Eipä taida Tavaresista koskaan tulla point-per-game pelaajaa urallaan, vaikka onkin tasaisesti kausia nakutellut sinne PPG-tuntumaan. Tällä hetkellä 1000 ottelussa saldo 946 pistettä, joten se tonnin rajapyykki ylittynee ensi kaudella. Erittäin hyvä pelaaja hän toki on ollut, mutta kai voidaan tässä vaiheessa sanoa, että 32-vuotiaana jonkinasteinen pettymys tuo ura on ollut, jos miettii niitä järkyttäviä ennakko-odotuksia, mitä häneen kohdistui. "Tank for Tavares" on ainakin omassa muistissani ensimmäinen kerta kuin kyseisenlaista slogania käytettiin isossa mittakaavassa oman joukkueen häviöistä juhlimiseen. No vielä tässä on tietenkin aikaa ja jos nyt sattuu Leafs-kapteenina pari kannua nostelemaan, niin äkkiä se uran status nousee eri sfääreihin (tai edes yhden playoff-sarjan voitto).
Muistan itsekin kun nyt jo edesmennyt Jääkiekkolehti teki joskus vuonna 2008 tai 2009 jutun missä luki vapaasti muistellen "Unohtakaa Sidney Crosby, täältä tulee John Tavares". Siinä olisi turkulaisittain voinut kysyä että
mikäs erinomane ny o, sen verran kovaa hehkutusta Tavaresia kohtaan oli. Ja eikä siinä mitään, eikös tuo ollut 14-vuotias kun pääsi OHL:ään pelaamaan ja siihen taidettiin jotain poikkeuslupaa vaatia. Hurjimmat heittivät näitä "The Next One" -viittauksia ja lisäksi muistan että Tavaresia vertailtiin jonkin verran vähän aiemmin NHL:ään tulleeseen Steven Stamkosiin, vaikka toki eivät ihan samanlaisia pelaajia olekaan.
Kyllähän tuo Tavares aika tasaisen tappavaa jälkeä on tehnyt, mutta ei mies kyllä omissakaan papereissa ikinä ole siellä ihan kärkipään supertähtikategoriassa koskaan ollut, toki ne ennakko-odotukset oli sitten ihan valtavat. Ehkä vähän samaa kuin jossain Patrick Marleaussa, eli erittäin laadukas pelaaja monella osa-alueella, mutta ei ihan supertähti missään. No Tavaresilla ehkä se laukaus. Anyway, eipä näistä kumpikaan ole koskaan rikkonut sitä 50 maalin tai edes 90 pisteen rajaa, sadasta pinnasta nyt puhumattakaan. Tavaresin kohdalla näitä lukemia kyllä ihan aidosti odotin. Taitaa jäädä molemmat myös saavuttamatta, viime vuosinahan tuolla on pisteet olleet enemmän syöttöpainotteisia.
-----------------------------------------------------------------
In other news, Colorado Avalanchen riveissä on hyvinkin todennäköisesti lähiaikoina tulossa seuran sisäisiä merkkipaaluja. Nathan MacKinnon on enää kolmen pisteen päässä Peter Forsbergista Avalanchen sisäisessä pistepörssissä, Foppa teki aikoinaan 705 pistettä ja Kinnusella on nyt siis 702 pistettä. Foppa on siis pörssin kolmas ja MacKinnon neljäs. Lisäksi Mikko Rantanen on nyt sijalla seitsemän ja pisteitä 469, siinä edessä on Alex Tanguay 19 pisteen päässä eli hänellä on 488 pistettä. Tuokin varmasti tullaan tällä kaudella saavuttamaan. Jahka tuo käy niin Avalanchen nykyiset ykköstykit eli MacKinnon, Rantanen ja Landeskog (joo loukkaantunut) ovat kaikki seuran kaikkien aikojen pörssin top 6:ssa, Landeskog siinä sijalla viisi. Hänellä on 571 tehopistettä.
Seuran maalimäärissä Rantanen on muuten kolmen maalin päässä Peter Forsbergista, Foppa takoi 202 maalia ja Ranella on nyt se 199 maalia kasassa. Foppa siis toistaiseksi sijalla viisi ja Rane kuudes. Eiköhän tuokin mene pian rikki. Sen jälkeen siinä onkin sitten edessä juurikin Landeskog jolla nyt 248 maalia ja MacKinnon jolla 255 maalia.
Avalanchen kaikkien aikojen piste- ja maalipörssin top2 on ylläripylläri Joe Sakic ja Milan Hejduk, Sakic johtaa molempia pörssejä. Hän teki 391+623=1015, Hejdukiin on sitten ihan selvä hajurako kun hänen tehot oli 375+430=805. Sakic saa siis ihan rauhassa olla vielä tuolla ykköspaikalla sekä maaleissa että pisteissä, eikä tuota Hejdukiakaan vielä ihan heti olla ohittamassa. Ehkäpä ensi kaudella pisteiden osalta, maaleissa ei kyllä häntäkään vielä muutamaan kauteen.
Tässä nyt siis pelkästään Avalanche-tilastot, Sakic toki pelasi läpi uransa samassa organisaatiossa kun edusti Quebec Nordiquesiakin useamman kauden. Sielläkin kerkesi painaa 626 pistettä 508:ssa pelissä.