Mestikseen Itä-Lansi?

  • 5 686
  • 30

Fordél

Jäsen
Mielestäni Mestiksen imagon ja profiilin nostamiseksi sekä sen mielenkiinnon lisäämiseksi pitäisi vaikka ensi kaudella aloittaa Itä-Länsi pelien traditio. Idea ei ole mikään uusi ja varmasti siitä on täälläkin useasti puhuttu, mutta ajattelin nyt herätellä uudestaan asiasta keskustelua. En edes tiedä, että onko moista ottelua joskus tällä sarjatasolla pelattu?

Tapahtuman nimellähän ei ole väliä eli onko se sitten Itä-Länsi vai All-Star -ottelu yms. Kuitenkin ideana olisi se, että vaikka jollain maaottelutauolla pelattaisiin Mestiksessä ottelu, jossa sarjan parhaat kohtaisivat. Pelaajien jaottelu voisi olla vaikka pelaajan joukkueen maantieteellisen sijainnin mukaan. Näin ollen hieman mukaillen Suomen karttaa niin joukkuejako voisi mennä tällä hetkellä näin:

Itä: Titaanit, Jukurit, KooKoo, HeKi, SaPKo ja Jokipojat
Länsi: K-Vantaa, Salamat, LeKi, TuTo, Hokki ja Sport

Liitto voisi valita aina kaksi valmentajaparivaljakkoa, jotka sitten kasaisivat joukkueet. Kuitenkin niin, että molempien joukkueiden ykköskentälliset ja ykkösmolken äänestäisi yleisö.

Tapahtuma ei luonnollisestikaan rajoittuisi vain itse otteluun vaan lisäksi ennen sitä olisi NHL-tyyliset kuka on Mestiksen nopein luistelija, kovin vetäjä, maalivahtien rankkutorjunta kisat yms.

Yleisöä varmasti saataisiin sen verran, että tupa olisi täynnä ja tekisi todella hyvää Mestiksen imagolle. Toki ottelu myös televisioitaisiin.

Ei muuta kun heittäkää omia ideoita pöytään. Keskustelu on avattu!
 

Tepe#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport/Real Madrid
Hyvä idea, mun ehdotus olisi että nuoret tähdet vastaan kauemmin mestistä tahkonneet. Tai sitten Suomen U20 joukkuetta silmällä pitäen kenraali peliksi ennen MM-kisoja vuorotellen jokaisessa mestis paikkakunnalla järjestettävä Mestis All Stars vs. Suomi U20?!
 

Ruutu8

Jäsen
Muutama oma "hajatelma" asiasta;

* Avauskokoonpanon pelaajat äänestettäsiin esim mestis.fi -saitin kautta.
* Jokaisesta joukkueesta tulisi valita minimissään 2 pelaajaa.
* Ikäjakauma; mukaan tulisi ottaa niin nuoria tulevaisuuden pelaajia, kun pitkään Mestis -kaukaloita kiertäneitä pelureita.
* Olisiko joskus joulu - tammikuussa hyvä aika?
 

Vinka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo, HIFK
Loistava idea!

Itse kelpuuttaisin Fordélin idean juuri tuollaisenaan. Luulisin että U20- joukkue ei kuitenkaan herätä yleisössä tarpeeksi kiinnostusta, vaikka toki joukkue hyötyisi tuon tyyppisestä kenraalista.

Mallia vain pesäpallosta, siellähän on tapahtumaa järjestetty menestyksekkäästi jo vuosia.
 

Fordél

Jäsen
Muutama oma "hajatelma" asiasta;

* Avauskokoonpanon pelaajat äänestettäsiin esim mestis.fi -saitin kautta.
* Jokaisesta joukkueesta tulisi valita minimissään 2 pelaajaa.
* Ikäjakauma; mukaan tulisi ottaa niin nuoria tulevaisuuden pelaajia, kun pitkään Mestis -kaukaloita kiertäneitä pelureita.
* Olisiko joskus joulu - tammikuussa hyvä aika?

Jep, allekirjoitan kaikki kohdat. Itsekin ajattelin juuri tuota ajankohtaa. Ja tuo ikäjakaumajuttu olisi varmasti ihan vain sopimuskysymys eli liitto voisi sitä painottaa valitsemilleen valmentajaparivaljakoille.

Tuo Mestis Tähdistö vs. Suomi U20 on kyllä ihan hyvä idea. Ehkä kuitenkin itse näin Mestisfanina haluaisin mielummin, että siellä taistelisi kaksi joukkuetta täynnä Mestispelaajia, mutta voisi kyllä toimia noinkin. Ottakaahan keskustelijat jatkossa kantaa tuohonkin ideaan.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Minun mielestäni tosi hyvä idea. Televisiointi tietenkin pitää ottelulle olla jotta sen näkee mahdollisimman moni.

Fordèl jakoi joukkueetkin ihan hyvin Itään ja Länteen, kelpaa minulle. Siitä vaan puuhaamaan ideaa eteenpäin!
 

Kiekkomoguli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itä-Länsi tapahtuma voisi olla kokeilunarvoinen:jos tapahtuma saavuttaa suosion, voisi vuorovuosina pelata Idän ja Lännen "kotikentällä". Kouvola,Joensuu ja Mikkeli olisivat loistavia pelipaikkoja Idän puolelta, vastaavasti Vaasa, Turku ja Vantaa sopisivat Lännen puolelta. Erilaisia taitokisoja voisi olla erätaukojen aikana. Tapahtumassa voisi olla myös vanhojen divaristarojen haastatteluja ja seuraesittelyjä. Aikataulutus saattaa tuottaa ongelmia, mutta ehkä sekin ongelma on ratkaistavissa.
 

Fordél

Jäsen
Itä-Länsi tapahtuma voisi olla kokeilunarvoinen:jos tapahtuma saavuttaa suosion, voisi vuorovuosina pelata Idän ja Lännen "kotikentällä". Kouvola,Joensuu ja Mikkeli olisivat loistavia pelipaikkoja Idän puolelta, vastaavasti Vaasa, Turku ja Vantaa sopisivat Lännen puolelta.

Jep, näin vähän itsekin tätä hahmottelin. Varsin hyviä areenoita siis löytyy, joten siitä se ei olisi kiinni. Ensimmäinen kerta voisi olla vaikka Vantaalla niin olisi sopivien liikenneyhteyksien päässä vähän kaikkialta. No tietty Sportin ja Hokin fanien kannalta ei, mutta seuraavalla kerralla vaikka tapahtuma Vaasaan.

Mutta ei muuta kun jatkakaa ideointia niin voin vaikka jossain vaiheessa kasat ideat yhteen ja toimittaa ne liittoon. Tuskin siitä mitään seuraa, mutta ainakin ollaan yritetty luoda vähän mielenkiintoa tätä seuraamaamme sarjaa kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Ideaan sinänsä en tässä ota kantaa, uusisin vain joukkuejakoja hieman. Siirtäisin HeKin länteen ja Hokin itään. Heinola on Päijät-Hämettä ja Kajaani Kainuuta. Kielitieteellisilläkin seikoilla voisin tätä perustella.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yleisöä varmasti saataisiin sen verran, että tupa olisi täynnä ja tekisi todella hyvää Mestiksen imagolle. Toki ottelu myös televisioitaisiin.

Ideana ja nimenomaan sarjan markkinointitempauksena ihan hyvä, mutta kerran SM-liigan All-Stars pelin katsoneena sanoisin että itseäni ei voisi vähempää kiinostaa. Vielä vähemmän varmasti kiinnostaa "Pertti Peruskatsojaa" joka ei tunne oman joukkueen ulkopuolelta kuin kolme pelaajaa ja niistäkin kaksi pelaa jo liigassa. Sen puoleen tuo täysi tupa vaatisi aika onnistuneen lanseerauksen ja markkinoinnin että saadaan normikatsojat innostumaan Mestistähdistä.

Onko tuota SM-liigan All-Stars peliä pelattu viime vuosina? Minulta ainakin mennyt kokonaan ohi.
 

Salama44

Jäsen
Hokkia nyt ei voi mitenkään mieltää Länsi-Suomen joukkueeksi Tarviiko niitä joukkueita välttämättä olla molemilla puolilla yhtä paljon? Lännen joukkueeseen löytyy varmasti runko TuTon ja Sportin pelaajista ja muista pienemmistä joukkueista tulisi sitten täydennystä. Idässä runko jakaantuisi useamman joukkueen osalle (Jukurit,KooKoo,Hokki,Jokipojat) ja muista tulisi täydennystä. Kyllä tälläkin tavalla saataisiin peli aikaiseksi.
 

Fordél

Jäsen
Hokki se tässä olikin vähän se ongelmatapaus, mutta toki sen voi tehdä niin, että laitetaan kajaanilaiset idän joukkueeseen ja siirretään HeKi länteen. Nämähän ovat ihan makuasioita ja tuo mun heitto oli vaan todellaki alustava hajatelma. Siitä kuitenkin lähtisin, että molemmilla puolilla olisi se kuusi joukkuetta.

Mutta siihen en lähtisi, että lännen joukkue muodostuisi vain pitkälti Sportin ja TuTon pelaajista. Kyllä mielenkiintoisia ja hyviä pelaajia riittää muissakin seuroissa sen verran, että joukkueet pitäisi rakentaa laajemmalla "näkökannalla". Tämä palvelisi varmasti yleisöäkin paremmin.

Itse uskon lisäksi, että yleisöllä riittäisi mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan. Tosin paljon olisi kiinni markkinoinnista, mutta Jääkiekkoliitolla jos jollain pitäisi tähän olla resursseja.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Itse uskon lisäksi, että yleisöllä riittäisi mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan. Tosin paljon olisi kiinni markkinoinnista, mutta Jääkiekkoliitolla jos jollain pitäisi tähän olla resursseja.
Kertokaa mistä tässä pelataan ?
Onko jokin titteli olemassa vai mikä motivoisi pelaajia yrittämään parastaan tässä pelissä ?
Miksei Etelä-Pohjoinen ?

Vai koitetaanko tässä selvittää kummalla puolella Suomea on paremmat pelaajat ?
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Täytyy kyllä sanoa suoraan, ettei voisi paljoa vähempää kiinnostaa. Mikä tahansa Jokipoikien runkosarjan ottelukin tuntuisi sata kertaa mielenkiintoisemmalta tällaiseen merkityksettömään höntsäpeliin verrattuna.

Pesäpalloon vertaus ontuu pahasti siinä, että siellä Itä-Länsi-ottelulla on sentään selkeä funktio: kun pesäpallossa ei ole maajoukkuetta, niin nämä valinnat paikkaavat tavallaan sitä. Voipahan tulla edes joskus jonnekin edustustehtäviin valituksi.

Ja ketäpä nämäkään pelit juuri edes kiinnostavat, kun jopa pelaajiltakin on kuulunut välillä julkisuuteen napinaa siitä, ettei vapaaviikonlopun hukkaaminen tällaiseen aina niin innosta. Yhden pesiksen Itä-Lännen olen eksynyt kattomaan, Kiteellä vuonna 2006. Yleisöä taisi olla paikalla ihan hyvin, mutta tunnelma paljon valjumpi kuin edes KiPan normaalissa runkosarjan kotiottelussa. Mielestäni se kertoi aika paljon; ketä oikeasti kiinnostaa, voittaako Itä vai Länsi, kun pelissä ei ole yhtään mitään oikeaa panosta? Pakko myöntää, etten itsekään edes muista, kuinka ottelussa kävi.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Monilla on varmaan muistissa (Vai onko?) 90-luvun alussa pelatut ottelut 1-divisioonan All Starsin ja SM-liigan hallitsevan mestarin välillä. Itse olin paikan päällä todistamassa kyseistä matsia Turkuhallissa kaudella 91-92, jolloin TPS kohtasi joulutauolla nimivahvan divaritähdistön. Lopputulosta en muista, mutta kaiken kaikkiaan kyseinen peli ei suurta huumaa tarjonnut. Mitään oheisviihdettäkään peliin ei oltu ympätty. Yleisömääräkin oli sen ajan liigamatseihin verrattuna pieni, vaikka silloin sentään kaukalossa oli A-maajoukkuetason miehiä molemmissa joukkueissa.

Mestiksen Itä-Länsi on siis ideana hyvä, mutta kiinnostaako se oikeasti yleisöä tai edes pelaajia. HC tason Mestis-fanithan tulevat paikalle joka tapauksessa.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Lisää "muovia" Mestikseen? Tällaisella tapahtumalla ei ole Mestiksen imagolle mitään annettavaa. Siitä tulee ainoastaan toinen turha muovipysti josta kilpaillaan vielapä höntsäämällä kerran kaudessa. Itä-Länsi on pesäpallon heiniä ja siinä marginaalilajissa se saa minun puolesta myös pysyä. Mestiksen profiilin nostaminen tapahtuu SM-Liigan aukaisemisella. Piste.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhden pesiksen Itä-Lännen olen eksynyt kattomaan, Kiteellä vuonna 2006. Yleisöä taisi olla paikalla ihan hyvin, mutta tunnelma paljon valjumpi kuin edes KiPan normaalissa runkosarjan kotiottelussa. Mielestäni se kertoi aika paljon; ketä oikeasti kiinnostaa, voittaako Itä vai Länsi, kun pelissä ei ole yhtään mitään oikeaa panosta? Pakko myöntää, etten itsekään edes muista, kuinka ottelussa kävi.

Itse seurasin kesällä Kouvolassa pelattua Itä-Länttä ja tapahtuma oli kaikin puolin positiivinen yllätys. Katsojia ja tunnelmaa oli ihan hyvin.

Mutta en usko, että mestisjääkiekolla olisi edellytyksiä luoda samanlaista tapahtumaa. Perinteet sekä nimekkäät pelaajat puuttuu. Jossain joulu-tammikuun synkkyydessä ei moni lähde kauempaa katsomaan merkityksetöntä peliä. Mistä tällaiseen peliin saataisiin yleisöä? Siinä kai se oleellinen kysymys on.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Mestiksen profiilin nostaminen tapahtuu SM-Liigan aukaisemisella. Piste.
Juuri näin. Millään tällaisilla Itä-Länsi-ottelun kaltaisilla sirkustempuilla tuskin nostetaan sarjan profiilia käytännössä yhtään mihinkään. SM-liigan pysyvä urheilullinen avaaminen on ainoa tie valtakunnan kakkostason yleisen kiinnostavuuden ja arvostuksen merkittäväksi lisäämiseksi.

Tuosta pesäpallon Itä-Lännestä vielä, niin siinähän kyseessä ovat pitkälti tuollaiset yhden viikonlopun kestävät pesisväen vuosittaiset kokoontumisajot. Eli siis kokonaisuus tapahtumassa on varmaankin monille paljon enemmän kuin vain ne ottelut. Pesäpallossa Itä-Lännellä on pitkät perinteet ja oma vakiintunut asemansa. Siellä se varmaan toimii kohtuuhyvin, vaikkei esimerkiksi minua yhtään kiinnostakaan, mutta Mestiksessä en kyllä usko moisen ottelun elinvoimaisuuteen pätkääkään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvältähän tuo Fordélin kaavailu ensilukemalla tuntui. Ja toisi varmaan jonkin verran lisää mediahuomiota Mestikselle.

Mutta se, kuinka paljon se oikeasti jaksaisi kiinnostaa pelaajia ja yleisöä onkin jo toinen juttu. Pelejä on sen verran tiuhaan tahtiin, että mihin väliin se saataisiin ängettyä, haluaisivatko pelurit uhrata harvoja vapaitaan joulun aikoihin?

Ennen muinoin, vielä 90-luvun alussa, oli tapana kasta all stars joukkue divarista. Se kohtasi sitten hallitsevan liigamestarin ennen kauden alkua. En tiedä olisiko tuossa kyllä yhtään enempää ideaa.

Sen sijaan heittäisin yhden ehdotuksen lisää: Mestis-maajoukkueen herättäminen henkiin. Ja nimen omaan niin, että pelattaisiin vaikkapa kolme matsia eri Mestis-paikkakunnilla. Vastustajiksi houkuteltaisiin jotain Viroa tai vaikkapa Tanskaa, miksei jopa Allsvanskan-tähdistöä?

Joka tapauksessa kyseessä pitäisi olla virallisia B-maaotteluita, jolloin pelaajillakin voisi olla kiinnostusta. Kaikki eivät ole kuitenkaan saaneet junnuinakaan vetää leijonapaitaa päälleen.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Mutta en usko, että mestisjääkiekolla olisi edellytyksiä luoda samanlaista tapahtumaa. Perinteet sekä nimekkäät pelaajat puuttuu. Jossain joulu-tammikuun synkkyydessä ei moni lähde kauempaa katsomaan merkityksetöntä peliä. Mistä tällaiseen peliin saataisiin yleisöä? Siinä kai se oleellinen kysymys on.

SM-liigassa näitä pelejä oli joskus. Maksanutta yleisöä ei juuri ollut ja muutenkin mielenkiinto oli aika alhainen. En myöskään, että tapahtuma juuri jaksaa kiinnostaa suurta yleisöä, jolloin ei kiinnosta rahoittajia, joille tapahtumaa ei ole.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Se tulikin tuossa ylempänä, eli kyllä Kajaani ja Kainuu on todella itä-suomea jo ihan maantiteellisetikin, muuten tuo voisi olla ihan kehittelyn arvoinen idea.
 

Fordél

Jäsen
Sen sijaan heittäisin yhden ehdotuksen lisää: Mestis-maajoukkueen herättäminen henkiin. Ja nimen omaan niin, että pelattaisiin vaikkapa kolme matsia eri Mestis-paikkakunnilla. Vastustajiksi houkuteltaisiin jotain Viroa tai vaikkapa Tanskaa, miksei jopa Allsvanskan-tähdistöä?

Joka tapauksessa kyseessä pitäisi olla virallisia B-maaotteluita, jolloin pelaajillakin voisi olla kiinnostusta. Kaikki eivät ole kuitenkaan saaneet junnuinakaan vetää leijonapaitaa päälleen.

Jep, ei huono idea tämäkään, mutta tosiaan kovin monella matsilla ei viitsisi pelaajia vaivata eli jos pelimäärä pysyisi pienenä niin tämänkin voisi olla hyvä idea. Silläkin saataisiin vähän lisää huomiota tälle sarjatasolle.

Ja kun puhuin tuosta imagon nostamisesta niin tottakai liigan avaaminen olisi se pääjuttu. Silti tällaisia pieniä yksittäisiä juttuja voisi ihan hyvin kehitellä. Esimerkiksi Urheilukanavan lähetykset Mestispeleistä ovat olleet jo yksi todella suuri imagon nostaja. Moni kaveri, joka ei ennen ole sarjaa seurannut, on yllättynyt kuinka hyvää ja viihdyttävää kiekkoa täälläkin pelataan. Tällainen Itä-Länsi ottelu voisi olla myös yksi tällainen mielenkiinnon lisääjä.

Jep ja Kajaani on todellakin Itä-Suomessa, mutta ajattelin noin niin kun tasapuolisuuden nimissä heittää sen tuonne lännen puolelle. Mutta ilmeisesti se henkisestikin on niin itään kallellaan, että vaihdetaan tosiaan paikkoja HeKin kanssa.

Mutta ei muuta kun jatkakaa vain idean pyörittämistä. Niin kritisointia kuin kehittelyä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuskin tollanen Itä/Länsi -peli kiinnostaisi moniakaan. Ei edes pelaajia. Ennemmin jonkilainen Mestis-tähdistö vs. Liiga-tähdistö. Se kiinnostaisi ainakin Mestispaikkakunnilla.
 

Fordél

Jäsen
Tuskin tollanen Itä/Länsi -peli kiinnostaisi moniakaan. Ei edes pelaajia. Ennemmin jonkilainen Mestis-tähdistö vs. Liiga-tähdistö. Se kiinnostaisi ainakin Mestispaikkakunnilla.

Mutta kiinnostaisiko liigapelureita? Ja olisiko kivaa kattoa kun liigatähdistöltä tulee 10-3 pataan? No ehkäpä jossain määrin kyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös