Mestis-karsinnat 2024: Hokki – Pyry

  • 9 581
  • 60
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Neljä yötä tähän herkulliseen karsintasarjaan. Mestiksen viimeisestä paikasta ensi kaudelle siis taistelevat Mestiksen runkosarjan 12. Kajaanin Hokki ja Suomi-sarjan toista kertaa peräkkäin voittanut Nokian Pyry.

Hokki onnistui vaikean runkosarjan jälkeen kesyttämään Forssan Palloseuran karsintojen ensimmäisessä osassa suhtselkeästi voitoin 4-1 ja päätti forssalaisten Mestis-taipaleen tältä erää. Pyry voitti Suomi-sarjan runkosarjan ja sen jälkeen eteni vakuuttavasti ja ilman varsinaisen peliajan tappioita aina Suomi-sarjan mestaruuteen. Mestaruus ja karsintapaikka on tosiaan Pyryn toinen peräkkäinen, viime kaudella hyvästä taistelusta ja tiukoista tuloksista huolimatta Peliitat oli karsinnoissa etevämpi suoraan 4-0.

Nyt on kuitenkin aika uusi ja Nokialla ollaan luottavaisia siihen, että Pyry olisi tämä joukkue, joka laittaa niin sanotusti maailman kirjat sekaisin. Hokki on silti kova haaste, etukäteen selvästi vielä kovempi kuin Peliitat vuosi sitten. Silloin heinolalaiset saivat pitkän lepotauon peleistä, nyt Hokilla on takana raskas sarja yhtälailla kuin Pyryllä raskaat pudotuspelit ja viimeisimpänä hurja kolme jatkoeräpeliäkin sisältänyt paikallisfinaalisarja LeKiä vastaan.

Pyryn voitto tässä sarjassa vaatisi täydellisen onnistumisen, vastustajan epäonnistumisen ja onnea ja mitä vielä... nämä laulut on kuultu. Aivan tottahan tuo on, mutta tämän pahempaa vastustajaa kajaanilaiset ei tällä kaudella Suomi-sarjasta olisi voinut saada, kuin Pyryn, joka on varmasti oppinut viime kauden karsinnoista asian jos toisen, voitti runkosarjan kahdeksalla pisteellä seuraavaan, voitti pudotuspeleissä 11 ottelusta 9 ja uhkuu itseluottamusta sekä henkeä Pirkanmaan herruuden jälkeen. Eikä keväisen hurmoksen löytänyt nokialaisyleisökään varmasti päästä Hokkia helpolla. Mihin nuo seikat sitten riittää, sen pelit näyttää.

Alkais jo!
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Hyvä avaus. Tämä on itselle ehkä se kiinnostavin sarja oman joukkueen tiputtua jatkopeleistä. Isoimmat panokset kyseessä ja toivottavasti saada sarja joka ei ole aivan läpihuutojuttu, vaikkei se varmaan kaukana ole. Pyryn joukkueesta en tiedä mitään, mutta mielenkiinnolla odotan tulevia otteita.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Uskon vahvasti, että Hokki pitää paikkansa Mestiksessä. Oma mielenkiinto liittyy lähinnä Pyryn maalinteon tehokkuuteen ja siihen, kuinka montaa kertaa pystyvät ylisuorittamaan havaita kautta voittamaan yksittäisiä otteluita. Pahoin kuitenkin pelkään, että sarja menee Hokille 4-0.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Samoilla linjoilla Nikkarin kanssa. Tuli katseltua suomisarjan maalikoosteita pleijareista ja niiden perusteella sanoisin että pelinopeus on viimeistään se, johon kaatuu haaveet.
Toki, jos Pyryn veskarille sattuu se ns.jumalmoodi päällensä ja joukkueen tehokkuus omissa paikoissa on tapissa ja ylikin, niin...

Mutta 4-0 Hokille näin ennakkoon.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Kamppailuvoima, pelinopeus ja maalinteon tehokkuus on kaikki Hokin puolella. 4-0/1 menee tänäkin vuonna.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Mun mielestä on epäreilua Pyrylle tuomita sen anti Mestikselle etukäteen naapurien toiminnan vuoksi, vaikka pirkanmaalaiset eivät olekaan Mestikseen yhtään mitään positiivista tuoneet vuosikymmeniin.

Verrataan nyt vaikka Kooveeseen, joka nousi aikanaan vahingossa Mestikseen yksittäisen kauden panostuksella. Pyryn monivuotinen kova työ, joka nyt konkretisoitui tuplamestaruuksilla, ansaitsisi myös palkintonsa. Samalla nokialaisten toiminta jään ulkopuolella esimerkiksi näkyvyydessä ja some-toiminnassa on ihan Mestiksenkin mittapuulla oikein hyvää.

Nokia lienee yksi Suomen isoimmista kaupungeista, jossa ei toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ole koskaan miesten kiekkoa lätkitty? Täällä pelataan jo Koris- sekä F-liigaa mutta silti Suomi-sarja-jääkiekko vetelee loistavia yleisömääriä pelistä toiseen. Näkisin siis, että olisi Pyryn aika näyttää kyntensä myös Mestiksessä, jos se sinne siis ensin jollain tavalla pääsee.
 
Paljon Mestistä (ja Suomi-sarjaa) seuranneena en myöskään usko että isompia yllätyksiä nähdään. Yhden tai maksimissaan kaksi peliä voi Pyry voittaa, mutta sekin vaatii jo molarin huippupeliä ja erittäin hyvää YV:tä. Koko sarjan voittoon en jaksa millään uskoa. Kajaani on vierasjoukkueelle paha paikka, jonka myös FPS sai todeta.

4-1 ja Hokki pysyy Mestiksessä.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Tampereen farmit on olleet valjuja porukoita vuosi toisen perään Mestiksessä.
Ja tämä perustuu mihin? Jos verrataan nimimerkki Tuleva Mestari:n käyttämään esimerkkiseura KooVee:en, niin ei se kovin valjulta vaikuta. Noustuaan Mestikseen kuusi vuotta sitten on KooVee:n sijoitukset toki olleet kaksi kertaa viimeinen, mutta myös kaksi kertaa välierissä, kerran sääleissä ja poikkeusvuonna 2019-2020 olivat sarjassa viidentenä kun pelit lopetettiin koronan takia. Muistaakseni esim Roki pääsi ensimmäisenä kuutena vuotena vain kerran puolivälieriin (18-19), muuten peräpäässä.

Kyllähän Pyryn nousu Mestikseen voisi tuoda maukkaan kilpailuasetelman Pirkanmaan herruudesta. En tiedä millainen suhde naapurikaupunkilaisilla on tosiinsa, mutta voisin olettaa että kovaa vääntöä löytyisi kaukalossa ja sen ulkopuolella.
 
Minulle valjulta farmilta jos vertaa vaikka tuohon Hokkiin. Tyhjiä areenoita ja lainasirkuksia, jota valmentaa Miika Kuusela. En syty vaikka Koovee on Lekiä parempi painos.
KOOVEE voitti yleisömäärissäkin Hokin selkeästi.
665 <-- 460. Eli voidaan kumota väite. Jos areena vetää sen 6t katsojaa? Mitä Hakametsä nyt vetääkään, niin ei sitä täyttämään pysty muut kuin Jokerit nykymestiksestä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mun mielestä on epäreilua Pyrylle tuomita sen anti Mestikselle etukäteen naapurien toiminnan vuoksi, vaikka pirkanmaalaiset eivät olekaan Mestikseen yhtään mitään positiivista tuoneet vuosikymmeniin.

Verrataan nyt vaikka Kooveeseen, joka nousi aikanaan vahingossa Mestikseen yksittäisen kauden panostuksella. Pyryn monivuotinen kova työ, joka nyt konkretisoitui tuplamestaruuksilla, ansaitsisi myös palkintonsa. Samalla nokialaisten toiminta jään ulkopuolella esimerkiksi näkyvyydessä ja some-toiminnassa on ihan Mestiksenkin mittapuulla oikein hyvää.
Olen samaa mieltä siitä, että etukäteen dumaus on väärin, mutta on sillä vähän faktapohjaakin. Pyry ei pysty tuottamaan pelaajia omasta junioripolustaan tarpeeksi, joten on loogista, että sitä paikataan lähialueiden tuotannolla. Ja tietty muualtakin. Nyt naapurista löytyy pari liigapumppua, joten todennäköisyydet farmiasetelmalle ovat korkeat.

Tuota monivuotista työtä arvostan ja hyvää duunia on tehty. Tsempparin palkintoja ei kuitenkaan jaeta, joten työn tuloksia ulosmitataan nyt.

Olen aina neutraali tämän sarjan osalta. Mikäli siellä olis Pyryä vastassa puhdas farmi, kuten KV tai IPK olisin selkeästi Pyryn kannalla.

Littipeukku molemmille tasapuolisesti.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Mehän voidaan laukoa mielipiteitä ja ulista vaikka mitä tähän mutta tässä on se hienoa että tää ratkaistaan pelaamalla. Voittamalla ottelusarjan on ansainnut paikkansa sarjassa. Mutta 100/100 MINÄ otan ennemmin Hokin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kyllähän Mestiksessä voisi pelata vähän enemmän joukkueita. Nyt kahdella korkeimmalla tasolla ei ole Kotkaa, Seinäjokea tai Nokiaa, Savonlinnaa jne. Vaan saahan sitä toivoa järkevää sarjajärjestelmämuutosta. En ole optimisti.

Näistä kahdesta haluaisin ehdottomasti Hokin. Ei sillä, että olisi mitään Pyryä vastaan. Hyvä kuitenkin että ratkeaa pelaamalla.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Sikäli erikoinen lähtökohta karsintoihin, että vastassa on kaksi ottelusarjansa voittanutta joukkuetta. Hokki kaatoi Mestiksen esikarsintapelissä Forssan ja Pyry Suomi-sarjan finaalissa LeKin.
 
Turha täällä on puolustella Pyryä. Pidän Pyryltä yhtäkin voittoa kovana saavutuksena ja sitäkautta ihan maximina. Eiköhän tästä ylikävely tule ja Hokki lunastaa paikan Mestiksessä.
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Näkisin, että tuosta oli Hokille vaan etua kun jo yhden karsintavaiheen saivat selätettyä. Muutenkin tasoeroa on, joten eiköhän Hokki sarjapaikkansa säilytä ilman vaikeuksia.

Onnea kuitenkin Pyrylle Suomi-sarjan mestaruudesta!
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Eihän todennäköisyydet ole kovinkaan usein nousua yrittävän puolella, mutta joskus on aina saumat yllättää. Aina sitä toisinaan alemmalla sarjatasolla saadaan koottua kova nippu ja hyvä pelitapa sekä siihen vielä henkeä päälle ja muutama onnekas pomppu, niin siinähän se sauma on. Nousuja on tällä kaudella jo nähty suomenkin sarjoissa, kun kolmosesta on onnistuttu nousemaan kakkoseen. Suomi-Sarjassa S-Kiekko on voittanut jo kaksi peliä, mutta ei PEPO HC kaatunut kuin 3-2 numeroin. Tasoeroa on, mutta jokainen peli alkaa 0-0 tilanteesta ja sehän urheilun suola on. Pyry on jo toista kautta mestari ja valmiimpi peleihin tällä kaudella. Helpompi olisi ollut sarja FPS:sia vastaan, mutta eiköhän viihdyttävä sarja tule myös Hokkia vastaan. En usko mihinkään täydelliseen ylikävelyyn, mutta eihän se 4-0 voitoin päättyvä sarja olisi mikään ihme.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Tämä on itse asiassa hyvin mielenkiintoinen peli kun en ole ikinä Suomi- sarjaa oikeastaan seurannut. Varmasti tulee Katsomosta vilkuiltua tätäkin sarjaa Hokin bandwagonissa
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Ei Hokki helpolla Pyryn kanssa päässyt. Siitä, kun olisi jonkun laittanut sisään lukuisista paikoista, niin mitä jos… Toki tuhlasi kaverikin samalla mitalla. Lopussa loppui se kuuluisa kaasu. Kiukku mukaan ja maanantaina sarja tasoihin, ei ole tekemätön paikka!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei Hokki helpolla Pyryn kanssa päässyt. Siitä, kun olisi jonkun laittanut sisään lukuisista paikoista, niin mitä jos… Toki tuhlasi kaverikin samalla mitalla. Lopussa loppui se kuuluisa kaasu. Kiukku mukaan ja maanantaina sarja tasoihin, ei ole tekemätön paikka!

En ole katsonut pelistä edes maalikoostetta, mutta laukaisukartta näyttää kuitenkin aika yksipuoleiselta. Pyryllä viisi laukausta maalin edeustalta koko matsin aikana - kun taas Hokki iski samoilta tonteilta kolme maalia. Ja olisiko vedot parhaalta maalintekosektoriltakin Hokille suurin piirtein 20-10.

Tasaisenahan numerot on kahden erän ajan pysyneet ja seuraavassa pelissä voi käydä ihan miten vaan. Mutta iso ero on tainnut kuitenkin olla siinä, miten joukkueet ovat päässeet paikoille.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Tasaisenahan numerot on kahden erän ajan pysyneet ja seuraavassa pelissä voi käydä ihan miten vaan. Mutta iso ero on tainnut kuitenkin olla siinä, miten joukkueet ovat päässeet paikoille.

Tuo on täysin totta. Aivan ytimessä saa Pyry olla, jos haluaa taistella voitosta. Tänään se petti siinä 50min kohdilla ja oma tehokkuus petti myös.
 

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Sympaattinen Pyry vetää sellaisen bisnespläänin seuraavaan peliin, että Hokilla pyörii sukat jalassa. Toivottavasti.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Pyry oli yllättävän hyvin juonessa mukana ja paikkoja oli myös tehdä maaliakin. Ei Hokin voitto mitenkään vääryys ollut ja peli oli hyvin Hokin hallussa. Kyllä Hokki oli oikeastaan jokaisella osa-alueella edellä, mutta kuten sanottua niin peli voi pienen pompun kautta päättyä myös Pyrynkin voittoon. Pelin repeäminen lopussa ei kerro koko totuutta pelistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös