Mestiksen karsintasarja

  • 4 659
  • 41

Afan

Jäsen
Taitaa olla jo aika siirtyä spekuloimaan jännittävää ja mielenkiintoista Mestiksen karsintasarjaa, jonka parhaisiin puoliin lukeutuu ehdottomasti se, että Ahmat ei tällä kaudella ota osaa kyseisiin pippaloihin <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">. Panokset ovat tunnetusti kovat, sillä paikkoja auringossa on jaossa vain kaksi (ehkä kolme), joten joku jää väistämättä varjoon.
<BR>
<BR>Kolmen peräkkäisen karsintakauden kokemuksella voin kertoa, että karsintaottelut ovat fanille oiva tapa päättää mollivoittoisesti sujunut kausi muutamaan jännittävään otteluun, jossa vastaan luistelee täysin uusia tuttavuuksia. Kaikki positiviisuus tosin katoaa siihen, jos oma joukkue ei selviydykään voittajana...
<BR>
<BR>Mestisjoukkueet ovat ennen karsintojen alkua olleet kahden viikon tauolla, mutta en usko pelituntuman puuttumisen juurikaan näkyvän keskiviikkona karsintojen alkaessa. KooKoo ja Jää-Kotkat pelasivat viisasti yhden harjoitusottelun kumpainenkin alemman tason ryhmiä vastaan, eikä KalPan ja EPS:n kenraaleitakaan minään tiukkoina vääntöinä voi pitää, sen verran heikkotasoisia pohjoislohkon vastustajat olivat.
<BR>
<BR>Kovia otteluitahan Mestiksen ryhmillä on alla selvästi enemmän ja se voi auttaa tiukoissa paikoissa, mutta vastaavasti Suomisarjan joukkueiden itseluottamus on paremmalla tolalla. Etenkin KooKoon hyökkäystyöskentelyä vaivasi runkosarjan lopulla kova uskon puute.
<BR>
<BR>KALPA
<BR>Ehkäpä niukka suosikki vaikeasti ennakoitavaan sarjaan. Valttina kuopiolaisilla on tasaisuus, sillä kaikki osa-alueet ovat kunnossa. Joukkueessa on kentällisen verran aikanaan SM-liigassa esiintyneitä pelaajia ja uutuutena edustukseen on nostettu nuorten sarjan päätyttyä kentällinen lahjakkaita nuorukaisia, joiden panos saattaa olla hyvinkin ratkaiseva, sillä muut karsinnan joukkueet eivät liiemmälti pääse kehumaan materiaalinsa leveydellä.
<BR>
<BR>Maalivahdit Ari Luostarinen ja Juha Kauhanen saivat molemmat tasaisesti peliaikaa ja esiintyivät Suomisarjassa edukseen, joten näihin miehiin KalPa tuskin kaatuu. Varsinainen valttikortti torjuntapeli ei kuopiolaisille kuitenkaan ole, sillä nykyisillä Mestisjoukkueilla on asettaa veräjäänsä vartioimaan vieläkin pätevämmät miehet.
<BR>
<BR>Puolustusta johtavat ex-liigapakit Jyrki Valta ja Antti Hintikka. Tehokkain on ollut Veli-Pekka Pekkarinen, mutta kaikkein mielenkiintoisin nimi taitaa olla 1983 syntynyt ikäluokkansa maajoukkuepakki Jussi Timonen.
<BR>
<BR>Hyökkäyksessä liigamiesten Antti Riekkisen ja Mikko Honkosen rinnalla pelaa jokerilähtöinen Tuomas Nikoskelainen. Tehokkain parivaljakko on ollut Tatu Miettinen-Kalle Kerman. Näistähän Miettinen kävi viime kaudella Diskoksessa, jossa näytön taisivat jäädä melko vähäisiksi. Velu tai joku Disen pelejä nähnyt voikin varmasti kertoa kaverista hieman enemmän.
<BR>
<BR>Nuorten joukkueesta tulleesta kolmikosta Eetu Qvist ja Janne Laakkonen ovat pelanneet ikäluokkansa maajoukkueissa.
<BR>
<BR>KOOKOO
<BR>Mestiksen suurimman pettymyksen pitäisi materiaalillaan klaarata karsinnat helposti, mutta iso joukko alisuorittajia ja totaalinen uskonpuute hyökkäyspäässä voivat asettaa sarjasopimuksen uusimiselle suuriakin esteitä. Sarjan aloitus on erityisen tärkeä, sillä omassa päässään KooKoo pärjää, mutta hyökkääjien olisi pikaisesti löydettävä itseluottamuksensa, jotta kunnian kukko laulaisi.
<BR>
<BR>Sami Heikkinen pitää huolen, että maalivahtiosasto on kunnossa. Puolustuksen materiaali Janne Vuorelan ja Sami Siltavuoren takana on riittävä pitämään vastustajan maalit vähissä, mutta kuka tekisi niitä omalle joukkueelle? Luovuudesta on puutetta, vastuuta siirretään ja mailaa puristetaan niin, ettei kiekkoa saada maaliin hyvistäkään paikoista. Kuvaavaa on, että hyvänä maalintekijänä tunnettu Olle Sildre vaipui ensin vilttiin ja katosi lopulta kokonaan.
<BR>
<BR>KooKoon otteluohjelma on mielenkiintoinen. Ensin vierailu Kuopiossa, ja sitten kaikki kolme kotiottelua putkeen. Voiton KalPasta voisi kuvitella vapauttavan KooKoon peliä siinä määrin, että joukkue olisi vahvoilla kotiputkessaan, mutta toisinkin voi käydä. KalPa-tappion jäljiltä pelaajilla olisi kotijäällä valtava paine pakkovoitosta, ja ensimmäisen vierailijan EPS:n hyökkääjillä kyllä riittää taitoa rankaista kovan paineen alla tehdyistä virheistä.
<BR>
<BR>EPS
<BR>Karsintojen suurin arvoitus. Blues haluaa EPS:n farmiseurakseen Mestikseen, joten sarjanousulle on näytetty vihreää valoa. Taitoa on, mutta onko puolustus- ja etenkin maalivahtipeli tarpeeksi hyvää ehkäpä yhtenäisempiin vastustajiin verrattuna?
<BR>
<BR>Maalivahteina ovat aiemmin divarissa epävarmasti esiintynyt Leif Berggren sekä viime otteluissa torjuntavastuun kantanut itselleni täysin tuntematon Hannu Seppänen, joka tuskin on samaa tasoa vastustajien maalivahtien kanssa.
<BR>
<BR>Puolustuksen avainpelaajia ovat pari kautta sitten Ahmoissa pelannut ex-liigajyrä Marko Halonen, vielä vähän aikaa sitten Bluesissa puolustanut Tommi Nyyssönen sekä ex-haukat Teemu Immonen ja Antti Karttunen.
<BR>
<BR>Hyökkäys on espoolaisten vahvin ase. Tuomas Kalliomäki on tehtaillut lähes kaksi pistettä per ottelu ja olisi halutessaan Mestiksenkin parhaita pistemiehiä. Kalliomäkeäkin ahneempi maalintekijä (35 ottelua, 30 osumaa) on ollut Mikko Laine, joka jo pari kautta sitten Ahmoissa oli joukkueensa parhaita maalintekijöitä. Sentteriosastolla peliä tekevät liigajyrä Petro Koivunen ja Laineen tavoin Ahmoissa taitojaan esitellyt Teemu Telsavaara. Antti Tevanen siirtyi EPS:ään kesken kauden KJT:sta ja entinen HIFK-pelote Tom Laaksonenkin on riveissä. Joukkueen kolmas ex-ahmahyökkäjä on Jari Ikonen.
<BR>
<BR>UJK
<BR>Kolmatta kertaa neljän kauden sisällä karsinnoissa, joten kokemusta on. Ei luovu paikastaan helpolla, mutta vastustajat ovat sen verran kovia, että jää rankingissani neljänneksi. Mikään yllätys Uudenkaupungin ylpeyden säilyminen ei kuitenkaan olisi.
<BR>
<BR>Maalivahdeista lahjakkaalta Antti Jokelalta vaaditaan hyvää suoritusta, sillä puolustus on haparoinut liikaa. Juha Mattila pelaa loistavasti ylöspäin Sami Lehtisen ja Krister Pietsalon avustaessa, mutta oman pään pelin pitäisi tiivistyä, sillä Jää-Kotkilla ei ole asettaa hyökkäykseen samanlaisia pistenikkareita kuin Suomisarjan haastajilla. Kilpaa jäähyminuutteja ja miinuksia keränneiden Joni Petrellin ja Vikki Tammelinin kannattaisi vaihteeksi pysytellä jäällä, sillä erikoistilannepelaaminen on ollut joukkueelle todellista tuskaa.
<BR>
<BR>Hyökkäyksessä näkyvin pelaaja on ollut kokenut Marko Väkiparta, jolla on ylivoimaisesti eniten sekä pisteitä että jäähyminuutteja. Sami Suomisen piti nousta avainpelaajaksi, mutta alkukausi oli suorastaan surkea. Nyt Suomisella olisi näytön paikka, sillä muut hyökkääjät ovat tehoilleet tasaisen huonosti. Hyvien joukkuepelaajien (Myllymaa, Häätylä) panos on tärkeä, sillä henkilökohtaisessa taidossa UJK ei vastustajilleen pärjää.
<BR>
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Afan; muuten mielenkiintoisia spekulaatioita mestiksen karsintasarjasta mutta sen verran täytyy korjata tekstiäsi että KooKoo ei aloita karsintasarjaansa Kuopiossa ja EPS ei ole ensimmäinen KooKoon kotiottelu.
<BR>
<BR>Otteluohjelma:
<BR>ke 21.3. Espoonlahti: EPS-KooKoo
<BR>ke 21.3. Kuopio: KalPa-Jääkotkat
<BR>
<BR>pe 23.3. Kouvola: KooKoo-KalPa
<BR>pe 23.3. Uki: Jääkotkat-EPS
<BR>
<BR>la 24.3. Espoonlahti: EPS-KalPa
<BR>la 24.3. Kouvola: KooKoo-Jääkotkat
<BR>
<BR>ti 27.3. Kouvola: KooKOo-EPS
<BR>ti 27.3. Uki: Jääkotkat-KalPa
<BR>
<BR>to 29.3. Kuopio: KalPa-KooKoo
<BR>to 29.3. Espoonlahti: EPS-Jääkotkat
<BR>
<BR>la 31.3. Kuopio: KalPa-KooKoo
<BR>la 31.3. Uki: Jääkotkat-KooKoo
<BR>
<BR>Olen kanssasi samaa mieltä että KooKoon otetluohjelma on \"mielenkiintoinen\". Lähinnä asiassa ihmetyttää se seikka että yleensä paremmin sarjassa sijoittunut saa kotiedun eli kotietu olisi pitänyt olla KalPalla ja KooKoolla. No nythän on tietysti vaikea määritellä kotietu koska karsinta pelataan sarjamuotoisena mutta mielestäni ei voida ainakaan puhua KooKoota suosivasta sarjaohjelmasta koska KooKoo joutuu pelaamaan kaksi mahdollisesti ratkaisevaa ottelukierrosta vieraissa.
<BR>
<BR>Ei olisi luullut olevan vaikeaa laatia sellaista sarjaohjelmaa jossa jokainen joukkue pelaa vuorotellen kotona ja vieraissa. No eiköhön tuolta karsinnasta kaksi parasta seuloudu joukosta mutta ihmettelinhän nyt kuitenkin tätä ohjelmaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kovasti itsestäni tuntuu, että paikkoja voisi olla jaossa (ainakin) neljä. Mikäli EPS nousee ja huhut pitävät KJT:n osalta paikkansa.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen karsintasarja on varmasti odotettavissa. Kaikki 4 joukkuetta vaikuttaa etukäteen arvioiden melko tasavahvoilta, joskin ehkä pienoisena ennakkosuosikkina sarjassa pitäisin KalPaa. KalPa tosiaan on saanut joukkueeseen näitä A-junnujen SM-sarjassa menestyviä pelaajia. Tosin ainakin myös KooKoossa on näitä hyvin A:n SM-sarjassa pelanneita pelaajia, omat kasvatit mv Carl Grahn pelasi vielä viime vuonna KalPan A-junnuissa joten ainakin Kallelle nämä KalPan pelaajat varmasti ovat tuttuja, nähtäväksi jää peluuttaako valmentajakaksikko Sihvonen -Siren KalPaa vastaan Grahnia vai Sami \"Niilo\" Heikkistä, Ainakin sarjassa Kalle on vähän jäänyt Niilon varjoon. Myös KooKoon oma kasvatti Mikko Liukkonen pelasi A:n SM-sarjaa JYP:n riveissä ja palasi viime kaudeksi Kouvolaan. Mikko muistaakseni myös voitti tuollon A-junnujen pistepörssin. Myös Tatu Backman on pelannut A:n SM-sarjaa Kärppien paidassa. Mikko Liukkonenhan oli sarjassa KooKoon paras pistemies mutta etukäteen odotin nimenomaan Tatu Backmanilta enemmän ja Tatu onkin ollut 2 maalilla ja 2 syötöllä mielestäni pienoinen pettymys. Tosin Tatuhan oli pitkään loukkaantuneena ja hänelle kertyi vain 23 ottelua. KooKoon maalivahtipeli on etukäteisarvioissani joukkueen vahvin osa-alue, myös etukäteen heikoksi arvioitu puolustus on pitänyt melko hyvin mutta suurin kysymys KooKoon osalta on se kuka tekee maalit? KooKoon viimeiset ottelut ja oikeastaan koko kausi oli yhtä tuskaa maalinteon osalta. Viimeisestä pelistä lukien KooKoo teki vastustajien maaliin meaaleja seuraavasti: Ahmat 1, Jokipojat 2, Jukurit 1, K-Vantaa 0, TuTo 0, Hermes 2, Jääkotkat 1 eli 7 viimeisessä runkosarjan pelissä KooKoo teki yhteensä 7 maalia!!! eli yhden maalin per ottelu. Jos KooKoo ei pysty parantamaan edellä mainittuja tilastoja tulee sarjasta noutaja.
<BR>No toivotaan tasaisia ja jännittäviä karsintamatseja. Toivon ainakin että 2 parasta löytyy kolmikosta KalPa, KooKoo ja UJK sillä en voi oikein sulattaa ajatusta että pääkaupunkiseudulta nousisi vielä EPS:kin pääsarjatasolle.
<BR>
 
