Merikivelle kenkää!

  • 67 086
  • 292

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tosin Merikivan kokemus on RoKin B- ja C-junnut, Kärppien naisten joukkue, Kärppien B-junnut, Peliitat Mestiksessä ja JYPin a-junnut.

Merikiva voisi käyttää tuota kovaa kokemustaan ratkaisemalla tilanteen jossa NHL-voittaja Perrinin ja MM-kisojen parhaan pistemiehen ja maailmamestari Jarkko Immosen dynamiikka ei oikein mätsää pukukopissa. Varmaan molemmat herrat arvostavat Merikivan kokemuspankkia esim. naisten liigasta tai muusta pöytälätkästä jossa hän on ollut mukana harrastamassa.

Oikeasti jotain Juha Juujärveä varmaan ihmetyttää että kun hänen kokemuksellaan ei paikkaa irtoa Liigasta ja sitten tulee joku laurimerikivi JYPin päävalmentajaksi.

Minä en edelleenkään ymmärrä ajatusta että Merikiva oli valmentaja-Tinderin paras ehdokas.

Onko tästä Immosen ja Perrinin skismasta jotakin tarkempaa tietoa?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Onko tästä Immosen ja Perrinin skismasta jotakin tarkempaa tietoa?
Yritin lähinnä kuvailla kuvitteellista tilannetta joka tuolla rosterilla voisi tulla. En mielestäni huhuillut mitään vaan käytin konditionaalia.

Perrin on tunnettu johtajatyyppi joka kapinoi Virtasta vastaan ja omaa käsityksen miten pitää pelata. Immosesta olemme nähneet valmentaja-pelaajan joka tuntuu kertovan penkillä miten seuraava tilanne pelataan.

Mitkä ilmapiirivalmentaja Merikivan eväät on tuollaista haastaa?
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Ois kyllä mielenkiintoista tietää minkälainen Liigavalmentajan valintaprosessi. Mediaanipalkan alajohdon tehtäviinkin teetetään psykologiset testit, useampi haastattelukierros, ennakkotehtävät ja ties sun mitä ja myös sisäisiltä hakijoilta ja sisäisissä hauissa, eli pelkkä työsuorite organisaatiossa tai menneet referenssit ei riitä.

Tämä tuli nyt mieleen @Saleva kehiin viestistä.

Onkohan kukaan urheilutoimenjohtaja (nykyaikainen) kirjoittanut tai kirjoittamassa muistelmia? Olisi tosiaankin ihan mielenkiintoista lukea. Erityisen mielenkiintoista olisi, jos Holtari innostuisi ja kertoisi vähän onnistumisten ja epäonnistumisten taustoja. Mitä keskusteluja on käyty ja mitkä ovat olleet minkäkin ratkaisun vaihtoehdot? Valintaprosessin lisäksi kiinnostaisi tietää, millaista sopimustaidetta liigassa harrastetaan. En pidä tuota kolmen vuoden sopparia pahana, jos siinä on turvattu myös seuran etu tietyillä esim. menestykseen/menestymättömyyteen liittyvillä pykälillä. Asiaahan voi katsoa siltäkin kannalta, että entä jos Merikivi olisikin alkanut vuolemaan kultaa ja oltaisiin nyt esim. top kolmosessa, niin silloin moni meistä harmittelisi Holtarin kyvyttömyyttä. Sitä, että meni tekemään sopparin, jonka valmentaja voi purkaa halvalla menestysvuoden jälkeen ja siirtyä paremmin maksavaan seuraan. Ennustaminen on vaikeaa. Pitääkin vaan toivoa, että Merikivi (ja joukkue) tekee Tapolat ja tämä kausi kääntyy vielä päälaelleen.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
entä jos Merikivi olisikin alkanut vuolemaan kultaa ja oltaisiin nyt esim. top kolmosessa, niin silloin moni meistä harmittelisi Holtarin kyvyttömyyttä. Sitä, että meni tekemään sopparin, jonka valmentaja voi purkaa halvalla menestysvuoden jälkeen ja siirtyä paremmin maksavaan seuraan

Ei tämmöstä tapahdu koskaan.

Mutta 3 vuoden sopimus on typeryyttä ja JYPin johtoryhmän omahyväisyyttä, jossa tiedetään yleisön, fanien ja asiantuntijoiden olevan väärässä, ja itse tiedetään paremmin. Se tieto näkyy nyt sekä seuraavat 2 vuotta.
 

chubster

Jäsen
JYPin uskottavuus mureni siinä kun Virtaselle tehtiin jatkosopimusta jatkosopimuksen perään.

Ne viimeisetkin rippeet mitä jäi lähti Merikiven suoran 3 vuotisen paperin, ilman mitään näyttöjä, mukana.

Uskottavalla seuralla ei pitäisi olla mitään muuta vaihtoehtoa kuin kenkiä tämä hupiveikko pois. Kun kyse on kuitenkin JYPistä niin katsellaan seuraavat 3-vuotta sitten tämän valmentajan työssäoppimista. Sitten aikanaan voidaan taas kartoittaa seuran sisältä uudeksi päävalmentajaksi joku toimistoaiivoaja ja tehdö suora 9-vuoden sopimus, ettei vaan kukaan vie yllätystalenttia käsistä.

Loppupeleissä alkaa olla jo ihan sama kengitäänkö tää Merikivi ikinä pois vai ei. Sääli playoffit on JYPin mestaruus. Jippii.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Koutsi ihmettelee jatkuvasti tappiopelien jälkeen pressissä, että kun pitäis mennä maalille ja pitäis tehdä duunia. Ja sitten seuraavassa pelissä ihmetellään taas kun sinne maalille ei menty eikä duunia tehty. Fakta näköjään on että Merikivalla ei riitä pallit pistämään jo kaiken nähneitä kaakkeja tekemään töitä eikä diskuteeraamalla homma onnistu. Mukavuusalueella ollaan tiukasti ja ylimääräistä ei tehdä, josta syytän ihan yhtä lailla pelaajistoa, valmennusta ja seurajohtoa, joka pisti Laurin ihan liian kovaan paikkaan.

Jääkiekko on nuorten miesten vauhtipeli jota JYPissä pelataan tällä hetkellä väsyneillä, hitailla ja kokeneilla vanhoilla sotaratsuilla. Liike on ihan nollatasoa, en ole vuosikausiin nähnyt niin hidasta JYPiä kuin tällä hetkellä ja etenkin Sportia vastaan. Vastustajan valmentajakin saatana ihmetteli pressissä että antoi joukkueelle vääriä ohjeita, kun ennakoi hyvin luistelevaa kotijoukkuetta (oli jäänyt kyllä Pajuojaltakin videot vissiin katsomatta).
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Kolmasosa runkosarjasta kohta pelattuna eikä olla edes lähellä sääläritahtia. Nyt joko ukkoa vaihtoon tai sitten loppukausi puolityhjässä hallissa + tyhjennysmyyntiä jos joku käy kaupaksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Merikivi lähtee kyllä, mutta eihän sillä ole mitään vaikutusta. Ei omistajapelaajat kelpuuta ketään jortikkaa sinne rääkymään. Pitää olla mukavaa, laadukasta arkea. Fanien kannalta harmi, mutta onhan niillekin jo pari mestaruutta tässä vuosien varrella annettu.

Joo ja eiköhän se seuraavakin valmentaja jokatapauksessa oli omistajapelaajana kuka tahansa todennäköisesti tulisi organisaation sisältä jos yhtään politiikka jatkuu samana kun se alusta asti on ollut, että tuskin asiat hirveästi muuttuisi, seuraavakin valmentaja yrittäisi niitä samoja pelillisiä asioita kun nytkin. Toisaalta empä tiedä muuttuisiko mikään jos siellä joku suikkanenkin penkin päässä huutamassa vaan, eiköhän sitten viimeistään jossain kriisissä olla jos ei vielä. En tiedä sitten pitäisikö ennen valmentajan potkuja herätyksenä heittää joku Kolehmainen tai Louhivaara ulos ja herätellä että joukkueessa on tietty vaatimustaso mitä pelaajien täytyy täyttää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
JYP ei tarvitse huutajaa. Ei huutamalla tuollaista ryhmää johdeta. Vaikuttaa siltä, ettei Merikiven auktoriteetti riitä. En usko, että se välttämättä johtuu johtamistaidon puutteesta. Syy voi olla niinkin yksinkertainen kuin se, ettei hänen ammattitaitonsa ylipäätään ole sillä tasolla, että pelaajat häneen luottaisivat. JYP tarvitsee valmentajan, joka omalla osaamisellaan vakuuttaa pelaajiston. Ammattitaito on paras auktoriteetti. Ehkäpä herra Tirkkonen?
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Minun nähdäkseni joukkue koittaa toteuttaa Merikiven sapluunaa. Tänään oli siis fokus ”kiekolla vaihtamisessa” (aivan...) ja sitä tehtiin. Kiekollisuutta ja koko kentän rintamahyökkäyksiä haetaan väkisin, edelleen vaikuttaa valmennuksen linjaukselta. Pitkä kiekko tai edes roikku keskualueelle on synneistä suurin.

Eli joukkue on valmentajan näpeissä.

Eri asia on se, onko valittu pelitapa oikea. Tuloksen perusteella epäilen.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP ei tarvitse huutajaa. Ei huutamalla tuollaista ryhmää johdeta. Vaikuttaa siltä, ettei Merikiven auktoriteetti riitä. En usko, että se välttämättä johtuu johtamistaidon puutteesta. Syy voi olla niinkin yksinkertainen kuin se, ettei hänen ammattitaitonsa ylipäätään ole sillä tasolla, että pelaajat häneen luottaisivat. JYP tarvitsee valmentajan, joka omalla osaamisellaan vakuuttaa pelaajiston. Ammattitaito on paras auktoriteetti. Ehkäpä herra Tirkkonen?
Olen samaa mieltä tästä, vaikka tuntuu siltä, että jonkun pitäisi välillä heittää kopissa kahvinkeitin seinään ja kysyä jätkiltä, miten meni noin niinku omasta mielestä.

Merikivi on nähdäkseni uhri tässä hölmössä tilanteessa. Näyttää siltä, että kyseessä on fiksu kaveri ja varmaankin ihan lupaava pelaajahtöinen koutsi. Tämän joukkueen sisältäkin tulleet viestit vahvistavat. Eri asia onkin sitten se, miten kovaan paikkaan keltanokka joutui nyt kun peli ei lähtenytkään kulkemaan. Nyt tarvittaisiin kokemusta ja kovaa substanssia. Sitä ei Laurilta löydy, eikä se ole hänen vikansa, vaan ominaisuutensa tällä kokemuksella.

Koodinimi Tirkkonen voisi kyllä rauhoittaa tilannetta. Merikiven osalta kannattaa miettiä, mitä hänen kanssaan sitten tehtäisiin. Potkut ja kolme vuotta kotisohvalle maksaminen tuntuisi hölmöltä sekin. Voisiko jatkaa jossakin roolissa, en tiedä.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Davidin kanssa samaa mieltä, jos lähtee niin kärsii muiden edestä. En viitsisi sitä "ei vanhat koirat"... mutta sitähän se varmaan on.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tämän viestin tarkoitus ei ole soittaa leukoja, vaikka aika tiukkaa asiaa tuleekin. Siinä vaiheessa, kun Marko Virtanen kengittiin mietin, että olikohan Jyväskylässä mietitty asiaa loppuun asti. Sitten kun Merikivi nimettiin olin jo aika varma, että pannukakku odottaa muutaman kuukauden päässä. Pientä hymyilyä aiheuttivat ne kommentit, että pelaajat halusivat "pelaajien valmentajan". Itselleni tämä kuulosti siltä, että Jypin johtavat kokeneet pelaajat halusivat vapauksia omaan tekemiseen/vastuuseen ja sen he ovat totisesti saaneet, mutta millä hinnalla? Näin ulkopuolisena seuraajana olen mielissäni siitä, että Jypin organisaatio sai kovaa näpeille siitä, että aliarvoivat päävalmentajan vastuun ja laittoivat pelaajien mielihalut etusijalle.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän viestin tarkoitus ei ole soittaa leukoja, vaikka aika tiukkaa asiaa tuleekin. Siinä vaiheessa, kun Marko Virtanen kengittiin mietin, että olikohan Jyväskylässä mietitty asiaa loppuun asti. Sitten kun Merikivi nimettiin olin jo aika varma, että pannukakku odottaa muutaman kuukauden päässä. Pientä hymyilyä aiheuttivat ne kommentit, että pelaajat halusivat "pelaajien valmentajan". Itselleni tämä kuulosti siltä, että Jypin johtavat kokeneet pelaajat halusivat vapauksia omaan tekemiseen/vastuuseen ja sen he ovat totisesti saaneet, mutta millä hinnalla? Näin ulkopuolisena seuraajana olen mielissäni siitä, että Jypin organisaatio sai kovaa näpeille siitä, että aliarvoivat päävalmentajan vastuun ja laittoivat pelaajien mielihalut etusijalle.
Valitettavasti arviosi osuu ja uppoaa tällä hetkellä aika nätisti. Se, mikä tässä oikeasti huolestuttaa on se, että JYPillä ei ole IFK:n, TPS:n, Tapparan tai Kärppien kaltaista lompakkoa taustalla. Meillä se menestys on tehty helvetin laadukkaalla ja pitkäjänteisellä työllä, josta sitten tulorahoitusta on tullut sen verran, että menestyminen on ollut jo pitkään vakio. Nyt jos aletaan sukeltamaan paskassa, niin ei ole ollenkaan selvää, että pystymme ylläpitämään jatkossa tämän hintaluokan joukkueita. Sitten olemme missio 2007 -meiningissä taas...

Esim. IFK voi vetää ihan vihkoon pari kautta, mutta taustalta löytyy aina fyrkat rakentaa kova nippu ja palkata nimikoutsi. Meillä valitettavasti näin ei ole.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
...Esim. IFK voi vetää ihan vihkoon pari kautta, mutta taustalta löytyy aina fyrkat rakentaa kova nippu ja palkata nimikoutsi. Meillä valitettavasti näin ei ole.

Jypin menestysputki on ehkä asettanut meidän kannattajien riman liian korkealle. Onhan se ollut upeata, mutta varmaankin myös poikkeuksellista. En kuitenkaan usko, että vajoaminen yhtä pitkään kuraputkeen on vääjäämätöntä. Jollei sitten aleta sekoilemaan oikein urakalla. Suljettu liiga antaa mahdollisuuden tehdä radikaaleja toimenpiteitä ja rakentaa sitä kautta seuraavan kauden joukkuetta. Mutta tottakai silloinkin osasten pitää olla taidolla valittuja. Eli kaikki on mahdollista, mutta ei kuitenkaan välttämätöntä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niille jotka eivät nähneet peliä Telian kautta, Merikivi kommentoi tuossa haastattelussa ennen peliä: "nuoren valmentajan idealismi ja realismi kohtaa välillä". Mutta silti ilmeisesti yrittää edelleen keksiä pyörää uudelleen. Veltsukin yritti tuoda omaa kiekollista JYPpiä, kunnes myönsi ettei vanha koira uusia temppuja opi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Veltsukin yritti tuoda omaa kiekollista JYPpiä, kunnes myönsi ettei vanha koira uusia temppuja opi.

Järjetön kommentti toisaalta. Tuosta syntyy ajatus, ettei JYP kuulu lainkaan liigaan, kun ei muka opi vastaamaan liigan tason haasteeseen. Sillä vanhalla traktorilla kun ei peliäkään nykyään voiteta, niin pakkohan se on yrittää rakentaa toimivaa sapluunaa. Ennemmin JYP organisaationa on jäänyt jääräpäisesti roikkumaan identiteettiinsä, jonka pohjalta on mahdoton kilpailukykyistä pelitapaa muokata. Joskus pitää vaan entinen heittää romukoppaan ja alkaa luomaan puhtaalta pöydältä. Tällä kertaa siihen postiin palkattiin arpa, jossa voittoa ei ole. Mitä tulee Virtaseen, lienee typerimmänkin pakko myöntää, että teki sentään tulosta, joka antoi mahdollisuuden haaveilla menestyksestä, nyt ollaan bottom neljässä, eikä ole merkkiäkään siitä, että joku asia olisi muuttumassa. Tämän päivän JYP häviää kaikille muille liigajoukkueille liikkeessä, kiekollisuudessa, kamppailuvoimassa ja kaiken huipuksi sillä on liigan huonoin pelitapa, eli taktinen osaaminen on nolla. Kausi on siis menestyksen tai edes kohtalaisen tuloksen osalta kuollut ja kuopattu, mutta eniten olen huolissani tulevista kausista, omaan silmään kun näyttää siltä, että jos valmennus on kuutamolla, niin organisaatio, jonka pitäisi tuottaa mahdollisuuksia ja olla toiminnan selkäranka, vaikuttaa hukanneen kaiken osaamisen ja ymmärryksen siitä mitä pitäisi tehdä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kaatunutta maitoa ei kannata surra ja olihan Veltsu piirun liian pitkään penkin takana mutta..

..JYPin kannattajilla realismi hukkui kausi kaudelta enemmän ja enemmän. En sano että kaikilla mutta ainakin äänekkäimmällä osastolla. SM-liiga on kaikesta kritiikistä huolimatta erittäin kilpailtu sarja jossa kaikki joukkueet tekevät kaikkensa menestyäkseen ja vielä ammatikseen. Se että Veltsun aikakaudella ei liigamestaruutta tullut on vain pieni kauneusvirhe. Tuli European Trophy ja CHL-mestaruus. Peli yski välillä mutta niin se teki muillakin. 2010-luvun kovin runkosarjapottikin ennen tätä kautta. Tuo materiaalin häikäiseväisyys oli myös usein kannattajakunnan oma juttu. Laadukas joukkue ollut vuosittain mutta että muiden yläpuolella, tuskinpa sentään. Moni pelimies nousi Veltsun opissa uudelle tasolle, näitä on monia.

Väitän itsepäisesti että jos Veltsu olisi jatkanut peräsimessä olisimme TOP-6:ssa tälläkin hetkellä tuosta heikentyneestä materiaalista huolimatta. Sokeus iski seurajohtoon keväällä pahasti potkut antaessaan. Ugh. Olen puhunut.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Olivatko tosiaan ne vaihtoehdot että jatketaan Marko Virtasella joka vitun vuosi jatkosopimus-jatkosopimukselta tai sitten hankitaan naisten jääkiekkoliigasta pienestä tyttömäisestä pullosta hanavettä juova keltanokka valmentamaan joukkuetta joka on täynnä konkareita ja jotka omistavat siivun seurasta? Nämäkö tosiaan olivat ne vaihtoehdot? Joku pari mestaruutta Mestiksessä ja liigassa valmennusympyröissä käynyt Juha Juujärvi taisi lopettaa jääkiekon kun Liigasta ei valmennuspestejä tuntunut löytyvän.

Merikiva oli pettymys kun hänet valittiin kun IS silloin taisi ilmoittaa varmana että Waltteri Immonen olisi JYPin uusi valmentaja.

Mutta sanotaan sitten argumentin vuoksi että Merikiva oli parasta mitä saatavilla oli. Tässä rinnakkaistodellisuudessa Marko Virtanen varmaan olisi saanut joukkueesta enemmän irti. Sen teille annan.

Merikiva on kokematon nössö jonka valmiudet valmentaa kokenutta joukkuetta muistuttaa vähän Ensitreffit Alttarilla sarjaa ja Eetun ja Rosan parisuhdetta. Tässä kielikuvassa joukkue on Rosa johon nössö Merikiva ei vaan saa otetta sen oikutellessa, koska Merikiva on nössö betauros joka konfliktin tullessa väpättää heikkoa alaleukaansa ja ottaa huikan vesijohtovettä pienestä tyttömäisestä vesipullostaan.

Merikivan puheet ennen peliä haastattelussa "noviisivalmentajan idealismista" hieman tuntuivat sellaiselta itsetutkiskelulta joka ei kuulosta kovin hyvältä. Merikiva on nimenomaan harjoittelemassa ammattivalmentamista ja hänellä on idealismia koska ei ole kokemusta. Ja koska ei ole kokemusta ei ole kokemuspankissa työkaluja käsitellä tilannetta jossa joukkue kyntää.
 

Voitetaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, aina JYP
Mielelläni olisin nähnyt valmennuksen yllättävän kaikki positiivisesti, tai edes suoriutuvan materiaaliin nähden kelvollisesti. Olen yrittänyt antaa projektille aikaa, mutta kohta on jo kolmannes runkosarjaa takana eikä tahti näytä paranevan sitten niin pätkääkään. On hämmentävää kuulla pelien jälkeen valmennuksen kommentteja ja selityksiä miksi tällä kertaa meni pieleen. On yritetty erilaisia hyökkäyksiinlähtöjä ja vaikka mitä, mutta ei vaan saada kokonaisuutta onnistumaan. Kuulostaa, että valmennuksella ei ole nyt eväitä ja ymmärrystä kuinka tätä peliä pitäisi tällä miehistöllä pelata. Tai sitten he vaan eivät saa joukkuetta sitä ymmärtämään. Lopputulos on molemmissa tapauksissa tämänhetkinen katastrofi.
Selittelyihin kuuluu löytää jokaisen tappiopelin jälkeen jotain positiivista pelistä.... hyvä niin jos se riittää jollekin. Aika suurelle osalle se vaan ei riitä. Eikä se riitä tällä hetkellä pärjäämään oikein kenellekään tässä sarjassa. Hajutonta, väritöntä ja mautonta, sekavaa ailahtelevaa ja epävarmaa. Siinä tämän hetken kuva valmennuksesta, useimmista pelaajista, sekä organisaation johdon toiminnasta.

Eilisen pelin jälkeen radiossa analysoitiin, että se pärjää keväällä kenen peli kehittyy eniten. Voi olla.... meillä taitaa nyt vaan olla liikaa takamatkaa tällä paketilla. En toivo Markoa takaisin, mutta jotenkin olisi nyt vaan pakko reagoida. Ja nopeasti !
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
JYPin kannattajilla realismi hukkui kausi kaudelta enemmän ja enemmän. En sano että kaikilla mutta ainakin äänekkäimmällä osastolla. SM-liiga on kaikesta kritiikistä huolimatta erittäin kilpailtu sarja jossa kaikki joukkueet tekevät kaikkensa menestyäkseen ja vielä ammatikseen. Se että Veltsun aikakaudella ei liigamestaruutta tullut on vain pieni kauneusvirhe. Tuli European Trophy ja CHL-mestaruus. Peli yski välillä mutta niin se teki muillakin. 2010-luvun kovin runkosarjapottikin ennen tätä kautta.
Kyllähän Virtanen teki kokonaisvaltaisesti hyvää tulosta. Viimeisellä kaudella tuli kuitenkin CHL-mestaruus mitä voi pitää hyvänä tuloksena, vaikka Liigassa itsessään hieman outojen vaiheiden jälkeen tuli lähtö puolivälierissä. Kokonaisuutena kuitenkin JYPin tulos oli Virtasen aikana vähintään hyvä, olihan JYP käytännössä vakiojoukkue välierissä. Näihinkin mahtuu esim. yksi game sevenin tappio mestari-Kärpille välierissä 2015, tuolloinkaan ei paljosta kiinni ollut etteikö kelkka olisi voinut kääntyä JYPin suuntaan.

Ehkä Virtanen oli ajallisesti pitkään joukkueessa, mutta toisaalta jos tilalle ei ole parempaa saada niin oliko järkevää kuitenkaan vaihtaa? Ainakaan tällä hetkellä ei näytä siltä.
 

Hexa

Jäsen
Kaatunutta maitoa ei kannata surra ja olihan Veltsu piirun liian pitkään penkin takana mutta...
Vai oliko sittenkään. CHL-mestaruus ainakin olisi todennäköisesti jäänyt saavuttamatta ilman Virtasta. Veltsu osasi ladata ja motivoida joukkueen poikkeuksellisen hyvin juuri CHL-otteluihin ja sai niissä Jypin materiaalista enemmän irti kuin se teknisesti olisi ollut edes mahdollista. Lisäksi mestaruuteen päättyneissä CHL:n playoffs-otteluissa Jypillä oli myös kaikki ne tuurit puolellaan, mitkä useana vuonna Liigan puolella playoffeissa loistivat poissaolollaan. Tyhmin klisee ikinä on, että tuuri pitää ansaita.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onko se muuten Holtari vai Seppänen vai miehet yhdessä vai kuka joka vastaa näistä valmentajien sopimuksista? Mietin tuossa että olihan se aika penamainen ratkaisu antaa Merikivelle suora kolmen vuoden sopimus, kun kaverilla ei ole paria Mestiskautta lukuunottamatta kokemusta miesten sarjoista päävalmentajan paikalta.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ennen joukkueiden 1.-valmentajista käytettiin nimitystä vastuuvalmentaja. Tuntuu että vastuu-etuliite on nykyään tippunut käytöstä pois. Valmentaja on mielestäni vastuusta joukkueen päivittäisestä tekemisestä. Valmentajan ja joukkueen tekemisen tasoa organisaatiossa arvio ilmeisesti UTJ, ts. Holtari. Ilmeisesti Holtarin mukaan tekeminen on tällä hetkellä hyvällä tasolla, tai ainakin riittävällä tasolla, ettei ns. uudelleenjärjestelyjä organisaatiossa tarvita. Jos, Holtari on itse lähdössä kauden jälkeen niin onko Holtarilla hirveästi painetta toimia seuran edun mukaan? Luultavasti on, ei kukaan tahalleen töitään huonosti tee, ainakaan noin näkyvässä toimessa.

Virtasen aikana joukkue menestyi tasaisen hyvin. Mutta, ainakin omasta mielestä, peliesityksiin ja pelitapaan mahtui sellaisia typeriä valintoja joita olisi ehdottomasti pitänyt viiden kauden aikana muuttaa. Kyse on tietysti puolustupelaamisesta ja mikäli muutoksia puolustuspeliin olisi jossain vaiheessa tehty niin menestys olisi, ainakin oman arvion mukaan, ollut vieläkin parempaa. Mikäli Virtasen oli pakko pitäytyä valitussa puolustuspään pelitavassa, niin olisi voinut edes sen pelitavan hioa sellaiseen kuntoon ettei sellaisia nukahduksia olisi tullut joita esim. playoffeissa aina tuli. Kuitenkaan muutoksia ei tehty, ja uskoisin että osaltaan tämän vuoksi Virtasen viimeinen kausi jäi JYP:ssä valmentamatta. Siihen nähden miten paskasti Virtasen joukkue omalla alueella puolusti menestys oli suorastaan erinomaista.

Onko se muuten Holtari vai Seppänen vai miehet yhdessä vai kuka joka vastaa näistä valmentajien sopimuksista? Mietin tuossa että olihan se aika penamainen ratkaisu antaa Merikivelle suora kolmen vuoden sopimus, kun kaverilla ei ole paria Mestiskautta lukuunottamatta kokemusta miesten sarjoista päävalmentajan paikalta.

Luulisin että henkilö on nimenomaan Holtarin valinta, Seppäsen siunauksella. Uskoakseni myös johtavia pelaajia on varmasti kuunneltu jossain määrin valintaa tehteässä. Näin sen uskoisin menevän valittiin kuka valmentaja tahansa. Sopimuksen pituuden päättämisestä en osaa sanoa, luultavasti Holtarin käsialaa. Kuka muukaan tuota päätöstä tekisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös