Mestiksen karsintasarja 2011

  • 69 960
  • 213

Lohipoika

Jäsen
Tänä keväänä taas Mestiksen huonoimmat pelaavat Suomi-sarjan parhaimpien kanssa paikoista Mestikseen. Aikaisemmista vuosista poiketen sarjasysteemi on hieman muuttunut Mestiksen aikaisemman päättymispäivän (ja halun estää mestisjoukkueiden putoamisen) takia. Tänä vuonna Mestiksen kaksi viimeistä ei joudu suoraan karsintasarjaan, vaan ne pelaavat ensin "paras viidestä" -pudotuspelisarjan, jonka voittaja jatkaa Mestiksessä ja häviäjä joutuu karsimaan paikastaan Suomi-sarjan kolmen parhaan kanssa kaksinkertaisessa sarjassa.

Mestiksestä karsimaan joutuu melko varmasti Mestiksen perustajaseuroihin kuuluva TuTo, mutta toinen joukkue on vielä tuntematon. Melko suurella varmuudella se on joku neliköstä Hokki, Jokipojat, K-Vantaa ja HeKi. Toisaalta ei SaPKoakaan kannata laskea ulos veikkauksista.

Suomi-sarjan kärjessä huristavat KOOVEE, RoKi, HCK, TuusKi ja Ketterä ja todennäköisesti näistä viidestä saadaan ne kolme ylöspäin yrittävää. Vaikka sarjajärjestelmä on muuttunut, todennäköisyydet ovat suomisarjalaisten puolella, koska Mestiksen kymmenvuotisen historian aikana ainoastaan keväällä 2005 yksikään ei ole noussut. Kaikkina muina vuosina joukkueet ovat vaihtaneet sarjoja. Itse asiassa Mestistä ei ole koskaan pelattu kahta kautta putkeen samoilla joukkueilla, koska tuona keväänä -05 KalPa nostettiin liigaan, ja seuraava kausi pelattiin 11:llä joukkueella. Kuka siis tänä vuonna putoaa?
 

Oadie

Jäsen
Mestiksestä karsimaan joutuu melko varmasti Mestiksen perustajaseuroihin kuuluva TuTo, mutta toinen joukkue on vielä tuntematon. Melko suurella varmuudella se on joku neliköstä Hokki, Jokipojat, K-Vantaa ja HeKi. Toisaalta ei SaPKoakaan kannata laskea ulos veikkauksista.

Suomi-sarjan kärjessä huristavat KOOVEE, RoKi, HCK, TuusKi ja Ketterä ja todennäköisesti näistä viidestä saadaan ne kolme ylöspäin yrittävää.

Tasaista taistelua tulee olemaan toisesta "play out" joukkueesta. Oma veikkaukseni TuTon seuraksi on joko HeKi tai Jokipojat.

Vantaa saanee pisteitä tammikuun loppuun asti liiga-avuillaan, Hokin peli on parantunut ja SaPkon pieni etumatka riittänee. Jokipoikien Tiki-buumi piriste on pian ohi ja alkaa normaali suorittaminen. Silloin Tikin ja joukkueen taidot punnitaan tosissaan. HeKi on mielestäni pelannut jo nyt yli odotusten, joten jaksaako joukkue kauden loppuun asti? Jos ratkaisut menevät aivan viime kierroksille asti saattaa se olla TuTolle jopa eduksi, kun saa rauhassa valmistautua näihin peleihin.


SS:n puolella näyttää siltä, että Ketterä on tippumassa kyydistä. Karsinnan kolmesta paikasta taistelevat RoKi, KooVee, HCK ja Tuuski. RoKi ja KooVee nyt ainakin lienevät vahvoilla. Joka tapauksessa vaikeaa tulee Mestis-joukkueella olemaan paikkansa säilyttämisessä on vastassa näistä kuka tahansa.
 

Lohipoika

Jäsen
SS:n puolella näyttää siltä, että Ketterä on tippumassa kyydistä. Karsinnan kolmesta paikasta taistelevat RoKi, KooVee, HCK ja Tuuski. RoKi ja KooVee nyt ainakin lienevät vahvoilla.

RoKi on käytännössä varmistanut paikkansa karsintoihin ja samoin HCK ja KOOVEE ovat hyvin vahvoilla. Muut näyttävät tippuneen kyydistä, mutta Ketterällä taitaa olla muista suurimmat mahdollisuudet nousta kolmen joukkoon.

Mestiksen puolella taas näyttäisi siltä, että K-Vantaa on kaasuttanut karkuun karsintoja, kun taas Hokki on ajatunut TuTon seuraksi viivan alle. Eroa ei Hokilla kuitenkaan ole paljoa edellä oleviin, joten tiukaksi menee loppukausi.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä on tiukka kisa siitä, kuka pääsee TuTon seuraksi playoutteja tahkoamaan. TuTo on varmasti playouteissa vahvoilla, koska on saanut jo pitkän aikaa valmistautua näihin peleihin. Hokille, Jokipojille, HeKille ja K-Vantaalle putoamispeleihin joutuminen olisi raskas pettymys.

Itse karsinnoista ei ole tulossa Mestis-joukkueelle millään tavalla helppo. Takaa rynnii kolme nälkäistä karsijaa ja Mestis-joukkueella on vain hävittävää. Kahden parhaan joukkoon olisi helpompi pyrkiä, mutta Mestis-paikka on tarjolla vain yhdelle. RoKin meno on ollut Suomi-sarjassa vakuuttavaa. Josko Rovaniemellä oltaisiin nyt valmiinpia kuin viime vuonna?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
TuTo lienee varmasti play outeissa. Sen pelikaverista on vielä kiistaa. Kaikken kaikkiaan jääkiekkoliitto on halunnut vaikeuttaa Mestikseen nousemista. Ymmärrän tämän täysin. Laseria edeltänyt nousijajoukkue RoKi oli suomisarjassa nousukaudellaan kokolailla ylivoimainen häviten kotonaan vain kerran, silti Mestiksessä vaikka pelattiin tasaisia pelejä, niin noutaja tuli aina. Ilmeisesti riman nosto on reagointia noihin tapahtumiin. Laserhan tekikin jo farmisopimuksen riittävän materiaalin turvatakseen, ja tulos on ollut aivan toisennäköistä.
Sanoisin, että kun vain yksi saa karsintasarjassa Mestispaikan, niin ainoastaan mentaalipuoli voi paikan karsintaan jäävältä Mestisjoukkueelta viedä. Esim. TuTonkin materiaali on suomisarjajoukkueisiin verratuna selkeästi parempi. Paperilla ei tietenkään yhtään ottelua voiteta, ja näin Mestisjoukkueen on voitettava ensimmäinen ottelunsa karsintasarjassa. Jos se ei siinä onnistu, häviämisen pelko voi kasvaa liian suureksi. Toisaalta jokainen voitto helpottaa tuskaa, joten ensimmäinen ottelu näyttänee jo hyvin pitkälle suunnan. Toki suomisarjalaisilla on teoreettiset mahdollisuudet, mutta Mestisjoukkuetta on kyllä pidettävä ennakkosuosikkina ovat karsijat sitten mitkä joukkueet tahansa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jännä juttu että liigassa playoutit katsottiin sarjanousua helpottavaksi tekijäksi, mutta Mestiksessä se vaikeuttaa sitä. No kahden joukkueen sijaan Mestiksestä toki joutuu karsintaan vain yksi joukkue, mutta aivan kuten SM-liigan playouteista aikoinaan ajateltiin, voidaan myös nyt todeta, että TuTo on jo jonkin aikaa voinut henkisesti varautua edessä olevaan playoutiin, kun taas kolmella muulla joukkueella on vielä realistiset mahdollisuudet playoffseihin. Mitenkä siis mahtaa käydä jos Jokipoikien pleijarikiri vaihtuukin viimeisen kierroksen päätteeksi playoutiin TuToa vastaan? Seuraako kierre ja henkinen takalukko, joka ei kenties katkea edes Nääsvillen Haka2:ssa KooVeeta vastaan?

Playout pelataan vieläpä Mestiksessä paras viidestä -menetelmällä. Syöhän tuo miestä joutua sitten vielä hapoilla karsintasarjaan. Sarjanousijaehdokkaiden nimilista ei itsenäisistä seuroista hehku, Rokia lukuunottamatta. Uskon ja toivon ettei muilla ole edes realistisia mahdollisuuksia. KooVee on ainakin jo niin nähty ja joku HC Kerava vaimikäsenyoli....NOOOOOOO!!!
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyllä on tiukka kisa siitä, kuka pääsee TuTon seuraksi playoutteja tahkoamaan. TuTo on varmasti playouteissa vahvoilla, koska on saanut jo pitkän aikaa valmistautua näihin peleihin. Hokille, Jokipojille, HeKille ja K-Vantaalle putoamispeleihin joutuminen olisi raskas pettymys.

Tulin kirjoittaneeksi tästä asiasta TuTon foorumille, mutta koska siellä on suht hiljaista ja playout-joukkueita koskeva viestini koskee myös karsintasarjaketjua, niin laitan samat TuTon näkökulmasta kirjoitetut ja lyhennellyt pohdintani myös tähän ketjuun:

Hokki ja Jokipojat ovat pisteen päässä toisistaan (54 ja 55 pistettä). Sekä HeKi että K-Vantaa ovat 60 pisteessä ja voivat vielä itsensä kämmätä playoutin riemuihin jos tappioputki iskee. Sen sijaan LeKi on 64 pisteellään jo sen verran kauempana, ettei se playouteihin mätkähdä muuta kuin erittäin epätodennäköisen romahduksen myötä.

Pohdin hieman TuTon mahdollisia playout-vastuksia tämänhetkisen järjestyksen mukaan.

1. Hokki. Etäisyys on pitkä, joten playout-sarjasta tulisi raskas. Tämän kauden keskinäisissä matseissa on käynyt seuraavasti:
pe 24.9. Hokki - TuTo 8-3
la 30.10. TuTo - Hokki 4-1
pe 17.12. Hokki - TuTo 2-6
Eli TuTo on varsin hyvin pärjännyt alkukauden murskatappiota lukuunottamatta. Neljäs keskinäinen peli pelataan nyt lauantaina Kupittaalla.

2. Jokipojat. Tiki-bonus on näköjään jo hälvennyt, mutta tuskin kokonaan loppunut. Keskinäiset pelit ovat menneet seuraavasti:
pe 8.10.TuTo - Jokipojat 2-5
la 6.11.Jokipojat - TuTo 5-4 ja
pe 7.1. Jokipojat - TuTo 3-2
Viimeinen runkosarjakohtaaminen on la 12.2. Tuohon mennessä on varmaan selvinnyt tarkemmin, kuka on TuTon playout-vastus, mutta täytyy toivoa, ettei se ole Jokipojat, sillä TuTo on kaikki keskinäiset matsit hävinnyt.

3. HeKi. TuTolle erittäin hankala. Kaikki tähänastiset pelit on hävitty tällä kaudella:
pe 1.10.TuTo - HeKi 2-8
ma 29.11.HeKi - TuTo 3-2
pe 14.1.TuTo - HeKi 3-4 ja
Tänään perjantaina on neljäs peli Heinolassa. HeKi tavoittelee playoff-paikkaa tosissaan, ei playout-paikkaa, joten jos se playouteihin sattuisi päätymään, niin se olisi joukkueelle henkisesti raskasta. Muuten joukkue on TuTolle ollut ylittämätön. Mielestäni pahin mahdollinen vaihtoehto TuTolle playout-peleihin.

4. K-Vantaa. TuTo on kohdannut lohipaidat jo kuudesti tällä kaudella, ja voittanut kahdesti.
la 2.10.K-Vantaa - TuTo 3-2
la 23.10.K-Vantaa - TuTo 3-0
ke 10.11.TuTo - K-Vantaa 3-4
ke 8.12.TuTo - K-Vantaa 6-3
ke 12.1.TuTo - K-Vantaa 5-3
ke 26.1.K-Vantaa - TuTo 4-1
K-Vantaa on vielä playoff-paikalla kahdeksantena tätä kirjoittaessa, mutta joukkuetta kupattiin ankaralla kädellä ennen siirtorajan umpeutumista. Säilyykö K-Vantaa viivan yläpuolella ja voisiko se mahdollisesti jopa romahtaa playout-joukkueeksi? Etäisyyksien kannalta TuTolle paras joukkue näistä neljästä, ja voittoprosenttikin on parempi kuin HeKiä tai Jokipoikia vastaan.

Mestis on sen verran tasainen, että toinen playout-seura on selvillä vasta loppumetreillä, ja jokainen näistä neljästä seurasta taistelee täysillä pääsystä playoff-viivan yläpuolelle. TuTo voi tarpeen tulleen sekä lepuuttaa avainpelaajiaan (onko niitä?) että ottaa löysemmin merkityksettömissä runkosarjamatseissa, kun taas toinen playout-osapuoli joutuu taistelemaan runkosarjan loppuun asti täysillä. TuTolla saattaisi olla tämän takia sarjan ensimmäisessä ottelussa lievä etulyöntiasema, joten TuTo saattaisi käyttää sen ja riistää kotiedun itselleen. TuTohan aloittaa playoutit vieraissa, se on selvä.
 

Lohipoika

Jäsen
Mestis on sen verran tasainen, että toinen playout-seura on selvillä vasta loppumetreillä, ja jokainen näistä neljästä seurasta taistelee täysillä pääsystä playoff-viivan yläpuolelle. TuTo voi tarpeen tulleen sekä lepuuttaa avainpelaajiaan (onko niitä?) että ottaa löysemmin merkityksettömissä runkosarjamatseissa, kun taas toinen playout-osapuoli joutuu taistelemaan runkosarjan loppuun asti täysillä. TuTolla saattaisi olla tämän takia sarjan ensimmäisessä ottelussa lievä etulyöntiasema, joten TuTo saattaisi käyttää sen ja riistää kotiedun itselleen.

TuTolla on todellakin hirvittävä etulyöntiasema ja se kasvaa kierros kierrokselta niin kauan, kun sen edellä olevilla joukkueilla on mahdollisuus vielä jopa pudotuspeleihin. Vertailun vuoksi kannattaa muistella SM-liigan 08-09 playoutteja, joissa selvä jumbo SaiPa ja Tappara kampesivat vielä viimeisellä kierroksella säälipleijareihin yrittäneet Ässät ja Lukon ahtaalle. Koska TuTo on jo kauan tiennyt jumboutensa, uskon, että he selvittävät mahdollisen vastustajansa korkeintaan neljässä ottelussa. Tämän vuoden karsinnoista tulee todella kiivaat, kun haastajia on yksi enemmän, mutta paikkoja yksi vähemmän. Todella typerä muutos minun mielestäni ja toivottavasti ensi kaudeksi palataan vanhaan kunnon 2+2-sarjaan.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tämän vuoden karsinnoista tulee todella kiivaat, kun haastajia on yksi enemmän, mutta paikkoja yksi vähemmän. Todella typerä muutos minun mielestäni ja toivottavasti ensi kaudeksi palataan vanhaan kunnon 2+2-sarjaan.

Puhutta asiaa! Tosin voisi olla ihan mielenkiintoista jos karsintoihin pääsisi mukaan neljä Suomi-sarjajoukkuetta. Mielenkiinnon haittapuolena olisi tosin tietysti ylimääräinen reissaaminen ja kauden venyminen lähemmäs vappua ja mukaan saattaisi mahtua joukkueita, joita ei oikeasti Mestis-paikka kiinnostaisi.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tämän vuoden karsinnoista tulee todella kiivaat, kun haastajia on yksi enemmän, mutta paikkoja yksi vähemmän. Todella typerä muutos minun mielestäni ja toivottavasti ensi kaudeksi palataan vanhaan kunnon 2+2-sarjaan.

Loppujen lopuksi siinä ei valtavaa eroa ole onko sarja muotoa 2+2 vai 1+3. Toki eroa on, mutta isompi muutos oli, että vain sarjan paras saa sarjapaikan. Kun paikkoja on vain yksi ovat paineet kaikkia mukana olijoita kohtaan todella kovat. Periaatteessa koska Mestisjoukkue on materiaaliltaan edellä, niin sillä on etu. Mutta toisaalta tiedetään varsin hyvin, että hyväkin joukkue pelaa huonosti, jos se alkaa pelkäämään häviämistä, ja tämmöinen uhka on tietenkin suurempi Mestisjoukkueella. Mutta toisaalta liigakarsinnoista tiedetään, että tuolla materiaaliedullakin on merkitystä. Vaikeaa sanoa miten käy. Perstuntumalta sanoisin, että vaihtumismahdollisuus olisi suurempi mikäli paikkaja olisi kaksi kuten aikaisemmin. Itse kannattaisin edellisten kausien mallia 2+2 sarjaa, ja kaksi parasta Mestikseen.
 

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Kiekko Vantaa on sen verran kupattu tyhjiin ja tämän illan kokoonpano näyttää missä mennään. Piste tai pari olisi jo kova saavutus loppukauden peleistä, mutta tähänkään ei juuri uskoa ole. Vantaan sijoitus on kiinni siitä paljonko vielä HeKi, Jokipojat tai Hokki ottavat pisteitä lopuista peleistä. Sanonta että "kaikki on vielä omissa käsissä" ei päde lohen kohdalla!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos se jotakuta kiinnostaa, niin TuTon matemaattisetkin mahdollisuudet nousta pohjalta menivät tänään, kun joukkue hävisi 4-0 Heinolassa. Nyt kasassa 41 pistettä, neljä matsia eli max. 12 pistettä mahdollista saada, eli teoreettinen maksimipistemäärä olisi 53, ja Hokillakin on jo 54 pistettä, sitä seuraavista sijoista puhumattakaan.

Maksimipistemäärä on tosiaan teoreettinen, sillä TuTo ei ole kahteen peliin saanut aikaiseksi yhtään ainutta maalia. Eihän runkosarjan peleillä tässä vaiheessa ole mitään merkitystä, mutta joukkuepeliä pitäisi kuitenkin hioa playouteja varten, myös hyökkäyskuvioita. Törnström on nyt ollut kahdesti peräkkäin aloittava maalivahti, kenties TuTon tämän kauden ykkösmaalivahdin tontti on nyt vihdoin selvä ja Törö tulee aloittamaan myös playouteissa?
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kiekko Vantaa on sen verran kupattu tyhjiin ja tämän illan kokoonpano näyttää missä mennään. Piste tai pari olisi jo kova saavutus loppukauden peleistä, mutta tähänkään ei juuri uskoa ole. Vantaan sijoitus on kiinni siitä paljonko vielä HeKi, Jokipojat tai Hokki ottavat pisteitä lopuista peleistä. Sanonta että "kaikki on vielä omissa käsissä" ei päde lohen kohdalla!

Tämän iltaisen kierroksen perusteella KiValla ei ole hätäpäivääkään. Hokki ja Jokipojat kaksikosta tulee TuTolle playout vastustaja, se on jo aika selvää kauraa että nämä ovat ne kolme pahnanpohjimmaista Mestiksessä 2011 helmikuun 16. päivä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mestiskarsintajoukkueet alkavat pikkuhiljaa selviämään. RoKi varmasti tänään voitollaan ja Ketterän hävittyä samaan aikaan ottelunsa ensimmäisenä paikkansa karsintasarjaan. Suomisarjaa olisi kuitenkin vielä kuusi ottelua jäljellä. Saapa nähdä osataanko niitä hyödyntää karsintaan valmistautumiseen, vai meneekö löysäilyksi ainakin asennepuolella? Siinä valmentajalle pähkinää lähiviikoiksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mestiksen playout-joukkueet ovat nyt runkosarjan päätyttyä selvillä, ja ensi lauantaina Kajaanissa alkaa ottelusarja Hokki-TuTo. Ottelusarjaa pelataan harvinaisen väljällä tahdilla, vain lauantaisin ja keskiviikkoisin. Olisi tuohon nyt voinut hakea edes kunnon pleijarirytmiä ja antaa sarjan nopeasta katkaisusta voittajajoukkueelle nopeamman kesäloman, ja häviäjällekin vähän pidempää lepoaikaa ennen varsinaisia Mestis-karsintoja.

Pelit siis la 19.2 Kajaanissa, ke 23.2 Kupittaalla ja la 26.2 Kajaanissa, ja sitten tarvittaessa ke 2.3 Kupittaalla ja la 5.3. Kajaanissa. Sen jälkeen jomman kumman tuskainen kausi on vihdoin ohi, ja toisen kausi jatkuu entistä angstisempana varsinaisissa Mestis-karsinnoissa, joiden alkamispäivästä minulla ei mitään tietoa olekaan. Kenties jollain on tämänkin kurimuksen aikataulu hyppysissä?

Hokki kamppaili viimeiseen asti playout-paikan välttämisestä, mutta Jokipojat oli himpun verran parempi. Tunnelmat ovat nyt kaksijakoiset, sillä TuTo on kyllä pärjännyt Hokkia vastaan runkosarjassa varsin hyvin (kolme voittoa, siinä missä Jokipoikia vastaan tuli nolla voittoa), mutta Hokki on kuitenkin kovassa kevätkunnossa ja möyhensi Sportin runkosarjan viimeisessä pelissään 8-1, siinä missä TuTo jatkoi halutonta, saamatonta ja onnetonta taaperrustaan.

Elleivät TuTon munattomat peliesitykset ole sitten vain silkkaa hämäystä, ja oikeasti pelaajat ovat vain säästelleet voimiaan playouteja varten viimeiset 20 runkosarjakierrosta?

Lauantaina katsotaan, miten sarja alkaa. Lievällä kauhulla ja itseänikin harmittavalla pessimismillä playoutien alkua odotan, sopi se sitten kannattajan rooliin tai ei. "Usko, toivo ja rakkaus"-fanikolminaisuudesta toivo seuran puolesta sekä rakkaus seuraa kohtaan elävät, mutta usko on ollut tällä kaudella varsin kovalla koetuksella.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
KooKoo-luotsi Ismo Lehkonen oli ainakin tänään Heinolassa hyvin vakuuttunut, että TuTo kepittää Hokin karsintasarjaan. Voi ollakin. Turussa on jo pitkään valmistauduttu näihin peleihin. Hokille joutuminen näihin kekkereihin on varmasti kova pala.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mestiskarsinta alkaa keskiviikkona 9.3. klo 18.30. Suomisarjan viimeinen peli on 5.3 kuten myös Mestiksen play outtien mikäli sarjassa mennään viiteen otteluun. Mestiksen viimeinen ja Suomisarjan ykkönen aloittavat kotonaan. viimeiset pelit pelataan 26.3. Totuus on, että materiaalin perusteella niin TuTolla kuin Hokillakaan ei pitäisi olla hätäpäivää, mutta jos ensimmäinen ottelu menee pieleen, niin siitä aiheutuvien paineiden takia hommasta voi tulla odotettua tiukempaa.
Sinällään itse toivoisin että päästään pelaamaan "paikallis"pelejä Hokkia vastaan, jolloin voisi itsekin matkustaa Kajaaniin. Muuten lienee aivan sama kumpi joukkueista vastaan tulee.
 

Aikalisä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras kaikista
JHT sitten tipahti tänään Mestis karsintasarjan ulkopuolelle ja näyttää siltä, että Ketterälläkin on vain matemaattiset mahdollisuudet, koska Koovee pyristelee 4 pisteen etumatkassa ja pelejä on enään jäljellä kaksi ja näistä peleistä maksimi pisteet ovat 6 pistettä. Kooveen peleistä kummatkin ovat vielä sieltä "helpommasta" päästä Hunters ja VG-62, kun taas Ketterän pitäisi kaataa Hermes ja tällä hetkellä Sarja johdossa oleva HCK.

Suurin huolen aihe Mestiksen karsintasarjan kannalta on oman suosikki joukkueen eli Rokin puolesta se, että mopo on alkanut yskimään viimeisimmissä peleissä ja pahasti. Neljästä viimeisimmästä pelistä on saldona kolme tappiota, mutta tähän asiaan ei voi kun toivoa, että yskimisen syy on kova treenaaminen kevään pelejä varten, joten positiivisin mielin ainakin allekirjoittanut vielä etenee tämän asian suhteen.

Tuto vai Hokki Mestiksen karsintasarjaan. Tähän on itselläni vain yksi joukkue ja se on Tuto, koska mikäli Turussa pudotaan Suomi sarjaan, niin takaisin nousussa Mestikseen ei mene kuin muutama vuosi. Taasen Kajaanissa siihen nousuun voisi tuhrautua 10 - 20 vuotta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tuto vai Hokki Mestiksen karsintasarjaan. Tähän on itselläni vain yksi joukkue ja se on Tuto, koska mikäli Turussa pudotaan Suomi sarjaan, niin takaisin nousussa Mestikseen ei mene kuin muutama vuosi. Taasen Kajaanissa siihen nousuun voisi tuhrautua 10 - 20 vuotta.

Rohkenen olla tästä eri mieltä. Jos TuTo nyt tipahtaa, niin se saattaa olla koko edustusjoukkuetoiminnan tuho, ainakin nykymuodossaan. Turun Toverien TuTo Hockey oy:sta erillinen junioritoiminta toki varmaan säilyisi, mutta vaikea olisi uskoa, että seura tolpillaan pysyisi.

Viimeksi kun TuTo tipahti SM-liigasta, tilanne oli hieman eri, vaikka silloinkin kovat velat jäivät päälle. Pikemminkin vertaisin tilannetta siihen hetkeen, jolloin TuTo tipahti SM-liigan edeltäjästä. Tuolloin parhaat pelaajat siirtyivät Tepsiin ja vastaperustettuun SM-liigaan, ja TuTo aloitti kaiken nollista jostain nelosdivarista, ja sieltä kesti kahdeksan vuotta kivuta takaisin ykkösdivariin (nyk. Mestis).

Nykyisellään saattaisi edessä olla vastaava, ellei pidempiaikainenkin pudotus, kun TuTo mätkähtäisi alasarjoihin vailla mitään suuntaa tai toimivaa strategiaa.

Kajaanissa, toisin kuin Turussa, jääkiekkotoiminta on kuitenkin pitkälti keskittynyt ja tiivistynyt Hokkiin, ja todennäköisesti seura viettäisi Suomi-sarjassa lyhyemmän aikaa kuin mitä nykyinen TuTo.

Jos ja kun kahdesta pitää valita, niin totta kai ennemmin Hokki saa mittauttaa tasonsa varsinaisissa Mestis-karsinnoissa, mutta en missään nimessä Hokin toivo Suomi-sarjaan tipahtavan. RoKi olisi sinänsä tervetullut Mestikseen, mutta se saisi mieluummin tapahtua jonkun nimettömän ja kasvottoman farmijoukkueen kustannuksella kuin itsenäisen kiekkoseuran.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lisäksi TuTon pudotessa olisi se riski, että TPS lähtisi virittelemään farmikuvioita jonkun sellaisen seuran kanssa, joka olisi valmis olemaan tiukemmin sen talutusnuorassa. Eli siis pyrkisi avittamaan jonkin muun kuin TuTon toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.


Mä en ole saanut vielä kovasta pähkäilystä huolimatta, kenelle tästä nyt käytössä olevasta 1+3-sarjamuodosta olisi etua. Äkkiseltään tuntuu, että nyt olisi helpompi pudota, mutta toisaalta (jonkun tietyn seuran) myös vaikeampi nousta. Enkä ole osannut päättää sitäkään, onko ristiinpelaamisen vaikutus sijoituksiin nyt aiempaa pienempi vai suurempi.

Itselläni ei ole erityisiä sympatioita ketään kohtaan, kun tuo Ketteräkään ei taida mukaan päästä. Kaksi farmia Tampereelle tai pk-seudulle olisi liikaa, RoKi sössi todella pahasti Mestiksessä, mutta eipä tuo touhu TuTossa tai Hokissakaan ole ollut välttämättä Mestis-paikan arvoista. No, onneksi sitä varten on pelit, että ne ratkaisee. Ainakin toivottavasti.

Ja ei kai sekään ole vielä sanottua, ettei myös karsintojen kakkonenkin voisi vielä saada paikkaa Mestiksessä. Se kun on ainaista veitsenterällä kitkuttelua monenkin seuran arki edelleen ja onhan mahdollista sekin, että liigakarsinnoissa tulee yllätyksiä ja seuraamuksia.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
eipä tuo touhu TuTossa tai Hokissakaan ole ollut välttämättä Mestis-paikan arvoista.

Ei toki tällä kaudella, mutta em. joukkueet pelasivat Mestis-finaaleissa kolme vuotta sitten. Ja kun viime kaudenkin mestari Jokipojat oli tällä kaudella realistisessa vaarassa joutua playouteihin ja oli lopulta kymmenes sarjassa, niin voidaan todeta, että mestaruuteen johtava touhu voi vaihtua hyvin nopeasti karsintoihin johtavaksi touhuksi.

Osittain vika on seurojen uusiutumiskyvyttömyydessä ja huonossa seurajohtamisessa, mutta sekin on fakta, että mestarijoukkueista kupataan tolkuttomasti pelaajia muualle. Eivät Mestis-seurat pysty vastaamaan esim. liigaseurojen tarjouskilpaan.

Eipä ollut TuTon mestarijoukkueesta monta nimeä jäljellä seuraavana tai sitä seuraavana vuonna, nyt vielä vähemmän. Hokista vietiin finaalikausien (2007 mestaruus, 2008 hopea) jälkeen ukkoa kuin Talvisodan rintamalle, ja menipä samalla ovenavauksella Suikkasen Kaitsukin valmentajapuolelta. TuTon valmennuksessa taas Lehkonen lähti. Toissakauden voittaja Sport on ainoa viimeisestä neljästä Mestis-mestarista, joka ei ole romahtanut pelillisesti, mutta Sport oli vaarassa romahtaa taloudellisesti.

Karu tosiasia on, että jos Mestiksessä tavoittelee kunnianhimoisesti mestaruutta ja menestystä ja saavuttaa sen, niin sillä on joskus kova hinta. Toivon tällä kaudella, että KooKoo voittaa Mestiksen ja tekee liigakarsinnoissa parhaansa, mutta samat vaarat mitkä koituivat Hokin ja TuTon alamäen vauhdittajiksi uhkaavat myös KooKoota. Toivottavasti näin ei käy.

Kävi miten kävi, niin ennemmin silti arvostan ja kunnioitan joukkueita, jotka pyrkivät urheilulliseen voittoon ja menestykseen ja pysyvät itsenäisinä kuin niitä seuroja, jotka tyytyvät keski- ja alakastiin ja pahimmillaan ovat jollekin liigaseuralle alistettuja muukalaislegioonia, joissa seuran ainoa funktio on kehittää alati vaihtuvia liigajoukkueen pelaajia. Esim. TuTon kohdalla toivon totta kai seuran pysymistä sarjassa ja aallonpohjasta toipumista, mutta jos toisin käy ja lähtö sarjasta tulee (sekä mahdollinen konkurssi), niin ennemmin sitten saappaat jalassa nurin kuin miksikään Tepsin farmiksi vailla omaa identiteettiä.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
..............................
Kajaanissa, toisin kuin Turussa, jääkiekkotoiminta on kuitenkin pitkälti keskittynyt ja tiivistynyt Hokkiin, ja todennäköisesti seura viettäisi Suomi-sarjassa lyhyemmän aikaa kuin mitä nykyinen TuTo. ...............................

Kyllähän se takaisin nousu heti takaisin olisi Kajaanissa aikalailla mahdotonta, ensimmäinen ongelma olisi kilpailukykyisen joukkueen kokoaminen suomisarjaan , mistä pelaajat ? Omaa pelajatuotantoa eli A-junnut ei riitä mihinkään, eli joukue olisi koottava ostoporukkana kuten tähänkin asti, Nykyinen runko hajoaa taas tämän kauden jälkeen ja tuskin kukaan kainuulais taustaisista pelaajista haluaisi suomisarjaa pelata, ottajia heille varmaan on mestiksessäkin. Riittääkö tukijoita ja rahaa, kuinka moneen yriykseen nousta, kun sitä entistäkin velkaa taitaa olla, voihan olla että ensimmäisenä vuonna ei natsaakkaan. Miten seuraavana ja sitä seuraavana?? Ketä pelaajia tänne saataisiin suomisarjaa tahkoamaan vielä pienemmällä korvauksella kuin nyt, kyllä lähempänä on matka edelleen alaspäin kuin takaisin ylös. Ja suurin ja tärkein kysymys: Kuka seuraa haluaa ja osaa pyörittää pitkäjänniteisesti nuosu mielessä tiukasti taloutta kuntoon laittaen, kun ei se oikein onnistu eikä kiinosta mestiksessäkään. Virheitä tehdään virheiden perään.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei toki tällä kaudella, mutta em. joukkueet pelasivat Mestis-finaaleissa kolme vuotta sitten.

Historiaan, perinteisiin tai omiin mieltymyksiin ei ollutkaan tarkoitus puuttua. Lähinnä kommentillani hain taustaorganisaatioiden tilaa. TuTon, Hokin tai Jokipoikienkaan johtoryhmät/omistajat eivät ole omilta faneiltakaan pahemmin kiitoksia keränneet.

Puuhastelusta ja penailusta ansaitsee palkkansa. Ehkä nyt sitten kuitenkin toivon, että pelkkä putoamisuhka riittäisi herättämään kyseiset organisaatiot.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Toivotaan herätystä. Tosin tilanne nykyisellään on sen verran haastava Mestiksessä että kaikkea ei ehkä sittenkään voi kaataa johdon niskaan menestyksen muuttumisesta takavuosilta.

Tällä hetkellä Mestiksessä on 5 joukkuetta jotka eivät ole "farmijoukkueita". Näistä TuTo, Hokki ja Jokipojat sarjan kolme viimeistä. Itsenäisistä ainoastaan sarjan "eurokuninkaat" Sport ja KooKoo ovat menestyneet, muut kolme ovat lujilla niin talouden kuin pelillisen menestyksenkin suhteen.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kyllähän muutamien viime vuosien mestareiden sijoittuminen sarjan häntäpäähän osoittaa, ettei sarjaa oikeastaan kannata voittaa, ellei pysty voittoa muuttamaan Liiganousuksi. Kolmikon lisäksi Sportillakin oli mestaruusvuotensa jälkeen taloudellisesti todella vaikea vuosi, vaikka siitä näyttää nyttemmin selviytyneen. Mestis on vaikea sarja taloudellisesti. Menestyminen vaatii panostusta, mutta voitto tarkoittaa vain sitä, että parhaat pelaajat lähtevät muihin sarjoihin.
Itse kaipaisin niin Mestis- kuin Liigakarsintoihinkin neljän joukkueen sarjaa - kaksi alemmalta ja kaksi ylemmältä tasolta, ja kahdelle parhaalle paikka aurinkoon. Nyt nousukynnys on erittäin korkea. Ellei paremman materiaalin joukkue kärsi kunnon henkisestä lukosta on alasarjan joukkue todella vaikean tehtävän edessä. Ehkä korkea kynnys on hyväkin, mutta lajin kannalta tietty vaihtuvuus olisi eduksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös