Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Mestiksen seuraikonit – vähenevä luonnonvara?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana PikkuKasi, 04.04.2012 klo 08.32.

 1. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  TOP 15: (viime kaudella joukkueissaan esiintyneet, ensin ottelut, sitten pisteet, lihavoitu jos sopimus vielä ensi kaudeksikin)

  1. Markku Vuorisalo TUTO Hockey (Mestis) 449 168 + 163 = 331
  2. Jarkko Heikkinen Hokki (Mestis, SS) 442 75 + 187 = 262
  3. Ilkka Kallioinen Jukurit (Mestis) 402 40 + 111 = 151
  4. Jarkko Immonen Jokipojat (Mestis, SS) 383 65 + 93 = 158
  5. Mikko Liukkonen KooKoo (Mestis) 372 150 + 212 = 362
  6. Kalle Konsti SaPKo (Mestis, SS) 342 164 + 160 = 324
  7. Jose Nippala LeKi (Mestis, SS, II-div) 316 139 + 187 = 326
  8. Mikko Hakkarainen Jukurit (Mestis) 303 66 + 153 = 219
  9. Aki Keinänen TUTO Hockey (Mestis) 278 110 + 96 = 206
  10. Pete Suonpää Sport (Mestis) 276 66 + 154 = 220
  11. Janne Häikiö Jokipojat (Mestis) 276 17 + 56 = 73
  12. Eemeli Koskelainen KooKoo (Mestis) 268 8 + 28 = 36
  13. Heikki Puustinen Jokipojat (Mestis) 248 47 + 45 = 92
  14. Veli-Antti Leinonen Hokki (Mestis) 231 25 + 46 = 71
  15. Kai Syväsalmi TUTO Hockey (Mestis) 228 43 + 75 = 118

  Mikko ''Luigi'' Liukkosen kiittelyketjussa on herännyt keskustelua Mestiksen seuraikonien vähenemisestä ja todellisten legendojen vetäytymisestä eläkkeelle. Yläpuolella itse koottu TOP 15 niistä nimistä, jotka vielä viime kaudella pelasivat omassa jengissään.

  Helposti voidaan todeta, että moni nimi väistyy ensi kaudeksi, sillä vain TUTO:n Aki Keinäsellä on sopimus ensi kaudeksi. Ainakin jo nyt voitaisiin ennustaa monen kärkinimen harkitsevan uransa lopettamista, vähintäänkin tällä sarjatasolla. Liukkonen tämän jo teki ja esimerkiksi LeKi-legenda Jose Nippalan ura on todella lähellä päättyä Lempäälässä yhdeksän perättäisen kauden jälkeen.

  Esimerkiksi yli 300 ottelua omassa seurassaan pelanneet ovat todellisia seuraikoneita, joita yleisö saapuu katsomaan myös vieraskentille ja nämä herrasmiehet täyttävät omalla nimellään katsomoa ja myyvät kausikortteja painuen samaan aikaan yleisön mieliin. Mestiksen nykysuunta vähentää tälläisten veteraanien mahdollisuuksia pelata yhdessä joukkueessa ja uusia håkanhjerppejä ja teroforsseleita saadaan odottaa pitkään.

  Mikä neuvoksi? Onko jostain nousemassa uusia pelaajia vanhoja korvaamaan?
   
 2. Rocco Jäsen

  Nykymallinen Liiga, missä pelaajat toivotetaan tervetulleiksi yksilöinä, ei joukkueena, ajaa siihen ettei divari-ikoneita enää juuri synny. Lupaavat pelaajat lähtevät Liigaan heti kun mahdollisuus tulee, sillä joukkueena nousu on nykyisin tehty niin vaikeaksi, ettei pelaajilla oikein tahdo luotto tähän malliin olla olemassa. Harmi sinänsä.
   
 3. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Kaikki ikonit alkavat olla uransa ehtoopuolella pikkuhiljaa. Uusia ei ole juurikaan syntynyt juuri tuosta syystä mitä Rocco sanoi. Surullista Mestikselle, entisestään vaan vahvistaa sitä asiaa että Mestis on kasvattajasarja.
   
 4. Isaskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, KooKoo
  Seuraikonit ovat vähenevä luonnonvara myös liigassa. Syitä on varmaan useita, mutta vähissä on 25-30 -vuotiaat taitopelaajat ylipäätään. Ehkä tulevaisuudessa tulee taas enemmän niitä poikkeuksellisen taitavia, mutta joltain osa-alueelta puutteellisia (liike, kovuus) pelaajia, jotka eivät pääse ylöspäin, mutta pystyvät taidoillaan dominoimaan omissa sarjoissaan.
   
 5. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Jukureiden Kallioinen lopettaa uransa Mestistasolla ainakin erittäin vahvojen mikkeliläishuhujen mukaan. Kaverillahan oli todella upea kausi 2010-2011, mutta viime kausi menikin kapteenilta heikommin.

  Siirtynee mahdollisesti jo vuosi sitten ruodusta poistuneen (poistetun) seuraikoni "Puuha"-Pete Lehtosen kaveriksi tahkoamaan Suomi-Sarjaa HydOn riveihin. (Siellähän nää takavuosien legendat tuntuu nykyisin olevan kaikki muutkin.)

  Samat huhut povaavat Hakkaraiselle vielä yhtä kautta.
   
 6. Jesyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
  Hokin Heikkis Jaken huhuttiin lopettavan jo viimekauden jälkeen, mutta vielä jatkoi. Tällä kaudella mielestäni petrasi pelillisesti, joten saa nähdä, vieläkö meinaa pelata.
   
 7. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Mielestäni Peliittojen Aki Nurminen kuuluu ehdottomasti myös tälle listalle! Mies on pelannut eniten pelejä kaikista jo kuopatussa HeKissä Suomi-Sarjaa ja Mestistä (340 ottelua, 54 maalia, 85 syöttöä = 139 pistettä), sekä kauden Peliitoissa (29 ottelua, 1 maali, 4 syöttöä = 5 tehopistettä).

  Yhteensä pelejä Heinolassa on siis kertynyt huikeat 369 kpl. Mies on ollut kaiken lisäksi seurauskollinen; Nurminen on pelannut ainoastaan kauden 2009-2010 Ranskassa + 4 peliä KiVassa Mestistä HeKin tahkotessa vielä Suomi-Sarjaa.
   
 8. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Ehdottomasti kuuluu. Ei vain jostain kumman syystä löytynyt noista Eliteprospectsin tilastoista, niistä kun tilaston kasasin.
   
 9. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Taas yksi Mestiksen ikoneista lopettaa, kun Kalle Konsti ei saanut sopimusta SaPKon kanssa. Raha, mikäs muu, oli taas kompastuskivenä. Harmi.
   
 10. TumE#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
  Lainaus:
  Ikävä homma myös senkin kannalta, että tuon JA:n jutun mukaan mies saanut polvenkin kuntoon ja pystynyt taas kunnolla treenaamaan. Olisi varmasti ollut kova tekijä tulevalla kaudella.
   
 11. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Lainaus:
  Kalle on hieno mies ja hieno pelaaja, seuraikonien seuraikoni. Talvisalon hornankattilassa istuessa sitä oikein ihmetteli, miten tällä miehellä voi olla niin paljon parempi rannari kuin kenelläkään muulla Mestiksessä. Lopettamispäätöksen olisi suonut olevan Kallen oma päätös, varsinkin kun mies lienee maalikuninkuuden jälkeen hylännyt rahakkaitakin tarjouksia. Paita kattoon, kuten Jarmo Pesonen Itä-Savon kiekkosaitilla kirjoitti.

  Mutta.

  Me emme tiedä kahta ratkaisevaa asiaa:

  1) Paljonko Kalle pyysi ja paljonko SaPKon pelaajabudjetissa on rahaa jäljellä. Toisin sanoen, kuinka vajaalla rosterilla olisi jouduttu pelaamaan ja/tai kuinka paljon velkaa ottamaan. Tänä päivänä on itsestään selvää, että budjetissa on pysyttävä.

  On liikuttavaa ja sydäntä lämmittävää, että Itä-Savon kiekkosaitin keskusteluissa on jo kasassa muutama satanen Kallen palkkaan. Maanantaina toimistoväen palattua lomalta meille varmaan kerrotaan, montako tonnia Kalle-tilille on jo kertynyt.

  2) Missä kunnossa Kallen polvet todellisuudessa ovat. On hienoa, että kivut hävisivät kuukaudessa, kun pelit loppuivat. Mitä olisi tapahtunut, kun pelit alkavat? Sen verran on vuosikymmeniä tullut elettyä vastaavien vaivojen kanssa, etten usko ihmeisiin.

  SaPKo on ollut viime vuosina Mestiksen viisaimmin hoidettu seura voimavaroihin ja talousalueen kokoon nähden. On vaikea uskoa, ettei siellä olisi harkittu tätäkin asiaa niin maan perusteellisesti eikä käännetty jokaista kiveä Kallen bonusvuoden eteen.

  SaPKon profiilina on ollut nuorten nälkäisten ja eteenpäin pyrkivien pelaajien hankkiminen. Se on myös ollut taloudellisesti ainoa mahdollisuus pysyä tässä sarjassa.

  Luottavaisin mielin voi kannattaja palata Talvisaloon taas syyskuussa. Siellä on miehiä ja poikia, jotka tulevat tekemään maaleja ja haluavat pelata vielä liigassakin. Muutamat pelaavatkin. Vielä tarvitaan rahaa muutamiin hankintoihin, mutta SaPKolla on myös yhteistyösopimus KalPan kanssa.

  Seuraikonien paidat pysyvät katossa ja miehet kiekkokansan muistissa, mutta elämän on jatkuttava ja sukupolvien vaihduttava, sanoo tämä vanha mies.
   
 12. Riffsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
  Kyllä, yksi ikoneista on poissa. KK17. Puumaila ja takanurkka - Mikä yhdistelmä.

  Joensuussa Jarkko "Hilppa" Immonen jatkaa vielä ainakin kauden, vaikkakin oli jo ensipuheissa siirtymässä täysin perheellisenä sivuun jääkiekolta. Hatunnosto hänen taustajoukoilleen myös. 12 kausi alkamassa oikeutetulla kapteenilla (?).
   
 13. jukkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Tuolta listalta myös heikki Puustisella on sopimus ensi kaudesta Jokipoikiin.
   
 14. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Kyllähän Kalle Konsti oli minulle näistä se kaikkein kovin seuraikoni jo vuosien takaa. Aivan järjettömän huikea laukaus, puinen maila ja maaliennätys eivät ihan hetkessä unohdu. Muistan eräänkin vl-kisan, jonka KK17 ratkaisi täysin käsittämättömällä rannelaukauksella b-pisteiden takaa. Omalla tavallaan se oli ehkä hienoin rankkarimaali koskaan. Ehkäpä tuossa tiivistyi Kallen koko uran kuva: parhaimmillaan jopa suvereeni kaveri, mutta riemukkaat muistot ovat välähdyksenomaisia hetkiä kentältä. Ne mestaruudet ja kultajuhlat joissa Konstin tasoiset pelimiehet ovat, jäivät kokematta.

  Hienon seuran hieno pelaaja yhtä kaikki. Ja vielähän tuhoisaa kutia pääsee ihastelemaan Talvisalo Traitorsin matseissa.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  En voi olla ihan varma onko samasta vl-kisan kudista kyse, mutta sama (tai samanlainen) on jäänyt melko kirkkaana mieleen. Upea suoritus.

  Ja mitä tulee tuon piiskan käyttöön jatkossa, niin saattaa se kakkosessa tupsautella verkkoa vielä vähän usemmin kun Mestiksessä.
   
 16. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Yksi nimi listaan lisää, kun Ilkka Kallioinen lopettaa aktiiviuransa. Ile pelasi 10 peräkkäistä kautta Jukureissa, joista 2 viimeistä joukkueen kapteenina. Siviilielämä vie voiton jääkiekosta, harmi jääkiekon kannalta. Kiitos Ile!
   
 17. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ilkka Kallioista kyllä pidin aina yhtenä Mestiksen parhaista kiekollisista puolustajista, joka kuitenkin piti oman pään puhtaana. Harmi, että lopetti, koska näitä "ikoneita" tarvitaan aina, mutta hyvä vastustajien kannalta.
   
 18. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Kallioinen oli kyllä puolustuksen todellinen pelillinen, sekä henkinen johtaja.
  Kallioisesta parhaiten muistuu mieleen monet koko kentän soolot kiekon kanssa, sekä niistä joskus seuranneet vastahyökkäykset.
  Omassa päässä taitoi upeasti sijoittumisen, jolla korvasi hienosti puuttuvat sentit ja kilot puolustustaisteluissa.

  Hoiti kapteenin ominaisuutensa hienosti. Kertoi kyllä tarpeen tullen oman mielipiteensä tiukkaan sävyyn tuomareille, jos tuomio ei miellyttänyt, mutta osasi kyllä säilyttää myös malttinsa tiukoissa tilanteissa.
  Hieno kapteeni ja todellinen joukkuepelaaja, josta varmasti joukkuekaverit ja fanit pitivät.
  Kiitos hienoista kausista Ile!
   
 19. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Yksi suurimmista Mestis-ikoneista päätti tänään huikean uransa, kun #31 Petri "Lehi" Lehtonen pelasi Hydraulic Oilersin riveissä viimeisen sarjaottelunsa. Lehin lopetus oli tyylikäs kuten koko urakin. Syöttö ja ottelun voittomaali Oilersin säilyttäessä Suomi-sarja paikkansa 3-2 voitolla Raahe-kiekosta.

  Lyhyesti, KIITOS LEHI!
   
 20. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Ei ole tuosta avausviestin listasta montaa pelaajaa jäljellä. Kuka tekisi uuden top15-listan Mestiksen ikoneista?

  Aki Keinänen on ainakin nyt varsin korkealla ikonilistalla. Laskujeni mukaan 430 Mestis-ottelua, joista 360 TuTon nutussa. Pisteitä Mestiksessä 169+156=325 pistettä. Yksi kovimmista nyky-Mestiksen ikoneista ja vakiokasvoista, ensiarvoisen tärkeä mies TuTolle.

  Mestis on nykyisin välillä niin persoonaton ja menossa entistä persoonattomammaksi, joten Keinäsen ja muiden pitkäaikaisten seuraikonien tarve on entistäkin kovempi. Pelejä on kiinnostavampi seurata, jos kentällä viilettää pitkän linjan pelimies, jonka otteet, tyyli ja olemus ovat tuttuja ja herättävät mielenkiinnon.

  LeKin Lassi Mattila ainakin on Mestis-ikoni, samoin edelleen listalla jatkavat Jokipoikien Jarkko Immonen ja Heikki Puustinen. Omien seurojensa kulmakiviä.
   
 21. Mauri-Antero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Ja tietysti Forssan Palloseuran kasvatti. Lähti huipulta Forssasta divarin kärjestä, sieltä nostamaan Jukureita Suomi-sarjasta Mestiksen dynastiaksi, yhdessä Antti Laakson kanssa. Kiitos Petri.
   
 22. Harppa-setä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  One More Year Lehi! Respect!
   
 23. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tässä tällainen karkea katsaus:

  Jarkko Heikkisen tarkka ottelumäärä ei ole tiedossa, tilastoista puuttuu ainakin kakkosdivarin pelejä. Pelejä Hokissa on joka tapauksessa yli 600. Ei tosin todennäköisesti tule enää lisää tämän kauden jälkeen, joten ainakin Jarkko Immonen kirinee parissa kaudessa ohi, jos jatkaa uraansa Jokipojissa.

  Myös Aki Nurmisella voisi olettaa olevan liki 500 matsia takana HeKissä/Peliitoissa, sillä tilastot Suomi-sarjasta eivät välttämättä ole täydelliset.

  Noin 400 matsin miehiä ovat:
  Veli-Antti Leinonen, Hokki
  Heikki Puustinen, Jokipojat
  Tuukka Pulliainen, TuTo
  Aki Keinänen, TuTo

  300:
  Ilkka Vaarasuo, Jukurit
  Lassi Mattila, LeKi
  Joni Isomäki, Peliitat

  250:
  Teemu Virtala, Hokki
  Henri Manninen, Peliitat
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2014 klo 11.05
 24. JoKP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
  Lainaus:
  Korjataan nyt kummiskin "Puden"(Heikki Puustinen) seura, eli Jokipojat.
   
 25. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Lainaus:
  Jotenkin on sellainen muistikuva, että Akille tuli 400 virallista matsia punanutussa täyteen kauden alussa. Eliten tilastoistakaan ei voi olla täysin varma, joten voi olla enemmänkin.