Suosikkijoukkue
<B>Vermuntilan Tempo</B>
Originally posted by Afan
hyvänä maalintekijänä tunnettu Olle Sildre vaipui ensin vilttiin ja katosi lopulta kokonaan

Tämä oli uutta minulle. Onko Sildre todellakin hävinnyt kokonaan? Tietääkö joku mitä mies touhuaa nykyään? Katosiko mies taas mystisesti, kuten Ugin reissullaankin. Maksamatta jäi jotain laskuja ja muutamat tavarat unohtui palauttaa. Sitten kun KooKoo oli tulossa Ugiin pelaamaan niin mies oli äkillisesti sairastunut. Varmaan vieläkin parilla kaverilla Ugissa on saamisia Ollelta. Oli muuten legendaarinen pari UJK:n kopissa Nikitin - Sildre. Raikui ryssämolotusta enemmän kuin suomea pukukopissa...
 

jekku

Jäsen
Varonen ja muuta

Tänäänhan sen näkee pelaako Varonen Kuopiossa.
Joo Kejonen pelasi Oulussa (olin kattomassa). Kejonen teki matsissa maalin.
Veikkaajassa luki että UJK:n Väkiparta ja Kaupinsalo aloittaisivat karsinnat toipilaana. Tiedä sitten noista Veikkaajan jutuista.
 

Afan

Jäsen
Viestin lähettänyt käyttäjä Pertti Keinonen


Tämä oli uutta minulle. Onko Sildre todellakin hävinnyt kokonaan?

KooKoon manageri seuransa keskustelupalstalla:

"Jotta kenenkään ei tarvitse kysellä, missä Olle on, niin vastauksen saatte nyt. Olle Sildre on haihtunut Suomesta kuin aamusumu auringon noustessa."

Nimimerkki Walkerin mukaan saman sumun mukana katosi KooKoo-hyökkääjä Ville Kiiskisen fillarikin.
 

jekku

Jäsen
Kalpa otti aika 'helposti' eilen ekan voiton karsintasarjassa. Nuorisoketju Janne Laakkonen, Eetu Qvist ja Matti Tiihonen oli loistava. Myös Mikko Honkonen pelasi hyvin. Minkälaista peliä oli Espoossa? Voisko joku paikanpäällä ollut kertoa hieman pelistä!
 

D mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Diskos, PiTa...
www.kouvolansanomat.fi kertoo pelistä laajasti.

Tiivistettynä voi todeta pelin olleen kuulemma erittäin tasainen ja jopa EPS:n hallintaa. Kummallista kyllä, EPS:n konkarikaarti oli tuhlannut käytännöllisesti katsoen kaikki maalipaikkansa.

Paljonkohan Kuopiossa tai Espoonlahdessa on ollut yleisöä? Espoonlahti Gardenissa voi kuvitella olleen ahdasta ja tunnelmaa jo parilla sadalla katsojalla...
 

Afan

Jäsen
Velu,

Ahmoissa pelattujen otteluiden perusteella pitäisin Kainulaista ihan taitava Mestistason sentterinä, jolle kuitenkin tuottavat ongelmia kovuuden puute ja heikohko viimeistelyteho. Eli pysyy ihan hyvin vauhdissa mukana, mutta ei ehkä ole varsinaiseksi ratkaisijaksi. Tiedä sitten.

Laina-ajan loppupuolella Kainulainen toisella laidallaan Semi Pekki sai tosin aikaan ihan hyvät tehot, joten ehkäpä ainesta olisi, kun saisi jossain enemmän peliaikaa. Ahmoillahan oli oikeastaan pulaa senttereistä läpi kauden, joten Hyvinkäällä vastuuta olisi luultavasti tullut kauden loppuun saakka enemmän kuin KJT:ssa.
 

jekku

Jäsen
Itte oli Niiralan montussa kattomassa Kalpa-UJK peliä.
Peli oli ihan hyvä mutta aika vaisu tunnelma katsomossa.
Toivottvasti ensi viikolla Niiralassa on perempi tunnelma.
Tuomaritoimintaan olisin kaivannut parannusta ottelun aikana.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Kummallisia nämä karsintasarjan käänteet! Eilen jo näytti, että Kotkia ei voi enää pelastaa mikään, mutta tämän päivän Kouvola-keikan jälkeen voi taas yrittää hymyillä kyynelten läpi (oli muuten Kotkien neljäs vierasvoitto Kouvolasta kahden vuoden aikana).

Eilinen EPS 11 ex-liigamiehen voimalla oli ihan hyvä. Tosin viimeistely ontui, jopa tyhjän maalin ohi läpiajosta sai Esbomies kiekon viimeisellä minuutilla. Jokela Kotka-maalissa oli selvästi parempi kuin virkaveljensä. Velu ja muut Kalpa-fanit voivat saada nyt vastaansa tsemppaavatkin Kotkat, mutta Väkiparran, vanhan pelin sielun, varjojen mailla vaeltelu oli ainakin perjantaina silmiinpistävää, Väki kun oli selkeä toipilas.

Yleisökin innostui ajoittain ja "kuumia" pelaajia olivat ainakin Rami Kaupinsalo ja Vikki Tammelin (!). Peli oli myös miellyttävän siisti eikä Tom Laaksosta näkynyt.

Reissussa oli myös traagisia käänteitä, taksikuskien ohareita, etuajassa kulkevia busseja, vahingoniloisia laitilalaisia TPS-fani-portsareita (ei suosikki-ihmistyyppini) ym., mutta tällä kertaa ei niistä nyt sen enempää.
 

jekku

Jäsen
Itse en jaksa uskoa että Kalpa kolmea peliä häviäisi, mutta
kaikki on mahdollista.
Kuopion suunnalla torstaina liikun joten ei muuta kuin hallille peliin Kalpa - Kookoo.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Älä hyvä Velu houkuttele Ukiin, hyvä kun edellisestäkään tripistä on selvitty. Kuusikautisen faniurani aikana olen tehnyt kolmisenkymmentä matkaa Ukiin, mutta viime aikoina on autotonta miestä alkanut rassata se, ettei sieltä pääse pelin jälkeen bussilla pois muuten kuin hommaamalla kyydin Laitilaan. Ja viimeinen niitti oli tuo la-pelien siirtäminen kello 17 alkaviksi.
Kyytipojiksikaan harva haluaa, koska Turusta saapuvat yleensä eivät kestä Kotkien peliä täysin selvin päin:)

Mutta antoisaa kokemusta KalPa-faneille, luokaahan savolaishenkistä tunnelmaa jäyhään vakkasuomalaisyleisöön. Vaikka nyt voi olla vähän täydempää, kun Osuuspankki tarjoaa pelin, lehtereillä on yleensä aika hiljaista. Omasta joukkueesta Ukissa kyllä välitetään ja kauhunsekaisesti jännitetään.

En tiedä Velu, onko kaupunki sinulle tuttu, mutta yritä nauttia myös sen idyllistä ja estetiikasta eikä pelkästä Ukin upeasta hallista. Pikkukaupungin atmosfääri lumosi minut aikoinaan ja hiljaisessa puutaloalueessa hallin vieressä on tyyliä.

Pelistä tai sen lopputuloksesta en tohdi lähteä spekuloimaan.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Vähän myöhässä mutta kuitenkin

KalPan faneja oli yllättävän paljon mukana Espoossa lauantaina. Olivat kaiketi käyneet samalla matkalla Kouvolassakin (perjantai).
Mukana oli myös jo liiga-ajoilta tuttu fani, "Äijä"
Itse pelissä EPS ei vaan saanut lähestulkoon mistään sisään, Kalliomäki teki ainoan maalinsa heti Koivusen aloitusvoiton jälkeen.

Mutta kaikki on vielä mahdollista, kun UJK meni voittamaan KooKoon. Siihen en olisi uskonut.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
HYVÄ EPS

Millainen oli Kookoo-EPS peli! Tiukka varmasti, tökkikö EPS:llä taas maalinteko niin kuin koko karsintasarjan peleissä tähän saakka!

Kalpa on sarja nousun suhteen vahvoilla. Toisesta paikasta tullaan käymään todella raju taistelu. Eps:n haittanan siinä on tuo huono maalisuhde.

Uskomattomia taktisia virheitä EPS pelaajilta tuli mm. viime Kalpa pelin viimeisellä sekunnilla. Tuo maalisuhde voi vielä olla Eps kannalta se ratkaisevan heikko lenkki.

Kysymyksiä Mestistä tunteville: Mikä titteli Suomi Sarjan voittajalle tulee. Suomen mestariko? .) Mitä jos Eps voittaa toisen pelin. Pelataanko jatkoaika? Ja onko todella näin, että Eps:n nousun myötä KJT jatko liigassa kaatuisi Bluesin tuen loppumiseen. Ihmettelen siksi, koska eihän viime kaudellakaan, enää kauden alun jälkeen siellä nähty yhtään Bluesin pelaajaa. Onko kysymys taloudellisista seikoista vai pelillisistä?

Kiitos jo etukäteen!
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiekko-Antti; KooKoo-EPS peli on kenttätapahtumiin nähden varsin tasainen ja ei EPS:llä tuo maaliteko pahemmin tökkinyt tällä kertaa, pikemminkin KooKoolla tökki taas kerran ja pahemman kerran mutta jospa KooKoo saa sitten ensi kaudella nuo maalihanat auki Suomisarjassa, joka on nähtyjen otteluiden perusteella oikea sarja KooKoolle.

0-1 maali EPS:lle syntyi siten että Teemu Telsavaara antoi upean avaussyötön Mikko Laineelle joka pääsi yksin läpi ja siellä lepäsi.

1-1 tasoitusmaali KooKoolle tuli todella upean ylivoimapelin tuloksena, kiekko liikkui klap klap mieheltä toiselle, Jari Hyvärinen syötti Mikko Liukkoselle maalin eteen, Mikko otti yhden potkun maalivahdista katsottuna oikealle ja sijoitti kiekon komeasti maaliin.

1-2 maali EPS:lle tuli oikeastaan 4:llä 3:a vastaan vaikka maali merkittiinkin tasakentällisin tehdyksi. Ensin KooKoon Sami Siltavirta joka oli pelissä muuten koko ajan ihan kuutamolla otti tyhmän jäähyn estämisestä, hiukan myöhemmin Marko Halonen sai myös 2 minuuttisen vaihdettuaan hiukan mielipiteitä tuomarin kanssa, seuraavaksi jäähyaitioon luisteli KooKoon Ville Kiiskinen ja EPS pääsi pyörittämään noin minuutin ajan 4:llä 3:a vastaan, juuri kun Siltavirran jäähy päättyi veti Tuomas Kalliomäki Heikkisen eteensä torjuman kiekon verkkoon.

2-2 KooKoon tasoitus syntyi KooKoon pelatessa alivoimalla, Siltavirta paikkaili hieman hölmyilyjään ja purjehti alivoimalla ja veti b-pisteestä kiekon hallitusti ohi hölmistyneen Espoon maalivahdin Hannu Seppäsen.

2-3 Kolmas erä oli varsin tasaista puurtamista, kunnes EPS sai jäähyn liian monta pelaajaa kentällä. Jäähyaitioon luisteli Sami Luokkala. KooKoo kehitteli mukavan ylivoimapelin ja kiekko pysyi sinnikkäästi 2 minuuttia Espoon alueella KooKoon myllyttäessä peliä kuin entinen punakone aikoinaan, kiekko syötettiin Espoon jäähyn lähestyessä loppuaan KooKoon pakille ja veti lämärin kohti EPS:n maalia, tuohon vetoon heittäytyi eteen EPS:n Samuli Riikonen josta kiekko ponnahti suoraan keskialueelle jäähyaitiosta tulevalle Sami Luokkalalle joka karkasi yksin läpi ja veti kiekon hallitusti yläpesään.

KooKoo haki raivokkaasti tasoitusta ottelun loppuhetkillä ilman maalivahtia ja KooKoon Mikko Liukkoselle tuli vielä viimeisellä sekunnilla tuhannen taalan paikka ja Mikko veti avopaikasta kiekon EPS:n maalin tolppaan ja siinä samassa soi ottelun summeri.

Kaikki kunnia EPS:lle voitosta, mielestäni kumpi tahansa olisi voinut ottelun voittaa siksi tasaista peliä joukkueet esittivät.

Onnittelut myös Kuopioon KalPan paluu Mestikseen on sinettiä vaille, huonoimmat mahdollisuudet taitaa olla KooKoolla joka 3:sta kotiottelusta sai ruhtinaalliset 1 pistettä ja KalPallahan on jäljellä 2 kotiottelua, EPS:llä ja UJK:lla molemmilla 1 kotiottelu + 1 vierasottelu ja "kovalla vierasjoukkueella" KooKoolla 2 vierasmatsia.

EPS:n pelaajatkaan eivät tuosta voitosta ihmeemmin riehaantuneet, mitä nyt vähän mailojaan nostelivat sillä tiedossa on EPS:llekin vielä hikiset kaksi kierrosta jäljellä.

Matsia Kouvolassa oli muuten seuraamassa seuraamassa myös Seppo "Hodo" Repo joka huhujen mukaan olisi ollut tulossa valmentamaan KooKoota mikäli sarjapaikka olisi säilynyt, nyt KooKoo ottanee valmentajaksi jonkun junnuvalmentajistaan, KooKoo lähtenee ensi vuoden sarjaan pitkälti omista junioreistaan koostuvalla joukkueella mikä onkin aivan oikein sillä omista junnuistakaan ei voi löytyä enää huonompia pelaajia kuin JYP:n palkkaama Sami Siltavirta joka todella jälleen kerran esitti todellisia hasardeja kentällä.
 
Viimeksi muokattu:

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
cock: Se Espoon 1-2 -maali tuli nimenomaan 4-4 -tilanteessa kun Siltavirran jäähy ehti juuri päättyä ennen maalia. Tosin eihän tuolla nyt mitään suurta merkitystä ole.

Ja se todellinen tunari 2-3 -maaliin johtaneessa tilanteessa oli Reino Soijärvi, joka ensin siniseltä ampui kiekon Espoon pelaajan koiville, josta kiekko kimposi suoraan jäähyltä tulleelle Luokkalalle. Lisäksi Soijärvi ei jostain syystä edes koukkinut Luokkalaa nurin, vaikka minusta hän olisi sen pystynyt tekemään. Mutta mitäs tässä vain yhtä pelaajaa moittimaan. Huonoja ne ovat kaikki KooKoon miehet maalivahti Heikkistä lukuunottamatta. Suomisarjaan mars. Kyllä tuntuu katkeralta...
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Rooster; olet aivan oikeassa 1-2 maali EPS:lle todella syntyi 4:llä 4:ää vastaan, mutta juuri kun Siltavirran jäähy päättyi ja jäähyaition luukku avattiin niin siinä samassa Kalliomäki pisti verkot tötterölle.

Olen samaa mieltä että nyt tuntuu todella katkeralta kun tuo sarjapaikka on vaihtumassa ensi kaudeksi Suomi-sarjaan.

Aiotko Rooster vielä ensi kaudella käydä katsomassa pelejä?
Itselläni on nyt sellainen fiilis että täytynee pitää pari välivuotta noista kiekkomatseista koska tuskin KooKoo kovin äkkiä mestikseenkään palaa.
 

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
No, täytyy vähän katsoa sitäkin, mikä on elämäntilanteeni ensi syksynä, eli välttämättä en ole enää silloin Kouvolassa, mutta tällä hetkellä ajatus Suomisarjasta ei voisi vähempää kiinnostaa. Vaikka nämä nykyiset KooKoon pelaajat saattaisivatkin pärjätä Suomisarjassa, niin en haluaisi nähdä suurinta osaa heistä enää ikinä kukkopaidassa. Menkööt tunaroimaan jonnekin muualle. Ehkä Suomisarjassa uskallettaisiin antaa enemmän vastuuta omille junioreille, jotka antaisivat todella kaikkensa KooKoon puolesta, jotka saisivat rauhassa kehittyä, ja jotka ehkä taas joskus nostaisivat KooKoon takaisin Mestikseen (tai mikälie se sarjan nimi tulevaisuudessa onkaan). Mutta nämä Outiset, Luoma-ahot, Nivalat, Pajuset ym. on ensin saatava pois joukkueesta. Tätä mieltä minä olen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös