennään taas ihmeellisillä itkuilla eteenpäin. Valmennus/joukkueenjohto ei nähnyt Camille käyttöä, yksinkertaista. Ja se Salonojan kommentti myös kehiin, jota moni tuskin lainaa tänne:

  "– Miettinen oli todella suosittu pelaaja Espoossa, sitä ei käy kiistäminen. Jos hän haluaa auttaa uutta seuraamme jollain muulla tavalla kuin pelaamalla, se mahdollisuus hänelle järjestetään, Salonoja summaa."
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2017 klo 14.58
 23. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Mikä on Pakaslahden ammattitaito? Mikä on hänen aiempi kokemuksensa tältä alalta, minkä vuoksi luotat häneen niin paljon? Vai riittääkö näytöksi viime kausi? Entä jos Pakaslahden tilalla olisi vaikkapa Ahola?
   
 24. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Ammattitaitoa löytyy varmasti enemmän kuin meillä palsta-vinkujilla, tekee töitä myös Pittsburh Penguins:lle joten eiköhän tuo ole jonkinlainen referenssi. Ahola taas töissä Vegasille.

  Kyllähän tässä jutussa haisee myös IS:n hyena-toimittajien kädenjälki. Koitetaan repiä juttua ja paisutellaan kun nyt mitään muutakaan kotimaista kiekko-juttua ei ole. Klikeistähän se palkka tulee tyyliin 10€ jokaisesta tuhannennesta klikistä, joten otsikon pitää olla myyvä.
   
 25. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  No viime kausi osoitti sen, että melko vaatimattomalla budjetilla (jos huomioimme ison osan menevän Hirson palkkaan) se kuitenkin rakensi joukkueen, joka tuli kolmanneksi. En usko, että olisin itse kyennyt parempaan, siksi annan hänelle työrauhan myös tulevalle kaudelle.

  Ahola kysymystä en ymmärrä. Kyllähän Aholan kasaama joukkue pärjäsi budjettiinsa nähden hyvin. Tottakai siis luottaisin hänen ammattitaitoon nytkin. Mikäli viittaat siihen, että olisin silloin ollut lynkkaamassa Aholaa niistä sen omista hämäräbisneksistä niiden talohommien suhteen, ei pidä paikkaansa. Voi käydä tutkimassa "Aholalle kenkää"-ketjua. Harvemmin olen se taho, joka alkaa rasvata sitä kuuluisaa köyttä.