Mestiksen pudotuspelit 2011

  • 12 466
  • 47

opa27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Ässät, Detroit Red Wings, Newcastle United
No SaPKolla ei kovin lahjakkaasti menny joku vuosi sitten. TuTo vei 3-0 ja 22-2.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minä henkilökohtaisesti toivon, että kyseisen tempun tekee SaPKo.

Tämäkin kelpaa paremmin kuin hyvin. Jos välierissä on vastakkain Jugurtit ja SaPKo niin mikäs olisikaan parempaa kuin se, että SaPKo passittaa Jugurtit kesälomalle. Go SaPKo go. Ei muuta kun Jugurtit lomille loms.
 

Rankkari

Jäsen
Jukurit, Kookoo ja Sport jatkoon voitoin 3-0, kuten ennustelinkin. Neljännessä parissa pelit jatkuu. Välierissä Kookoo saa vastaansa Sportin. Otteluparista voi ennustaa tasaista. Kookoo tarvitsee sairastuvaltaan ykkövahti Rämön, kokeneen Tuomaisen, ja tsemppari Veistolan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tämäkin kelpaa paremmin kuin hyvin. Jos välierissä on vastakkain Jugurtit ja SaPKo niin mikäs olisikaan parempaa kuin se, että SaPKo passittaa Jugurtit kesälomalle. Go SaPKo go. Ei muuta kun Jugurtit lomille loms.
Ja siitä sitten SaPKo jatkaa yllätysten tiellä ja voittaa vielä finaalitkin. Sitten saammekin todistaa kahden perinteikkään seuran liigakarsintoja, kun TPS ja SaPKo kohtaavat toisensa karsinnoissa. Itseasiassa molemmat on perinteikkäitä, mutta vain hieman eri sarjatasoilla. Eipä olisi pahemmin järkeä noissakaan karsinnoissa, kun Savonlinnassa ei oltaisi kusemassakaan liigaan päin. Eli toisin sanottuna kai Mestiksen sitten pitäisi voittaa Sport, KooKoo tai Jukurit, niin voisi edes spekuloida sillä, että mitä jos Mestisjengi voittaa karsinnat.
 
Ei kai tällä hetkellä liigapaikasta voi vakavissaan puhua kuin Kouvolassa, Mikkelissä on vaan niin pienet ympyrät ja Vaasan, vaikka menestyykin, täytyy saattaa taloutensa vakaalle pohjalle ennenkuin vakavasti aikoo mennä liigaan. Vaasassa on oltu oikealla tiellä Tammisen jäljiltä, joukkue pelaa hyvin ja talouskin varmasti korjaantuu kovaa kyytiä. Pari vuotta joukkueen ja talouden rakentamista ja sitten liigaan. Jos SaPKo jostain syystä olisi karsinnassa, olisi se liigajoukkueelle nöyryyttävää näyttäytyä yhdessä Mestiksen pienimmän budjetin joukkueen kanssa karsinnoissa. Voisi kysyä oikeasti sellaisen liigajoukkueen oikeutta liigapaikkaan, varsinkin jos edes joku peli olisi tasainen.
 

Banys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jugurit
Kyllä tulee kutkuttava loppukausi, nimittäin katsomossa, kentällä ja yleisömäärissä laskettuna. Alkuun toivotan kaikille mukavaa pleijarikevättä!

Meidän mustahevosemme pelannut koko kauden materiaalin äärirajoilla, joten ei auta kun toivoa bensan riittävän maaliviivalle asti. Mikkelissä vallitsee kuitenkin Mestiksen kovin fanikulttuurin ja isonkin yleisön potentiaali on sarjan mittakaavassa suurin. Näin ollen toivoisin meille jopa liigakarsintaa, koska halliremontin ja nukkuvan jättiläisen (4 mestaruut hei) potentiaali liigakartalle on suuri, vaikkakin KooKoo tässä on vielä edellä. SaPKo, TuTo ja Sport näitä kahta jättiä (tosin täällä se vielä nukkuu) seuraten.

SaPKo tai D Team ovat myös 100% mahdollisia finaalijoukkueita. Uskon kuitenkin näistä joukkueista, Jukurit mahdollisesti mukaan lukien, löytyvän hopeamitalistin. Mille tahansa kyseisistä seuroista se on kuitenkin voitettu hopea.

Sport on jälleen kiusaajan roolissa, joten yksikin voitto (ja ylimääräinen kotiottelu) olisi Sportille kuin mestaruus. KooKoo tulee luultavasti tällä kaudella menemään menojaan, mutta yritetään muualla pistää kapuloita rattaisiin! Onhan se koko Mestiksen etu, kun Kouvola saa kovia pelejä alle ennen karsintoja.

KooKoo
Ylivoimainen mestarisuosikki ja liigakandinaatti. Kaikki muut sijoitukset ovat epäonnistumisia, joten liputankin koko Mestiksen puolesta KooKoota. Omien takana tietysti silti tunnesiteeni ovat, mutta Mikkelissä ei olla vielä valmiita noin suuriin saappaisiin. Fanikulttuuri on Mestiksen keskiluokkaa, mutta oli muutama kausi sitten jo hyvässä nosteessa. Rytmi (rummut?) kuitenkin puuttuvat pitämästä tahtia.

SaPKo
Perinteinen sapkukka on mielestäni hopeamitalisti numero yksi. Erittäin hyvää pelaamista, taktikointiinko jopa kolme kotiottelua (ja maksimaaliset yleisötulot)? Fanit Mestiksen top-3 luokkaa, omantakeisella otteellaan.

Jukurit
Kauden alkuun kukaan ei uskonut meihin. Olemme kuitenkin kylähullulla asenteella, SaiPan avustuksella ja Toivakan lompakolla (vitsi) saaneet hyökättyä puskista. Kylähullun asenteeseen liitettynä Mestiksen paras kannatusjoukko, chantteineen ja hienoin asustein voi jopa vanhalla voittamisen kulttuurilla tuoda suuren yllätyksen. Pronssi olisi kuitenkin jo loistava suoritus.

D Team
Mahdollinen hopeamitalisti. Hyvin rakennettu lähes omavarainen seura, sillä mielestäni liian moni yhdistää D:n JYPpiin. Pelaajarulianssi on normaalia ja ajaa vain joukkueen omia etuja.

Sport
Yksikin voitto välieristä on Sportille mestaruus (=lisää lipputuloja). Kiusaajan roolissa tällä kaudella ja faniryhmäkin nousemassa tai ehkä jo Mestiksen top-3.

Harmitus...
Ainut minua harmittava asia on HeKin putoaminen playoffseista. Heinolan hornankattilassa kellojen ja rumpujen lyödessä on tunnelma Suomen tasolla infernaalinen. Kukapa ei tahtoisi pelaajana kokea tätä tunnelmaa? Meteliä on kuin atlanttin toisella puolella, vaikka joidenkin mielestä se on väärin tuotettua. SarvisClubilaisena vähän jänskättääkin, jos Lahti nro 2. ajaa meistä fanituksessa ohi.
 

kuhnhackel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, HPK
Aika hyvä ja pitkä trolli Banykseltä..Kouvolakin on vaan valitettavasti vähän huono tuon liigan suhteen. Aivan liian perseaukista porukkaa siellä suunnalla (ellei paikallisesta Chinatownista saa apua :D). Ehkä voitaisiin jopa unohtaa nämä liiganousuhaaveet kaikkien mestisjengien osalta.
Jukureilla ei ole liigaan mitään saumaa johtuen jo huonosta menestyksestä junioripuolella ja surkean pienestä talousalueesta.
Vaasa olisi ainut mahdollinen, mutta siellä ei kyllä seuran nykyinen taloudellinen tila oikein sitä salli...
 

Rankkari

Jäsen
VÄLIERÄT:

Farmifinaalissa Jukureille tarjotaan helppoa tietä kohti finaalia. D-team ei ole yhtävahva kuin viimevuoden vastaavissa peleissä, ja myös maalivahti Kaulion torjuntavire on hukassa. Jukurit jatkoon voitoin 3-0.

Kookoo-Sport on tämänkauden mielenkiintoisin ottelupari. Melko tasaisessa otteluparissa pienetkin asiat ratkaisee. Katsomossa tunnelma nousee paremmaksi kuin liigan säälipleijareissa. Kookoo kestää ennakkopaineet ja jatkaa finaaliin voitoin 3-1 tai 3-2.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Välierien lippujen hinnat

Jukureilla on välieräjoukkueista edullisimmat lippujen hinnat. Istumapaikka maksaa 12-14 € katsomosta riippuen. Seisomaan pääsee 10 €:lla.
KooKoon ja D Team:n välieräotteluihin maksaa aikuisilta 15€. Sport:n otteluihin saa lompakosta kaivaa eniten rahaa. Aikuisten istumapaikka maksaa 19€ ja seisomapaikka 15€.
Kaikkiin välieräotteluihin on tarjolla edullisempia lippuja mm. lapsille, opiskelijoille ja eläkeläisille.

Kaikilla paikkakunnilla on korotusta tullut runkosarjasta. Mikkelissä on hintoja nostettu vain pari euroa runkosarjasta. Mielestäni enemmänkin olisi voinut nostaa. Lipun hinnasta yleisömäärät Mikkelissä tuskin ovat kiinni, kun ilmaispelissäkään joulukuussa ei käynyt kuin reilut 1600.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
offtopic

Onko kukaan muu laittanut merkille Jatkoajan ennakoissa tuota vaakakuvaa? Vaalla kuvataan kummalle joukkueelle sarja kaatuu. Mielestäni tuolla vaalla pitäisi kuvata niin, että kummalla on enemmän (painavampaa) asiaa/ osaamista, niin vaakaa kallistuu tietysti siihen suuntaan.
Nythän näissä ennakoissa aina jatkoon veikattu joukkue on vaakan ylemässä (kevyemmässä kupissa), joka mielestäni on väärin kuvattu.
Hiusten halkomistahan tämä on, mutta häiritsevä pieni fiba kuitenkin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Japen viestistä on hyvä laskeskella sitä sisääntulevaa pörröäkin. Laskelmat sinnepäin.

Vaasa ~3500 x ~17€ = 59 500
Mikkeli ~1600 x ~12€ = 19 200
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Onko kukaan muu laittanut merkille Jatkoajan ennakoissa tuota vaakakuvaa? Vaalla kuvataan kummalle joukkueelle sarja kaatuu. Mielestäni tuolla vaalla pitäisi kuvata niin, että kummalla on enemmän (painavampaa) asiaa/ osaamista, niin vaakaa kallistuu tietysti siihen suuntaan.
Nythän näissä ennakoissa aina jatkoon veikattu joukkue on vaakan ylemässä (kevyemmässä kupissa), joka mielestäni on väärin kuvattu.
Hiusten halkomistahan tämä on, mutta häiritsevä pieni fiba kuitenkin.
Samaa ihmettelin. No, kerrankos sitä tulee noita ajatuskatkoja tekijöillekin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Täytyykin todeta, että välierässä pelaavat juuri oikeat joukkueet. HeKi oli runkosarjan aikana pahimmassa liemessä juuri tätä nelikkoa vastaan, vaikka tuloksellisesti Sportia vastaan tuloksellisesti hyvin menikin. Nämä joukkueet olivat ja ovat edelleenkin liikkuvuudessa HeKiä valovuoden edellä. Liike. Siinäkö se pieni ero, joka tämän nelikon muista erottaa?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Toinen finalisti on siis selvillä. Jukurit hoiteli sarjan jälleen kotiin 3-0, eikä ole kahta sanaa etteikö joukkue olisi ansainnut finaalipaikkaansa tänä vuonna. Playoffeissa ollaan menty aivan hurjaa tahtia 6 matsia, 6 voittoa, maaliero 30-5... Flinckin käsialaa on käytännössä ollut puolet Jukureiden maaleista, joten mielenkiintoista on nähdä löytyykö miehelle pysäyttäjää koko keväänä.

Toisen finalistin toivoisi toisaalta selviävän jo huomenna, mutta ei se kai Jukureille haitaksikaan todennäköisesti ole vaikka nämä kaksi joukkuetta tahkoaisivat ne pari ylimääräistä jatkoaikamatsia vielä tähän päällekin. Sitäpaitsi tämänpäiväinen KooKoo-Sport oli kyllä erittäin vauhdikasta ja miellyttävää katsottavaa töllöttimestä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipä paljon lohduta, mutta aika kova tilasto löytyi Iltalehden jutusta: "Jukurit jäi kakkoseksi, vaikka kesti pudotuspeleissä kaikki 48 alivoimatilannettaan. Vastustajat pelasivat Jukureita vastaan ylivoimaa yli 81 minuuttia tekemättä maaliakaan!"

Eräänlainen ennätys varmaan tuokin.

Linkki juttuun: Kolmen voiton suora vei Sportin mestariksi | Jääkiekko | Iltalehti.fi
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kysytään nyt vaikka tässä ketjussa, että onko tuolla Mestiksen mestaruuspytyllä mitään nimeä ja mistä se on tullut? Näyttää erittäin paljon samalta kuin Kanada-malja, liekkö ihan suora kopio? Mestistä on nyt pelattu 11 kautta, mutta minusta näyttää siltä että ainakin tuossa Jatkoajan valokuvassa missä Törmänen kannattelee pokaalia, mestaruuslaattoja on enemmän kuin se 10 mitä siihen olisi tähän mennessä kerinnyt kertyä.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Eipä paljon lohduta, mutta aika kova tilasto löytyi Iltalehden jutusta: "Jukurit jäi kakkoseksi, vaikka kesti pudotuspeleissä kaikki 48 alivoimatilannettaan. Vastustajat pelasivat Jukureita vastaan ylivoimaa yli 81 minuuttia tekemättä maaliakaan!"

Eräänlainen ennätys varmaan tuokin.

Joku voisi sanoa, että Jukureiden olisi kannattanut ottaa enemmän jäähyjä, jotta oma maali olisi pysynyt puhtaana. Vakavasti puhuen tuon hienon alivoimasaldon omalta osaltaan mahdollisti juuri se, ettei Jukurit ottanut kohtuuttoman paljoa jäähyjä. Alle kahdeksan jäähyminuuttia per matsi ei esimerkiksi vaikeuta joukkueen peluuttamista juuri lainkaan.
 

Kix71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kysytään nyt vaikka tässä ketjussa, että onko tuolla Mestiksen mestaruuspytyllä mitään nimeä ja mistä se on tullut? Näyttää erittäin paljon samalta kuin Kanada-malja, liekkö ihan suora kopio? Mestistä on nyt pelattu 11 kautta, mutta minusta näyttää siltä että ainakin tuossa Jatkoajan valokuvassa missä Törmänen kannattelee pokaalia, mestaruuslaattoja on enemmän kuin se 10 mitä siihen olisi tähän mennessä kerinnyt kertyä.
Kai siihen tulee enemmäin kuin yksi laatta/kausi. Ei yhdelle laatalle mahdu koko joukkueen nimet.
Maljan nimestä ei ole tietoa.
 

Kix71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Meinaatko että vaikka kesken laatan hypätään yhtäkkiä seuraavan vuoden mestareihin?
Piti googlettaa tuota pystiä, nimeä sille en ole löytänyt, ja en oikeastaan etsinytkään, mutta laatat on kyllä divarikausistakin. Löysin lähikuvan jossa oli 86-87 KooKoo ja 87-88 HPK. Myös pystin yläosassa lukee I-Divisioona.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Piti googlettaa tuota pystiä, nimeä sille en ole löytänyt, ja en oikeastaan etsinytkään, mutta laatat on kyllä divarikausistakin. Löysin lähikuvan jossa oli 86-87 KooKoo ja 87-88 HPK. Myös pystin yläosassa lukee I-Divisioona.
Jotain tällaista ajattelinkin. Muistelin vain että divariaikoina pokaalia ei kyllä jaettu divarin voittajalle joten tuntuisi ettei nimiäkään ole pokaaliin kaiverrettu kuin Mestiksen ajalta lähtien. Mutta tuohan selittää kyllä sen miksi laattoja on noinkin runsaasti.

Sitten vielä se yksi kysymys, onko tuo suora kopio kanada-maljasta? Näyttää ainakin kuvasta päätellen samanlaiselta.
 

Hiilikuitu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kysytään nyt vaikka tässä ketjussa, että onko tuolla Mestiksen mestaruuspytyllä mitään nimeä ja mistä se on tullut? Näyttää erittäin paljon samalta kuin Kanada-malja, liekkö ihan suora kopio? Mestistä on nyt pelattu 11 kautta, mutta minusta näyttää siltä että ainakin tuossa Jatkoajan valokuvassa missä Törmänen kannattelee pokaalia, mestaruuslaattoja on enemmän kuin se 10 mitä siihen olisi tähän mennessä kerinnyt kertyä.

Ei ole täysin samanlainen, niinkuin täällä on jo sanottukin.

Muistelin tässä, että Jukurit ei tainnut tuota kannua saada vielä vuonna 2006, kun Vaasassa voittivat mestaruuden. Tutolla taisi jo tuo kannu olla, eli se ei ole kuin neljä vuotta vanha.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös