Mestis-karsinta 2016

  • 20 898
  • 67

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Runkosarja tahkottu ja playoutit pelataan Mestiksen sijoille 11. ja 12. itsensä pelanneet JYP-akatemia sekä Roki. Vastaan asettuu Suomisarjan kakkonen Ketterä sekä kolmonen JHT-Kalajoki. Sarja pelataan paras seitsemästä pudotelispelinä, neljä voittoa ottava joukkue pelaa 2016-2017 kaudella Mestistä ja häviäjä Suomisarjaa.

Kotietu on laitettu Mestis joukkueille joten otteluohjelma on seuraava:

19.03.2016 17:00 Jyväskylä JYP-Akatemia - JHT
19.03.2016 17:00 Lappi Areena RoKi - Ketterä
21.03.2016 18:30 Imatra 1 Ketterä - RoKi
21.03.2016 18:30 Kalajoki JHT - JYP-Akatemia
23.03.2016 18:30 Jyväskylä JYP-Akatemia - JHT
23.03.2016 18:30 Lappi Areena RoKi - Ketterä
25.03.2016 17:00 Kalajoki JHT - JYP-Akatema
25.03.2016 17:00 Imatra 1 Ketterä - RoKi
Karsintaottelut, tarvittaessa
26.03.2016 17:00 Lappi Areena RoKi - Ketterä
27.03.2016 17:00 Jyväskylä JYP-Akatemia - JHT
28.03.2016 17:00 Kalajoki JHT - JYP-Akatemia
28.03.2016 17:00 Imatra 1 Ketterä - RoKi
30.03.2016 18:30 Jyväskylä JYP-Akatemia - JHT
30.03.2016 18:30 Lappi Areena RoKi - Ketterä

Tahti sarjassa on hurja koska ottelut pelataan vuoroperiaatteella. Matkustamista tulee näin pitkässä sarjassa todella paljon, Rovaniemi-Imatra 750 km (10h-12h) ja Jyväskylä 280 km (3h-5h) noin suuriin piirtein. Tämä ei voi olla näkymättä joukkueen otteissa, varsinkin Roki-Ketterä parissa. Onkohan seuroilla ollut mahdollisuutta sopia että pelattaisiin vaikka 2 kotona ja 2 vieraissa periaatteella jolloin palautumiseen jäisi aikaa hiukan enemmän. No lauantaihin mennessä lienee ratkaistu tuokin seikka ja miten liitto suhtautuu näihin asioihin?! Onko otteluohjelma hakattu kiveen ja näin pelataan.

Roki-Ketterä parissa suurta roolia tulee näyttämään henkinen kantti sekä urheilullisuus. Joukkueiden taitotasoa on hankala lähteä arvioimaan, molemmissa joukkueissa on pelaajia jotka ovat suomisarjassa tehneet kovia lukemia ja Ketterällä myös vanhoja liigajyriä jotka kuitenkin alkaa olla jo uran ehtoo puolella. Ketterä oli mielestäni kiekollisesti vahvempi kuin IPK ja loi enemmän maalipaikkoja mutta sitä tarvittavaa maalintekokiimaa ei löytynyt tuossa finaali pelissä. IPK puolustus oli tiivis ja sai pelattua maalinedustan tarkemmin kuin Ketterä. Hostikka ei ollut parhaimmillaan ja hävisi kyllä tuossa ottelussa virkaveli Toloselle joka on pelannut hyvän kauden. Ketterä on kauden aikana tottunut pelaamaan kiekolla paljon ja varmaan tämä on myös taktiikka Rokia vastaan. Luulen kuitenkin että Ketterä joutuu puolustamaan näissä peleissä enemmän kuin se on kauden aikana tottunut.

Tässä sarjassa Rokin vahvuus on kovavauhtinen kahden suunnan pelaaminen, ajoittain kotikaukalossa pystyttiin haastamaan kaikki muut Mestisjoukkueet paitsi Jukurit. Pelien ailahtelevuus on ollut ongelma kun reissua on ollut todella paljon sekä loukkaantumiset ovat vaivanneet jo valmiiksi suppeaa kokoonpanoa. Nyt sairastelakalla on Klytseroff jonka kausi lienee paketissa niinkuin Sidorin ja Arkimonkin. Kauden telakalla ollut Pietilä palasi viimeiseen Keupa peliin ja pelasi nelosen keskellä ihan mukiin menevän ottelun. Viime pelien otteet on luonut joukkueeseen hyvän uskon ja draivin omaan tekemiseen. Jos tekemisen taso säilyy samanlaisena niin uskon että Roki hoitaa sarjan 4-1 kotiin ja ensi kaudellakin pelataan Mestistä napapiirillä. Tämä vaatii nöyrän työnteon asenteen sekä omilla vahvuuksilla pelaamisen, jos lähdetään pelaamaan kaverin vauhdilla ja luulemalla niin voi koittaa kylmähiki pääsiäisenä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Käytetäänkö karsintapeleistä oikeasti nimitystä Playout nykyään? Kuulostaa niin karmealta kuin olla ja saattaa. Eikö nämä nyt vaan voi olla karsintapelejä?

Toivotaan pohjoisen joukkueille voittoja, oli nämä pelit sitten mitä hyvänsä ulospelaamista.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Käytetäänkö karsintapeleistä oikeasti nimitystä Playout nykyään? Kuulostaa niin karmealta kuin olla ja saattaa. Eikö nämä nyt vaan voi olla karsintapelejä?

Toivotaan pohjoisen joukkueille voittoja, oli nämä pelit sitten mitä hyvänsä ulospelaamista.

En tiiä, mode korjatkoon jos väärä termi.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Itse en usko Suomi-Sarja-porukoilla olevan juurikaan palaa Mestis-jengejä vastaan näissä karkeloissa. Jos veikata pitäisi, niin uskon, että molemmat sarjat menee poikki 4-0 tai 4-1.

Toisaalta sympatiat on imatralaisten puolella, joukkueesta kun löytyy muutamia tuttuja pelimiehiä ja urheilullinen nousu on aina hieno juttu. Ei myöskään pahemmin harmittaisi, jos käsittämättömän kabinettipäätöksen kautta nostettu RoKi putoaisi jälleen Suomi-Sarjaan. Kovempia pelejä kauden pelannut RoKi kuitenkin klaaraa sarjan näytöstyyliin.

Akatemian ja JHT.n sarja ei herätä juurikaan tuntemuksia suuntaan eikä toiseen. Akatemia hoitaa sarjan rutiinilla ja peleissä voi tulla rumiakin lopputuloksia.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Paitsi, että RoKilla ja Akatemialla on kaudelta alla kovempia pelejä, on myös harjoitusmäärät aika paljon suurempia kuin Suomi-sarja -joukkueilla. Akatemia ja RoKi ovat harjoitelleet koko kauden ei-pelipäivinä kahdesti päivässä ja tämä ei voi olla näkymättä peleissä. RoKin ja Ketterän sarja on paperilla tasaisempi, mutta uskon että rutiini kovemmista peleistä siivittää RoKin Mestikseen myös ensi kaudeksi.

Akatemian ja JHT:n sarjassa uskon tasoeron näkyvän vieläkin selvemmin. JHT kuitenkin oli vielä hienoinen yllättäjä tämän kauden Suomi-sarjassa kun taas Akatemialla on heittää kentälle pelaajia, jotka ovat saaneet tältä kaudelta jo Liiga-kokemustakin. JHT:n Holly saattaa kannatella joukkuetta yllättävänkin pitkään ja hänelle tämä on varsinkin hyvä näyttöpaikka ensi kautta ajatellen, mutta en jaksa uskoa JHT:n raapivan tästä sarjasta voittoja. Toivottavasti olen väärässä.
 

stemme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Minnesota Wild
RoKi - Ketterä: Pelottaa kyllä ja paljon. RoKilla tässä ei ole kuin hävittävää, Ketterällä voitettavaa. Ketterällä toisaalta varmasti suuri pettymys olla nousematta suoraan ja käsittääkseni siellä oli tavoitteena nousu? Jos näin, niin paineita sielläkin suunnalla varmasti on, toisin kuin JHT:llä, jolla nousu olisi varmasti "vain" hieno bonus hyvälle kaudelle. Uskoa omiin riittää, loppukaudella etenkin kotipeleissä pelattiin jopa hyvin ja puolustuspeli parantunut, tästä osoituksena mm. pari nollapeliä viimisissä peleissä. Ketterän nimilistaa kun katsoo niin paljon tuttuja miehiä Suomi-sarjan ajoilta Reposesta Solovieviin. Toivotaan ja uskotaan, että RoKi pystyy nyt jotenkin todistamaan myös urheilullisesti kuuluvansa Mestikseen viime vuoden kabinettipäätöksen jälkeen. Materiaaleissa ei suuria eroja varmasti ole mutta uskotaan että kausi Mestiksessä on kehittänyt Suomi-sarjan pelaajista koottua RoKia. 4-1 RoKille.

JYP-Akatemia - JHT: Akatemialle putoaminen olisi todennäköisesti kuolinisku, joten mielenkiintoista nähdä miten nuori joukkue osaa käsitellä paineet paineettomassa tilassa pelaavaa JHT:ta vastaan. Akatemia tuntui kyllä RoKia vastaan viimeisessä kohtaamisessa olevan melko hukassa, eikä Saikkonen maalissa vakuuttanut. Jotenkin tuntuu siltä että tästä tulee se tiukempi pari. JHT olisi kyllä mukava nähdä Mestiksessä, heitä vastaan jo Suomi-sarja aikoina hyviä matseja ja tunnetta riitti. Veikataan kuitenkin Akatemian säilyttävän paikkansa 4-2 tai 4-3.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Akatemian ja JHT:n sarjassa uskon tasoeron näkyvän vieläkin selvemmin. JHT kuitenkin oli vielä hienoinen yllättäjä tämän kauden Suomi-sarjassa kun taas Akatemialla on heittää kentälle pelaajia, jotka ovat saaneet tältä kaudelta jo Liiga-kokemustakin. JHT:n Holly saattaa kannatella joukkuetta yllättävänkin pitkään ja hänelle tämä on varsinkin hyvä näyttöpaikka ensi kautta ajatellen, mutta en jaksa uskoa JHT:n raapivan tästä sarjasta voittoja. Toivottavasti olen väärässä.

Liigaa tosiaan akatemialla tälläkaudella pelannut seuraavat pelaajat
  • Mikko Virtanen 16ot 3+1
  • Waltteri lehtonen 1ot 1+0
  • Kalle Saramäki 2 ot 1+0
  • Joose Antonen 13 ot 1+2
  • Joona Erving 6 ot 1+0
  • Ruusu 4 ottelua luukkuvahtina
  • Saikkonen 6 ottelu luukkuvahtina
Sami Niku pitäisi myös olla käytettävissä, mutta taitaa olla loukkaantuneena tällähetkellä. Lisäksi taitaa olla mahdollista siirtää myös Vehviläinen tai Tarkki liigan puolelta mestikseen, vai onkohan karsinnoissa joku eri sääntö veskareiden kohdalla?

Huomiota pistäisin noista myös sen että sen lisäksi että pelasivat liigaa niin myös onnistuivat tekemään siellä maalin jokainen, ettei ollut pelkästään muutaman pelin penkin päässä istumista. Toki taas isoin riski näiden kohdalla on se että miten motivaatio kantaa kun ei paikkaa liigakokoonpanosta tullut. Myös puolustus on jonkinsortin kysymysmerkki kun esimerkiksi Jokinen on liigan mukana, mutta taas onhan tuossa kaksi Slovakian U-20 pakkia. Tosin itse en ole nyt siirtorajan jälkeen pelejä nähnyt joten vaikea kommentoida otteita. Tilastot ei ainakaan heikoimasta päästä.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Melko monta peliä nähneenä ja ilman mitään värilaseja uskon että kummatkin sarjat on tiukkoja.

JHT on vittumainen joukkue kotona, ja uskon että akatemia yllättyy kuinka vaikea on pelata tuolla tulitikku askissa. Silti en usko että JHT millään pystyy 4:ä voittoa ottamaan, en vaikka heillä on sarjan paras veskari(yhdessä Hostikan kanssa) joka mestiksessäkin mahtuisi yli puoleen joukkueista ykkösveskariks. 4-2 Jyväskylään(toivon 4-3 JHT:lle).

Rokilla on ollut koko kauden ongelmia maalinteossa, ja nyt on vastassa sellanen veskari että ei ainakaan ole huonompi kun nämä ketä vastaan on tuskailtu jo tällä kaudella. Eikä se Rokin materiaali ole kyllä yhtään sen laajwmpi kun mitä se on Ketterällä, joskin kärki ehkä on terävämpi juuri sen takia että on tälläkaudella pelannut säännöllisesti kovempia pelejä. Mutta kuinka kova pettymys Ketterälle on se että joutuvat vielä pelaamaan, ei ole helppo paikka. Rokilla on myös hyvä maalivahti, ja jos Hölsä pystyy vastaamaan Hostikalle niin sitten sarja on kyllä Rokin 4-2! Mikäli Hölsä häviää Hostikalle selvästi niin lähden rohkeasti veikkaamaan Ketterälle 4-1!

Mutta aika näyttää, onhan Rokilla ja Akatemialla selkeästi ehkä se ennakkosuosikin viitta(luonnollisesti) mutta en lähtisi aliarvioimaan Ketterää tai JHT:tä! Ketterällä on pelimiehiä ja laadukkaita sellasia onkin! JHT:lla on oikeesti suomen yks vittumaisimista jäähalleista, kaukalo on pieni ja yleisö on ärsyttävä! Lisäksi en usko että JHT:lla on yhtään mitään paineita, kunhan pelailevat, toki se saattaa olla myös se kompastuskivi. Jos ei oikeasti ole sitä poltetta nousta.

Jännät pelit kuitenkin tulossa ja tiukemmat kun täällä moni luulee. Tsemppiä kaikille tadapuolisesti!
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,

minarc

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Boston Bruins
Playout taitaa olla oikea nimitys karsintaan, jossa voittajat aloittaa kesäloman ja häviäjät jatkaa karsintoja seuraavaa vastaan. Liigassa näitä pelattu viimeksi 08-09, jossa Lukko, Tappara ja SaiPa Saved in play-out ja Ässät lopulta karsi legendaarisen 7 pelin sarjan Sporttia vastaan.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Pikkuhiljaa finaalitappio alkaa olla nielty ja on aika kääntää katseet kohti tulevaa.

Ketterän osalta suurin kysymys on, miten hyvin ja kuinka nopeasti joukkue saa kerättyä itsensä finaalipettymyksen jälkeen ja ladattua akut ja keskittymisen siihen että RoKi pystytään lyömään. Joukkuevertailussa näkisin että pelaajamateriaali on aika fifty-fifty. RoKille voi tietenkin ennakkosuosikin viitan heittää surutta, koska ovat pelanneet niitä kovempia pelejä kauden mittaan. Mielenkiintoista nähdä miten vapautuneesti Ketterä lähtee pelaamaan, kun pääsee ensimmäistä kertaa kauden aikana pelaamaan ilman ennakkosuosikin paineita.

Yhden vierasvoiton sarjan vieminen vaatii ja sellainen voisi olla odotettavissa ekassa tai tokassa pelissä Rovaniemellä. Toivotaan että imatralainen kiekkoyleisö löytää tiensä yhtä sankoin joukoin karsintasarjaan, kuin finaaliin ja oman joukkueen kannustamisesta voidaan ottaa mallia iisalmelaisilta. Sarja menee jommalle kummalle voitoin 4-2.
 

Rajapatsas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Imatran Ketterä, Minnesota Wild
Pikkuhiljaa finaalitappio alkaa olla nielty ja on aika kääntää katseet kohti tulevaa.

Ketterän osalta suurin kysymys on, miten hyvin ja kuinka nopeasti joukkue saa kerättyä itsensä finaalipettymyksen jälkeen ja ladattua akut ja keskittymisen siihen että RoKi pystytään lyömään. Joukkuevertailussa näkisin että pelaajamateriaali on aika fifty-fifty. RoKille voi tietenkin ennakkosuosikin viitan heittää surutta, koska ovat pelanneet niitä kovempia pelejä kauden mittaan. Mielenkiintoista nähdä miten vapautuneesti Ketterä lähtee pelaamaan, kun pääsee ensimmäistä kertaa kauden aikana pelaamaan ilman ennakkosuosikin paineita.

Yhden vierasvoiton sarjan vieminen vaatii ja sellainen voisi olla odotettavissa ekassa tai tokassa pelissä Rovaniemellä. Toivotaan että imatralainen kiekkoyleisö löytää tiensä yhtä sankoin joukoin karsintasarjaan, kuin finaaliin ja oman joukkueen kannustamisesta voidaan ottaa mallia iisalmelaisilta. Sarja menee jommalle kummalle voitoin 4-2.

Veit sanat suustani. Mielenkiintoinen ottelusarja on kyllä tulossa. RoKi tietysti ennakkosuosikkina, mutta Ketterällä kaikki edellytykset yllätykseen. Voitot menevät 4-2 henkisesti valmiimmalle joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

Big Bear

Jäsen
Altavastaajien puolellahan tässä pitää ehdottomasti olla, joten tsemppiä Imatralle ja Kalajoelle. Vielä viime viikolla kuvittelin IPK:n pelaavan tätä karsintaa, mutta mitä vielä; täällä rakennellaan jo ensi lauantain kansanjuhlaa! Seurantaan kuitenkin ehdottomasti tämä karsinta.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Kyllä minä ainakin uskon, että jos Ketterä itsensä pettymyksestä saa kasattua niin pistää kyllä Rokin tiukoille. Eikä olisi minulle yllätys, jos mestis-paikka vaihtaisi omistajaa tässä parissa. Tsemppiä Ketterälle mutta en pistä pahaksi vaikka teidät taas ensi kaudella kohdattaisiin, jäi vähän hampaankoloon ;). Roki on Nokialla ollut aina mielenkiintoa herättävä joukkue, mutta kyllä tuo välimatka taas tulisi kummittelemaan.

JHT ja Akatemia. Nopeasti ajateltuna akatemia on selvä suosikki minulle mutta mistäs sitä tietää. Tässäkin peukku altavastaajalle eli kalajoelle. Olen nähnyt yhden Akatemian pelin tällä kaudella fanseatissa ja se oli Roki-peli minkä Roki taisi voittaa 3-0. Pahasti jypin maalinteko tökki ja vielä kun siellä on Holly vastassa niin voi olla tuskaista. JHT oli ainakin minun silmään kovaa taisteleva joukkue ja se voi siivittää johonkin suureen.

Sanotaan näin:
Roki-Ketterä 4-2 voitot Rokille
Akatemia-JHT 2-4 voitot JHT:lle

Mutta haluaako Junkkarit mestikseen? Olen jossain lukenut että ei mutta varmaankin muistan aivan väärin. Viisaammat korjatkaa.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Erittäin mielenkiintoiset karsinnat ovat edessä. Näistä karsinnoista tämä maamme kiekko elää ja saa virtaa! Tuo kerrasta poikki -systeemi suomisarjan finaalissa oli jokseenkin epäreilu, mutta toki viihdyttävä asia. Onneksi nyt pelataan paras seitsemästä -systeemillä ja näin kenelläkään ei ole vara selitellä tappioita pelikaavioiden yms. avulla.

Näissä karkeloissa sysätään aina paineet mestiksen joukkueille. Heidän oletetaan vievän pelejä sata-nolla. Totuus on kuitenkin ollut usein jotakin muuta. Alhaalta on helpompaa ponnistaa ilman paineita. Kysymys kuuluulin, miten kukin pelaaja kykenee pelaamaan paineen alla?

Roki on pelannut koko kauden ns. pudotuspelejä ja voisi olettaa tämän auttavan karsinnoissa. Ketterän tavoitteena on ollut nousu. Tähän on hankittu nimekkäitä miehiä, jotka jo kerran ryssineet tavoitteen. Vaikuttaako tämä sitten tuleviin peleihin negatiivisesti vai positiivisesti, sen näemme myöhemmin.

Uskon Jypin vievän sarjansa 4-1. Kalajoella täytyy ottaa kerran pataan, oppiakseen voittamaan siellä. Roki taas joutuu tiukemmalle tehottomuutensa kanssa, mutta vie sarjan 4-2. Sen verran kova on Rokin liike ja pelinopeus, että Ketterä häviää heti ensimmäisen pelinsä. Lopulliset ratkaisut kirjataan tässä sarjassa luultavasti maalivahtien onnistumisten ja hyökkääjien tehokkuuden saralla.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Itse uskoisin, että Akatemialla tulee olemaan vaikeaa karsinnoissa mikäli JHT lähtee tosissaan haasteeseen. Akatemialla kuitenkin erittäin nuori ja melko nimetön nippu, eikä JYPiltäkään enää saa apuja. JHT:sta en tämän kauden osalta tiedä mitään, mutta uskoisin että mahdollisuudet Akatemian kaatamiseen on olemassa.

Myöskin Ketterän ja RoKin välillä tulee varmasti tiukka sarja, mikäli imatralaiset saavat itsensä koottua finaalin jäljiltä. Mikäli Ketterä pystyy ensimmäisessä pelissä RoKin varpailleen ja voittaisi ottelun, Ketterällä on mahdollisuudet sarjan voittamiseen. Muuten rovaniemeläiset menee menojaan ja pitää Mestis-paikkansa.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Karsinnat vai tasonmittaus? RoKin ja JYP-Akatemian voittaessa, elämä jatkuu. Ketterän ja JHT:n voittaessa ensi kaudella 14 joukkueen Mestis? Miksi liitto pudottaisi RoKin enää takaisin Suomi-sarjaan, kun se on sen kerran jo kabinettipäätöksellä Mestikseen nostanut? Ja JYP-Akatemia ei Suomi-sarjassa tule pelaamaan peliäkään, piste. Jos häviää karsinnan, niin lappu luukulle tai vaihtoehtoisesti pysyy myös kabinettipäätöksellä Mestiksessä.
 

Iltapuhde

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, JYP, Ilves
Historian perusteella tulee suomi-sarja-joukkueille hankaluuksia, eihän se nyt mikään yllätys ole. Viime- ja toissavuonna nousut tapahtuivat ilman mestisjoukkueiden kohtaamista. Kolme vuotta sitten HCK piti mestisjoukkueena suomi-sarjahaastajat takanaan ilman tappioita, eikä uusia joukkueita noussut. Neljä vuotta sitten LeKi joutui Mestiksestä karsintasarjaan jossa 3 ss-joukkuetta tuli vastaan, tuolloin HCK oli nousupöhinöissä ja nousikin kun mestikseen oli tarjolla yksi lisäpaikka. Tällöinkin ss-joukkue jäi sarjassa mestisjoukkueen taakse vaikka HCK kerran LeKin voittikin. Sen kauemmaksi en muista kun KeuPan takia näitä seurailin.
Ummikkona veikkaan että Ketterällä voi olla mahdollisuus erittäin kurinalaisella pelillä ottaa 1-2 voittoa RoKista ja sama JHT:llä JYP Akatemiasta, mutta vaikeaa tulee olemaan ja numeroiden repeämisiäkin saatetaan nähdä. Hienoa näitä on kuitenkin päästä seuraamaan kun mestikseen menijät ratkaistaan tällä tavalla.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Itse uskoisin, että Rokilla voi olla ahtaat paikat Ketterän kanssa (tai näin ainakin haluan uskoa) mutta uskon, että että Jyp-Akatemia hoitaa omansa tyylillä.

Minä vaan perustan tämän näkemykseni siihen, että nuo Akatemian miehet ovat nuoria tavoitteellisia urheilijoita jotka varmasti vetävät pelit sata lasissa.

E: näyttääkö muuten fanseat näistä edes Mestiskaukaloissa pelattavat ottelut?
 
18.3. on näköjään RoKi -Ketterä tarjolla eli eiköhän niitä nähdä enemmänkin. ja 19.3. ja 23.3. on näköjään merkitty karsintapeli.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Mestiksen hävinneet vastaan Suomi-sarjassa paljon voittaneet. Kuinka altavastaajana useimpiin otteluihin lähteneet RoKi ja Akatemia pystyvät pelaamaan ennakkosuosikin asemassa? Iskeekö kipsi Mestis-porukoille päälle, jos Suomi-sarjan nousukkaat voittavat ensimmäiset ottelut kasvattaen samalla omaa hurmostilaansa? Siinä mielestäni tärkeimpiä kysymyksiä tuleviin karsijaisiin.

RoKi pelasi omalla tyylillään sellaista vauhtikiekkoa, joka puri ainakin Heinolassa ja Turussa. RoKi pystyi liikuttamaan kiekkoa todella nopeasti. Suomi-sarjasta vain Ketterällä voi olla aseet vauhdin pysäyttämiseksi. Junkkarit saa vastaansa Jukka Ahvenjärven erittäin hyvin valmennetun nuoren ja nopeajalkaisen joukkueen. Nuorille pelaajille karsinnat on tiukka paikka, mutta Ahvenjärvi pystyy löytämään tiukkaan paikkaan keinot ja korjaamaan kurssin vaikka kesken tappiollisen ottelusarjan.

Kotietu näyttelee näissä karsintapudotuspeleissä isoa roolia. Kalajoki on takuuvarmasti karmea noidankattila Akatemialle ja olisi varmasti monelle muullekin Mestis-joukkueelle. Riittääkö hiekkasärkkäläisten liike vaan sitten Jyväskylän polkukilpailuissa? Ennakkoasetelmissa Mestis-joukkueet on jälleen nostettu korkealle jalustalle. Mikä lie sitten lopullinen totuus tänä keväänä.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Maksimaalinen V*tutus saatu tasaantumaan La Finaalitappion jälkeen, jotenka...
Pitkä tie tuli Ketterälle Mestikseen (sanan täydessä merkityksessä) - eikä todellakaan ole helppoa luvassa. Helppoa se ei vuorenvarmasti tule olemaan RoKillekaan veistellä Ketterästä neljää voittoa haaviin, olkoon kuinka vain "Mestis" status rintapielessä.
Paljon on puitu pelinopeutta / kiekon liikuttelua - joka puhuisi RoKin laariin tätä. Uskallan olla tästäkin eri mieltä ja väitän että Ketterällä on aseet vastata luisteluun ja kiekon liikuttamiseen riittävällä tempolla.

No aika näyttää ja noista kahdesta ensimmäisestä ottelusta olisi vähintään toinen onnistuttava ryöstämään, muuten tulee nk.kusiset paikat.
Uhkarohkea veikkaus, Ketterä Mestikseen voitoin 4-2.
 

Lohipoika

Jäsen
Mielenkiintoiset karsinnat tosiaan luvassa.

RoKi - Ketterä. Kaksi perinteistä Suomi-sarjaa pitkään tahkonnutta joukkuetta. Mestiksen kannalta tässä sarjassa on kyse siitä, pelaako Mestistä ensi kaudella omavarainen, kiinnostava ja itsenäinen puolen Suomen joukkue vai toinen Peliitat, isomman naapuriseuran varjossa toimiva seura. RoKille sykkii täällä ainakin yksi sydän.

JYP-Akatemia - JHT. Täysfarmi vastaan perinteinen alasarjaseura. Tässä on se omassa mielessä kiinnostavampi sarja. Eiköhän koko kiekkoileva Suomi ole Kalajoen puolella, kun on mahdollisuus vihdoin päästä Mestiksen syövästä eroon. Akatemian putoaminen olisi toivottavasti merkki ja herätysruisku muillekin farmitoimintaa ihannoiville, että ei toimi Suomessa. Täältä siis peukku ei niinkään JHT:n nousulle vaan Akatemian putoamiselle.

Sympatiat kuitenkin Ketterälle. Mieluummin olisin teidät nähnyt Mestiksessä kuin Iisalmen, mutta urheilu on urheilua ja IPK oli parempi ratkaisevalla hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös