Mestiskarsintasarja kevät 2010

  • 79 658
  • 336

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Asuessani Oulussa minua häiritsi ”Ookko nä Oulusta? Juokko nä pillilä piimää? Nykyisin minä en ihmettele enää yhtään moisia kysymyksiä. Yllä olevat sinun kysymykset lienevät oululaisuutta parhaimmillaan, hih, mutta älä välitä ei Suomi hämmästele. Mikke73 samaan kastiin, löytyykö suku Oulusta?

Ei millään pahalla, mutta kiinnostaisi vain tietää että mistä on kysymys kun tuollaisia kirjoitellaan. Tuominen oli Radio Megan haastattelussa aamulla ja aikoi suorittaa tehtävänsä viimeistään huhtikuun loppuun mennessä, jos siis K-Laser on Rokin edellä karsintojen lopussa.
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Ei millään pahalla, mutta kiinnostaisi vain tietää että mistä on kysymys kun tuollaisia kirjoitellaan.

”Siis jos Laser on RoKin yläpuolella kun karsinnat päättyy? Onko vielä muita ilmoittautujia?”

Kumpihan meistä tuon kirjoitti? Lainasit minun kirjoitusta, jossa tuosta asiasta ei puhuttu sanaakaan. Olit niin helekatin fiksu ja välkky, että keksit siihen kakkapötkön, onnea vaan. Minä kirjoitin Tuomisesta ja Lapin Kansasta ja Uudesta Rovaniemestä ja RoPsista. Ei kaikki maailman puheet tarvitse liittyä Ouluun on sitä elämää muuallakin, kuin siellä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kumpihan meistä tuon kirjoitti? Lainasit minun kirjoitusta, jossa tuosta asiasta ei puhuttu sanaakaan.

Ihan oma-aloitteisesti lainasit kirjoitustani:

Nyt tuli Megalta hieman tarkennusta asiaan. Tuomisen sillanylitysvarustus on vain poronkello kaulassa ja alushousut jalassa. Ja mahdollinen ylitys tapahtuu siis kontaten.

Ja siihen perään ensimmäinen lause oli:

Minun täytyy istua ensi kesänä tunti perse paljaana muurahaismättäässä.

Minkä minä sille mahdan että ensimmäisenä mieleen juolahti että tämä saattaisi liittyä tuohon edelliseen viestiini. Pahoittelut mielipahasta.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Niin, jokaisellahan on oikeus mielipiteeseensä, ikävä kyllä siitä ei ollut kyse. Koska ilmeisen eri mieltä olit kannanotostani niin oletan sinun silloin myös kykenevän vasta-argumenttiin. Vai onko tapana ollut Mäntyvaaralaisittain vetää laput silmillä ja korvilla, jos joutuu tosiasioiden eteen?

Ihan kiva ja silleen, että sitä osataan lukea koko viesti. Anteeksi kun en osannut tuota peräpohjolalaisittain pukea sanoiksi, sillä siitä on aikaa kun viimeksi olen joutunut tekstiäni tavuttamaan ja vielä kuvatkin piirtämään avuksi...

Saat anteeksi! ;) Rivien välistä -menetelmällä lukutaitoni on niin verissä, että sana "Rovaniemi" pompsahti tekstistäsi oitis nenille. Niin, ja tietysti siinä samaisen sanan ympärillä olevat muutamat muut sanat, jotka antoivat sellaisen kuvan, että Rovaniemi on todellakin kaikkea muuta kuin kiekkokaupunki. Onneksi meistä moni tietää, että asia voi olla toisinkin.

Näitä palstoja lueskelemalla voi löytää runsaan määrän erinäisiä positiivisia kannanottoja Rovaniemen ja sen kiekkoilun puolesta, joten on turhaa alkaa jauhamaan päivänselvästä asiasta. Rahaa on hintsusti, mutta kukapa kiekolla nykyään suuremmin voittoa tekisikään. Ja lappuja en vedä koskaan silmille "mäntyvaaralaisittain". Annan mieluummin tarvittaessa perusteluni Pohojanmaalaisittain.

Mukavan värikästä tekstiä kirjoittelet näin ammattilaisenkin silmissä, joten älä turhaan ala tavuttamaan tai piirtämään asioita kuviksi, vaikka kaikki puupäät eivät ehkä sanomaasi ymmärtäneetkään. =)

Tämä tästä, piste.
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Joko karsintasarja on mennyt liian jännäksi kun ei tänne enää kukaan kirjoita mitään. Illalla taas kovat ottelut edessä kun K-laser isännöi Rokia ja Heki Tuusulan poikia. Illan jälkeen tulevat Mestis joukkueet ovat taas askeleen lähempänä unelmaa. Rokin ja Laserin pelit ovat aina olleet tunnerikkaita ja uskon, että tänäänkin nähdään tiukka vääntö jota tuomarit toivottavasti osaavat lukea. Raksilan tuomarikaksikkona toimii tänä iltana Jere Lahti ja Hannes Ojala. Aivan outoja nimiä ainakin itselle. Osaako kukaan näistä kertoa mitään?
 

Astna One

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona
Tänään Raksilassa menee todennäköisesti 2000 katsojan raja rikki. Rokin kannattajia tulee olemaan paikalla useita satoja (erityisesti Oulussa asuvat rovaniemeläiset).

Roki pelasi vahvasti Heinola-matsissa, paremmalla viimeistelyllä Roki olisi voinut tehdä vaikka 5 maalia enemmän. Tuhannen taalan paikkoja oli sen verran monta. K-Laserin tehot lepäävät käytännössä yhden ketjun varassa, kun taas Roki voi vyöryttää peliä oululaispäätyyn usean kentän voimin. Tällä perusteella Roki on ennakkosuosikki ja hakee voiton 3-4 maalin erolla.

Toinen asia on sitten Rokin joukkueen henkinen tila - verottaja hakee Rokilta 8300 euron rästejä (lähde: Taloussanomien protestilista). Vaikuttavatko maksurästit pelaajien henkiseen tilaan, jaksetaanko painaa sata lasissa loput karsintasarjan matsit?
 

ShitBreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, NHL
Raksilan tuomarikaksikkona toimii tänä iltana Jere Lahti ja Hannes Ojala. Aivan outoja nimiä ainakin itselle. Osaako kukaan näistä kertoa mitään?
Onneksi eivät ole taas Vaasassa pilaamassa A-nuorten liigakarsinta matsia. Nuo kaverit on nähty todella monesti kauden aikana. Useinmiten linja puuttuu kokonaan, väillä saatetaan hylätä selviä maaleja, ei huomata kiekon käyneen muikkuverkoissa jne. Lisäksi viimeisillä minuuteilla linja yleensä aika radikaalisti tasaisessa ottelussa.

Toivotaan etteivät pilaa ottelua, pelkään pahaa. Toisen joukkueen on paree olla reilusti parempi, muuten tullee jossiteltavaa tuomaritoiminnasta.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Saas nähdä nyt. Raksila voi pullistella, mutta onko pullistelu sisällä vai ulkona. Samaan aikaan kun Kiekko-Laser ja RoKi kohtaavat, on viereisellä ulkojäällä jääpallon SM-finaalin ensimmäinen ottelu.

Saapas nähdä miten illan ottelussa maalit menevät, voisi kuvitella että Norjalla on nyt mahdollisuus näpäyttää entistä seuraansa. Entä, pelaako Mattila tänään Kiekko-Laserin nutussa?
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
En usko että kentällä raha-asiat paistaa. Ei ole näkynyt tässä karsintasarjassa ollenkaan, joukkueen ilme on ollut hieno ja paremmalla viimeistelyllä tilanne olisi helpompi. On näköjään tämän kauden trendi tehdä asiat vaikeaksi, mutta turhat jossittelut sikseen. Toivotaan tuomareiden puolelta asiallista linjaa, Männikkön peli oli viimeksi niin ala-arvoinen että todella metsään saa mennä jos yhtä huonosti toimivat.

Valitettavasti ei itse Ouluun pääse, toivotan rurylle tsemiä ja laittakaa sitten joku syvempää rapskaa pelistä, "K-laser oli selvästi parempi ja minähän sanoin että saavat Rokni pojat turpaan" eli ko. kommentit kun eivät kerro otteluistaan yhtään mitään. Reilu kamppailu ja parempi voittakoon. Lippu korkealla siniset!
 

Sparta

Jäsen
Pitääpä tulla illalla Raksilaan hämmästelemään RoKin huikeaa pelinopeutta, jossa SS-joukkueet ei pysy mukana. Tuusula ei meinannut päästä edes punaviivan yli RoKin huikeassa paineessa, jospa Laser laittaisi paremmaksi ja menisi muutaman kerran edes hyökkäyssiniviivan yli. Siinäpä siis illaksi jännittämistä :)

Kaikki enakkosuosikin paineet siis RoKilla, mutta kestääkö pää uutta tilannetta?
 
Roki pelasi vahvasti Heinola-matsissa, paremmalla viimeistelyllä Roki olisi voinut tehdä vaikka 5 maalia enemmän. Tuhannen taalan paikkoja oli sen verran monta. K-Laserin tehot lepäävät käytännössä yhden ketjun varassa, kun taas Roki voi vyöryttää peliä oululaispäätyyn usean kentän voimin. Tällä perusteella Roki on ennakkosuosikki ja hakee voiton 3-4 maalin erolla.

Näinkin voisi luulla että Laserin tehot ovat sarjan kovimman ketjun Appel-Backman-Joki-Erkkilä harteilla, mutta esim. edellisessä Tuuski pelissä näytettiin että leveyttä löytyy laajemmalla rintamalla.
Oikeastaan vain Kaijalan nelonen on kenttä joka pelaa 0-0:aa ja muilta odotetaan myös maaleja. Toki suuri yllätys ei olisi jos ratkaisjana olisi ykkönen.

Tiukka vääntö, oletettavasti maalin voitto suuntaan tai toiseen mutta kyllä luottoa löytyy että Laser vie ainakin kotona. No, muutaman tunnin päästä ollaan viisampia. Tänään kyllä jännittää lätkä-matsiin mennessä enemmän kuin parina vuotena ennen tätä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Toivottavasti Roki tulee yhtä takki auki kuin astna one. Tosiasia lienee se, että Rokin maalihanat ovat olleet tukossa ja aika kauan. Viime vuoden SS-sarjassa Laser - Roki pelissä Roki kyllä hallitsi pelitapahtumia, mutta voitti lopulta onnenkin auttamana. Tänäänkin Roki varmasti hallinnee peliä ja Rovaniemeläisistä näyttää, että Laserista ei ole mihinkään, mutta veikkaanpa, että Laserin vastaiskut ovat jatkuvasti vaarallisia. Lisäksi näyttää muualla olevan joku ihme käsitys, että Laserilla on vain yksi kenttä. Edellisissä peleissä voittomaalit 2. ja 3. kentille näin ulkomuistista, ei kuitenkaan ykköselle. Tuuskin valmentajakin oli varma (kuten myös tämä Mikke täällä), että Laser kaatuu ykköskentän pimentämällä. Lisäksi veikkaan, että Laserilla on tänään pari pelaajaa, jotka haluavat näyttää eritoten Rokille. Maalivahti Norja lienee näistä tärkein ja veikkaanpa miehen onnistuvan. Toki Rokillakin on entisiä Lasereita, mutta heitä ei ole ns. ulostettu tarpeettomina. Kaikki paineet on Rokilla, toivottavasti se näkyy myös otteissa. Rokille olisi erittäin tärkeää saada pari maalia alkuun. Sitten sen voittoa ei todennäköisesti estäisi mikään.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Mielettömällä mielenkiinnolla tässä odotellaan HeKin ja KJT TuusKin vääntöä. Jos HeKi pääsee alussa johtoon, uskon iltapuhteesta tulevan HeKille helpon. Vastaavasti TuusKi johtoon päästyään voi olla ikävä vastus, jos sen puolustuspelipaketti on tosiaan niin tiivis kuin on huhuttu.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Tiukka vääntö, oletettavasti maalin voitto suuntaan tai toiseen mutta kyllä luottoa löytyy että Laser vie ainakin kotona. No, muutaman tunnin päästä ollaan viisampia. Tänään kyllä jännittää lätkä-matsiin mennessä enemmän kuin parina vuotena ennen tätä.

Kieltämättä pistää jännäämään. Osakekauppiaat tulee hakemaan helppoja pinnoja koska omaavat neljä kenttää ja KLaser vain sen yhden. Kyllä näistä kahdesta pelistä on se kolme pinnaa nyhdettävä vaikka sitten väkisin. Jyrätään smurffit vaikka jäänrakoon jos ei muu auta.

Ja siis, toivon että kumpikin pelaisi mestistä ensi kautena. Ei ainakaan sarjaa ennen tuntunut yhtään realistiselta mutta ans kattoo. Toivottavasti Tuuskilla löytyy tarmoa viedä edes pinna tai pari HeKiltä.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Näyttää kyllä varsin hyvältä, K-Laser-Roki 0-4. Näyttää tavara merkki purreen Oulussa, se vahva alku. Näyttäisi Heki tekevän pahaa jälkeä kotiareenalla.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Näyttäisi Heki tekevän pahaa jälkeä kotiareenalla.
Jep, näyttäisi HeKi olleen selkeästi parempi molempien maalien edessä. Mielestäni TuusKi ei ollut Suomi-sarjassakaan kovin vahva maalinedusväännöissä, nyt se sitten näkyy tuloksessa kun on mestisjoukkue vastassa.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Taistelu on tauonnut molemmilla paikkakunnilla, Roki vei vieraissa 2-6, ehkä hieman yllättävän suuret lukemat. Heki vei odotetusti suurin lukemin 8-1. Joku paikalla olleista varmaan tuikkaa laajempaa raporttia, toivottavasti ainakin Oulun pelistä. Jiihaa Roki, jess!
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Toivottavasti Roki tulee yhtä takki auki kuin astna one. .

Eipä näköjään tullut takki auki vaan napit oli kiinni ja Akseli Mattilan suosiollisella avustuksella (nuppi ei näköjään kestänyt) RoKi lähti omille teilleen.

Tosiasia lienee se, että Rokin maalihanat ovat olleet tukossa ja aika kauan.

Mestiksessä ja Mestisjoukkueita vastaan RoKilla on kyllä ollut maalinteko-ongelmia koko kauden, mutta SS-ryhmiä vastaan ei ja se taisi tänään näkyä jäällä ihan Oulussakin.

Viime vuoden SS-sarjassa Laser - Roki pelissä Roki kyllä hallitsi pelitapahtumia, mutta voitti lopulta onnenkin auttamana.

Oliko tänään siitä kyse? Lukemat ovat melko selvät ihan laukaisumääristä lähtien? Oliko se vauhti sittenkin liikaa ja smurffeja ei saatu kiinni, tälläkään kaudella?

Tänäänkin Roki varmasti hallinnee peliä ja Rovaniemeläisistä näyttää, että Laserista ei ole mihinkään, mutta veikkaanpa, että Laserin vastaiskut ovat jatkuvasti vaarallisia.

Tuloksessa eivät vastaiskut hirveästi näkyneet ainakaan tänään. Tervetuloa Areenan kirnuun yrittämään samalla taktiikalla.

Lisäksi näyttää muualla olevan joku ihme käsitys, että Laserilla on vain yksi kenttä. Edellisissä peleissä voittomaalit 2. ja 3. kentille näin ulkomuistista, ei kuitenkaan ykköselle.

Totta tuokin taitaa olla. Teidän ykkönen on ollut miltei umpijäässä kahdessa viime pelissä ja varmaankin sama erityisvartiointi jatkuu ainakin Rovaniemellä.


Tuuskin valmentajakin oli varma (kuten myös tämä Mikke täällä), että Laser kaatuu ykköskentän pimentämällä.

Tuuskin SS-materiaalia vastaan Laserilla riittää muitakin ratkaisijoita, mutta kovemmassa vauhdissa siellä ei ole paljoa muuta kuin puolitoista ketjullista jätkiä.

Lisäksi veikkaan, että Laserilla on tänään pari pelaajaa, jotka haluavat näyttää eritoten Rokille. Maalivahti Norja lienee näistä tärkein ja veikkaanpa miehen onnistuvan.

Ei tämä Norjasta varmasti ollut kiinni, mutta sulku ei toiminut missään suhteessa. Kyllä KL tarvitsee RoKin kaatamiseen muutakin kuin ihmeitä tekevän maalivahdin.


Kaikki paineet on Rokilla, toivottavasti se näkyy myös otteissa. Rokille olisi erittäin tärkeää saada pari maalia alkuun. Sitten sen voittoa ei todennäköisesti estäisi mikään.

Näinhän siinä kävi. Paineet näkyi asenteessa ja oululaiset lyötiin jäänrakoon. Lauantaina jatketaan ja toivon mukaan tupaan saataisiin yli 2000 ihmistä kannustamaan poikia kohti säilymistä. Lauantainen voitto tarkoittaisi sopivaa karkumatkaa etelän kiertueelle, mutta tässä on vielä kaikki auki ja pahasti meinaa haista jopa uusinta-ottelu näin tasaisessa sarjassa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
No eipä tuossa ollut Laserin jätkillä kahta sanaa. Aika pitkälti yhtä maalia pelattiin koko peli. Laukaisukartan vilkaisu kertonee jo oleellisen. RoKi pelasi joukkueena vahvasti kun taas Laserilta väläyksiä silloin tällöin. Mutta kaikenkaikkiaan täytyy ihmeitä tapahtua että Oulun pojilla olisi jakoa jatkossa. Näillä näkymin ei tarvitse toimittajan konttailla..
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Mistäköhän harrasteliigasta TuusKi oli illan matsiin hakenut pelaajansa? Hanhivaarasta haettu porukkaa ja heitetty kamat niskaan, veikkaan.

No se siitä, mutta ei voi kun ihmetellä tuuskin maalineduspelaamista + maalivahtipeliä. Ei niin sitten mitään ideaa. Illan hahmo, Anton Kokkonen (!) mätti maalit samasta paikasta, samalla tavalla. Ainoastaan toinen Kokkosen maali tuli melkoisen veivin jälkeen, huh huh! Samaa on kyllä sanottava Hurrin AV-maalista! Oli kyllä tuuskin miehet niin puhki, niiiin puhki, että ei ollut heistä nuoren Hurrin pysäyttäjäksi, vaikka pelasivatkin 5-3 ylivoimaa. Kova spurtti, ohi ekasta, ohi toisesta, ohi maalivahti Lindbergistä (?). Hui ui, noita lisää.

Ensimmäisestä erästä lähtien ei jäänyt kenellekkään epäselväksi, kumpi tahkosi kauden SS ja kumpi Mestistä. TuusKi oli puolustusalueellaan täysin vastaantulija, pari ensimmäistä häkkiä tulivat juurikin tuusulalaisten saamattomasta puolutuspelaamisesta, ja toisaalta HeKin ansiokkaan karvuspelaamisen tuloksena. Tuusulan ainoa maali oli taas Pekka Saittakarin moka, syöttö suoraan Walleniuksen lapaan, ja kovalla rannelaukauksella Kuuselan kilven yli. Kuuselalle merkattuja torjuntamääriä en vain voi hyväksyä, varmaan mennyt Lindbergin ja Kuuselan tilastot sekaisin. Btw Kuusella pelin aikana muutama "Tv-hanska-koppaus", mutta luvattoman huonoa mailapelaamista. Ei haitannut tänään, kun vastustaja ei osannut maalintekoa.

Toisessa erässä jarruteltiin puolin ja toisin, hieman haljua peliä josta ei saa mitään kommentoitavaa.

Kolmanteen erään HeKi nosti tempoaan ja se näkyä tulostaululla. Mylläkkää vieraiden päädyssä kerta toisensa jälkeen, välillä käväistiin HeKin siniviivan väärällä puolella. Erän viimeisellä minuutilla Pusa ja Jalonen harrastivat sambailua. Sen verran voin paljastaa, että Jalonen ym tuusulalaiset kävivät läpi ottelun pienoisilla ylikierroksilla.

Kiitos HeKi, niin kuin junnut huusivat pelin loputtua kuorossa! Yleisöä oli meillä ihan riittämiin, mutta uskon määrän kasvavan jos lauantaina haetaan voitto Tuusulasta.

Napit pidetään täälläkin vielä kiinni, tosin kaulan kohdalta voi jo hieman löysentää että henki kulkee. Tasainen sarja, pelit menivät aivan niin kuin olin odottanut. Puolet takana, ja kärkikolmikosta periaatteessa aivan mitkä vain kaksi joukkuetta voivat pelata ensi kaudella Mestistä. (HeKi)
 
Viimeksi muokattu:

James_M

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
Lite bättre nästa gången...tai jotain.

Joo ei tänään, oli vähän kuin toisinto Koovee-pelistä. Tai ss:n TuusKi-pelistä. Huono startti ja kipsi päälle. Sitten jänskätti niin ettei oikein mikään onnistu. Monesti on pienestä kiinni, että lähteekö peli rullaamaan, joskus ei lähde millään. Etäisyydet meni pitkiksi, huonoja syöttöjä ja liikaa yksinyritystä. Parhaimmat ja omalla tasollaan olleen kentät olivat kolmos- ja neloskenttä! JTA&AJE piristyi vasta kolmannessa erässä kuin Backman heivattiin jonnekin ja Eero keskelle. Ja teki ihan hienon maalin.

Sikäli jos henkinen lukko saadaan murrettua lauantaiksi, niin pisteet voi lähteä Rovaniemeltä. Niin iso ei tasoero ollut, mutta nämä henkimaailman jutut vähän kääntelee asetelmia. Vastaavaa oman pään perseilyä ei kyllä saisi tapahtua ketään vastaan. Mattila ja Rajala sivuun ja Kärkkäinen ja Määttä tilalle.

Jumalauta, 2500 katsojaa Oulun nro. 2 kiekkojoukkueen pelissä! Aika uskomaton juttu, kun samaan aikaan jääpallon finaalipeli kymmenen metrin päässä.
 
Kyllä Roki oli tilannenopeudessa ja -voimassa aivan eri tasolla tänään kuin Laser. Tänään tasoero oli vähintäänkin tuo ja mielummin numerot jopa mairittelevat Laseria. Oliko tasoeron syy sitten Laserin ennätyskotiyleisön(2500 ja risat) jännittämisen,ylilatautumisen,tasoeron vai minkä, sitä on vaikea arvioida, mutta tänään vastakkain oli isät vastaan pojat.
Toivottavasti tänään purkautuivat ylimääräiset paineet ja Rovaniemelle lähdetään vapautuneemmin, toki paineita tulee lähes pakkovoitosta.

Laserin ykkönen ainakin sortui hieman yliyrittämiseen ja suunsoittoon Joki-Erkkilän johdolla. Carnagie taisi olla myös jäällä useammankin Roki-maalin aikana. Norja ei varsinaisesti pettänyt mutta kyllä liikkeistä huomasi jännityksen ja ylimenneen latautumisen ja näyttöhalun entistä seuraa vastaan. Kankaanrannalla vaan ennakkoluulottomasti Roihin ja uutta matoa koukkuun. Mitään ei ole vielä hävitty. Toivottavasti Purontakanen on pelikunnossa lauantaina. Huikari,Halme,Rajala kolmikosta löytyi mielestäni Laserin parhaimmisto tänään.
 

James_M

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
Rokilla pakkovoiton paikka ja Laserilla voittoputki alla. Toinen kiristää tahtia ja toinen vähän löysää-eipä se muuta tarvi. Ainakin katsomoon näytti, että Rokilla oli todella paljon kovempi tahtotila kuin oululaisilla. Mielenkiintoista miten HeKiä vastaan ei ollut kovin pahoja vaikeuksia, mutta RoKia ei pysty voittamaan. Ja taas RoKi ei voita HeKiä oikein millään.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Aikalailla rumat, mutta ansaitut lukemat tällä Oulussa. Ajoittain tosiaan oli väläyksiä mutta toisaalta kun ei niin ei. RoKi oli selkeästi paremmalla liikkeellä että asenteella tänään Oulussa ja se näkyi kentällä.

Ennalta spekuloituun tilanteeseen jossa tuomarit olisivat pelin ratkaisseet ei Oulussa jouduttu.

Plussaa oli että Rovaniemeltäkin oli tultu sankoin joukoin Ouluun ja metakkaa riitti :) Tuo on asia jota Oulun halliin toivoisi lisää, ehkäpä joku ottaa vielä onkeensa ja perustaa Sinitähtien vastineen myös Kiekko-Laserille ? :)

Ei sillä, matsi oli kohtuullisen vauhdikas vaikka Kiekko-Laser näytti hieman hitaalta joukkueelta RoKin rinnalla, mutta minkäs tekee. Jonain päivinä tasoeroa on valtavasti ja jonain päivinä ei juuri lainkaan. Parempi voitti jokatapauksessa oli paineet kellä tahansa.

Plussaa olis myös katsojamäärä, mutta ilmeisesti moinen ryntäys oli tullut myös järjestäjille hieman yllätyksenä :)
 

Scream

Jäsen
Tjoo...sellainen peli tänään Raksilassa. Rokille täysin ansaittu voitto ja numeroissa ei oikeastaan piiruakaan liikaa. Aika lailla numeroiden mukainen peli.
Roki oli selvästi kovin vierasjoukkue tällä kaudella näkemistäni Laserin vastustajista ja veikkaisin säilymisen olevan selviö jos otteet pysyvät samana ja vielä hieman tehokkaammin viimeistellään paikoista. Siinä missä Laserilla mailaa puristettiin rystyset valkoisina niin Rokin kiima ja voiton himo paistoi katsomon piippuhyllylle asti. Sitten hieman tarkempaan analyysiin.

Rokin voiton avaimina oli selkeästi parempi liike ja hieman yllättäen (ainakin allekirjoittaneelle) fyysinen peli. Roki taklasi paljon joka puolella kenttää ja kaverit veivät taklauksensa aina loppuun asti. Kaksinkamppailuissa Roki vei maalien mukaisessa suhteessa peliä ja Laser oli kyllä yllättävän hampaaton. Laserilta puuttui tunnetta ja virheitä tehtiin ihan urakalla. Rokin viisikot pelasivat tiiviinä pakettina molempiin suuntiin ja Laserin viisikot olivat hieman missä sattuu levällään pitkin kenttää. Selkeästi Laserin valmennusjohdolle vinkkinä voisi todeta, että paketti tiiviimmäksi ja keskialuetta paremmin tukkoon...jos kiekkoa ei lauantaina saada syvälle Rokin päätyyn tänään nähtyä enemmän vaan pyöritään paineen alla omissa niin ei kahta sanaa mikä on lopputulos "kirnussa".

Laserin kannalta ongelmallista pelissä oli mielestäni erityisesti se, että jouduttiin tälle kautta ensimmäistä kertaa omalla alueella kovaan prässiin ja sen purkaminen ei vain onnistunut hallitusti sitten millään. Aika vaikea on ykkösketjunkaan tehdä mitään jos pakkien avaukset ovat sokkoja roiskaisuja keskialueelle, pitkiä kiekkoja tai sitten uskomattomia toivotaan toivotaan syöttöjä jalkoihin parin vastustajan ollessa iholla. Roki tukki keskialueen hyvin ja pystyi pitämään paineen Laserin päädyssä riisuen käytännössä Laserin aseista miltei täydet 60 min.

Lauantaina on pakko pystyä Laserin osalta kovempaan kamppailupeliin, saatava keskialuetta hallintaan jotta kiekonriistoilla saadaan paine käännettyä Rokin alueelle. Nöyrät ja helpot ykkössyötöt hyökkääjien lapaan myös mielellään muistilistalle. Toki hyökkääjien aktiivisuus myös itsensä pelattavaksi tekemisen suhteen pitää olla dekaadia parempaa tai muuten ei hyvä heilu.
Jos Rokin liike on tänään nähdyllä tasolla tulevassa pelissä ja Laser ei tiiviimpään peliin kykene niin Roki vie ja Laser vikisee. Selkeästi pelin flow Laserilla sekoaa kun vastustaja kykeneekin paineistamaan tänään nähdyllä tavalla Laserin pakistoa ja aluetta.

Ne muutama kerrat mitä peli Rokin alueella pyöri paljasti kuitenkin Rokin heikoimman osa-alueen eli puolustuksen pelaamisen paineessa. Kiekko siis päätyyn ja asenteella vääntämään. Voittamisen kiimaa pitää olla tonni lisää per ukko Rollossa.

Pelin lopussa Laserin kannalta tuli pari loukkaantumista ja jos Purontakanen ja Gazur ovat sivussa pidempään niin tämä sarja on Laserin osalta taputeltu.
Toivottavasti Gazur ei saanut pahempaa puujalkaa ja Purontakanen aivotärähdystä. Korkiakoski ja Mattila olivat pakistossa melkoisen ulapalla ja varsinkin Mattila tuntui käyvän liian ylikierroksilla. Jäätä tarvitaan lakkiin säkillinen, että keskittyminen menee oikeisiin asioihin.

Rokilta vahvaa pelaamista kautta linjan ja ennustelisin kyllä Rokille sarjapaikan säilymistä tänään nähdyillä otteilla. Mestiksessä menestyksen tiellä on varmaankin ollut suurelta osaltaan tehottomuus maalipaikoissa ja tänään, numeroista huolimatta, oli mielestäni tehottomuutta edelleen nähtävissä. Hankalaksi menee Laserin osalta jos Rollon reissulta ei pinnaakaan tule plakkariin. Yleisöä oli mukavasti paikalla ja ääntä pitivät lähinnä Rokin fanit.
Ihan ok settiä sinänsä...Rokille ansaittu voitto.

-S.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös