Michael Keränen Jokereihin

  • 85 306
  • 337

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Blues on kuopattu ja Jokerien poistuminen liigasta oli sille loppusysäys...koita kuitenkin päästä yli! Hagman pelasi aika paljon siinä roolissa ja uskon Keräsen olevan sen ruudun pelaaja. jos katsot Jokerien kahta ensimmäistä KHL-kautta niin selkästi kovempia hankintoja ykköseen ja kakkoseen eli eiköhän se ole realistinen paikka. Harmittaa ja kiukuttaa - ymmärrän kun Espoossa olisi ollut selkeä ykköspyssy, mutta hiekkalaatikollakin isommat vie parhaat lelut.
Aika huono provo. Bluesin tilanne ei liity minun kirjoitukseen yhtään mitenkään... Keränen on taatusti piirretty alkuperäisissä suunnitelmissa kakkosketjuun, sitten on peliesityksistä kiinni, nouseeko vai laskeeko. Kolmosketjussa hänen vahvuudet vaan jäävät aika vähiin, ja silloin edessä olisi lähtö muualle. Rinnastaminen Hagmaniin kertoo siitä, miten vähän sinä tiedät näistä pelaajista. Toisen ura on kääntymässä ehtoopuolelle ja toinen on vasta pääsemässä parhaimmalle tasolleen, puhumattakaan siitä, että näillä pelaajilla on myös erilaiset vahvuusalueet. Jos Keränen päätyy kolmosketjuun ilman ylivoimavastuuta, hän ei pysy seurassa kauden päätökseen asti. Saa ottaa talteen.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Aika huono provo.

Sama. Jos vähänkin on tätä palstaa seurannut KHL-taipaleen aikana, luulisi että olisi huomannut, että nimimerkkiä @Toni85 ihan rehellisesti kiinnostaa Jokereiden KHL-pelit, en tiedä voiko ihan fanista puhua, mutta lähellä ;)

Samaa mieltä myös tuosta Hagmanin ja Keräsen vertailusta. Kyllähän Keränen on lähtökohtaisesti kovempi pelaaja kuin nykykuntoinen Niklas Hagman ja sitä kautta lähtökohtaisesti 2 ensimmäisen ketjun pelaaja.

Hyvä ja hieno hankinta mielestäni. Lisäksi peukku julkistustavalle!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kaveri pelannut jostain 13 vuotiaasta lähtien Tampereella, hyvin sä vedät :D

Räjähti!

Michael Keränenhän on siis julli-legenda, kuten Antti Raanta ja Jonne Virtanen. Legendahan se on! Pahaan miinaan ajoit nyt kyllä... Junnumaista höntyilyä.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Rinnastaminen Hagmaniin kertoo siitä, miten vähän sinä tiedät näistä pelaajista. Toisen ura on kääntymässä ehtoopuolelle ja toinen on vasta pääsemässä parhaimmalle tasolleen, puhumattakaan siitä, että näillä pelaajilla on myös erilaiset vahvuusalueet. Jos Keränen päätyy kolmosketjuun ilman ylivoimavastuuta, hän ei pysy seurassa kauden päätökseen asti. Saa ottaa talteen.
Pelaajatyyppeinä varmaankin täysin erilaisia, mutta tuskin ainakaan hirveesti kallliimpi voi olla kuin Hagman johtuen Keräsen viime kausien pistemääristä, tuskin sentään nostelee meillä mitään Aaltosliksaa? Yv vastuuta saa varmana, mutta tulostakin pitäisi sitten tulla.

Onko siinä muka jotain ihmeellistä, että itse en pompi vielä riemusta jos meille ratkaisurooliin tuodaan kaveri jonka pistemäärät ovat viime kausilta laskevia selvästi. Annetaan toki mahdollisuus ja kelkka voi hyvinkin kääntyä kohti änäriä jos onnistuu meillä hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
No aivan varmasti on. Ei ole kuulemma pelannut A-junnujen jälkeen keskellä kuin hajapelejä.

Kuitenkin hyvä plussa tuo, että kykenee keskelläkin pelaamaan (?). Hyvä joukkueessa on olla vähintään yksi "Sallinen", joka voidaan tarvittaessa siirtää laidasta keskelle. Ja nimenomaan kiekollinen pelaaja. Niin ei tarvitse katsella senttereiden loukkaantumissumassa Wirtasta ja Mäkeä kärkiketjuissa.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hyvä hankinta ja korvaa Pellailija Aaltosen paremmin kuin hyvin! Tervetuloa!
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei vakuuta, oli rooli sitten mikä tahansa, missä ketjussa tahansa. Keränen on vielä Aaltosta pykälää verran kovempi "asenne"-pelaaja, mikä ehkä osaltaan selittää myös hänen AHL-tehojaan. Köyhän miehen Sakari Salminen, paskalla asenteella.
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Taitoa kaivataan, ja taitoa saatiin. Plussana sekä nuori että suomalainen. Hyvä hankinta.

Miihkali muuten läpimurtokautensa aikana kieltäytyi MM-kisapaikasta, koska (agentin sanoin): Hän ei lähde MM-kisoihin, koska ei pystytä lupaamaan, että hän pelaisi. Hänen pitää alkaa rakentaa fysiikkaansa ensi kautta varten. Siihen menee kolme kuukautta.

En sano, että teki tuolloin väärin (taustalla änärineuvottelut), vaan sanon, että tuskin Miihkalille on sopparia vääntäessä kolmosketjun paikkaa mietitty. Sitäpaitsi, nuoret taitopelaajat on nuoria taitopellaajia; tuskin aina kohteliasta, ahkeraa ja ongelmatonta sellaista Jokereihin saadaan suureen rooliin pitkäksi aikaa.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Ei luoja millasee miinaan tuo yks ajoi :D
Ja aika hiljaista että Kerästä suunniteltais mihkään kolmoskenttään meidän budjetilla. Tai no voihan se paperilla olla kolmonen niiko Koukalin kenttä oli.

Joensuu - Regin - Kozun/Salminen/X
Huhtala - X(hope not Ramu) - Keränen
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Paljon positiivisia ajatuksia herättää Keräsen sainaus.

Ensinnäkin markkina-arvo on laskenut heikohkosti menneiden Pohjois-Amerikka vuosien aikana ja Jokerit saanevat rahoilleen paljon enemmän vastinetta kuin Aaltosesta. Tämä jättää tilaa budjettiin myös kärkisentterin ja kärkipakin hankintaan. Toisekseen Keränen on jos ei Jalosen luottopelaaja niin ei nyt kovin kaukanakaan siitä, joka on ensiarvoisen tärkeää sekä joukkueeseen sopeutumisessa että ennenkaikkea itseluottamuksen kasvattamisessa. Keräsen tyyppiselle pelaajalle itseluottamuksen merkitystä ei voi liikaa korostaa ja jos/kun saa sen kohdilleen voi tulos olla mitä tahansa.

Mä en myöskään tuijottaisi liikaa AHL:n tehoihin tai niiden puuttumiseen. Kyseessä on erittäin fyysinen liiga, jossa kamppailupelaamisella on usein korostunut merkitys. Pelin luonne KHL:ssä on lisäksi lähes peilikuva AHL:ään verrattuna. Keräsen ominaisuudet sopivat ennakkoon erinomaisesti niin KHL:n ominaispiirteille kuin Jalosen pelitavan vaatimuksille. Taitava ja hyvin liikkuva peliätekevä laituri on lisäksi pelaajatyyppinä sellainen jossa Jokereilla ei ole ylitarjontaa. Kolmanneksi hakee uutta nostetta uralleen ja tavoite on varmasti edelleen saavuttaa paikka NHL:stä. KHL tarjoaa siihen erinomaisen alustan ja kun ikäkään ei ole este löytyy motivaatiota varmasti. Taitava, motivoitunut ja valmentajan luottoa nauttiva. Kohtalaisen hyvä yhdistelmä.

Kyllä varmaan mahtuu kärkiketjuihin mikäli Malkin tai Ovechkin ei ole saatavilla.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@C.Orr selvensi jo hyvin omatkin ajatukset Keräsestä. En nyt vielä lähde suihkulähteeseen juhlimaan Keräsen sopimuksen takia, mutta ihan oikean tyyppinen pelaaja, mitä toi joukkue tällä hetkellä tarvitsee: luisteluvoimaa ja käsiä. Jos nyt nopeasti karrikoituna kuvaisi Kerästä, niin sanoisin häntä köyhän miehen Omarkiksi, jolla on pieni mahdollisuus taitojen puolestakin nousta Omarkiksi niihin saappaisiin, jotka jäi tyhjäksi alkuperäisen lähdettyä Ufaan. Toivotaan, että voimaa olisi tullut vähän lisää AHL:ssä niin selviäisi vähän aikaisempaa paremmin laitaväännöissäkin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos mietitään, millaisilla näytöillä Jokereiden de facto kahteen ensimmäiseen ketjuun on valittu pelaajia, niin näkisin ettei Keränen ole sillä tasolla. Ensimmäisellä kaudella Jokereiden top4-laitahyökkääjät olivat Omark, Moses, Aaltonen ja Hagman. Toisen kauden vastaavat olivat Joensuu, Kozun, Aaltonen ja Jormakka.

Jos Keränen sijoitettaisiin kakkoskenttään, se tarkoittaisi että sen kentällisen kahta muuta pelaajaa ei olisi vielä julkaistu. Se myös asettaisi selkeät määritteet sille, minkälaiset noiden kahden muun pelaajan tulisi olla. Huhtalaa tai Jormakkaa ei kannata ideaalitilanteessa laittaa samaan kentälliseen Keräsen kanssa.

Niinpä kentälliset olisivat mallia

Joensuu - Regin - maalipyssy
Maalintekijä
- Voimasentteri - Keränen
Huhtala - Pelintekijä - Jormakka

Maalipyssy olisi kuten Moses, maalintekijällä tarkoitan Jormakan tai Hagmanin (ilman loukkaantumisia) tasoista pelaajaa. Molemmat olivat eliittiä tietyllä maalintekemisen osa-alueella (Jokereiden kapasiteettiin suhteutettuna); Hagman maalin edessä ja Jormakka ylivoimalla (tehokkain maalintekijälaituri YV:llä viime kaudella). Voimasentteri olisi tilaa tekevä ja tasapainottava pelaaja, joka antaisi vapauksia laitureille. Mitään jässikkää en haaveile, ne pelaavat muualla, mutta Koukalin tyyppiluokkaa oleva sen pitäisi olla.

Oli muuten sivumennen sanoen KHL-ajan pahin (ja ainoa?) kardinaalimunaus ulostaa Koukal ja ottaa Turska tilalle kalliimmalla, kun se vielä aiheutti sen Kennedy-sivupolun.

Mutta sikäli mikäli kakkonen olisi mallia

"Rau" - "Koukal" - Keränen

niin ok, mutta mieluummin sijoittaisin Keräsen kolmosen laidalle ja antaisin toki ylivoimavastuuta. Sieltähän voi sitten stuntata ja nousta ylemmäs jos esitykset niin indikoisivat. Keräsestä ei kuitenkaan ole korvaamaan Aaltosta, ellei toisin todista.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvänikäinen ja lupaava pelaaja. Toivottavasti on saanut Pohjois-Amerikassa kamppailupelaamiseen lisää potkua eikä himmene fyysisemmissä väännöissä. Tällaisia taitavia pelaajia me tarvitaan sitä keskialueen jarruträppisumppua pelaavia jumijengejä vastaan. Ja niitähän KHLlässä riittää. Tervetuloa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli muuten sivumennen sanoen KHL-ajan pahin (ja ainoa?) kardinaalimunaus ulostaa Koukal ja ottaa Turska tilalle kalliimmalla, kun se vielä aiheutti sen Kennedy-sivupolun.
Koukalin poistaminen -etenkin kun olisi halunnut jatkaa- oli munaus. Eikä siihen määreeseen tarvitse muistella Turskaa. Pelaa edelleen kovalla tasolla.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos mietitään, millaisilla näytöillä Jokereiden de facto kahteen ensimmäiseen ketjuun on valittu pelaajia, niin näkisin ettei Keränen ole sillä tasolla. Ensimmäisellä kaudella Jokereiden top4-laitahyökkääjät olivat Omark, Moses, Aaltonen ja Hagman. Toisen kauden vastaavat olivat Joensuu, Kozun, Aaltonen ja Jormakka.

Noista de factoista pitää kyllä olla jossain määrin eri mieltä. Omarkin mä toki laittaisin Keräsen edelle odotusarvoltaan ehdottomasti eli siitä ollaan kyllä samaa mieltä. Moseksen kaudet Liigassa ei ollut mitään loisteliaita, vaikka aika saattaisikin kullata muistoja. Keräsen viimeinen Liigakausi oli selkeästi Mosesta parempi, joten en tiedä millä meriiteillä Moses suoraan hyppäisi Keräsen edelle. Toki, jos nykyinen Moses laitetaan vertailuun nykyisen Keräsen kanssa, niin tottakai menisi edelle, mutta ei odotusarvoltaan ensimmäisellä KHL-kaudella. Hagmanilla oli toki yksi ihan kiva Liigakausi takana, jolloin toki silloinkin jäi Keräsen varjoon ja muuten Hagmanin ura jo siinä vaiheessa oli selvässä laskusuunnassa. Perusteet Aaltosen laittamisella Keräsen edelle kyllä ymmärrän hyvin, mutta toisaalta eipä sekään mitään niin mahtikausia ollut pellaillut, että olisi selvästi Kerästä edellä. Kozun on vähän siinä ja siinä meneekö suoraan Keräsen edelle. Ehkä se on sen varpaanmitan edellä, mutta siinäki kyseessä pelaaja, joka suorittanut AHL:ssä kohtuullisella (huom. ei loistavalla) tasolla, eikä koskaan saanut vakiopaikkaa ylhäältä. Toisen kauden pelaajista taas Joensuun ja Keräsen vertailu on aika turhaa, kun on niin täysin eri tyylisiä pelaajia fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja täyttää täysin toisenlaista ruutua, mutta en mä Jormakkaakaan näkisi yhtään sen parempana korttina kuin Kerästä.

Vai millä perusteluilla Moses, Hagman, Jormakka ja Kozun olivat selkeästi Keräsen edellä ennen kuin olivat pelanneet yhtään KHL-peliä Jokereissa? Tähän vielä päälle Keräsen avut eli luistelu, kädet ja pelisilmä, niin vaikea mun on suoraan keksiä noista neljästä ennakkoon selkeästi varmempaa korttia kärkiketjuihin. En mä toki näe Keräsenkään olevan mikään varma kortti, vaan aika samalla sivulla noiden muiden kanssa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
@McMulligan Nopeasti muun tekemisen keskeltä vastattuna:

Keräsen taso ei ole vakiintunut sille tasolle, jolla se oli viimeisellä tupsukorvakaudella. Taso ts heittelee, kenties se THE KAUSI olikin vain suonenveto? En usko, mutta on silti kyseenalaistettava, minkälaisen Keräsen Jokerit saa. Uskon että KV ovat asiansa tasalla mutta lähtökohtaisesti Michael olisi mielestäni kolmosen laituri.

- Joensuu, Hagman, Aaltonen, Jormakka ja Omark olivat kaikki pelaajia, joista tiedettiin mitä saatiin. Taso ja anti olivat olleet usealla kaudella samansuuntaisia.

- Mosesin avut tiedettiin hyvin ennen sarjanvaihtoa sopiviksi KHL-kaukaloihin, joskin lopullinen taso oli tietysti valtava positiivinen yllätys.

- Kozuninkin upside oli aikalailla vakiintunut ja mies haki näytönpaikkaa. Helpoin verrokki Keräseen, sillä tässä on kyseessä tarkoitusta varten scoutatusta pelaajasta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
nimimerkkiä @Toni85 ihan rehellisesti kiinnostaa Jokereiden KHL-pelit, en tiedä voiko ihan fanista puhua, mutta lähellä ;)
Ihan fanista ei ainakaan vielä voi puhua, Jokerifanin veli-statuksella mennään vielä toistaiseksi :) Nythän on tosin sielu kaupan, kun tuo oma jengi lähtenee alta.. Mikään United ei kiinnosta pätkääkään. Mutta se minusta, Bluesista ja muusta ketjuun kuulumattomasta.

Kovat on kyllä odotukset, jos Keränen ei kuuluisi kahteen ensimmäiseen ketjuun lähtökohtaisesti. Muistan kyllä elävästi, miten esimerkiksi Huhtalan hankintaa ei ymmärretty joidenkin nimimerkkien toimesta ollenkaan ja häntä oltiin sijoittamassa korkeintaan kolmosketjuun, hyvä jos sinnekään. Ei Jormakkakaan tainnut kauheasti hurraa-huutoja aiheuttaa, Jere Sallisesta puhumattakaan. Niin vaan nämä kaikki kolme onnistuivat ajamaan itsensä sisään KHL-kaukaloihin ja pelaamaan suhteellisen isossa roolissa. Keräsellä on itsellään varmasti todella isot odotukset ensi kaudesta ja niihin taatusti kuuluu kahdessa ensimmäisessä ketjussa pelaaminen.
 

pyyksteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Jokerit
Missä asioissa menit siellä (Pohjois-Amerikassa) eteenpäin?
"No en tiiä, tappelin tuossa muutama peli sitten"

Tämä siis Keräsen haastattelusta, tuli kyllä revettyä tälle oikein huolella. Toivottavasti jotain muutakin tarttu matkaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kovat on kyllä odotukset, jos Keränen ei kuuluisi kahteen ensimmäiseen ketjuun lähtökohtaisesti. Muistan kyllä elävästi, miten esimerkiksi Huhtalan hankintaa ei ymmärretty joidenkin nimimerkkien toimesta ollenkaan ja häntä oltiin sijoittamassa korkeintaan kolmosketjuun, hyvä jos sinnekään. Ei Jormakkakaan tainnut kauheasti hurraa-huutoja aiheuttaa, Jere Sallisesta puhumattakaan. Niin vaan nämä kaikki kolme onnistuivat ajamaan itsensä sisään KHL-kaukaloihin ja pelaamaan suhteellisen isossa roolissa. Keräsellä on itsellään varmasti todella isot odotukset ensi kaudesta ja niihin taatusti kuuluu kahdessa ensimmäisessä ketjussa pelaaminen.

Hieno ja perusteltu näkemys! Keränen on uskoakseni hankittu Jokereihin ennakkokaavailluissa kakkosketjuun ja toiveella, että paitsi täyttää ruutunsa, voi ainakin stuntata ykkösessä. Mutta pahaksi ei varmaan kukaan laita, jos Keränen valtaa jossain vaiheessa sarjaa paikan ykkösessä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@McMulligan Nopeasti muun tekemisen keskeltä vastattuna:

Keräsen taso ei ole vakiintunut sille tasolle, jolla se oli viimeisellä tupsukorvakaudella. Taso ts heittelee, kenties se THE KAUSI olikin vain suonenveto? En usko, mutta on silti kyseenalaistettava, minkälaisen Keräsen Jokerit saa. Uskon että KV ovat asiansa tasalla mutta lähtökohtaisesti Michael olisi mielestäni kolmosen laituri.

- Joensuu, Hagman, Aaltonen, Jormakka ja Omark olivat kaikki pelaajia, joista tiedettiin mitä saatiin. Taso ja anti olivat olleet usealla kaudella samansuuntaisia.

- Mosesin avut tiedettiin hyvin ennen sarjanvaihtoa sopiviksi KHL-kaukaloihin, joskin lopullinen taso oli tietysti valtava positiivinen yllätys.

- Kozuninkin upside oli aikalailla vakiintunut ja mies haki näytönpaikkaa. Helpoin verrokki Keräseen, sillä tässä on kyseessä tarkoitusta varten scoutatusta pelaajasta.

Kyllä mä noi arviot voin ihan allekirjoittaa enkä niistä nyt niin täysin eri mieltä ole. Eniten Keränen mun mielestä on noista verrattavissa Mosekseen, josta tiedettiin kyvyt (luistelu, laukaus ja taito), mutta ei ollut niitä saanut aikaisemmin kunnolla realisoitua. Keräsellä on mun mielestä myös juuri sellaisia vastaavanlaisia kykyjä, joiden olettaisi realisoituvan huomattavasti paremmin KHL:ssä kuin AHL:ssä. Onko Keränen yhden kauden ihme vai kestomenestyjä, jää nähtäväksi ensi kaudella, mutta kyllä mä hänet kuitenkin kahteen kärkiketjuun sijoittaisin itse. Upside on huomattavasti parempi kuin Hagmanilla ja Jormakalla esimerkiksi ja sen takia mies on varmasti joukkueeseen hankittukin. Luonteesta ja sen lujuudesta taas mulla on omat epäilykseni.

Salminen-Regin-Joensuu
Keränen-X-X
Huhtala-Niemi?-Jormakka
Anttila-Wirtanen-Marjamäki
Mäki jne.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keränen veti suonenvedon liigassa n 1 ppg, AHL on mennyt 136 peliä tehoin 22+45=67 eli lähes 0.5 ppg. Ei mikään romahdus, kun kyse kovemmasta sarjasta. Mä luulen, että isompi kaukalo sopii paremmin ja meillä saa kohtuullista tulosta aikaan. Toivottavasti hankittiin kakkoseen ja iso kala olisi tulossa laitaan tuolta lintujen joukosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös