tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Postasin tämän kirjallisuusketjuun, mutta koko case on niin erikoinen, että taitaa ansaita oman paikkansa.

Draftin aikaan hain jotain jääkiekkotietoa ja törmäsin Edmonton Journalin sivuilla mielenkiintoiseen rikosjuttuun. Kaksi miestä, Dennis Cheeseman ja Shaun Hennessey, oli tuomittu 12 ja 15 vuoden vankeuteen taposta Kanadaa v. 2005 kuohuttaneessa neljän poliisin hengen vaatineessa ammuskelussa. Syytetyt eivät kuitenkaan olleet edes paikalla, kun ammuskelu tapahtui. Ampumisiin syyllistynyt James Roszko todennäköisesti ampui itsensä, eikä häntä siis saatu vastuuseen teostaan.

Kanadalaiseen rikosselvitysprosessiin liittyy näköjään monia asioita, jotka eivät ole muualla käytössä. Tässä tapauksessa siihen liittyi kaksi ja puoli vuotta kestänyt harhautusoperaatio.Dennis Cheeseman, nuori ja kokematon maalaispoika, sai itselleen tyttöystävän auton hajoamisen seurauksena. Tyttöystävä oli valeasuinen poliisi. Shaun Hennesseytä lähestyi ystävällinen kaveri, joka kyseli rengasliikkeessä työskentelevältä Hennessyltä neuvoja. Valeasuinen poliisi. Lavastettu rikollisliiga, johon syytetyt yritettiin saada mukaan, lavastettuja firman joulujuhlia, lavastettuja tappeluita yms yms. Siihen kuului siis 'normaalin' salakuuntelun lisäksi massiivinen operaatio, johon osallistui satoja poliisivoimien jäseniä.

Asiat, joista kaksikko lopulta tuomittiin, oli kyydin antaminen ja haulikon luovuttaminen James Roszkolle, eli tappo. Murhasyyte ei mennyt läpi. Asia, josta ei ollut epäselvyyttä, oli se, että James Roszko ampui poliisit. Harhautusoperaation aikana huomattu yhteys tuomitun seksuaalirikollisen James Roszkon ja Dennis Cheesemanin (hänen mahdollisen uhrinsa) välillä jätettiin tutkimatta.

Ihmettelisin, jos tämän tapauksen filmausoikeudet eivät olisi jo käsikirjoitusvaiheessa ja pääosan esittäjätkin jo valittu. David Staplesin kertomusta lukee kuin parastakin dekkaria, vaikka tietää lopputuloksen. Tänään Edmonton Journalissa on menossa osa 26, ja tarina muuttuu osa osalta vain ihmeellisemmäksi.

Täältä voi aloittaa: http://www.edmontonjournal.com/news/...rpe/index.html
Lyhyt versio löytyy Wikistä:http://en.wikipedia.org/wiki/Mayerthorpe_Massacre
 
That's what she said.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy